Találatok a következő kifejezésre: Van olyan, fajtiszta (8 db)

Van olyan fajtiszta kutya, ami olcsóbb mint 50. 000 Ft?

Husky-t vagy labradort szerettem volna. De ezeknek az ára mind 60.000 és 100.000 Ft fölött van. :( Mindenképpen valami nagyobb test?re gondoltam, és nem ilyen harci kutyára, hanem valami szép, bundásra.

Legjobb válasz: Sajnos van! Pl a Mudi! Mert a magyarok nem becsülik meg ezt az értékes kis fajtát, így többért nem nagyon lehet eladni. Meg mivel magyar fajta, így nem kell a kiállításra, versenyre, kanokért messzire menni (= sokat fizetni) + egészséges, stb...

Sajnos van! Pl a Mudi! Mert a magyarok nem becsülik meg ezt az értékes kis fajtát, így többért nem nagyon lehet eladni. Meg mivel magyar fajta, így nem kell a kiállításra, versenyre, kanokért messzire menni (= sokat fizetni) + egészséges, stb...
Olcsó ... és epilepsziás, agresszív, diszpláziás, gyomorsavproblémás, stb., stb.. A labrador benne van itthon a 3 legjobban tönkretett fajtában, agyonszaporították öket. Nekem 2 db van otthon a retrievermentéstõl: az idõsebb idáig 300 ezer forintomba van annyi betegsége volt és mégcsak 6 éves. De én tudtam, hogy mit vállalok azzal, hogy ismeretlen eredetû kutyákat vittem haza és nem adtam pénzt azért, hogy a [email protected]ék szaporítókat támogassam.
A törzskönyves, jó minõségû kiskutya ennyibe kerül .. minden fajtából. Vehetsz olcsóbbat, de azt kockáztatod, hogy beteges lesz. Ami olcsóbb talán itthon az a magyar vizsla ... de abból meg annyi van a menhelyeken hogy én egyáltalán nem adnék pénzt érte.
vannak, szaporítóknál. le lehet pontozni de nekem eddig csak szaporítótól volt kutyám, és soha nem volt semmi baj egyikkel se, imádnivaló volt mind, okos, értelmes, egészséges, jó idegrendszerû. persze ehhez kellett egy kis szerencse is azt hiszem. egyébként a menhelyek tele vannak ilyen kutyákkal, ráadásul ingyen!
http://kiskutya.hu/elado/labrador-retriever-szekesfehervar-2.. 25 000 ft-ért fajtiszta labri...és sok más helyen is 30-40 közé esik.
háznál kell venni ott olcsó.
Fajtatiszta labrador: 20.000Ft
Mit szólnál a fajtamentéshez? Egy 3-4 éves kutyus még 10 évig is veled lehet. Túl van a gyerekhülyeségeken, nem rág és rombol. Megmentesz egy életet és még sok pénzedbe sem kerül.
A kérdező hozzászólása: Rendben. Köszönöm szépen. Majd meglátom, mi lesz még ebbõl a kutyás dologból.
Az elõttem szólókkal egyetértek, de ha mindenképpen fajtatiszta kutyát szeretnél, nagyon ajánlom neked ezt az oldalt (és édesanyádnak is, olvasgassatok együtt): olcsokutya.info Itt könnyen érthetõen le van írva, miért nem szabad ennyi pénzért kutyát venni, ha nem menhelyrõl fogadsz örökbe. Inkább legyen egyszeri kiadásként picit több, mint évek múlva a többszöröse a gyógyszerek miatt... Emellett, mivel tényleg kicsit bizonytalannak tûnsz a kutyaválasztásnál, olvasd el a Fajtabemutatót is. Sok más oldallal ellentétben itt a fajták elõnyeit ÉS az esetleges hátrányait is leírják, például idegenekkel/állatokkal bizalmatlan, vagy épp ellenkezõleg, túl barátságos, nem házõrzõnek való stb. Nagyon hasznos honlap, szánj rá egy kis idõt!
A kérdező hozzászólása: Anyumat kérdezzétek. Õ jelentette ki. Jó mondjuk most tettek fel 3 hónapja egy fogszabályzót, ami benne lesz kb. 500.000-be... De néha én sem értem anyumat. Elõször még azt mondta, hogy megígéri, hogy veszünk egy kiskutyát, de csakis olyat, amirõl tudjuk, hogy milyen fajta. Ugyanis ennek van egy rövid story-ja. A lényeg az, hogy be akartam fogadni egy kidobott (még talán kölyök kutyát) kutyát, de sajnos nem lehetett, mert nincs még elkerítve a telkünk a többi szomszédétól.
Én sem értem, hogy miként jött ez a labi vagy husky választás, de tényleg, tavaszig csak a kaja árát kell félretenni, havi 7-8 ezer forintot és a te pénzeddel együtt már meg is van a tk-s, szûrt szülõktõl származó kicsi!
A kérdező hozzászólása: Hát anyum ma jelentettek ki, hogy "100.000-ért nem veszünk kutyát, de még 40.000-ért sem". Éppenséggel nekem van 40.000 gyûjtött pénzem. De hát ez van. Ha anyum azt mondja, hogy nem, akkor nem. Én meg nem kérek valami "beteg" kutyát, amivel késõbb csak a baj van. Többe kerülne az orvosi ellátás, mintha vennék egy normálisat. (Szerintem.)
A mudi, puli, pumi a legjobb tenyésztõknél is max 60 ezerbe kerül. De szerintem ha kiválasztottál egy fajtát és úgy érzed tökéletesen összepasszolnátok minden tekintetben, akkor megéri egy kicsit gyûjtögetni, tavaszig van még bõven idõ, addig ki is nézheted a kennelt, párosítást. Labradort szerintem már tudsz venni 60-80 ezer forint körül is, a husky lehet valamivel drágább. Némelyik tenyésztõvel meg lehet egyezni részletfizetésben is.
Figyu Knitta, ennyi az ára egy normális tenyészetbõl való kutyakölyöknek.Ha kölyköt akarsz, ha fajtatisztát akarsz, akkor spórolj rá.Ha nem telik, akkor pedig fogadj be menhelyrõl, fajtamentõktõl.De szaporítótól ne vegyél semmiképpen se! Egyébként, ha megvenni nincs pénzed, honnan lesz pénz az etetésére?Csak a kaja legalább 7-8 ezer Ft havonta egy nagytestû kutyának.Tavaszig van még legalább 7 hónap.Ha csak azt a pénzt félreteszed, amit ez idõ alatt kajára elköltenél, az máris majd 60 guriga.Erre még rácsapsz 20-at, és már tudsz venni egy TK-s kutyát, esetleg szín- vagy harapáshibával, de tökéletesen egészségesen.
A kedvenc fajtáid nem fogod megtalálni ennyiért. Viszont ezekbõl a fajtákból nagyon sok van a menhelyen. Vagy tenyésztõtõl vegyél (lehet spórolni is ám! az 50 ezerhez már nem is kell olyan sok) vagy menhelyrõl. Ne szaporítótól!
Nagyobb termetû, hosszú szõrû németjuhász is lehet megoldás. Nincs túltenyésztve, általában egészségesek, bár csípõproblémásat ki lehet fogni. A fajtatisztaság nem jelenti egyben, hogy törzskönyvezett. A nélkül olcsóbb.
A kérdező hozzászólása: Hát ezeket az oldalakat már nézegettem, de nekem csak tavasszal lehet kutyám, és kiskutyát akarom. Azok pedig mind drágák. Sajnos. :( Nem vagy biztos ezekben a 20.000-30.000 Ft között mozgó huskykról sem. Hiszem egy kölyök husky (elvileg) 60.000 illetve 100.000 Ft fölött van.
A kérdező hozzászólása: Nekem azt mondták hogy 60.000 alatt nem kapok. Tudsz is tenyésztõt, ami esetleg Gyöngyös, Pest, vagy Eger közelében van?
a memhelyen szerintem találsz jó kutyákat vannak ott egészséges kutyák is a fajtamentõknél is lehet érdeklõdni egyik ismim egy 6 hónapos német juhászt hozott el a fajta mentõktõl ingyen volt a kutyus normális és egészséges... szoktak ott is kölykök lenni de a mai világba ha nem akarsz sok pénzt kiadni vmire akkor nem is kapod meg jó minõségben ez esetben egy beteges kutyád is lehet ha mondjuk 10 ezerért veszel egyet szaporítotól... de hát te tudod...a te pénzed...nézz körül azért a menhelyeken és a fajtamentõknél ha nincs kedvedre való kutyus amelyik tetszik akkor maradnak a szaporítók mert rendes tenyésztõtõl nem veszel olcsón kutyát...

Van olyan, hogy fajtiszta kutyáknak menhely?

Bár kerestem menhelyr?l elhozható yorkit de nem találtam.

Legjobb válasz: Ha fajtiszta akkor küldd el az SS-be. DE csak ha szöke és kék szemû. Egyébként Taigetosz.

Ha fajtiszta akkor küldd el az SS-be. DE csak ha szöke és kék szemû. Egyébként Taigetosz.
Nem is fogsz, túl drága fajta.
Olyan nincs, hogy egy menhelyen csak fajtatiszta kutya lenne, de sokszor van menhelyeken az is. Vedd fel menhelyekkel a kapcsolatot es kerd meg, hogy ertesitsenek, ha jon egy. Esetleg hozass Angliabol ha van ismerosod kint. Ott rengeteg fajtatiszta van menhelyen is. Yorki is. Csak a fajtatiszta jo? Yorki jellegu nem jo?
A kérdező hozzászólása: Fajtiszta kutyust szeretnék.De jólenne menhelyen nézni de rájöttem , hogy ott nemfogok találni.nrmpont kölyköt keresek .beteg gyerekek látogatásában is részt venne a kutyus.
Szia!!Hát ha menhely nincs is vannak bizonyos fajtamentõ szervezetek, ahol általában vannak kutyák.Szuóval szerintem nézd meg neten hogy van e yorki mentés és ha van akkor ott nézdd meg:)
menehlyen is vannak fajtisztak es ha ki fogsz olyat talalsz yorkit is!

Hol van olyan kutyus menhelyeket ahol kölyök kisméretű akár fajtiszta akár nem kutyusok vannak?

Legjobb válasz: Meg fogsz lepõdni: minden menhelyen vannak kis és nagyméretû, kölyök, felnõtt és öreg, sõt keverék és fajtatiszta kutyusok is ... sõt, a legtöbbön még akár macska is. :) A menhelyek nem válogatnak, hogy milyen kutyát fogadnak be.

Meg fogsz lepõdni: minden menhelyen vannak kis és nagyméretû, kölyök, felnõtt és öreg, sõt keverék és fajtatiszta kutyusok is ... sõt, a legtöbbön még akár macska is. :) A menhelyek nem válogatnak, hogy milyen kutyát fogadnak be.
Hagyjátok már abba, hogy azon lovagoltok, hogy fajtatiszta vagy fajtiszta. Az elsõ kedves válaszoló arra gondolt, hogy a faj pl. a kutya, macska, ló stb. a fajta pedig a puli, német juhász. Én régóta tudom a különbséget a faj és a fajta között, de egészen addig fajtisztának mondtam, amíg meg nem tudtam, hogy bizonyos körökben ezért fejleszedés jár. Nem értem, miért lovagoltok ezen? Örülnék, ha a hazai kutyatartás legnagyobb problémája ez lenne. Amúgy a kérdésre válaszolva, kölyökkorban még nem igazán lehet megállapítani a méretet, hacsak nem ismert fajtájúak a szülõk. Ezért, ha fontos a méret, inkább felnõttet fogadj örökbe, õk is vannak olyan hûségesek, okosak és taníthatóak, mint a kölyökkorban befogadott kutyák, ráadásul azt is tudod, hogy milyen természetû, mert ez sem mindegy és egy keverék kölyöknél ezt sem lehet megállapítani.
A menhelyen minden kutya fajtiszta :) fajtatiszták pedig a legtöbb menhelyen megfordulnak, de elenyészõ számban
A kérdező hozzászólása: egyem meg de aranyos.*--* http://www.ebtelep.hu/allat/2012-1330932704-26-a
A kérdező hozzászólása: Csenge nem bántottál meg meg semmi.:) És Dunaújvárosi vagyok, de pest is jó..meg ami igy szomszédos megye..:) És köszi.:) És tényleg aranyos.*-* http://www.ebtelep.hu/allat/2012-1330934593-26-a õ?:DD
* pesten
Neharagudj, nem tudtam, hogy elsõ kutya lenne, nem sértésnek szántam... Merre laksz? Mert szívesen ajánlok menhelyeket, de nem tudom, hogy merrefelé nézzek, mert nem szertnék az ország másik végébõl linkelgetni. De itt egy tündéri kutyus, peten. Valaki már igazán befogadhatná: http://allatok.info/animal.php?a=10410677&breed=havannai+pin..
FajtAtisztákat fajtamentõknél keress. Bár Elõfordulnak menhelyeken is. :)
A kérdező hozzászólása: Ja , értem..igen néhány kifejezésem miatt pl: "mini yorki" engem is leteremtettek..
4. vagyok, nem is rád gondoltam kérdezõ, hanem arra, hogy ezen az oldalon ha valaki fajtatiszta helyett fajtisztát mond, mindenki neki esik, mintha halálos bûn lenne.
A kérdező hozzászólása: Köszi a linket sok aranyos kutyust találtam.:) Utolsó kommentelõ, bocsi, most fogunk elöszõr kutyát tartani..nem tudom ezeket a szavakat..olyan sok aranyos kutya van menhelyen nem lenne szívem tenyésztõtõl venni.:S
Nekem minden kutya aranyos... ;))


Van olyan rendezvény vagy verseny Magyarországon, ahol törzskönyv nélküli fajtiszta kutyák is versenyezhetnek? Hol tartanak amerikai bulldogok számára versenyeket, és milyeneket?

Van egy 10 hónapos er?s testalkatú amerikai bulldogom, szeretném elvinni versenyekre, vagy vmire, de sajnos nincs törzskönyve!

Legjobb válasz: Szia! Igenis van, MKSz-es kiállításra viheted a fajtatiszta tk nélküli kutyádat, csak azzal a különbséggel, hogy hobby kategóriába nevezed, bár így nem kerül a tk-kel összevetésre, de egy szakember mondja el róla a véleményét, kaphat abba a kategóriába minõsítést és ha kitûnõt kap regisztráltathatod a MEOE-nél és kaphatsz B tk-et, ez ugyanúgy néz ki, mint az A tk csak az õsök nincsenek felvezetve, de ezzel már nevezheted kiállításra, úgy mint az A tk-est.

Szia! Igenis van, MKSz-es kiállításra viheted a fajtatiszta tk nélküli kutyádat, csak azzal a különbséggel, hogy hobby kategóriába nevezed, bár így nem kerül a tk-kel összevetésre, de egy szakember mondja el róla a véleményét, kaphat abba a kategóriába minõsítést és ha kitûnõt kap regisztráltathatod a MEOE-nél és kaphatsz B tk-et, ez ugyanúgy néz ki, mint az A tk csak az õsök nincsenek felvezetve, de ezzel már nevezheted kiállításra, úgy mint az A tk-est.
Tuti hogy nincs ilyen mivel hogy pedigree kell hozzá hogx eggy kutya részt vehessen egy ilyen rendezvényen!!!!!!
Ha a google-ben rákeresel arra, hogy "keverékutya szépségverseny" és megkapod a választ.

Egy jó fajtiszta kennelből hozott kuvasznak van olyan az ellenálló képessége mint egy korcsnak?

Legjobb válasz: Elõbb még ott volt. Gyorsan dolgoznak a moderátorok...

Elõbb még ott volt. Gyorsan dolgoznak a moderátorok...
A kutya önmagában egy faj. Azon belül vannak fajták (pl. kuvasz). És az ellenálló képesség nem ettõl függ :) ) A "korcs" kutyákban sokszor igen jó tulajdonságok ötvözõdnek.
ez nem az autó kategóriában van...nem értem az elsõ válaszolót. ja, és tényleg ne használd azt hogy korcs. szerintem elég bántó lehet ha valakinek azt mondod a keverék kutyájára. amúgy valószínûleg van, viszint a kuvasznál tudod mire számíthatsz, a keveréknél meg több esélyes a dolog, fõleg ha nem tudod miknek a keveréke
nem korcs ... keverék
Az a korcs, aki így hívja a mix kutyusokat!
Nekünk kuvaszunk van, 6 hónapos. Fajtatiszta. Eddig egyszer volt beteg (nagyon), mikor elhoztuk 6 hetesen és rá kb. két hétre. Egy hétig azt hittük nem marad meg. Valószínû bujkált benne valami betegség, mi meg elvittük oltatni és az legyengítette a szervezetét. Éjszaka is keltünk hozzá fecskendõbõl itatni, etetni. Túlélte. Azóta semmi baja nem volt, teljesen egészséges és gyönyörû:)
A kuvasz milyen autó? :) Meg kéne nézni, milyen kategóriába írod a kérdést. Amúgy igen, ha megvannak a szûrési eredményei az õseiknek és a szülõk sem csak a kiállításokon szereztek maguknak nevet, hanem õrzéssel is, akkor van olyan állóképessége. De javaslom, hogy nézz meg minél több kennelt és ha azonnal nem találsz megfelelõ kutyát, akkor keress sokáig, ne elégedj meg egy közepessel, csakis a kiváló minõségûvel.
Mi az a korcs?Én csak keverék kutyáról tudok. Mi az a fajtiszta kennel? Egy kutya lehet fajTAtiszta, kennel nem, mivel nem élõlény. Ha ennyit sem tudsz, honnan tudod, hogy jó kennel? Mit értesz ellenálló képesség alatt?Hogy hány évig bírja pl.egy hordóhoz láncolva?
csatlakozom az elõttem szólóhoz.
Ha hétköznap 14:16 perckor be vagy rúgva, akkor nem ajánlok neked se kuvaszt, se más élõlényt... (Ha meg csak mondod, h mondjál valamit akkor meg azért gáz.)
A kérdező hozzászólása: Te meg ne rajolj már te nyelvtan zseni, amúgy bevoltam rúgva amikor kiírtam a kérdést, amúgy köszi a válazt ez már értelmes volt.
A kérdező hozzászólása: 15: ne ozd már az ész csak egy vesszõ kell oda úgy, hogy ne szerepelj tudja mindenki, hogy a kenel nem élõlény te k*csög
A kérdező hozzászólása: elsõ sorban a betegségek ellen gondoltam.
A kérdező hozzászólása: azt se tudjátok miért rugtambe, úgyhogy ne szövegeljetek k*csögök, ha nem a kérdésre válaszoltok akkor ne írjatok majmok!

Az ilyen törzskönyves fajtiszta kiállitási kutyáknak miért van mindíg olyan hosszú nevük?

Legjobb válasz: Nincs mindegyiknek hosszú neve. Nekem 3 kutyám volt/van: Grey-Devil Bertold, Dankó-Lurkó Ádáz és Calabria Azure. Sztem nem vészesek. Ismertem Angel Chan nevût is.

Nincs mindegyiknek hosszú neve. Nekem 3 kutyám volt/van: Grey-Devil Bertold, Dankó-Lurkó Ádáz és Calabria Azure. Sztem nem vészesek. Ismertem Angel Chan nevût is.
Én ismerek olyat is, akinek egy egy szótagú név és egy szám a neve :D Amúgy általában van maga a név, ez lehet hosszú, rövid, fantázia kérdése, és a név mellé hozzáírják a kennel nevet is, így lesz nagyon hosszú.
Így van ahogy az utolsó írta! Az én kutyámnak is elég hosszú a neve a kennelnével együtt! De mi nem azt használjuk, a nevének semmi köze a törzskönyvi nevéhez!:)
A tk-s kutya neve 3 részbõl áll: Kennelnév (olyan mint a család név) Egyedi név (ez az utó vagy kereszt név), (ennek a kezdõbetûje általában azt is jelzi, hogy melyik alomból született) Hívó név (ezt már a gazdájától kapja és valójában Ez a neve, hiszen ezt fogja megtanulni)
sia! A begale-m neve Tátraszépe Alex volt. Ez nem hosszú név szerintem.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válszokat!

Nem ismer valaki olyan helyet ahol márciusban lesznek fajtiszta golden retriever kutyusok, valahol tatabánya környéké, de ha úgy van pest környéke is lehet?

Legjobb válasz: A kenneleknél keresgélj, ne pedig szaporítótól vegyél kutyát, mert minél többet vesznek meg tõlük, annál több kóborka lesz az utcán!

A kenneleknél keresgélj, ne pedig szaporítótól vegyél kutyát, mert minél többet vesznek meg tõlük, annál több kóborka lesz az utcán!
Márciusban Pesten, áprilisban Pápán lesz kutyakiállítás.Biztosan sok goldi lesz!
Egyébként világkiállítás lesz Pesten tavasszal...
Egyébként meg fajtatiszta, nem fajtiszta...
Vagy ha nem ragaszkodsz kicsihez, fiatal felnõttet örökbe tudsz fogadni a fajtamentéstõl.

Kis termetű, kutyust szeretnék ingyen (kivéve palotapincsi), fajtiszta legyen, tudtok olyan oldalt ahol ilyeneket lehet keresni? Esetleg valakinek akinek van és menhelyre akarja adni?

Legjobb válasz: A palotapincsi mért kivétel? Egyébként szerintem menhelyeken nézelõdj. Kölyök kell vagy felnõtt is jó?

A palotapincsi mért kivétel? Egyébként szerintem menhelyeken nézelõdj. Kölyök kell vagy felnõtt is jó?
Igen, de kérdezõ a fajtatisztára gondolt, ebben a vonatkozásban a fajtiszta kifejezés helytelen. De nekem mindegy, mondja mindenki úgy, ahogy kedve van, csak max nem fogják érteni, mit akar, vagy hül*yének fogják nézni.
de van FAJTISZTA, pl kutya, macska, lo stb es a FAJTATISZTA az pl nemet juhasz, rottweiler, bichon, stb
Olyan nincs, hogy fajtiszta és olyan sincs, hogy palotapincsi. Olyan van, hogy fajtatiszta és olyan is, hogy Pekingi Palotakutya.
Én szeretnék egy piros ferrarit ingyen, jah és 0 km-es legyen, tele tankkal!
Menhelyeken pont ugyanannyi kicsi van, amennyi nagy. Mindegyikrõl van kép és leírás a honlapokon. Minden menhelyet meg lehet látogatni, meg lehet nézni a kutyákat és lehet róluk beszélni az önkéntesekkel. Helyetted ezt senki nem tudja megtenni vagy ha igen, akkor felmerül a kérdés, hogy kinek fontos az a kutya. Ja, fiatal és fajtatiszta kell és ingyen, ugye? Hát sajnos van fajtatiszta, de beteg. Vagy fajtatiszta, de öreg. Vagy fiatal keverék. Esetleg a fajtatiszta fiatal, de harapós nem szobatiszta megfelel?
A kérdező hozzászólása: Kölyköt szeretnék, menhely azért nem jó mert ott inkább már nagy kutyusok vannak, hát a palotapincsi az az egy amit nem szeretek....
Ingyen fajtatiszta? Viccelsz?:D Érdekes elvárásaid vannak...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!