Találatok a következő kifejezésre: Van olyan, egyik (8926 db)

A herék elhelyezkedés a hõmérséklet függvénye .Mát nem nyár van . A dokinál csak egy eset vagy .
furcsa dolgokat írtál talán valóban orvoshoz kellene menned!!!!!!

Van olyan egy számítógépben, ami mondjuk meggátolná, hogy egy mai (vagy éppen már most 20 éves) konfigurációt, 10-25-50 év múlva használjak?

Itt pl. arra gondolok, hogy a puszta állástól, nem megy benne tönkre semmi? Van egy 98'-as gépem, kíváncsi lennék, hogy ha a pincében tartom, hány év után lehetne még használni? Vagy a mostani 2011-12-es konfigomat?

Legjobb válasz: Az elektrolit kondenzátorok kiszáradhatnak egy idõ után, de egyébként nagyin hosszú ideig mûködõképesek maradnak a számítógépek. Itt az a kérdés, van-e értelme egy 20 éves számítógépet használni.

Az elektrolit kondenzátorok kiszáradhatnak egy idõ után, de egyébként nagyin hosszú ideig mûködõképesek maradnak a számítógépek. Itt az a kérdés, van-e értelme egy 20 éves számítógépet használni.
A kérdező hozzászólása: Értem. Biztosan van, egy ismerõsöm megszállottan gyûjti ezeket a régi gépeket. Egyszerûen csak jó belegondolni, hogy egy ilyen régen gyártott gép, még ma is mûködik, és persze kevés dologban, de azért megállja a helyét.

Van olyan egy nőnél, hogy soha nem jön meg a menstruációja?

Úgy értem, hogy SOHA nem volt és SOHA nem is lesz?

Legjobb válasz: létezik olyan, hogy születési rendellenesség miatt nem fejlõdött ki a méhe pl.

létezik olyan, hogy születési rendellenesség miatt nem fejlõdött ki a méhe pl.
van olyan, de az fejlõdési rendellenességgel társul(MRKH). vagy ha testileg minden rendben, akkor hormonális oka lehet. http://www.drdiag.hu/kereso/diagnosztika.adatlap.php?id=104861 http://www.nlcafe.hu/forum/?fid=441&topicid=238396
Persze. Pl: Turner szindromásoknál, a petefészek helyét kötõszövet foglalja el, így nincs saját peteérésük. Viszont megvonásos vérzés felépíthetõ fogamzásgátló tablettával, de az nem menstruáció és peteérés továbbra sem lesz. A másodlagos nemi jelleg kialakításában viszont szerepe van a kívülrõl bevitt fogamzásgátlónak. De egyéb a nemi szerveket érintõ fejlõdési rendellenességekben is elõfordul.
A kérdező hozzászólása: És hogy ha hormonális oka van, kap a beteg hormon csökkentõ vagy növelõ gyógyszert, és kb 1 év múlva sem jön meg? akkor mi van?:O
amerikai filmekben igen!
Én alapból az az ember vagyok, aki kevés emberrel tartja fenn a kapcsolatot egyszerre, havernak ott van 1-2 haver, kell egy barátnõ, meg a család valamilyen szinten, és ennyi. Excsajos téma változó, van akivel elbeszélgetek ha úgy alakul, van akivel szóba se állok, fõleg hogy távol lakik, és nem érzem azt hogy tartanunk kellene a (virtuális) kapcsolatot.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Fiuk a valaszatokat :)
van, ha nem jön be a csaj, de a jellemében van valami értékes. (ritka a csajoknál ez...)
Én igyekszem az összes volt barátnõmet "friendzone"-ban tartani, és megtartani a jó viszonyunkat. Ez tini kapcsolatok után könnyû (1-2-3 éves kapcsolatoknál), egy 10 éves házasság után se elképzelhetetlen - anyámék 8 éve szakítottak, és máig jóban vannak -, de azért jóval komplikáltabb..
volt sok barátnõm, de csak 1et szerettem. szóval?
A kérdező hozzászólása: Es mi a helyzet Fiuk, a volt baratnöböl, baratzone epites? Az a lany tud valaha is közömbös lenni, akit szerettetek?
Van, igen.Nekem is van.Csajként annyira nem jön be a nõ, de rajta érzem, hogy oda van. Velük a hasznosságuk miatt tartom a kapcsolatot.Az egyik a kolléganõm, vele jól elvagyok ha unatkozom.A másik meg jön velem edzeni, ha nincsen kedvem egyedül menni.A sportág szakértõje, uh tanulhatok tõle, jó meglátásai vannak, de nem egy jó csaj.
Nekem van "barát zónám". Az hogy egy lány szép, és kellemes a szememnek, nem jelenti automatikusan azt, hogy szerelmes vagyok belé. Még akkor se, ha egy hullámhosszon vagyunk. A szerelem ennél kicsit több.. Persze sokan átlépik ezt a barátzóna határt, mivel kényszeredetten akarnak maguk mellé valakit, és késõbb rájönnek hogy felesleges volt, mert nem is szerelmesek.
Na vegyünk engem példának (19/F): Nekem nagyon gyenge barátzónám van. Van egy lány akivel nagyon erõs barátságba vagyunk hónapok óta, Õ nem érez semmit irántam, én pedig teljesen beleestem. Nem kell bombázóra gondolni. Szóval ha engem kérdezel én azt mondom, hogy a fiúknak van barátzónája, de sec-pec kikerülhetsz onnan. Akár napok alatt :)

Budapesten hol van olyan egy eurós market, amin Magdi anyus képe van kirakva?

Azért érdekelne, mert ott árulnak egy nagyon finom csokit, aminek még a csomagolása is aranyos. :'D

Szerintetek van olyan egy házasságban hogy túlzott önbizalom?

Egy ismerősömmel beszélgettem aki elmesélte hogy együtt utazott a férjemmel a buszon és látta hogy egy kamasz egész úton bámulta.Ez különösebben nem zaklatott fel és csak annyit mondtam hogy egészségére.Ebből alakult ki egy kissebb nézeteltérés. Szerinte túl magabiztos vagyok és ez nem jó. Igaz nem vagyok féltékeny és tudom hogy a férjem csak az enyém,szeret és nem kell neki más nő.Nem ellenőrizgetem és nem zavar ha az utcán sétálva észreveszem hogy valaki rápillant,vagy ő rápillant valakire(sosem bámul)Biztosnak érzem a házasságom,ez normális nem?

Legjobb válasz: Szerintem is normális, én is így vagyok ezzel.

Szerintem is normális, én is így vagyok ezzel.
Normális... Ez annak nem normális, aki már nagyn égette meg magát, azon pedig nem tudott túllépni.... Nem hiszem, hogy engem zavarna, ha megtudnám, hogy egy 16 eves bámulta a férjemet, hiszen nem a férjem bámulta õt, meg mit akarna egy gyerektõl? Sosem értettema fiatal pipis plusz idõsebb pasi sztorikat, mert azon kívül, hogy csinosak a lányok, mert fiatalok semmi más nincs, hiszen generációs különbség van köztük, más gondolkodás, más mindennapi élmények... Stb.... Szerencsére a párom is így gondolja...pedig mi még 30 alatt vagyunk.. Én kiszoktam a féltékenységbõl, amihez idõ kellett (én is égettem meg magam) de a feltétlen bizalom megvan, nem lenne a férjem, ha nem így lenne..
Most azért kellett volna aggódnod az ismerõsöd szerint, mert egy kamaszgyerek bámulta a férjedet? :D Szerintem rendben van a gondolkodásod, és ha mindent megteszel a házasságod fenntartásáért, és kölcsönösen elégedettek vagytok, akkor normális, ahogy éltek.
A kérdező hozzászólása: Mondjuk én is voltam 16éves és amikor a barátnõkkel együtt utaztunk akkor mi is az idõsebb pasikat néztük, és döntöttük hogy vajon van felesége vagy nincs.Hogy ez miért volt nekünk jó azt ma sem tudom.Gondolom ha a psi észrevette csak nevetett eggyet magában.
Az a fogalom mióta létezik hogy "túlzott önbizalom"? Egy kapcsolatban vagy van bizalom (100%-osan) vagy nincs. Mi sem turkálunk egymás telefonjában, nem nyomozunk a másik után és van hogy nyáron õ elmegy pár napra fesztiválozni barátnõivel, én pedig a haverokkal máshová és ebbõl sincs gond, nemhogy egy ránézésbõl. Tudom hogy jobbat úgysem találok, pedig nem ez az elsõ kapcsolatom és ezzel õ is így van. Ilyen ha megtalálja az ember azt a bizonyos nagy Õ-t.
A kérdező hozzászólása: Most azért kellett volna aggódnod az ismerõsöd szerint, mert egy kamaszgyerek bámulta a férjedet? :D Szerintem meglepte a válaszom hogy egyáltalán nem izgat.Szerinte aggódhatnék mert a férjem a korához képest jól néz ki(ezt többen mondták már és büszke is vagyok arra hogy ilyen férjem van)és ugye most divat lett a feleséget fiatalabbra cserélni és szerinte lenne jelentkezõ.Az igaz hogy életem során nem estem még pofára, nem csaltak meg és nem hagytak el, lehet azért veszem ezt a dolgot ilyen könnyen.
Én is ilyen vagyok...sõt van hogy másokat közösen "beszélünk ki" nincs ebben semmi...Miért lennél a felesége a nem bíznál benne...ez az alapja mindennek...
Milyen kedves ismeros... olyan joindulatu tenyleg.

Van olyan egyén, aki mindig is katona szeretett volna lenni, és a fronton szeretne teljesiteni jo szolgálatot?

Irjon,aki ezt igy gondolja,s ezt a hivatást szeretné teljesiteni!

Legjobb válasz: Én ezt szeretném tenni. Csak elõtte be próbálkozok a Zrínyire.

Én ezt szeretném tenni. Csak elõtte be próbálkozok a Zrínyire.
Én mindíg is ezen gondolkoztam. Fõképp hogy katona családból származom. 18 évet betöltöm nemsokára érettségi után küldenek szentendrére tiszthelyettesire, aztán saját elgondolásom szerint irány a Francia Idegen Légió
Igen, én is ilyen ember vagyok, legalább egyszer én is ki akarom próbálni, hogy milyen katona lennék igazi harcban.
Én, már csak azért is mert nincs munka, itthon meg megöl az unalom. Belehet úgy kerülni, hogy nem a Zrínyire megyek, hanem valamilyen toborzóirodában?
belehet, csak hivatásosként menyél ne szerzõdésesként. Én azért próbálkozok be a zrínyire mert tiszt szeretnék lenni.
ha csak a meló hiány miatt akarsz próbálkozni, sztem elég szerzõdésesnek is menned, csak ott kevesebbet fogsz kapni, persze idõvel nõni fog a fizu

Van olyan egy szülésznőnek, hogy, , magánrendelés"?

Hogy lehet ,,lefoglalni", és a többi teend? hogy van vele?

Legjobb válasz: Bemész a szülészetre,és ott felkéred.Én felhívtam,akit ajánlottak,majd bementem hozzá a szülészetre,ahol körbevezetett.Minden hónapban beszéltünk.az nst-re õ intézte nekem az idõpontokat.Mikor menni kellett felhívtam,és a kórházban találkoztunk.Ha kérdésem volt felhívtam.Minden eredményemrõl tudott.Aztán levezette a szülést.

Bemész a szülészetre, és ott felkéred.Én felhívtam, akit ajánlottak, majd bementem hozzá a szülészetre, ahol körbevezetett.Minden hónapban beszéltünk.az nst-re õ intézte nekem az idõpontokat.Mikor menni kellett felhívtam, és a kórházban találkoztunk.Ha kérdésem volt felhívtam.Minden eredményemrõl tudott.Aztán levezette a szülést.
Van. Nekem az orvosom ajanlotta. Az elejen meg is mondta, hogy mi mennyibe kerul, de a honlapjan is fenn volt minden. Kerdezd meg az orvosod szerintem, kit ajanl es hol ered el.
A kérdező hozzászólása: Megadnád a honlapja nevét?
Én ilyenrõl még nem is hallottam, pedig 4 gyereket szültem.
http://www.par-beszed.eu/index.php?m= Rákóczi Ágnest tudom ajánlani. Amikor én szültem, még nem így nézett ki a honlap, de olvasgasd végig, szerintem tök jó dolgok vannak rajta.
A kérdező hozzászólása: Köszike :)
Szia! Én is Rákóczi Áginél/Ágival szültem kétszer!Nagyon tudom ajánlani!Írj szívesen segytek!
had kérdezzem meg h honnan tudjátok h melyik szülésznõrõl van szó? mikor nem is mondta meg a kérdezõ h hol fog szülni.csak úgy felmerült bennem.

Van olyan EGY éves közgazdasági szak ami többletpontot ér?

Legjobb válasz: Milyen szak? Érettségist nem fogadnak el. Esetleg OKJ, de nem közép, hanem FELSÕFOKÚ!

Milyen szak? Érettségist nem fogadnak el. Esetleg OKJ, de nem közép, hanem FELSÕFOKÚ!
Nincs, a többletpontos OKJ-k ált. két-három évesek.
Szia! Kettõ darab van, ami a gazdasági képzésekhez pluszpontot ad: protokoll ügyintézõ (54 812 02 0010 54 01) és utazásügyintézõ (54 812 02 0010 54 02).
A kérdező hozzászólása: a felvi.hu-n a Pontszámító kalkulátornál megnéztem az okj-s szakképzések hozzáadásánál, hogy szerepel-e vmelyik szak de egyiket se találtam :(
Talán mert egyéves képzésért nem jár pluszpont.
Utolsónak: jár, attól még, hogy nem tudsz róla. Ez a kettõ van, amit fentebb már írtam. Az 54 és 55 számokkal kezdõdõ OKJ-s képzések érnek pluszpontot. Kérdezõnek: rossz helyen nézted: a vendéglátás-idegenforgalom fül alatt szerepel az OKJ-k között.
A kérdező hozzászólása: valóban mind kettõ szak többltpontot ér, de nem a gazdasági képzésekben, hanem az idegenforgalomban :(
Kedves 11:24-es. Hidd már el... :D Gazdasági nincs egy éves. Ilyen körben benne vagyok eléggé, szóval csak tudom. :P

Szerintetek van olyan dolog egy házasságban, ami mentség lehet a megcsalásra? Megbocsátotok egyáltalán?

Van olyan, amire lehet azt mondani, hogy: "Jó, szívem, igazad van, megértem, hogy ezért te megcsaltál engem, megbocsátok." Én ilyet nemigen tudok, szerintem a megcsalással vége mindennek. Túl radikális ez?

Legjobb válasz: 20:05 Ilyet is csak egy férfi írhat, aki olyan primitív gy.kér, hogy azt hiszi, hogy azzal, hogy más nõket kefélget nem rúgja fel a házassága és családja jövõjét. Ha úgy érzi a párom, hogy elhidegülök tõle, esetleg felszedek pár kilót, és ez neki nem tetszik ahogyan azt te írtad, vagy bármilyen más problémája van velem vagy a kapcsolatunkkal abban az esetben legyen benne annyi tisztelet irántam, valamint legyen olyan fontos neki a kapcsolat, hogy õszintén elém áll és meg mondja, hogy szerinte ez vagy az nincs rendben. És ha ezt megteszi, akkor vagy belátom hogy igaza van (ha tényleg úgy van) és azon leszek, hogy változtassak a dolgon, vagy kötünk valami féle komprumisszumot, ha részemrõl is van esetleg valami ami nem tetszik, ha pedig teljesen a véleményünk és ez olyan komoly probléma a kapcsolatunkban, és egyáltalán nem értünk egyet, és nem tudjuk megoldani akkor pápá:) Ha ekkora gondok vannak 2 ember között, én úgy gondolom, ha már házasságról beszélünk még mindig jobb elválni, mint hogy együtt maradni egy rossz kapcsolatban. Mert elõbb-utóbb úgyis rájön a párod, hogy nem vagy hûséges, vagy ebbõl a megoldatlan problémákból köztetek újra és újra kiújuló viták lesznek. Egyébként ha még gyerekeitek is vannak, abban az esetben sem jó az, ha a gyerekek azt látják, hogy a szülõk megcsalják egymást, vagy állandóan veszekszenek, idegesek. Mondom ezt úgy, hogy az én szüleim elváltak és hidd el úgy gondolom így volt helyes, nem pedig az, hogy ha kikészítik egymást. 10-10 21:27 voltam.

20:05 Ilyet is csak egy férfi írhat, aki olyan primitív gy.kér, hogy azt hiszi, hogy azzal, hogy más nõket kefélget nem rúgja fel a házassága és családja jövõjét. Ha úgy érzi a párom, hogy elhidegülök tõle, esetleg felszedek pár kilót, és ez neki nem tetszik ahogyan azt te írtad, vagy bármilyen más problémája van velem vagy a kapcsolatunkkal abban az esetben legyen benne annyi tisztelet irántam, valamint legyen olyan fontos neki a kapcsolat, hogy õszintén elém áll és meg mondja, hogy szerinte ez vagy az nincs rendben. És ha ezt megteszi, akkor vagy belátom hogy igaza van (ha tényleg úgy van) és azon leszek, hogy változtassak a dolgon, vagy kötünk valami féle komprumisszumot, ha részemrõl is van esetleg valami ami nem tetszik, ha pedig teljesen a véleményünk és ez olyan komoly probléma a kapcsolatunkban, és egyáltalán nem értünk egyet, és nem tudjuk megoldani akkor pápá:) Ha ekkora gondok vannak 2 ember között, én úgy gondolom, ha már házasságról beszélünk még mindig jobb elválni, mint hogy együtt maradni egy rossz kapcsolatban. Mert elõbb-utóbb úgyis rájön a párod, hogy nem vagy hûséges, vagy ebbõl a megoldatlan problémákból köztetek újra és újra kiújuló viták lesznek. Egyébként ha még gyerekeitek is vannak, abban az esetben sem jó az, ha a gyerekek azt látják, hogy a szülõk megcsalják egymást, vagy állandóan veszekszenek, idegesek. Mondom ezt úgy, hogy az én szüleim elváltak és hidd el úgy gondolom így volt helyes, nem pedig az, hogy ha kikészítik egymást. 10-10 21:27 voltam.
A válasz megírásának idõpontja: 10-10 21:27 Igen, ilyen sületlenséget csak egy nõ írhat. Persze, miután meghíztál és elhidegültél a párodtól biztos lehetsz benne, hogy nem fog megcsalni titokban. Majd inkább a TV elõtt fogja nézni a hombár fejedet, megállva azt, hogy a sok f*széhes 30-40es csaj célozgat és flörtölget vele. De igen, õ a mocskos szemét, sõt, minden férfi, aki ilyet tesz/gondol (velem együtt), mert havi 1 alkalomért nem rúgja fel a hazásságát, és a család jövõjét.
Ha már megcsalás történt annak van valami oka! Ergo valami nem jó, valami elmúlt vagy valami hiányzik... DE! 2 értelmes ember ergo házaspár, és ha gond van akár szexben akár szeretetben vagy bármiben, akkor leülnek és megbeszélik....amennyiben nincs meg az a nagy bizalom....akkor titkolóznak....ergo...nagggyon rossz felé tart a kapcsolat....
Szia cica! Ne akadj fent ilyeneken, majd ha kicsit komolyodik a gondolásod, és kezdesz egy felnõttre hasonlítani, meglátod, hogy a világ másképp mûködik, nem csak fehér és fekete létezik. Attól hogy idegenben játszol egy meccset, még nem jött el a világ vége, fõleg nem egy házasságban. Gondold csak el, ha 10 évig hamburgert ennél, néha nem kapnál be egy hot-dogot? Attól az elõbbit még ugyanúgy szereted, csak kicsit belekóstolsz másba is. Puszcsipácsi <3
szerintem is van valami gond amiert megcsalt uljetek le beszeljetek meg es ha ez silerul felejtsetek el ezt az egeszet es kezdjetek tiszta lappal tudom hogy faj a megcsalas de egy masodik esely mondenkinek jar, mar persze ha tenyleg a gondok miatt ment felre es nem azert mert kalandra vagyott mert ha igen sajnos folytatni fogja es azt mar nem kell elturnod;Sok sikert
A kérdező hozzászólása: Úgy értettem: míg vele vagyunk.
miért kéne beérni?? Ha nem menthetõ meg és nem lesz jobb...akkor meddig akarsz szenvedni? vele maradnál mert házas vagy?? mert ismered ami ezek szerint még sincs így.... Nagyon sokan elválnak....nem te lennél az elsõ. Ne érd be azzal ami van, ha jobb is lehet.
Leírtam már itt egy párszor de leírom ide is: Akit szeretsz, annak nem okoznál soha direkt fájdalmat, nem bántanád meg akarattal. Ha megcsalod a párod akkor azzal szándékosan fájdalmat okozol neki. Ebbõl következik, hogy aki megcsalja a párját az nem szereti igazán, szerelembõl biztosan nem, de szerintem még csak nem is tiszteli. Onnantól pedig, hogy az egyik nem szereti a másikat, semmi értelmi a kapcsolatnak. És erre (nálam) nem létezik kifogás. Például én ha iszok sem csalnám meg sose a párom, még alkohol hatására sem, meg szerintem azért olyankor is tudja az ember, hogy mit csinál. Ha meg valami nem mûködik a kapcsolatban, akkor azt ahogy írtátok meg szokás beszélni, és vagy kötni valami féle komprumisszumot, vagy változtatni abban ami nem jó, megpróbálni másképp...Ha pedig nem megy akkor szakítani és csak azután mást az ágyba vinni. Szóval szerintem amellet, hogy aki megcsalja a párját nem szereti és nem tiszteli még elég gyáván is viselkedik, mer t nem mer szembenézni a problémákkal. De ez persze csak az én véleményem. Ha megnéznénk egy statisztikát, vagy ha lenne errõl statisztika akkor szerintem pl a 30 vagy több éves házasságok 70-80%-ában elõfordul megcsalás (csak néha nem is tud róla a másik). Én még sosem csaltam meg senkit és nem is tudnám megbocsátani sosem a megcsalást. 20L
A kérdező hozzászólása: Arra gondolsz, amire én? Igen, azért jön a megcsalás, mert valakinek valami nem jó. De ha meg tudják beszélni a dolgokat, akkor ez elõ se fordulhat! Érjük be a párunkkal!
Talán inkább nem mindenben csak fekete vagy fehér létezik, de ebben nálam igen, és nem hiszem hogy azért mert gyerekes vagy komolytalan lennék. Nem értem mi alapján lehet egy nõt/férfit ételhez hasonlítani. De nem, én nem csalnám meg a párom 10 év után sem. A legtöbb pasi olyan mint te is, "megszokás", ráun a párjára, nem elég neki egy nõ. De hogy miért nem elég neki egy nõ, ha mindent megkap tõle és szeretik egymást? Ezt én sosem fogom megérteni. A te példád alapján, ha egyszer minden rendben a hamburgerrel és tudom, hogy milyen és szeretem, nem leszek beteg tõle, akkor minek kóstolnám meg a hot-dogot? Hmm.. Az a baj, hogy valóban nagyon kevesen gondolják ezt így.. Lehet, hogy én gondolom rosszul, lehet, hogy nincs egy pasi sem aki így gondolja, és lehet, hogy én sosem fogok férjhez menni. De tuti, hogy nem fog változni errõl a véleményem..

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!