Találatok a következő kifejezésre: Van olyan, egy napig nem (151 db)

A herék elhelyezkedés a hõmérséklet függvénye .Mát nem nyár van . A dokinál csak egy eset vagy .
furcsa dolgokat írtál talán valóban orvoshoz kellene menned!!!!!!
tengerimalac:hetente 1-2x kell takarítani mi egyszer egy héten mert ne büdi! törpehörcsög , aranyhörcsög hetente 1x elég
Ezek szerint a nyuszit a szüleidnek kellett takarítani, mert te nem csináltad. Nos, madarat elég könnyû takarítani, és heti 1-2-szer elég, viszont friss víz és kaja kell neki rendszeresen. A törpehörcsögöket is elég heti 1-szer takarítani, és tisztálkodnak, egy helyre végzik a dolgukat mindig, talán azt a helyet kell gyakrabban. Nagyon mást nem mernék neked ajánlani. Esetleg valami szobanövény, azt csak locsolni kell, meg amikor kinövi a cserepet, átültetni, de azt ritkán. Egy élõlény felelõsség, gondozni kell, nem plüss, amit csak akkor veszel elõ, amikor szeretnéd, aztán fél évig áll porfogóként.
felhúzható szõrös kis állat, etetni sem kell, pisiltetni sem, kakiltatni sem!Hogy tetszik?
Szóval neked még nem való állat, mert azzal napi szinten többször is foglalkozni kell. Viszont van valami, ami tetszene neked, úgy érzem:ha a közelbe van állatmenhely kérdezd meg, segíthetsz-e a sétáltatásban, gondozásukba.
Szerintem sem kell neked kisállat!
szerintem ne akarj kisállatot... neked nem való.....mért nem gondoskodsz róla?? :O megh megengeded h megöljék a nyulat?? az hol tehet aról h ilyen gazdája volt??:O mértnem adtátok oda vkinek??
Persze, tiszta boldog volt a nyuszika, hogy megölték, mert szärtál gondoskodni róla....
Igazán szerethettétek. És mondd minek neked állatka? bármilyen? Anyukád majd eteti? huh, de jó:S 18/L (16állatka gazdija)
A kérdező hozzászólása: Mellettem nem szenvedtek[annyiraxD]. Anya mindig eteti a kutyámat meg a nyuszimat is etette, csak az lett az én drága emo nyuszikám vége:( hogy anya odaadta a kertésznek nagy nehezen mert nem engedtem:S És az a ****kertész megölte.:@
A kérdező hozzászólása: Hát az én anyám egy isten, és vesz nekem úgyis:D
Bizony, bizony. Nekünk anno két tengerimalacunk volt. A gyerekem nyavalygott érte! Aztán rám maradt a két malac, még szerencse, hogy imádtam õket!
De nem értem!Miért ölték meg a nyuszit??Megettétek vagy...nemtom de kiskedvencet csak Peruban szokás levágni.

Van olyan, hogy egy napig nem is mozdul a picúr?

19 hét + 2 naposak vagyunk. Kb 2 hete érzem, h mocorog a picúr, de nem úgy, ahogy sok helyen írták, h "kis buborékok" stb., hanem rendesen rugdalózik a babám. Minden nap többször is szokott (2 óránként), de ma még egyszer sem éreztem.....

Legjobb válasz: Szia.Nyugodj meg,semmi gond nincsen.A babának is kell pihennie.Most a passzív fázisában van.Lehet,hogy estére már e´rezni fogod.A kis buborékokat,az elsö mozga´sokkor mondják,amikor még kicsi,sok a helye a mozga´sra,aze´rt nem érezni annyira.19 hetesen már nekem is rendesen ficánkol.Ha holnap sem érzed a mozgását,hogy megnyugodj,ne´zesd meg a dokiddal,vagy a ve´dönövel. De biztosan nincsen gond. 38hetes kismama.

Szia.Nyugodj meg, semmi gond nincsen.A babának is kell pihennie.Most a passzív fázisában van.Lehet, hogy estére már e´rezni fogod.A kis buborékokat, az elsö mozga´sokkor mondják, amikor még kicsi, sok a helye a mozga´sra, aze´rt nem érezni annyira.19 hetesen már nekem is rendesen ficánkol.Ha holnap sem érzed a mozgását, hogy megnyugodj, ne´zesd meg a dokiddal, vagy a ve´dönövel. De biztosan nincsen gond. 38hetes kismama.
Elõfordul, igen, a babák is érzik a frontot pl, de vannak aktívabb és kevésbé aktív napjai. De ilyenkor ha egy napig nem mozog, fel szokták keresni az orvost, biztos ami biztos alapon.
Ne aggódj, én rengeteg könyvet elolvastam már a terhességrõl, mind azt írja, hogy ilyenkor még nincs semmi gond, ha nem mindig érzed a Kicsidet!Olyan pici még, az természetes, ha nem mindig aktív!Az is lehet, hogy most olyan pózban fekszik benned, hogy nem érzed annyira a mozgását.Ne idegeskedj!
ahh igen vanxD
nekem az egész napom ilyen...
Igen, mióta szingli vagyok:)
Van.. minden nap 5 perc az irodában :D... 5perverzperc:D
igen van,
vannak
Minden napom ilyen:P

Egy hónapos a babám és van már olyan nap hogy szépen nézeget de van olyan pl ma hogy szinte egész nap alszik csak enni kell fel! Ez normális? Nem kéne már többet ébren lennie?

Legjobb válasz: Nekem már majdnem 4 hónapos a kislányom, de még most is van olyan nap, hogy 2 óránként alszik egy jó órát. Attól is függ, hogy milyen idõ van kint. Ha fúj a szél, akkor pl alszik egész nap. Ha hûvösebb van, mint tegnap is volt, akkor meg éber, játszik egész nap. Majd kialakul nálatok is a napirend, nálunk kb 2 hónapos korára állt be és tök jó kiszámítható gyerek lett. :)

Nekem már majdnem 4 hónapos a kislányom, de még most is van olyan nap, hogy 2 óránként alszik egy jó órát. Attól is függ, hogy milyen idõ van kint. Ha fúj a szél, akkor pl alszik egész nap. Ha hûvösebb van, mint tegnap is volt, akkor meg éber, játszik egész nap. Majd kialakul nálatok is a napirend, nálunk kb 2 hónapos korára állt be és tök jó kiszámítható gyerek lett. :)
Talán a front miatt alszik, nekem meg a fejem fáj. :) Örülj neki, hogy jó alvó. Majd lesz még ébren többet is, ahogy nõ. Szóval normális.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!Akkor nem aggódom!Ha hûvösebb az idõ akkor õ is éberebb ezt már észrevettem ma nagyon meleg volt nálunk úgyhogy aludt és a férjemmel mi is vele!De jó volt!:-)
Az én lányom egy hónapos korában szinte egész nap nem aludt(akkor még nem voltak melegek). Azóta voltak jobban alvós idõszakai, meg rosszabbul alvósak is. Most 4 hónapos és a meleg miatt szinte egész nap alszik. (És az éjszakát is átalussza).
de jó nektek! az enyém ma egész nap üvöltött és csak 2szer fél órát aludt...

Más bölcsiben is van olyan, hogy egy gyerek egy bizonyos játékkal csak egy bizonyos napon játszhat? Illetve van más oviban is olyan, hogy a szülőknek kell vinni gyümölcsöt? Aztán persze van aki visz, és van aki nem.

Legjobb válasz: A bölcsirõl nem tudok irni, de a mi ovinkban is a szülõknek kell vinni a gyümölcsöt. Beosztották, hogy ki melyik nap hozza.Egy nap általában négy gyereknek kell vinni, azt mondták kb. fél kilót.

A bölcsirõl nem tudok irni, de a mi ovinkban is a szülõknek kell vinni a gyümölcsöt. Beosztották, hogy ki melyik nap hozza.Egy nap általában négy gyereknek kell vinni, azt mondták kb. fél kilót.
Igen, a mi ovinkban is a szulok viszik a gyumolcsot, minden szerdan, sajnos Magyarorszag idaig sullyedt. De nalunk szivesen fogadjak a rajzlapot es egyaltalan mindent, Gyorben!
Szia! A mi ovinkban ezt gyümölcsnaposságnak hívják. Évkezdéskor a szülõk meg szokták szavazni, mert így minden nap ehetnek a gyerekek gyümölcsöt. Általában mindenkire havonta, másfél havonta kerül sor , és kb. egy-másfél kilót hoznak. Aki nem áll túl jól anyagilag, olcsóbb, kevesebb gyümölcsöt választ. De mûködik!!

Valogatos babak anyukai! Ha nem akarja megenni a fozeleket akkor mit tesztek, adtok tejet neki? Lassan egy eves de van olyan nap amikor alig akar fott etelt enni?

Legjobb válasz: Van olyan nap? :)) Nálunk volt olyan hét, hogy egyáltalán evett normális ételt.. Hú, de rossz idõszak volt. Egy éves korától kb. másfél éves korig tartott, mikor jöttek a rágófogai + a 4 szemfoga. Nagyon megszenvedtük ezt az idõszakot, volt kb. 3 hét, amikor csak joghurtot és tejet fogadott el, valamint üveges gyümölcsöt. Anyukám mindig nyugtatott, hogy nyugi, nem hal éhen. Nem kicsi a babám, mert egy évesen volt már 12 kg és 82 cm. Ráadásul lány. Szóval nem aggódtam. Túléltük... Most, hogy kint a 4. szemfoga is, mostmár elég jó étvággyal eszik újra.

Van olyan nap? :) ) Nálunk volt olyan hét, hogy egyáltalán evett normális ételt.. Hú, de rossz idõszak volt. Egy éves korától kb. másfél éves korig tartott, mikor jöttek a rágófogai + a 4 szemfoga. Nagyon megszenvedtük ezt az idõszakot, volt kb. 3 hét, amikor csak joghurtot és tejet fogadott el, valamint üveges gyümölcsöt. Anyukám mindig nyugtatott, hogy nyugi, nem hal éhen. Nem kicsi a babám, mert egy évesen volt már 12 kg és 82 cm. Ráadásul lány. Szóval nem aggódtam. Túléltük... Most, hogy kint a 4. szemfoga is, mostmár elég jó étvággyal eszik újra.
Igen, mi is így vagyunk(és de jó, hogy nem egyedül csak mi). 14 hónapos. Ha nem eszik fõzeléket, fõzök neki virslit, rizst, vagy megpróbálom a következõ evésnél. Száraz, hideg ételeket megeszik: pékáru, szalámik, sajtok stb. Nálunk viszont ez nem jó, mert õ vékonyka, 9, 5kg.
Ugyanaz nálunk, mint elsõnél! Volt, hogy 3 hétig csak és kizárólag meggyes joghurtot evett. Ezután vagy 2 hétig csak virslit. Most épp magyaros vajkrémes kenyeres korszakát éli. Ne erõltesd az evést, azt adj neki, amit kér, amit elfogad. Nem a szemed elõtt fog éhen halni, ne izgulj :)
nálunk a gyümölcsleves a kedvenc ilyenkor, hidegen, összeturmixolva, pohárból vagy csõrös-pohárból. Ez a bónusz ennivaló, ha nem akar ebédet enni.
Nálunk is ez volt, csak a gyümölcs meg a cici 1, 5 éves koráig. De a gyerekorvos megnyugtatott, hogy az anyatejben meg a gyümölcsben minden van, amire szüksége van, szóval nyugi. Gondolom tápszert vagy anyatejet kap még.
Virsli, hasábburgonya, sajtburger amit megeszik bármikor. Múlt héten ezt ette ebédre vacsira reggel pedig tápot, de viszont rengeteget iszik. Ma visza állt, reggel lehúzza a tápot, tízóraira joghurtot ebédre fôzeléket uzsonnára tejszeletet, vacsira kenyeret felvágottat és tápot! Ha nem kéri a kaját, akkor sütök gyorsan krumplit vagy virslit sajttal, este meg párom hozza a sajtburgert!

23 hetes terhes vagyok és pár napja nem olyan aktív a babám mint előtte. Nagyon sokat mocorgott most naponta egyet-kettőt rúg csak. Baj van?

Lehet hogy attól van hogy mostanában egy kicsit többet idegeskedtem?

Legjobb válasz: Szia! Ne aggódj, nem minden nap olyan aktívak a babák. Az én kislányom is amikor elõször éreztem, szinte mindig mocorgott, aztán volt olyan nap, hogy csak este éreztem két három rugást. Aztán a 9. hónapban ismét aktív lett, de nagyon. Az én babám is lusta baba volt, most annál mozgékonyabb. Tudom könnyû mondani, hogy ne idegeskedj, de tényleg próbálj meg lazítani. Én is sokat stresszeltem sok dolog miatt, de minden rendben volt a babával. Ne aggódj nincsen semmi baja a kicsinek, az én babám is ugyanezt csinálta velem. Sok sikert a babához! Egy 2 hónapos kislány anyukája

Szia! Ne aggódj, nem minden nap olyan aktívak a babák. Az én kislányom is amikor elõször éreztem, szinte mindig mocorgott, aztán volt olyan nap, hogy csak este éreztem két három rugást. Aztán a 9. hónapban ismét aktív lett, de nagyon. Az én babám is lusta baba volt, most annál mozgékonyabb. Tudom könnyû mondani, hogy ne idegeskedj, de tényleg próbálj meg lazítani. Én is sokat stresszeltem sok dolog miatt, de minden rendben volt a babával. Ne aggódj nincsen semmi baja a kicsinek, az én babám is ugyanezt csinálta velem. Sok sikert a babához! Egy 2 hónapos kislány anyukája
Szia. Biztosan nincsen semmi probléma.A babák nem mindíg egyforma aktívak.valoszínü, hogy most a passzív idöszakában van.az én babám is ezt csina´lja. Egyre kissebb lessz a heje a mozgásra, az is befolyásolja. Fö a nyugalom. 30 hetes kismama.
a babák is szoktak aludni, és van hogy a nap 90%át át alusszák.hidd el semmi baja a babánk, az én fiam is eljátszotta velem, ugy kellett neki könyörögni, hogy mozduljon meg, csak egy kicsit, és egyet belém rugott de ugy hogy "nesze, te némber még aludni se hagysz"ekkor volt 23 hetes, másnap elakartam menni a védõnõhöz, hogy nézze meg van e szívhangja, és másnap egésznap rugott.
Szia! Ne idegeskedj, nekem a 4. lányom volt hogy 1 hétig meg sem moccant, néha (gondolom én) fordult egyet a másik oldalára, állandóan ultrahangozták, de pozitív életjeleket adott minden alkalommal. Én már sejtem mire készült, mert amióta megszületett olyan aktív, hogy azt nem lehet elmondani. Úgyhogy ne izgulj, rá pihen arra ha majd megszületik!!! Nagyon jó egészságet kívánok mindkettõtöknek!

3 éves kisfiam nagyon nehezen tud kakilni . Kúp kell hozzá . Sokat fáj a hasa is . Egy két napja mindent szétrág már 2 cumi oda van olyan ideges. Nem mer pukkantani sem . Mit tegyek hogy helyrejöjjön a széklete?

Legjobb válasz: AZ enyém másfél éves, hónapok óta gyötrõdünk vele. Ami végül bevált recept: Reggel ébredés után reggeli elõtt még az ágyban 0,5 dl Dr. Steinberger aszaltszilvalé. Délelõtt gyümölcsjoghurt tízóraira másfél kanál búzakorpával elkeverve. Minden nap szigorúan leves, szaftos, tésztás, rizses kaják. Fehér kenyér nuku, rozsosok bármi. Uzsonnára bármi. Csoki nincs, túlzott tejfogyasztás nem ajánlott. Gyümülcsök közül banán nem javasolt. Szilva, barack, körte alma mehet, natúr élõflórás joghurttal meglocsolva, esetleg kis cukorral ha nagyon savanyú. Vacsorára gabonapép, könnyû ételek. Lefekvés elõtt egy bögre langyos tej, elõtte 0,5 dl aszaltszilvalé. Ez a napi program már egy ideje, hetek óta kellemes laza a kakája. Ja, és kamilla teát iszik, közepes erõsségût, (nem fileteres!!) jó sok cukorral kifejezetten meghajtja, én nem cukrozom neki. Levolac nevû szirupot tudsz venni patikában, a fél literes kiszerelés 1600 ft körül van, ebbõl kis kupaknyi adagokat kell adni, és nem bántja a bélflórát. Kezdetnek ezt használjátok, hetekig, hónapokig adható, aztán ha lelalzult a széklete tartsd rendben a fentebb említettekkel. Fontos, hogy túl sok tejet, kakaót, csokit tényleg ne adj neki. Amúgy szorongásos stressz okozza ezt a székrekedéses problémát a legtöbb esetben. Gondold végig, mi a helyzet otthon, és ha tényleg minden rendben van, nem lát/hall a gyerek rosszat, veszekedést, stb nézz körül a környezetetekben, hátha megtalálod a probléma okát. Van speciális szakrendelés is, minket beutaltak. Még nem voltunk, mert szülni fogok, de utána visszük a babát. Esetleg ha van még kérdésed, privát írj. Ja, az említett Dr Steinberger aszaltszilvalé botrányosan drága, Herbáriában 1499 egy 7,5 dl-es üveg, de megéri. Bio webshopoktól lehet 1200 körül is rendelni.

AZ enyém másfél éves, hónapok óta gyötrõdünk vele. Ami végül bevált recept: Reggel ébredés után reggeli elõtt még az ágyban 0, 5 dl Dr. Steinberger aszaltszilvalé. Délelõtt gyümölcsjoghurt tízóraira másfél kanál búzakorpával elkeverve. Minden nap szigorúan leves, szaftos, tésztás, rizses kaják. Fehér kenyér nuku, rozsosok bármi. Uzsonnára bármi. Csoki nincs, túlzott tejfogyasztás nem ajánlott. Gyümülcsök közül banán nem javasolt. Szilva, barack, körte alma mehet, natúr élõflórás joghurttal meglocsolva, esetleg kis cukorral ha nagyon savanyú. Vacsorára gabonapép, könnyû ételek. Lefekvés elõtt egy bögre langyos tej, elõtte 0, 5 dl aszaltszilvalé. Ez a napi program már egy ideje, hetek óta kellemes laza a kakája. Ja, és kamilla teát iszik, közepes erõsségût, (nem fileteres!!) jó sok cukorral kifejezetten meghajtja, én nem cukrozom neki. Levolac nevû szirupot tudsz venni patikában, a fél literes kiszerelés 1600 ft körül van, ebbõl kis kupaknyi adagokat kell adni, és nem bántja a bélflórát. Kezdetnek ezt használjátok, hetekig, hónapokig adható, aztán ha lelalzult a széklete tartsd rendben a fentebb említettekkel. Fontos, hogy túl sok tejet, kakaót, csokit tényleg ne adj neki. Amúgy szorongásos stressz okozza ezt a székrekedéses problémát a legtöbb esetben. Gondold végig, mi a helyzet otthon, és ha tényleg minden rendben van, nem lát/hall a gyerek rosszat, veszekedést, stb nézz körül a környezetetekben, hátha megtalálod a probléma okát. Van speciális szakrendelés is, minket beutaltak. Még nem voltunk, mert szülni fogok, de utána visszük a babát. Esetleg ha van még kérdésed, privát írj. Ja, az említett Dr Steinberger aszaltszilvalé botrányosan drága, Herbáriában 1499 egy 7, 5 dl-es üveg, de megéri. Bio webshopoktól lehet 1200 körül is rendelni.
Reggelire joghurt Kis kenyér, vagy gybonapehely tejjel, tízóraira szilva nyersen, ebédre leves fõzelék husival vagy sült virslivel kolbásszal, uzsonnára barack, vacsorára megint fõzelék, vagy joghurt. Ezek a legjobb székletlazítók, ha ezeket eszi helyre áll a napi kaki!
Elõzõ vagyok, bocsi, valamit félreértettem. :) Elég kell legyen...igen.
A gyerekorvossal írass fel székletlazítót, ha kemény, mert lehet fájdalmas a kakilástól és fél tõle. Sok sikert!
az étrend nagyon fontos, valóban több rostosat egyetek, édességeket pedig kerülni kell. És hát sok folyadék. Pszichológushoz is elmehettek (nevelési tanácsadó), de érdemes gasztroenterológiai vizsgálattal kezdeni, ahova a háziorvos tud beutalót adni
fessetek, sarazzatok, maszatoljatok, gyurmázzatok
18:58-as vagyok még mindig... Azt észrevettem, ha sokat énekelek a picinek, akkor határozottan jobb az emésztése.
Csak ez egy 3 éves kisfiúnak lehet hogy édeskevés... Az enyém másfél, és ha ennyit adnék neki enni egész nap õrjöngene. EZért is veszek neki búzakorpát a joghurtba gyümölcsbe, dúsítja kicsit.
Szia. Az én lányom mindig hasfájós volt születésétõl kezdve. Minden nap tortúra volt a kakilás, ameddig rá nem találtunk a tejcukorra! Addig kúp, meg hõmérõzés kellett a kakiláshoz, de amikor elkezdett tejcukrot kapni, minden helyreállt. Megitta a teáskanál tejcukrot egy kis teába keverve, és fél óra múlva tele lett a pelus! Nagyon tudom ajánlani! Bioboltban, és gyógyszertárban kapható. Abszolút természetes, csak persze nem adható tejérzékenyeknek. Remélem, megoldódik a gondotok! :)

5hónapja elvetéltem mert volt egy be vérzés a méhembe! Az igaz hogy vetélés után hamarabb teherbe esek? Volt egy olyan gondom is hogy nem volt elötte pé. Se! Most meg az ovu. Mikr. -on egyik nap van páfrány másik nap meg nincs! Akkor ilyenkor mi van?

Legjobb válasz: A világon még nincs olyan otthon használatos ketyere amely 100%-ban megmutatja hogy van-e peteérés vagy sem. A vetélés után minden bizonnyal hamarbb teherbe lehet esni mert a hormonrendszer a terhességre van berendezkedve. Én a vetélés után 2 hónappal teherbe estem, meg is született a babám, már fél éves.

A világon még nincs olyan otthon használatos ketyere amely 100%-ban megmutatja hogy van-e peteérés vagy sem. A vetélés után minden bizonnyal hamarbb teherbe lehet esni mert a hormonrendszer a terhességre van berendezkedve. Én a vetélés után 2 hónappal teherbe estem, meg is született a babám, már fél éves.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!