Találatok a következő kifejezésre: Van olyan, egész terhesség alatt (10 db)

Olyan van hogy egész terhesség alatt kiír a doki tappénzre, mert olyan a munkám amit nem lehet terhesség alatt csinálni?

Legjobb válasz: Elvileg ilyenkor nem táppénzre kell menni, hanem a munkáltató köteles olyan munkakört biztosítani, ami megfelel az állapotodnak. Ha nem tud ilyet, akkor otthon ülhetsz és kellene, hogy fizessék a teljes fizetésed. Azért mert a munkéd veszélyes, attól Te nem vagy beteg, nem vagy veszélyeztetett, tehát táppénzre elvileg nem lehetne menni. Na ez az amire a gyakorlatban a munkáltatók nem hajlandóak, az orvosok viszont igen. Így jár rosszul a kismama, az adófizetõk, a munkáltató meg jól.

Elvileg ilyenkor nem táppénzre kell menni, hanem a munkáltató köteles olyan munkakört biztosítani, ami megfelel az állapotodnak. Ha nem tud ilyet, akkor otthon ülhetsz és kellene, hogy fizessék a teljes fizetésed. Azért mert a munkéd veszélyes, attól Te nem vagy beteg, nem vagy veszélyeztetett, tehát táppénzre elvileg nem lehetne menni. Na ez az amire a gyakorlatban a munkáltatók nem hajlandóak, az orvosok viszont igen. Így jár rosszul a kismama, az adófizetõk, a munkáltató meg jól.
Igen szerintem van! Úgy emlékszem a szomszéd épp így vt, sõt volt osztálytársam is...
Az a "jó" ezen az oldalon, hogy az egyetlen korrekt választ adó ember, azaz én lettem lepontozva. Könnyû anonim módon megtéveszteni a kérdezõt. Ha nem ismeritek a jogszabályt, akkor miért nem írjátok azt, hogy nem tudjátok mi a szabály, de nálam ez és ez volt. Nem, még le is pontozzátok azt aki tudja. Simán belefuthat a kérdezõ egy olyan orvosba, fõleg ha nincs neki fogadott, aki nem veszi táppénzre úgy, hogy nincs gond a terhességével.
Én is gyárban dolgozok de már táppénzen vagyok. Nekem úgy zajlott hogy be kellett mennem az üzemi orvoshoz kérni egy igazolást hogy nem tudom elvégezni a munkámat azzal kellett a nõdokihoz mennem és ott is kérni egy másik igazolást amivel a háziorvos táppénzre tudott venni.
Azért mert csak annyit lehetsz táppénzen amennyi napot dolgoztál/folyamatosan biztosított voltál.
A kérdező hozzászólása: Kedves 6. miért kell arra figyelni hogy hany napot dolgoztam elõtte?
A kérdező hozzászólása: Kb. 20 percet ülok aztán fel kell állnom óriási tálcákat cipielni, nagy regalokat huzogatni.... Stb, tehát nem túl kimélõ. Akkor valószínû hogy kiír? most 2 hetre kiírt, mert tegnap begorcsoltem es barnaztam 6hetes vagyok. Mondta hogy a tovabbiakat 2 het mulva megbeszéljük.
Igen van olyan. A nõgyógyász ad papírt amit el kell vinned a háziorvosodnak és az alapján vesz táppénzbe. Csak arra figyelj hogy elõtte hány napot dolgoztál.
Persze, hogy van! A nehezebb fizikai munkáknál szerintem alap. Illetve a vegyszerekkel való foglalkozásnál szintén alap. Engem a nagyobb fiamnál és a mostani terhességemnél is kiírtak az 5. héttõl. Igaz vérezgetés miatt is, meg amiatt is, hogy a munkám állandó talpalással jár és nem tudtak nyugodtabb munkát biztosítani. Szólj, hogy olyan a munkád és kérd, hogy írjanak ki.
Igen. Én egy festéküzemben dolgoztam (irodai munkán, csak sokszor bejött a hígítószag stb.), és a dokim egybõl ki akart írni, amikor ezt megtudta! Úgyhogy, ha a munka veszélyeztetõ tényezõ a babára nézve, akkor egybõl kiírnak.
Igen van! Én pl. egy gyárban dolgoztam, fröccsöntõ üzemben, ahol zsákokat is kellett emelgetni, meg dobozokat. Mikor kiderült hogy terhes vagyok, a doki rögtön táppénzre vett. 8 hetesen már nem dolgoztam!
Persze!Én se dolgozom már 2 hónapja!Nödoki ad egy papírt hogy táppénzre vegyenek háziorvos meg adja a táppénzes papírt!Én külön kértem hogy vegyen táppénzre mert már volt 2 vetélésem ugyanaz a munkahelyem 7 éve!Ezért én nem kockáztattam 12 hetesen már nem dolgoztam! 22hkm

Van itt olyan aki egész terhessége alatt nem sexelt a férjével? Mi volt az ok? és szülés után rendbe jöttek a dolgok?

Legjobb válasz: Szia!hát azt nem mondom h egész terhesség alatt de kb olyan 4 hónapos lehettem amikor utoljára együtt voltunk.8 hetes a babám azóta voltunk együtt és tökéletes volt.azok a szerencsések közé tartozom akiknek nem fájt.egy picit szúrt a gátseb de nem volt vészes.kijelenthettem azota minden rendben van...

Szia!hát azt nem mondom h egész terhesség alatt de kb olyan 4 hónapos lehettem amikor utoljára együtt voltunk.8 hetes a babám azóta voltunk együtt és tökéletes volt.azok a szerencsések közé tartozom akiknek nem fájt.egy picit szúrt a gátseb de nem volt vészes.kijelenthettem azota minden rendben van...
ja az ok lemaradt:) a Párom nem tudott elvonatkoztatni a babyrõl.eleinte meg én nem kívántam.ugyh nem volt sok pocakos szex:) de hidd el szülés utan sokkal jobban fog kívánni.:) minden rendben lesz nyugi
Veszélyztetett terhes voltam, az elsõ babánkat félidõben vetéltem el így most mindent megtettünk hogy ne legyen baj. Mégis koraszülött lett...
elejétõl el voltunk tiltva, így 5 hetes koromtól a baba megszületése után 5 hétig nem volt semmi.vetélés veszélye miatt tiltott el az orvos.
11:17es válaszolo.Mintha én irtam volna, velünk pont ugyanez a helyzet. A mi babánk 3 honapos, tehát lassan egy éve nem volt sex.Félek egy kicsit.
Pozitív teszttõl kezdve nem voltunk együtt egyik terhességem alatt sem. Nehezen viseltük mindketten, de semmilyen különösebb gondot nem okozott. Elsõ terhességnél megoldottuk máshogy, de most még félidõsen is rendszeresen hányingerem van és rókázom, így most ez nem megy, gondolom érted :) Az ok pedig az, hogy egyszer volt egy korai vetélésem (nem szex miatt) és a férjem nagyon nehezen viselte, egyszerûen nem mer velem lefeküdni. Fél egy újabb vetéléstõl, attól, hogy valami baja lesz a babának és nem tudom õt meggyõzni arról, hogy egy egészséges terhességnek bírnia kell az óvatos szexet. A hasam egyébként tetszik neki, tehát kedve lenne hozzá, hozzám, de nem mer kockáztatni. Az 1. terhesség után az elsõ pár alkalommal nem volt jó a szex, de utána nagyon klassz lett, jobb lett mint terh. elõtt :) Remélem most is így lesz majd szülés után.
Mi is pozitív teszt óta, azaz 34 hete nem voltunk együtt. Ki lehet bírni. Éhes disznó makkal álmodik ugyan, de jobb a "biztonság". Éveket vártunk a babára, nem hiányzott semmi. Az elején azt mondta a doki, hogy lehet, aztán volt egy kis lepénygond, aztán meg már elértem a 30. hetet... Majd szülés után remélem helyreáll a dolog. 36 hetes kismama
Nem tudom mi van a pasikkal?! Mi 20hetesen voltunk együtt utoljára, akkor is csak nászéjszakát ünnepeltünk, aztán 40+1 naposan, hogy beindítsuk a szülést.Most állt helyre a dolog, 11hetes a kisfiunk. Talán félnek attól, hogy baja lesz a babának. Legalábbis az én férjem ezt mondta, hogy fura neki, hogy ott van benn egy baba. :-) Most már minden oké.
szia.én kb 3* szexeltem a párommal miótan terhes vagyok.a méhlepény eléri a méhszájat, amivel bármikor bevérezhetek.ezért nem mertünk. 37 hetes km

Van köztetek olyan, aki egész terhessége alatt "lent hordta " a hasát?

Hanyadik héten szültetek?

Legjobb válasz: Az egyik rokonunk volt így a második terhességével. Végig úgymond lent volt a hasa, a 20. hét környékén nyílt ki neki a külsõ méhszája, tehát 2100-as értékkel volt onnantól, de ez a terhessége végéig így volt. És 4-5 nappal a kiírt nap elõtt szült.

Az egyik rokonunk volt így a második terhességével. Végig úgymond lent volt a hasa, a 20. hét környékén nyílt ki neki a külsõ méhszája, tehát 2100-as értékkel volt onnantól, de ez a terhessége végéig így volt. És 4-5 nappal a kiírt nap elõtt szült.
Én 15 nappal szültem korábban.
Én is így vagyok, nekem már kb. a 20. héttõl mondják, hogy jajj de lent van a hasam, biztos mindjárt szülök.Már a dokimat is megkérdeztem, de azt mondta, hogy ilyen, és ott van ahol lenni kell:) Még teljesen zárt vagyok.32 hkm:)
Nemem is mindig mondtak h korabban fog jonni mert h lent van a hasam.ehhez kepest 39+4re szuletett.a 36.heten 2ujjnyira nyiltam ki.
Sosem volt fent a hasam. 38. hét végén született, császárral, mert nem tágultam.

17 hetesen még mindig kajaundor? Mikor múlik már el? Van olyan, akinek egész terhessége alatt tartott ez a rosszullétes időszak? Hogy bírtátok?

Legjobb válasz: Én ugyan rosszul nem vagyok, és nem is voltam, de a kaja undor az meg van! Alig tudok valamit megenni! Szerintem normális ez is! 22+2 kismama

Én ugyan rosszul nem vagyok, és nem is voltam, de a kaja undor az meg van! Alig tudok valamit megenni! Szerintem normális ez is! 22+2 kismama
A kérdező hozzászólása: De jó! :-) Akkor szebb leszek, mint valaha, ha így folytatom, mert már most 7 kg-t fogytam. Ha ez így marad, leadom az összes felesleget. (ami persze van még bõven!) :-)
22 hetesen hánytam utoljára, de még mindig válogatok.... eddig én is 7 kilót híztam:-) nekem is volt mibõl... most 23 hetes vagyok

Van olyan, akinek egész terhessége alatt nem volt toxoplazma vizsgálata?

Mert ugye nem kötelez?, és aki nem jár magán dokihoz, az lehet plusz vizsgálatokat sem csináltat...

Legjobb válasz: akkor jó...mert nekem sincs doki, akihez járok, az nem mondta, hogy kéne, a védõnõ sem...mondjuk állatok között nõttem fel, szüleimnek van egy kutyájuk, azt néha megsimogatom, de macskával eddig nem is találkoztam... meg aki kiskorába átesett rajta annak elvileg nem okozhat gondot, nem? de köszi hogy írtatok, most megnyugodtam, hogy nem vagyok egyedül:)

Az egyik ismerõsömnek 7 hónaposan ment el a baba karácsony este..mert toxoplazmás lett várandósan.
A kérdező hozzászólása: akkor jó...mert nekem sincs doki, akihez járok, az nem mondta, hogy kéne, a védõnõ sem...mondjuk állatok között nõttem fel, szüleimnek van egy kutyájuk, azt néha megsimogatom, de macskával eddig nem is találkoztam... meg aki kiskorába átesett rajta annak elvileg nem okozhat gondot, nem? de köszi hogy írtatok, most megnyugodtam, hogy nem vagyok egyedül:)
Nekem az elsõ terhességem alatt is volt fogadott dokim, de toxoplazma vizsgálatot nem csináltunk, én nem is erõltettem, mert rengeteg állat között nõttem fel, kiskorom óta macskázok. (Akkor azt hittem már átestem ezen a víruson) Sõt akkor, amikor az 1. babámat vártam bent volt a cicám, állandóan nyúztam, akkor még õ volt a "gyerekem", akit imádtam (persze most is, de már jobban vigyázok, mivel újra babát várok). Nemrég még a 2. terhességem elõtt derült ki egy kivizsgálássorozat alkalmával, hogy még nem estem át a toxoplazmafertõzésen, ezért is kerülöm inkább most a macskázást. Szóval az, hogy állatok között nõttél fel nem biztos, hogy meg is fertõzõdtél már. És nemcsak a macskáktól lehet elkapni, hanem a mosatlan, vagy nem kellõen megmosott zöldségtõl, gyümölcstõl, átfõvetlen hústól is.
Nekem is volt fogadott dokim és nem csinált nekem sem...! Nem tudom mondjuk ha nem derül ki és mégis fertõzött vagy mi történik????
Már a terhességem elejétõl csináltattam, jelenleg 4 toxoplazma vizsgálaton vagyok túl. :-D Bár a "helyiek" kerek szemekkel néztek rám, hogy minek az? Az biztos, hogy nem gyakori dolog, de jobb félni.. a pesti dokim szigorúan kérte. Még én sem estem át rajta, pedig gyerekkorom óta macskákkal vagyok körülvéve. Hallottam róla csúnya dolgokat :-( Az elsõ trimeszterben vetélést okoz(hat), késõbb pedig a baba szemét és hallását támadja meg. Ráadásul nem is biztos, hogy már születésnél észrevenni, hanem csak 5-10-20 év múlva :-( Egyébként nem legfõképpen a macska ürüléke jelent veszélyt, ennél nagyobb esély van mosatlan zöldségrõl/gyümölcsrõl, és nyers húsról elkapni. Én ezért minden húst lefagyasztok sütés elõtt, és utána mindig alaposan kezetmosok. Nekem nem került pénzbe. Nekem a körzeti szokott beutalót írni, és így mindenhol ingyen volt.
Nekem sincs dokim, de én gondolkodok rajta, hogy megcsináltatom. Azt hallottam, hogy 2-3ezer forint. Nekem megér annyit, mint hogy utána baj legyen belõle. Jelenleg egy 10, 5 hetes kiskutyussal osztom meg az ágyamat. Jobb félni, mint megijedni... Szerintem... Úgyhogy én holnap ha megyek a háziorvoshoz, meg is beszélem vele. 10+3 heteske
Meglepõdve olvasom, hogy ennyi helyen nem kötelezõ a toxoplazma szûrõvizsgálat. Nálunk nem is kérdés hogy akarom-e a szûrést vagy sem, kérdés nélkül megnézik az elsõ vérvételnél. Hozzáteszem nem azon múlik nálunk hogy van-e magándokija a kismamának vagy sem...a védõnõ intézi.Nekem magándokim van, de a körzeti nõgyógyászati rendelõbõl kért a védõnõm beutalót a szûréshez. Nem gondoltam hogy nekem fontos lehet ez a szûrés, mert pici korom óta van macskám, jelenleg is 2 perzsa él velünk egy fedél alatt...és mégsem estem még át rajta! Mióta kiderült jobban vigyázok, sûrûn mosok kezet, ill kézfertõtlenítõt használok. Igaza van az egyik válaszadónak, nem csak a macskáktól lehet elkapni a fertõzést, vigyázni kell a nyers húsokkal, mosatlan zöldségekkel. Szerintem megéri azt a pár ezer forintot, hogy megnyugodjon a kismama:-) 29h km
Az elsõ babámnál nem foglalkoztam annyira vele, most saját kérésemre kaptam beutalót, mert nálunk nem szûrik automatikusan. Az ANTSZ-ben csinálták, más egyéb vizsgálatokkal együtt. Ingyen! Engem megnyugtat, mert, ha véletlenül frissen fertõzött vagyok, akkor még most antibiotikummal kezelik, és akkor esélyes, hogy a baba egészségesen születik. Egy szúrás, de egy egész életet meghatározhat!!!!
én nem csináltattam meg a vizsgálatot. nem volt fogadott dokim, a védõnõm adott csekket, 5000 ft ellenében a kórház megcsinálta volna. de én is úgy voltam, hogy falun nõttem fel állatok között, volt szobacicánk is, tuti átestem már rajta. most viszont nincs nagyon macska a közelemben, mert a kutyák elüldözik õket. nem lett belõle semmi gond, nálunk sok kismama nem csináltatja meg.
Nekem magán orvosom volt, mégsem végeztettem el ezt a vizsgálatot.
A kérdező hozzászólása: na látod, ez jó kérdés....
nekem nem volt..kérdezték hogy van-e macska a házba mondtam hogy csak két degunk van igy nem kellett egyébként is utálom a macskákat meg nem fognék egyet se önszántamból nem volt orvosom igy nem volt ilyen vizsgálatom.
Nekem nem mondta senki, hogy kell szûrni rá, de mivel sokat olvastam róla a neten, én önszorgalomból kértem rá beutalót a háziorvostól. Fizetni sem kellett érte. És most kapaszkodj! Soka nem volt kontaktusom macskával és a leletem szerint már átestem a fertõzésen. Most, utólag örülök, hogy levetette, legalább ezt is tudom. Eggyel kevesebb dolog miatt parázok.

Kismamak, van/volt nektek olyan problematok terhesseg alatt hogy nagyon gyakran kemenyedett a hasatok mar egeszen az elejetol (7-8 het)?

Nagyon sokszor van olyan furcsa kemenyseg erzes a hasamban,es legtobbszor akkor erzem amikor leulok.Mar mondtam az orvosomnak is,de o ugy reagal altalaban erre mintha ez teljesen termeszetes lenne es max csak annyit mond hogy ha tul sokszor erzem emeljek a magnezium adagomon.Az igaz hogy valamennyit segit rajta a magnezium de nem maximalisan....En mar gondoltam arra is hogy esetleg valami gyulladastol lehet (mondjuk olyan jellegu tunetem nincs,de hat ki tudja...)Lehet csak en vagyok ilyen tul aggodos tipus:( Csak azert furcsa mert az elozo terhessegemnel egyatalan nem volt ilyen,es 1 szem magneziumot sem kellett szednem!

Legjobb válasz: Elõzõnél nekem sem. Most a 8. héten fenyegetõ vetéléssel itthon feküdtem napi 2000 mg magnéziummal és duphastonnal ellátva. Nekem is fekvés és magnézium. 26 hkm

Elõzõnél nekem sem. Most a 8. héten fenyegetõ vetéléssel itthon feküdtem napi 2000 mg magnéziummal és duphastonnal ellátva. Nekem is fekvés és magnézium. 26 hkm
Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de nem lehet, hogy csak a szél bánt? Én sokat kínlódtam vele elõzõ terhességemnél is, és most is, pedig még csak 8 hetes vagyok! És igazi görcsökként élem meg.
A kérdező hozzászólása: Nem hiszem hogy a szel miatt lenne, volt hogy attol fajt a hasam de akkor nem egeszen lent.Leggyakrabban ulesnel kellemetlen, es valamikor akkor is mikor reggel felkelek es pisilnem kel.
Nekem a 18héttõl keményedett, kaptam magnerot tablettát napi 3000 mgot, végig pihiztem, feküdtem, ha csak álltam bekeményedett, 37 hétre megszületett a kisfiam, ahogy abba hagytam a mg szedését.
A 2. babamat varom es nekem is a kezdetektol kemenyedik. 5 hetesen barnaztam, majd 15 hetesen vereztem is miatta, ami 1 het korhazat jelentett. Pihenj sokat es szedj nyugodtan 3000magneziumot. Nekem a magnerot jott be. A 29. hetnel jarok, most mar sokkal jobb, vagy csak hozzaszoktam mar! :) Nekem foleg este fekves kozben kellemetlen. A magnezium csokkenti valamennyire a kemenyedeseket.

Van itt olyan anyuka akinél az egész terhesség alatt nem nézték a méhszájat, csak a vajúdáskor?

Legjobb válasz: Csak a 40. héten nézték meg, majd vajúdás közben. Pedig hamar, 22. héttõl keményedtem is. Viszont külföldön szültem, ott nem nézték.

Csak a 40. héten nézték meg, majd vajúdás közben. Pedig hamar, 22. héttõl keményedtem is. Viszont külföldön szültem, ott nem nézték.
Egyébként hiányoltam is, annyi keményedéssel simán nyílhattam volna. Mikor nézett a 40. héten, két centire nyitva volt, de ki tudja, mióta.
Nekem több, mint egy hónapja nézték utoljára, de a héten megyek nõgyógyászhoz, és megkérem majd, nézze meg. Megnyugtató lenne. Szerintem hozzátartozna a terhesgondozáshoz.
Én ezért hagytam ott az SZTK-t. 4 hónapos terhes koromig meg sem vizsgált a doki, kb. fél percet voltam bent a rendelõben a pecsétért. Szerintem is illett volna megnézni, mert ha nyílik, akkor feküdni kell. Szóval én inkább kerestem egy maszek dokit, õ mindig megnézte. A 2. gyerekkel a 30. héten már nyíltam, de állítólag az már nem baj.
Nekem sem nézik a miskolci sztk-s kismamagondozóban, pedig már a 20. hétben járok. A védõnõm azt mondja, majd csak a vége felé fog talán megnézni a doki. Most nekem is 5 perc a gondozás, az asszisztens megméri a súlyom, vérnyomásom és ennyi.
Na, nálunk se divat nézni az sztk-ban. A fogadott dokim pedig mindig megnézi. Sajnos pont amikor 26 hetesen voltam nála vizsgálaton, akkor mesélte, hogy pont emiatt egy úgy emlékszem 17 hetes ikerterhes (fokozott figyelmet igényelne) el fog vetélni, mert annyira kinyílt, hogy már semmivel nem tudják megállítani. Pedig panaszkodott is szegény, hogy valami nincs rendben, de azt sztk-ban csak annyit mondtak neki, hogy ez a terhesség velejárója, hogy fáj, meg hogy tûrjön, mi lesz szülésnél.
Én is SZTK-ba járok, nálunk nincs is magánban terhesgondozás, küldenek SZTK-ba. A 32. hétig már 5x nézték a méhszájam, pedig minden rendben volt. UH-t is 5x csináltak a legelsõvel együtt. 3 hetente ált. terhesgondozás + doki, egy helyen van a kettõ, nem kell sokat várni sem szerencsére. A védõnõm minden alkalommal néz vizeletet, méricskél, érdeklõdik. Szerintem ilyennek kellene lennie minden kórházban, én meg vagyok elégedve!
Szia!!! császárral szültem márciusban, amikor mentem a szülõszobára, akkor nézték össz-vissz.Szóval igen, nekem csak a szülés napján nézték.Terhesség alatt egyszer sem.Pedig már a 24.héttõl voltak keményedéseim.

Van olyan, hogy egész terhesség alatt negatív a teszt?

Anyukám mesélte, hogy neki velem végig negatív volt a terhességi teszt. Igaz ez már 25 éve volt. Lehet ilyen ma is? Vagy azóta fejl?dött már a tudomány?

Legjobb válasz: Szerintem ma már ilyen nem lehetséges. A mostani tesztek nagyon megbízhatóak, és elég érzékenyek is.

Szerintem ma már ilyen nem lehetséges. A mostani tesztek nagyon megbízhatóak, és elég érzékenyek is.
nincs :-(

Van köztetek olyan, aki munkanélküli volt a gyermeke születése előtt (korábban volt munkaviszony, 6 év, csak a terhesség alatt nem), hogyan tudtatok utána elhelyezkedni? Szakmában vagy egészen más területen dolgoztok?

Mindez felsőfokú végzettséggel.

Legjobb válasz: Nekem nem sikerült munkát találni, de ez nem is csoda, hiszen Miskolcon élünk :( Diplomám + OKJ-s szakmám van, de itt Borsodban ezzel kitörölhetem...

Nekem nem sikerült munkát találni, de ez nem is csoda, hiszen Miskolcon élünk :( Diplomám + OKJ-s szakmám van, de itt Borsodban ezzel kitörölhetem...
A kérdező hozzászólása: Mennyi idõs a gyermeked? Mióta nem találsz munkát?
Hát nekem nem sikerült letenni a szakmát sajnos, mert akkor született a pici, így nem hinném, hogy találok munkát majd ha letelik a 3év gyes.Szeretnék letenni szakmát majd utána, de szinte 100%, hogy nem abban fogok elhelyezkedni, mert itt sem sok lehetõség van munka téren (Eger).
1. vagyok 4 éves múlt, de ha tudtam volna, már 2 éves kora körül elmentem volna dolgozni, mert nagyon kellene a pénz.
Nekem sem sikerült eddig, 2 éves korától keresek, kb 1 éve, Szeged se jobb.
A kérdező hozzászólása: Hát nem nagyon biztató a helyzet. Bár az én kislányom még csak 1 éves. Jövõre azért már jó lenne legalább részmunkaidõben dolgozni...

Olyan kismama, aki rendszeresen vérezgetett a terhesség egésze alatt, de nem tudták, hogy mitől van? Illetve aki vérzett, annak mitől volt?

Nekem kevés vérzés van, csak pöttyök, de sokadszorra, és nem tudják mit?l. Lepény jó helyen...

Legjobb válasz: szia,nekem 7 hetesen volt,akkor azt mondta a doki,elõfordul,el is múlt,aztán meg 35 hetesen volt,akkor nem tudta mitõl van,azt mondta,lehet már szülni fogok,de aztán elmúlt pár óra után,és nem volt semmi baj:)40. hétre szültem:)

szia, nekem 7 hetesen volt, akkor azt mondta a doki, elõfordul, el is múlt, aztán meg 35 hetesen volt, akkor nem tudta mitõl van, azt mondta, lehet már szülni fogok, de aztán elmúlt pár óra után, és nem volt semmi baj:) 40. hétre szültem:)
Szia! Én a 6 hetes voltam amikor elkezdtem vérezgetni, hol gyengébb hol erõsebb, kb a 12.hétig tartott, nem tudták rá a magyarázatot, a méhszájra fogták, hogy vérzékenyebb az átlagnál.
A kérdező hozzászólása: Na nekem ennél azért sûrûbb... sajnos. :S Volt már a 6., 13., és a 19.héten is... Az elejét még megmagyarázták, hogy beágyazódásos pecsételés. A másodiknál már volt lepény, jó helyen. Méhszájjal sem volt semmi. Most is csinált UH-ot, de nem látott semmit, kézi vizsgálatot még nem csinált.
Én a 28. héten mentem be a kórházba vérzéssel. Az ultrahang jó helyen mutatott épp lepényt. Viszont az orvos azt mondta, hogy friss (élénk piros)vérzés esetén, ha rendellenesség nem is látszik, szinte mindig a lepény tapadásával van baj. Tehát valószínû, hogy egy picit levált, illetve elkezdett leválni. Ezért két hétig szigorú pihenést javasolt, mert annyi idõ alatt ha minden jól megy, vissza tapad. Két hét után is kímélet, sok pihenés és semmi emelgetés. Ha a vérzés a méhszájtól ered, az általában nyálkás, világos rózsaszínes.
A kérdező hozzászólása: Na nekem ilyen rózsaszínes volt mindig. De sosem mondott semmit a doki (magán!!!). Mi a teendõ ilyen esetben? Mivel járhat?
A rózsaszín az többnyire méhszáj eredetû. Okozhatja elvékonyodó méhszáj amit egy nagyon lent levõ baba nyom. Aztán okozhatja a nyálkahártya érzékenysége, ez szeretkezés után jellemzõen rózsaszín váladék visszafolyása is jelez. Ezenkívül, ha a lepény rossz helyen tapad, ultrahangon jelzik, hogy a lepény fedi a méhszájat. Ez a terhesség során többnyire feljebb kerül és a probléma megoldódik. Még a nyálkahártya érzékenységnél nincs igazán teendõ, csupán a házaséletnél szükséges finomabbnak lenni, addig a többi dolognál kímélet javasolt.(nincs emelgetés, kerülni kell az ülést, feküdni oldalt javasolt)
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ! Még azt olvastam, hogy lehet fertõzéstõl is, ami felpuhítja a méhszájat. De mért nem akart megvizsgálni, ezt nem értem...
Ilyenkor pedig illik ellenõrizni a méhszáj állapotát. Egyrészt, hogy nyílik-e? Másrészt, hogy nem-e vékonyodott el? Ha hüvely UH is volt, akkor persze nem szükséges, de ha nem akkor indokolt lenne. Én sem értem, hogy miért nem vizsgált, azt meg pláne, hogy miért nem mondta el a lehetséges okokat.
A kérdező hozzászólása: hát ezt én sem értem... Kedden megyek, akkor nem fogom hagyni magam. Majd azt mondom, hogy nagyon viszket... ha más nem segít.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!