Találatok a következő kifejezésre: Van olyan, egész (535 db)

Egy hónapos a babám és van már olyan nap hogy szépen nézeget de van olyan pl ma hogy szinte egész nap alszik csak enni kell fel! Ez normális? Nem kéne már többet ébren lennie?

Legjobb válasz: Nekem már majdnem 4 hónapos a kislányom, de még most is van olyan nap, hogy 2 óránként alszik egy jó órát. Attól is függ, hogy milyen idõ van kint. Ha fúj a szél, akkor pl alszik egész nap. Ha hûvösebb van, mint tegnap is volt, akkor meg éber, játszik egész nap. Majd kialakul nálatok is a napirend, nálunk kb 2 hónapos korára állt be és tök jó kiszámítható gyerek lett. :)

Nekem már majdnem 4 hónapos a kislányom, de még most is van olyan nap, hogy 2 óránként alszik egy jó órát. Attól is függ, hogy milyen idõ van kint. Ha fúj a szél, akkor pl alszik egész nap. Ha hûvösebb van, mint tegnap is volt, akkor meg éber, játszik egész nap. Majd kialakul nálatok is a napirend, nálunk kb 2 hónapos korára állt be és tök jó kiszámítható gyerek lett. :)
Talán a front miatt alszik, nekem meg a fejem fáj. :) Örülj neki, hogy jó alvó. Majd lesz még ébren többet is, ahogy nõ. Szóval normális.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!Akkor nem aggódom!Ha hûvösebb az idõ akkor õ is éberebb ezt már észrevettem ma nagyon meleg volt nálunk úgyhogy aludt és a férjemmel mi is vele!De jó volt!:-)
Az én lányom egy hónapos korában szinte egész nap nem aludt(akkor még nem voltak melegek). Azóta voltak jobban alvós idõszakai, meg rosszabbul alvósak is. Most 4 hónapos és a meleg miatt szinte egész nap alszik. (És az éjszakát is átalussza).
de jó nektek! az enyém ma egész nap üvöltött és csak 2szer fél órát aludt...

Tényleg van olyan vulkán a Földön ami ha kitör akkor elpusztul az egész Föld? Ha tényleg akkor hol található?

Legjobb válasz: Olyan vulkán nincs, aminek a kitörése elpusztítaná az egész Földet. Olyan viszont van, amely kitörése klímaváltozást, tömeges kihalást is eredményezhetne, azaz a fajok jelentõs része kipusztulhatna. Ilyen "szupervulkán" van az Egyesült Államokban a Yellowstone Nemzeti Park alatt [ http://hu.wikipedia.org/wiki/Yellowstone ], Európában az olaszországi Nápoly alatt [ http://hu.wikipedia.org/wiki/Campi_Flegrei ], Indonéziában a Toba-tó [ http://hu.wikipedia.org/wiki/Toba-tó ] alatt, stb.

Olyan vulkán nincs, aminek a kitörése elpusztítaná az egész Földet. Olyan viszont van, amely kitörése klímaváltozást, tömeges kihalást is eredményezhetne, azaz a fajok jelentõs része kipusztulhatna. Ilyen "szupervulkán" van az Egyesült Államokban a Yellowstone Nemzeti Park alatt [ http://hu.wikipedia.org/wiki/Yellowstone ], Európában az olaszországi Nápoly alatt [ http://hu.wikipedia.org/wiki/Campi_Flegrei ], Indonéziában a Toba-tó [ http://hu.wikipedia.org/wiki/Toba-tó ] alatt, stb.
http://www.cenapred.unam.mx/popo/UltimaImagenVolcanI.html Ez a vulkán, be fogja indítani a többit!

29 hetes kismam vagyok. Mostanában olyan zsibbadtak a végtagjaim, rossz a közérzetem, hányingerem van szinte egész nap - normális ez? Elfog múlni még szülésig?

Legjobb válasz: Ilyen idõsen én is egész nap csak lézengtem, de nekem a meleg is közrejátszott, igaz hányingerem nem volt. Most 35 hetes vagyok, mivel elmúltak a nagy melegek, jobban érzem magam, de mivel nõ a pocakunk, egyre nehezebb ilyenkor már minden. Nekem pihennem kell egész nap, baba nagyon lent van,de már néha az sem jó:) Kitartás, már nincs sok hátra:)

Ilyen idõsen én is egész nap csak lézengtem, de nekem a meleg is közrejátszott, igaz hányingerem nem volt. Most 35 hetes vagyok, mivel elmúltak a nagy melegek, jobban érzem magam, de mivel nõ a pocakunk, egyre nehezebb ilyenkor már minden. Nekem pihennem kell egész nap, baba nagyon lent van, de már néha az sem jó:) Kitartás, már nincs sok hátra:)
Szia! Én 28 hetes vagyok. Ugyanúgy érzem magam, mint Te, csak nekem a fejem fáj hányinger helyett. Reggel alig tudok felkelni, mert úgy érzem magam, mint aki egész éjjel talpon volt. Van már egy másfél évesem, nagyon rossz így ezt a terhességet viselni. Elsõ terhességemnél semmi bajom nem volt, kész energiabomba voltam:)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszotokat! Kitartás nektek is.Legalább nem egyedül vagyok így:)

Távhőszámlával vagyunk elmaradva mit csináljunk? Van olyan lehetőség ahol a tartozás felét nem kell egybe kifizetni csak az egészet részletbe?

Legjobb válasz: bemész a távhõszolgáltatóhoz, és megpróbálsz velük egyezkedni elmondod, hogy mi az anyagi helyzeted, és kéred, hogy segítsenek ezt valahogy közösen megoldani, hogy mit lehetne tenni egészen más lesz a hozzáállásuk, mintha lesz*rod az egészet, és akkor kezdesz sápítozni, amikor jön a végrehajtó

bemész a távhõszolgáltatóhoz, és megpróbálsz velük egyezkedni elmondod, hogy mi az anyagi helyzeted, és kéred, hogy segítsenek ezt valahogy közösen megoldani, hogy mit lehetne tenni egészen más lesz a hozzáállásuk, mintha lesz*rod az egészet, és akkor kezdesz sápítozni, amikor jön a végrehajtó

31 hetes kismama vagyok és van olyan, hogy egész nap, még késő este is nagyon aktív a babóm! Nálatok is van ilyen? Ez ugye nem baj?

Legjobb válasz: Én 30+1 vagyok és nekem is nagyon sokat mozog a babym.Van hogy egész nap és még éjjel is sokszor arra kelek hogy mocorog. Ez csak jó mert azt mondják minél többet mozog annál jobban érzi magát a pocakban.

Én 30+1 vagyok és nekem is nagyon sokat mozog a babym.Van hogy egész nap és még éjjel is sokszor arra kelek hogy mocorog. Ez csak jó mert azt mondják minél többet mozog annál jobban érzi magát a pocakban.
Nekem is "szuperaktív", szerintem nem is alszik. :) De ez csak jó, sokkal jobb mintha azon kellene aggódnunk, hogy nem akar megmozdulni! 30 hetes kismama
Ezt jó tudni, hogy jól érzi magát:) )Én 32 hetes vagyok, és ugyanez van nálunk is. A legtöbb terhesnaptárban olvasom, hogy ennyi idõsen már csillapodnak, mert egyre kevesebb a helyük.Hát, az én kislányom nem ezt teszi.Éjjel-nappal mozog, lubickol, biciklizik, jön-megy.Ez biztosan nem baj.Sõt!Én örülök is ennek, mert így legalább tudom, hogy jól van.Annyit mozog, hogy fogalmam sincs, mikor alszik.Éjszaka ha nagyon aktív, mindig mosolygok azon, hogy õ még nem tudja, hogy éjjel aludni szoktunk.
Szia! Az én babám is állndóan mocorog, feszegeti magát.Ma voltunk dokinál megkérdeztem, hogy nem gond ha ilyen sokat izeg-mozog és az orvosom azt mondta, a sok mozgás az nagyon jó. Mikor megyek hozzá elõre tudja, hogy én vagyok az akinek a pocaklakója egy kis örökmozgó.Szóval nem kell aggódni inkább legyen az hogy érzed, mintsem azon izgulj , hogy meg sem moccan.Kellemes babavárást és könnyû szülést kíván 31+5 kismami.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, teljesen megnyugtattatok! Boldog babavárást és könnyû szülést kívánok!
Dehogy baj! :) A lányom míg a pocakomban volt, egyfolytában mozgolódott. Akkor aludt amikor én, bár a vége felé még sokszor akkor is mozgott mikor én már aludtam volna. Nagyon aktív baba idekint is. Már 10 hónapos. :) Sok boldogságot!
Nálunk is ez van! nagyon aktív a lelkem, fõleg akkor ha lefekszem és érzi h vízszintesbe vagyunk, akkor állandóan kirúgja az oldalam:) 32 hetes kismama

Van olyan kukac, ami egész életében kukac marad? Vagy mindegyik rovarrá alakul?

Nem értek a témához, tudom, hogy már a kérdésem megfogalmazása ordít a szakszerűtlenségtől. De most nem is ez a lényeg, úgyhogy légyszi mindenki lépjen túl ezen! :-) Talán azért érthető mire gondolok. Például leginkább azok az élénk zöld kukacok, amik a friss gyomnövényeken, vagy borsó levén, esetleg gyümölcsfák, rózsák levelein rágcsálnak... Õk egész életükben kukacok maradnak? Vagy ilyenkor épp lárva szakaszban vannak és majd bogarak vagy rovarok lesznek? És ha azok lesznek, akkor melyek azok, amelyek zömében egyöntetűen élénkzöld színűek?

Legjobb válasz: Hát a kukac valóban egy eléggé kevéssé körülhatárolt fogalom. De pl. ha a földi giliszta a "kukac" kategóriába esik, azzal kapcsolatban egészen biztosan állíthatjuk, hogy nem alakul át rovarrá, hanem élete végéig "kukac" marad. Azok, amikre te gondolsz, valószínûleg lepkehernyók, vagy bogarak, legyek, esetleg hártyásszárnyúak lárvái. Elég sok van közöttük, ami élénkzöld színû.

Hát a kukac valóban egy eléggé kevéssé körülhatárolt fogalom. De pl. ha a földi giliszta a "kukac" kategóriába esik, azzal kapcsolatban egészen biztosan állíthatjuk, hogy nem alakul át rovarrá, hanem élete végéig "kukac" marad. Azok, amikre te gondolsz, valószínûleg lepkehernyók, vagy bogarak, legyek, esetleg hártyásszárnyúak lárvái. Elég sok van közöttük, ami élénkzöld színû.
Igen, például ez: @
Az almában található kukac almalégy (Rhagoletis pomonella). A fajnak van galagonyára szakosodott változata is.
Úgy tudom, hogy minden lárvából (kukacból) rovar lesz. Legyen szó akár dögökben fejlõdõrõl, akár ürülékben vagy gyümölcsben élõrõl, mindegyik rovarként végzi. Legalábbis ideális esetben.
Legkisebb: 5350 Legnagyobb: 5449 99 darab ilyen egész szám van.
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm és hogyan jött ki?:D
49-nél még lefelé, 50-tõl már felfelé kerekítünk. A legnagyobb és legkisebb különbsége pedig a válasz. :)
A kérdező hozzászólása: nagyon köszii :)

Van olyan ország (az egész világon) ahol NEM élnek, nincsenek romák, cigányok?

Legjobb válasz: Kedves Anita! Én sem kötekedni akartam, csak válaszoltam egy kérdésre. Tudtommal ezért van ez az oldal. De csak hogy ne maradj kielégítetlen, válaszolok; igen, a cigány egy népcsoprtot jelöl, így ha nem szereted õket, rasszista vagy. Igen, õk is mind rasszisták. És õszintén, én úgy általáben véve nagyon kevés embert szeretek, vagy akár csak kedvelek, de azokat nem úgy válogatom, hogy cigány, nem cigány, zsidó, nem zsidó, néger, nem néger, hanem, hogy milyen ember? Nekem csakis ez számít, de ha érdekel, ismerek normális cigányokat, és nem normális fehéreket is. Ahol most élek, alapból nem élek szívesen, nem néhány ember miatt, és Magyarországon nem érzem magam biztonságban, nem a romák miatt. Persze nem képzelem, hogy egy olyan világ jobb lenne, ahol mindenki "jó ember", de nem is lesz ilyen soha, úgyhogy -szerény véleményem szerint- minden embert meg kellene ismerni, mielõtt véleményt alkotunk róla. És ez nem csak a cigányokra vonatkozik, de pl. a szõke nõkre, rendõrökre, csak hogy a 2 legáltalánosabbat említsem. (Mellékesen jegyzem meg, hogy nem vagyok cigány, mert tudom, hogy a következõ hozzászóló ezt írta volna. És engem az egyik tanárom tanított meg arra, hogy ne a sztereotípiák alapján ítéljem meg az embereket. Ez a tanár felnõttoktatásban is részt vett, a börtönben is tanított,2 olyan faluban élt, ahol a cigányok voltak túlnyomó többségben, akik nem voltak éppen szentek, mégsem azt mondta, hogy utálni kell õket, de még csak azt sem, hogy hülyék, hanem csak annyit, hogy mint minden népcsoportban, közöttük is vannak jók és rosszak. És az én idõmben még a tanárveréstõl sem kellett tartani, úgyhogy ezt "szabad akaratából" mondta.)

Kedves Anita! Én sem kötekedni akartam, csak válaszoltam egy kérdésre. Tudtommal ezért van ez az oldal. De csak hogy ne maradj kielégítetlen, válaszolok; igen, a cigány egy népcsoprtot jelöl, így ha nem szereted õket, rasszista vagy. Igen, õk is mind rasszisták. És õszintén, én úgy általáben véve nagyon kevés embert szeretek, vagy akár csak kedvelek, de azokat nem úgy válogatom, hogy cigány, nem cigány, zsidó, nem zsidó, néger, nem néger, hanem, hogy milyen ember? Nekem csakis ez számít, de ha érdekel, ismerek normális cigányokat, és nem normális fehéreket is. Ahol most élek, alapból nem élek szívesen, nem néhány ember miatt, és Magyarországon nem érzem magam biztonságban, nem a romák miatt. Persze nem képzelem, hogy egy olyan világ jobb lenne, ahol mindenki "jó ember", de nem is lesz ilyen soha, úgyhogy -szerény véleményem szerint- minden embert meg kellene ismerni, mielõtt véleményt alkotunk róla. És ez nem csak a cigányokra vonatkozik, de pl. a szõke nõkre, rendõrökre, csak hogy a 2 legáltalánosabbat említsem. (Mellékesen jegyzem meg, hogy nem vagyok cigány, mert tudom, hogy a következõ hozzászóló ezt írta volna. És engem az egyik tanárom tanított meg arra, hogy ne a sztereotípiák alapján ítéljem meg az embereket. Ez a tanár felnõttoktatásban is részt vett, a börtönben is tanított, 2 olyan faluban élt, ahol a cigányok voltak túlnyomó többségben, akik nem voltak éppen szentek, mégsem azt mondta, hogy utálni kell õket, de még csak azt sem, hogy hülyék, hanem csak annyit, hogy mint minden népcsoportban, közöttük is vannak jók és rosszak. És az én idõmben még a tanárveréstõl sem kellett tartani, úgyhogy ezt "szabad akaratából" mondta.)
Talán a Mennyország az egyetlen...
Én elképzelhetõnek tartom hogy a vatikán vagy valamelyik másik tõrpeállam. Mert egy olyan kicsire statisztikai alapon talán egy cigány sem esik.
elmondom neked hogy számottevõ cigányság csak a következõ országokban van: Bulgaria Romania Magyarorszag Szlovakia. a többi keket europai orszag kozul meg egy kettoben van egy par de az nem szamottevo (kb.0, 5-1%)körûli. nyugat europaban nincsenek ciganyok kiveve az az egy ket csalad aki kimegy koldulni. europan kivul meg max kanadaban.. de mar azokat is hazatoloncoltak.. ugyhogy a fent jelzett 4 orszagon kivul a tobbi orszagban nincsenek ciganyok...;)
irigylem azt az államot, ha van. Ott tuti nincs segíly....
Talán Észak-Korea. Talán...
Képtelen vagyok nem általánosítani, ha cigányokról van szó. Valószínüleg ezáltal azt kevés normálisat sem fogom megismerni. Majd' 2 évtized és Angyalföld ezt hozta ki belõlem sajnos. Köszi, hogy válaszoltál, a kérdezõtõl meg elnézést kérek az OFF-ért.
Kedves #5, nem kötekedni szeretnék, csak érdekelne a véleményed. Ha nem szeretem a cigányokat, rasszista vagyok? Sajnos elég sok van belõlük mifelénk és egy okot sem tudok mondani, amiért szeretnem kéne õket. És ezzel vagyunk így pár millióan. Akkor õk is mind rasszisták lennének? És õszintén, Te szereted a cigányokat? Szívesen élsz köztük? Biztonságban érzed magad? Mert én nem...
Lehet, hogy van, de olyan, ahol rasszisták nem élnek, biztos, hogy nincs....
Amúgy ha hiszel a Mennyországban, már csak felebaráti szeretetbõl sem kéne így gondolkodnod.
Van, de tanultam belõle...
Az, hogy soha nem védtem meg magam általánosban. Egyszer leköpött egy fiú. Ha most visszamehetnék úgy tökön rúgtam volna, hogy többet fel nem kelne.
A büszkeségem miatt 3 kibontakozó románcot szúrtam el. Bánom, de tudatosan nem tanulok belõle.
bocs a sok stb. miatt, de miközben írtam, elvonta valami a figyelmem, és nem figyeltem erre :)
Gimis koromban mindig a tanulás érdekelt, olvasás stb., szerettem egyedül lenni, visszahúzódó voltam, elvoltam a saját világomban. Nem is "vettek észre" az emberek, fõleg a lányok. De érdekes módon én sem közeledtem a lányokhoz, azt hiszem, késõn érõ típus voltam. Volt egy lány a suliban, alattam járt, de nagyon jól nézett ki. Tipikus az a csaj, aki idõsebbnek néz ki, mint amilyen valójában, fejlett, arányos, tökéletes test, nagy mellek, combok, smink, csinos öltözködés stb. Tipikus, aki után füttyentettek a fiúk és a legmenõbbek akarták megszerezni stb.. De õ ez mellett intelligens, okos lány is volt. Egy alkalommal ment a folyosón és történt vele egy kis "baleset" (egy tanár elküldte valami könyvekkel egy osztályba, és a folyosón elejtette a könyveket, én pedig épp arra jártam, felszedtem és vittem helyette). Azelõtt nem ismertük egymást, nem tudtunk egymás létezésérõl, de azután valahogy keresni kezdte a társaságom. Általában a könyvekrõl, filmekrõl stb. beszélgettünk, sokat leveleztünk, egyre többet találkoztunk. Mindig õ kezdeményezett, elhívott ide-oda. És az a helyzet, hogy voltam olyan hülye, hogy egyszerûen mint lány, nem érdekelt :D :D:D Elhívott haza a lakására is, bevitt a szobájába. Sütött nekem sütit stb. stb., de én egyszerûen nem csináltam semmit. Elkönyveltem barátnak. Õ meg nyomult rám (akkor nem vettem észre, csak azt hittem, közvetlen :D), de így utólag már tisztán látom. Egy alkalommal le is smárolt. Mivel sok pasi döglött utána, 1-2-en engem hívogattak, meghívtak sörözni, és kérdezték a "titkomat", hogy a fenébe csinálom, hogy velem látni mindig :D Azt hiszem, csak annyi volt a titkom, hogy nem akartam tõle semmit. De ezt egy idõ után megunta a lány, hogy alamuszi vagyok, és eltûnt az életembõl. Soha nem voltam szerelmes belé, de azóta nagyon gyûlölöm magam ezért. :D Persze teljesen más vagyok azóta (ez nagyon régi sztori), voltak barátnõim is, mindenféle, és ezért igazából el kellett volna felejtenem, de valahogy nem megy. Azóta olyan lettem, mint azok a pasik, akik nyomulnak a nõkre, és ezt éreztetik velük. Fütyülni azért nem fütyülök utánuk, de biztos látják az éhes tekintetem, na hát szóval tudjátok :D Nem is nyomult rám ilyen nõ azóta se. Most attól vagyok odáig, ha egy jó nõ rám mosolyog, és beképzelek mindenfélét. Küzdenem kell a jó nõk kegyeiért stb. - és valahogy olyan elérhetetlenek mindig :D És arra gondolok, õ ott volt! Tanulság: úgy csajozz, hogy közben a nõben mindig legyen egy félelem, hogy akár ott is hagyod, hogy nem is törõdsz vele tovább. Ne nyomulj úgy a nõkre, hogy azt érezzék, hogy rögtön a lábaik elõtt heversz. Hanem legyél kihívás számukra.
Általános iskolás koromban volt egy nagyon jó lánybarátom, akit sajnos nem becsültem meg annyira, mint kellett volna. Nem akarok belemenni a részletekbe, szóval legyen elég annyi, hogy egy félreértésbõl adódóan megharagudott rám, én pedig túl büszke voltam ahhoz, hogy a bocsánatáért küzdjek. Ma már nagyon bánom, hogy nem kaptam két kézzel utána, mert azóta senkitõl se kaptam meg azt az angyali türelmet és közvetlenséget, amit anno tõle.
megszülettem. és ezért úgy érzem miattam halt meg egy bizonyos valaki. de pribe elmesélem ha érdekel bôvebben...
Védekezés nélkül lefeküdtem egy sráccal, és gomba lett belõle. Õ tudta, hogy beteg de nem szólt.
A kérdező hozzászólása: El is mesélnéd?
Nekem az, hogy nem egybõl érettséginél adtam be a jelentkezésem az orvosira, nagyon féltem az emelt kémia érettségitõl.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!