Találatok a következő kifejezésre: Van olyan, azonnal (13246 db)

Van olyan az ismerősötök között aki elvállalná spermadonorságot? Sajnos csak így lehet babám:- ( (

Legjobb válasz: Én elvállalnám. Méghozzá azért, mert egyrészt szeretek segíteni, ez pedig nagy segítség lehet, másrészt a természetes genetikai reprodukciós vágy miatt. Tehát kimondottan jó érzés lenne a tudat, hogy van egy gyerekem valahol, akit szeretve nevelnek, annak ellenére, hogy jómagam nyilván nem szeretnék senkinek sem a "terhére" lenni, tehát õ valaki MÁS babája lesz végül is. Rátaláltam egy érdekes cikkre is ezzel kapcsolatban: http://www.nlcafe.hu/noklapja/20060719/spermadonor_kerestetik/ Szóval arra gondoltam, vannak ilyen helyzetek az életben, amikor felmerülhet ennek a létjogosultsága. Ha valaki nem akarja végigjárni a több százezer forintos költségû procedúrákat (ráadásul mindenféle jogi szabályozásnak megfelelni), akkor az én ajánlatom egy járható út, megoldás lehet. Kölcsönös szimpátia azért nyilván egy alapfeltétel :) Ami még szintén fontos: nekem megvan a saját életem, de teljesen külön tudom választani ezt a másiktól! Még az sem jelenthet semmiféle problémát, ha sikeres "akció" esetén késõbb valaki még egy testvért is szeretne a babának :) Inszemináció révén még szerelmeskednünk sem kell ;)

Én elvállalnám. Méghozzá azért, mert egyrészt szeretek segíteni, ez pedig nagy segítség lehet, másrészt a természetes genetikai reprodukciós vágy miatt. Tehát kimondottan jó érzés lenne a tudat, hogy van egy gyerekem valahol, akit szeretve nevelnek, annak ellenére, hogy jómagam nyilván nem szeretnék senkinek sem a "terhére" lenni, tehát õ valaki MÁS babája lesz végül is. Rátaláltam egy érdekes cikkre is ezzel kapcsolatban: http://www.nlcafe.hu/noklapja/20060719/spermadonor_kerestetik/ Szóval arra gondoltam, vannak ilyen helyzetek az életben, amikor felmerülhet ennek a létjogosultsága. Ha valaki nem akarja végigjárni a több százezer forintos költségû procedúrákat (ráadásul mindenféle jogi szabályozásnak megfelelni), akkor az én ajánlatom egy járható út, megoldás lehet. Kölcsönös szimpátia azért nyilván egy alapfeltétel :) Ami még szintén fontos: nekem megvan a saját életem, de teljesen külön tudom választani ezt a másiktól! Még az sem jelenthet semmiféle problémát, ha sikeres "akció" esetén késõbb valaki még egy testvért is szeretne a babának :) Inszemináció révén még szerelmeskednünk sem kell ;)
Elsõ vagyok. Hát nem tudom, ha lelkiismeretes, akkor nem hagyja csak úgy ott a gyerekét, hogy nem is ismer. Meg akkor hiányozna neki, még ha pasi is. A többiek meg leadják donorként. Szóval szerintem nagy lehetõséged nincsen :) Esetleg egy homoszexuális férfit kellene keresned, aki attól még szivesen vállalna gyereket. Viszont igy nem jelentené azt, hogy együtt kell élnetek. És õk elég érzékenyek, segitõkészek szoktak lenni.
Miért nem mész el spermabankba?
A kérdező hozzászólása: mert látni szeretném, hogy kitõl lesz kisbabám....
Kérd meg egy nagyon jó barátotokat.Ha igazi barát elvállalja. Most hirtelen ez jutott eszembe.
Sztem, jobb ha nem ismered, mert ki tudja hová vezet, ha tudod ki az apa, stb. A spermadonorokat alaposan kivizsgálják, még olyat is választanak aki külsõ jegyeiben hasonlít is a párodra.
Felesleges bonyodalom, ha ismered az apát személyesen. Ha rendes ember, érdekelni fogja a gyereke sorsa, ha nem rendes ember, miért akarnál tõle gyereket? A párodnak milyen érzés lenne, ha tudná, ismerné, kitõl van?... ezeket a dolgokat szerintem jobb nem bolygatni, a jogi részérõl nem is beszélve a késõbbiekben. A spermabank mnden igényt kielégít, bízz bennük, és kérj tájékoztatást! L27
Akárki lehet spermadonor? Nincsenek kikötések (pl. Legyen már gyereke, stb.)?
Akárki jelentkezhet, de vannak bizonyos kritériumok, életkor, egészségi állapot tekintetében elsõsorban ;)

Tényleg van olyan az újabb telefonokba, hogy ha leejted, akkor megreped benne egy kis kártya?

Egyik ismer?söm mondta hogy állítólag az újabb telefonokba van egy ilyen kis kártya, ami ha megreped akkor azt érzékeli a telefon... Tényleg van ilyen? Ha van akkor mi történik ha megreped?

Legjobb válasz: Nincs. Beázás esetére van bennük matrica ami elszínezõdik.

Nincs. Beázás esetére van bennük matrica ami elszínezõdik.
Igen van az újabb okostelefonokban. Ez egy 0, 46mm vastagságú 1X2cm-es üveglap, ami egybõl széttörik, vagy megreped, ha elejtik a telefont. Ez arra szolgál, hogy a szerviz észrevegye, hogy te már elejtetted a telefont... és erre hivatkozva simán azt mondhatják, hogy az esés miatt sérült meg akármi
A kérdező hozzászólása: értem, gondolom a másfél éves Galaxy Minimbe is van.. :)
Szarás.
Kellet már neked, nagyon de nagyon hugyoznod úgy, hogy tudtad még egy darabig nem tudsz kimenni? Amikor mondjuk megiszol 4 sört, és a fõnök behív egy megbeszélésre az irodába, és tudod, hogy ha közbeszólsz, akkor az egy rossz pont nála. Na ekkor már a végén jobban esik a wc gondolata is mint a szexé...
Igen, szex után egy jó hideg sör és egy cigi. :)
nem hinném h van ilyen.
Életem elsõ csapolt Guinness söre felért egy szexxel.
amikor betöltekeztem Szentlélekkel. komoly. én se gondoltam volna.
A kérdező hozzászólása: Az elsõ kettõben érthetõ viszonylag egyszerû... De a Vice Sity?
GTA Vice City!
birka pörkölt
Igen a szerelem , amikor tudod hogy o is ugyan azt erzi es osszeilletek mint 2 lego , vagy az ejtoernyozes , repules feleli egy orgazmussal

Bárki még van olyan az én korosztályomból aki nagyon szívesen elmenne mondjuk egy bálba? (lent)

Arra gondolok bál alatt ami régen volt nem pedíg a bulikra. Vagy egy olyan mulatságba ahol él? zenekear van mondjuk fúvósok és arra elkezdenek táncolni szabadtéren van egy sörsátor (nem az ivás a lényeg) és a fiúk még udvarolni is tudnak nem csak 'hé cica mi a helyzet'-ezni?

Legjobb válasz: 20-30 éves korosztály

A kérdező hozzászólása: 20-30 éves korosztály
Nem, azt a térkép adatbázis alapján tudja.
A kérdező hozzászólása: És azt melyik verziótól tudja?
Sejtelmem sincs, nem használom a primot, te irtad hogy tudja. Ha tudja, akkor a térképadatbázisból tudhatja, a TMC forgalom információ.
A kérdező hozzászólása: Rendben. Köszönöm szépen.

Van olyan az oldalon akinek lézeres látás javító be avatkozáson eset már túl?

-Milyen eredmény e lett -Vagy hátránya Esetleg miért nem jött létre a be avatkozás

Legjobb válasz: Voltam, 2 éve, és eddig semmi gond. Kell egy kis idõ, amíg hozzászokik az ember szeme a változáshoz, de utána már minden ok. Amúgy IntraLASIK volt az eljárás.

Voltam, 2 éve, és eddig semmi gond. Kell egy kis idõ, amíg hozzászokik az ember szeme a változáshoz, de utána már minden ok. Amúgy IntraLASIK volt az eljárás.

Egy jó fajtiszta kennelből hozott kuvasznak van olyan az ellenálló képessége mint egy korcsnak?

Legjobb válasz: Elõbb még ott volt. Gyorsan dolgoznak a moderátorok...

Elõbb még ott volt. Gyorsan dolgoznak a moderátorok...
A kutya önmagában egy faj. Azon belül vannak fajták (pl. kuvasz). És az ellenálló képesség nem ettõl függ :) ) A "korcs" kutyákban sokszor igen jó tulajdonságok ötvözõdnek.
ez nem az autó kategóriában van...nem értem az elsõ válaszolót. ja, és tényleg ne használd azt hogy korcs. szerintem elég bántó lehet ha valakinek azt mondod a keverék kutyájára. amúgy valószínûleg van, viszint a kuvasznál tudod mire számíthatsz, a keveréknél meg több esélyes a dolog, fõleg ha nem tudod miknek a keveréke
nem korcs ... keverék
Az a korcs, aki így hívja a mix kutyusokat!
Nekünk kuvaszunk van, 6 hónapos. Fajtatiszta. Eddig egyszer volt beteg (nagyon), mikor elhoztuk 6 hetesen és rá kb. két hétre. Egy hétig azt hittük nem marad meg. Valószínû bujkált benne valami betegség, mi meg elvittük oltatni és az legyengítette a szervezetét. Éjszaka is keltünk hozzá fecskendõbõl itatni, etetni. Túlélte. Azóta semmi baja nem volt, teljesen egészséges és gyönyörû:)
A kuvasz milyen autó? :) Meg kéne nézni, milyen kategóriába írod a kérdést. Amúgy igen, ha megvannak a szûrési eredményei az õseiknek és a szülõk sem csak a kiállításokon szereztek maguknak nevet, hanem õrzéssel is, akkor van olyan állóképessége. De javaslom, hogy nézz meg minél több kennelt és ha azonnal nem találsz megfelelõ kutyát, akkor keress sokáig, ne elégedj meg egy közepessel, csakis a kiváló minõségûvel.
Mi az a korcs?Én csak keverék kutyáról tudok. Mi az a fajtiszta kennel? Egy kutya lehet fajTAtiszta, kennel nem, mivel nem élõlény. Ha ennyit sem tudsz, honnan tudod, hogy jó kennel? Mit értesz ellenálló képesség alatt?Hogy hány évig bírja pl.egy hordóhoz láncolva?
csatlakozom az elõttem szólóhoz.
Ha hétköznap 14:16 perckor be vagy rúgva, akkor nem ajánlok neked se kuvaszt, se más élõlényt... (Ha meg csak mondod, h mondjál valamit akkor meg azért gáz.)
A kérdező hozzászólása: Te meg ne rajolj már te nyelvtan zseni, amúgy bevoltam rúgva amikor kiírtam a kérdést, amúgy köszi a válazt ez már értelmes volt.
A kérdező hozzászólása: 15: ne ozd már az ész csak egy vesszõ kell oda úgy, hogy ne szerepelj tudja mindenki, hogy a kenel nem élõlény te k*csög
A kérdező hozzászólása: elsõ sorban a betegségek ellen gondoltam.
A kérdező hozzászólása: azt se tudjátok miért rugtambe, úgyhogy ne szövegeljetek k*csögök, ha nem a kérdésre válaszoltok akkor ne írjatok majmok!

Az olyan képeken, ahol a háttér homályos, hogy a rajta lévõ ember (ek) jobban kilegyenek hangsúlyozva, az szerkesztve van, vagy vannak olyan fényképezõgépek, amik alapból úgy csinálják a képet?

Legjobb válasz: Ez attól függ. Van olyan, hogy a fényképezõ fókuszál rá a közelebb lévõ objektumokra (itt az emberekre), de van olyan is, mikor tényleg csak meg van szerkesztve. Ha szerkesztett, általában erõsebb az elmosódás.

Ez attól függ. Van olyan, hogy a fényképezõ fókuszál rá a közelebb lévõ objektumokra (itt az emberekre), de van olyan is, mikor tényleg csak meg van szerkesztve. Ha szerkesztett, általában erõsebb az elmosódás.
Bocs, elírtam, APS-C. Kiegészítve az elõzõeket, a szenzor méret miatti mélységélesség különbség végül is a gyújtótávból adódik, hiszen egy bridge gépnél közeli fotóknál sokkal kisebb a gyújtótáv mint egy DSLR-nél. Pl. bridge-nél pár mm, míg DSLR-nél mondjuk 50mm. Ezért van az, ami fentebb tanácsoltak, hogy bridge géppel jó messzirõl kell fotózni, mert olyan nagy gyújtótávnál már elmosódik szépen a háttér.
Alapvetõen azt kell tudni, hogy a mélységélesség négy dologtól függ, a rekesztõl (fényerõtõl), a tárgy távolságától, az objektív gyújtótávjától, és a képérzékelõ méretétõl. A rekesznél azt kell tudni, hogy minél nagyobb az objektív legnagyobb nyílása, tehát a fényereje, annál kisebb mélységélesség érhetõ el, de ez függ a tárgy távolságától. Minél messzebb van tõled a tárgy annál nagyobb lesz a mélységélesség, ez érthetõ is, hiszen mondjuk végtelen pontnál már minden éles hátrafelé. A gyújtótávval úgy van összefüggésben, hogy minél nagyobb a teleobjektív, annál kisebb a mélységélesség. A képérzékelõvel is összefüggésben van, sajnos bridge gépekkel azért nem lehet készíteni közelrõl kis mélységélességû fotókat mert pici a CCD. Egy full-frame-es gépnél pedig ugyanakkora rekesznél jobban elmosódik a háttér mint egy ASP-C szenzoros gépnél.
Szerintem meg a mosott háttér valahol itt kezdõdik: http://www.flickr.com/photos/il_conte/8418031442/
5-ös, légyszi mutasd már meg, hogy 50-es obival hogy csinálsz mosott hátteret! Hacsak nem közgyûrûvel makrózol, akkor aláírom :D 150-200 mm-tõl már szépen mossa a hátteret az obi.
Ezt mélységélességnek hívják, és a komolyabb fényképezõk a megfelelõ objektívekkel önmagukban képesek ennek hatásnak a létrehozására. Ha szerkeszted, az mindig látszik, és igen amatõr hatást kelt. Profi munkában SOHA nem imitálnak mélységélességet utómunkával. Ha ilyet szeretnél legolcsóbban egy akármilyen belépõ szintû DSLR-rel és egy fix 50-es objektívvel hozhatod létre.
hatt nem tudom eyszeru kompaktal lehet e.. de egy komolyabb kompakt geppel ( bridge ) vagy tukorreflexes gepekkel meglehet csinalni.. fotozz meszirol alacsony F erteken.. amien alacsonyan lehet mondjuk F 3.8 es viszonlag nagy zoomal... a targy es a hatter kozott legyen sok hely.. vagyis a hatter legyen nagyon mesze.. es menni fog.:)
Vannak ilyen fényképezõgépek, de ha szerkeszted nagyobb a különbség az elmosódott és az éles rész között, általában még utólag szoktak szerkeszteni az eleve így készült képeken is.
Keress rá a "mélységélesség" kifejezésre, fotós oldalakon egész jól le van írva. :)
Fix 50/1.8-as objektívvel gyönyörû elmosott hátterû képeket lehet csinálni.

Van olyan gyógynövény, vagy készítmény, aminek a hatása olyan mint az alkoholé?

Drogok, és egyéb legális/illegális partidrogok, ilyesmik nem érdekelnek, hanem gyógynövények, mint a komló, stb. Valeriana-t próbáltam (tabletta, van benne komló is), de hatását nem nagyon éreztem, olyan kéne, aminek olyasmi hatása van, mintha meginnék 1 sört, tehát kicsit bágyadtabb leszek tőle, és nem érdekel semmi.

Legjobb válasz: elég sok van! csak tudni kell a mennyiséget. ha eltéveszted, sok halálos is lehet...például a csattanó maszlag: Hatóanyagai tropánalkaloidok, köztük a hioszciamin és az atropin, továbbá szkopolamin, vitanolidok, hidroxi-kumarinok, flavonoidok. ezért erõsen hallucinogén..ja,a magját kell asszem fogyasztani. Az lsd-t is anyarozsból csinálják, ami a rozson élõsködõ parazita gombája, másnéven varjúköröm, megtalálható benne a lizergsav-dietilamid, ami az lsd hatóanyaga. akkor a mandragóra, mint a csattanó maszlag is burgonyaféle, ez is bodító,altató, nagy mennyiségben erõsen mérgezõ, vigyázni kell vele.. akkor van olyan,hogy saláta ópium. ez csak egy gyömnövény, a leveleibõl és a gyökerébõl készítettek sokszor kivonatot az orvosok is,h helyettesítsék európában az ópiumot. enyhébb nyugtató. Vörösberkenye.nyugtató,altató,bódító hatású, de nagy mennyiségben mérgezõ erõsen ez is.. Van egy olyan növény,h damiana,ez nagyon nyugtat, kb kenderhez hasonló állapotot vált ki...'boszorkányok' sokszor használták kombóba a saláta ópiummal (vagy vad ópiummal) , valeriánnal (ez is eg nyugtató hatású gyógynövény) , Scutellaria lateriflora-al vagyis Skullcap-el, nem tudom magyarul mi lehet a neve, mentaféle, és kávával (ez egy tradicionális ital Hawaiion kókuszból meg ilyenekbõl,guglizz rá): szóval ezek együtt olyat alkotnak, mnitha egy álomba lennél! de gondolom ki lehet hagyni egy-kettõt,és akkor sem lesz rossz. én ennyit tudtam segíteni :)

elég sok van! csak tudni kell a mennyiséget. ha eltéveszted, sok halálos is lehet...például a csattanó maszlag: Hatóanyagai tropánalkaloidok, köztük a hioszciamin és az atropin, továbbá szkopolamin, vitanolidok, hidroxi-kumarinok, flavonoidok. ezért erõsen hallucinogén..ja, a magját kell asszem fogyasztani. Az lsd-t is anyarozsból csinálják, ami a rozson élõsködõ parazita gombája, másnéven varjúköröm, megtalálható benne a lizergsav-dietilamid, ami az lsd hatóanyaga. akkor a mandragóra, mint a csattanó maszlag is burgonyaféle, ez is bodító, altató, nagy mennyiségben erõsen mérgezõ, vigyázni kell vele.. akkor van olyan, hogy saláta ópium. ez csak egy gyömnövény, a leveleibõl és a gyökerébõl készítettek sokszor kivonatot az orvosok is, h helyettesítsék európában az ópiumot. enyhébb nyugtató. Vörösberkenye.nyugtató, altató, bódító hatású, de nagy mennyiségben mérgezõ erõsen ez is.. Van egy olyan növény, h damiana, ez nagyon nyugtat, kb kenderhez hasonló állapotot vált ki...'boszorkányok' sokszor használták kombóba a saláta ópiummal (vagy vad ópiummal) , valeriánnal (ez is eg nyugtató hatású gyógynövény) , Scutellaria lateriflora-al vagyis Skullcap-el, nem tudom magyarul mi lehet a neve, mentaféle, és kávával (ez egy tradicionális ital Hawaiion kókuszból meg ilyenekbõl, guglizz rá): szóval ezek együtt olyat alkotnak, mnitha egy álomba lennél! de gondolom ki lehet hagyni egy-kettõt, és akkor sem lesz rossz. én ennyit tudtam segíteni :)
Igyál Unicum-ot, vagy Jäger-t.
Magyarul olyan drogot keresel, ami nem drog... Hát olyan nincs. Ami bágyít, az „drog”. Mellesleg a magyar nyelvben a „drog” eredendõen pont a gyógynövényeket jelenti, nem pedig a pszichoaktív szereket. Amúgy nincs ilyen, akkor mindenki azt tolná. Ja de, a kender. Éppen ezért illegális.
Miért nem iszol akkor alkoholt?
A kérdező hozzászólása: Nem drogot és nem illegális cuccot keresek, hanem gyógynövényboltban beszerezhetõ gyógynövényt, kedves elsõ. Másodiknak: Azért nem iszok alkoholt, mert azért munkában nem kéne.. :D Kicsit el akarom tompítani az agyamat, mert túl sokat gondolkozom, sokszor hülyeségeken.
Csattanó maszlag Colombia-ban elterjedt, volt is errõl egy dokfilm a vice youtube csatornán(Vice-Colombian Devil's Breath). Mindenhol legális, csak éppen nem "gyógy" hanem erõsen mérgezõ szer. Szerintem nincs olyan szer ami elbágyít, mellette teljesen veszélytelen és még "gyógyít" is. A növények amik ilyen hatást váltanak ki azok kõkeményen az agyi receptorokkal játszanak. Cannabis viszonylag veszélytelen, és a berugáshoz hasonló a hatása. Vagy vannak a gombák, azok is illegálisak, de viszonylag veszélytelenek. Vagy meszkalin, de az már durva hallucináicót is okoz. (Lsd szerût, utána énekelheted a Lucy In The Sky With Diamonds-t:D) De ezeket sem érdemes használni ha lelki problémái vannak az emberbek, vagy volt skizo a családban.
megfelelõen el lehet érni egy álomszerû extázist. fõleg a saláta ópiummal.azt még magába is.
4. válaszoló! ezeknek a fogyasztásába bámulatosan könnyen bele lehet halni és közel sem olyan kellemes a hatásuk, mint az alkoholé.... :) ))
Ezt a valeriana valamit énis próbáltam és lószar, de hallottam arról, hogy kálmos gyökeret hideg vízben kell áztatni 8 órán át (30g-ot) kb 2 liter vízben és utána leszûrni és ezt a levet, ami egyébként borzasztóan kellemetlen ízû meginni fél órán belül az egészet. Herbáriában és egyéb bioboltokban lehet kapni 30g-os tasakot párszázért

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!