Találatok a következő kifejezésre: Van olyan, a terhesség (386 db)

Ha fogamzásgátlót szedek akkor a szervezetemben olyan hormonok vannak mintha terhes lennék, ugye? Ha viszont ez igy van akkor a terhességi teszt miért nem mutat terhességet?

Legjobb válasz: Nem egészen így van. A fogamzásgátlók a peteérés gátlásával fejtik ki a hatásukat. A peteérés az agyalapi mirigy által termelt hormon váltja ki, a fogamzásgátlók ennek a hormonnak a termelõdést állítják le. A fogamzásgátló által teremtett állapot és terhesség annyiban hasonlít csak egymáshoz, hogy egyik esetben sincs peteérés. A terhességi teszt azért nem mutat semmit mert ahhoz HCG hormon kellene.

Nem egészen így van. A fogamzásgátlók a peteérés gátlásával fejtik ki a hatásukat. A peteérés az agyalapi mirigy által termelt hormon váltja ki, a fogamzásgátlók ennek a hormonnak a termelõdést állítják le. A fogamzásgátló által teremtett állapot és terhesség annyiban hasonlít csak egymáshoz, hogy egyik esetben sincs peteérés. A terhességi teszt azért nem mutat semmit mert ahhoz HCG hormon kellene.

35 hetes terhes vagyok! Lehetséges hogy olyan tüneteim vannak mint a terhesség elején?

Legjobb válasz: Konkretan milyen tunetek? Mert terhesseg elejen is mindenkinel mas mas tunetek vannak.

Konkretan milyen tunetek? Mert terhesseg elejen is mindenkinel mas mas tunetek vannak.
En csak 32 hetes vagyok, es en is igy erzem magam nagyjabol. Szerintem termeszetes. 3. trimeszterben jelentkezhet angyfoku faradtsag. Ha teheted, pihenj sokat! Vernyomasod merted? Mert en pl azert nem szedulok.
A kérdező hozzászólása: 10.válaszoló!neked elsõ gyerek??egyébként én is hamarosan megszülnék már!!nem egyszerû!
10. valaszolo! Megertelek es hasonloan erzek. Most lattam, h neked kulso belso mehszaj nyitva van. Fekszel non stop emiatt? Elso gyerek lesz? Nekem nagyon faj a hasam, de regota, es emiatt borulok ki neha. Ujabban mar mensisen is, nem tudom meddig fogom igy huzni.
10.válaszoló vagyok:) nemtudom ti hogy vagytok vele de én már nagyon túl lennék a terhességen hát nem egy leányálom. Nem gondoltam volna, hogy ilyen nehéz lesz.
Masodik valaszolo vagyok: de jo, te is marcius 21re vagy kiirva. : ) Akkor ugy latszik, tenyleg normalis ez a nagyfoku faradtsag, almossag.
A kérdező hozzászólása: én március 7-re vagyok kiírva!!szerintem én is hamarabb fogok szülni!!nekem a derekam szokott iszonyatosan fájni!néha alig tudok lábra állni!nekem is nagyon keményedik a hasam pedig szedem a magne b6-ot!és amikor csak tudok pihenek!
Bocsi, hogy közbeszolok. 32hetes vagyok de én is nagyon fáradt vok állandoan aludnek. Dokim azt mondja ez természetes a vége felé visszajönnek az elsõ trimeszter tünetei. Én is márc. 21re vok kiírva kisfiú lesz, de sztem elõbb jön egy ujjnyira nyitva vagyok külsõ belsõ méhszáj.
Marcius 21re. De nem hinnem, h addig huzom. Nekem ez a terhesseg remalom, sajnos. Koraterhesseg ota faj a hasam, most ez megint eldurvult. Nehezn viselem, es felek a koraszulestol is. Kislanyomat 35 hetre szultem, varatlanul, mert minden rendben volt. Ez most annyira mas, neha alig birok jarni a hasfajastol. Kemenyedek is rendesen. Te mikorra vagy kiirva? Latom, te jol birtad ezt a terhesseget.
A kérdező hozzászólása: nekem lány lesz megint!az elsõ fiú a második lány!!de ez is teljesen más mint az elõzõ kettõ!!vele dolgoztam, két költözésen túl vagyok úgyhogy elég erõs lány lesz!!mikorra vagy kiírva?
Nekem fiu lesz. Neked? Az elso kislany, es teljesen amskepp voltam vele. Ebben a korban meg versenyt tudtam volna futni. Most meg alig elek.
A kérdező hozzászólása: legutoljára kávéval mentem a védõnõhöz, felsétáltam a harmadikra és igy is csak 80/75 volt!!azt mondta egy gyereknek magasabb a vérnyomása mint nekem!!neked lány/fiú lesz??
Elhiszem, nekem csak 1 van, es meg igy is nehez a pihenes. Az jo viszont, h nem magas a vernyomasod. En is neha annyira faradt tudok lenni, h erzem, elalszom labon. Szerencsere ejszaka tudok aludni. Neked mar nincs olyan sok, kitartast! Gyenge kavet probaltad? En minden nap iszom egyet, ha nem, nekem is 100 alatt lenne a vernyomasom, igy is max 110.
A kérdező hozzászólása: nekem folyamatosan 100 alatt van a vérnyomásom!!próbálok pihenni amennyit csak tudok de két gyerek mellett elég nehéz!!mindig zaklat valamelyik és soha nem egyszerre!!:)
A kérdező hozzászólása: konkrétan olyan vagyok mint egy mosogatórongy!!szédülök, nincs erõ bennem!!állandóan feküdnék!!
Elsõ baba. Voltam kórházban 29hetesen visszatartàson és ugy jöhettem csak haza, hogy szigorúan fekszem. Csak wcre és zuhizni kellhetek fel. Nemtudom meddig huzom még elég sokat görcsölök, keményedek. Panangint szedek sokat javít a helyzeten de így se tökéletes.

Mennyi idő után van jele a terhességnek? 1hét után lehetnek, olyan jelek? Hányinger, szédülés, mell feszülés? Ezek hamar jelentkeznek?

Legjobb válasz: Teljesen egyénfüggõ a dolog! Van, aki már a fogantatás pillanatától biztos benne, érzi és tudja, hogy babuci van a dologban. Van, aki viszont akár hónapokig is tünetmentes. Sõt, olyan extrém esetekrõl is lehet hallani, hogy csak a szüléskor derült ki a terhesség ténye. Embere válogatja.

Teljesen egyénfüggõ a dolog! Van, aki már a fogantatás pillanatától biztos benne, érzi és tudja, hogy babuci van a dologban. Van, aki viszont akár hónapokig is tünetmentes. Sõt, olyan extrém esetekrõl is lehet hallani, hogy csak a szüléskor derült ki a terhesség ténye. Embere válogatja.
A kérdező hozzászólása: köszönöm nagyon sokat segítettetek.:) )köszi mindenkinek
Jele szerintem fogantatás után 1héttel mindösze beágyazódási vérzés jelentkezhet.Hányinger, szédülés stb ..inkáb olyan 4-6 hetesen.De mindenkiné más és más.
Mindenkinél változó, hogy mi jelentkezik, és mikor. Van ismerõsöm, aki tudta már másnap, hogy sikerült, mert érezte. Nem ilyen tipikus tünetekrõl van szó azonban ilyenkor. Van aki, azt érzékeli, hogy feszesebb lett a hasa, szûkebb a nadrágja. Vagy épp petefészekszurkálást, de másképp, mintha ez a szurkálás a méhe felé haladt volna. Aztán általában mensikor jelentkezik a többi. Nekem inkább a fáradtság volt, mellfeszülés, és hasfájás(mindjárt-megjön-érzés), de a szédülés, hányinger jó 2-3 héttel késõbb jelentkezett csak. de valakinek abszolút nem is lesz hányingere, nem hány. Ja én megálmodtam a pozitív tesztet!
Szerintem is mindenkinél máshogy van. Nekem most 2 barátnom is babát vár.Egy honap kulonbséggel estek teherbe. Az elso csak onnét tudta, hogy nem voltak menzi elotti tunetei és már 3 nappal elotte +at tesztelt.A másik barátnomnek meg a dereka majd baszakadt és nonstop hányingere van.és má én is babát várok.Nálam a folytonos éhség volt a fura, a fáradékonyság és a melleim.Na meg az utobbi pár napban néha néha megszédultem, de csak nagyon picit. Drukkolok neked is !!!!!!

Van olyan, hogy terhesség alatt kedvezményezett táppénz, ha elbocsájtottak a munkahelyről? Vagy valami más amire jogosult lehet egy kismama passzív táppénz után? ( munkanélküli segélyen kívül)

Legjobb válasz: Nem értem pontosan a kérdésed?!A lényeg az, hogy terhesség alatt elbocsájtottak a munkahelyedrõl? (bár ilyen nincs)Vagy elötte? Az biztos, hogy ha terhesség alatt passziv táppénzen vagy, szülés után passziv GYES-re vagy jogosult, bár ma hallottam, hogy ezt is megakarják szüntetni, és utána nem tudok róla, hogy járna bármi más alanyi jogon.

Nem értem pontosan a kérdésed?!A lényeg az, hogy terhesség alatt elbocsájtottak a munkahelyedrõl? (bár ilyen nincs)Vagy elötte? Az biztos, hogy ha terhesség alatt passziv táppénzen vagy, szülés után passziv GYES-re vagy jogosult, bár ma hallottam, hogy ezt is megakarják szüntetni, és utána nem tudok róla, hogy járna bármi más alanyi jogon.
A kérdező hozzászólása: Igen, elbocsájtottak. 45 napig jár a passzív táppénz, ami most jár le. Úgy tudom, hogy a GYED jár rendesen, mert megvan annyi biztosított napom, mint ami kell, ezt a háziorvos is mondta. Remélem így van.
Értem. Én úgy jártam, hogy ahogy megtudták, hogy babát várok felmondtak. ( 8 hetes terhes voltam)Még aznap lementem a dokihoz, , felvett táppénzre és végig a terhességem alatt járt a táppénz. Én passziv GYES-t kaptam, nem volt meg az 1 éves munkaviszonyom. Végülis kaphatsz GYED-et ha nem szakadt meg a munkaviszonyod 1 napra sem, tehát munkaviszony-táppénz-szülés.Bár nem ismerem az ide tartozó jogszabályt.
Én úgy voltam, h kirúgtak, rögtön passzív táppénz, majd munkanélküli. Ne maradjon ki egyetlen napod sem, ez a lényeg! Így most kapok TGYÁS-t, GYED-et, majd GYES-t.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Abban még tudnál segíteni, hogy mi az a TGYÁS?
Terhességi-gyermekágyi segély. Bõvebben itt: http://www.csaladinet.hu/kisokos/gyed-gyes/terhessegi-gyerme.. 16:37-es voltam.
A kérdező hozzászólása: Köszike!

Van olyan érzékeny terhességi teszt, ami menses előtt jelzi a terhességet?

Márkát is írjatok, ha tudtok ilyet.

Legjobb válasz: Clearblu! Kb. 1500-1700,-Ft között van, és a mensi elõtt 4 nappal kimutatja! Könnyû használni, és megbízható! Sok sikert! Remélem segítettem!

Clearblu! Kb. 1500-1700, -Ft között van, és a mensi elõtt 4 nappal kimutatja! Könnyû használni, és megbízható! Sok sikert! Remélem segítettem!
A tesztek többsége a beágyazódást követõ 1 hét után már kimutatja a hcg nevû hormon jelenlétét.
Qupido, ez 10-es erzekenysegu. Nekem mensi elott 4 nappal mutatta. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi az infókat.
Igen, van esély a terhességre... Miért ne lenne?
szia! Ha szabályos volt a ciklusod, volt peteérésed, akkor nagy az esély rá, igen. A görcsölés nem annyira jó, próbálj pihengetni sokat! Ha nem jönne meg , akkor tesztelj egyet!

Van esély a terhességre, ha egész hónapban próbalkoztunk a de sajna megjött a havim a másik hónap elején? Volt már valakinek olyan csoda hogy ilyen helyzetben és terhes volt?

Legjobb válasz: Ha megjött és nem volt semmi furcsa a menzidben, akkor 99%, hogy nem vagy babás. Nagyon ritka, hogy valaki úgy lesz terhes, hogy közben menzije van, de akkor is általában az nem olyan mint szokott lenni, tehát kevesebb, rövidebb ideig tart, stb. Mióta próbálkoztok? Ne csüggedj, biztos, hogy hamarosan kopogtat a gólya!!! Szurkolok neked. Tudod, új hónap, új remény... :)

Ha megjött és nem volt semmi furcsa a menzidben, akkor 99%, hogy nem vagy babás. Nagyon ritka, hogy valaki úgy lesz terhes, hogy közben menzije van, de akkor is általában az nem olyan mint szokott lenni, tehát kevesebb, rövidebb ideig tart, stb. Mióta próbálkoztok? Ne csüggedj, biztos, hogy hamarosan kopogtat a gólya!!! Szurkolok neked. Tudod, új hónap, új remény... :)

Van itt olyan kismama, akinek van tippje a terhességi vészes hányás ellen?

Legjobb válasz: A gyömbér tea, vagy gyömbéres keksz és a b6 vitamin segített nekem, pedig én is nagyon hányós voltam.

A gyömbér tea, vagy gyömbéres keksz és a b6 vitamin segített nekem, pedig én is nagyon hányós voltam.
Én kórházba kerültem mert percenként hánytam , jól ki is száradtam szerintem erre nincsen gyógyír csak az infúzió volt ami 1 hét után segített és már elmúltam 6 hónapos de még mindíg szoktam hányni!!!
Ha tényleg az van, mait írsz, akkor hívd fel a dokidat, és valószínû kórházba fektetnek! Ha minden kijön, akkor ezzel ne várj, itt a tippek mit sem érnek!
Mit értesz vészes hányásnak? Én a 23. hétig napi 3x4x hánytam.Igyekeztem a folyadékot potolni azzal ami jól esett és bent maradt.Ha ennél többet hánysz és a folyadék sem marad meg.Beszélj az orvossal nehogy kiszáradj.
Attól függ mennyit hánysz, és pótolod-e sok folyadékkal a veszteséget!!!A hideg víz csillapította nálam az émelygést, és néha egy evõkanál Coca-Cola!!! Ha gyógyszert nem akarsz rá szedni, hatásos homeopátiás készítmény van rá, de úgy tudom vény nélkül nem tudsz venni.
szia.én is mindent kihánytam és nekem is csak egy hajszál volt a kórház.A doki b6 vitamint irt fel az segített valamit, és vettem hipp terheseknek való folyadék vitaminitalt, hogy azért valami felszívódjon a szervezetembe, mert a gyógyszereket rendre kihánytam, de már a sima vizet is.jártányi erõm se volt.de mégis, apró nagyon pici falatkák, pici sós ropi, korty hidek cola.hideg kefír, vagy bármi amit megkívánsz a gondolataidba, de sose sok, csak egy kanál.aztán megegy, aztán ha javul a helyzet lehet több.de el fog múlni.kitartást.
A kérdező hozzászólása: Köszike mindenkinek! Nem engem, hanem a barátnõmet érinti és segíteni szeretnék neki, mert õ már nem akar semmit tenni, kicsit feladta. Nem hány sokat, de az elsõ terhességével 3 hónapot kórházban töltött és szerintem ettõl fél megint. Inkább tényleg valami otthoni praktikára gondoltam.

Van itt olyan kismama, akinek zajló nyaki vénás trombusa van/volt a terhesség alatt?

Igaziból a dokik megoszló véleményen voltak, de a babó mégis bekopogtatott. Van valakinek vagy akár ismer?sének hasonló problémája? Érdekelnének a tapasztalatok! 8 hetes kismama

Legjobb válasz: Szia csak jobbulást szertnék kívánni! Az egyik barátnõmnek a bal karjában volt mélyvénás trombózis, de nem volt babás. Altatással mûtötték, elõtte és utána vérhígító injekciókat kapott napi szinten. A gyógyulás kb 1,5 hónap volt. Illetve a másiknak a 9.hónapban alakult ki a lábában. Húzták, ameddig tudták, majd a szülést követõen mûtötték. Az orvosok mit mondtak Neked?

Szia csak jobbulást szertnék kívánni! Az egyik barátnõmnek a bal karjában volt mélyvénás trombózis, de nem volt babás. Altatással mûtötték, elõtte és utána vérhígító injekciókat kapott napi szinten. A gyógyulás kb 1, 5 hónap volt. Illetve a másiknak a 9.hónapban alakult ki a lábában. Húzták, ameddig tudták, majd a szülést követõen mûtötték. Az orvosok mit mondtak Neked?
A kérdező hozzászólása: De jó!! Akkor sok sikert neked, könnyû szülést és jó babázást!!! :)
Igen egy másfél éves, és egy a pocakban. Október végére vagyok kiírva.
A kérdező hozzászólása: Nagyon kedves vagy, köszönöm szépen!! Neked van babád?
Szia nagyon sajnálom, ami történt! Remélem mihamarabb meggyógyulsz teljesen és sikerül teherbe esned :)
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszi a kérdésedet. Sajnos a baba elhalt, nem tudjuk, emiatt-e vagy nem?! Most voltam dokinál, az egyik trombus felszívódott, a másik még nem... Pár hónapot várunk, de utána újra fogunk próbálkozni, nagyon szeretnénk babát.... :)
Szia hogy vagy, vagytok?
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm!!!!!! És a bíztató szavakat is!! Neked is minden jót, ha babát szeretnél, ha babát vársz, vagy ha már babázol, akkor is!! :)
Gondolom nem kellemes, de azért az egy nagyon jó jel, ha elég a szúrkálás, és nincs szükség másra. Biztos van más ember is, akinek sikerült így végigvinni a terhességét, és a végén minden jól alakult. A dokinak ez egy kihívás lehet a sok "uncsi" meló között, így tuti találsz rá jelentkezõt. Kitartást Neked és a legjobbakat kívánom!!!!
A kérdező hozzászólása: Jaj de kedves vagy, köszönöm! :) Dokik megoszlóak voltak. Az angiológus nagyon aggódik, hogy ez nekem és a babámnak is gondot okozhat... Azt mondta, ha a trombofília eredményem jó, ha heamatológus beleegyezik és ha találok szülész-nôgyógyászt, aki elvállal ezzel a problémával, akkor fenntartással, de "áldását" adja. A trombofília eredményem jó lett, a heamatológus azt mondta, ez nagyon jó dolog most nekem, találtam nôgyógyászt is, aki elvállalt. Szóval most injekcióznom kell végig, napi 2x + a gyermekágyas idôszakban is végig. A hasam az olyan, mintha valaki minden nap megverne, kék-zöld-lila foltos, de a babáért mindent, végig fogom csinálni, rajtam ez nem fog múlni!!!! :) ) Nagyon köszönöm neked az érdeklôdést!!
köszi :)

Van olyan, hogy annyira megtapad a baba és olyan helyen, hogy abortusszal sem lehet megszakítani a terhességet következmény nélkül?

Legjobb válasz: Igen en egyszer lattam dupla mehben terhesseget A meh kozepen egy sovennyel el volt osztva fejlodesi rendelenesseg.Az egyik terhesseget megszakitottak a masik megmaradt a kismama es az orvosok nem lattak hogy a meh ket reszes. Olyan is van az egyik terhesseg a mehen kivul van megoperalnak es a masik a mehben belul veletlenul megmarad. Persze mindket eset sajnalatos orvosi hiba de ertheto ilyen esetben hibazni mert ez nagyon ritka.

Igen en egyszer lattam dupla mehben terhesseget A meh kozepen egy sovennyel el volt osztva fejlodesi rendelenesseg.Az egyik terhesseget megszakitottak a masik megmaradt a kismama es az orvosok nem lattak hogy a meh ket reszes. Olyan is van az egyik terhesseg a mehen kivul van megoperalnak es a masik a mehben belul veletlenul megmarad. Persze mindket eset sajnalatos orvosi hiba de ertheto ilyen esetben hibazni mert ez nagyon ritka.
Nem, sajnos mindig meg lehet szakíttatni. Ha nagyon indokolt (beteg a baba stb.) a 24. hétig. Akkor már nyilván nem kikaparják, hanem egy vegyszert fecskendeznek be és meg kell szülni mesterséges fájásokkal.
Nincs. Ha nem sikerül az abortusz, az orvosi hiba maximum.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!