Találatok a következő kifejezésre: Van olyan, a pánikbeteg (8 db)

Pánikbetegek! Van olyan, aki produkálta már az alábbi tünetet és tudná kicsit részletezni, beszélni róla? A tünet: megőrüléstől való félelem, esetleg annak érzete.

Kérlek titeket vegyétek fel velem a kapcsolatot, hogy kitárgyalhassuk. Köszönöm.

Legjobb válasz: Szia! A pánikbetegség ma már kezelhetõ, kiváló gyógymódok vannak rá. Erre elsõsorban pszichiáter hivatott. A lényeg: Ha pszichés oka van, akkor pszichoterápiára van szükség. Ha organikus oka van,- mint például agyi anyagcserezavar -, akkor pedig gyógyszerre. Ezt szakorvos tudja eldönteni. Mint régi pánikbeteg, azt tanácsolom, hogy inkább fiatal pszichiáterhez menj, mert az öregek még nem tanultak eleget az egyetemen a pánikbetegségrõl, és hajlamosak hisztinek minõsíteni. Nálam a gyógyszer vált be, amit évek óta szedek, és tünetmentes vagyok. Egyet ne felejts! Nem vagy bolond, és bár azt hiszed, hogy meg fogsz õrülni, ez soha, soha nem következik be!!! Ezt az érzést csak az agymûködés zavara generálja. Borzasztóan rossz érzés, de van rá segítség!! Keress fel mielõbb egy szakrendelést!! Mielõbbi javulást kívánok!!!!!

Szia! A pánikbetegség ma már kezelhetõ, kiváló gyógymódok vannak rá. Erre elsõsorban pszichiáter hivatott. A lényeg: Ha pszichés oka van, akkor pszichoterápiára van szükség. Ha organikus oka van, - mint például agyi anyagcserezavar -, akkor pedig gyógyszerre. Ezt szakorvos tudja eldönteni. Mint régi pánikbeteg, azt tanácsolom, hogy inkább fiatal pszichiáterhez menj, mert az öregek még nem tanultak eleget az egyetemen a pánikbetegségrõl, és hajlamosak hisztinek minõsíteni. Nálam a gyógyszer vált be, amit évek óta szedek, és tünetmentes vagyok. Egyet ne felejts! Nem vagy bolond, és bár azt hiszed, hogy meg fogsz õrülni, ez soha, soha nem következik be!!! Ezt az érzést csak az agymûködés zavara generálja. Borzasztóan rossz érzés, de van rá segítség!! Keress fel mielõbb egy szakrendelést!! Mielõbbi javulást kívánok!!!!!
Szia, én nem vagyok pánikbeteg, de a feleségem az. Javaslok neked valamit. Menj el a háziorvosodhoz és kérd meg, hogy küldjék el a véredet lisztérzékenység diagnózissal vizsgálatra. A lisztérzékenység az egyik kiváltó oka az egész pánikbetegségnek és még számtalan más testi tünettel jár. Egyébként akkupunktúrával eredményesen lehet segíteni, legalábbis neki is tudtak (nem a lisztérzékenységen lehet segíteni, hanem a pánikbetegségen). Egy próbát megér, fõleg ha esetleg azt látod, hogy vashiányod van, esetleg kevés a vörösvértested (ezeket is a vérvételnél állapítják meg laborvizsgálattal).
Igen, éreztem ilyet.Nem igazán lehet szavakba foglalni, ez valami kellemetlen testi-lelki rossz érzés.Szó szerint úgy éreztem, teljesen kifáradtam lelkileg. De nem kell félni, ez csak rossz érzés, el fog múlni.A pánikbetegségtõl nem lehet megõrülni.
Lisztérzékenység?Hát, nem tudom...Mióta itthon vagyok, nyugalomban, azóta szép lassan elmúltak a pánikrohamaim, pedig ugyanannyi lisztes ételt eszek, mint az elõtt.
A pánikbetegség tünetei A pánikbetegség hirtelen fellépõ (gyakran minden elõérzet nélküli) félelemmel vagy szorongásos epizódokkal jár. A pánikrohamot átélõ fél az önkontroll elvesztésétõl, megõrüléstõl, gyakran halálfélelmet érez. Az elsõ roham után már a tünetek kialakulásától való szorongás is kiválthatja a rosszullétet. Írjál levelet. Én gyógyult pánikbeteg vagyok.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat! Különösen tetrisét! Nagyon megkönnyebbültem és nagyon köszönöm, hogy ezt leírtad!! Sokat segítettél!

Székesfehérváron van olyan bentfekvõs klinika, ahol a pánikbetegeket kezelik? Esetleg belgyógyászati? SOS!

Pánikbeteg vagyok(amivel kezelnek),nagyon sok éve,de az utóbbi hónapokban nagyon rosszul vagyok,de másfél-két hete nem is eszem,nem alszom,és állandóan hasmenésem van!Minden éjjel anyu virraszt velem,de ez már nem állapot!Már belgyógyászatra is gondoltunk a sok hasmenés miatt,mert teljesen elgyengültem,lefogytam!Kórházat nem szeretnék,az régen sem segített,inkább fizetünk,csak segítsen,mert már az egész család ki lesz készülve miattam!Mindenképp bentfekvõs kellene,ahol állandó a megfigyelés!

Legjobb válasz: Kedves Kitty! Én konkrétan nem tudom, hogy van-e Fehérváron ilyen intézmény, de a sógornõm a pszichiátrián dolgozik, és holnap megkérdezem tõle! Addig is azt tudom tanácsolni, mint volt pánikbeteg(!), hogy bízzál az Úrban, és szíved megnyugszik, hagyd minden gondodat Õreá, és lelked elcsendesül! Nekem is Õ segített! Üdvözlettel: Csaba

Kedves Kitty! Én konkrétan nem tudom, hogy van-e Fehérváron ilyen intézmény, de a sógornõm a pszichiátrián dolgozik, és holnap megkérdezem tõle! Addig is azt tudom tanácsolni, mint volt pánikbeteg(!), hogy bízzál az Úrban, és szíved megnyugszik, hagyd minden gondodat Õreá, és lelked elcsendesül! Nekem is Õ segített! Üdvözlettel: Csaba
Mi lenne, ha egyedül lennél, és senkit nem ültetnél az ágyad mellé? Mert nekem, senki nem ült ott! Egész éjszaka?? Bocsánat, ez önzés. Klinika Fehérváron?? Na, ne! Van osztály, pszichiátria, ahol kezelnek, de ott sem ül senki melleted!Szembe kell nézni, és vívni a harcot!Persze, szakemberek segítenek..Pl. egyedül utazni buszon, /természetesen a buszjegyet megmutatni/ !Persze, ezt egy agorafóbiásnál tették..Nem vagy egyedül, bízz a szakemberekben..
Ne az Úrban higyj, hanem magadban!! Ott a titok! Nem könnyû, nem tudom, hol laksz, de megbeszélhetnénk mi, utána Te!!!

Van olyan, hogy a pánikbeteg nem tud eljárni egyedül sehova, még dolgozni sem?

Legjobb válasz: Igen van. Van, aki képtelen kimenni még a házból is. Borzasztó rossz lehet.

Igen van. Van, aki képtelen kimenni még a házból is. Borzasztó rossz lehet.
Van, például édesanyám tíz éve nem hagyta el a lakást.
Sajnos igen. Több évig gyógyszert szedtem rá, hogy utazni tudjak. Pár évvel ezelõtt ajánlottak egy természetgyógyászt, kineziologust. Amióta hozzá járok el tudtam hagyni a gyógyszert és tudok utazni is.


Volt már valaki pánikbeteg, vagy aki még mindig az? Mik a tapasztalatai? Félelmei? Esetleg van olyan aki sikeresen meggyógyult? Gondoljátok holmi gyógyszerek vagy pszichiáter segíthet normális életet élni? Várom hozzászólásaitokat!

Egy átlagos, hétköznapi életet él? srác szeretnék lenni, viszont félek, hogy pánikbeteg vagyok. Olvastam különböz? oldalakon a pánikbetegség tüneteir?l és nagyon sokat magamon is észrevettem (10 év alatt)! Ezek a következ?k:

Legjobb válasz: Én voltam, de senkinek nem beszéltem róla.Szóval nem is mentem orvoshoz, mivel akkor azt hittem csak nekem van ilyen, nem is gondoltam arra, hogy odamenjek. Nagyon rossz volt minden roham, de legjobban a halálfélelmet utáltam benne.Aztán sikerült legyõznöm.Megpróbáltam teljesen elterelni a gondolataimat róla, még ha nem is volt könnyû, de ma már az lenne nehéz, hogy még egy ilyen roham megtörténjen. Szerintem gondolj arra, hogy nincs értelme félni.Ez csak a pánikbetegség része.Gondolj arra amikor nem mersz egyedül menni valahová, hogy máskor tudsz nyugodtan elmenni és akkor csinálod jól. Hidd el senki nem nevet ki téged, nem is ismernek, nincs is semmi vicces rajtad, sõt nem is érdekli õket te magad. Remélem segítettem, sok sikert!

A kérdező hozzászólása: 13-as: Örülök, hogy meggyógyultál :) Köszi a választ! Szerintem is a beszélgetés nagy terhet vesz le a vállaidról.
Én voltam, de senkinek nem beszéltem róla.Szóval nem is mentem orvoshoz, mivel akkor azt hittem csak nekem van ilyen, nem is gondoltam arra, hogy odamenjek. Nagyon rossz volt minden roham, de legjobban a halálfélelmet utáltam benne.Aztán sikerült legyõznöm.Megpróbáltam teljesen elterelni a gondolataimat róla, még ha nem is volt könnyû, de ma már az lenne nehéz, hogy még egy ilyen roham megtörténjen. Szerintem gondolj arra, hogy nincs értelme félni.Ez csak a pánikbetegség része.Gondolj arra amikor nem mersz egyedül menni valahová, hogy máskor tudsz nyugodtan elmenni és akkor csinálod jól. Hidd el senki nem nevet ki téged, nem is ismernek, nincs is semmi vicces rajtad, sõt nem is érdekli õket te magad. Remélem segítettem, sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ :) Ha lesz idõm írok privit!
Szia! Én meggyógyultam belõle. Gyógyszer, orvos, pszichológus is segített benne, tünetmentes vagyok évek óta. A pszichológussal való beszélgetés segített a legtöbbet.
A kérdező hozzászólása: 11-es válaszolónak: Na igen... Lehet nekem is hasonló problémám van. Bár elég erõsen szorongok szinte mindig. Bár gyógyszer van nekem is, de szívesebben kibeszélném néha a dolgot :D Olyan elhagyatottnak érzem magam.... de megvan az elsõ lépés. Elmentem a dokihoz!
Voltak nagyon durva pánikrohamaim; egy meglehetõsen buta pszichiáter kezelt. Legyógyszerezett, nem látta a probléma lényegét, normális terápiához nem értett, csak gyógyszerezni tudott (nem is értem, miért nem ment gyógyszerésznek...), de senkinek át nem adott volna, aki értett az egészhez. A gyógyszerek negyed év után már nem tudták lefogni a pánikokat, és azok újra megjelentek. Viszont a mellékhatások miatt leálltam a gyógyszerrõl. Kínszenvedés volt az a két hét, amíg az antidepresszánsok kiürültek a szervezetembõl. Egy pszichológus segített. A dokit pedig otthagytam. Aztán - jóval késõbb - elkezdett kezelni egy másik doki, mélyanalízissel, traumafeldolgogással, és meglettek a pánikrohamok kiváltói. Ocsmány kisgyerekkori traumák. Soka kínlódtunk velük, de szépen kigyepáltuk magamból. Azóta nincsenek pánikjaim.
Szia! Én a helyedben elmennék orvoshoz! Hasonlókkal küzdök én is! Agorafóbiám van, vagyis nagy valószínûséggel! Egyelõre ezt a háziorvos állapította meg, és elküldött pszichiáterhez! Ha nem kezeljük csak romlani fog és nehezebb lesz kigyógyulni belõle. Szerencsére nekem még nem olyan nagyon súlyos, de eléggé megnehezíti így is a mindennapjaimat. Próbálkoztam már gyógyteákkal, gyógynövényes gyógyszerekkel, vitaminnal, de egyszerûen nem hatott. Nem akartam pszichiáterhez menni, de most belátom, hogy ez így nem állapot! Nekem is vannak jó napjaim, amikor jól érzem magam, de sajnos amint újra elõjön csalódott leszek! Én elõször elmennék a helyedben háziorvoshoz és meglátjuk õ mennyire tartja súlyosnak! Kell-e gyógyszeres kezelés és elküld pszichiáterhez, vagy elég pszichológus akivel beszélgetni fogsz! Sok sikert :) Ha gondolod írj nyugodtan!
A hugom pánikbeteg. Szerintem, ha nem megy neked így az élet, írass fel nyugtatót, vagy valamilyen gyógyszert, neki is bevált, van amikor nem is kell szednie, mert olyan jól van :) Szóval, látom, te is jobban vagy néha, akkor nem veszed be, és kész. Másik, ami fontos, hogy próbáld ezt megértetni a környezeteddel, sokszor azt hiszi némelyik nagyokos, hogy ez hiszti, vagy pl. hugom férje azt mondta, hugomnak azért van pánikbetegsége, mert sokat foglalkozik magával! Ez egy nagy baromság, szegény tesóm sírva jött fel hozzám, egész éjszaka itt volt és csak sírt :( A pszichoterápia is valószínûleg segíthet, megpróbálhatod, csak úgy válassz, nehogy félrekezeljenek, a pszichiáterek kitalálnak mindenféle betegségeket még a meglévõ bajhoz, hugomnál is ez volt a baj, most írtózik a pszichoterápiától, mert rontott a helyzetén. A gyógyszeres kezeléstõl is, mert olyan betegségekre írtak neki gyógyszert, amik nem is voltak neki. Szóval ha pszichiáterhez mennél, érdeklõdj, ki a legjobb, ne rontsd el azzal, hogy valami rosszat választassz. Jóga, meditáció, sokat segíthet, agykontroll óvatosan alkalmazható. A másik a légkör, amiben élsz. Ha nem csesztetnek, nyugodt körülmények között élsz, anyagi biztonságban, szeretettel vagy körülvéve, akkor elérheted , hogy teljesen meggyógyulsz. Tudom ez nem rajtad múlik, a környezet, de próbálj meg minél nyugisabb légkört teremteni. :) Hugommal a férje ordított, mikor kijelentette szegény, hogy nem mer elmenni egy nõgyógyászati rutinvizsgálatra. Az orvosoktól is retteg, és még tetõzte ezt a kedvese azzal, aki nyilván nem pánikos, hogy csúnyán ordított vele, lehordza mindennek, és hozzávágta a fejéhez, hogy ugyan már, õ, a férje is fél, mert új munkahelye lesz , új munkatársai, akkor õ is üljön otthon, ne menjen sehova? Szép kis megértõ férj :(
A kérdező hozzászólása: Köszi :) Elolvasom a történeted!!!
A kérdező hozzászólása: Sokszor próbáltam az általad említett tanácsot, de nagyon nehéz kitartani. Mindenesetre köszönöm és kívánom, hogy ne ess vissza :)
A kérdező hozzászólása: Szia! Természetesen nem egyben jelentkezett, hanem ezek általában a tünetek :) Lenne kedvem beszélgetni veled egyébként és majd privátban részletezem.
Szia!Különösebben nem vagyok hozzáértõ, de tapasztalataim vannak és rengeteget olvasgattam már ilyen témákban. Nekem is néha vannak pánikrohamaim, utolsó 4 napja. Az egyedülléttõl félek nagyon, fõleg sötétben.Nekem a legfõbb tünetem az, h szédülök, majd a pulzusom az egekben, légszomj és iszonyatos félelmet érzek, és azt hiszem, h meg fogok halni, mintha ájulni kezdenék. De volt már olyan is, h ezeken kívül még remegtem is mint a nyárfalevél. Próbálom kezelni a saját rohamaim úgy, h mikor kezdõdtek, tisztában voltam vele, h nincs mitõl félnem, csak a szervezetem játszadozik. Ezért gyorsan megnyugszok és ha ébren vagyok akk sokszor már nem is jön a pánik, mert amikor kezdõdik, azt mondogatom magamban, h nincs semmi baj, és elmúlik magától. Nekem az éjszakai pánikrohamokkal van problémám, mert akkor a rohamra ébredek és a szörnyû félelemre, de szerencsére gyorsan elmúlik. Belátom már nekem is segítségre lenne szükségem, mert már 3 éve küzdök vele nem sok sikerrel + egyéb problémáim is vannak. Neked ezek a tünetek amiket felsoroltál, egyszerre jelentkeznek("Hidegrázás, izzadás, fojtó érzés a torokban, gyors szívdobogás, remegés, olyankor hideg a kezem")?Vagy 10 év alatt mind külön-külön jelentkezett? Bocsi, ezt nem értettem, h gondolod. Mert ezek együttesen pánikrohamra utalnak.És az éjszakai légszomj is lehet egy enyhébb roham.A többi tünet szerintem inkább a szorongás miatt van. Szerintem elsõsorban keress fel egy pszichiátert aki diagnosztizál. Nem muszáj feltétlenül gyógyszert szedned, járhatsz pszichoterápiára is, ha úgy érzed, h saját magad nem tudod a félelmeket legyõzni. Sok sikert!!! Ha van kedved, akk írhatsz, én szívesen beszélgetnék veled. 21/L
A kérdező hozzászólása: + Szívesen beszélgetnék hasonló emberekkel mint én, hátha tudjuk segíteni egymást!

Panikbeteg lennek, mert eleg sokszor mikor uzletbe vagy setalni a parkba a gyerekkel kell mennem olyan gyomor idegeg szeru erzesem van a gyomromban. Ez mar az?

felek az emberektol?fogalmam sincs miez a gyomorideg nalam,pedig epp terhes vagyok(1honapos)es remelem ez a gyomorideg nem art a babanak??irjatok kerlek

Legjobb válasz: én ezt egyenlõre erõs szorongásnak nevezném. ez nagyon nem jó.:S nekem az segített, hogy minél többet voltam emberek között (akiket szeretek) és így megtanultam feloldódni. pihenj sokat. nem tudom várandósan mennyire szabad b vitamint szedni, de szerintem az se árt, ha lehet. én azt ajánlom csinálj olyan dolgokat, amik örömet okoznak neked és boldog leszek tõle.:) nagyon fontos, hogy ne stresszelj semmin és légy boldog!:)

én ezt egyenlõre erõs szorongásnak nevezném. ez nagyon nem jó.:S nekem az segített, hogy minél többet voltam emberek között (akiket szeretek) és így megtanultam feloldódni. pihenj sokat. nem tudom várandósan mennyire szabad b vitamint szedni, de szerintem az se árt, ha lehet. én azt ajánlom csinálj olyan dolgokat, amik örömet okoznak neked és boldog leszek tõle.:) nagyon fontos, hogy ne stresszelj semmin és légy boldog!:)
Az az igazság, hogy sajnos árt a babának, de nem szeretném a szorongásaidat tovább fokozni. Nem kifejezetten pánik amit leírtál, inkább szociofóbia. Keress rá a neten erre. Ott lesz az is, mi a megoldás.
A kérdező hozzászólása: koszonom a gyors valaszt.haat kulfoldon elunk es sajnos nemtudom megcsinalni h a szeretteimmel v barattaimmal legyek mert barataink az nincsenek.
Amikor ráérsz, olvass sokat, meg nézz filmeket... hülyén hangzik, de én mikor sokat szorongok, azt képzelem, hogy egy filmben vagy egy könyvben vagyok. És ott minden olyan természetes, ott sosem félnek az emberek az átlagos hétköznapi helyzetektõl :D
A kérdező hozzászólása: köszönöm!!
A pánikbetegség velejárója a légszomj és halálfélelem.De olyanról még nem hallottam, hogy hajhullás és szívfájdalom kísérné.
A hajhullást okozhatja stressz. Próbálj meg kicsit nyugodtabb lenni, kikapcsolódni. Szerintem még ez nem pánikbetegség, de az is lehet belõle, ha nem figyelsz oda magadra.
nekem is ezek a tuneteim illetve sulyos almatlansag, holnap megyek a dokimhoz, sztem panikbeteg vok meg gombocot is erzek a torkomba:(

Van itt olyan valaki közületek aki pánikbeteg, ha igen akkor mit csináltok ellene és mi az ami a legjobban használ?

Legjobb válasz: En is az vagyok/voltam. De sokat javult a helyzet. Én lépcsõzetesen próbálom legyõzni a félelmeim. Meg mikor kezdtem bepánikolni valamin mindig eltereltem a figyelem valami mással. Ez nálam bevált. :)

En is az vagyok/voltam. De sokat javult a helyzet. Én lépcsõzetesen próbálom legyõzni a félelmeim. Meg mikor kezdtem bepánikolni valamin mindig eltereltem a figyelem valami mással. Ez nálam bevált. :)
Önkontroll, -csak saját magad tudod legyõzni-meggyõzni , hogy nem kell pánikolnod és minden rendben lesz.Jó tehet a jóga és a helyes légzés, tiszta víz stb.
légzésgyakorlatok és önkontroll gyakorlatok.
Csupán egy pánikepizódom volt, ez után kaptam Frontint, ami egy erõs nyugtató, de kis dózisban. Ez rövid távon segített. Cserébe nem tartom jó megoldásnak, mivel erõs függõséget tud okozni. Nekem az jött be, hogy tudtam, úgy sem lesz bajom, mivel a pánikroham csak egy érzékcsalódás. Nagyon kellemetlen, de akkor is az, és nem is tart sokáig. Így egy félelemetes eseménybõl az egész átalakul egy kihívássá, vagy kalanddá. Mint a hullámvasút, vagy az erõspaprika :) Ha ide eljutsz, már meg is szakítottad a visszacsatolást, ami a pánikot magát okozza.

Tapasztalt olyat valaki aki pánikbeteg hogy magas vérnyomása van és hogy szex közben igen felmelegszik a feje és hevesen ver a szive és nem mert eljutni az ejakulációig? Vagy ilyenkor nem szabad erőltetni?

Mert tudniillik a multkor emiatt olyan ájulásérzetem volt, ez mit?l lehet maga a pánik vagy mi ?

Legjobb válasz: Amúgy amikor mértem oylan 150 / 85-91 volt nyugalmi állapotba.

A kérdező hozzászólása: Amúgy amikor mértem oylan 150 / 85-91 volt nyugalmi állapotba.
hallod én nem tudom...néha nekem is fájni kezd a szívem, pedig még csak 22 éves vagyok..tegnap este is nagyon kezdett fájni..nem tudom miért, az orvos azt mondta hogy semmi bajom nincs.
Bár én nõ vagyok, viszont szintén pánikos voltam, most már javulóban, de a fejemben szex nélkül is érzek fura dolgokat!engem az idegesít, mikor a fülemben hallom a szívdobogásom, meg mikor ok nélkül ver a szívem mint az õrült.A vérnyomásom is néha felszökik.Amíg nem szedtem a gyógyszert, felment 160-ra is, egy pillanat alatt, a semmitõl.Azt abból vettem észre, hogy megfájdult nagyon a fejem és reszkettem, mint a nyárfalevél.Ha bármi furát tapasztalok, én ilyenkor semmit nem merek csinálni.Többnyire kimenekülök a konyhába egy citromfû teáért és általában mielõtt még meginnám, el is múlik a bajom .Teljesen meghülyíti az embert ez!
A kérdező hozzászólása: Nos lehet a dolog csak pszihésen van mert leültem nyugodtan és nekiálltam még1x és rendben ment minden . Egy a lényeg talán nem kell kapkodni !? Elõtte nekem ilyen bajom nem volt amúgy. Csak mióta pánikolgatok ami kb egy hónapja van. De már hála istennek lassan kifele mászok belõle.
Igen, van ilyen, ha valaki antidepresszáns gyógyszert szed, akkor az a sex-et is belassíthatja, illetve nem tud elmenni, csak esetleg kínlódik.Ez gyógyszer mellékhatás is lehet.Erõltetni lehet, egy próbát megér.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!