Találatok a következő kifejezésre: Van olyan, a menzi (21 db)

Kb 1, másfál hete olyan érdekes fájdalmaim vannak a méhem körül. Olyan nehéznek érzem néha mintha féltégla lenne benne, máskor meg olyan mintha meg akarna jönni a menzim. A menzim nemrég volt meg, (kb 1 hete mult el). Mitől fájhat?

A párommal babát szeretnénk, már 3 hónapja próbálkozunk. Néha a szeretkezésnél is fáj. Mi ez? Tud valaki segíteni?

Legjobb válasz: Nekem volt egyszer ilyen féltéglás érzésem, akkor be volt gyulladva minden..a méh, a petefészek..érdemes lenne megnézetni. Lehet egy sima felfázástól is, de akár egy hét alatt gyógyul..ikyennel még mehetsz az ambulanciára is, mert ha fáj nem érdemes az idõpontot kivárogatni. Ebbõl kiindulva ebben a ciklusban nem gondolnám,hogy sikerül a baba..bár tesztelhetnél is egyet, mert ha meg is volt a baba attól már ott lehet..kis eséllyel, de lehet..õk is tudnak ilyen érzéseket néha.

Nekem volt egyszer ilyen féltéglás érzésem, akkor be volt gyulladva minden..a méh, a petefészek..érdemes lenne megnézetni. Lehet egy sima felfázástól is, de akár egy hét alatt gyógyul..ikyennel még mehetsz az ambulanciára is, mert ha fáj nem érdemes az idõpontot kivárogatni. Ebbõl kiindulva ebben a ciklusban nem gondolnám, hogy sikerül a baba..bár tesztelhetnél is egyet, mert ha meg is volt a baba attól már ott lehet..kis eséllyel, de lehet..õk is tudnak ilyen érzéseket néha.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ én is gondoltam hogy megfázás lehet, csak már kicsit soká tart. Azt hiszem elmegyek dokihoz, félek nehogy visszamaradjon valami.

Van olyan Anyuka, akinek 1 éves a babája, de még nem jött meg a menzije?

Kezdek aggódni, hogy nem lesz kistesó...

Legjobb válasz: Nekem már 3 éves a lányom, 2 éves koráig szoptattam, és 15 hósan jött meg elõször a menzim! De ha nagyon aggódsz csinálj egy tesztet.

Nekem már 3 éves a lányom, 2 éves koráig szoptattam, és 15 hósan jött meg elõször a menzim! De ha nagyon aggódsz csinálj egy tesztet.
Egy ismerõsömnek 20 hónaposa a fiam, szopik és nég neki se jött meg.
A kérdező hozzászólása: Szopizik még. Már elkezdtük volna a kistesó projektet, de így elég nehéz.. :) )
Ha nem szoptatsz már, akkor bizony gyorsan menj dokihoz , ha szopik a kicsi, akkor simán lehet.
Csatlakozom! Ha szopiztok még akkor normális, ha nem, akor doki!!!
attól még , hogy nem jött meg még eshetsz teherbe szoptatás mellett is . példa erre az öcsém, és a kisebb öcsém is. 3hónapok vannak köztünk sztem a a babaprojektet csak nyugodtan csináljátok
A lányom 16 hós volt mikor elõször jött meg a mensim, akkor hagyta abba a szopizást.Mellette én tabit szedtem!
Mégis mi más oka lehetne? A szervezetednek meg kell szoknia a gyógyszert.
Természetesen a hormonok miatt van a görcseid.Egy idõ után megszokod.
elsõ babaámnál volt ez csinalj tesztet
Ha nincs rendes darabos vérzésed, csak barnázás akkor van esélyed rá.Csinálj tesztet!

Egy magyar gimnáziumba járok, amely iskolában az iskola több mint harmada eszik az iskolai menzán. Van olyan iskola, ahol próbálnak valamit tenni a borzalmas pazarlás ellen?

A többség vagy a levesbõl vagy a másodikból biztosan meghagy valamennyit és az egy hatalmas kajamaradék tározóba kerül. Az iskolánkban rengetegen részesülnek valamilyen támogatásban, ezért a kidobott étel jelentõs részét az állam fizeti.

Legjobb válasz: Téged miért zavar az,hogy az iskoládban pazarolják az ételt? Akinek meg a szülei fizeti és a gyerek nem eszi meg igaz,hogy pazarlás de neked mi közöd van hozzá? Te ne egyél ott egyél otthon ennyi.

Téged miért zavar az, hogy az iskoládban pazarolják az ételt? Akinek meg a szülei fizeti és a gyerek nem eszi meg igaz, hogy pazarlás de neked mi közöd van hozzá? Te ne egyél ott egyél otthon ennyi.
Nem a szülei fizetik, csak egy részét. Az állam támogatja a gyermekétkeztetést. Amit a szülõk fizetnek, abból ki nem jön még egy menzai ebéd sem. Viszont õsidõk óta így megy ez, hagyományosan sok pocsék ételt szolgálnak fel a menzákon, ami a moslékba kerül.
Végülis az iskola nem pazarol csak a megrendelõk, mert ha valaki igényt tart rá, akkor megrendelik számára az ételt, arról már az állam az iskola és a szülõk nem tehetnek, hogy a gyerek nem eszi meg az undorítóan felöntött moslékot.
Én még kínai gyorsbüfében is látok olyat, hogy fõleg a lányok kérnek egy fél adagot, és még abból is meghagynak. Kapirgálni minek járnak étkezdébe? Én azért azt remélem, hogy a sulikból a maradékot elviszik takarmánynak valami sertéstelepre, azért az mégis némi hasznosulás. Vagy naív vagyok?
Nem viszik sertéstelepre, amióta beléptünk az EU-ba, nem szabad moslékkal etetni a disznókat, most tíz éve. Talán sértette a disznók emberi jogait.

4 napja késik a menzim és pozítívat teszteltem. Ma elmentem nődokihoz megvizsgált és azt mondta hogy jövő hét csütörtökön menjek vissza ultrahangra, miért olyan soká, baj van? A sima vizsgálat szerint terhesség gyanuja van, ugye attol még van babó?

Két különböz? terhességi tesztet csináltam,tegnap és ma reggel!

Legjobb válasz: A baba meg csak 4 hetes es 4 napos, ilyenkor meg nem valoszinu h latja :) Nekem is egy hetre ra, 5 hetesen es 4 naposan latott petezsakot eloszor. Minden okes! 23 hetes kismama

A baba meg csak 4 hetes es 4 napos, ilyenkor meg nem valoszinu h latja :) Nekem is egy hetre ra, 5 hetesen es 4 naposan latott petezsakot eloszor. Minden okes! 23 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi a válaszod, megnyugtattál!olyan jó érzés tudni, hogy sikerült:) ))
Szia mikor elöször elmentem a dokimhoz pozitiv tesztel nekem is azt mondta hogy terhesség gyanuja áll fent két nap mulva voltam ultrahangon és már látszott a 3mm es babám igaz én kicsit késöbb voltam mint te most meg már a 22 hétben járok ne izgulj vigyázz magatokra gratulálok
szia nekem 4hetesen állapítottak meg terhességet és 10nap múlva kellett visszamennem. biztos minden rendben van. 30hetes kismama, sok boldogságot
A kérdező hozzászólása: köszi szépen a válaszaitokat!!!!!

Nagyon vágyunk már babára, és most azt vettem észre, hogy bő színtelen szagtalan folyadék jött, jön a hüvelyemből. Olyan megjövős érzésem van. Ez most menzi, vagy lehet h babánk lesz?

Nagyon össze-vissza jön meg, hosszú ciklusaim vannak, nehéz kiszámolni a peteérést. A múlthavim alapján 17-ke körül kéne megjönnie.

Legjobb válasz: Szerintem ne tippelgess inkább menj el egy drogériába vagy gyógyszertárba és vegyél ovulációs tesztet.Igaz nem olcsó 3000 Ft.-körül van,de az ügyesek hosszában kettévágják a csíkot így dupla ideig elég.Akkor közelebb leszel a peteérés idõpontjához ha már ennyire vágysz egy babára,ennyit megér szerintem!!!Sok sikert!!!!

Szerintem ne tippelgess inkább menj el egy drogériába vagy gyógyszertárba és vegyél ovulációs tesztet.Igaz nem olcsó 3000 Ft.-körül van, de az ügyesek hosszában kettévágják a csíkot így dupla ideig elég.Akkor közelebb leszel a peteérés idõpontjához ha már ennyire vágysz egy babára, ennyit megér szerintem!!!Sok sikert!!!!
Én sose vettem ilyen tesztet mégis tudtam mikor van peteérésem.Egy kis odafigyeléssel te is rájöhetsz mikor vanak termékeny napjaid.Ha érdekel az én sztorim: [email protected]

Mi van akkor, ha megjön a menzi, de nem olyan a mennyisége és a színe mint általába?

Legjobb válasz: Semmi.A mensi színe és mennyisége változhat.Amikor leválik a méh nyálkahártyája ha nem történt megtermékenyítés,az nem tiszta vér csak,hanem nyák és egyéb nedvek.Nálam sem mindig egyforma erõs,és van mikor világosabb a színe,van,hogy sötétebb vagy barnás.

Semmi.A mensi színe és mennyisége változhat.Amikor leválik a méh nyálkahártyája ha nem történt megtermékenyítés, az nem tiszta vér csak, hanem nyák és egyéb nedvek.Nálam sem mindig egyforma erõs, és van mikor világosabb a színe, van, hogy sötétebb vagy barnás.
Lehetsz terhes? Mert ez elõfordulhat akkor, az elsõ hónapokban.
Egyet értek mindkét válaszolóval. Lehet baba is de ez azért nem az általános, lehet azért volt más mert most vékonyabb volt a nyálkahártyád...stb. Ha azt gondolod lehetsz esetleg terhes mert babára gyúrtok, csinálj egy tesztet és kiderül. Ha nega akkor nem vagy terhes, csak most más volt a ciklus. Elõfordul.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.Igen babára gyúrunk, de valahogy nem akar össze jönni.Nincs olyan nagy mennyisége a menzinek, meg elég barnás színû, de már nem reménykedem benne.Majd legközelebb!!

Van olyan, hogy a menzi elmaradása után az ovuteszt pozitív (jósként használva), és mégsincs baba?

Történt már bárkivel olyan, vagy tud bárki olyan esetr?l, hogy a jós ovuteszt pozitív lett, pár nappal kés?bb a hcg teszt negatív, de kés?bb kiderül(t) mégis, hogy van baba?

Legjobb válasz: szerintem nincs ilyen!Ha baba van akkor az megtermékenyült petesejt ,tehát nincs peteérés!!!nekem is negatívot jelzett a mikroszkóp és kiderült rá egy pár hétre,hogy azért mert akkor estem teherbe azokon a napokon...szval nem hiszem,hogy mást jelezne,de ha kimarad a mensi csinálj egy tesztet és kiderül rögtön.

szerintem nincs ilyen!Ha baba van akkor az megtermékenyült petesejt , tehát nincs peteérés!!!nekem is negatívot jelzett a mikroszkóp és kiderült rá egy pár hétre, hogy azért mert akkor estem teherbe azokon a napokon...szval nem hiszem, hogy mást jelezne, de ha kimarad a mensi csinálj egy tesztet és kiderül rögtön.
Szerinte is csinalj tesztet, az a legbiztosabb, nekekm is - lett az els terhessegi tesztem, es probalkoztam a joslo tesztel...de azon sem mutatott semmit pedig tobbszor is csinaltam, maj az elmaradt mensi utan 1 hettel 2 + tesztet is produkaltam. :o)En most vagyok 12 hetes pocakos. Szoritok neked!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Fura a helyzet, mert ma járok a 40. napon (másfél hete késik) és még napokkal ezelõtt is pozitívat mutogatott az ovuteszt, viszont az elmúlt egy hétben 2 hcg tesztet is csináltam, azok pedig negatívak. Egy menzi elmaradt, és berobbant mégegy peteérés, vagy ilyesmi? Nem igazán értem. Jövõ hét elején felhívom a dokim, ha addig sem lesz semmi, mert valami nem OK.
Nekem 4 napja kesik, de 1 hete folyamatosan pafranyos a mikroszkop, mig 1 ovu tesztet is bevetettem, az meg negativ lett. Ugyhogy szerintem az a biztos, megvarod a mensi kimaradasat, es utana tesztelsz egy terhessegi teszttel.
A vadassal ki lehet kergetni a világból.
miért vagyok lepontozva?
Miért? A többiek miért lettek lepontozva? Vannak érdekes dolgok itt.
hm, most nézem, tényleg, a többieket is lepontozták, akkor nem szóltam :D de mindenesetre szomorú...
Itt mindenkit lepontoztak , de azért leírom. Napköziben játszottunk ebédkor. A paradicsomleves alján megmaradt betûtésztából raktuk ki a nevünket a mellettem ülõ gyerekkel. persze elbabráltunk vele, és jött az ebédosztó Teri néni a nagyvajling mákostésztával, nem szólt semmit, csak ráb..ta a paradicsomos tányérra, pedig alatta volt a tiszta lapostányér. Azóta sem eszem meg a mákostésztát.
tojásleves és mézeskenyér
Kapor! Szo szerint rosszul vagyok minden olyan eteltol amiben egy apro kapordarabka megtalalhato vagy erezheto! Az iskolai kaporfozelek miatt! Eleg csak megereznem a szagat es hanynom kell, a szo legszorosabb ertelmeben! Edeskaposzta (kinezetre olyan volt, mint a szekelykaposzta, amit szerettem, de amikor a vart iz helyett egy edes trutyit ereztem ......)
A kérdező hozzászólása: Mindenki zöldet kapot tõlem!!!! Aki lepontozgat az szényelje magát!!
Kelbimbó :D Egy fél darabot ettem belõle egész életemben, de attól is öklendezni kezdtem :D Szerencsére ritkán volt, de már a szaga is förtelmes... ki találhatta azt ki hogy ez embernek való étel?... :D
Az oviban egyszer paprikás krumpli és tejbegríz volt, ami persze visszajött este. 14 éves koromig nem ettem meg a paprikás krumplit. Általánosba a tarhonya nem jött be a mellettem ülõ oszt.társamnak, azt 34 éves koromig nem ettem meg.
Fõzelékek, tejeskévé (a sima kávé illatától is elkap a rosszullét), tejberizs (olyan kemény volt hogy a tányérba tapadt), paradicsomos képoszta, ázott rántott hús (vegetáriánus lettem)
Fás karalábéleves vagy fõzelék és a grízes tészta. Gyerekkoromban az suliban is és otthon is gyakraálélandóan az volt, kb. 20-30 évre megutáltam :D Én, aki abszolút nem vagyok válogatós, szinte mindent megeszek, a grízes tésztát képtelen vagyok. Egyszer, felnõttként már nagyon éhes voltam (asszem kórházban voltam) és nem volt más, csak az: megpróbálkoztam vele, de csak forgott a számban és nem bírtam lenyelni... Sose gondoltam volna, hogy ilyen van. De jelentem, ma már képes vagyok azt is megenni! :D Az idõ minden sebet begyógyít :D
gyakran-állandóan
savanyú uborkás asszem az a csikós tokány Én nálam: szárazbabfõzelék, fújj ha már rágondolok is rosszul vagyok. Az ilyen zsíros tarja krumplifõzelék kolbásszal körözöttes vagy tojás krémes/húskrémes kenyér lila hagymával tejbegríz "kakaóval" ilyen porcukros izé volt csak dejós tészta (diónak köze sincs hozzá) meggymártás fõtt krumplival+zsíros hússal finomfõzelék dínóval kelbimbó fõzelék sült virslivel
Olyan ételt, amiben benne van a savanyú uborka, nem mellé adnak.
Mócsingos hús, sárgaborsó fõzelék, finomfõzelék. Emlékszem a zsíroskenyeret úgy ettem oviban, hogy felfordítottam és a zsírtalan részébõl csipegettem csak. Persze mindig visszafordították az óvónénik. Azóta már megszerettem mondjuk.
spenót fõtt hússal
1-es vagyok, a meggymártás, dara, fõtt hús kombót elfelejtettem, mert az hál' Istennek a menzákon kívül nem negyon szokott elõkerülni - szemben a vadassal.
karamellás tej
- sárgaborsó fõzelék - zöldbab fõzelék - mindenféle bõr (csirke bõr, disznóbõr - mócsingos hús. Ezekkel világgá lehetne zavarni engem..
A rakott kel. Tele volt vastag zöld kukaccal. Mi patának hivtuk. Alig lehetett észrevenni, ugy belesimult az ételbe.
Sárgaborsófõzelék, már a szagától is a hányinger kerülget.Óvodába nem akartam megenni az egész tányérral, és belémtömte a kedves óvónéni.Én meg aztán kihánytam.Pedig akkor még szerettem.Azóta rá sem bírok nézni.38/nõ
Idõpont ma 12:17 Én is így jártam a sárgaborsó fõzelékkel mint te. Az oviban addig nem állhattam fel amíg meg nem eszem. A végén már tömték belém, és én amint lenyeltem ki okádtam az egészet. Eltelt 30 év, de ha meglátom a sárgaborsó fõzeléket valahol, mindig öklendeznem kell. Még fõzni is képtelen lettem volna rá (nem is tudom, hogy kell megcsinálni) így a fiam sem evett soha sárgaborsó fõzeléket. (hacsak valamelyik rokon nem csinált neki)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek!! Ugyan ez mint a 8as válaszólonak. csak nekem a paradicsomos káposzta: Képtelen vagyok bármit megenni aminek köze van a paradicsomhoz , de még a friss paradicsomtól is rosszul vagyok .ránézésre is.Érdekes mert akáposzta minden féle formában jöhet. Azért kérdeztem mert egyik ismerösöm szerint , ilyen , hogy valkit megtömnek az oviban , isiben és kaja trauma éri.
A kérdező hozzászólása: Lemardt : 38/N
"- mindenféle bõr (csirke bõr, disznóbõr - mócsingos hús" Ugyan ez. Megtömtek vele a bölcsõdébe, azóta a látványától is rosszul vagyok, ha véletlenül a számba kerül, napokig nem bírok enni semmit.
Ovi/napkozi: darabos szilvalekvar es a folos kakao/tej/tejes kave. Azota sem birom oket lenyelni.
sokáig ilyen volt a krumplipüré, a hányinger kerülgetett, ha megláttam, de ez, szerencsére pár év múlva elmúlt a másik, a muffin, na ezzel ki lehet kergetni a világból, még ovis koromban anyukám egyik betegétõl kapott egy csomaggal, 6 darab volt benne, én pedig kis mohó egyszerre megettem az egészet, utána szinte rögtön ki is hánytam, azóta rá se tudok nézni, még a illatától is rosszul vagyok
Lucskos káposzta, tejbetészta (ez forralt tej, amibe tésztát fõznek, néha sós), fölös kakaó, háztartási keksz

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!