Találatok a következő kifejezésre: Van olyan, a kisbabák (31 db)

Van remény a kisbabára olyan pároknak is akiknél minden rendben de mégsem jön a baba?

Tegyük fel, minden kivizsgálás megvolt mindkét félnél, van peteérés, átjárható minden, hormonok jók, sperma jó, szóval egéswzsége mindkét fél. Mit mondanak az orvosok, majdcsak összejön vagy segítenek teherbeesni? Van err?l tapasztalatotok?

Legjobb válasz: az az igazság hogy én olyanrol halottam sokat akiknek nemtalálták a baj forrását akárhogyan keresték is. általában akiknek 1 éven belül nemsikerül ottvalami baj csak van mert akkor összejött volna nem?Szoval keresni kell ha a doki nemtalálja más dokit kell kereni!Vannak akiknek csak ugy nemjön össze de mégsincs bajuk de ez nagyon ritka,és ez szerintem a legrosszabb mert lelki eredetü

az az igazság hogy én olyanrol halottam sokat akiknek nemtalálták a baj forrását akárhogyan keresték is. általában akiknek 1 éven belül nemsikerül ottvalami baj csak van mert akkor összejött volna nem?Szoval keresni kell ha a doki nemtalálja más dokit kell kereni!Vannak akiknek csak ugy nemjön össze de mégsincs bajuk de ez nagyon ritka, és ez szerintem a legrosszabb mert lelki eredetü
Meg olyan is van, hogy mindkét fél egészséges, lehet is gyereke mindkettõnek, csak nekik egymástól nem lehet.Ez valami összeférhetetlenség, és nagyon ritka.Talán nálatok nem ez a helyzet. Minden jót, és mielõbbi gyermekáldást nektek.
Pont így vannak ismerosomék: tobb orvosnál jártak, mindketten makkegészségesek, lehetett volna gyerekuk, csak így egyutt nem:(
Egy vizsgálat hiányzik nekem azok közül amiket leírtál, bár lehet hogy volt csak nem írtad.Ez a PCT teszt.Amikor is azt nézik szeretkezés után mikrószkóp alatt hogy van e élõ spermium a méhnyaknyákban.Nekem pl. ez a problémám hogy hiába minden eredményünk jó, spermaszám, átjárhatóság, hormonok, peteérés stb, ha a sperma sosem találkozik a petesejttel mivel még a méhnyaknyákban elpusztulnak.

Anyukák? Van olyan aki az anyukájával, vagy az anyósával neveli a kisbabát?

Legjobb válasz: MI a fiam 9 hónapos korától anyóséknál lakunk, de sosem szóltak bele semmibe a nevelése terén. Esetleg olyat mondott, mikor mondtam, hogy ezt vagy azt nem szeretnék még neki adni, vagy eddig kap tápszert, aztán majd tejet, hogy õ már ilyen idõsen adta a fiainak ezt meg azt, meg sosem kaptak tápszert, hanem tehéntejet már pici koruktól...

MI a fiam 9 hónapos korától anyóséknál lakunk, de sosem szóltak bele semmibe a nevelése terén. Esetleg olyat mondott, mikor mondtam, hogy ezt vagy azt nem szeretnék még neki adni, vagy eddig kap tápszert, aztán majd tejet, hogy õ már ilyen idõsen adta a fiainak ezt meg azt, meg sosem kaptak tápszert, hanem tehéntejet már pici koruktól...
Igen van én! 1éves a kislányom és az anyósom 3hónapos korától velünk lakik. 220kmerrõl jött. Jól elvagyok vele, nem szól bele semmibe, bár vannak furcsa dolgai. Az utóbbi idõben amúgy is csak panaszkodni tud, hogy túl eleven a gyerek és nem bír vele. Ha tehetné egész nap a kiságyban tartaná, vagy lekötözné.
Én ugyan nem lakom együtt az anyósommal, de heti háromszor jön egy-egy napra hozzánk segíteni a 17 hós fiam mellett, 30 hetes terhes is vagyok és dolgozom is. Nagyon jól megvagyunk, szuper nõ, sokat tanultam tõle, nagyon szereti õt a fiam, senkire nem bízom olyan szívesen, mint rá. Még apára sem.
Olyan jó ezeket olvasni. Mivel egy kisebb városkában lakunk így mindhárman jelen vagyunk 2 éves kislányom cseperedésében. Soha senkivel nem vesztem össze. Meghallgattam, hogy ki mit mond, esetleg jól átbeszéltük a dolgokat. Õk se mondtak soha butaságokat, már csak azért sem, mert én is és a párom is felnõttünk. Semmit nem akartam én se jobban tudni, és õk se.
3 évet laktam anyósommal oda született az 1. gyerkõc. 10 hós volt mikor már nem birtam vele tovább és otthagytam. Mindenbe beleszólt, hu.... A másik akkor született mikor az anyumnál laktunk, nem volt semmi gond. Most megint van babám, külön lakunk már, a nagyi alattunk lakik, és igy a legjobb, mert ha szükség van jön, de mégsincs mindig ott.
A kérdező hozzászólása: Sajnos nem szoptatok, tápszeres mér nagyon pici kora óta.
Ha szoptatsz, akkor valószínûleg attól van, hogy a tejjel anyai hormonok ürülnek, és ezt a baba szervezete jelzi. Ez teljesen normális, ártalmatlan jelenség. Az én lányom cicije is picit duzzadt néha, és pirosabb, mint a mellkasán a bõr. A csecsemõ tanácsadáson a gyerekorvos és a védõnõ is mindig átvizsgálják az egész testét meztelenül (mármint a baba meztelen :) , és onnan tudom. Ha mást is tapasztalsz, esetleg apró hólyagocskákat, hámlást stb., akkor mindenképpen mutasd meg szakembernek. Jó egészséget mindkettõtöknek.


3 hetes a kisbabám, van olyan tápszer amit recept nélkül lehet venni neki?

Legjobb válasz: A gyógytápszereken kívül szerintem bármilyen tápszert megvehetsz recept nélkül, csak recept nélkül sokkal drágább. Mivel úgy nincs rajtuk támogatás.

A gyógytápszereken kívül szerintem bármilyen tápszert megvehetsz recept nélkül, csak recept nélkül sokkal drágább. Mivel úgy nincs rajtuk támogatás.
A lényeg 1-es legyen, Ha, Hipoallergén. Én a Hipp-et vettem. 2200-2500 ft /doboz, ami 1 hètre elég. Receptre negyede ennyi.
... de elõtte szerintem azért keress fel egy szopis szakembert, mert a tápszer sokkal drágább, fõleg recept nélkül, mint az anyatej. Úgy érzed, hogy kevés a tejed?
milumil ha start, bárhol megveheted recept nélkül, akár gyógyszertárban is, csak drágább. Remélem azért sikerül a szoptatás, mi 2 hónaposan hagytuk el a tápszert, csak azért írom, hogy biztassalak, nem lehetetlen :)
Humana HA 1. xStefix, szépen kérlek, tartsd meg a szoptatási tanácsaidat olyanoknak, akik kérik. Vannak itt úgyis bõven. Elképesztõ!
Most miért kell leoltani a Stefixet? Most õszintén? Mert segiteni akar?? Nekem ilywen koráûn még be se indult a tejem. Õ jót akar(egy anyuka akin sokat segitett!:)

Olyan van, hogy az apa marad otthon a kisbabával, mert hogy ő többet keres? Van befolyásoló tényezője az átlagkeresetnek? (gyes, gyed)

Legjobb válasz: Elég furán tetted fel a kérdésed, nem egészen érthetõ. Az apa maradhat otthon, de ha többet keres, logikus lenne, hogy õ dolgozik tovább. Az átlagkeresetet a fizetésed összege befolyásolja.

Elég furán tetted fel a kérdésed, nem egészen érthetõ. Az apa maradhat otthon, de ha többet keres, logikus lenne, hogy õ dolgozik tovább. Az átlagkeresetet a fizetésed összege befolyásolja.
Jól írja az utolsó, hogy a GYED a fizetés x százalék, tehát nem a teljes fizu! GYED mellett pedig nem lehet semennyit sem dolgozni hivatalosan, tehát nem biztos, hogy jó ötlet, hogy az apa menjen GYED-re!
Ha te maradsz otthon a gyermekkel, hogy akartok megélni? Nem a fizetésed kapod, hanem abból csak egy bizonyos %-át.Jobban jártok anyagilag ha anya marad otthon és te dolgozol tovább.Gyes alanyi jogon jár, az fix összeg.
Pénz ide vagy oda, sztem egy babának az Anyukájára van szüksége
A kérdező hozzászólása: értem is meg nem is :) ha többet keresek (apa) akkor több is a járandóság (gyes gyed) de ha a párom marad itthon akkor alig kap valamit mivel most is dolgozik 70E ért. véleményetek szerint azért az a normális nem ha az anya marad otthon agyerekkel ugye?

Vannak itt olyan lányok akik csak tervezik a közel jövőben a kisbabat?

En es a parom most dontottuk el, h okt. nov. fele tervezzuk az elso babónkat!Boldog vagyok 21/L

Legjobb válasz: Mi nyáron kezdünk neki hogy jövõ áprilisban szülessen:) Már várom :D 5éve vagyunk együtt. 19L

Mi nyáron kezdünk neki hogy jövõ áprilisban szülessen:) Már várom :D 5éve vagyunk együtt. 19L

Mondanátok nekem a youtube-ról olyan aranyos videókat, amiben újszülöttek/kisbabák képei vannak és a zene is szép?

Mostantól minden nap gyertyát gyújtok és erre keresek valami jó kis videót! Köszi :)

Legjobb válasz: "newborn babies" így keress rá, sokat kidob, válogathatsz.

"newborn babies" így keress rá, sokat kidob, válogathatsz.
Az én kisfiam :-) http://www.youtube.com/watch?v=fghP91WobrU A feltöltõ neve alatt van még róla késõbbi videó is. Megkérdezhetem miért gyújtasz gyertyát minden nap?
A kérdező hozzászólása: Hogy leszálljon hozzánk egy kis lélek :)
Szekeres Adrienn :Kicsi Szív

Van olyan, hogy egy bizonyos idő utána nem küldhetnek el a munkahelyemről, ha kisbabát várok?

Legjobb válasz: Nem egy bizonyos idõ után, hanem a fogantatás pillanatától felmondási védelem alatt áll az állapotos nõ!

Nem egy bizonyos idõ után, hanem a fogantatás pillanatától felmondási védelem alatt áll az állapotos nõ!
Elsõ vagyok: itt egy hasznos link errõl: http://www.origo.hu/allas/szakertokmunkajog/20080919-a-terhe..
A kérdező hozzászólása: És olyankor mi van, ha én egy közvetítõ cégen keresztül dolgozok egy cégnél, és esetleg ettõl a cégtõl elküldenek, és a közvetítõ cég nem tud a számomra másik munkát biztosítani. Igazából attól tartok, hogy ha elkezd látszódni, akkor leépítés ürüggyel elküldenek.
Nem küldhetnek el onnantól kezdve hogy tudod bizonyítani a terhességed. (kis könyvvel, orvosi papírral)
Ha határozott idejû szerzõdésed van, akkor azt nem köteles meghosszabítani a lejárta után, de ha határozatlan idejû, akkor NEM küldhet el, nem helyezhet másik munkakörbe..Szóval, azt tanácsolom, hogy SEMMIT ne írj alá ezután! Ha esetleg így is el akarna küldeni, tessék megmondani, hogy akkor a munkaügyi bíróságon találkoztok. Azt olvastam valahol, hogy ilyen esetben valami 95% körül a munkavállaló javára szoktak dönteni. Ne hagyd magad!! Csak azért írom, mert engem is el akartak küldeni, mikor 6 hetes voltam, de nem hagytam magam. 24 hetes km
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Határozatlan idejû szerzõdésem van. Januárban vettek fel 1-2 hónapra, és még mindig itt vagyok. Elméletileg van munka, remélem ez így is marad még egy pár hónapig. :)
Viszont mindenképp el kell mondanod, különben hivatkozhat erre a munkaadó, hogy nem tudta, amikor elküldött, ha jól tudom. Ugyanis azt is meghatározza ugyanez a jogszabály, hogy amint megtudod és biztos (tehát van szívhang), el kell mondani a munkaadónak...
Sajnos a feleségem is így járt és a Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Ügyfélszolgálatától a következõ választ kaptuk: Tisztelt Uram! Megkeresésére a következõ választ adjuk: Munkaerõ-kölcsönzés esetén nem minden esetben érvényesülnek a Munka Törvénykönyve (1992. évi XXII. törvény) általános szabályai. Az Mt. 193/P §-a kifejezetten rögzíti, hogy például a törvény 86/A-96. §-ai nem alkalmazhatóak ezen atipikus munkavégzési forma esetében. Ez annyit jelent, hogy a felmondási tilalmak, illetve a végkielégítés szabályai nem vonatkoznak a munkaerõ-kölcsönzés keretében foglalkoztatott munkavállalókra. A kölcsönzött munkavállalónak tehát fel lehet mondani akkor is, hogyha terhes. Ezért a felesége munkáltatójának az Mt. 193/J. § (3) bekezdésének d) pontjára hivatkozással történt felmondása (amikor is a munkaviszony megszüntetésére a kölcsönbeadó mûködésével összefüggõ okból került sor) nem jogszerûtlen; a munkaügyi bíróság elõtt eredményesen nem lehet megtámadni. A kölcsönzött munkavállalónak való felmondás esetén végkielégítést nem biztosít a törvény. A kölcsönzött munkavállalók esetében a felmondási idõ tekintetében is az általánostól eltérõ, speciális szabályok vannak. Az Mt. 193/J. §-ának (4) bekezdése értelmében a felmondási idõ mértéke 15 nap. Ha azonban a munkaviszony idõtartama eléri a 365 napot, a felmondási idõ 30 napra emelkedik. Felesége munkáltatója tehát helyesen, az Mt. vonatkozó szabályait figyelembe véve állapította meg a felmondási idõt. Válaszunkat összefoglalva: bár természetesen nagyon sajnáljuk a feleségét, amiért elvesztette az állását, de álláspontunk szerint nem érdemes bírósághoz fordulnia, hiszen a munkáltatója nem követett el jogszerûtlenséget. Utolsó kérdése (hogyan lehetséges kéthetes gyerekkel a munkaügyi kirendeltségen jelentkezni, amikor 5-6 órás várakozás van) nem jogi jellegû kérdés, így megválaszolásában sajnos nem tudunk a segítségére lenni. Ugyanakkor bizonyosak vagyunk abban, ha Önök a családon belül nem tudják megoldani a gyermek elhelyezését, s a problémájukat jelzik a kirendeltségen, akkor – elõzetes egyeztetés után – soron kívül fogadják majd a feleségét. Üdvözlettel: FSZH Ügyfélszolgálat Ugyanakkor egy ügyvédtõl u.a. a kérdésre a köv. válasz érkezett: Amennyiben táppénzen volt a felmondáskor és nem telt el 1 év+15nap a táppénzen töltött idõbõl, nem lehet felmondani, még munka-erõkölcsönzés esetén sem (felmondási tilalom szabályai ez esetben is érvényesek). Megtámadhatja 60 napon belül bíróság elõtt. Fizetést a per elbírálásig esõ idõre (legfeljebb egy évit) utólag kaphat pernyertesség esetén, eddig munkában lévõnek tekintendõ. Köszönjük, hogy kérdésével megkeresett minket. Kérjük az ingyenes jogi segítségnyújtásnál vegye figyelembe a honlapunkon található felelõsség kizárására vonatkozó tájékoztatónkat. Válaszom tájékoztató jellegû. Tisztelettel: A neveket szándékosan töröltem. Hát ezek után nem mentünk sehová, mert nem akartuk megkockáztatni a pervesztést, mivel két teljesen különbözõ válasz érkezett u.a. a kérdésre.

Hol lehet venni olyan úszógumit kisbabának, ami tartja a lába között, és van NAPELLENZÕJE?

7 hónaposnak kell még amúgy a fent említett úszógumi fajta? Megyünk nyaralni majd, és nem akarom, hogy felégjen, nagyon fehérb?r?.

Legjobb válasz: szia, találtam egy ilyet,hátha jó nektek: http://www.teszvesz.hu/item1074465560_uj_beleulos_napellenzo..

szia, találtam egy ilyet, hátha jó nektek: http://www.teszvesz.hu/item1074465560_uj_beleulos_napellenzo..
Szia! Amit az elsõ belinkelt azok tényleg jók, de csak addig amíg kisebb a babád, az én 14 hónapos lányomnak már nem mert idegesíti a feje fölött. Egyébként van még vaterán is ilyen, de teszveszen több. Azon kívül az auchnaban láttam még.
Az én kisfiam is kapott ilyet, neki a nagyija piacon vette-nem t'om mennyiért-de ua. , mint az elsõ hozzászólóé.Szerintem strandon tuti kaptok ilyet, csak drágább lesz :( .A felfújásnál vigyázzatok az én picimé kicsit ereszt a tetején...
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat :) )

Valóban van olyan hogy nincs még kitágulva a kisbabának a gyomra?

4 hetes kisbabám hami után csipolva veszi a leveg?t, nem is sipolva hanem torokból, hangosan vagy valami hasonló.Néha még akkor is amikor alszik vagy fekszik.Lehet ez valami baj jele?Azt mondták hogy ez normális mert össze van még sz?külve a gyomrocskája.Igaz ez?

Legjobb válasz: Igen lehet attól, hogy még be van szûkülve a gyomra. De azért vidd el orvoshoz, ahol meg tudják nézni a gyomrát. Az egyik ismerõsöm kisfia nyitott gyomorral született, hát nem akarom részletezni, hogy milyen túrákat járnak kórházról kórházra... Ezt nem kívánnám senkinek és szerintem minél elõbb nézesd meg nehogy valami nagy baj legyen. tymy

Igen lehet attól, hogy még be van szûkülve a gyomra. De azért vidd el orvoshoz, ahol meg tudják nézni a gyomrát. Az egyik ismerõsöm kisfia nyitott gyomorral született, hát nem akarom részletezni, hogy milyen túrákat járnak kórházról kórházra... Ezt nem kívánnám senkinek és szerintem minél elõbb nézesd meg nehogy valami nagy baj legyen. tymy


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!