Találatok a következő kifejezésre: Van néhány írásom (4 db)

Van néhány valláskritikai írásom. Hol tudom őket publikálni?

Legjobb válasz: Keress olyan folyóiratot, amelynek a profiljába belefér. Gondolom, nem csak az a célod, hogy az emberek olvassák a cikked.

Keress olyan folyóiratot, amelynek a profiljába belefér. Gondolom, nem csak az a célod, hogy az emberek olvassák a cikked.
Nyithatsz blogot valamelyik ingyenes szolgáltatónál és oda felrakhatod. A szabadgondolkodó.hu ra is beküldheted, de a legbiztosabb és a legkönnyebb, ha a következõ helyre rakod fel: http://vallaskritika.virtus.hu/

Van itt olyan ember, akinek már kiadták valamijét, (könyv, vers, stb. ) és tud adni néhány tippet az íráshoz?

Sziasztok! Kíváncsi lennék a ti "történetetekre", hogy hogyan sikerült kiadni a mûveteket, nagy sikert aratott-e, hogy mennyire érte meg nektek, stb. Gondolom ebbõl kitaláltátok, hogy engem is érdekel a dolog, ergo én is szeretnék ilyesmivel foglalkozni, ha komolyabban nem is, de hobbiként mindenképpen :) Tudni kell rólam, hogy full kezdõ vagyok, tehát nincs semmilyen tapasztalatom e téren. Az egyetlen dolog, amit minden élõ és mozgó személy a fejemhez vág, hogyha megemlítem a témát, az az, hogy: "olvass sokat". Ezt az egy javaslatot már az egy számjegyû IQ-m ellenére is sikerült felfognom, úgyhogy légyszi ezzel a tanáccsal ne bombázzatok. :) Egyébként jöhet bármilyen tipp, ami csak az eszetekbe jut. Természetesen a fáradozásaitokat zöld kezecskékkel kompenzálom! :)

Legjobb válasz:
Eddig egy könyvem jelent meg, most jön a következõ. Nem azért adattam ki, mert azt gondoltam, hogy meghódítom vele a világot, egyszerûen vágytam rá, hogy legyen a polcomon egy könyv, ami az enyém. Na jó, hazudok, irodalmi Nobel-díjat akarok, lehetõleg még ezen a héten, de hát... :) Ne hidd, hogy az elsõ (második, harmadik) könyvvel sikeres leszel, hacsak nem csinálsz valami tényleg kiemelkedõt. Én fél év után anyagilag minuszban vagyok. Ha nem görcsölsz ezen és nem akarsz írásból megélni, boldogabb leszel. Élvezd, hogy odaadhatod a könyved a barátoknak, piszkálhatod õket, hogy vegyék meg õk is :) és örülj, ha meglátod valaki kezében. A tippek meg, csak így összevissza: - olvass sokat ;) - aztán írj sokat. Ne foglalkozz azzal, mi lesz a sorsa, csak írj. Egyrészt jó lesz majd visszaolvasni, másrészt sosem tudhatod, melyik régi vázlatból, regénykezdeménybõl tudsz majd átemelni néhány dolgot a következõ írásodba. - sose dobj ki semmit, elfér a gépen. Nálam volt olyan helyzet, amikor egy sokkal régebbi verziót folytattam és az lett a végleges. - amit leírsz, legyen meg legalább két példányban, hogy ha elszáll a gép vagy megdöglik a merevlemez, ne veszíts el mindent. - nálam bevált, hogy ha eszembe jut egy jelenet, egy párbeszéd (az sem baj, ha nincs köze ahhoz, amit éppen írok, csak éppen jól hangzik, érdekesnek tûnik), leírom, lesz belõle egy 2-3 oldalas izé, elõbb-utóbb fel tudom használni valamire. - ha a párbeszédeket hangosan olvasod vissza, nagyobb eséllyel felfigyelsz rá, ha életszerûtlen. - [link] - olvasgasd ezt.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Eddig egy könyvem jelent meg, most jön a következõ. Nem azért adattam ki, mert azt gondoltam, hogy meghódítom vele a világot, egyszerûen vágytam rá, hogy legyen a polcomon egy könyv, ami az enyém. Na jó, hazudok, irodalmi Nobel-díjat akarok, lehetõleg még ezen a héten, de hát... :) Ne hidd, hogy az elsõ (második, harmadik) könyvvel sikeres leszel, hacsak nem csinálsz valami tényleg kiemelkedõt. Én fél év után anyagilag minuszban vagyok. Ha nem görcsölsz ezen és nem akarsz írásból megélni, boldogabb leszel. Élvezd, hogy odaadhatod a könyved a barátoknak, piszkálhatod õket, hogy vegyék meg õk is :) és örülj, ha meglátod valaki kezében. A tippek meg, csak így összevissza: - olvass sokat ;) - aztán írj sokat. Ne foglalkozz azzal, mi lesz a sorsa, csak írj. Egyrészt jó lesz majd visszaolvasni, másrészt sosem tudhatod, melyik régi vázlatból, regénykezdeménybõl tudsz majd átemelni néhány dolgot a következõ írásodba. - sose dobj ki semmit, elfér a gépen. Nálam volt olyan helyzet, amikor egy sokkal régebbi verziót folytattam és az lett a végleges. - amit leírsz, legyen meg legalább két példányban, hogy ha elszáll a gép vagy megdöglik a merevlemez, ne veszíts el mindent. - nálam bevált, hogy ha eszembe jut egy jelenet, egy párbeszéd (az sem baj, ha nincs köze ahhoz, amit éppen írok, csak éppen jól hangzik, érdekesnek tûnik), leírom, lesz belõle egy 2-3 oldalas izé, elõbb-utóbb fel tudom használni valamire. - ha a párbeszédeket hangosan olvasod vissza, nagyobb eséllyel felfigyelsz rá, ha életszerûtlen. - [link] - olvasgasd ezt.
Szia! Bocsánat, hogy belekotnyeleskedek a témába, mert nem vagyok író, tehetségem sincs hozzá, de azért hátha érdekel a véleményem :) Szerintem az olvasás kevés. /Minden hasznossága, és elengedhetetlensége mellett természetesen./ Szerintem egy jó történet megírásához leginkább élni kell. Ha otthon ül valaki, és falja a könyveket (ami nagy élmény, nem tagadom), abból szerintem ritkán lesz egyedi irodalmi alkotás. A történetek az életbõl jönnek. /Közhelygyûjtemény 1. oldal :) / Ha jössz-mész a világban, új helyzeteket próbálsz ki, elmész, megcsinálsz valamit, amit addig sosem, ismerkedsz, beszélgetsz, akkor mindig kapsz egy történetdarabot, amit színezgethetsz, kombinálhatsz, vagy félre tehetsz végszükség esetére. De az tényleg a tiéd lesz. Aztán jöhet a stilisztika, amihez kell az olvasás.
#2: igazad van, az olvasás inkább ahhoz kell, hogy lásd, mások hogyan írják meg, amit kigondoltak, milyen megoldásokat alkalmaznak és az hasonlít-e ahhoz, amivel te próbálkozol.
Az viszont biztos igaz hogy én nem mertem volna úgy írni ahogy most írok ha nem olvasok elõtte Joycet, Musilt, Gidet, Proustot mindenesetre. Kell sokat olvasni ez elengedhetetlen. Kell hozzá egyfajta tehetség is. A szorgalom persze itt is esszenciális hiszen hiába meg kell írni a könyvet és jóra kell írni.
Ne menj bele magánkiadásba, hanem gyakorolj addig, amíg neked nem fizetnek az írásodért. El lehet érni, egy csomó kiadó keres tehetségeket. Meg gyakorolj, írj meg egy-egy jelenetet más szereplõk szemszögébõl. Ha van pénzed, keress írósulikat. Ha van idõd, csatlakozz amatõr írós oldalakhoz, és elemezd mások írását, nagyon sokat segít.

Az asztalon hever 12 pénzérme, mind fejet mutat. Egyszerre bármely 5 pénzérmét megfordíthatjuk. El tudjuk-e érni néhány lépésben, hogy mind csupa írást mutasson? Meg tudjuk-e ezt csinálni, ha csak 11 pénzérménk van eredetileg?

Legjobb válasz: Meg lehet csinálni. Elsõ körben ötöt átfordítasz. Második körben kettõt vissza és hármat át így van 6 írás. Harmadik kör 11-re ötöt át és kész, 12-re újra kettõt vissza és hármat át így 7 írás lesz. Negyedik kör ötöt át és kész.

Meg lehet csinálni. Elsõ körben ötöt átfordítasz. Második körben kettõt vissza és hármat át így van 6 írás. Harmadik kör 11-re ötöt át és kész, 12-re újra kettõt vissza és hármat át így 7 írás lesz. Negyedik kör ötöt át és kész.
FF FFFFF FFFFF FF FFFFF IIIII FF IIIII IIIII FI FFFFI IIIII II IIIII IIIII F FFFFF FFFFF F FFFFF IIIII F FFIII FFIII I IIIII IIIII
Kömalozunk, kömalozunk? :P
Hogyne, simán. 12 érme esetében elõbb átfordítok 2x5=10 érmét írásra. Maradt 2 fej érme. Most egy fej érmét, és 4 írást mutató érmét fordítok meg. Így az elõzõ helyzethez képest 2-1+4, azaz 5 fej érmém lesz, amiket átfordítok írásra, és már kész is vagyok. 11 érme esetében szintén átfordítok 10 érmét írásra. A megmaradt egy fej érmét, + 4 írás érmét megfordírom, így marad 4 fej érmém. Ezekbõl 2-t, plusz 3 írás érmét megfordítok, így 4-2+3=5. Szóval igen, mûxik ez is. :)


Miért van az, hogy néhány nevet fonetikusan, néhányat eredeti írás szerint anyakönyveznek?

Gondolok itt arra, hogy pl. a "Szintiát" is C-vel, Cintiaként láttam még csak írva, de mondjuk a latin vagy héber eredet? neveknél minden ékezet és minden sz, f bet? fonetikusan szerepel.

Legjobb válasz: Minden nevet fonetikusan anyakönyveznek. Te azért látod néha máshogy, mert az adott ember önhatalmúlag másként írja. Te nyilván nem az igazolványokból olvastad ki a neveket, hanem egyéb, nem hivatalos környezetben találkoztál velük. Tehát Kovács Jennifer simán írhatja így a nevét hétköznapi helyzetekben, de az irataiban Dzsennifer szerepel. A vonatkozó jogszabály elég egyértelmûen rendelkezik errõl: "Minden utónevet a kiejtésének megfelelõen a mai magyar helyesírás szabályai szerint kell bejegyezni. Errõl az 1982. évi 17. törvényerejû rendelet 27.§ (2) bekezdése így rendelkezik: „A név anyakönyvezésénél a magyar helyesírás szabályai az irányadóak.”"

Minden nevet fonetikusan anyakönyveznek. Te azért látod néha máshogy, mert az adott ember önhatalmúlag másként írja. Te nyilván nem az igazolványokból olvastad ki a neveket, hanem egyéb, nem hivatalos környezetben találkoztál velük. Tehát Kovács Jennifer simán írhatja így a nevét hétköznapi helyzetekben, de az irataiban Dzsennifer szerepel. A vonatkozó jogszabály elég egyértelmûen rendelkezik errõl: "Minden utónevet a kiejtésének megfelelõen a mai magyar helyesírás szabályai szerint kell bejegyezni. Errõl az 1982. évi 17. törvényerejû rendelet 27.§ (2) bekezdése így rendelkezik: „A név anyakönyvezésénél a magyar helyesírás szabályai az irányadóak.”"
Azért látod így, mert azt a nevet, hogy Cintia, így is kell kiejteni, nem úgy, hogy "Szintia". Eredeti formában amúgy is Cinthia lenne. Más kérdés, hogy ezzel még sokszor a névadó szülõk, vagy maga a név viselõje sincs tisztában. Ugyanez vonatkozik pl. a Junior névre, amit már számtalanszor hallottam úgy ejteni, hogy "Dzsunior", pedig úgy kéne kiejteni, ahogy le van írva. Vagy ismertem egy Genovéva nevû lányt is, aki váltig állította, hogy ezt a nevet Dzsenovévának kell ejteni, pedig hát hivatalosan nem. Ha õ Dzsenovéva lenne, nem pedig Genovéva, akkor így - dzs-vel - lenne leírva a neve.
A kérdező hozzászólása: Ja, így már értem. Köszönöm a válaszokat!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!