Találatok a következő kifejezésre: Van most hasmenéses virus (14 db)

Mennyi lehet a lappangási idő? Arátom összeszedett valami hányós hasmenéses vírust (tegnap kezdődött). Van egy kisbabánk, aki most anyukámnál van, nehogy elkapja. Ma már nem megy a hasa, nem is hány, viszont lázas.

én jól vagyok, csak kicsit fáradtnak érzem magam.37,4-es h?vel.nem akarom elkapni, mert ha párom meggyógyul, aztán jövök én meddig nem lesz itthon a kisfiunk?mégcsak az éjjel vitte el anyukám, de már most szendvedeka hiányától.13hetes és tápszeres így etetése megoldott.

Legjobb válasz: A barátom összeszedett valami hányós hasmenéses vírust (tegnap kezdõdött).

A kérdező hozzászólása: A barátom összeszedett valami hányós hasmenéses vírust (tegnap kezdõdött).
akár 2 hét is lehet.Annyit tudsz tenni, hogy domestossal fertõtlenítesz, amit csak tudsz. Te írtál tegnap is este, ugye? Jobbulást kívánok!!!
ÉN is igy tennék a helyedben mindent megragadnék hogy megvédjem a gyermekemet.sajnos olyan csúnya virusok vannak, hogy egy pici baba nagyon rosszul viselné.
Szerintem teljesen felesleges ennyire elszeparálnod a gyereket. Ugyanis a lappangási idõ kb2-4 nap. Aztán meg úgy is jön anyukád hozzád vagy te mész a gyerekhez és cipeled magaddal a vírust. Mi csak egy fél napot voltunk a dédinél és csak egy hasmenéses pelust cseréltünk, de a dédi 2 nap múlva elkapta. Ezzel csak azt mondod, hogy nem tudod elkerülni, hogy ne kapja el. S ha már elkapta és kijön rajta jobb ha veled van. Egyébként meg sok mindent kibírnak, õt lehet el is kerüli. Megelõzésképp adhatsz neki Normaflort napi 1 ampullát. S ezt ajánlom a férjednek is melegen.
Marha kíváncsi lennék, majd mi lesz az óvodában a gyerekeddel, ha így elszeparálod... Ez röhejes.
Nem mondod, hogy lepasszoltad az anyádnak? Erre semmi szükség. Valószínûleg már úgyis elkapta, ha fertõzõ. Általában már elõtte fertõz az ember, mielõtt a tünetek megjelennének. Az pedig, hogy nincs veled, az igencsak megviselhet egy 13 hetes babát. Lehet, hogy jobban, mint a betegség.
Ne haragudj, de én még mindig azt mondom, nem kell ennyire védened a picit. hidd el õt nem viseli meg annyira , mint a férjed. Õk ( férfiak) hajlamoska túldramatizálni is. De válaszoltam a kérdésedre is kb 2-4 nap a lappangás. Tehát ha a férjed most lett beteg ha te elkaptad akkor a hétvégén ki jön rajtad. S igaza van annak aki azt mondja, hogy a gyereket nem lehet mindig elszeparálni ha valaki beteg. Hidd el õt a hiányod megviseli. Értem én a jó szándékod, de azért nem szabad túlzásba vinni a féltést sem. Jó babázás és jobbulást a férjednek.
A kérdező hozzászólása: talán egy óvodás korú gyerekre nem olyan veszélyes egy ilyen vírus.mindegy nekem van lehetõségem megvédeni, meg is teszem.
A kérdező hozzászólása: hát nemtudom miért kell rosszindulatúnak lenni, nem lepasszoltam a gyereket, csak szeretném megóvni õt.ha páromat így leverte ez a vírus, ( 180cm, 90kg, sportos, egészséges ember aki alig bírt a két lábán megállni, és most is reggel óta nem megy le a láza 38alá.az már ha csak 38.)nem vagyok rá kíváncsi mit tenne az én kicsimmel.és nem az volt a kérdés, hogy jól tettem-e, hogy elvitte anyukám a babát, hanem hogy én mikorra fogok megfertõzõdni, ha fogok.
A kérdező hozzászólása: igen, én voltam. köszi.
A kérdező hozzászólása: köszi vasárnap szerintem hazahozzuk

Most megint van valami hányásos-hasmenéses vírus a levegőben? Azt hittem, hogy ilyen jó időben ezek már eltűnnek.

Legjobb válasz: A környezetemben többeken "átvonul" egy gyors, max 2 napos, hasmenéses, hányásos történet, szerintem vírus. Egyformán írják le a tüneteket, pedig nem találkoznak egymással.

A környezetemben többeken "átvonul" egy gyors, max 2 napos, hasmenéses, hányásos történet, szerintem vírus. Egyformán írják le a tüneteket, pedig nem találkoznak egymással.
Valóban! Én is átmentem rajta. Amúgy fõleg ilyenkor jönnek elõ!

Van most hányásos-hasmenéses vírus? Vagy valami más lehet?

Reggel óta megy a hasam. A gyomrom nem fáj (még...) VAn most vajon valami vírus a levegőben? VAgy inkább valami kaja lehet a háttérben?

Legjobb válasz: ha fehér a nyelved, akkor sokkal inkább ételtõl lehet.Ha nem, akkor vírus, igyál cocát vagy pepsit, egy gyerekorvos mondta, hogy az a legjobb gyomorvírus ellen, mert annyira egészségtelen, hogy lemarja a gyomor faláról a flórát, amiben megtelepednek a vírusok.:)Lehet benne valami, mert egyszer a háromnegyed suli kidõlt meg a tanár kollégáim fele is, mindenki hányt, ment a hasa, nekem semmi bajom nem volt. Mert minden nap iszom kólát. Lehet ezért???:P

ha fehér a nyelved, akkor sokkal inkább ételtõl lehet.Ha nem, akkor vírus, igyál cocát vagy pepsit, egy gyerekorvos mondta, hogy az a legjobb gyomorvírus ellen, mert annyira egészségtelen, hogy lemarja a gyomor faláról a flórát, amiben megtelepednek a vírusok.:) Lehet benne valami, mert egyszer a háromnegyed suli kidõlt meg a tanár kollégáim fele is, mindenki hányt, ment a hasa, nekem semmi bajom nem volt. Mert minden nap iszom kólát. Lehet ezért???:P
Van ilyen vírus igen. Ismeretségi körömben is van beteg.
Én egész estét a fürdõben töltöttem nem érzem már a segglyukam :S és fosás közben hánytam is :S nagyon kellemetlen :(
Egy hétig is eltart ez a vírus. Meggyorsíthatod a gyógyulást Bólus astringens szedésével, és napi 3x5 fújás ezüstkolloid oldat bevételével. Ne feledkezz el a hasznos bélbaktérium visszatelepítésérõl.
nekem egy hétig görcsölt a hasam, most kibéreltem a fürdõszobát...


Most kétféle vírus támad-e, azaz egy torokfájós, és egy hányós-hasmenéses, vagy ezek a tünetetek egy betegségen belül vannak?

Legjobb válasz: ez 2 külön kór. Én a torokfájósban voltam benne, a barátom pedig a hányós-hasmenéses betegségben. Nem kaptuk el egymástól szerencsére :)).

ez 2 külön kór. Én a torokfájósban voltam benne, a barátom pedig a hányós-hasmenéses betegségben. Nem kaptuk el egymástól szerencsére :) ).
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Kicsit megkönnyebbültem, mert én most a torokfájósban vagyok benne, és nem venném szívesen, ha emellé még hányás meg hasmenés is társulna...

Van most valamilyen hasmenéses virus?

A Párom is meg a fiaim is hasmenéssel küszködnek!

Legjobb válasz: Nekem is hasmenésem van 2 napja állandóan fáj a hasam. Elõször azt hittem hogy a tehéntejtõl van amit a hasfájásom elõtt ittam.Csak aztán anyám is meg a szomszéd is hasmenésben szenved. Szerintem virus van!Azért te vigyázzál mert ez fertõzõ és a WC-t minden hasmenés után fertõtlenítsétek le mert ha nincs lefertõtlenítve akkor az egészséges emberek is elkapják akik utána ráülnek a WC-re.

Nekem is hasmenésem van 2 napja állandóan fáj a hasam. Elõször azt hittem hogy a tehéntejtõl van amit a hasfájásom elõtt ittam.Csak aztán anyám is meg a szomszéd is hasmenésben szenved. Szerintem virus van!Azért te vigyázzál mert ez fertõzõ és a WC-t minden hasmenés után fertõtlenítsétek le mert ha nincs lefertõtlenítve akkor az egészséges emberek is elkapják akik utána ráülnek a WC-re.
Igen. Az én unokatesómnak és a fiának is van.
A kérdező hozzászólása: húúú ennek nem örülök!A kisebbik kisfiam 2 hónapja mikor utoljára hasmenésben szenvedett kórházba is került!:(Remélem most nem fog! Köszönöm szépen a válaszokat!
Rajtam és a páromon is kijött a hasmenés, pont amikor nyaraltunk, az elsõ 2 nap ezzel telt. Végül a gyógyszertári ügyeleten szereztünk gyógyszert... :S
igen! nekem most múlt el, szerencsére.
2 hónapja hasmenésben szenvedett a fiad és korházbakerült? Akkor volt az a rotavírus.Azt én is elkaptam pár hónappal ezelõtt körbehánytam a lakást aztán pedig rosszullettem hogy menni sem tudtam majdnem kórházba kerültem.A háziorvosom azóta is emlegeti hogy ugy néztem ki mint egy hulla az ágyban és most a betegségeimet ahogy hasonlítsa hogy ahoz képest a mostani hasmenésem semmi. :) De azért írt ki gyógyzert
A kérdező hozzászólása: Igen akkor volt Rota virus fertözés!az unokaöcsém(2éves)is elkapta!De a kisfiamnál(szintén 2 éves)érdekes mód nem mutatták ki!Állitólag nem az volt neki!:o Közben a fiúk mára jobban lettek, este viszont nekem ment a hasam!De szegény Párom már 3.napja(!!!) szenved!:(Dokihoz viszont nem hajlandó elmenni!:S

Van most valami hasmenéses vírus?

Mit kell vele csinálni?

Legjobb válasz: Van, calici. Most mászik belõle ki a nagyobbik lányom. Hányás, hasmenés, aztán láz, levertség. Amíg nagyon hány, addig semmi nem marad benne. Itt van egy gyerekorvos, aki azt javasolja, hogy a következõt adjuk neki kanalanként. 4 dl almalé 6 dl forralt hûtött víz 1 késhegynyi só, egy mokkáskanál szódabikarbóna 1 evõkanál cukor Ezt hûtõben tartani, hidegen kanalanként adni, mert még a sima vizet is kihányja. Langyosan is kihányja. Ha már nem hány, akkor lehet neki adni normaflore-t. Diéta. Gyakori kézmosás, ruhák alapos mosása, fertõtlenítése (én szódabikarbonával mosom).

Van, calici. Most mászik belõle ki a nagyobbik lányom. Hányás, hasmenés, aztán láz, levertség. Amíg nagyon hány, addig semmi nem marad benne. Itt van egy gyerekorvos, aki azt javasolja, hogy a következõt adjuk neki kanalanként. 4 dl almalé 6 dl forralt hûtött víz 1 késhegynyi só, egy mokkáskanál szódabikarbóna 1 evõkanál cukor Ezt hûtõben tartani, hidegen kanalanként adni, mert még a sima vizet is kihányja. Langyosan is kihányja. Ha már nem hány, akkor lehet neki adni normaflore-t. Diéta. Gyakori kézmosás, ruhák alapos mosása, fertõtlenítése (én szódabikarbonával mosom).
A kérdező hozzászólása: Na ez így Ok, de nekem nem voltak egyértelmûek a tünetetek szóval nem tudtam mi a fene bajom lehet, pl én nem voltam lázas. Már egy hete van, egyik nap jobb másik rosszabb...

Kisfiam most van túl egy hasmenéses víruson de a végére nagyon kicsípte a fütyijét és a zacsiját. Elég ha csak kamillázom, vagy van rá valamilyen kenőcs? Mivel lehetne bekenni?

Legjobb válasz: van a Sudocrem, ami jó, van a Niveának egy Pelenkakiütés elleni kenõcse, Bepanthen, stb nekem ilyen esetben a hintõpor volt a leghatásosabb, mert attól nem lesz nedves, és nem irritálja tovább.

van a Sudocrem, ami jó, van a Niveának egy Pelenkakiütés elleni kenõcse, Bepanthen, stb nekem ilyen esetben a hintõpor volt a leghatásosabb, mert attól nem lesz nedves, és nem irritálja tovább.
Próbáld ki a körömvirágot! Csodákat tesz a bõrrel, szerintem a legjobb gyógyír bármilyen bõrproblémára. Lányom kicsípett popsiját egy éjszaka alatt teljesen rendbehozta. Én a sima körömvirág balzsamot használom ilyenkor, elég nagy kiszerelésben kapható pl. a DM-ben, Bano márkájú. Nem kifejezetten gyerekeknek való, de használ! Nagy kockadobozban van, jó nagy tégely, sötétsárga kenõcs.
a bepanthen plus egy nap alatt rendbe rakja.
Szia! Nekem 3 gyerekem van, a legkisebb 6 hós , a legnagyobb 14 éves. Már akkor is és azóta is a Neogranormon kenõcsõt használom ilyen esetekben, nekünk nagyon bevált egy éjszaka alatt rendejött a kis bõrük tõle.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszotokat!
a kettes számú válaszoló vagyok.. bocsi, de a dm-es bano körömvirág semmit sem ér.. azt hittem, ugyanaz mint amit korábban vettem csak kifogyott.. a gyógyszertárban lehet kapni, ringelblumen balsam a neve, 250 ml-es.. bocsi. ez tuti! csodálkoztam, hogy miért nem múlik a kiütés és hát ez volt az oka. még szerencse, hogy maradt pici a régibõl.

Van most hányásos-hasmenéses vírus/betegség?

Anyum ma úgy kelt sajnos, hogy hányingere volt aztán már szaladt is a wc-re. Van most ilyen vírus a levegõben? A ti környezetetekben van most valaki ilyen beteg? Vagy esetleg csak gyomorrontás lenne?

Legjobb válasz: van ám! Körzeti nõvér vagyok a betegek egyik fele hány,hasmenése van,a másiknak fáj a torka,lázas.

van ám! Körzeti nõvér vagyok a betegek egyik fele hány, hasmenése van, a másiknak fáj a torka, lázas.
Jobbulást!
A kérdező hozzászólása: Jól összegyûltek a 87%-osak :D Nagyon köszönöm a tanácsokat!
Jól összevissza vagyunk:) A 3. nem én voltam.
Bocs ez nem én voltam! Ha nincs hasmenése ennyi egyenlõre elég lesz. Ha esetleg lenne, akkor vegyetek a patikában Smecta port, Bolus Adstringenst és valamilyen probiotikumot. 3-4 nap alatt zajlik le körülbelül.
Kedves 3.! Jól bekavartál! :) Dehogy kell!!! Ez vírus.
A kérdező hozzászólása: Egyelõre még nem volt... reggel felkelt, akkor hányt. De azóta visszafeküdt pihenni, nem volt kint.
A kérdező hozzászólása: Tehát erre kéne szedni antibiotikumot? Nekem volt már párszor ilyen bajom de a hányingercsillapítón kívül mást nem szedtem. Nem erõs egy kicsit az antibiotikum rá? Mellesleg ez bacilus, nem pedig vírus?
A megelõzésre ennél többet nem tudsz sajnos. Anyukád most igyon sokat(ha kiszárad, az is fokozza hányást), ha másképp nem megy akkor 5 percenként 1 kanállal vagy 1-1 korty. Ma ne egyen semmit csak igyon.Ha holnapra nem szûnik a hányás menjetek le orvoshoz, mert lehet, hogy kell egy hányáscsillapítót kapnia. Hasmenése van?
Elég enyhe idõ van ahhoz, hogy megmaradjanak ezek a vírusok. Normaflore-t szedjetek az antibiotikum mellé! :)
A kérdező hozzászólása: Ó, szuper...... akkor várható, hogy végig megy a családon :( reméltem, hogy csak vmi gyomorrontás és akkor én nem leszek beteg. Mint szakértõ, tudnál tanácsokat adni, hogy mit tegyek annak érdekében, hogy én ne kapjam el? Az alap dolgokkal tisztában vagyok: gyakori kézmosás, szellõztetés, a közös légtérben tartózkodást minimalizálni. Van még valami amivel segíthetek magamon? Valamint anyummal mit tegyek? Sok folyadék, só/ásványi anyag pótlása, láz esetén azt csillapítani, pihenés... egyéb?
A kérdező hozzászólása: Köszönjük! Egyébként az orvos megerõsítette, hogy most rota vírus járvány van itt, ahol lakunk. Rengetegen betegedtek meg tõle.

Van most valamilyen hányásos, vagy hányingeres és hasmenéses vírus?

Legjobb válasz: Van. Kb.2 hete rengetegen jönnek ilyen panaszokkal(háziorvosnál dolgozom).

Van. Kb.2 hete rengetegen jönnek ilyen panaszokkal(háziorvosnál dolgozom).
A kérdező hozzászólása: Köszi. Mi a teendõnk?
A kérdező hozzászólása: Valamilyen vírus okozza? A családban már én vagyok a második, de nem egyszerre jött elõ, tehát gondolom, hogy nem ételtõl van.
A kérdező hozzászólása: Járhat lázzal?
Járhat lázzal, hasmenés, hányinger, gyakran hányás jellemzi. Legfontosabb, h diétázzál, ami azt jelenti, h hányás napján semmi étel, csak sok-sok folyadék. A második nap már lehet enni pl. ropit, sóban vízben krumplit, rizst, de mást még nem nagyon. A harmadik napon már szabad pl húsleves levét, zöldséget és abba egy kicsi tésztát. Ha ezzel sincs gond, akkor már lehet ezek mellé sovány húst is. Szedni kéne probiotikumot(Pl.Normaflor), Smecta port és a hasmenésre Bolus Adstrigenst. Ez egy, a széntablettához hasonló készítmény, más hasfogót viszont nem érdemes, mert hagyni kell kiürülni az emésztõrendszerbõl a vírusokat.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm, így teszünk.

Van most valami hasmenéses virus? (folyt lent)

Nem hányás csak hasmenés

Legjobb válasz: Állítólag van, de én a torokfájós-takonyfolyós verziót kaptam el...1 hét alatt múlt el.

Állítólag van, de én a torokfájós-takonyfolyós verziót kaptam el...1 hét alatt múlt el.
hát akkor ennyi :D
A kérdező hozzászólása: Megyek mondja Mebucain kész .)
mért nem mész orvoshoz amúgy?:S
A kérdező hozzászólása: Nekem midnen honapban!
Nekem az életemben csak egyetlen egyszer fájt a torkom de akkor mocskosul. 2 hétig itthon voltam és nyelni nem tudtam, szó szerint sírtam úgy fájt az evés is. 17 év alatt egyszer fájt csak a torom :DD ez vicces :d
A kérdező hozzászólása: 2 héttel ezelött nekem is az votl :(
Szerintem van, de nekem a torkom, a fejem és a légcsövem is fáj. Elég kellemetlen vírus.
A kérdező hozzászólása: :( de vissza lehet tartani? mert nem kell csak fáj a hasam és az elõbb sem kapott el csak elmentem WC re
igen van.Pont tegnap mondták a tvben hogy ha így halad a vírus akkor járvány lesz. :S
A kérdező hozzászólása: Tesom elkapta cska hasmenés és ma már 1 sze nekem is kellet :( és fáj a hasam :( nem lehet visza tartani? nem akarok éjjel kijárni WC Re
elképzelhetõ, mert kép napjba már ebben szenvedek pedig nem ettem semmi olyasmit
A kérdező hozzászólása: aha :D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!