Találatok a következő kifejezésre: Van most hasmenéses (38 db)

Van most hasmenéses járvány?

Legjobb válasz: Valami van, mi is betegek voltunk és az ügyletes mondat hogy van valami hányos hasmenéses járvány.

Valami van, mi is betegek voltunk és az ügyletes mondat hogy van valami hányos hasmenéses járvány.
Anyu mondta tegnap hogy van most egy hányós-hasmenéses vírus, állítólag elég durva.
Nem tudom, de lányomnak is megy a hasa, de szerencsére nem hányogat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
sziasztok! Van bizony a kisfiam 16 hós, mult hét péntek óta focik, megy a hasa de olyan durván hogy a popsijához ha hozzáérek üvölt !! Már nem tom mit tegyek rá!! Ja és szombaton ügyeletre is bementünk mert 40 fokos lázunk is volt!! Üdv Nikol
Ja igen a kisfiam nem hány !!!!
nekem, páromnak és egy kolléganömnek hasmenésünk van de egy hete kb... másik kolléga meg folyamatosan hány...

Van most hasmenéses járvány?

Ma reggel ment a hasam 2 alkalommal, utána sokáig semmi és az el?bb ismét. A Magne B6-ról váltanom kellett Manosolv magnéziumra, esetleg attól lenne?!?

Legjobb válasz: Azt elfelejtettem hogy 15 hetes 5napos kismama vagyok. Remélem ez nem árt a babámnak.

A kérdező hozzászólása: Azt elfelejtettem hogy 15 hetes 5napos kismama vagyok. Remélem ez nem árt a babámnak.
A hasmenéses "járványok" lokálisak, tehát, ha az ismerõseid közül senkinek nem megy a hasa, akkor nem járvány. Egyébként bármitõl lehet. A "most váltottam" mikor volt konkrétan? Az is lehet, hogy ettél valamit, ami nem tetszett a szervezetednek és igyekezett gyorsan megszabadulni tõle. Én úgy tudom, hogy a terhesség alatt nem ritka a hasmenés. Állást foglalni nem nagyon tudok, mert nekem alapból piszok gyors az anyagcserém, és általában megy a hasam. Ha pedig olyat eszek, ami nem tetszik a gyomromnak, akkor kb. 5 perc múlva kinn van. De ez én vagyok.
Lemaradt: 21 hetes KM
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod. A magnosolv-ot hétfõtõl szedem/iszom. Mondjuk 7végén ettem sok mindent és fel is fújt és csikart a hasam, viszont tegnap reggelre normális székletem lett. Elõtte vagy 3 napig nem is volt, ma meg ez. A környezetemben másnak nem volt hasmenése. Nem tudom mitõl lehet, de szerencsére nem a vészes rohangálós fajta :)

Van most valami hasmenéses járvány? És milyen széklet jellemző rá ha igen? Kell gyógyszeres kezelés? VAgy elég a protexin?

Legjobb válasz: Iszik rendesen, nincs gond vele. Általában amikor eszik utána szokott kakilni. A széklete kb. 2/3 rész normál széklet és 1/3 részben nyálkás. Nincs rossz közérzete, nem lázas. Van elég pisi. Egyszer volt már egy nagyon durva hasmenésünk, napi 10-12 hasmenéses pelus... és még véres csíkok is voltak benne. Akkor a doktornõnk a Protexin probiotikumot javasolta, a koplaltatást és a bõ vízfogyasztást. Mivel most még koránt sincs annyira rossz helyzet, így nem megyünk orvoshoz. Csak kíváncsi voltam, hogy van-e máshol is hasonló. Köszi a válaszokat.

A kérdező hozzászólása: Iszik rendesen, nincs gond vele. Általában amikor eszik utána szokott kakilni. A széklete kb. 2/3 rész normál széklet és 1/3 részben nyálkás. Nincs rossz közérzete, nem lázas. Van elég pisi. Egyszer volt már egy nagyon durva hasmenésünk, napi 10-12 hasmenéses pelus... és még véres csíkok is voltak benne. Akkor a doktornõnk a Protexin probiotikumot javasolta, a koplaltatást és a bõ vízfogyasztást. Mivel most még koránt sincs annyira rossz helyzet, így nem megyünk orvoshoz. Csak kíváncsi voltam, hogy van-e máshol is hasonló. Köszi a válaszokat.
Híg széklet jellemzõ rá és a gyógyszert ORVOS írja fel, miután megvizsgált.
Nálunk hányt a 2, 5 éves kisfiam, kórházba is került én rajtam 2 nappal késõbb jött ki, én nekem már hasmenésem is van. Én nagyon kész vagyok, szerintem vidd orvoshoz inkább, nehogy kiszáradjon.
Fiam hányt 1napig, utána a lányom kétszer, majd ma én egyszer... A nagyi+nagynéni is sûrûn jár wcre ki mivel. Ha ezt szedte össze a kicsi, akkor max 2nap és jól lesztek. Ha nem inna, nálunk akkor néznek a gyerkõcökre, normaflort kaptak a kicsik, és ennyi.
Az a gond a hányással, hogy síma itatás nem elég, ha már sokszor hány. Nálunk kb. 2, 5 óra alatt 7-szer is hányt is hiába ivott sokat, azt mondták, hogy a vízzel nem lehet pótolni azokat az ionokat, ásványi anyagokat, amik kellenek a szervek rendes mûködéséhez. Szóval borzasztó volt a kórház, de sajnos muszáj volt az egészsége végett. De ott is kapott protexint is, szóval az csak jó, ha adsz neki. Jobbulást!
nálunk brutális méretû járvány volt, a családba mindenki elkapta, anyától a dédiig unokatesó nagybácsi, aki csak 0 percet megfordult nálunk. hasmenés nem sok csak iszonyat híg széklet, a bilit háromnegyedig kakilta, hányás 3x de az nagyon brutálisan, én saját magam kúráltam úgyanis a helyettesítõ orvos szerint nem tûnt betegnek, mert nem hagyja el magát. amikor hányt dedalonetta kúpot kapott, a hasmenésre smectát, és mellette a bonolac pro kidet. persze gyógyszerész segítségével. tehát én azt javaslom vagy normaflort vagy bonolactot vagy valami ilyesmit kezdj el neki adni és akkor talán elkerüli.
A kérdező hozzászólása: Szerencsére nálunk még mindig csak a hígabb széklet a jellemzõ. Adom neki a Protexint ( amit korábban a doktornõ javasolt) meg most igyekszem csak krumplit, rizst, almát, banánt adni - de hát az a baj, hogy néha megeszik egy kis csokit is.... :S :S Nagyon remélem, hogy ennél nem lesz rosszabb, és lassan már kijövünk a hasmarsból.


Van most valami hasmenéses vírus?

Mit kell vele csinálni?

Legjobb válasz: Van, calici. Most mászik belõle ki a nagyobbik lányom. Hányás, hasmenés, aztán láz, levertség. Amíg nagyon hány, addig semmi nem marad benne. Itt van egy gyerekorvos, aki azt javasolja, hogy a következõt adjuk neki kanalanként. 4 dl almalé 6 dl forralt hûtött víz 1 késhegynyi só, egy mokkáskanál szódabikarbóna 1 evõkanál cukor Ezt hûtõben tartani, hidegen kanalanként adni, mert még a sima vizet is kihányja. Langyosan is kihányja. Ha már nem hány, akkor lehet neki adni normaflore-t. Diéta. Gyakori kézmosás, ruhák alapos mosása, fertõtlenítése (én szódabikarbonával mosom).

Van, calici. Most mászik belõle ki a nagyobbik lányom. Hányás, hasmenés, aztán láz, levertség. Amíg nagyon hány, addig semmi nem marad benne. Itt van egy gyerekorvos, aki azt javasolja, hogy a következõt adjuk neki kanalanként. 4 dl almalé 6 dl forralt hûtött víz 1 késhegynyi só, egy mokkáskanál szódabikarbóna 1 evõkanál cukor Ezt hûtõben tartani, hidegen kanalanként adni, mert még a sima vizet is kihányja. Langyosan is kihányja. Ha már nem hány, akkor lehet neki adni normaflore-t. Diéta. Gyakori kézmosás, ruhák alapos mosása, fertõtlenítése (én szódabikarbonával mosom).
A kérdező hozzászólása: Na ez így Ok, de nekem nem voltak egyértelmûek a tünetetek szóval nem tudtam mi a fene bajom lehet, pl én nem voltam lázas. Már egy hete van, egyik nap jobb másik rosszabb...

Van most valami járvány? (hányós-hasmenéses vagy bármi)?

Elvileg h jó idõ van már nem kéne lennie baciknak fõleg a hányósnak nem?

Legjobb válasz: szerintem jó páran már most is elkapták, legalábbis több ismerõsöm beszél sajnos hasmenésrõl. de úgy tudom a "fõszezon" inkább nyár végén van. vagy tavasz elején.

szerintem jó páran már most is elkapták, legalábbis több ismerõsöm beszél sajnos hasmenésrõl. de úgy tudom a "fõszezon" inkább nyár végén van. vagy tavasz elején.

Van most valami hányós hasmenéses lázas nyavaja?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem igen.Az én kislányom is most van benne.Tegnap kezdõdött ,én is tettem fel kérdést ezzel kapcsolatban mert semmit nem fogad el a tápszeren kívül és azt is csak nagyon keveset.És sajnos mást sem akar nagyon inni.Már teljesen kivagyok,a dokinõnk azt mondta ha sürgõsen nem javul kórházba kell mennünk.Tegnap még hányt ,ma már "csak" megy a hasa.De a rendelõben is sokan voltak rajtunk kívül ilyen betegek.

Szia! Szerintem igen.Az én kislányom is most van benne.Tegnap kezdõdött , én is tettem fel kérdést ezzel kapcsolatban mert semmit nem fogad el a tápszeren kívül és azt is csak nagyon keveset.És sajnos mást sem akar nagyon inni.Már teljesen kivagyok, a dokinõnk azt mondta ha sürgõsen nem javul kórházba kell mennünk.Tegnap még hányt , ma már "csak" megy a hasa.De a rendelõben is sokan voltak rajtunk kívül ilyen betegek.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszodat.nálunk pár nappal ezelõtt a nagyfiam hányt de neki egy nap alatt lezajlott és nem volt lázas.tegnap óta a lányom hány és nyûglõdik és lázas, és már nekem is hányingerem van és hasmenésem.:( félek hogy a kicsi is el fogja kapni.:(
Nálunk két éves kislányom kezdte két héttel ezelött vele korházba kerültünk egy éjszakára.Három nap mulva hét hos kisfiam39, 7-es lázzal de ivott ezért vele nem kellett bemenni.Párom és én voltunk a következök rajtunk hamar átszaladt.Aposom meglátogatott minket most õ és anyosom van benne.
Mi is így jártunk.A nagylányom pénteken elkezdett hányni, szombatra belázasodott, ment a hasa.Tegnap Õ már jobban lett, viszont a kicsi nagyon megszenved vele.Én még bírom de a dokinõnk szerint mindannyian el fogjuk kapni. Mielõbbi gyógyulást Nektek!
Biztos van! Mi is átestünk rajta apával, szerencsére a kislánykám megúszta. Nekünk elõször hasmenés, hányás miután ez elmúlt jött a láz.
Én is átestem rajta és ráadásul terhes vagyok. 3 nap alatt 2kg-t fogytam.A gyerek is hányt egyszer de szerencsére azóta semmi.Meg nem is lesz semmi.Ronda kis vírus ez.

Van most valamilyen hasmenéses hányós járvány?

Legjobb válasz: Van! Csak tegnap az osztályban is hazaküldtek két embert, mert hánytak egész nap. Most én vagyok a soros sajnos. :S

Van! Csak tegnap az osztályban is hazaküldtek két embert, mert hánytak egész nap. Most én vagyok a soros sajnos. :S
A kérdező hozzászólása: Köszi :-((
szia! Én 1 hete kaptam el valamilyen bélfertõzést, ami hányás/hányinger hasmenéssel jár! :( Azóta is nagyon fáj a gyomrom és olyan rosszak a beleim! Szóval van járvány! :(

Van most valami hasmenéses járvány?

Már lassan 1 hete küszködök vele....:(

Legjobb válasz: (Reményeim szerint) most gyógyultam ki egy ilyen vírusból, de nálam orvos állapította meg.

(Reményeim szerint) most gyógyultam ki egy ilyen vírusból, de nálam orvos állapította meg.
nekem is muszáj volt a hasfogó...sajnos, mert nekem fáj tõle a gyomrom. szerintem lopediumot vegyél, teljesen ugyanaz, mint az immodium, külsõleg-belsõleg, csak kb 500 Ft-al olcsóbba :D és sok víz, az a lényeg :D nyugi, 1-2 nap és elmúlik
A kérdező hozzászólása: Sajnos muszáj mostmár mennem dolgozni, különben következõ hónapban leshetem, hogy mibõl fogunk megélni:(( Remélem nem fogok többet ártani magamnak azzal, ha holnap beveszek egy hasfogót....:( Majdcsak elmúlik remélem hamarosan...
Hát, szerintem így nem kéne emberek közé se menni, és nem fogja elõsegíteni a gyógyulásod de nekem vizsgám volt, szóval nem tudtam mit csinálni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm....:) Akkor szerintetek nem gond, ha veszek be holnap valami hasfogót?
És jobbulást:/
Hát akkor errõl ennyit... Én Entero-bene-t vettem be, 2 szemet és szociális közegre képes voltam. Még C-vitamin, de gondolom nem kell mondanom, meg jó sok fokhagymát ettem. Nem lesz jó szagod tõle, de szerintem segített. És B6 vitamin ha hányingered is van. Meg úgy napi 3 liter vizet ittam... Nem hiszem hogy sok új infó volt ebben, de hátha segít.
A kérdező hozzászólása: uhh nekem is azt mondta, hogy hólyagos a torkom :S:S:S
A kérdező hozzászólása: Én kedden elmentem dokihoz, azt mondta diétázzak...diétáztam+széntabletta, bolus a.-de ezek sem segítettek...:( Nem akartam bevenni erõs hasfogót, hogy "kitisztuljak"-de holnap munka, és nagyon unom már-szerintem én is veszek Lopediumot vagy Imodiumot....
Ugye vírusnál csak tüneti kezelés van... Diéta, probiotikum, lázcsillapító, meg hólyagos volt a torkom, arra Tantum Verde. De már 3 hete szenvedek, szóval...
nekem is van, de nem vészes, tegnapelõtt kezdõdött, de nekem csak napi 2szer van...én lopediumot vettem be tegnap, ma már az sem kellett, meg iszom a normaflor-t
A kérdező hozzászólása: én is szenvedek már kedd óta-megy a diéta is...ideig óráig jó..aztán:(( :S Te milyen gyógyszert kaptál rá?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget! :)

Van most hányásos-hasmenéses vírus/betegség?

Anyum ma úgy kelt sajnos, hogy hányingere volt aztán már szaladt is a wc-re. Van most ilyen vírus a levegõben? A ti környezetetekben van most valaki ilyen beteg? Vagy esetleg csak gyomorrontás lenne?

Legjobb válasz: van ám! Körzeti nõvér vagyok a betegek egyik fele hány,hasmenése van,a másiknak fáj a torka,lázas.

van ám! Körzeti nõvér vagyok a betegek egyik fele hány, hasmenése van, a másiknak fáj a torka, lázas.
Jobbulást!
A kérdező hozzászólása: Jól összegyûltek a 87%-osak :D Nagyon köszönöm a tanácsokat!
Jól összevissza vagyunk:) A 3. nem én voltam.
Bocs ez nem én voltam! Ha nincs hasmenése ennyi egyenlõre elég lesz. Ha esetleg lenne, akkor vegyetek a patikában Smecta port, Bolus Adstringenst és valamilyen probiotikumot. 3-4 nap alatt zajlik le körülbelül.
Kedves 3.! Jól bekavartál! :) Dehogy kell!!! Ez vírus.
A kérdező hozzászólása: Egyelõre még nem volt... reggel felkelt, akkor hányt. De azóta visszafeküdt pihenni, nem volt kint.
A kérdező hozzászólása: Tehát erre kéne szedni antibiotikumot? Nekem volt már párszor ilyen bajom de a hányingercsillapítón kívül mást nem szedtem. Nem erõs egy kicsit az antibiotikum rá? Mellesleg ez bacilus, nem pedig vírus?
A megelõzésre ennél többet nem tudsz sajnos. Anyukád most igyon sokat(ha kiszárad, az is fokozza hányást), ha másképp nem megy akkor 5 percenként 1 kanállal vagy 1-1 korty. Ma ne egyen semmit csak igyon.Ha holnapra nem szûnik a hányás menjetek le orvoshoz, mert lehet, hogy kell egy hányáscsillapítót kapnia. Hasmenése van?
Elég enyhe idõ van ahhoz, hogy megmaradjanak ezek a vírusok. Normaflore-t szedjetek az antibiotikum mellé! :)
A kérdező hozzászólása: Ó, szuper...... akkor várható, hogy végig megy a családon :( reméltem, hogy csak vmi gyomorrontás és akkor én nem leszek beteg. Mint szakértõ, tudnál tanácsokat adni, hogy mit tegyek annak érdekében, hogy én ne kapjam el? Az alap dolgokkal tisztában vagyok: gyakori kézmosás, szellõztetés, a közös légtérben tartózkodást minimalizálni. Van még valami amivel segíthetek magamon? Valamint anyummal mit tegyek? Sok folyadék, só/ásványi anyag pótlása, láz esetén azt csillapítani, pihenés... egyéb?
A kérdező hozzászólása: Köszönjük! Egyébként az orvos megerõsítette, hogy most rota vírus járvány van itt, ahol lakunk. Rengetegen betegedtek meg tõle.

Van most hányásos, hasmenéses betegség? Tegnap óta szenvedek!

Legjobb válasz: ilyesmit akármikor el lehet kapni. WC-rõl is akár coli baktérium formájában ami a székletben van. Szalmonella is lehet. Ha nem csökkenek a tünetek menj orvoshoz, mert a szalmonella veszélyes, és eléggé idénye van. Nagy melegben tojás meg tej nagyon vigyázni kell velük.

ilyesmit akármikor el lehet kapni. WC-rõl is akár coli baktérium formájában ami a székletben van. Szalmonella is lehet. Ha nem csökkenek a tünetek menj orvoshoz, mert a szalmonella veszélyes, és eléggé idénye van. Nagy melegben tojás meg tej nagyon vigyázni kell velük.
Igen van most ilyen vírus (Háziorvosi assz. vagyok) javaslom a Bonolact nevû kapszulát az szépen rendberak belül. Hányingerre B6 vitamin meg sok sok folyadék. Pár nap és elmúlik.
Párom most volt benne smectát kapott és normaflort !!DE MENJ ORVOSHOZ!!1 hét kb készülj fel
A kérdező hozzászólása: daedalon is jó hányingerre ugye? Smecta porom van itthon, használhatom?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!