Találatok a következő kifejezésre: Van mikor előt pl (69 db)

Vegyél nyugtatót szedj be 6-ot és az ágyig nem jutsz el
A kérdező hozzászólása: De mi lehet a bajom????

Magyarországon ugye nem kell a segédmotorra rendszám. De mi van, ha el szeretnék menni vele pl Szlovákiába?

Ott tudtommal kell rájuk rendszám. Ilyenkor mi van? Nem mehetek ki vele, csak ha lerendszámoztatom?

Legjobb válasz: Szlovákiát nem tudom, de Németországba nem mehetsz, az tuti, mert azt egy francia ismerõs megkérdezte, akinek az a bohókás ötlete támadt, hogy hazaberreg egy delta rigán. :) De le kellett tennie róla. Amúgy 50-es motort is fel lehet rendszámozni, pl. a Simson Scwalbe-k tipikusan rendszámos motorként kezdték a pályafutásukat, mivel végsebességük meghaladta a segédmotor korabeli definicióját. Csak aztán kitalálták a tulajok, hogy õk úgysem akarnak utast vinni, raktak rá kisebb elsõ lánckereket, beleüttették az SM50-et a KF-en, utána visszaszerelték az eredeti áttételt, és vígan hasítottak rendszám nélkül.

Szlovákiát nem tudom, de Németországba nem mehetsz, az tuti, mert azt egy francia ismerõs megkérdezte, akinek az a bohókás ötlete támadt, hogy hazaberreg egy delta rigán. :) De le kellett tennie róla. Amúgy 50-es motort is fel lehet rendszámozni, pl. a Simson Scwalbe-k tipikusan rendszámos motorként kezdték a pályafutásukat, mivel végsebességük meghaladta a segédmotor korabeli definicióját. Csak aztán kitalálták a tulajok, hogy õk úgysem akarnak utast vinni, raktak rá kisebb elsõ lánckereket, beleüttették az SM50-et a KF-en, utána visszaszerelték az eredeti áttételt, és vígan hasítottak rendszám nélkül.
A kérdező hozzászólása: Elvileg Szlovákiában is rendszámosak, tudtommal mindenhol körülöttünk... :/ tudom, hogy lehet rá rendszámot tenni, de akkor meg már nem elég rá a "B" jogsi. :D Gondoltam rá, lerendszámoztatom, de közölték, akkor felejtsem el, hogy segédmotor, akkor már A1 kell rá.
Rendszámoztatni akkor tudod, ha megvannak az eredeti papírjai, egy sima adásvételi ahhoz kevés! lt itt az oldalon olyan, aki azt állította, hogy a határszélrõl rendszeresen jár ki Ausztriába kismotorral rendszám nélkül, és állítólag a szervek nem zaklatják érte! Mintha azt írta volna, hogy megállították, de mikor kiderült, hogy Magyar, és itt nem kell rendszám, elengedték. Én azért nem reszkíroznám, hogy toljam hazáig...
Hja, más az elmélet, és más a gyakorlat. Lehet, hogy tilos, de elengednek, lehet, hogy nem is találkozol rendõrrel... de erre nem lehet bazírozni.
Szlovákiában a kismotor kategória az L1e, ezek 4kW alattiak, 50ccm alatiak, és 45km/ó alattiak. Ezekre kell jogosítvány (kismotor vagy bármilyen) és rendszám. A rendszám alól kivétel a babeta vagy Korado segédmotor stabil lábtartó helyett hajtható pedállal és 2000 január elõtti gyártásúak. Ez a kivétel 2022-ig, utána kötelezõ lesz a rendszám. Csehországban ezekre nem kötelezõ.

14 éves vagyok. Lány és 8. osztályos. Gőzöm sincs hogy hova menjek továbbtanulni.4.8 volt a 7. év végi átlagom. Szóval jó tanuló. De nem tudom hogy mi érdekel. Pl kémia vagy angol amit el tudok képzelni. Ebből a kettőből milyen szakmák vannak?

Legjobb válasz: hol laksz?:D ha szegeden akkor a radnóti miklós gimnázium spec kémia szakát tudnám ajánlani:D (bár kevés az esélye h pont szegedi vagy) na mindegy.lehetsz pl gyógyszerész,a gyógyszerészek iszonyat jól keresnek.és az angol? Manapság minden álláshoz kell nyelvvizsga szóval az angolból károd nem lehet:D vagy lehetnél kémia/angol szakos tanár:) mire kikerülsz addigra a tanárok már elég jól fognak keresni!!:D igazából ha gimnáziumba mész aztán lehetsz akármi..csak tanuld azokat a tantárgyakat amik érdekelnek .(ui:én is nyolcadikos vagyok és nekem is ez a 2 tantárgy a kedvencem:D de én angolra szeretnék tovább menni!!)

hol laksz?:D ha szegeden akkor a radnóti miklós gimnázium spec kémia szakát tudnám ajánlani:D (bár kevés az esélye h pont szegedi vagy) na mindegy.lehetsz pl gyógyszerész, a gyógyszerészek iszonyat jól keresnek.és az angol? Manapság minden álláshoz kell nyelvvizsga szóval az angolból károd nem lehet:D vagy lehetnél kémia/angol szakos tanár:) mire kikerülsz addigra a tanárok már elég jól fognak keresni!!:D igazából ha gimnáziumba mész aztán lehetsz akármi..csak tanuld azokat a tantárgyakat amik érdekelnek .(ui:én is nyolcadikos vagyok és nekem is ez a 2 tantárgy a kedvencem:D de én angolra szeretnék tovább menni!!)
Merre laksz? Úgy tudunk jó sulikat mondani ahova felvennének. Szoktak nyelvi szakok ill. term tud.os szakok is lenni különbözõ gimikben/szakközepekben. Szoktak olyat csinálni, hogy szakközépiskola kémia szak és vegyész a kimenetel... Angollal nem nagyon fogsz elhelyezkedni ezt gimikbe szoktak indítani emelt óra számban. Itt általában annyira képes az ember, hogy a gimis évek alatt megcsinálja a nyelvvizsgát. De ez se mindenkinek. Több nyelvis ismerõsömtõl hallotam /akik pl:. tavaly végeztek meg elõtte/, hogy voltak 30-an és kb. a 1/3 a tudta megcsinálni. És ne aggódj, hogy nem tudod mit akarsz sokan 20on évesen se tudják.
A kérdező hozzászólása: székesfehérváron lakom :D

Leszedtem a L4D 1-et és amikor el indítom és el kezdek játszani akkor egy grafikai bug lép elõ pl:nem látszik mi van a kezembe nem látszanak a karakterek és a fél képet elfoglalja egy ilyen színes csík és szinte semmit nem láttok miért van ez?

config:win 7 celeron D 256 mb-os alaplapi kártya 1 GB ram

Legjobb válasz: Attól függ honnan szedted le mert nem mindegy próbáld meg ncore-ról onnan általában mûködni szoktak a dolgok.

Attól függ honnan szedted le mert nem mindegy próbáld meg ncore-ról onnan általában mûködni szoktak a dolgok.
A kérdező hozzászólása: csak az a baj hogy nincs ncore felhasználom
kérdez meg több ismerõsödet hogy van-e nekik és ha találtál valakit akinek van kérd meg hogy ha lehetõsége van rá akkor hívjon meg és már van is ncore-d

Kismamák, a terhesség során nektek is megfordult a fejetekben olyan dolog, amire nem kellene gondolni? Pl. Mi van, ha el kezdesz vérezni, mi van ha elvetélsz. Vagy, jól van a baba? Nem halt el?

Nálam előfordul, hogy átvillan az agyamon a hülyeség...olyankor már számolom a napokat, hogy mikor lát orvos...

Legjobb válasz: Sajnos ezek a gondolatok minden kismama fejében megfordulnak. Mert féltik a babájukat, és mindent oda képzelnek amit nem kéne. Pedig a pozítiv gondolkodás nagyon fontos.

Sajnos ezek a gondolatok minden kismama fejében megfordulnak. Mert féltik a babájukat, és mindent oda képzelnek amit nem kéne. Pedig a pozítiv gondolkodás nagyon fontos.
Nem fordult meg egyik gyermekemnél sem.
igen, abszolút! nem mondom, hogy álomba sírom magam az aggodalomtól, vagy halálra stresszelem magam, de néha-néha bizony vannak negatív gondolataim, és valami borzasztóan várom az UH-okat:) ))
Igen, néha eszembe jut. Mivel az utolsó trimeszterben vagyok, a halvaszületés az egyik legnagyobb félelmem. Nem pörgetem rajta az agyamat, de igyekszem nem elnyomni ezeket a gondolataimat sem. Ettõl még nem stresszelek rajta, csak feldolgozom a lehetõségeket. Amíg nem mertem kimondani, addig többször álmodtam ilyeneket. Amióta megfogalmaztam a félelmeim, az éjszakák nyugodtabbak. Egyébként szerintem teljesen természetes dolog, hogy babaváráskor / szülés közeledtével elõkerül az élet és halál kérdése. Eleve szüléskor a határmezsgyén táncolunk. Pszichológusok szokták a születést halálközeli élményhez hasonlítani, és nem egy anya éli meg szülés közben a halálfélelmet. Talán tudat alatt a terhesség elõhívja a saját születésünk emlékeit, félelmeit is. Úgy érzem, nem baj, hogy a természet is rákényszerít, hogy elgondolkozzak az élet és a halál kérdésén. Ettõl nem fog elhalni a baba, csak jobban tisztába jövök saját magammal.

Hy én One Direction koncertre megyek és után kéne néznem hogy milyen szokásaik vannak mivel autogrammot szeretnék PL: mennyit időt vannak a bakstageben? Mikor érkeznek meg? Mikor indulnak el? Vagy egy segitő oldalt is belinkelhettek akár angolul is .

One Direction koncert szokésok

Legjobb válasz: Szia, nem tudom milyen jegyed van, ha csak sima álló akkor szerencsén múlik, semmi máson, hogy találkozz a sztárral, eléggé védik õket stb. Igazából én voltam több híres ember koncertjén is, britney, gaga, rihanna, de egyiküktõl sincs autogramom, mert szinte lehetetlen a közelükbe férkõzni, hacsak fel nem hívnak a színpadra. Ha meet and greet jegyed van, akkor meg lesz közös kép stb. Akkor már garantált a nagy találkozás. De sok sikert

Szia, nem tudom milyen jegyed van, ha csak sima álló akkor szerencsén múlik, semmi máson, hogy találkozz a sztárral, eléggé védik õket stb. Igazából én voltam több híres ember koncertjén is, britney, gaga, rihanna, de egyiküktõl sincs autogramom, mert szinte lehetetlen a közelükbe férkõzni, hacsak fel nem hívnak a színpadra. Ha meet and greet jegyed van, akkor meg lesz közös kép stb. Akkor már garantált a nagy találkozás. De sok sikert
Inkább azt tudakold meg, hogy az adott városban melyik szállodában vannak. Bár valsz ott is nagy tömeg lesz, így esélytelen kb. Illetve vannak olyan zenekarok, akik koncert után kimennek hátul, ahol várják õket a rajongók és aláírnak. De valsz õk már akkora rajongótáborral rendelkeznek, hogy ezt nem teszik meg, ha mégis, akkor megint a tömeg a probléma. Igazából nem tudom, mert nem tudok róluk semmit. Más zenekarokkal kapcsolatos tapasztalataim alapján írtam ezeket :)

Motor (pl. mz) esetében mit jelent az, hogy "fel van fúrva"? Elõnyei? Hátrányai?

Legjobb válasz: Így néz ki a henger fúrás: [link] Akkor van rá szükség, ha a henger fala megkopott és kivállasodott. Ilyenkor felfúrják a következõ túlméretre, és kap új dugattyút, meg gyûrûket. Elõnye, hogy többé-kevésbé visszaáll a gyári kompresszió. Hátránya, hogy nem sokszor lehet csinálni.

Így néz ki a henger fúrás: [link] Akkor van rá szükség, ha a henger fala megkopott és kivállasodott. Ilyenkor felfúrják a következõ túlméretre, és kap új dugattyút, meg gyûrûket. Elõnye, hogy többé-kevésbé visszaáll a gyári kompresszió. Hátránya, hogy nem sokszor lehet csinálni.
A kérdező hozzászólása: Köszi. Egyébként pl. fogyasztásra, megbízhatóságra nincs negatív hatással?
Ami a fúrást illeti, utána be kell járatni, addig be kell tartani szabálályokat és addig többet fog fogyasztani, de utána ha ez már meg van utána jó a fogyasztása és erõsebb. De elõfordulhat olyan is hogy fúrásnál valamit nem jól csináltak, és akkor nem tud pörögni a motor annyit de az ritka. MZ-nél az a jó ha gyárilag van benne 20 ezer km és a gyári dugóval :) Amúgy nem mindegy milyen dugóval rakják össze, úgy általában a lengyel dugó a középkategóriás megoldás amivel nincsen baj.
Hát ha így csinálják mint a videóban... :D Amúgy jól leírta az 1. válaszoló, csak nem így néz ki a végsõ megmunkálás fázisa, ez maximum a következõ túlméret alá készíti a henger méretét, hogy utána hónoló szerszámmal átmenjenek rajt. A sima furat-esztergálás (ami a videón látható) nem ad jó felületet a hengernek. A hónolás ilyen felületet ad: [link] Amúgy ha jól van elkészítve (jó tûrések, jó hézagok), akkor gyakorlatilag olyan mint amikor a gyárból kijött. Viszont ha rossz minõségû cuccokkal szerelik, vagy rossz hézagokkal, esetleg a megmunkálás sem tökéletes, akkor elõfordulhatnak cifra dolgok. Hátránya tényleg annyi hogy kevesebbszer fúrható fel utána.
az etz250 különlegessége, hogy akkor is ugyanúgy megy amikor elvan tõle véve a kaja. Elõnye:keveset eszik, kb, 4 liter. Hátránya:a kevés kajától olajat is kevesebbet kap ez miatt a motor gyorsabban kukás lesz :/
Ezért is fontos a jó beállítás és a jó szintetikus olaj használata.

38 éves vagyok és iker babákat várok. Nem kaptam felvilágosítást pl:12hetesen nem kellett volna biokémiai vérvételre menni mert iker terhesnél nem végzik el. Kaptam tájékoztató könyvet iker terhességről annyit ír milyen fajtája van. Mi vár rám?

Legjobb válasz: Szia! 42 éves vagyok, elsõ babát várom. 3 vetélésem volt 2 év alatt. Semmi "opcionális" vizsgálatot, szûrést nem végeztetek el. A császár nálam az erõs rövidlátás miatt indokolt. 2002-ben mûtötték a szemem, a védõnöm szerint a császárhoz szükség lesz a zárójelentésre. Ha az orvosoddal nem lehet megbeszélni dolgokat menj el egy másikhoz! Tudom ajánlani az enyémet, ha gondolod. Középkorú kedves türelmes, tapasztalt hölgy, lehet kérdezni, válaszol, figyel minden gondozottjára. Boldog babavárást!

Szia! 42 éves vagyok, elsõ babát várom. 3 vetélésem volt 2 év alatt. Semmi "opcionális" vizsgálatot, szûrést nem végeztetek el. A császár nálam az erõs rövidlátás miatt indokolt. 2002-ben mûtötték a szemem, a védõnöm szerint a császárhoz szükség lesz a zárójelentésre. Ha az orvosoddal nem lehet megbeszélni dolgokat menj el egy másikhoz! Tudom ajánlani az enyémet, ha gondolod. Középkorú kedves türelmes, tapasztalt hölgy, lehet kérdezni, válaszol, figyel minden gondozottjára. Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Szeretnék válaszokat kapni olyan kismamáktól akiknek ebben része van vagy már tapasztalatot szerzett.Pl:Szülés elõtt bent kellet-e feküdni?Császármetszést végeznek.-e ha kérem?
Nálunk az ikerterheseket a 32 héttõl befektetik a kórházba. Császármetszést nem végeznek sehol sem saját kérésre, csak orvosi okból., de az ikreket többnyire így segítik világra
A kérdező hozzászólása: Persze hogy érdekel!!Neurológiai kezelés alatt állok állandó fejfájás és érrendelenesség miatt.Ezért is félek a dupla eröltetéstõl.Békés megyei kismama vagyok.
Én Bp-en élek. Nyugatitól 2-3 percre van a rendelõje az én dokimnak (elõtte voltam több másnál, de õ a DOKTORNÕ), szívesen elküldenék minden elérhetõséget, csak messze van tõled.:( Viszont érdeklõdöm a debreceni barátaimnál. Üdv. komment elõtti
Sajnos csak angolul találtam leírást, de errõl van szó. [link]
A kérdésed egyik része a yield managementre vonatkozik. Errõl tisztességes magyar nyelvû leírásokat fogsz találni. A másik része értelmezhetetlen megállapításokkal van tele. NEm tudjuk hova találtál ötvenezres jegyeket, és innentõl nehéz megmondani, vajon miért is van ez. Egyáltalán jó helyen, és jól keresel-e. Azt pedig hagyjuk, hogy "félévre elõre kellene foglalni a jegyeket, mert így sokkal olcsóbb". Ez így nem igaz.
Meg ha talalsz is yield management-rol leirasokat a legegyszerubb ha veletlennek tartod az arakat. Vedd meg es ne nezz vissza. Nemigen van jobb.
Az úgy mûködik, hogy alapból egy gépen van teszem fel 250 ülõhely. Ebbõl értékesítenek tízet 5000 Ft-ért, további tízet 8000-ért, és így tovább, egyre drágábban, míg az utolsók már egészen drágák. (a számok nem hitelesek, hasból írtam, de a lényeg ez) Hogy te milyen áron kapsz jegyet, az azon múlik, hogy hányadik vásárló vagy arra a napra az adott járatra. Ezért van az, hogy a járat megnyitásakor, azaz kb. félévvel az indulás elõtt legolcsóbbak a jegyek. Ha nagyon nem fogynak a jegyek, akkor késõbb nekiállnak akciózni, így az utazáshoz közeledve megint lehetnek olcsóbbak a jegyek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Egyébként Londonba néztem augusztus szeptemberre jegyeket, Wizzairnél, mert velük már repültem többször is és átlagban baráti árakkal dolgoznak.Viszont horribilis összegek voltak, EasyJet már jobb volt, de ott is csomag nélkül 40 rugóra hág az út, amit sokallok, mert múltkor 30 körül mentem csomaggal úgy, hogy elõtte 2 hónappal foglaltam le. Biztos a nyári idõszak is befolyásolja..
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszadó: igen, ez valószínû, hogy így van.. nem lenne rossz, ha létezne olyan program, ami méri, hogy adott oldalon online hányan vettek már:)
A foglalások, vásárlások száma több okból nem lehet nyilvános! Repülésbiztonság, üzleti titok, stb... Viszont olyan foglalási rendszer van, amelyik a foglalás és utazás közötti idõszak alatti legalacsonyabb árra automatikusan korrigálja a fizetendõ árat! Miután magam is használom, a válasz nem elméleti...
Utolsó ezt kifejted bõvebben? Melyik ez a rendszer? Tehát ha jól értem, akkor veszek egy jegyet 20 ezerért de utána ugyanaz 3000 Ft lesz akkor a különbséget vissza kapom? Ez elég hihetetlen de ha tudsz ilyet akkor írd a honlap címét. Köszi.
Pedig pont az az 1% az, amikor elszakad például. És nem feltétlen a helytelen használat miatt szakad el.
Ja vagy ha használat után kifordítod és újrahasznosítod.
Az az egy százalék arra vonatkozik, hogy ha étkezés elõtt veszed be.
Elszakad, lecsúszik...ezekre az esetekre vonatkozik a 99%
A kérdező hozzászólása: köszi
"nem kerül a közeledbe elõváladék" ??????
Nekem egyszer volt egy olyan gumim, aminek az oldalán volt egy szabályos, kör alakú kis lyuk, kb tûszúrásnyi... gyártási hiba

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!