Találatok a következő kifejezésre: Van mikor előt (4738 db)

Ezt mi okozza? Mikor formázni szeretném a vinyót ami csupán csak 10Gb akkor van mikor el sem jutok az F8-ig hanem valamiért lefagy a gép.

Vagy van mikor végig megy a telepítés és sikerül beindítani a rendszert természetesen Window's Xp 2 szervice pack de egy id? után gondol egyet és szintén lefagy! "Alaplap csere volt de a proci ezé az alaplapé már memóriákat is cseréltem de ugyanúgy ludas. Mi okozza ezt a jelenséget?

Legjobb válasz: Igen a táp szépen indúl,a vga-t meg cserélgettem de minddel ugyanaz. Általában akkor csinálja mikor valamilyen programot telepíteni szeretnék volt már rá példa hogy a cd-rõl akartam a hangot telepíteni és akkor fagyott le,de elõfordult akkor is ha a net-rõl próbáltam valamit telepíteni,de az az érdekes,hogy mikor az MSN-8.5,nél kérte hogy frissítsem a 9-re "érdekes azt végig csinálta gond nélkül"pedig valljuk meg õszintén közel 2 órát kellett rá várni míg végzett az msn telepítésével ! De mi okozhatja?Valaki??????

A kérdező hozzászólása: Igen a táp szépen indúl, a vga-t meg cserélgettem de minddel ugyanaz. Általában akkor csinálja mikor valamilyen programot telepíteni szeretnék volt már rá példa hogy a cd-rõl akartam a hangot telepíteni és akkor fagyott le, de elõfordult akkor is ha a net-rõl próbáltam valamit telepíteni, de az az érdekes, hogy mikor az MSN-8.5, nél kérte hogy frissítsem a 9-re "érdekes azt végig csinálta gond nélkül"pedig valljuk meg õszintén közel 2 órát kellett rá várni míg végzett az msn telepítésével ! De mi okozhatja?Valaki??????
10 gigás vinyó??? Az hány éves már?? Nemis gyártanak már ilyeneket. Amúgy meg szerintem már rossz a vinyó! Lehet szektorhibás vagy már a töredezett fájlok kicsinálták.
A kérdező hozzászólása: Semmi más nem volt csak egy pár ramot kellet kicserélni a vinyó még ma is müxik és képzeld minek a pl:1 terrás ha nem akarsz rajta tárolni semmit mivel téged csak az msn édrekel az egész internetbõl?Ha meg tárolás is lett volna a cél gondolod akkor nem minden kérdés nélkül kicseréltem volna a vinyót?
A kérdező hozzászólása: Ja mégvalami a process 400MHz a ramok pedig kb:378-at tesznek ki!
Szar a winchester, ki kell dobni, venni újat. Jó régi gép lehet a leírásod alapján. Vegyél egy 500 gigásat, már 20 ért lehet kapni. Más megoldás nincs
VGA, táp rendben?
Én is ezt írtam neki, de nem érdekli a megoldás, azt akarja hallani hogy nyomd be az f12-t háromszor aztán shift enter és minden rendbe jön és mindenki boldog lesz és a sok kis bolyhos nyuszika kéz a kézben sétálgat a búzamezõ közepén. Csak az a gond hogy a valóságban a nyulak nem sétálnak a búza mezõ közepén. Venni kell egy új winchestert. Ne valami 10 gigás prototípust amire még nagyapád töltötte le a pornót, hanem legalább 200 gigásat. Legalább több pornó fér rá :)
az igen!! :D:D
Kérlek válaszolj már kérdezõ, hogy mit csináltál, benyomtad a gombokat amiket írtam, vagy tényleg vettél valami újat? Bár szerintem úgysem hallgatsz rám és most ott ölsz a szétszedett géped elõtt és várod a csodát, és azért nem írsz.
tobb evig tart a pereskedes
nem kell beleegyeznie az eladásba, a ti részeteket bármikor eladhatjátok, de a másik tulajnak elõvásárlási joga van...ha nem él az elõvásárlási jogával, de van, aki megveszi az ingatlanrészedet, akkor eladhatod neki nyugodtan ha pedig nincs vevõ a fél ingatlanra és az ingatlan társtulajdonosa sem akarja megvenni, akkor a bíróság kötelezheti a feleket a közös tulajdon megszüntetésre
Ha nem fizeti ki a részeteket, akkor a Bíróság kötelezheti a ház eladására.
Árverés nem feltétlenül elõnyös, mivel elhúzódhat és gyakran csak áron alul lehet eladni. Közös tulajdon megszüntetésének módja még a társasházzá nyílvánítás, ha osztható az ingatlan.
Ez engem is érdekelne
Közös tulajdon megszüntetésére irányuló beadványt kell tenni a bíróságon.Ha van ítélet, erre a vesztes kötelezhetõ, azaz át lehet adni az ügyet a végrehajtónak.Úgy is, ha van konkrét vevõ, csak a végrehajtó bonyolítja az ügyet.Nem olcsó dolog.
Viheted bíróságra. Több évbe telik, és akkor sem köteles eladni annyiért amennyiért te találsz vevõt. Osztott tulajdont meg szinte lehetetlen eladni. Õ ott lakik még a házban? Költöztess be a te részedre albérlõnek egy 10gyerekes családot.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat sokat segítettetek...Csak azt nem értem mire jó ez az egész hogy õ nem egyezik bele, de sajna akkor bíróság.
most õszintén, mennyi hasznod lenne belõle ha sikerülne valami csoda folytán eladni? ha van is valamennyi a legészerûbb az lenne ha eladnátok azt 50-50 elosztanátok a befolyt pénzti, mindenki jól jár. Vagy valóban az van hogy megveszi tõled a részedet, és onnantól 100% az övé. H nem, akkor minimális pénzért meggondolandó hogy mennyit vacakolsz pragrafuslovaglással, mert lehet a végére deficites lesz az egész.

Az új évben milyen új tervetek van, mi elé néz gyermeketek a 2012 es évben? Milyen céljaitok, fogadalmaitok lesznek?

mi pár nap múlva kezdjük az ovit.én 2 hónap múlva dolgozni kezdek,kisfiam önállósodni fog.és biztos sok betegség elé is nézünk.

Legjobb válasz: Hát igen, minden év egy kihívás, jó lenne tavaszal leszigetelni a tetõt és megcsinálni a fürdõszobát az épülõ házunkon és április végén - májusban érkezik a az elsõ babánk is, dilemma, hogy hol legyünk a picivel míg házat lakhatóvá tesszük. Nem lesz egyszerû év. Örömöket és kitartást kívánok nektek.

Hát igen, minden év egy kihívás, jó lenne tavaszal leszigetelni a tetõt és megcsinálni a fürdõszobát az épülõ házunkon és április végén - májusban érkezik a az elsõ babánk is, dilemma, hogy hol legyünk a picivel míg házat lakhatóvá tesszük. Nem lesz egyszerû év. Örömöket és kitartást kívánok nektek.
A kérdező hozzászólása: nekünk a fürdõszobát kéne felújítani, de most idén inkább elhalasztjuk.remélem sikerül a baba érkezéséig rendbe tennetek mindent.sok boldogságot nektek.
Nekünk most kivételesen olyan hatalmas dolog nem lesz:) tavaly terhes voltam már szilveszterkor, idén megszületett a kisfiunk, elõtte 2 évvel a kislányommal voltam várandós szóval mindig valami nagy dologra vártunk szilveszterkor:) Most semmi extra:) Azt kívánom a következõ évre hogy a férjem rengeteg befektetett munkája megtérüljön, egyenesbe kerüljünk egy kicsit anyagilag és ne kelljen minden hétvégén távol lennie tõlünk (a hétköznap nappalokat leszámítva). Ezenkívül a kislányom ovis beíratása lesz a tavasszal, és szeptemberben megy:)
Kislányom márciusban oviba megy, elsõ-hátsó terasz járólapozása, 2.gyermek tervezése, hátsó kerítés. sok minden van, de nem minden tud sajnos megvalósulni.
Hát ahogy ránk jellemzõ, megint zûrös, sokatmondó év elé nézünk. Ha minden igaz:) :) érkezik jövõre a kistesó, a férjem új vállakozásba szeretne kezdeni, bõvítjük a lakást(egy szoba+ebédlõ), illetve a fürdõszobát kellene felújítani. Most sem fogunk uantkozni:) :) B.U.É.K.!!!!!!
Nagylányunk folytatja az ovit. Új gyógyszert kap a betegségére, reméljük hat majd. Kisebbik szeptemberben kezdi az ovit, utána megyek vissza dolgozni 5 év után. Házat kéne színezni, kerítést befejezni. Autót felkészíteni a mûszakira. Hirtelen ennyi jut az eszembe. Remélem plusz extrák nem lesznek.
A kérdező hozzászólása: Mindig leszenk feladataink, célkitûzéseink.ez igy a jó.látom senki se fog jövõre se unatkozni. Buék mindenkinek.

3 hetes babám nappal nagyon jó alvó és ébren is jól el van, de mikor eljön az éjszaka, rákezdi és órákig fenn van. Mitõl lehet?

Cicin olykor elálmosodik, de mikor a kiságyba teszem azonnal ordít. Egy órát sem bír ki nyugalomba. Van mikor már a cici sem kell neki és ringatva is sír. Sírni sem bírom hagyni túl sokáig. Nem tudom mit csinálhatnék még, hogy mi is tudjunk aludni, meg õ is valamennyit.

Legjobb válasz: Szia. Nalunk is ez volt/van. En arra a kovetkeztetsre jutottam, hogy nem altatom mig nem lesz almos ugy sem alszik el hamarabb. Sajnos mi csak 12 fele alszunk el es mar 4 honaposak vagyunk. Ete 6 tol egyaltalan nem alszik, van, hogy elszundizik, de 5 perc utan felebresztem, es megsem sikerul hamarabb elaltatni. Egy jo tanacs, ha magatol elalszik ne kezd ringatni este, mert raszokik, mikor eljon az ideje ugyis elalszik. Sajnos en elkezdtem ringatgatni 3 hetesen es most is ringatva alszik el ejfelkor.

Szia. Nalunk is ez volt/van. En arra a kovetkeztetsre jutottam, hogy nem altatom mig nem lesz almos ugy sem alszik el hamarabb. Sajnos mi csak 12 fele alszunk el es mar 4 honaposak vagyunk. Ete 6 tol egyaltalan nem alszik, van, hogy elszundizik, de 5 perc utan felebresztem, es megsem sikerul hamarabb elaltatni. Egy jo tanacs, ha magatol elalszik ne kezd ringatni este, mert raszokik, mikor eljon az ideje ugyis elalszik. Sajnos en elkezdtem ringatgatni 3 hetesen es most is ringatva alszik el ejfelkor.
A kérdező hozzászólása: Azt se bánnám ha éjfélkor aludna el, csak aludna folyamatosan 4-5 órát. A másik, ha mégis elalszik s fel kel utána, másfél óra míg valahogy visszaaltatom. Te éjszaka sem altatod vissza ha nem álmos? Foglaljam le valamivel akkor? Elég nehéz, mert egy szobában vagyunk vele s hát ugye apa aludni akar munka után.
Az elején gyakori, hogy a babák felcserélik a nappalt az éjszakával. Fiamnál is ez volt, de idõvel rendezõdött, elõször úgy, hogy nagyon késõn aludt el, majd kb óráról órára elõrébb hozta ezt az idõpontot. Én nem eröltettem semmit, csak figyeltem õt és az igényeit. Amit tehetsz, hogy bevezetsz egy esti rutint. A baba nem tudja hány óra, viszont hamar megtanulja, hogy mi után mi következik. Pl fürdés után cici, majd alvás. Nyugi, rendezõdni fog! :)
Ez volt nálunk is, sajnos a babák nem tudják, hogy mikor van nappal és mikor van éjjel. Én azt csináltam, hogy nappal ha álmosis volt, nem altattam, elaludt magától, persze ha sírt akkor cumit adtam a szájába, kicsit ringattam, a sírástól kifáradt és elaludt. Ha kaja idõ volt keltettem, hogy szokja mikor kell enni. Fürdetés mindig 7-8 között van nekünk, így kb abból is tudja, hogy este van. Éjjel ha felkel nem altatom, nem ringatom, visszaalszik magától.
Ejszaka vissza altatom, nagyon fotos, hogy ejjel nem szabad beszelni a babahoz, hogy tudja megkulonboztetni az ejjelt a nappaltol. Nem lehet, hogy a foga kinozza? Nekunk kijott ket fogacskank pedig alig multunk 4 honaposak.
Szoktad szopiztatás után mérni? Megeshet, hogy estére nincs annyi tejed, és éhes még. Nálunk is ez volt, nem tudtuk megnyugtatni esténként, álmos volt szegény, de nem tudott aludni. Csak akkor kezdtük mérni, és kiderült, hogy kevés a tejem, és ami volt is, az is kissé színtelen volt, ami nem tartalmaz elég tápanyagot.
A kérdező hozzászólása: Tápszert is kap valamennyit, mert az elején nem akart megindulni a súlya és a gyerekorvos mondta, hogy kell. Este mindig kap tápszert is, hogy jobban teli legyen a hasa. Hát a foga nem tudom, hogy 3 és fél hetesen már kínozhatja e. Viszont amit észre vettem, hogy menetrendszerûen hajnali 2-kor erõlködik és van is kakis pelenka. Már 3 napja így megy. Nem tudom, hogyha hasfájós lenne, akkor például annak milyen tünetei vannak és az lehet, hogy csak éjszaka fáj a hasa egy babának? Éjszaka nem szoktam beszélni hozzá és csak kislámpát oltok. Inkább az a baj, hogy órákig nem tudom visszaaltatni, mintha azt szeretné, hogy foglalkozzak vele, mint nappal. Nem tudom mikor lesz ennek vége...

Rendmániás vagyok? A férjemmel veszekszünk mert én mindig mondogatom hogy pakoljon el, segitsen takaritani, mosogatni, tartson rendet és hogy szerintem mindig van mit takaritani ö ezt nem igy látja, nálatok hogy van ez?

Amiota megvan a fiam 4honapos lassan azota méginkább kérem hogy segitsen takaritaNI MERT ellötte ithon voltam megcsináltam mindent neki nem sok jutott a takaritásbol csak a porszivozás és néha a mosogatás de amiota baba van kevesebb idöm és energiám van erre és talán mégjobban zavar ha nincs minden rendben vagy éppen nem jut idö valamit megcsinálni.Az meg a másik nagy gond hogy a látogatokat én szeretném elöre beprogramozni hogy mikor jönnek hogy addigra minden a helyén legyen mert én igy érzem jol magam,ö meg nem érti meg miért kell mindig takaritani és miért kell készülni ha jön valaki látogatoba.De én nem szeretek ugy vendégeket hogy nincs az a rend amit én elfogadhatonak tartok,ehez pedig az kell hogy tudjam pár nappal,héttel elöre mikor jön valaki és addigra igyekszem mindenz megcsinálni és ugy tervezni a dolgokat hogy tudjak készülni a fogadásukra.NÁLATOK HOGY VANNAK EZEK A DOLGOK???

Legjobb válasz: Szia! Olyan mintha minden sorodat én írtam volna. Kivéve hogy az én féjem mindent amit mondok meg is csinál. Én is rend és tisztaság mániás vagyok. És fõleg most hogy a lányom már mászik a földön. Amúgy a Czeizel doktor le is írta egy tanulmányában hogy a baba elsõ egy évében nagyon fontos a higiénia és a tisztaság, portalanítás, mert az allergiát így talán ki lehet küszöbölni. Persze nem szabad átesni a ló túloldalára. Régen három-négy naponta takarítottunk, most két naponta. Igen kell a gyereknek a kosz, de nem a mocsok. Két nap alatt bizony alaposan össze tud jönni a por, fõleg hogy magas földszinten lakunk. És hát nem röpködünk a lakásban. És nem értek egyet az elõttem szólóval. Ugyanis a férfinek is olyanok lesznek az igényei amilyeneket mi nõk teremtünk köréjük illetve amit tõlünk látnak. De azért mert õk dolgoznak még õk is ott élnek a lakásban. Én nem a cselédje vagyok a páromnak hanem a felesége! Vannak elvárásaim amikbõl nem engedek. Én is elfáradok a 24 órás anyaságban, fõzök, mosok, vasalok gyerekkel foglalkozom, stb... Néha puffog is a férjem hogy most volt takarítva de engem ez nem érdekel. Mivel beteg a gerincem és a csípõm ezért sajnos a proszívózást nem tudom megcsinálni. Illetve meg tudnám de akkor minimum egy napig nem tudnék lábra állni. Minden mást meg tudok és meg is csinálok. De amikor a párom itthon van akkor õ mosogat, õ melegíti meg a kaját és hozza be nekem. Én olyankor pihenek. Nekem ez meg jár és szükségem is van rá. De õ ezt nem parncsszóra teszi hanem mert szeret. Néha noszogatni kell a porszívózás miatt de mindíg megcsinálja. Úgyhogy azt tanácsolom ne engedj az elveidbõl és igenis segítsen neked is a párod. Ez a közös élet alapja. Nem a rabszolgaság!

Szia! Olyan mintha minden sorodat én írtam volna. Kivéve hogy az én féjem mindent amit mondok meg is csinál. Én is rend és tisztaság mániás vagyok. És fõleg most hogy a lányom már mászik a földön. Amúgy a Czeizel doktor le is írta egy tanulmányában hogy a baba elsõ egy évében nagyon fontos a higiénia és a tisztaság, portalanítás, mert az allergiát így talán ki lehet küszöbölni. Persze nem szabad átesni a ló túloldalára. Régen három-négy naponta takarítottunk, most két naponta. Igen kell a gyereknek a kosz, de nem a mocsok. Két nap alatt bizony alaposan össze tud jönni a por, fõleg hogy magas földszinten lakunk. És hát nem röpködünk a lakásban. És nem értek egyet az elõttem szólóval. Ugyanis a férfinek is olyanok lesznek az igényei amilyeneket mi nõk teremtünk köréjük illetve amit tõlünk látnak. De azért mert õk dolgoznak még õk is ott élnek a lakásban. Én nem a cselédje vagyok a páromnak hanem a felesége! Vannak elvárásaim amikbõl nem engedek. Én is elfáradok a 24 órás anyaságban, fõzök, mosok, vasalok gyerekkel foglalkozom, stb... Néha puffog is a férjem hogy most volt takarítva de engem ez nem érdekel. Mivel beteg a gerincem és a csípõm ezért sajnos a proszívózást nem tudom megcsinálni. Illetve meg tudnám de akkor minimum egy napig nem tudnék lábra állni. Minden mást meg tudok és meg is csinálok. De amikor a párom itthon van akkor õ mosogat, õ melegíti meg a kaját és hozza be nekem. Én olyankor pihenek. Nekem ez meg jár és szükségem is van rá. De õ ezt nem parncsszóra teszi hanem mert szeret. Néha noszogatni kell a porszívózás miatt de mindíg megcsinálja. Úgyhogy azt tanácsolom ne engedj az elveidbõl és igenis segítsen neked is a párod. Ez a közös élet alapja. Nem a rabszolgaság!
nalunk a ferjem a rendmanias, de megerti, hogy a hazimunkabol kell lefaragni, hogy legyen ido, és õ is besegít. mivel nem fõzök, könnyebb neki mosogatni peldaul, igy neki sem olyan megterhelo.
Én nem mondanám magam rendmániásnak, de teljesen úgy cselekszem, mint te. Fontos, hogy tudjam, mikor jön valaki, és ideges vagyok, kapkodom, hogy minden rendben legyen, mire jönnek és sütit is szoktam sütni erre az alkalomra. Ezt én is így tartom elfogadhatónak. A férjemmel viszont nem veszekszem ez miatt. Közülünk õ a rendszeretõbb, így igyekszem mindig rendben tartani a lakást -most már két gyerek mellett- viszont nagyon utálom, hogyha megjön, és elkezd mondjuk elpakolni valamit vagy morzsát lesöpörni az asztalról, mert akkor azt hiszem, hogy nem tartja elégnek, amit csinálok. Pedig nincs így, mert sosem tesz szóvá semmit, csak segíteni akar. Az a baj, hogy megfelelési kényszerem van, rájöttem:D Szerintem ez nálad is így van sorstárs:D:) ))
Nálunk én csinálok mindent, mert a férjem sokat dolgozik és ha végre itthon van velünk, azt szeretném, ha velünk lenne, és inkább a fiával foglalkozzon, mint a mosogatással. Ennyi jár neki, hisz õ tart el minket. Nálunk sincs az a makulátlan rend, de igyekszem mindig tisztaságot tartani, erre én is érzékenyebb lettem, mióta a fiam megszületett. Persze a férjemnek is van azért feladata: õ vásárol, mert nekem az még nehézkes babakocsival. Ha vendégek jönnek én is szeretem tudni elõre, hisz úgy kell készülni, de azért õk is megérhetik, ha például nem volt idõm lepakolni a szárítóról. Mindenképp beszélj errõl a férjeddel és adj neki feladatot. A pasik csak ebbõl értenek. Ha szeret, megérti, h egyedül nem bírod. Kitartás!
Szerintem takaritsal annyit, amennyit tudsz, birsz, es szukseget erzed. A ferjedet hagyjad ki a takaritasbol, gondolom dolgozik o is, es ha meg mondja is, hogy miert takaritasz annyit, akkor tenyleg miert? Ha te igy erzed magadat jol, akkor csinald, de ne a ferjedet "cseszegesd" ezzel. De miert kell hetekkel elobbre tudni, hogy valaki megy hozzatok? Ha ugyis mindig takaritasz, akkor mindig tisztasag van, akkor minek tudni, hogy mikor mennek a latogatok? Szerintem ne stresszeld magadat, de foleg ne a ferjedet. Es mi lesz, ha lesz meg gyereketek?
14:22-es vagyok Félreértettél, nem azt szeretném mondani hogy a cselédje vagyok.Besegít nekem amennyit csak tud.Nem tudom hogy a kérdezõnek a férje milyen munkát végez, az enyém kemény fizikai munkát napi 10-12 órában így nem is tud akkora rendetlenséget csinálni, mivel egész nap nincs otthon. Csak azt szerettem volna hangsúlyozni hogy nálunk ilyen a munkamegosztás. Én nem várom el tõle hogy segítsen, hiszen én sem tudok neki segíteni az õ munkájában, de igenis jól esik az embernek ha a párja megcsinál helyette dolgokat. Én csak azt mondom hogy ha nem azzal jövök mindennap h igenis segítsen, rájön magától is, és ez nem lesz vita tárgya a továbbiakban.

Mi van az élet után?

Legjobb válasz: semmi nincs utána...ugyanis nincs olyan, hogy élet után, ahogyan élet elõtt sincs. az élet az van, meg nem szûnõ folyamat. ha arra gondolsz mi van a születés-halál közti állapot után közvetlen, az más kérdés. az élet "ellentéte" nem a halál, a halálé párja a születés...az életnek nincsen így párja, bár a nemlétezõt is idesorolhatnánk, de az még mindig létezik, mint nemlétezõ. :D üdv 26/F LastOne.Left

semmi nincs utána...ugyanis nincs olyan, hogy élet után, ahogyan élet elõtt sincs. az élet az van, meg nem szûnõ folyamat. ha arra gondolsz mi van a születés-halál közti állapot után közvetlen, az más kérdés. az élet "ellentéte" nem a halál, a halálé párja a születés...az életnek nincsen így párja, bár a nemlétezõt is idesorolhatnánk, de az még mindig létezik, mint nemlétezõ. :D üdv 26/F LastOne.Left
Halál.
lehet hogy reinkarnáció.ez a hindu vallás része. lehet hogy semmi.nothing.nichts.noku.nyista. lehet hogy mennymint a katolikusoknál és az ortodoxnál. lehet hogy sok. nem tudom. de az élet állandó, a test porhüvely, tehát lélek megy tovább, vagy felszáll. nem tudom.
sok sírás vagy nevetés..
ELMÚLÁS !
Mivel a halálból nem szoktak visszajönni, hogy elmeséljék ezért ezt nem tudhatjuk, maximum találgatni tudunk!
remélem nemfogsz feltámadni
Te nem halsz meg, csak a tested. Te mint tudat tovább élsz, új testet kapsz, és ez így megy nagyon sokáig.
Nincs semmi.
Nagyon remélem, hogy az, amit Elsõ és Második írtak. Remélem, ha meghalok, halott leszek. Az nem is érdekel, hogy eltemetnek-e, csak hadd legyek halott és hadd nyugodjak békében.
Ahogy az elõzõ mondta. Az élet örök, csak a forma változik. Elõtte? Utána? Ezek csak a poláris gondolkodás délibábjai.
Semmi.
Miért, a halál elõtt mi van? ;)
Nincs semmi
nem tudom de valami van az tuti...ne aggodj, meg fogjuk tudni mindannyian.
A pokol tüzében fogunk égni az idõk végezetéig... Én legalábbis biztos;):D Am. megyõzõdésem hogy VALAMI biztos van. Kell lennie, mert csak ugy logikus.
Temetés
egység

Voltál háboruba? Miért van háború? Mikor eléd ugrik egy ellenség nem jut eszedbe hogy "vazz, ennek is lehet otthon családja, mi a f*szomé lőjük egymást? "

Igen, csak 18 vagyok és tapasztalatlan ilyen témában, ha eljön a háború ideje én nem akarok benne részt venni, ugy érzem inkább meghalok mint hogy ilyesmiben részt vegyek...

Legjobb válasz: Voltál háboruba? Voltam. Szerencsére elég kicsi voltam ahhoz, hogy csak pár részlet maradjon meg, de az is éppen elég. Miért van háború? A mi esetünkben azért volt, mert egy ország (Horvátország) nem akarta tovább szopni a f*szt, és el akart szakadni az anyaállamtól (Jugoszlávia). Persze ez nekik nem tetszett, és visszatámadtak. Mikor eléd ugrik egy ellenség nem jut eszedbe hogy "vazz, ennek is lehet otthon családja, mi a f*szomé lõjük egymást? " Nem, miután lebombázzák az otthonod, kinyírják a feleséged és a gyerekeidet, k*rvára nem jut eszedbe. Kajak, amikor ott áll veled szemben egy szerb (vagy bármilyen ellenség) és az a kérdés h ki lõ elõször, rohadtul nem érdekel a másik családja. én nem akarok benne részt venni: ilyenkor nem kérdezi senki, h részt akarsz-e venni benne. Vagy részt veszel, vagy meghalsz, lehet választani. Lehet, hogy neked most nemesnek tûnik a dolog, hogy hú inkább meghalok mint hogy másik embert megöljek, de ugyanúgy a háborúban is nemesnek tûnt az a cél, h inkább meghalok, mint h elnyomásban éljek.

Voltál háboruba? Voltam. Szerencsére elég kicsi voltam ahhoz, hogy csak pár részlet maradjon meg, de az is éppen elég. Miért van háború? A mi esetünkben azért volt, mert egy ország (Horvátország) nem akarta tovább szopni a f*szt, és el akart szakadni az anyaállamtól (Jugoszlávia). Persze ez nekik nem tetszett, és visszatámadtak. Mikor eléd ugrik egy ellenség nem jut eszedbe hogy "vazz, ennek is lehet otthon családja, mi a f*szomé lõjük egymást? " Nem, miután lebombázzák az otthonod, kinyírják a feleséged és a gyerekeidet, k*rvára nem jut eszedbe. Kajak, amikor ott áll veled szemben egy szerb (vagy bármilyen ellenség) és az a kérdés h ki lõ elõször, rohadtul nem érdekel a másik családja. én nem akarok benne részt venni: ilyenkor nem kérdezi senki, h részt akarsz-e venni benne. Vagy részt veszel, vagy meghalsz, lehet választani. Lehet, hogy neked most nemesnek tûnik a dolog, hogy hú inkább meghalok mint hogy másik embert megöljek, de ugyanúgy a háborúban is nemesnek tûnt az a cél, h inkább meghalok, mint h elnyomásban éljek.
szerencsére nem
Vannak háborús filmek, ami ezt a témát is boncolgatják. Amit ajánlok, az a "Nyugaton a helyzet változatlan" címû film (All Quiet on the Western Front), ami eredetileg egy regény, de azt nem olvastam. Egy jelent a filmbõl, ami errõl szól: http://www.youtube.com/watch?v=yKOmWYSRNo0 Vagy a Gyûrûk Ura második részének hosszabb kiadásában Faramir monológja (ami a könyvben eredetileg Frodóé, de igazából mindegy) http://www.youtube.com/watch?v=8o2Tf7v7aW4 0:50-tõl magyarul: "Frodó: Mi egy titkos küldetést teljesítünk. Aki szembenáll az ellenséggel, jól teszi, ha nem hátráltat. Faramir: Az ellenség? Kötelességtudatban õ sem maradt el tõled, azt hiszem. Vajon mi volt a neve? Honnét jött? Valóban gonoszság ült a szívében? Miféle hazugságok sodorták ily távol az otthonától? Nem maradt volna-e inkább odahaza... békében? Egyébként a háborúban az ember személyisége eldurvul. Ha arról van szó, hogy ölsz, különben téged ölnek, akkor az ember inkább az elsõ lehetõséget választja.
A ryan közlegény megmentése is jó
vagy nézz 2. világháborús dokumentum filmeket
Elõzõ vok http://www.youtube.com/watch?v=LUGqZmfZZ5o ajánlom figyelmedbe ezt a vidit. Az elején a szöveg angolsága szar, azt tekerd át, a képek magukért beszélnek. Ez itt történt, a te életedben, bõ 15 éve, pár kilométerrel arrébb Magyarországtól, a horvátországi magyarok erõsen érintve voltak. Mindig összeszorul a szívem, ha ezt látom, ott csücsültem kisgyerekként az egész közepén (nem vok tõled sokkal idõsebb) :/ De a legdurvább, h így utólag visszanézve azt kell h mondjam h megérte.
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm a válaszokat

Ti hogy mentek el wc-re 1-1, 5 éves gyerek mellett, ha ébren van és nincs más otthon rajtatok kívül? Hol van, mit csinál addig a gyerek?

Nyilván nem a pisilésre gondolok. A fiam 14 hónapos, de ha becsukom magam mögött a wc ajtót, elkezd üvölteni, és nem hagyja abba, míg ki nem jövök. Jelenleg még egy szoba-konyhában lakunk, ahol egész nap egy helyiségben vagyunk. Egyedül vagyok vele egész nap. Hamarosan beköltözünk a felújított házunkba, és nem tudom, mit csináljak vele, míg én wc-n vagyok. Nem vagyok ott "órákig", de elég frusztráló, hogy míg én "végezném a dolgom", ő bömböl az ajtó előtt, vagy a kiságyban (az is ott van az ajtó mellett), ha beleteszem. Próbáltam már neki elmagyarázni, hogy anyának most be kell mennie a wc-re, oda nem jöhet velem, meg sietek stb, de nem segít semmi. Ti hogy oldjátok meg?

Legjobb válasz: Ez gyerekfüggõ. Nekem 3 van. Amelyik üvöltött, azt beengedtem. késõbb nem fogja igényelni, hidd el. Most a legkisebbem 14 hónapos, õ megszokta, hogy becsukom az ajtót. Kezébe adsz egy játékot és nyitva hagyod az ajtót. Biztos elõször megnézi, hogy "mit csinálsz", de késõbb már nem fogja izgatni, és akkor talán be sem megy, elég ha látja, hogy "elérhetõ vagy". A másik lehetõség, hogy akkor végzed a nagy dolgod, amikor alszik.

Ez gyerekfüggõ. Nekem 3 van. Amelyik üvöltött, azt beengedtem. késõbb nem fogja igényelni, hidd el. Most a legkisebbem 14 hónapos, õ megszokta, hogy becsukom az ajtót. Kezébe adsz egy játékot és nyitva hagyod az ajtót. Biztos elõször megnézi, hogy "mit csinálsz", de késõbb már nem fogja izgatni, és akkor talán be sem megy, elég ha látja, hogy "elérhetõ vagy". A másik lehetõség, hogy akkor végzed a nagy dolgod, amikor alszik.
Hát, volt már olyan, hogy szinte az ölemben ült közben, mert ha kint sírt, nekem nem ment a dolog... Szégyen, nem szégyen, ez van.
Bejön velem... Ennek igazából tanító jellege is van. A gyerekek másolják a szokásainkat. Pl. nagyobbik fiam 20 hónaposan már a wcbe pisilt állva! (kissámliról, apukáját is sokszor elkísérte a mellékhelyiségbe) Sosem bilizett, csak wcre volt hajlandó menni. Amit nem is bánok, mert azt látom, hogy amelyik gyerekek bilihez vannak szoktatva viszonylag nehezen váltanak wcre és félnek a wc-n!
nyitott ajtó. érdekli, hogy mit csinálsz közben, így tanul.
Vagy nyitva hagyom az ajtot, vagy beengedem. Ez van, mar kezdek hozzaszokni :) 18 honaposom van.
Nyitott ajtó. Ez van.
Hát kinyitom az ajtót, bemegyek, leülök és elintézem a dolgom:) ) Nyilván jön utánam, de hát nem a saját 14 hós gyereke elõtt fogok szégyenlõsködni.Ne aggódj, nem lesz "egész életében" ez a hobbija, hogy utánad megy a wc-re is:) Marhára nem érdekli mit csinálsz csak lásson, megijed ha csak úgy "eltûnsz", vele még nem tudod megértetni, hogy ez egy olyan dolog amit egyedül végez az ember, zárt ajtók mögött:)
ha gáz, han gáz, jön velem.Már megszoktam, hogy nyitott ajtónál intézem.
Az elsõ 10 alkalommal beraktam a kiságyba addig, ha üvöltött hát üvöltött, nem trónoltam benn fél órákat. Utána már be sem akart jönni, azóta sem. Ebbõl nem vagyok hajlandó engedni.
Nyitott ajtó nálunk is. Õ nyitja-csukja az ajtót, ezzel elvan, ha nagyon nyûgös, akkor megengedem, hogy letekerje a wc papírt, azzal is jól elszórakozik, míg én a dolgom végzem.
Jött velem. Leült a WC ajtóba, és elvolt a WC papírral. 4 éves, de most is kinyitja rám a WC ajtót, ha valamit kérdezni akar. Engem nem zavar, nem fogok a gyerekem elõtt szégyenlõs lenni. Ha zuhanyzok, vagy törölközök akkor is bejön a fürdõszobába.
ugyan az en fiam meg csak 16 honapos, szoval messze van a bilire szoktatas, de O is sir ha en eltunok, szoval betettem a bilit a wc melle, ha be akar jonni akkor megmutattam neki, hogy amig en ulok, uljon O is a bilire. most mar ott tartunk, hogy mikor szolok Neki, hogy megyek wcre, akkor kiveszi a wc mellol a bilit, es raul... persze pelusostul, es igen, kellett hozza ido mig megszoktam hogy egy szempar szegezodik ram mikozbem vegz a dolgom, de igy egyszerubb. a legjobb amikor utanoz... ha esetleg nehezebben megy a dolog:-):-):-) de igy tanul.
Vidd nyugodtan magaddal. Szobatisztaságra szokás szempontjából ráadásul kimondottan hasznos, ha a gyerek tudja, hogy anya és apa a wc-be pisil-kakil.

Még mindig nem kaptam meg a jogosítványom, 11. én adtam fel a vizsgaigazolást, ma 6. -a van. Kit hívhatnék fel, hogy hol tart vagy mi van vele? El megyek érte ha kell, de már kezd nagyon elegem lenni az egészből.

Miért kell a végsőkig húzni??? Rohadt mocskok.

Legjobb válasz: általában 1 hónap szokott lenni amíg kiküldik.. ha nem pesti vagy akkor azt még felküldik Pestre,ellenõrzik,( elõtted vannak vagy 100-an kb.. ) aztán vissza küldik oda ahova beadtad,és úgy küldik el neked.. ha pesti vagy akkor is vannak elõtted 100 ezren. amúgy az okmány irodát hívd fel,( gondolom oda adtad be),vagy ha nem akkor azt hívd ahova beadtad.

általában 1 hónap szokott lenni amíg kiküldik.. ha nem pesti vagy akkor azt még felküldik Pestre, ellenõrzik, ( elõtted vannak vagy 100-an kb.. ) aztán vissza küldik oda ahova beadtad, és úgy küldik el neked.. ha pesti vagy akkor is vannak elõtted 100 ezren. amúgy az okmány irodát hívd fel, ( gondolom oda adtad be), vagy ha nem akkor azt hívd ahova beadtad.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat, 1 hónap határidõt mondanak, de hát eddig egy ismerõsöm se volt akinek tényleg elhúzták volna 1 hónapig.. 2 hét, maximum 3 és kiküldték :S

A kisfiam 2, 5 éves, a bilibe pisilés megy, de kakilni nem hajlandó bele? Ha kell neki pisilni, akkor szépen szol vagy magától ráül, de ha kakilnia kell, akkor éppen ott végzi el a dolgát, ahol éppen áll. Van mikor még el is bujik. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Semmi baj, 1-2 hét és ez is rendben lesz :=). Türelemmel magyarázd el mindig, hogy most milyen büdi, kakis lett az alsója (kicsit viccesen, de azért fújjolhatsz is, hogy fújj, milyen csúnya, büdi, viszem is a wc-be, mert a kaki odavaló, együtt odaviszitek, beledobjátok és õ lehúzhatja a wc-t - ezt nagyon szeretik!)DE! Sose szidd meg, ha bekakil, csak mondd el, hogy jajaj, már megint rossz helyre került ez a fránya kaki, stb. Ígérd meg neki, hogy ha a wc-be/bilibe kakil, õ lehúzhatja majd és apának is elmesélitek, hogy milyen ügyes nagyfia van! Ez általában hat és ahogy fent is írtam, 1-2 hét alatt teljesen helyére kerül a kis fejében a feladat :=).

Semmi baj, 1-2 hét és ez is rendben lesz :=). Türelemmel magyarázd el mindig, hogy most milyen büdi, kakis lett az alsója (kicsit viccesen, de azért fújjolhatsz is, hogy fújj, milyen csúnya, büdi, viszem is a wc-be, mert a kaki odavaló, együtt odaviszitek, beledobjátok és õ lehúzhatja a wc-t - ezt nagyon szeretik!)DE! Sose szidd meg, ha bekakil, csak mondd el, hogy jajaj, már megint rossz helyre került ez a fránya kaki, stb. Ígérd meg neki, hogy ha a wc-be/bilibe kakil, õ lehúzhatja majd és apának is elmesélitek, hogy milyen ügyes nagyfia van! Ez általában hat és ahogy fent is írtam, 1-2 hét alatt teljesen helyére kerül a kis fejében a feladat :=).
Nekünk is ez volt a probléma, õ is elbújt a szobanövények mögé. Mi odatettük a bilit. Rögtön belekekált. :)
Szia, az én kislányom is ezt csinálta, õ 21 hónaposan már le akarta venni a pelenkát, a pisi gyönyörûen ment a bilibe, Wc-be, fûbe, de a kaki elõször csak a kertbe egy fához, utána állandóan elbújt valahova és bekakilt a bugyiba, ill. visszatartotta.Most 23 hós és négy napja bilibe kakil, nem fél, nem tartja vissza.Két hónap kellett, hogy agyilag megérjen rá.Nálatok ez lehet, hogy csak pár nap lesz, vagy egy-két hét, mert a te fiad már picit idõsebb.Nyugi, hidd el magától rendezõdik.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!