Találatok a következő kifejezésre: Van még nála, ha (163 db)

kor? nem mindegy h 14 vagy õ 18 v 22 vagy õ meg 26
Én 14-15 évesen akartam járni egy 18 éves lánnyal. Majdnem össze is jött, csak mivel hirtelen rápattant másik 2 srác is mondtam neki, hogy azt válassza akivel többet tud lenni stb. És így végül nem engem választott. Van esélyed. Várj vele, ne eröltesd rá az sosem jó. A türelem erény, és a végén eléred a célod. Hogy eltereld felõle a figyelmed játsz valamivel, edz, fuss vagy bármi.
Nem akar veled beszélni, de nem bírja? Akkor keresd Te õt, csak örülni fog neki. Hívd el valahova. Beszélgettek, közbe megtudhatod, h van-e esélyed, valamennyire csak fog látszani rajta, h hogy viszonyul hozzád. Amúgy tényleg jó lenne a korotokat tudni.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat:)

Pou-ban a Pou Jump-nál az űr után van még valami? Ha igen, mi?

Legjobb válasz: Van egy kapu amin keresztül átmész a mennybe,ott ilyen szivárvány van. A felhõk közt vagy kb olyan 500 fölött van

Van egy kapu amin keresztül átmész a mennybe, ott ilyen szivárvány van. A felhõk közt vagy kb olyan 500 fölött van
A kérdező hozzászólása: Köszi
De am van meg tovabb is.az elejen ugye a foldrol kezdi.na a menny utan a pokol lesz.ide nehez bejutni mert nagyin szuk kis kapun kell atmenni.ez kb 3700ponttol van.idaig nem. dikan jutottak meg fel.utana 6000pontnal van egy olyan h egy arany csik.ez jelenti a jatek veget.es a jatek elejen ahova a high score van kiirva ez lesz irva:highscore6000finish
Hát ez az aranycsíkos dolog, egy pletyka, mivel azt írta az illetõ, hogy 6000-nél van egy aranycsík, ami a játék végét jelzi... Ha az a játék vége akkor, hogy lehtnek a rekordok 10000 fölött, meg hasonlók?! Átverés az egész....
Hát ez az aranycsíkos dolog, egy pletyka, mivel azt írta az illetõ, hogy 6000-nél van egy aranycsík, ami a játék végét jelzi... Ha az a játék vége akkor, hogy lehetnek a rekordok 10000 fölött, meg hasonlók?! Átverés az egész....

Windows telefonom van és ha le akarok tölteni kb 200mb nál nagyobb tartalmú játékot, hiába van még hely, azt Írja ki, hogy nincs elég szabad terület. Hogyan oldhatnám meg? Mert már nagyon idegesítõ!

Windows telefonom van és ha le akarok tölteni kb 200mb nál nagyobb tartalmú játékot, hiába van még hely, azt Írja ki, hogy nincs elég szabad terület. Hogyan oldhatnám meg? Mert már nagyon idegesítõ!

Legjobb válasz:
Törölgesd a fölösleges játékokat, programokat. Egyébként az, amennyit le kell tölteni és az a hely, amennyit foglal majd, nem egyenlõ... Általában letölt becsomagolt dolgokat, majd azt kicsomagolja és az nagyobb lesz nála... Meg ugye ha belegondolsz... Letöltesz egy 100 MB-os fájlt. Tegyük fel, 100 MB adat van benne, de ki kell cosmagolni. Ekkor is neked legalább 200 MB kell, mivel amíg csomagolod ki, szükséged van a becsoamgolt "változatra" is... --- Hosszú lett, de a lényeg: Nem annyi helyre van szüksége, amennyit kiír letöltésnél, hanem többre. Ezért írja ki, hogy nincs elég helyed. Megoldás: törölgetni kell a programokat, játékokat...

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Törölgesd a fölösleges játékokat, programokat. Egyébként az, amennyit le kell tölteni és az a hely, amennyit foglal majd, nem egyenlõ... Általában letölt becsomagolt dolgokat, majd azt kicsomagolja és az nagyobb lesz nála... Meg ugye ha belegondolsz... Letöltesz egy 100 MB-os fájlt. Tegyük fel, 100 MB adat van benne, de ki kell cosmagolni. Ekkor is neked legalább 200 MB kell, mivel amíg csomagolod ki, szükséged van a becsoamgolt "változatra" is... --- Hosszú lett, de a lényeg: Nem annyi helyre van szüksége, amennyit kiír letöltésnél, hanem többre. Ezért írja ki, hogy nincs elég helyed. Megoldás: törölgetni kell a programokat, játékokat...
kb 3X annyi hely kell, hogy letölthesd, de ha kész akkor csak 1x annyi helyet fog foglalni. Ezen segít 8.0 alatt, hogy a webdalról letöltheted manuálisan, és úgy telepítheted, illetve 8.1 alatt, hogy az sd kártyára is telepíthetsz


Vettem egy kopasz (skinny) tengerimalacot, volt már tengerimalacom, mi az amit ez szeret csinálni? 2 napja van itt nálam de eléggé félénk és futkos összevissza ha meg szeretném fogni, hogyan tudnám magam megszerettetni vele?

Legjobb válasz: Meg kell még szoknia az új helyét.Ne erõltesd,ne zavard.Adj neki rendesen enni és közben finoman próbáld simogatni.Pár nap és megnyugszik. Irigyellek:o) Nekem is nagyon tetszenek,de nálunk már tömeg van... :o)

Meg kell még szoknia az új helyét.Ne erõltesd, ne zavard.Adj neki rendesen enni és közben finoman próbáld simogatni.Pár nap és megnyugszik. Irigyellek:o) Nekem is nagyon tetszenek, de nálunk már tömeg van... :o)
Az elsõ választ annyival egészíteném ki, hogy az elején simogatás helyett próbálj neki kézbõl ételt adni.
még kicsit fél az új helyétõl, de ugyanúgy kell vele bánni, mint a szõrös tengerimalacokkal (persze nem kell fésülgetni)

Mit tehetnék? Elhívjam moziba, vagy valami? Van esélyem nála? Vagy hagyjam? Tanácsokat légyszíves sokat, haszonsat (ha netán valamit nem értetek, írjátok le és megpróbálom elmagyarázni pontosabban. Este van már, meg a showder club megy mellettem. )

az helyzet, hogy már szeptember óta tetszik a mögöttem ülő osztálytársnőm. fészen néha-néha beszélgettünk cseten, ami szerintem nem volt vmi gázos. azaz szerintem jókat "hülyültünk" meg minden... egyszer egy jótékonysági koncert estre is elhívtam, de nem engedték a szülei. és időközben lett barátja, (kb októberben) akivel február, március környékén szakított. próbáltam neki segíteni, ráírogattam fészen, beszélgettünk. persze nem minden nap, mert gondoltam már az agyára megyek, meg hát rajtam kívül van több és jobb barátai is(gondolom én). suliban am szinte semmit nem kommunikálunk, kommunikáltunk, mert mostanában azért jókat nevettünk órán, mikor se neki, se nekem nem volt itt a padtársam. máskor nem is nagyon beszélünk, reggelente integetünk vagy hasonlót, köszönés képen. nagy nehezen sikerült túltennem magam rajta, de mikor megtudtam hogy szakított... már ti is tudjátok. meg bunkóság lenne, ha megkérdezném mi a helyzet a exével? (félfüllel hallottam ma is h róla van szó, épp ezért kérdem) aztán arra gondoltam, hogy elhívom moziba, egy vicces filmre.(ha jól hallottam, nagyon jó film, A diktátor c film, nem tom, jó-e) de nem merem megkérdezni, mert ott fog még 1 hónapig ülni mögöttem, meg még vagy 3 évig, elvileg!. csak én úgy érzem, semmi esély sincs. gazdagabbak, jó a viszony a családjában, míg nálam az ellenkezője. ő is szereti a zenét, énekel is, de nekem pocsék hangom van. még koncertre is hívnám, de tuti vissza utasítaná azt is. kihagytam, hogy 10-15 km távolság van köztünk kb. SZÓVAL, MIT TEHETNÉK? SZERINTETEK IS NEGATÍVBAN VANNAK AZ ESÉLYEIM?(2 évvel fiatalabb) 18/F bocsi ha érthetetlen valami, szóljatok nyugodtan. Ui.:elég visszahúzódó, félénk típus vagyok.

Legjobb válasz: Szerintem beszélgess vele többet, ismerd meg jobban. Közben kitérhetsz arra is, hogy mi a helyzet a volt pasijával. Aztán ha már kicsit oldottabb a viszonyotok, nem csak neten tudtok jókat hülyüni, akkor nyugodtan megkérdezheted tõle, hogy mit szól a mozihoz. Különben meg ha úgy látod, hogy furcsállja a mozit, még mindig mondhatod azt, hogy csak egy kis baráti kikapcsolódásnak szánod és mindjárt nem jössz ki rosszul a helyzetbõl. Egy próbát mindenképpen megér. ;) Hajrá!

Szerintem beszélgess vele többet, ismerd meg jobban. Közben kitérhetsz arra is, hogy mi a helyzet a volt pasijával. Aztán ha már kicsit oldottabb a viszonyotok, nem csak neten tudtok jókat hülyüni, akkor nyugodtan megkérdezheted tõle, hogy mit szól a mozihoz. Különben meg ha úgy látod, hogy furcsállja a mozit, még mindig mondhatod azt, hogy csak egy kis baráti kikapcsolódásnak szánod és mindjárt nem jössz ki rosszul a helyzetbõl. Egy próbát mindenképpen megér. ;) Hajrá!
A kérdező hozzászólása: azért élõben is jókat hülyülünk. fõleg órálon, mikor egyedül ülünk, olyanokat nevetünk:D aztán meg nem lenne bunkóság rákérdezni hogy mi a helyzet a volt pasijával? félek hogy esetleg rosszul esne neki vagy valami. mert gondoltam már rá hogy megkérdezem, csak ettõl tartok. meg sose tudunk ketten lenni, úgy meg nem szeretek ennyire komoly dolgokról beszélgetni, ha mások is hallják. (így lett vége egy számomra fontos barátságnak is, többek között szerintem.) na akkor nem bunkóság ilyen sok idõ után ilyeneket kérdezni?
A kérdező hozzászólása: és köszi a választ is:)
Nem bunkóság, de légy tapintatos. :) Tényleg rossz ötlet lenne a többiek elõtt rákérdezni, inkább majd ha nem lesznek körülöttetek mások.
A kérdező hozzászólása: csak sajnos az a baj, hogy olyan eddig még nem volt. mármint h 4 szemközt vagyunk. fészrõl töröltem magam, msn-en meg nincs fenn sose, ahol tudnánk komolyabban is beszélgetni. max annyit tudnék, hogy suli után maradnánk, de abból tuti rögtön rájönne mindenre, meg csak azért h ezt megkérdezzem, az milyen már? tehát nem tudom. de nagyon tetszik. ez van
Kedves kérdezõ! Hogyha fel akarod szedni a kiszemelt csajt, akkor légy domináns és határozott! Ne botránkozz meg egy olyanon hogy: "mi van ha elutasít" vagy hogy nem illetek össze 100%-ig. NAÉS? Az egyáltalán nem baj! A legnagyobb hülyeség hogy felhoztad hogy szegényebb vagy nála. Az teljesen mindegy hogy melyik szülõnek landol több pénz a zsebében, hisz nem a pénzedért kell hogy szeressen majd :) Ha találkoztok akkor nagyon fontos lesz az elsõ benyomásod majd a találkozón, és ha jól csinálod majd az a 10-15 km távolság se fog számítani! Ha már találkoztok szerintem ne a mozi legyen az elsõ választás, hiszen a lényeg az hogy összeismerkedjetek, beszélgessetek. Menjetek el sétálni, fagyizni, korizni stb... A mozi legyen késõbb, amikor már lehet alatta huncutkodni. ;)Légy bátor és tudd hogy mit akarsz! Ja és még valami: Ha a csajt elhívod valahova sztem a büdös életbe ne mondd hogy ez csak egy BARÁTI találkozó lesz!!! Így csak elkönyveled magadat a csaj baráti listáján és szinte lehetetlen az hogy járjatok! Ez szinte mindig így van sajnos... Remélem sokat segítettem hajrá! ;)
A kérdező hozzászólása: én úgy terveztem, hogy elmegyünk a moziba, és utána ott sétálunk, megyünk ere arra. meki, fagyi, vagy hasonló. órákon is jókat szoktunk hülyülni, míg tanár észre nem veszi:) tehát a benyomás sztem meg van. hogy jó e vagy sem, azt nem tudom. de pl ma is nagyon felment a pulzusom, mikor azon gondolkodtam, hogy odaadjam e neki a papírdarabot, vagy sem. ugyanis látszott rajta h baj van, és meg akartam kérdezni, de sajna nem sikerült:( leblokkoltam.:( viszont van egy olyan érzésem, hogy bejövök neki, vagy valami. bár biztos hülyeség az egész, csak bebeszélem magamnak, de ezt érzem. jöv héten azért megpróbálom megkérdezni. és köszi. ui.:szerintetek ha nem jön fel msn-re, felejtsem el? máshol nem tudunk beszélni sem.jelent ez valamit? sztem ha akarna valamit, 1x2x csak felnézne, nem?(de ezt csak gondolom)

Mitadtokrá 1 év körüli babátokra ma ha sétálni mentek? Nálunk 16 fok van és nem tudom hogy öltöztessem, már megy igy a kocsiban csak keveset van meg.

Legjobb válasz: Nemrég a tv-ben egy védõnõ úgy fogalmazott, hogy azt a babát aki még babakocsizik egy réteggel kell vastagabban öltöztetni mint ahogy mi vagyunk öltözve, aki már jár ahogy a kérdezõ írta és ritkán van meg a kocisban azt úgy ahogy te is fel öltözve. Szóval én egy bodyt adok rá, vékony felsõ, kabát, nem vékony naci, és sapi. Az én lányom fel-alá nyargalászik melege lenne ha jobban felöltöztetném. ha mégis beül a babakocsiba akkor kap magára egy takarót is, mert akkor tényleg nem mozog, esetleg fázhat.

Nemrég a tv-ben egy védõnõ úgy fogalmazott, hogy azt a babát aki még babakocsizik egy réteggel kell vastagabban öltöztetni mint ahogy mi vagyunk öltözve, aki már jár ahogy a kérdezõ írta és ritkán van meg a kocisban azt úgy ahogy te is fel öltözve. Szóval én egy bodyt adok rá, vékony felsõ, kabát, nem vékony naci, és sapi. Az én lányom fel-alá nyargalászik melege lenne ha jobban felöltöztetném. ha mégis beül a babakocsiba akkor kap magára egy takarót is, mert akkor tényleg nem mozog, esetleg fázhat.
Hát a babát +1 réteggel többe kell öltöztetni, mint magadat és van aki még harisnyát is ad rá az vajon hogyan öltözik?Bunda és pulóver meg hosszujjú, nadrág és nylon harisnya és zokni é még a fehérnemûk is! lol :DDDD
És télen mibe öltözteted, ha már most harisnyát adsz rá és betakarod.Fiam 14 hónapos, body és hosszú ujjú, hosszú nadrád és sapi van rajta.
Hàt én adok rà hosszuujju bodyt, harisnyät, harisnyàra plussz kiszoknit, meg pulcsi, nadràg, àltalàban plüss.És meleg takaro.Ha nem szereti a takarot, akkor adj rä kiskabàtot. 1-2 honap, és nyugodtan teheted overàllba.
szia! a kisfiamon nincs harisnya, csak nadrág, zokni, cipõ, alul body, vékony hosszú ujjú fölsõ, fölül polár kabát, sapka.
Igen, adok rà harisnyàt, mert igy biztos hogy nem fàzik meg.Mint irtam, télen màr overàllt adok rà...
hát harisnyát még én sem adok, csak ha reggel megyünk bevásárolni, 10 fokban azért már elkel, igaz ekkor csak a babakocsiban van. de délután sima naci, hosszú ujjú body, kispulcsi, zokni cipõ és futás:-) néha még így is kimelegszik a nagy "melóban":-)
Most nem értem mi abban a rossz ha egy baba kap harisnyàt? Ö nem mozog, nem jàr fel.alà, igy nem lesz melege... És én magam zoknit, nadràgot, pulovert viselek.De ha nem adtok rà harisnyàt, az a ti dolgotok, azért nem kell leszolni, mert én adok rà.NEM lesz nàthàs, én jàrok jobban..

Most nem azért, de nálatok hogy van már, nem egyszer hallottam, hogy ha valakinél elmegy az arám megy a pincébe és VISSZAKAPCSOLJA, na ezt meg hogy? Ha nálunk elmegy az áram akkor addig nem jön meg míg meg nem adják

Legjobb válasz: Van amikor az áram nem azért megy el mert kikapcsolták vagy a vihar vezetéket szakított. Van amikor csak egy biztosítékot ver le valami elektromos gép vagy kiég. Ilyenkor a párom fogja a létrát, és felsõ szekrényben található kapcsolót visszakapcsolja vagy biztosítékot cserél.

Van amikor az áram nem azért megy el mert kikapcsolták vagy a vihar vezetéket szakított. Van amikor csak egy biztosítékot ver le valami elektromos gép vagy kiég. Ilyenkor a párom fogja a létrát, és felsõ szekrényben található kapcsolót visszakapcsolja vagy biztosítékot cserél.
Így van ha csak a lakásban megy el az áram annak két oka lehet többnyire, vagy zárlat keletkezik és a biztosíték védelmi szempontból lekapcsolja az ára kört, vagy túlterhelés miatt a biztosíték hõérzékelõje leoldja. Ilyenkor a teendõ az hogy visszakapcsolni és ennyi. persze elõtte a hibát elhárítani. De magától az áram egyetlen lakásba csak úgy nem megy el, ha pedig egyáltalán nincs áram akkor a központban kapcsolhatták le valami ok miatt és akkor tényleg várni kell a visszakapcsolásra, de akkor a szomszédoknál sincs áram.
A kérdező hozzászólása: értem kösz

Szerelmes vagyok egy lányba és ő tud erről, és eddig még nem utasított el és olyan dolgokat csinál ami nagyon azt mutatja hogy viszont tetszek neki. Eddig még nem kérdeztem meg hogy van-e nála esélyem. Mert mi van ha vissza utasít?

Nem mertem odamenni a suliba hozzá beszélgetni mert állandóan a barátn?ivel volt és féltem hogy beégek el?tte vagy valami, de ? is ugyan ilyen, mondhatni fél?s mint én :/ Csak mégha akarnék se tudnék úgy átmenni hozzá mert ? Debrecenen kiv?l lakik

Legjobb válasz: Ha visszautasít akkor már legalább tudod, hogy próbálkozhatsz e még vagy felesleges. Nem kell mindent túldramatizálni! :)

Ha visszautasít akkor már legalább tudod, hogy próbálkozhatsz e még vagy felesleges. Nem kell mindent túldramatizálni! :)
Semmi nincs ha visszautasít. Legalább tovább tudsz lépni. Miket csinál amibõl azt gondolod tetszel neki?
A kérdező hozzászólása: Hát szerintem ezek csak nekem nagydolgok, mert pl most ballagás után volt nekünk ilyen bankettünk és én nem táncoltam és õ sem én leültem õ is és bambultam magam elé aztán eszembe jutott és megkerestem a szememmel és engem nézett, aztán az osztálykirándulásukon meg megemlített mint rendes pasi(egyik barátnõjétõl tudom), Ballagáson engem figyelt :) Hát ilyenekre gondolok.
Mindenképp próbáld meg, nincs vesztenivalód! :)
A kérdező hozzászólása: Háát nem is tudom :/ Nagyon beleestem. Csak olyan bosszantó mert volt egy millió esélyem és mindegyiket elk*rtam :/ Mert egyszerûen ha rámnéz megdermedek vagy komplet hülyét csinálok magamból
Ha nagyon beleestél akkor meg lépj. Legyél már tökös, sok sikert! :)
A kérdező hozzászólása: Okés ;) Amúgy facebook-on szoktunk beszélni, múltkor 1.5 órán keresztûl beszéltem vele, de személyesen 1 percig sem bírnám :D

Hogyan beszélhetném ezt meg a párommal? Azt szeretném, hogy a fia csak akkor legyen nálunk, ha ő is itthon van.

1,5 éve vagyunk együtt, 1 éve együtt is élünk. A volt feleségétől van egy 12 éves fia. Én mindent megtettem, hogy jó kapcsolatom legyen a fiával, de nem sikerült és már nagyon elegem van abból is, hogy a gyermekeimet is folyamatosan bántja. Egyre többet van nálunk és sokszor a párom nincs is itthon mikor itt van. Ilyenkor szokott "véletlenül" eltörni egy-két dolgot vagy ilyenkor esnek le az ágyról vagy esnek el "véletlenül" a gyermekeim. Már finoman próbáltam elmondani ezt a páromnak, de érthető okokból ő a fiát védi és mindent véletlennek, balesetnek lát illetve akar látni. Hogyan kérjem meg arra, hogy a fia csak akkor legyen nálunk, ha ő is itthon van?

Legjobb válasz: Ezt így egyszerûen mondd meg a párodnak.Ha õ is otthon van,csak akkor jöhet a gyerek és majd kiderül történnek-e további véletlenek.

Ezt így egyszerûen mondd meg a párodnak.Ha õ is otthon van, csak akkor jöhet a gyerek és majd kiderül történnek-e további véletlenek.
Akkor sehogy. ha közös a felügyelet, akkor ugyanannyi idõt kellene lennie az egyik, és a másik szülõnél is. Viszont azt nem értem, hogy a gyerek apja miért akarja, hogy nálatok legyen a gyerek, ha õ nincs is jelen. Sajnos tapasztaltam én is hasonlót (szerencsére csak rokonnál) A közös kislánynak sosincsen baja, de ha ott az apa lánya, akkor a gyereknek agyrázkódása lesz, felszakad a feje, eleseik, párnacsata közben eltörik a karja..stb..
Szerintem teljesen jogos a kérés, fõleg hogy problémás a gyerek. A probléma megoldása pedig nem te vagy, hanem az apja. Nyilván egy 12 évest már nem kell hurcolászni, ha jönni akar, jönni fog, de a pároddal tisztázhatod, hogy neked nem feladatod a gyerek gondozása, és nem is csinálod, ha viszonzásképp ezt kapod, meg azt, hogy bántja a gyerekeidet. Nevelni nyilván nem nevelheted, azt valószínûleg egyik szûlõ se hagyná, hát még a gyerek, egy elkanászodott 12 évesen meg már amúgy sincs sok nevelnivaló, fõleg nem egy idegennek. Racionális érveket kell találni: a láthatás arra van, hogy apuka foglalkozzon a gyerekkel, ne a mostoha, nicns energiád egy neveletlen gyerekhez. Ha nem ért a szóból, akkor viszont ennek a kapcsolatnak vége van. Neked is fontosabbak a gyerekeid annál, hogy valaki dacból bántsa õket. A párod meg ne veje más...ával a csalánt, ha közös a felügyelet, akkor oldja meg õ a felügyeletet, ne te. Nem a te gyereked.
Ebbõl csak gond lesz: " a te gyereked fontosabb mint az en gyerekem" . Inkabb ne hagyd õket felügyelet nelkul, a törékeny tárgyakat meg pakold el.
Ilyenkor szerintem szánj rá egy kis idõt, beszélgess vele, hagyd hogy kiöntse a lelkét, hátha kicsit közelebb tudtok egymáshoz kerülni és akkor normálisabban fog viselkedni.
adj egy olyan pofont a gyereknek hogy leesik a feje. mér nem ütöd?
A kérdező hozzászólása: A fiút közös felügyelettel nevelik, de az anyjánál lakik. Legtöbbször akkor jön át, ha a suliban volt valami gubanc vagy az anyjával veszett össze.
Mik ezek a válaszok, te jó ég!! Majd mosolyogva támogatja a 12 éves gyereket, aki a gyerekeit veri, és a bútorokat rongálja? Én megmondanám az apának, hogy mégpedig nevelje meg a gyerekét, mert ez így kényelmetlen a számotokra. Ha pedig nem hallgat, fel is út, le is út, nehogy már a kicsi fia fontosabb legyen, mint a... mi is... ja igen, a párja, az õ gyerekei, a testi épségük, és a boldogságuk.
Szerintem ti nem vagytok normálisak. Miért pont az a felnõtt próbálja helyrehozni, amit a gyerek szülei elcsesztek, akire a gyerek nem hallgat? A szülõknek kellene megnevelni a gyereket. Vagy a három felnõtt leül beszélni a gyerekkel. 12 évesen nem normális, hogy ilyen.
Tudom, hogy ez pénzbe kerül, de kamerát nem tudnál vhol eldugni? Akkor ha a párod elkezdi, hogy jaj, hát véletlen volt, meg lehetne mutatni a felvételt, és azon azérr látszana, hogy nem véletlen...
Bocsi utolsó, apuka megnevelte a gyereket, kérdezõ írta, hogy az õ jelenlétébe nem viselkedik így. A kérdezõ a szánalmas magatehetetlen nem is tudom mi, aki ahelyett, hogy felnõttként viselkedne, hadat üzen egy 12 évesnek. Felfogjátok, hogy egy felnõtt-gyerek kapcsolatról van szó? Köze nincs apukához, anyukához. Van a kérdezõ, meg van a 12 éves kisfiú. Kérdezõnek kellene felnõtt módjára a gyerekkel megoldani a problémát, és ha szükségét látja apukát is bevonni. Nehogy már felnõtt létemre ledirigáljon egy 12 éves. Minden gyerek addig megy el, amíg hagyják neki. Azonban a viselkedéséért ebben a korban még a körülötte élõ felnõttek tehetõk felelõssé.
Nos, ha engem állítanának ilyen választás elé, en biztosan elkoltoznék. Nincs az a ferfi/no aki fontosabb lenne a gyerekemnel. Ha a gyerek csak akkor viselkedik igy, amikor te vagy vele, akkor a hiba benned van, nem benne. Illetve ez nem jo megfogalmazás, inkabb ugy mondanám, hogy a kettõtök kapcsolatában van a probléma. Ha a ferfi azt mondja a gyereknek, hogy ezentúl csak akkor mehet, ha o is otthon van, akkor a gyerek meg jobban fog utalni es eselyes, hogy a te gyerekeiden vezeti le a mérgét, illetve az anyja is ellened fog fordulni.
Azért a sok kérdezõt ekézõnek... a 12 éves az már nem kisgyerek, és rohadt sunyik tudnak lenni. Nem azért a kérdezõvel viselkedik szemét módon, mert a kérdezõ egy nulla, hanem azért, mert tisztában van a ténnyel, hogy a kérdezõ nem nevelheti úgy, ahogy az apja, tehát amit anyu-apu nem enged meg, azt úgyis megteheti az új nõcivel, mert apuci úgyis nekem hisz. Ráadásul egy 12 éves azért már tisztában van azzal, hogy nem kéne a kis(fél)tesó kezét kicsavarni meg nekilökni a fallal... de nyilván a 12 éves a szent., a kérdezõ meg a gonisz...
16.41-es és 16-58-as tökéletesen megfogalmazta a problémát.
Kérdezõ, segíteni nem tudok, csak elmondani, hogy egyetértek Veled, fõleg az utolsó írásoddal, amiben közlöd, így vagy úgy, de ennek véget kell vetni, meg kell védened a gyermekeidet. Lehet, hogy ha tökéletes gyermekpszichológus lennél, vagy valami hasonló, akkor még ezt a gyereket is meg tudnád nevelni, de fene tudja, én ezért nem tudlak elítélni... Én azt látom, hogy megtetted, ami Tõled telt, siker nélkül. Én sem hagynám, hogy ekkora sérülések érjék a gyermekeimet lépten-nyomon s engem sem érdekelne, ki mit mond távolról...
Most látom, hogy az utolsó válaszokban már mások is hasonlóan válaszoltak, mint én... :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a kapott válaszokat! A párom hamarosan itthon lesz, mert felhívtam, hogy vagy hazajön és beszélünk a fiáról vagy összeszedem a cuccaikat és átviszem a volt feleségéhez. Átgondoltam amiket írtatok és rá kellett jönnöm, hogy ha a nyugodt életünknek az az ára, hogy szakítsunk, akkor azt kell tennünk. Nálam a mai nappal végleg betelt a pohár és együtt vagy külön de megoldjuk a problémát.
Esetleg egy kamera a szobába? Csakhogy apuka lássa, milyen is, amikor a fia fiúként játszik...
A kérdező hozzászólása: Õk a közös felügyeletben úgy egyeztek meg, hogy a gyerek az anyjánál lakik, minden anyagi dolog felesben megy és az apa akkor láthatja, hozhatja el a gyereket amikor csak akarja, persze csak ha a gyerek érdekét ez nem sérti. A párom elég sokat dolgozik, ezért sokszor van, hogy a gyerek napokig nem is látja, hiába van nálunk. Még alszik mikor az apja munkába megy és már alszik mikor hazaér. Próbálok mindig ott lenni, de annyi fele nem tudok szakadni, hogy mindig mindenhol ott legyek. Törékeny cuccok a kisebbek miatt amúgy sincsenek elõ, de például az ablakokat és a csillárokat nem tudom elpakolni.
A kérdező hozzászólása: Nem miattam váltak el, de elég közeli a válás és a mi megismerkedésünk idõpontja, mert a válásuk után 4 hónappal ismertem meg a páromat. Én már feladtam, hogy a gyerekkel bármit is megbeszéljek, mert minden kísérletem után csak rosszabb lett a helyzet. Szeretem a párom kisfiát és nagyon örülnék, ha jobb viszony alakulna ki közöttünk, de azt nem fogom tétlenül nézni, hogy az én gyerekeim igyák meg ennek a levét és féljenek a saját otthonukban.
Karinthy Frigyes válaszolta a második feleségének, amikor az megkérdezte, hogy mi az a nagy csetepaté, ami a másik szobában folyik: "Aranka, kérem! Az én gyerekem, meg a te gyereked veri a mi gyerekünket." :)
Mikor a pàrodat megismerted és összeköltöztél vele tisztában voltál az adott helyzettel, mármint hogy van egy gyereke. Miért tiltanád meg neki hogy menyjen hozzátok? Ha ezt kéred a párodtól ne lepõdj meg, hogyha Õis máshogy fog viszonyulni a te gyerekeidhez. Beszélgess a kisfiúval, magyarázd el Neki hogy mindenkinek jobb a békesség és ne bántsa a kisebb gyerekeket. Próbálj meg kialakítani vele valamilyen kapcsolatot.
Szerintem nyugodtan mondd meg a párodnak, hogy mindig legyen csak ott amikor a gyerek is ott van nálatok. Neked sem jogod sem kötelességed az ö gyereküket nevelni. Neki ellenben igen!!!! Hogyan tudná felügyelni, nevelni ha ott sincs?
Bátran kérd meg erre a párodat. Csak aztán ne lepõdj meg, ha õ is megkér, hogy cserébe a te gyerekeid se lebzseljenek annyit nálatok, hanem csak hétvégeken hajlandó elviselni õket.
Amig a te gyerekeid veletek elnek semmi jogod nincs azt kérni, hogy az ove csak szabott idõben legyen ott. Ebbõl valas lesz, mert mi az, hogy a te gyereked fontosabb, mint az ove.
A kérdező hozzászólása: Ezek szerint szó nélkül tûrnöm kellene, hogy a fia bántja a gyermekeimet? Szerintem nem! Ma beszélni is fogok a párommal, ha hazaér, mert ez nem mehet így tovább. Ha a ki lakik kinél jogi oldalát nézzük, akkor a gyermekeim a saját házukban élnek és mi lakunk náluk.
Mi az, hogy egy felnõtt nõ nem tud értelmesen beszélni egy 12 évessel. Nehogy már ne engedd oda, inkább tanítsd meg neki, hogy hol vannak a határok. Ha agresszív a te gyerekeiddel, menj oda /nem is értem miért nem vagy ott amikor hallod, hogy nem mennek rendben a dolgok/ mond el neki szépen, hogy ez itt nem szokás, és ha még egyszer szólni kell ezért, hát átmegy egyedül egy másik szobába. Persze ne neveljük más gyerekét, de ráhagyni se kell. Te tehetsz egyedül azért, hogy a Te sorsod jobb legyen. Tanítsd meg neki, hogy mit szabad és mit nem. Te is tehetsz a kialakult helyzetrõl. Old meg, de ne szabd meg neki, hogy mikor mehet hozzátok. Ugyanolyan gyerek a kapcsolatotokba, mint a tieid. No meg igen. Lányok és fiúk között óriási a különbség.
Nézd te a 12 éves kölöknek nem vagy az anyja és ha veri tényleg a tieidet meg rongál akkor lehet kamerázni is meg ha van gép akkor a webkamera is alkalmas erre.Ha nem tudod , hogy mûködik vagy honnan szerezz akár kölcsönbe olyat hát kérdezd meg itt milyen típus az alkalmas.Férjed is látja majd mi van.De ne azért , hogy a gyereket hazapaterold csak hogy ne legyen abból vita , hogy biztos azért mondod , mert nem az te gyereket és nem bírod a képét:) Utána a gyerek tudtára kell adni , hogy itt szabályok vannak és ehhez ha tetszik ha nem alkalmazkodni kell. Külömben te sem leszel vele elnézõ :)

Van még esélyem nála, ha szakítottunk?

Mit lehet akkor csinálni, hogyha a pasi szakít a barátn?jével egy igen hosszú, komoly, és csodálatos kapcsolat után, és megbeszélik, hogy egyel?re jó darabig ne keressék egymást. A csaj tiszteletben tartja a pasi döntését, de egy hét is örökkévalóságnak t?nik, és mindenképpen szeretne beszélni a fiúval, mert meg?rül, hogy nem tud róla semmit, és még igazából mindig szereti. A fiú nem keresi a lányt. Talán már nem is szereti, bár nem tudom, nem vagyok tisztában azzal, hogy ? mit érezhet... Ez 3 hete tart.

Legjobb válasz: Szerintem ne keresd.Várd meg míg esetleg õ fog megkeresni,mert megbánta a szakítást.Ha meg nem fog keresni,akkor meg kár lett volna neked hívogatni õt.

Szerintem ne keresd.Várd meg míg esetleg õ fog megkeresni, mert megbánta a szakítást.Ha meg nem fog keresni, akkor meg kár lett volna neked hívogatni õt.
Hát annyira jó nem lehetett a kapcsolat ha vége lett, és nem is keres. Miért lett egyáltalán vége? Ezen is ell kell gondolkozni sztem. Ha te keresnéd az már szinte megalázkodás lenne, neki kell keresnie. vagy keress egy olyan szituációt, amelyben találkoztok ("véletlenül") és minden attól függ hogy hogyan viszonyulna hozzád...
A kérdező hozzászólása: Távkapcsolat... ez mindent elmond arról, hoyg miért lett vége. Más környezet, és egy ideje csak egymást bántottuk...
Hát igen, a távkapcsolat hátránya. Ha meg csak a bántás megy, akkor nem is érdemes vele foglalkoznod. Találsz magadnak közelebbit is ;)
Most lehet h le leszek szolva. de nem baj. Szerintem beszeljetek meg. Tavkapcsolat mindig hoz ilyen bonyodalmakat, de ha egykoron szerettetek egymast es neki is vannak meg erzesei irantad meg lehet beszelni. Igen amikor mar bantjatok egymast az hosszu tavon kezd terhes lenni es ja vmikor ilyenkor jobb kulon mert az ember ugy erzi h megfullad. Most igy szerintem mind a kettotok lehiggadt es elgondokozott a multon. egyebkent a pasik szeretik ha a lany kuzd egy piciket ertuk. es nem mindig megalazkodas. Buszkenek lenni jo, de nem mindig praktikus!! En is szalasztottam mar el tok jo pasit csupan a noi buszkeseg miatt. szerintem ne nyomulj nagyon de dobhatasz neki egy emailt vagy egy sms-t megkerdezni h van, h megy a tanulas / munka.. csak altalanosat ne csopogoset, es vard h mit valaszol. ne bombazd azert minden nap. vard meg mig valaszol mondjuk az emailre, ultesd egy par napot ne valaszolj neki rogton mert akkor azt hiszi h nagyon tepersz utana. az sem jo mert akkor folenyes helyzetbe kerul.. es majd irj neki, olyan stilusban amiben o irt. elobb utobb rajon h hianyzol neki, es h igy is torodsz vele es ha van egy csopp esze akkor elgodnolkodik. De kozben jarj nyitott szemmel jon a nyar ismerkedj, mert soha nem tudhatod.. en is igy csinaltam anno, es ujra osszejottem a parommal... neha trukkozni kell meg alkalmazni a noi fifikat.. lehet h bejon de az is lehet h nem. De ne keseredj el ha nem jon be!! Ne remelj tul sokat de szerintem probald meg!! Adj egy eselyt magatoknak!! Sok sikert!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!