Találatok a következő kifejezésre: Van még hogy az utcán (81 db)

Van még olyan hogy az utcán leállítanak, hogy adakozzak a leokémiás gyerekeknek?

Mutogatta nekem az igazolványát, de én úgy tudom ilyen nincs, hol tudok utánnanézni? Vagy hívjam egyb?l a rend?röket? Beteg gyerekek nevében kicsit durva lenne a csalás! utálom az ilyent!

Legjobb válasz: Az utcán soha ne adakozzál. Ha mindenáron szeretnél megteheted hogy az interneten rákeresel a számlaszámukra. Az utcai kéregetõket pedig elszerûen el kell küldeni, mert sok a csaló.

Az utcán soha ne adakozzál. Ha mindenáron szeretnél megteheted hogy az interneten rákeresel a számlaszámukra. Az utcai kéregetõket pedig elszerûen el kell küldeni, mert sok a csaló.
A kérdező hozzászólása: Eszem ágában sincs az utcán adni, de nem akarom, h az után tovább kéregesen az ilyen csaló!
értesitsd a rendõrõket, õk megnzik h legálisan csinálja-e, minden esetben kell a kéregetõnek önkormányazti engedéllyel rendelkeznie(ahol kéregett, annak a városnak az engedéyével)

Miért van az, hogy általánosítják a romákat? Attól, hogy a tv-ben csak a legalját látják és, hogy az utcákon feltűnnek a "rossz útra tért"-ek, attól még vannak normálisan élő romák is!

Legjobb válasz: Hát igen,csak az a kevesebb....Ahol én lakom ott csak az a "kukás" fajta van.Én elvagyok velük is meg nálkülük is,ha nem piszkának...Különben meg az általánosítás mindenre igaz,miért pont ez a téma lenne kivétel?

Hát igen, csak az a kevesebb....Ahol én lakom ott csak az a "kukás" fajta van.Én elvagyok velük is meg nálkülük is, ha nem piszkának...Különben meg az általánosítás mindenre igaz, miért pont ez a téma lenne kivétel?
persze hogy vannak...kb 10-20 százalékuk, de velük ritkán lehet találkozni...az aljával viszont minden nap..nem csak a tv-ben, az ucán is... ha általánosítanak egy népet, akkor az azért van, mert a TÖBBSÉGÜK olyan...és sajnos az a kevés kivétel is a öbbségnek köszönheti az elõítéleteket
A sok negatív tapasztalat miatt! / Sajnos miattuk a " normálisak" is megszívják.Ennyi. De ha vigasztal, külföldön a magyarokat se szeretik túlzottan, de ennek történelmi okai vannak. Az megint más dolog hogy néhány lopós magyar miatt kiírják , " hogy magyar ne lopj."
Ez nem puszta általánosítás. Léteznek tényszerû, statisztikai adatok és gondosan, objektíven megírt könyvek, amelyek alátámasztják, hogy a romák nagy része képtelen beilleszkedni megfelelõen a mi nyugati típusú társadalmunkba. Ezen semmiféle tolerancia kampány sem fog sohasem segíteni. Egyszerûen mások a normáik, és amíg ezek a normák nem lesznek deviánsnak, antiszociálisnak bélyegezve, addig nem is fognak változni. Attól még, hogy a média az integrációról beszél, az átlag polgár, aki a bõrén érzi az elfogadás "jótékony" hatását, nem lesz romaszeretõ.
Vizy András mûsorában láthattuk a normálisakat is. Emlékszel még? Százból egy. Elhanyagolható veszteség.
A megélhetési bûnözésre mindig azt szoktam mondani, h mutassanak már egyet, ami nem az.
Azért, mert sajnos az nem hír, hogy ha valaki jó. Az emberek a rossz dolgokon akadnak fenn, a szenzáció kell. A TV-ben nem fogsz olyan embereket látni, akik tisztességesen élnek, mert az sajnos az átlagot nem érdekli, unalmasnak tartja. Biztos vagyok benne, hogy vannak normálisan élõk is, csak ez épp annyira nem érdekli az embereket, mint a normális életet folytató "magyarok". A normális emberbõl a média nem tud pénzt csinálni.
Egyetértek az elõzõ válaszolókkal, de az utolsónak is igazat kell, hogy adjak. Ez épp olyan, mint hogy a híradóban csak azt mondják be, ha lezuhan egy repülõgép, azt a sokat nem, amelyik nem zuhan le. Ettõl függetlenül az embereknek sajnos tényleg rosszak a tapasztalataik.
Csodálkozol rajta!!!!???? Nagyon kevés köztük a rendes... mondjuk nem kellett volna hagyni ezt a problémát így elhatalmasodni.. Nyílván vannak köztük nagyon becsületes rendes emberek, de nem az a gyakori..
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Valóban mindegyikben van igazság. Én félig roma vagyok anyukám részérõl. Tisztességes életet élünk. Én érettségizek 2 év múlva, testvéreimnek jól fizetõ munkájuk, vállalkozásuk van. Mégis, ha ismerkedek kellemetlen az etnikai hovatartozásomról beszélni, mert félõ, hogy nem nézi az illetõ az életünket, gondolkozásunkat, hanem gondolkozás nélkül nemet mond. Sajnos volt ilyen. Mindenesetre büszke vagyok a családomra. :)

Van olyan hogy megbízok valakit azzal hogy ebben meg ebben az utcában szerezzen nekem egy X négyzetméter telekterületû házat?

És õ mondjuk ha talál ilyet becsenget,hogy: Csókolom a maga háza ér 80 milliót de az ügyfelem 200-ért megvenné magától,érdekli?Ti eladnátok így a házatokat?

Legjobb válasz: Igen van. Egyszer hozzánk is becsengetett a környékbeli ingatlanos, hozott is egy vevõt akinek tetszett, mert hasonlóan igényeset keresett, de az áron nem tudtak akkor megegyezni a szüleim. Ma már odaadnák annyiért, mert ketten élnek 3x120 négyzetméteren, az árak meg lefelé mentek az utóbbi 5-6 évben.

Igen van. Egyszer hozzánk is becsengetett a környékbeli ingatlanos, hozott is egy vevõt akinek tetszett, mert hasonlóan igényeset keresett, de az áron nem tudtak akkor megegyezni a szüleim. Ma már odaadnák annyiért, mert ketten élnek 3x120 négyzetméteren, az árak meg lefelé mentek az utóbbi 5-6 évben.
Vagyis igen, nem mi bíztuk meg az ingatlanost az eladással, hanem a vevõ a felkutatással.
ÉN ADTAM MÁR EL ÍGY LAKÁST. AZ ILLETÕ MÓDSZERESEN VÁSÁROLTA FEL A TÁRSASHÁZUNK LAKÁSAIT.

Megvert az anyam és azt kellett hazudni hogy az utcan vertek meg idegenek . Elegem van anyambol mit tegyek? 14 l

Legjobb válasz: Ha a bántalmazásod rendszeres, már réges-régen szólni kellett volna az osztályfõnöködnek, ill. bemenni a gyámügyre az önkormányzathoz. Ha a mostani verésnek vannak látható nyomai, menj el az orvoshoz, vetess fel látletet, majd kedden azzal menj a gyámügyre, õk majd intézik, hogy kikerülj mielõbb abból a környezetbõl.

Ha a bántalmazásod rendszeres, már réges-régen szólni kellett volna az osztályfõnöködnek, ill. bemenni a gyámügyre az önkormányzathoz. Ha a mostani verésnek vannak látható nyomai, menj el az orvoshoz, vetess fel látletet, majd kedden azzal menj a gyámügyre, õk majd intézik, hogy kikerülj mielõbb abból a környezetbõl.
Úgy látszik, erre járt az "ész nélküli" lepontozó! Találhatna már magának valami egyszerûbb játékot is, ne az egérrel babráljon, nézze meg inkább mi van a két lába között!!!
Nem kell álszentnek lenni, vannak helyzetek, amikor "kijár" a pofon. Én egyszer kaptam anyukámtól, de annyira szégyellem magam, hogy olyat mondtam neki, hogy le se írom. Nem voltam rossz gyerek, nem is bántottak soha, csak volt pár évem, amikor néha elszaladt a ló. Azért, ha olyan nyomai maradnak, hogy fedõsztorit kell kitalálni, az nagyon gáz. Lehet amúgy normálisan beszélni vele? Kicsit több info nem ártana.
Én is azt mondom, Makarenko elmehet a sunyiba! És, szerintem, senkinek sem kell azt hazudnod, hogy az utcán vertek meg. Aki ilyent tesz, vállalja a felelõséget is érte!
Ha valaki csak makarenkói pofonnal tud nevelni, inkább ne vállaljon gyereket. Én kettõt neveltem fel mindenféle erõszak nélkül, és tökéletes a kapcsolatunk.
Tudod 3as, szerintem pedig az lenne a hülyeség, ha elsõ nekifutásból nem a hivatalokat értesítené. A gyámügyisek majd felmérik, hogy rokonságon belül hol lesz a legjobb helye. Nekik sem érdekük, hogy rögtön állami gondozásba helyezni egy gyereket, ha van jobb megoldás. De nélkülük intézni egy ilyet, az a nagy hülyeség!
A pofon nem azt jelenti, hogy kék-zöld utána a gyerek. Ha már nyoma marad, akkor az öncélú brutalitás, nem nevelõ célzatú pofon. Olyat én is kaptam és nem maradt nyoma. Kékülni maximum attól kékültem, ha a sötétben lerúgtam az asztal lábát.
Na mondjuk nincs igazad. Egy Makarenkói pofon néha nem árt.
A verést sosem lehet kiérdemelni és nem is szabad alkalmazni.Akire a szép szavak nem hatnak, azt inkább rendesen fegyelmezni kell.. 16/L
elso, ez jo nagy hulyeseg lenne, inkabb menj a nagyszuleidhez, mert most elvesznek anyadtol bekerulnel lehet valami gyermekotthonba, oda meg szerintem nem nagyon szeretne senkise menni..
Nem lehet, hogy olyat tettél, amivel kiérdemelted a verést? Mégis mit csináltál?
5-6 pofonnál nem szabad többet adni, mert az már fizikai bántalmazásnak számít! Aki mégis megteszi ezt, az börtönbe kerülhet, vagy 500.000 forinttól való büntetést von maga után! Apud tudja, hogy mi történik körülötted? Esetleg ha õ tudna segíteni. Vagy nagyszülõk?... Gyámügy? Ne szégyelld megmondani az igazságot, hogy megvert anyud az utcán... Nem kell azt mondani, hogy az idegenek vertek meg. Ez nem a te szégyened, hanem az anyukádé... L/13

Lányok, fiúk! Ti is azt tapasztaljátook, hogy az utcákon meg amerre jártok több magányos, egyébként tök normális külsejű fiú van viszont érdekes mód sok túlsúlyos vagy épp nem szép lánynak van barátja?

Tényleg ennyire sok helyes fiú lenne egyedülálló, ellenben még a legkevésbé szép nők is foglaltak többnyire?

Legjobb válasz: Tudod miért nem találnak ezek a pasik párt? Mert a vinnyogás baromi idegesítõ. A legtöbb nõ számára taszító. Egyébként érdekes módon én rengeteg átlagos/ronda srácot ismerek, akiknek van barátnõjük, és bizony gyakran nem is a legrosszabb kategóriából.

Akkor meg vmit rosszul csinálsz. Vagy rossz lányok után futsz.Talán olyan lányt kellene keresni, akinek hasonló az értékrendje, nem gondolod?
Tudod miért nem találnak ezek a pasik párt? Mert a vinnyogás baromi idegesítõ. A legtöbb nõ számára taszító. Egyébként érdekes módon én rengeteg átlagos/ronda srácot ismerek, akiknek van barátnõjük, és bizony gyakran nem is a legrosszabb kategóriából.
Lehet hogy az a fiú/férfi, akin van egy kis plusz, sokkal másabb, jobb, ember, mint ahogy a helyes fiú/ férfi is lehet belülrõl rothadt. Lehet kezd megjönni az emberek esze, és rájönnek, nem minden a külsõ :)
Nem, én nem tapasztaltam. Szerintem legalább annyi ronda pasi van átlagos vagy szép lánnyal, mint ahány ronda lány átlagos vagy helyes pasival. Én csak azt vettem észre, hogy egyre több az olyan pasi, aki folyamatosan azon vinnyog, hogy neki milyen szar.
mivel ugyanannyi férfi van mint nõ, nemhiszem... inkább csak ezeket vetted eddig észre
Miért érdekes, hogy egy túlsúlyos lánynak is van barátja? Egy túlsúlyos nõ is lehet ugyanolyan értékes, mint a soványak. Ha valóban jófiús megértõ lényed lenne, nem írnál ilyeneket.
igen sajnos.. 18/f vagyok, sajnos egyedüli
Pasi vagyok, vékony-átlagos. Nem különösebben jóképû, de aki valaha tetszett, jártam vele. Már évek óta csak duci barátnõim voltak, olyan 70-100 kg közt kb. Ez tetszik és kész. Érdekes módon vékony, mások által szépnek és ideálisnak mondott csajok odajönnek hozzám, kikezdenek velem a ducik viszont soha ráadásul ha kezdeményezek még furcsán is néznek rám vagy valahogy nehezebb sokkal összejönni velük. Vékony csaj meg bármilyen szép vagy kedves nem jöhet szóba egyszerûen nem izgat és nem tudom annak látni. Más is van így? F/26
Ha csak a külsö számitana már rég lenne barátnõm...
ez van srác. majd összejön f18
Szép Napot! MINDENKI ÚGY NÉZ KI, AHOGY!!!!!! Egy embert nem a külseje határozza meg, hanem a döntései, tettei, az, hogy milyen ember belülrõl!!!! [email protected] ezt soha nem értettem, hogy mért fikázzák állandóan a másikat, hogy hogy néz ki...ÓVODA!!!!!! Valakinek ez tetszik valakinek az. Valaki az izmos pasikat szereti valaki nem. Valaki a plázacicákat szereti valaki nem! És még sorolhatnám! Én fel nem tudom fogni mi lesz ebben az országban, ha a mai 10-en évesek felnõnek...Megjegyzem 22 vagyok, és nem értek egyet azzal a jelentõs réteget, aki 12-13 évesen iszik, cigizik stb..., és, AHOGY VISELKEDIK!!!!! De ez a magánvéleményem! És persze vannak olyanok, akik máshogy látják! Ezért szép az élet, sokféle gondolkodás! Bár azért az alapokban, a létfontosságú dolgokban, azért egyet kéne az embereknek érteni! És azon sem lepõdnék meg, ha most egy-két fazon elküldene a .....-ba, amiket írtam. Jóval inkább azon lepõdnék meg, ha pl: egy mai fiatal azt írná: igazat adok az elõttem szólónak D: :D :D :D További Szép Napot kívánok MINDENKINEK!
Igazat adok az elõttem szólónak! 15/l
Én inkább úgy mondanám, hogy sok a magányos ember. Külsõtõl és nemtõl függetlenül. Ja és attól még, hogy valaki éppen akkor amikor látod egyedül van, az nem azt jelenti hogy magányos!
Ez is a feminizmus miatt van.A férfiaknak nem kellenek az "erõs"(feminista)nõk.Sajnos õk vannak többségben és a normálisakat elnyomják, így elkezdenek kajálni vagy más dolgokba menekülnek, de attól még õk a normálisak és egy férfinak normális nõ kell.
Én is egyet értek a 21-es válaszolóval. 15L
Nemhinném, mert rengeteg csaj is sír itt, hogy egyedül van meg hasonlóak, ez olyan is-is, csajokis meg pasikis vannak egyedül, de majd mindenkinek lesz, s ez az a kor 10-25 ig kb, h csak a divat, s akkor én vgyok a páwa.s minden csaj rám bukik, pfejj....:D L/15
Na csak megvan, hogy hol a hiba. Ne nyomulósan közelíts, de határozattan magabiztosan, hogy ne tûnj puhap*csnek se! :D
A kérdező hozzászólása: ma 23:42 Ha ez így lenne, akkor nekem is lenne barátnõm, de ennek ellenére még sosem nyertem el egy lány kezét sem, a jó fiús, kedves, megértõ lényemmel. De bízom benne, hogy igazad lesz és változank az emberek, remélhetõleg jobb irányba.
A kérdező hozzászólása: ma 23:44 Na látod az állításomat igazolod, az a sok vinnyogó pasi képezi a sok általam látott normális külsejû pasik hadseregét.
A kérdező hozzászólása: tegnap 23:57 De kedves, én sosem vinnyogok élõben, itt névtelen oldalon kiírom a gondolataimat és kész, kimondta, hogy élõben az egész világ elõtt kiordibálom a bajaimat?!
A kérdező hozzászólása: ma 00:00 Nem sértegetni kívántam a túlsúlyos embereket, csak rávilágítani, hogy mivel mindenki a külsõt látja elõször, eszerint a sok egészséges, sportos testalkatú fiatalemberek, mint én is, miért nem vagyun kelendõek, amikor mi megdolgozunk a szép alakért, járok konditerembe rendszeresen én személy szerint, nem értem miért nem fontos másoknak az egészsége, a túlsúly az elgé veszélyes tud lenni.
Mert nem a tested miatt leszel kelendõ. Az egy nagyon összetett dolog, hogy miért kellesz egy nõnek, a testalkat ehhez kevés.
A kérdező hozzászólása: ma 00:11 De érted, ha már nem adnak esélyt sem az ismerkedésre, akkor mégis hogyan mutassam meg a belsõ értékeimet?!
Valami oka csak van, ha nem adnak esélyt. Próbálkozol többféle lánynál is, vagy csak egy bizonyos típusnál? Arcra rendben vagy?
A kérdező hozzászólása: ma 00:18 neten jó pár lány írta már, hogy helyes vagyok vagy épp azt írták, hogy nagyon szép szemeim vannak élõben voltak bukások, igaz teljesen ismeretlen lányoknál próbálkozom általában, talán túl nyomulósnak hatottam, egyik haverom szerint ez lehet a hibám
Hogy a belsõ számít, ezt csak a csúnya emberek találták ki :)

De miért van az, hogy az utcán meg többen megbámulnak (nem gúnyosan, vagy hogy kinevessenek a hajam miatt, hanem úgy hogy tetszik nekik) mintha máshogy viselném a hajamat?

Nekem a hajtöveimtől kezdve göndör a hajam és hát ebből kifolyólag nagyon nagy is, nem szeretem szétengedve hordani mert a barátnőm állandóan a fülembe suttogja, hogy nagyon rosszul néz ki.

Legjobb válasz: A barátnõd lehet, hogy csak irigykedik. Tudod, mindenki arra vágyik, ami nincs: az egyenes hajú göndörre, a göndör egyenesre. Viszont ha te jól érzed magad kiengedett hajjal, hajrá. A magabiztosság és erõsíti a pozitív kisugárzást :D

A barátnõd lehet, hogy csak irigykedik. Tudod, mindenki arra vágyik, ami nincs: az egyenes hajú göndörre, a göndör egyenesre. Viszont ha te jól érzed magad kiengedett hajjal, hajrá. A magabiztosság és erõsíti a pozitív kisugárzást :D
Egy ápolt szép göndör haj szerintem csodás.Hosszú egyébként a hajad? Tudom, hogy nem könnyû vele bánni, de, ha rátalálsz a megfelelõ termékekre szerintem meg tudod szelidíteni a tincseidet.
A kérdező hozzászólása: Igen hosszú, és keresgélek a termékek között csak még nem találtam meg az igazit.
Biztos vagy benne, hogy õ tényleg a barátnõd?
A kérdező hozzászólása: Néha igen néha nem. Mostanában gyakrabban van olyan érzésem, hogy rosszat akar nekem.
a barátnõd haja milyen? lehet csak irigykedik a tiédre
A kérdező hozzászólása: Hosszú sima, de göndört szeretne.
A kérdező hozzászólása: Nem egyszer mondta már, hogy cseréljünk hajat, épp ezért nem értem néha miért mondja azt hogy nagyon nem jó a hajam, pl. tegnap is, nem értem õt.

Mért van az, hogy az utcán vagy bárhol soha nem néz meg egyetlen férfi sem. Hm?

De a munkahelyemen meg sorra odavannak értem, a 20-évest?l egészen a vén pasikig. Pedig csak látnak, nem ismernek közelebbr?l. Válogathatnék közükük, de kolléga nem kell, f?leg fiatalabb nem.

Legjobb válasz: A kisugárzás nagyon fontos ! Amúgy lehet , hogy megnéznek , csak te nem veszed észre.

A kisugárzás nagyon fontos ! Amúgy lehet , hogy megnéznek , csak te nem veszed észre.
Lehet túl görcsösen akarod, vagy csak rosszkor nézel oda. :)
Honnan tudod?Hátul is van szemed?

Milyen feltételei vannak annak, hogy biciklivel szemben mehessek az egyirányú utcában? És mit kaphat az autós, aki nem adja meg az elsőbséget?

Legjobb válasz: Milyen elsõbbséget? Kerékpárral egyirányú utcában kresz szerint igen, bemehetsz szembe. De ne akard az autósokat büntetni, mert sok a töketlen, tehetetlen biciklis, akik nem ismerik a kresz szabályokat, csak a jogaikat. Múlt héten, ha nem én vagyok egy Y elágazásnál, biztos megtaposom a biciklist, aki szabálytalanul, záróvonalon jelzés nélkül a jobb szél mellõl befordult elõttem balra. Mindig csak a jogaitokat emlegetitek, a kötelezettségeitekrõl sohasem esik szó. Mi az, hogy mit kaphat az az autós, aki nem adja meg neked az elsõbbséget???? Ha nincs elsõbbséged, szabálytalankodsz, megtaposnak, tönkreteszed egy autós életét, és még neked áll feljebb, akkor neked jogaid vannak. Ennyit a biciklis társadalomról magyarországon. Meg kell tanulni a kreszt is, mielõtt ilyen kérdést felteszel!!!! Egy autós, akinek tele van a hócipõje a szabálytalankodó jogaikat követelõ kerékpárosoktól.

Milyen elsõbbséget? Kerékpárral egyirányú utcában kresz szerint igen, bemehetsz szembe. De ne akard az autósokat büntetni, mert sok a töketlen, tehetetlen biciklis, akik nem ismerik a kresz szabályokat, csak a jogaikat. Múlt héten, ha nem én vagyok egy Y elágazásnál, biztos megtaposom a biciklist, aki szabálytalanul, záróvonalon jelzés nélkül a jobb szél mellõl befordult elõttem balra. Mindig csak a jogaitokat emlegetitek, a kötelezettségeitekrõl sohasem esik szó. Mi az, hogy mit kaphat az az autós, aki nem adja meg neked az elsõbbséget???? Ha nincs elsõbbséged, szabálytalankodsz, megtaposnak, tönkreteszed egy autós életét, és még neked áll feljebb, akkor neked jogaid vannak. Ennyit a biciklis társadalomról magyarországon. Meg kell tanulni a kreszt is, mielõtt ilyen kérdést felteszel!!!! Egy autós, akinek tele van a hócipõje a szabálytalankodó jogaikat követelõ kerékpárosoktól.
Biciklivel sem mehetsz szemben az egyirányú utcában.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!