Találatok a következő kifejezésre: Van még hogy az (10776 db)

Leírnátok a Bp. -i vendéglátóipari szakközépiskolák listáját? (meg hogy hanyadi ker. -ben van, meg hogy van e kéttannyelvû részés/vagy nyelvi elõkészítõ, azt is melyik nyelvbõl)

Legjobb válasz: Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképzõ Iskola kell neked, ez a 9. kerületben van, 3-as metró mellett. Van sima szakközepes, idegenforgalmi kéttannyelvû és nyelvi elõkészítõs osztály is. Csepelen van még vendéglátóipaqri suli, de nagyon gáz. Dobos C. van még, ami tûrhetõ, de nincs kéttannyelvû vagy nyelvi elõkészítõs osztályuk. Feljövõben van a suli, de ne azt válaszd, hanem a Gundelt. A Gundelnek van neve, jók a tanárok, az épület gáz egy kicsit. Gundeles bizivel a legkönnyebb elhelyezkedni!

Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképzõ Iskola kell neked, ez a 9. kerületben van, 3-as metró mellett. Van sima szakközepes, idegenforgalmi kéttannyelvû és nyelvi elõkészítõs osztály is. Csepelen van még vendéglátóipaqri suli, de nagyon gáz. Dobos C. van még, ami tûrhetõ, de nincs kéttannyelvû vagy nyelvi elõkészítõs osztályuk. Feljövõben van a suli, de ne azt válaszd, hanem a Gundelt. A Gundelnek van neve, jók a tanárok, az épület gáz egy kicsit. Gundeles bizivel a legkönnyebb elhelyezkedni!

Hogyan határozom meg a H2:H56-os cellákba az élveszületések számát ezer lakosra viszonyítva ha meg van adva, hogy az élveszületések száma 195567?

Kösz a választ el?re is.

Legjobb válasz: Ha feltételezzük, hogy valahol pl. G2:G56-ban meg van adva az aktuális lakosság fõben, akkor az élveszülések száma osztva ezzel (megkapod az egy fõre esõ élveszülések számát), szorozva ezerrel. Ha ezer fõben van megadva, nem kell a szrozás, hiszen egybõl ezer fõre viszonyítva kapod meg. Az élveszülések számát rögzíted (tudod, $ jel), és "lehúzod" a cellát, vagyis a függvénnyel kitöltöd a kijelölést. Voilá! Ööö... jól számoltam?

Ha feltételezzük, hogy valahol pl. G2:G56-ban meg van adva az aktuális lakosság fõben, akkor az élveszülések száma osztva ezzel (megkapod az egy fõre esõ élveszülések számát), szorozva ezerrel. Ha ezer fõben van megadva, nem kell a szrozás, hiszen egybõl ezer fõre viszonyítva kapod meg. Az élveszülések számát rögzíted (tudod, $ jel), és "lehúzod" a cellát, vagyis a függvénnyel kitöltöd a kijelölést. Voilá! Ööö... jól számoltam?

Már nagyon kétségbe vagyok esve! Nem jövök rá, még most se pedig 10-honapos a fiam! Hogy miért nem alusza végig, az éjszakát? 2-3oránként fent van! Még szopik. Az orvos azt mondta hogy hiperaktig! Ez lehetséges? Van ilyen?

Legjobb válasz: Az elsõ ostobaság. Lehet,hogy este nem lakik jól,ha még csak szopik,az kevés neki éjszakára. Lehet,hogy melege van,vagy fázik,esetleg szomjas. Az is lehet,hogy azért nem alszik,mert ehhez szoktattad.Ha eddig is kapott szopit 2-3 óránként,akkor a biológiai órája ehhez szokott. Akkor természetes,hogy felébred. Ha viszont eddig átaludta az éjszakákat,kell megkeresni az okot. Ha hiperaktív,az nemcsak éjaszaka jelentkezne,hanem nappal is örökmozgó lenne.

Az elsõ ostobaság. Lehet, hogy este nem lakik jól, ha még csak szopik, az kevés neki éjszakára. Lehet, hogy melege van, vagy fázik, esetleg szomjas. Az is lehet, hogy azért nem alszik, mert ehhez szoktattad.Ha eddig is kapott szopit 2-3 óránként, akkor a biológiai órája ehhez szokott. Akkor természetes, hogy felébred. Ha viszont eddig átaludta az éjszakákat, kell megkeresni az okot. Ha hiperaktív, az nemcsak éjaszaka jelentkezne, hanem nappal is örökmozgó lenne.
Az orvosotok egy kretén!!!! A hiperaktivitást diagnosztizálni nem ennyi..!! A kisfiad meg azért nem alussza végig a z éjszakát, metr cicizik. Örülj neki és élvezd, amíg még teheted! Sokat adtam volna azért, hogy a lányaimmal ilyen "gondjaim" legyenek, de egyik sem volt hajlandó szopni .A kicsi most 14 hónapos és 2 hónapos kora óta végigalussza az éjszakát, de hidd el, szívesen kelnék hozzá akár 3-szor, 4-szer is, ha szopizna!!! A hiperaktivitás pedig létezõ dolog, de ezen fõleg ne aggódj!! Felelõtlen kijelentés bárki részérõl egy 10 hónapos pöttömre rásütni, hogy HA. Ez manapság roppant divatos, de "fele sem igaz" dolog. Tudom, mert gyógypedagógus vagyok és gyakorló anyuka is. Nagylányom 9 éves (bármikor rá lehetne sütni, hogy hiperaktív, olyan eleven) , a kicsirõl meg jobb nem beszélni. Duracel elemmel mûködik, ami soha le nem merül.. , mégis biztos vagyok benne, hogy egyik sem hiperaktív..
10 hónapos gyerek nem lehet hiperaktív. Én mindig azt mondom, hogy annyira különleges nekik a világ, hogy muszáj egész nap nem aludniuk, hogy felfedezzék:) Én is ha új dolgom van, nem bírok aludni, csak hánykolódom egész éjszaka:) Náluk ez tovább tart:)
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat!aranyosak vagytok!akkor igy nem agodok!de azért az orvosnál elviszem mert most van az idöpontom 9-kor, de bent nem hagyom!és nem fogom gyogyszerezni!
Ha kérhetem, számolj be a dokik véleményérõl, a diagnózisról. De ne aggódj, biztos semmi baja, szerintem Te aggódod túl!!Írj, ha van eredményetek!!! :-)))
A kérdező hozzászólása: már irni akartam de eddig senki nem kérdezte!de látom az utolsot érdekli, ennek örülök!voltunk a korházba a dokinö aranyos volt azt mondta nem kell agodni minden rendben van velle, mevizsgálta nem kellet bent hagyni, vért vett és vizeletet.holnap lesz eredmény, telon közli hogy mit mutat!õ is azt mondta hogy nem érti miért küldte be az orvos!ha érdekel még meg irom mit mond holnap a telefonon!köszi hogy érdekel!látom vannak még jo emberek!ill, szülok!
Szia! Én is ujraolvastam, ni van Veletek, irj ide, hogy mit mondtak! Sajnálom, hogy feleslegesen rángattak be dokihoz! Ezen az elven minden harmadik baba mehetne kivizsgálásra!
Tuti biztos vagyok benne, hogy a vérképetek és a vizeletetek is rendben van! Írd meg a z eredményt! Hidd el, nem csak engem érdekel, csak nekem jutott eszembe leírni!! :-)))Az orvosotokat meg nem hiperaktivitásra, hanem szuperhülyeségre kell kivizsgálni!! Szegény kis Pöttömödet jól megszurkálták!! Én tudom milyen, mert mi nyomós okkal voltunk kivizsgáláson( oltási szövõdméy) és akkor is útáltam mindenkit, aki hozzáért Pannához. Vérvétel... brrrrrr. Még felnõttnek is, nemhogy manóméretûnek!! Az alvással meg majd rendezõdik. Én megpróbálnám este kicsit jobban bekajáltatni, nyugtató desszertnek a cici, hátha tele bendõvel többet alszik. Az én kicsim is olyan, hogy 8-tól 8-ig alszik ( most sem ébredt még fel este 8 óta..) de ha éjjel felébred ( viharra, bedugult nózira...stb, akkor meg kell kajáltatnom, mert nem tele pocakkal még véletlenül sem aludna vissza!
A kérdező hozzászólása: sziasztok!akit érdekel meg van az eredmény, és kébzeljétek eddig mindenkinek igaza volt!mert a picinek semmi, de semmi baja nincsen!én sejtetem, de az orvos meglepödött!remélem az alvás majd helyre jön!ha nem akkor sincs semmi baj!az a lényeg egésséges legyen!és más nem számit!meg vagyok nyugodva, én is!köszi mindenkineK!!!!!!
21:10-es vagyok:azt nem írtam, hogy a sírni hagyáson kívül próbáltam:homeopátiát, borostyánláncot, virágesszenciát és nem vált be semmi.Próbálkozz esetleg a homeos bogyókkal, sokaknak bevált.
Szegényt ezért kivizsgálni?!!!Kisfiam 18 hónapos és még nem aludt át egyetlen éjjelt sem.Most is 2-3-4x fenn van, változó.Már 8 hónapos kora óta nem szopizik, eszik rendesen, mégis ébred.Nappal egy kis energiabomba, mosolygós nagydumás kispasi:) Ha nincs baj vele nappal, tehát kiegyensúlyozott, vidám, láthatóan egészséges baba, akkor én nem vinném orvoshoz.A két nagylányom is 4 éves korukig nem aludták át az éjjelt.Nálunk ez biztos genetika.A gyerekorvosom azt mondta, hogy ne aggódjak, semmi baja.Az õ egyik gyereke is ilyen rossz alvó volt, kipróbált mindenféle módszert, de nem segített.Egyszer csak átaludta az éjszakát.Hallgass az anyai ösztönre, ha nem érzed, hogy valami baja van, akkor szerintem ne nyaggasd vizsgálatokkal.Nem alszik és kész.Fárasztó tudom, de kitartást!
15 hónapos a fiam, de még mindég felkel cicizni 1-2x. Engem nem zavar, téged miért?
A kérdező hozzászólása: a gyermekgyogyászatra küldték!!!
A kérdező hozzászólása: már mindent eszik gyümölcs, fözelék, levesek, stb.holnap viszem a korházba kivizsgálásra mert be küldte az orvos, azt se tudom mit néznek ilyenkor!hát félek is nagyon!!remélem nem kell ott maradnia!
mekkora marhaság, méghogy hiperaktív, jézusom. az enyém se aludt át még egy éjjelt se, na jó, néha van, egy kezemen meg tudom számolni, eddig hányszor volt, hogy nem kelt fel éjjel, mondjuk csak hajnalban, 4 körül, utána még visszalaudt 6-ig, 7-ig. nem ezért ébred, ne aggódj. azért ébred, mert sokminden megzavarhatja még, teszem azt fogzás, mozgásfejlõdés. nem hiszem hogy az éhség kelti fel. hanem még éretléen az idegrendszere arra, hogy átaludja az éjjelt, majd szép lassan beáll, meglátod. én kétségbe voltam esve, mert olyan 1 éves koráig iszonyú volt, hogy mi ment nálunk éjjel, aztán kb. akkor elkezdett jobbanaludni, és most már van, mint írtam, hogy egész éjjel nem ébred. de ez magától alakult ki. a hiperakltivitást nemlehet ilyen korban kijelenteni, de ezt már írták elõttem. amúgy ha a kisfiadat leköti bári is, akár 1 percig is, akkor nem hiperaktív ez tuti. ha nem csak arról szól a napja hogy felforgat maga körül mindent cél nélkül, belekap valamibe és 5 mp múlva otthagyja. ja, és nagyon gyakran a hiperaktivitás elõszele csecsemõkorban, hogy nem tudnak szopni (mert nagybb erõkifejtés és koncentrálás, mint a cumisüveg, ezért képtelenek rá). szóval kötve hiszem hogy a tied az lenne! 17 hós kislány anyukája
Körbecicizi a napot. Mérd le egyszer, mennyit eszik egy adaggal, meg lesz az ok, amiért éjjel is ennyiszer kel enni. Amugy mivel megszokta, hogy ha felkel, cicit kap, máshogy a visszaalvás nem megy. Ezért kel ennyiszer. Mit eszik a tejed mellett? Próbálj kicsit több szilár táplálékot adni, mint eddig, jobban jól kell lakatni nappal, hogy éjjel max 2-szer keljen a cici miatt, vagy egyáltalán ne.
A kérdező hozzászólása: nappal alszik kb3-orát összesen!de az éjszaka nem!miota megszületet azota!
:-))))))9

Febr.21-re vagyok kiírva tegnap a dokim megvizsgált és elszomorított hogy a baba még félig far- ill. harántfekvésben van nem tetszett a dokinak ez a póz. Kedden megyek konzíliumra hogy mi legyen a teendő ha így marad. Van még esély az átfordulásra?

Legjobb válasz: Persze, hogy van! Ne ess kétségbe! A nagymamám mesélte, hogy a nagybátyám az utolsó pillanatban fordult be. Már fogó, minden elõ volt készítve, gondolhatod, hogy 50 éve azért ez nem volt olyan bíztató... De már mástól is hallottam ilyet! Ma már egy csomó lehetõség van. Van olyan orvos, aki bizonyos masszázsmódszerrel vagy valami hasonlóval, lényeg, hogy kézzel, kívülrõl tudja úgy mozgatni, hogy beforduljon a baba. Ha meg minden kötél szakad, max. császároznak. Lehet, hogy ettõl félsz, én sem örültem volna neki, de a babádnak baja nem lehet, gondolj erre, õ a legfontosabb! Nagyon szorítok neked! Gyors és könnyû szülést kívánok!

Persze, hogy van! Ne ess kétségbe! A nagymamám mesélte, hogy a nagybátyám az utolsó pillanatban fordult be. Már fogó, minden elõ volt készítve, gondolhatod, hogy 50 éve azért ez nem volt olyan bíztató... De már mástól is hallottam ilyet! Ma már egy csomó lehetõség van. Van olyan orvos, aki bizonyos masszázsmódszerrel vagy valami hasonlóval, lényeg, hogy kézzel, kívülrõl tudja úgy mozgatni, hogy beforduljon a baba. Ha meg minden kötél szakad, max. császároznak. Lehet, hogy ettõl félsz, én sem örültem volna neki, de a babádnak baja nem lehet, gondolj erre, õ a legfontosabb! Nagyon szorítok neked! Gyors és könnyû szülést kívánok!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm !!!!
nekem teljesen farfekvesben volt, az orvosok kívülrõl fordították meg. azóta teljesen más alakja van a pocimnak, kismamásabb, illetve nem fáj ott lennt annyira, meg a járkálást is jobban bírom. engem is biztattak, hogy igy be fog fordulni, meg ugy, de persze nem fordult be. de most jó. szóval ne aggódj, ha nem fordul be, akkor is tudnak segiteni!

Van olyan, hogy az egyik nap negativ a teszt, következö nap meg pozitív?

volt már valakinél ilyen?

Legjobb válasz: van ilyen igen. A HCG szintnek kell a határértéket átlépni, az meg folyamatosan nõ a koraterhesség alatt. Viszont ilyenkor másnap még lehet, hogy csak nagyon halvány a csík, azért érdemesebb 2-3 napot várni, mert annyi idõ alatt többet emelkedik a HCG hormon szintje is, meg esetleg a menzesz is megjöhet még, ha "csak úgy" késik és nem terhesség miatt.

van ilyen igen. A HCG szintnek kell a határértéket átlépni, az meg folyamatosan nõ a koraterhesség alatt. Viszont ilyenkor másnap még lehet, hogy csak nagyon halvány a csík, azért érdemesebb 2-3 napot várni, mert annyi idõ alatt többet emelkedik a HCG hormon szintje is, meg esetleg a menzesz is megjöhet még, ha "csak úgy" késik és nem terhesség miatt.
Persze, hogy van. Ez így teljesen normális koraterhességnél. Elõfordulhat, hogy pl. kedden még nem tudta kimutatni a teszt, mert alacsony volt még a hcg szint, de szerdán már halványan igen, mert akkor már átlépte a határértéket. A fura az, ha fordítva történik, elõször lesz pozitív, és aztán negatív.
A kérdező hozzászólása: Ha még van amit kéne tudnom a Comettel kapcsolatban akkor vegyetek fel msn-re: [email protected]

Szülés után 9 héttel vagyok.2 hete megjött elkezdtem szedni fogamzásgátlót. Miért van még mindig az, hogy vérezgetek meg barna folyásom van? Nem szoptatok sajnos. Lehetséges hogy maradt valami darab bennem, császár volt

Legjobb válasz: a tested még nem szokta meg a fogamzásgátlóban lévö hormonokat... kell 2-3 hónap mig megszokja... nekem 4 is bele tellet. ha nem múlik el vagy annyira erös a vérzés hogy tampont kell használj, cserélj fogamzásgátlót

a tested még nem szokta meg a fogamzásgátlóban lévö hormonokat... kell 2-3 hónap mig megszokja... nekem 4 is bele tellet. ha nem múlik el vagy annyira erös a vérzés hogy tampont kell használj, cserélj fogamzásgátlót

Vennék a Deichmann-be egy Fila bakancsot. Mennyire van még jelen az a tudat a tesco-fila táskák miatt, hogy ez a márka gagyi?

Nem tudom eldönteni, hogy mennyire tartós és minõségi ez a Fila márka. És kíváncsi vagyok ki hordana Fila bakancsot. Errõl van szó:

Legjobb válasz: Én nem gondolom annak, volt oldaltáskám a Tescos akcióból, azt már nem hordom, de a gurulós bõrönd a mai napig használatban van, szeretem. Ha ennyire zavar, ilyesmi van Kappában is, szintén Deichmann. http://www.deichmann.com/HU/hu/shop/search.html?q=kappa&subm.. De nem tudom, valójában melyik jobb márka, jobb minõség. Én egyáltalán nem nézek le egy Filát azért, mert a 7.-es osztálykiránduláson kétszer cseréltem el a bõröndömet mert mindenkinek olyan volt, és nyolcadikban osztálytársam elvesztette a tornazsákját, krédeztük milyen, mondja fekete Fila... "Na akkor az már nem lesz meg :D"

Én nem gondolom annak, volt oldaltáskám a Tescos akcióból, azt már nem hordom, de a gurulós bõrönd a mai napig használatban van, szeretem. Ha ennyire zavar, ilyesmi van Kappában is, szintén Deichmann. http://www.deichmann.com/HU/hu/shop/search.html?q=kappa&subm.. De nem tudom, valójában melyik jobb márka, jobb minõség. Én egyáltalán nem nézek le egy Filát azért, mert a 7.-es osztálykiránduláson kétszer cseréltem el a bõröndömet mert mindenkinek olyan volt, és nyolcadikban osztálytársam elvesztette a tornazsákját, krédeztük milyen, mondja fekete Fila... "Na akkor az már nem lesz meg :D"
Ha ez tetszik, miért foglalkozol azzal, hogy a tescoban 2-3 éve Fila táskákat adtak pontokért? Ami amúgy szerintem szintén nem volt gáz, mert jó táskák, és attól, hogy mindenkinek olyan volt/van, ugyanezt bizonyítja. De ha annyira zavar, akkor vegyél Timberland bakancsot, az is így néz ki.
Vedd meg nyugodtan ha tetszik:) )

Rengeteg kérdést olvastam hogy az apuka ilyen meg olyan ha gyerek vagy gyt tartásról van szó. Hogy az anyát piszkálja a gyereket erõszakkal akarja elvenni meg hasonlók?

miért pont mindig az apa a rossz a szemét stb. nálam fordítva van az anya próbál a gyerekkel sakkban tartani.

Legjobb válasz: "csak a nõk sírnak rínak mindenért" Tudod elvált anyának lenni - fõleg ha dolgozik is az ember - nem egy fõnyeremény. Én baromi könnyen voltam nagyvonalú hogy nem balhéztam a gyreektartásért, mert jól kerestem, volt ingyen segítségem a gyerekekkel, de aki retteg, hogy kirúgják a rosszul fizetõ munkahelyérõl, nincs nagymama, hanem könyörögni a szomszéd anyukának, hogy a sajátjával együtt hozza már el az oviból az õ gyerekét is, annak még egy-két ezer forint is sokat számít. Ráadásul emellett párt keresni sem lehet, míg sokszor apuka éli világát, õt nem fenyegetik a munkahelyén, hogy még egy hiányzás a gyerek betegsége miatt és kiteszik.

"csak a nõk sírnak rínak mindenért" Tudod elvált anyának lenni - fõleg ha dolgozik is az ember - nem egy fõnyeremény. Én baromi könnyen voltam nagyvonalú hogy nem balhéztam a gyreektartásért, mert jól kerestem, volt ingyen segítségem a gyerekekkel, de aki retteg, hogy kirúgják a rosszul fizetõ munkahelyérõl, nincs nagymama, hanem könyörögni a szomszéd anyukának, hogy a sajátjával együtt hozza már el az oviból az õ gyerekét is, annak még egy-két ezer forint is sokat számít. Ráadásul emellett párt keresni sem lehet, míg sokszor apuka éli világát, õt nem fenyegetik a munkahelyén, hogy még egy hiányzás a gyerek betegsége miatt és kiteszik.
Nézd Kérdezõ, a nõk ebben ÁLTALÁBAN (van kivétel is persze) jóval intoleránsabbak, az pl. napi bírósági tapasztalat, hogy a nõ vérremenõen csatározik a tartásdíjért, ha a gyerek nála van elhelyezve, ellenberger ha a férfinél, akkor a nõk nagy része szabotálja a tartásdíj-fizetést, mert pontosan tudja, hogy a férfi egyfelõl örül mint majom a farkának, hogy megnyerte a gyermekelhelyezést, másfelõl akkor már sokkal nagyvonalúbb annál, mint hogy a yardra rohangásszon feljelenteni... nem is látsz olyan kérdést, hogy "anyuka nem fizeti a tartásdíjat 2 hónapja mit csináljak?" - pedig azért a férfiaknál is vannak elhelyezve gyerekek.
Mindenkinek a története más. A tiéd ez, az enyém meg olyan, hogy hiába rühellem a gyerekeim apját mert szemét volt, még a gyerektartásért sem tartottam a markom és a láthatás is rugalmas lenne- ha apuka nem lenne fáradt, nem lenne dolga, stb.
7 Úgy kérdezõ, hogy a férfi tett róla, hogy megundorodjanak tõle. A sok-sok "jó" cselekedete megtette hatását. Aztán amikor az ember kamatostul visszaadja az ilyen illetõnek, és az illetõ vonaglik a dühtõl, akkor természetesen a nõ a hibás, ugye kedves kérdezõ? meg mindenféle rongy stb. Ugye neked is fáj kérdezõ, ha övön alul kapsz. Hát képzeld egy nõnek is fájt egykor.Evvan.
A férfiak ugyanolyan szemetek mint a nõk csak a legtöbb pasi kényelmesen lelép és eszébe se jutt vállalni a felelõséget.
Hogy humornál is legyünk, ahogy a Reszkessetek betörõkben: Tarts meg az apródat te ......
* A bíróság a gyermek apjának azt a férfit nyilváníthatja, aki az anyával a fogamzási idõben nemileg érintkezett, És ha valaki ezt semmivel nem tudja igazolni, mert semmiféle bizonyítéka (sem tanul, sem közös lakcím, sem semmi) erre nincs, hogy õ az adott idõben közösült az anyával, akkor nem is értem mit is akar?:DD
Valóban vannak ilyen apák. De a kivétel erõsíti a szabályt
32 Annak az apának, aki ezt a kisgyermeket felnevelte, felelõsséget vállalt érte, aki ha baj van mellszélességgel a gyerek és annak anyja mellett áll, sosem akadályoznám a láthatást.
32 Sosem voltam önzõ:) Az mondjuk nagyon tetszik, ahogy elmond mindenki mindennek, ráadásul olyan dolgokkal amik rá jellemzõek. Csak egy apró kérdés: Hol volt az "apuka" akkor amikor a nõt cserben hagyta? de nem csak a nõt, mert az még hagyján, hanem a gyermekét is? Hol volt ez az "apuka" amikor felelõsséget kellett volna vállalni a gyermekért, mert az édesanyja bajba került? Hol volt ez az "apuka" amikor a gyerek beteg volt? Hol volt ez az "édesapa"? Tudod hol: A belvárosban a haverjaival itta a sörét, és bulizott a Becketsben.Meg nyaralt meg még sorolhatnám, meg játszotta magát, hogy a társadalom szemébe megbecsült polgárnak lássák.Ezt tette. A bajban a gyerek mellett egyetlen egy személy állt: a gyermek édesanyja. Ha ezt önzõségnek mondod az anyánál, ám legyen:DD Akkor leszek önzõ:D
Te képes volnál az apja ellen nevelni a gyereket akadályoztatni a láthatást? Úgy látom hogy veled nagyon csúnyán elbánt valaki, csak sajnálni tudlak ha ilyen önzõ vagy.
*nagyhangú, hazudozót, aki valótlant állít a gyermek édesanyjáról, úton útfélen próbálja erkölcsileg lejáratni
Kit kell a gyermek apjának tekinteni? (Apasági vélelmek) Míg az anya az, aki a gyermeket szülte (kivéve az örökbefogadás esetét), addig az apai státusz rendezése vélelmekkel történik. A házastársak közötti huzamos, kizárólagos nemi kapcsolat következménye az apaság vélelmének alapesete. A gyermek apjának azt kell tekinteni, akivel az anya a fogamzási idõ kezdetétõl a gyermek születéséig eltelt idõ vagy annak legalább egy része alatt házassági kötelékben állott. A házasság érvénytelensége az apaság vélelmét nem érinti. A vélelmezett fogamzási idõ a gyermek születésének napjától visszafelé számított száznyolcvankettedik és háromszázadik nap között eltelt idõ, mind a két határnap hozzászámításával. Bizonyítani lehet azonban, hogy a gyermek fogamzása a vélelmezett fogamzási idõ elõtt vagy után történt. Ha a nõ házasságának megszûnése után újból házasságot kötött, az újabb házasságának fennállása alatt született gyermeke apjának akkor is az újabb férjet kell tekinteni, ha a korábbi házasság megszûnése és a gyermek születése közt háromszáz nap nem telt el. Ha azonban ez a vélelem megdõl, a gyermek apjának a korábbi férjet kell tekinteni. Ha az anya a fogamzási idõ kezdetétõl a gyermek születéséig eltelt idõ vagy annak egy része alatt nem állott házassági kötelékben, a gyermek apjának kell tekinteni a) azt a férfit, aki a gyermeket teljes hatályú nyilatkozattal a magáénak ismerte el, vagy b) azt, akit a bíróság jogerõs ítélettel a gyermek apjának nyilvánított, vagy c) a jelen törvényben meghatározott feltételek esetén azt, aki a gyermek születése után az anyával házasságot kötött, vagy d) azt a férfit, aki az anyával külön törvény rendelkezései szerint lefolytatott emberi reprodukcióra irányuló különleges eljárásban vett részt és a származás a reprodukciós eljárás következménye. Hogyan ismerhetem el a gyermekemet? (Az apaság elismerése teljes hatályú nyilatkozattal, utólagos házasságkötés során tett elismerõ nyilatkozat alapján) Amikor az apa az apaságot önként vállalja, akkor az apasági vélelem az elismerés alapján kétféle képen keletkezet: vagy teljes hatályú apai elismeréssel, vagy utólagos házasságkötés során tett elismerõ nyilatkozattal. A teljes hatályú elismerõ nyilatkozat az apaságot egymagában megállapítja. Az a férfi, akitõl a gyermek származik, a fogamzási idõ kezdetétõl fogva a gyermeket teljes hatályú nyilatkozattal a magáénak ismerheti el, ha a) a törvény értelmében nem kell más férfit a gyermek apjának tekinteni és b) a gyermek legalább tizenhat évvel fiatalabb mint a nyilatkozó. Ilyen elismerõ nyilatkozatot csak személyesen lehet tenni. A nyilatkozat teljes hatályához szükséges az anyának, a kiskorú gyermek törvényes képviselõjének, és ha a gyermek a tizennegyedik életévét betöltötte, a gyermeknek a hozzájárulása is. Az elismerést és a hozzájárulást anyakönyvvezetõnél, bíróságnál, gyámhatóságnál, illetõleg magyar külképviseleti hatóságnál jegyzõkönyvbe kell venni, vagy közjegyzõi okiratba kell foglalni. Ha az anya a gyermek születése után házasságot köt, férjét a gyermek apjának kell tekinteni, ha a) sem az anya korábbi házassági köteléke, sem teljes hatályú elismerõ nyilatkozat, vagy jogerõs bírósági ítélet alapján nem állapítható meg, hogy ki a gyermek apja, és az apaság megállapítása iránt más férfi ellen per sincs folyamatban, feltéve, hogy b) a férj a gyermeknél legalább tizenhat évvel idõsebb és c) a férj a házasságkötést megelõzõen az anyakönyvvezetõ elõtt a gyermeket a magáénak ismeri el. Az apaság megállapítása iránt mikor lehet pert indítani? (Apaság bírósági megállapítása) Az apaság bírósági megállapítására abban az esetben van lehetõség, ha egyébként nem állapítható meg a gyermek apjának kiléte. Így apaság megállapítása iránt csak akkor lehet pert indítani, ha az apai státuszt nem lehet betölteni sem az anya házassági köteléke vagy utólagos házassága, sem teljes hatályú apai elismerés, sem reprodukciós eljáráshoz való hozzájárulás alapján. Ha a származás reprodukciós eljárás következménye, nincs helye az apaság bírósági úton történõ megállapításának azzal a férfival szemben, aki az eljárás lefolytatásához ivarsejtet vagy embriót adományozott. A bíróság a gyermek apjának azt a férfit nyilváníthatja, aki az anyával a fogamzási idõben nemileg érintkezett, és az összes körülmény gondos mérlegelése alapján alaposan következtethetõ, hogy a gyermek ebbõl az érintkezésbõl származik. Az apaság bírósági megállapítását maga az apa, a gyermek, a gyermek halála után leszármazója kérheti. Mikor lehet kérni az anyai státusz megállapítását? (Anyaság bírósági megállapítása) Az anyai státusz legtöbbször nem szorul rendezésre, csupán kivételes esetekben. Amennyiben az anya azonossága kétséges, anyaság megállapítása iránt lehet pert indítani. A gyermek kérheti annak bírósági megállapítását, hogy anyja az általa megjelölt személy. Ha a gyermek meghalt, ez a jog leszármazóját illeti meg. Az anyaság bírósági megállapítását az is kérheti, aki azt állítja, hogy õ a gyermek anyja. Ha a származás reprodukciós eljárás következménye, nincs helye az anyaság bírósági úton történõ megállapításának azzal a nõvel szemben, aki az eljárás lefolytatásához ivarsejtet vagy embriót adományozott. Hogyan tudom megakadályozni, hogy ne engem tekintsenek a gyermek apjának? (Az apasági vélelem megtámadása) Az apaság vélelmét meg lehet támadni, ha az, akit a vélelem alapján apának kell tekinteni, a gyermek anyjával a fogamzás idejében nemileg nem érintkezett, vagy a körülmények szerint egyébként lehetetlen, hogy a gyermek tõle származik, illetõleg ha a származás reprodukciós eljárás következménye, és az anya férje, illetve élettársa az eljáráshoz nem járult hozzá. Ha az apaság vélelme teljes hatályú apai elismerésen alapul, a vélelmet azon az alapon is meg lehet támadni, hogy a nyilatkozatnak a törvényes feltételek hiányában nincs teljes hatálya. A megtámadásra jogosult a) a gyermek, b) az, akit a vélelem alapján a gyermek apjának kell tekinteni, c) a gyermek halála után leszármazója, ilyennek hiányában az ügyész. Az apaság vélelmét a gyermek a nagykorúsága elérése után egy évig, a többi jogosult pedig a gyermek születésérõl szerzett értesülése idõpontjától számított egy év alatt támadhatja meg. Az a jogosult, aki a megtámadás alapjául szolgáló tényrõl a reá nézve megállapított határidõ kezdete után értesült, az értesüléstõl számított egy év alatt támadhatja meg az apaság vélelmét.
Szerinted a jogi litániát érdemes úgy belinkelned, hogy 2 db mondattal simán cáfolni tudom?
32 Most amikor a gyerek már kamasz, már látszik milyen nagyszerû ember lett, mennyi elismerés van a gyerek felé kifelé, már kéne? vagy csak a villogásra, mondván: "az én gyermekem", aztán ha megunja az illetõ, akkor a gyerekkel ugyan úgy fog elbánni mint annak anyjával, és félre löki ha terhére lesz? vagy ismét felelõsséget kell vállalni?
*a gyerek felé kívülrõl, a társadalom részérõl
Én pl. egyedül nevelem a 11hónapos kisfiamat fél éve, albérletben lakunk...szülõi támogatásom nincsen... a fiam apja egyfolytában cseszeget mindenért, nem akar fizetni, a gyerekéért hol pereskedik hol hetekig hónapokig nem jön...és még jó hogy az anyukák mennek néhány ezer ft-ért, egyedül nevelni egy gyereket albérletben nem vlmi egyszerû!!!!!!
hagyjuk a mesét Andersen:D
A kérdező hozzászólása: hidd el én se hinném el ha nem a saját szememmel látom. meg nem mondja el
Ostoba vagy, az is maradsz. Hidd azt, amit akarsz és annak akinek akarsz. Akinél az igazság, azt nem érdekli mit pampognak az irigyei és rosszakarója róla. :)
A kérdező hozzászólása: te a rengeted megcsalást hogyan viselted volna el??? nem volt olyan nap hogy ne fordult volna meg a fejemben hogy hogy tehete ezt meg velem. ha mai nap találkozok volt kollegákal vagy ismerössel ne hallanám tõlük. hogy ez tényleg igaz. mondom igen. szerinted ezek után még az ilyen emberben hogyan lehet bízni. nem egyszer hazudott.
* míg együtt voltunk nem ártottam neki. Hát persze.....ahogy Móricka mondja. Végül is nézõ pont kérdése, hogy valaki nem ártásnak mondja a másik ember hátbatámadását.Csak nézõpont kérdése.
Nem vagyok sem anya sem apa párti. Mindenkinek más a története, nincs két egyforma helyzet. Valóban vannak olyan anyák akik csak azon zsõrtõlõdnek hogyan szúrjannak ki az apával. De van olyan apa is aki Le s szarja a saját gyerekét és cserben hagyja mikor a legnagyobb szükség volna rá. Egyik sem helyes.
A kérdező hozzászólása: Biztos azt hiszik hogy én miylen aljas ember vagyok mert megaláztam a gyerek anyját. holott míg együtt voltunk nem ártottam neki.
25 Joga annak van egyedül, aki jogszerint (még ha biólógiailag nem is) a gyermek apja és maximálisan el is látja az apai felelõsségvállalását. Úgy hogy a litániádat, és a fenyegetõzést, meg a paragrafusokat, meg a büntetési tételeket kukázhatod.Mert ebben a helyzetben oda valók.
25 A jog szerint, az az édesapa, aki papíron is az.Azt ismeri el a jog édesapának, akinek a gyerek a nevén van. Õ az aki a hétköznapok mindegyikén a felelõsséget vállalta vállalja a gyermekért. Egy betolakodót, nagyhangú, hazudozót akinek még csak a nevén sincs a gyerek, azt nem ismeri el a jog, fõleg úgy, hogy az illetõ mikor helyt kellett volna állnia a másik ember mellett, büdös volt neki a felelõsségvállalás, és a gyermek helyett inkább a kocsmát, haverokat, és a bulizást választotta, és cserben hagyta a gyerek anyját. Ugye?:D Javíts ki, ha nem így van:DD
Érdemes elolvasni. Vannak édesapák, akiknek a heti feladat listájukon szerepel: „levél a gyámhivatalnak”. Sajnos léteznek anyukák, akik sportot ûznek a gyerekükért jövõ, kapu elõtt ácsorgó apukák hazaküldésébõl. Az indokok a ’beteg a gyerek’ -tõl az ’iskolai buliban van éppen’-en át egészen a ’nincs kedve menni mert utál Téged’-ig igen széles skálán mozognak. Általában nagyszerû, önigazoló magyarázatokat sikerül kreálni – tisztelet a kivételnek, akik tényleg alappal tagadják meg a gyerek átadását. A magyarázat-gyártáskor viszont egy dolgot vegyen mindenki figyelembe: a saját gyermekünk nem szavahihetõ hírforrás! Egész kis kortól képesek két kapura játszani, otthon az apuka által elkövetett rémtettekrõl számolnak be, míg az apjuknál levetített story az anyjukból csinál gonosz boszorkát. Mindenképp érdemes a valóság felderítésére idõt szánni, mert a kapcsolattartás jogosulatlan akadályozásának komoly következményei vannak: 1. A kapcsolattartás elmaradása esetén az édesapa a gyermek lakóhelye szerint illetékes gyámhivatalhoz fordulhat. Ha a hivatal megállapítja, hogy a kapcsolattartást nem lett volna szabad megtagadni, akkor elrendeli a végrehajtást, felhívja az anyukát, hogy a határozat szerinti idõpontban tegyen eleget a kapcsolattartás pótlásának és hagyjon fel a gyermeknek a másik fél ellen történõ nevelésével. Emellett kötelezi a kapcsolattartás meghiúsítása folytán keletkezett igazolt költségek viselésére, ami tetemes összeg is lehet, ha apukának drága ügyvédje volt. 2. Ha még egyszer elõfordul a kapcsolattartás akadályozása, akkor a gyámhivatal bírságot szab ki, amelynek összege 5-10.000.-Ft között szokott lenni. Minél több elmaradt kapcsolattartás van, annál magasabb a bírság összege – nagyon egyedi a növekedési tendencia, de általában másodszorra 50.000.-Ft-ot, harmadszorra 80.000.-Ft-ot, negyedszerre 150.000.-Ft-ot, ötödszörre 250.000.-Ft-ot szoktak kiszabni. A felsõ határ 500.000.-Ft. 3. Két-három elmaradt kapcsolattartást követõen a gyámhivatal kezdeményezni szokta a gyermek védelembe vételét. Ez igen súlyos intézkedés egy édesanyával szemben, és ha az édesapa ekkor kezdeményezi a gyermek nála való elhelyezését, akkor jó eséllyel indul ebbe a csatába. Gyakorlatilag családgondozót rendelnek ki az anyuka számára, aki gondozási-nevelési tervet ír elõ, magatartási szabályokat határoz meg, megkeresi a gyermekorvost és a gyermek óvodáját, iskoláját, valamint rendszeresen ellenõrzi ezek betartását. 4.Lehetõség van gyermekvédelmi mediációs eljárás igénybevételére is, ha ezt a felek közösen kezdeményezik. Én azt tapasztalom, hogy a felek közötti kommunikáció javításában a mediáció nagyon sokat segít, de általában a kapcsolattartást ‘csak azért is’ akadályozó anyukák megtagadják az ebben való közremûködést is. 5. Ha az édesanya a gyermeket bizonyíthatóan folyamatosan az édesapa ellen neveli és a kapcsolattartásnak többször nem tesz eleget, akkor a gyámhivatal a gyermek elhelyezésének megváltoztatása iránt pert indíthat. Azzal tisztában kell lenni, hogy ha az édesapa indít per, az mindig kétesélyes, de ha a gyámhivatal kezdeményezi a gyermek elhelyezésének megváltoztatását, akkor nagyon ritka, hogy a bíróság elutasítja a keresetét. 6. Mind a gyámhivatal, mind az édesapa feljelentést tehet kiskorú veszélyeztetése miatt, mert a Büntetõ törvénykönyv szerint: „aki a bírósági vagy hatósági határozat alapján nála elhelyezett kiskorú és a kiskorúval kapcsolattartásra jogosult személy közötti kapcsolat kialakítását vagy fenntartását a kapcsolattartás kikényszerítése érdekében alkalmazott bírság kiszabását követõen is akadályozza, vétséget követ el, és egy évig terjedõ szabadságvesztéssel büntetendõ.” Összességében tehát elmondható, a problémák megoldására nem alkalmas az, ha csak úgy egyszerûen nem adja oda az anya a gyereket. Érdemes elõször a gyámhivatalba személyesen bemenni, és elmesélni, melyek azok az okok, amiért nem szeretnénk, ha az apuka elvinné a gyermekünket. Ha ott azt mondják, hogy „ugyan már anyuka, ne tessék itt hisztériázni, a gyereknek kell az apja” akkor ne az legyen az elsõ reakció, hogy érzéketlen és elfásult az ügyintézõ, mert nem az. Objektíven, sokkal jobban meg tudja ítélni, hogy adott probléma valóban mennyire veszélyezteti a gyermek fejlõdését. A következõ indokok – bár valóban mind veszélyezteti a gyereket – nem szoktak elegendõek lenni: ha egyszer leesett a hintáról; nem kötötte be a biztonsági övet; nem a kedvenc ételét fõzte; lepasszolta a szomszédnak; büntetésbõl rácsapott a fenekére; betegen hozta haza; a közért elõtt hagyta míg bevásárolt; elvitte egy buliba ahol mindenki részeg volt; a nagymamához vitte ahol 5 macska van és allergiás; csak gyorsétteremben eteti; reggel csendben kell lennie amíg az apja felébred; megnézte a Sikoly3-at; soha nem kap reggelit; ott felejtette a játszóházban… Vagyis ne az érzésekre és a józan paraszti észre hallgassunk, hanem szakemberre. Dr. Illés Blanka ügyvéd
A kérdező hozzászólása: meg se fordult a válás a fejemben, azt hittem minden jó és egyszer csak benyögi hogy ne tud velem élni meg elmúlt a szerelem. de semmi jel nem volt
A kérdező hozzászólása: ha nálam volna a gyerek én se kérnék tartásdíjat. a tököm rohangálna néhány ezresért. csak a nõk sírnak rínak mindenért
A kérdező hozzászólása: hogy fajulhat odáig hogy akit egykor szerettél azt rüheled.
A kérdező hozzászólása: mi volt kapcsolatunkat meggyalázta, sorra csalt több pasival és nem volt õszinte mikor válás után kértem tõle hogy ennyi jár nekem. de még utánna is derültek ki dolgok amiket évekkel ezelõtt tett. persze nálam is elgurult a gyógyszer és tettem dolgokat ellenne, de soha ismétlem soha nem használtam fel a közös gyereket hogy bosszút álljak. mára már meg úgy vagyok vele, hogy az idõ úgyis engem igazol, és és amit velem tett az kisérje végig az útján.
11 Szép ez a mese, és milyen jó ha igaz is lenne, most mennyivel könnyebb dolga lenne a lelkiismeretednek, hogy a mocskos cselekedeteidet ezen hazugság mögé tudnád bujtatni. Csak hogy nem tudod. Ártatlan emberek ellen vétettél. Akitõl csak kaptál és a saját kölyköd ellen is, na ezt semmivel semmilyen aljas hazugsággal és semmilyen a másik nõre való köpködéseddel nem tudod lemosni magadról.. Ez megmarad neked életed végéig.Ez az ajándékod a sorstól.
Növesz golyokat és ne rinyálj kérdezõ...
A kérdező hozzászólása: kedves 11es. nem vétettem a gyerekem ellen soha. és senki másnak se okoztam kárt.
14 Aha. Szerinted van olyan aki ezt beveszi ennyi minden után? Öreg hiba ha igy gondolod.
A kérdező hozzászólása: nem ismersz nem ismered a történetet akkor miért itélkezel
Ejnye-tömören ennyi, mert már arra nem méltatlak, hogy pár mondatot leirjak:DD
A soha viszont nem látásra.
Egy fikarcnyit se vagy jobb azoknál a nõknél, akikkel csúnyán elbánt a volt férj, aztán meg mindenhol ott zokognak meg nyivákolnak, hogy az összes férfi egy szemét disznó. Az én volt férjemre legjobban a saját családja van kiakadva, hogy mekkora szemét volt velem, de ez egy darab történet, emellett van még sok, ahol vagy az az egyik, vagy a másik fél volt sárosabb. Én is ismerek olyat, ahol apuka a terhesség alatt lelépett, évekig nem kereste a gyerekét, majd amikor már kisiskolás lett, hirtelen kitalálta, hogy akkor elviszi a gyereket aki addig sose látta, de nem azért, mert már az édes apucikája akar lenni és foglalkozzon a lányával, hanem hogy a nõt idegesítse. Már a gyerek és az anya is belerokkant szinte. Persze hogy egy ilyen történetnél senki nem dicséri meg az apukát, naná, hogy õt nevezik szemétnek. Ha nem lennél elvakult, akkor láthatnád azokat a válaszokat is, amikor meg anyukáknak esnek neki, hogy ha kiír olyan kérdést, hogy engedje-e a volt párjának hogy elvigye egész napra a gyerekét, mert jaj a szemét õt megcsalta és elhagyta. Csak felvetted te is a szemellenzõt mint néhány elvált anya, és szidod ész nélkül a másik nemet.
A kérdező hozzászólása: A lényeg az hogy mindenkinek vannak hibái követ el olyan dolgot ami nem helyes, de ezt a gyereknek nem szabad megéreznie. Nem szabad a gyereket eszközként felhasználni. Ha tudják akkor úgy csinálják hogy ebbõl a gyerek ne vegyen észre semmit se. Idõvel úgyis megkérdi ha kíváncsi lesz hogy mi történt anno akkor el kell neki mondani úgyis. DE soha ne legyen fegyver mint eszköz a gyerek, az a legaljasabb dolog.
Az az ember ne beszéljen legaljasabb dologról, aki a saját kölyke ellen lépett, de nem ám kis lépéseket:D És véleményem szerint nagyon jól teszi a másik szülõ, hogy mindezek után a gyereket távol tartja tõled.
ha jót akarnál a gyerekednek, akkor nem a feje felett veszekednél az anyjával.
Egy szülõ sem tilthatja el a gyereket a másiktól. Nem akadályozhatja a láthatást a kapcsolattartást az ajándékozást, és ha nincs semmilyen végzés akkor mind a kettõnek ugyan annyi joga van.
23 Álmodban.
A kérdező hozzászólása: na most nem én léptem le. hanem az anya egy másik palival

Van még valami Bleach Naruto Yu-Yu Hakusho Inuyasha szerű anime? Ezeket már láttam mind. Olyanok amiken jól animált viszonylag emberileg kinéző karakterek vannak. Meg pl az se hogy egy 6 éves gyerekből lesz akármi.

Szóval valami hasonló minőségű karakterekkel ellátott anime érdekelne valami ilyesmi harcon alapuló történettel, mint a megemlítettek.

Legjobb válasz: Mármint azt én nem tartom animének amiben egy 6 éves gyerek nem tudom milyen erõs meg mindenkit megöl stb. Csak ez már nem fért ki...

A kérdező hozzászólása: Mármint azt én nem tartom animének amiben egy 6 éves gyerek nem tudom milyen erõs meg mindenkit megöl stb. Csak ez már nem fért ki...
Dragon Ball Beelzebub Fairy Tail Fullmetal Alchemist Gantz HISTORYS STRONGEST DISCIPLE KENICHI THE BREAKER
Magi: The Labyrinth of Magic Toriko.
A kérdező hozzászólása: Köszi. Ha még valaki tud mondhat, mert én naponta kb. 6-7 részt nézek meg
A kérdező hozzászólása: Ja, és neki kezdtem a dragon ball-nak, de ha lehet akkor ne olyan szintû animét ajánljatok mert nekem az inkább egy kisgyerek mese. Irritálnak a karakterek... stb.
One Piece

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!