Találatok a következő kifejezésre: Van még a babára A (1183 db)

Van esélyem a babára ha 18-19. én ovatosan napok a Ciklus.hu szerint és 19. én voltunk együtt a párommal és 20. tol peteérésem van és 25. ére van az ovum, persze még leszünk együtt a pém alatt?

Legjobb válasz: Szia! Ha babát szeretnétek, akkor ebben az idõszakban 2 naponta érdemes együtt lennetek, és akkor van esélyed. Viszont nem jó nézetben vagy a ciklus.hu-n. Ne a naptármódszert nézd, mert az védekezéshez van, hanem a normál módot. :-) Ott fogsz látni egy szép zölddel jelölt napot, az a számított ovu napja. :-)

Szia! Ha babát szeretnétek, akkor ebben az idõszakban 2 naponta érdemes együtt lennetek, és akkor van esélyed. Viszont nem jó nézetben vagy a ciklus.hu-n. Ne a naptármódszert nézd, mert az védekezéshez van, hanem a normál módot. :-) Ott fogsz látni egy szép zölddel jelölt napot, az a számított ovu napja. :-)
A kérdező hozzászólása: értem meg tudom csak leirtam h értsék a kédést de peteéréskor is jo együtt lenni nem védekezni meg ovukor is nem?
A peteérés egy folyamat, ami ciklus elejétõl az ovuig tart. Az ovu napja a lényeg, akkor szabadul ki a megérett petesejt, onnantól kb 24 óra, amíg megtermékenyíthetõ. A spermiumok kb két-három napig élnek (ritkán egy kicsit tovább is) és várakozhatnak egy kicsit az ovura. Baba szempontjából ovu elõtt két nappal kezdõdik az esélyes idõszak. Együtt lenni mindig jó. :-)

Van esélyem a babóra a görbém alapján? Még 2 nap a nem vártig semmi mensire utaló jel nincsen de nem élem bele magam csak a véleményetekre vagyok kíváncsi.

http://www.ciklus.hu/images/diagramok/818427b4515191e530663a..

Legjobb válasz: Jah és babára utaló jel sincsen csak krémes folyásom van de azt tudom bármi lehet.

A kérdező hozzászólása: Jah és babára utaló jel sincsen csak krémes folyásom van de azt tudom bármi lehet.
az jo hogy krémes folyásod van, de hõd lehetne feljebb is., amugy a nemvárt napján vagy elötte nap már tesztelhetsz. majd ird meg mi lett.
A kérdező hozzászólása: Szia. Köszi szépen szerinted meddig kéne felmennie a hõmnek? Ezzel a hõvel nem sok esélyem van?
De lehet ilyen hõvel is baba. Szerintem már csak pár nap kérdése és kiderül... Drukkolok nagyon!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm , rám fér a drukk. Valami biztató jel van a görbémen vagy csak egy szokványos görbe?

19-20. ik nap majdnem zárt méhszáj, pici vérzés. Ez most akkor baba vagy mensi? Remény van még a babára?

Legjobb válasz: Szerintem korai lenne ez még mensinek. Lehetséges, hogy beágyazódás okozza a vérzést, nem? Minden esetre, ha elmarad vagy késik a menszeszed, akkor jó esélyed van rá, de ha rendesen megjön, akkor se biztos, hogy nem vagy terhes.

Szerintem korai lenne ez még mensinek. Lehetséges, hogy beágyazódás okozza a vérzést, nem? Minden esetre, ha elmarad vagy késik a menszeszed, akkor jó esélyed van rá, de ha rendesen megjön, akkor se biztos, hogy nem vagy terhes.
A zárt méhszáj elvileg lehet baba. Hány naposak a ciklusaid?
Szerintem sem mensi, inkább a beágyazódás (de ha sokat vakerálod a méhszájad, akkor nem lesz baba... )
A kérdező hozzászólása: Öntöttetek belém egy kis reményt.Már 2 éve várunk a csodára.Ma is van egy kis rózsaszínes-véres folyásom.Még mindíg lehet baba?
A kérdező hozzászólása: Általában 28-29 naposak a ciklusaim, de mindíg barnázok elõtte 4-5 napig.
Szia! Teszteltél azóta?

Mas is van igy? A babamnak a nyaka mindig kipirosodik, a tokajatol lehet, hiaba kenem nem megy el most meg oleg csunya is.

Legjobb válasz: próbáld meg hintõporozni fürdés után.Én is ezt szoktam csinálni és utána szépen helyrejön.

próbáld meg hintõporozni fürdés után.Én is ezt szoktam csinálni és utána szépen helyrejön.
Mi is nyáron hitõporoztuk, majd volt 1X h az sem volt elég, akkor jött a sudocrem- simán eltûnt a pirosság.
Szia! én minden fürcsi után bekenem neki napraforgo olajjal gyógyszertári, jó nagyon.
Én Gabi hintõport használok, nálunk nagyon bevált.
Szia! Nálunk is elõfordult, elég sokáig tartott:( Napjában többször hintõporoztam (nyári baba). Az a lényeg, próbáld szárazra törölni(fürcsi után)és úgy hintõporozni. Boldog babázást:)
Ha nagyon csúnya tetrán kenõcsöt javasolt a dokink. Az tényleg helyrehozta pár nap alatt.
A kérdező hozzászólása: Kenyem neki sudocremel, de mindig visszajon.most egy pontba eles csunya neki.koszi szepen mindenkinek.

A nemvárt előtti napon mitől esik le a hő? Ha leesett hány százalék esély van még a babára?

Ebben a hónapban mértem el?ször, úgyhogy nincs viszonyítási alapom. Holnap kellene megjönnie. Ma reggel leesett a h?mérsékletem :( (36,9-r?l 36,6-ra)

Legjobb válasz: Szia:) Tudomásom szerint a hõ akkor esik le -vagyis ezzel jelzi a tested-, amikor meg fog jönni! Én ellenpéldáról még nem hallottam!

Szia:) Tudomásom szerint a hõ akkor esik le -vagyis ezzel jelzi a tested-, amikor meg fog jönni! Én ellenpéldáról még nem hallottam!
A ciklus második felében a termelõdõ progeszteron tartja fenn a hõt. Progeszteron akkor is termelõdik ha nem vagy terhes, mert készül a méh a terhességre. Ha nincs megtermékenyülés, nincs beágyazódás, a progeszteronnak nincs tovább szerepe, a méhnyálkahártya lelökõdik a progeszteron szint lecsökken és ezzel összefüggésben leesik a hõ.
Egyet értek az elöttem szólóval.
A kérdező hozzászólása: Sajnos én is így gondoltam :( Azért nagyon köszönöm a válaszokat.

A rota vírus meddig fertőz? Benne van még a vírus a babába?

Már 1.5 hete voltunk betegek, de a picuri még mindig gyenge:-( Úgy dumálóm bele a az ételt és az italt, viszont hányás már nincs, csak hígszéklet(az is csak 2-3). Meddig fert?z ez a vírus? Vissza eshet a pici(7hónapos)?

Legjobb válasz: Mi 2 hónapja mentünk át rajta.Ált 3-7 nap alatt átmegy rajta,ez idõ alatt a székletével fertõz.Ezrét fontos az alapos kézmosás.Én felírattam a Bronchovaxom-ot neki,ettõl nagyon jó étvágya lett.3 hónapos a kúra,havonta 10 napig szedi,majd 20 nap szünet kell.Az enyém a lefogyott 1/2 kilóját még nem hízta vissza,azt mondták erre,hogy 2-3 hónapba is beletellhet.

Mi 2 hónapja mentünk át rajta.Ált 3-7 nap alatt átmegy rajta, ez idõ alatt a székletével fertõz.Ezrét fontos az alapos kézmosás.Én felírattam a Bronchovaxom-ot neki, ettõl nagyon jó étvágya lett.3 hónapos a kúra, havonta 10 napig szedi, majd 20 nap szünet kell.Az enyém a lefogyott 1/2 kilóját még nem hízta vissza, azt mondták erre, hogy 2-3 hónapba is beletellhet.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Valami étvágy növelõt én is kérek:-)
Ezt te is kipróbálhatod:)

Anyatej után egyből tápszer? Ha nem elég a babának a tejcsi akkor lehet neki adni egyből tápszert? Csak pótlás szinten, mert még nagyon kevés tejem van, és Õ meg éhes. Elvagyok keseredve.

Legjobb válasz: Azt irod hogy még kevés a tejed, akkor valószinü még az elején vagy. Ha tápszerrel pótolod akkor sajnos nem is fog növekedni, mert attól lesz több minél többet szopik a baba. Tehát ha azt szeretnéd hogy több legyen akkor minél többször tedd cicire a babádat akár félóránként, szedjél homeopátiás bogyót és fejjed minden szopizás után. De persze még mindig ott a probléma hogy éhes marad a babád... Ha egy-két napon belül nincs semmi változás én biztos adnék neki tápszert mert én is sajnálnám babámat és nem vagyok tápszerellenes. De szerintem ha követed a fentieket akkor biztos nem lesz gond.

Azt irod hogy még kevés a tejed, akkor valószinü még az elején vagy. Ha tápszerrel pótolod akkor sajnos nem is fog növekedni, mert attól lesz több minél többet szopik a baba. Tehát ha azt szeretnéd hogy több legyen akkor minél többször tedd cicire a babádat akár félóránként, szedjél homeopátiás bogyót és fejjed minden szopizás után. De persze még mindig ott a probléma hogy éhes marad a babád... Ha egy-két napon belül nincs semmi változás én biztos adnék neki tápszert mert én is sajnálnám babámat és nem vagyok tápszerellenes. De szerintem ha követed a fentieket akkor biztos nem lesz gond.
Így van, hallgass az elsõ hozzászólóra! Sok sikert :)
Így-így! Szoptass többször, fejjél, homeos golyók. Nekem bevált. Sikerülni fog, ne keseredj el!
Ne keseredj el. http://felicitasz.blog.hu/2010/01/24/ujszulott_kisbabak_szop.. Kitartás, és ne gondolkodj végletekben.
Nekem pár napja alig van tejem, de úgy oldom meg az etetést, hogy mind a 2 cicit odaadom neki - ez is nagyon kevés - és csak utánna adok neki tápszert. Jó lenne ha visszajönne a tejem, mert még szeretnék szoptatni. Addig is erõltetem a szopizást. Te is tedd ezt: többször tedd cicire, majd beindul!
Nálunk is gond volt ez, pótolnom kellett a frigóból a lefagyasztott anyatejbõl...nem hoztak javulást a bogyók és a gyakori szopik sem, így tápszert javasolt pótlásnak a gyerekorvos(persze nem egybõl). Azt adtam neki, akkor napi 550-600ml volt az igénye és kb 200-250 ml tápszer kellett egy nap, mert annyira nem volt tejem. Aztán szép lassan lett eredménye a gyakori szopiknak, fejésnek, de a tápszert így sem tudtam kiiktatni. Így most, kb egy hónap után, amikor is kb 700 ml-t eszik meg egy nap a babám, ebbõl kb 60-90 ml-t kell anyatej helyet tápszerrel pótolnom. Jó esetben az sem kell, mert éjjel alszik és akkor lefejek kb ennyit és azt adom másnap este. Még mindig próbálkozom, hátha egyszer ez sem kell majd! Sok sikert neked is! 3 hónapos baba anyukája

Ez már hőemelkedés? Egy hete meg van fázva a babám, voltunk már dokinál de még nem írt antibiotikumot, hátha anélkül is meggyógyul. Nem nagyon javult, még mindig tele van az orra. Ma reggel melegnek éreztem, popsiban mérve 37.6 volt. Ez hőemelkedés?

ja ez nem a levont érték...

Legjobb válasz: Ez hõemelkedés. Fél fokot kell levonni. Még jó, hogy nem írt antibiotikumot, örülj neki, ugyanis tönkreteszi a babát. Az én fiam egyszer kapott, két hétig minden kifolyt belõle alul amit megevett, tönkrevágta teljesen a kis bélrendszerét. Egyébként sem túl hasznos antibiotikummal kezelni az ilyen kicsi babákat, sokkal erõsebb az immunrendszerük, mint hinnénk. Rengeteget kibírnak, és pont az a lényeg, hogy gyógyszer nélkül küzdjenek le betegségeket, attól is erõsödnek. Egy megfázás éppen az a katergória, amit ennyivel el is lehet intézni. 38 fokig még lázcsillapítás sem javasolt, mert egészséges hõemelkedés kiirtja a bacikat.

Ez hõemelkedés. Fél fokot kell levonni. Még jó, hogy nem írt antibiotikumot, örülj neki, ugyanis tönkreteszi a babát. Az én fiam egyszer kapott, két hétig minden kifolyt belõle alul amit megevett, tönkrevágta teljesen a kis bélrendszerét. Egyébként sem túl hasznos antibiotikummal kezelni az ilyen kicsi babákat, sokkal erõsebb az immunrendszerük, mint hinnénk. Rengeteget kibírnak, és pont az a lényeg, hogy gyógyszer nélkül küzdjenek le betegségeket, attól is erõsödnek. Egy megfázás éppen az a katergória, amit ennyivel el is lehet intézni. 38 fokig még lázcsillapítás sem javasolt, mert egészséges hõemelkedés kiirtja a bacikat.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ:-))remélem nem megy feljebb...

Hol altatod magad mellett a babád? A szobájában van még egy ágy? Vagy a Ti ágyatokban alszik? Utána átcsempészed a saját ágyába?

Legjobb válasz: A babám 8 hetes. Mi úgy alszunk hogy az ágyam végében van a kiságya, este oda teszem le aludni, pár órán .... belül ott el is alszik. Aztán 3 óránként kel enni, akkor kiveszem megszopiztatom, és általában be is alszunk a nagy ágyban mindketten. Aztán ha felébredek kb fél-egy óra múlva akkor visszateszem a kiságyba, óvatosan fel ne ébredejen. (ez nem mindig sikerül....) mikor éberebben alszik, vagy eltelik két óra hogy megébredek, van hogy inkább nem nyúlok hozzá és ott alszik mellettem a következõ szopiig. Apa egyébként a másik szobában alszik, hogy ne zavarjuk. Van külön szobája a babának, de most ez így jó, még nem akarom külön rakni, fõleg amig ilyen gyakran eszik éjjelente.

A babám 8 hetes. Mi úgy alszunk hogy az ágyam végében van a kiságya, este oda teszem le aludni, pár órán .... belül ott el is alszik. Aztán 3 óránként kel enni, akkor kiveszem megszopiztatom, és általában be is alszunk a nagy ágyban mindketten. Aztán ha felébredek kb fél-egy óra múlva akkor visszateszem a kiságyba, óvatosan fel ne ébredejen. (ez nem mindig sikerül....) mikor éberebben alszik, vagy eltelik két óra hogy megébredek, van hogy inkább nem nyúlok hozzá és ott alszik mellettem a következõ szopiig. Apa egyébként a másik szobában alszik, hogy ne zavarjuk. Van külön szobája a babának, de most ez így jó, még nem akarom külön rakni, fõleg amig ilyen gyakran eszik éjjelente.
szia. Mi egy fotelágyat tettünk az ágyunk és a fal közé, körbe párnáztuk-falaztuk, hogy le ne essen és ott alszik kb. másfél hónapos kora óta. most öt és fél hós és már elég sokat fészkelõdik, sokszor átlóg valamije az én térfelemre :) de így sokkal jobb, mint míg kiságyban aludt.
Az én lányom 10, 5 hónapos. Köztünk alszik el, utána pedig becsempészem a saját szobájába, a saját ágyába, és reggelig alszik.
Én fiam 4 hónapos, és csak a saját ágyában a saját szobájában alszik. Az esetek legnagyobb százalékában, még ébren tudom letenni, így magától elalszik 10 percen belül, de van hogy elalszik a cicin, és akkor úgy viszem át. Nekünk ez így bevált.
Szia! 14 hós már egy ideje úgy csináljuk hogy este fürdés kis játszás után mellém fekszik az ágyamba és itt alszik el. Kb 20-30 perc múlva átviszem az õ ágyába.
A szobájában van egy kihúzható kanapé. Azon aludtunk együtt 3 hónapos koráig, akkor szoktattam be a kiságyába. de a mai napig sokat alszunk együtt ott napközben. A mi ágyunkba a hálószobába hétvégén reggelente csempészem be néha. :-)
Szia! 8 hónapos koráig gyönyörûen aludt a kiságyában. Ekkor elkezdõdött a szeparációs szorongás, elég extrémen, azóta nem hajlandó éjjel külön aludni. Próbáltuk, h. elalszik a nagyágyban velünk és átvisszük a kiságyba (a hálónkban van a kiságy). Minden alkalommal felébredt és úgy üvöltött, h. nem bírtuk a kiságyban hagyni. Szóval azóta a nagyágyban alszik...imádom hogy ott szuszog mellettem, de tudom, le kell szoktatnom róla, csak még nem tudom, hogyan...
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Kézben sétálva alszik el a babám és meg szeretném próbálni, hogy melléfekszem, mert már elég nehéz, ezért voltam kíváncsi, hogy ki hogy oldja meg.

3 éve elkötötték a petevezetékemet. Van még esélyem babára?

Láttam, hogy több kérdés felmerült ebben a témakörben, de azok régebbiek, ezért szeretném újra feltenni.... 3 évvel ezel?tt a 2. császár közben elkötötték a petevezetékeimet. A zárón az áll, hogy "Pomeroy " technikával. Van itt esetleg valaki, akinek így kötötték el a petevezetékét és utána mégis terhes lett? Annyit találtam a neten, hogy 1-1,5 % az esély ezután teherbe esni. Viszont kíváncsi lennék, hogy van-e itt valaki, aki benne van ebben az 1-1,5 százalékban vagy esetleg van ilyen ismer?se, tehát elkötés után is terhes lett.....

Legjobb válasz: Én személy szerint ilyen embert nem ismerek, de azt olvastam, hogy beültetéssel még lehetséges, hisz a petefészkeid megvannak, peték nyerhetõk onnan és mesterséges megtermékenyítéssel még tudsz babát vállalni, csak természetes úton nem.

Én személy szerint ilyen embert nem ismerek, de azt olvastam, hogy beültetéssel még lehetséges, hisz a petefészkeid megvannak, peték nyerhetõk onnan és mesterséges megtermékenyítéssel még tudsz babát vállalni, csak természetes úton nem.
Beültetéssel (lombik) biztos, csak ebben az esetben a TB finanszírozást nem lehet igénybe venni, tehát 4-500 ezerbe belekerül egy kezelés. Spontán nem tudom.
beültetéssel szerinte lehet.Én is elköttetem magam Decemberbe igaz a 4. gyerek és 37 év felett. Mi az oka, hogy meggondoltad magad?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!