Találatok a következő kifejezésre: Van még Most már biztos, hogy (14 db)

5napja született a babánk 4300grammal. Előtejem már van és 20-30grammot tudok szoptatni. De még nem történt meg a belövelés! Akkor most már biztos, hogy nem lesz tejem?

Legjobb válasz: Ha tudsz szoptatni, és van valamennyi tejed, azt írod 20-30 gramm, akkor már belövellt, nem? Az elõtej az kevesebb szokott lenni. Próbálj meg tejszaporítót inni, meg nagyon sok vizet!!! Hátha segít a mennyiség növelésén.

Ha tudsz szoptatni, és van valamennyi tejed, azt írod 20-30 gramm, akkor már belövellt, nem? Az elõtej az kevesebb szokott lenni. Próbálj meg tejszaporítót inni, meg nagyon sok vizet!!! Hátha segít a mennyiség növelésén.
A kérdező hozzászólása: mibõl lehet még pótlást adni??nagyon ügyesen szopizik, és szerintem az összes tejet kiszívja.3 óránként teszem cicire.játszócumit egyáltalán nem használunk.azt hogy mennyit szív csak mérleggel tudom ellenõrizni.20-30gramm mikor mennyit.
A pótlást ne üvegbõl add, mert akkor tényleg nagyon alávágsz a további szoptatásnak! A babád milyen gyakran, mennyi ideig, hogyan szopik? Jó a technikája, nagyra nyitja a száját, érzed, hogy rendesen szív? A tejleadást látod, érzed? Játszócumit használsz? (mert nem kéne) Ez mind fontos lehet, mert bárhol lehet hiba, ami miatt esetleg nem nõ eléggé a tejed!
Egyébként más még nem is tápszeren nõtt fel, hanem ilyen-olyan tejeken! Szóval semmi gond! Ne aggódj! Élvezd az anyaságot! És minél hamarabbi átaludt éjszakát kívánok neked!
A kérdező hozzászólása: Egyelõre 20-30-at szopizik+40 mg táppszert...minden cicizés után fejek de nem sok jön kb.5g.rengeteget iszom +laktoherb teát, és kipróbálom a homeopátiás golyókat..nem sír hogy éhes de nem akarom, hogy fogyjon....kitartok.ha nem lesz tejem, akkor tápot kap más is felnõtt rajta!
Hát nem akarlak elkeseríteni, de amint az ember megveszi a tápszert, onnantól akár le is mondhat a szoptatásról! Lehet, hogy ment volna, és termelõdött volna több, de most már nem fog. Hülye védõnõk! Bocsánat...
Mennyi a baba súlya? Megállt a fogyása? Ha igen, akkor nem biztos, hogy olyan keveset eszik. A mi babamérlegünk állandóan kevesebbet mért, sõt volt olyan, hogy szoptatás után könnyebb volt a gyerek mint elõtte, mégis hízott rendesen. Fejni nem tudsz? Én inkább azzal pótolnék tápszer helyett. Az elsõ pár hétben szerintem fontos fejni, hogy igazán beinduljon a tejtermelés. Utána el lehet hagyni ha beállt már a kereslet-kínálat egyensúly.
A kérdező hozzászólása: ma reggel már csak 10-et szopizott...nagy baba, a védõnõ azt mondta pótoljuk táppal mert a gyereknek kevés a napi 100-120gramm.úgy hogy most táppal egészítjük ki.Egyébként jó gyerek sokat alszik.
Szoptatás után fejjél! Azzal serkented a tej mennyiségét. Valószínûleg a tejbelövellésed megtörtént már! Ne ess kétségbe, ha a babádnak elég, akkor oké. Az én babám is ilyen adagokkal kezdte, pedig tudom azt, hogy másnál élbõl 130-at szívott. Jah és a tej mennyisége növekedni fog! Az átállás a nagyobb mennyiségre nálunk úgy történt, hogy gyakrabban akart enni, másnapra megjött a kellõ mennyiség!
nem mindenkikben lesz hatalmas és duzzadt a melle mikor belövell ha van tej akkor lesz is szoptass nyugodtan amikor a babának több kell akkor 2-3 nappal de lesz annyi ne ijedj majd meg a melle/tested követi a baba igényeit most ennyi elég neki :-) szal nyugi
Kispohárból vagy kiskanállal. Az üvegtõl cumizavaros lehet. 3 óránként õ jelzi, hogy éhes? Mindkét melled adod?

Van még remény? Most már biztos, hogy nem vagyok terhes? Nagyon csalódott vagyok.

6 napja késik,volt egy halvány reggeli tesztem tegnapel?tt.Ma délben pedig negatív.

Legjobb válasz: Szia amig nem jön meg addig ne add fel szoritok neked

Szia amig nem jön meg addig ne add fel szoritok neked
Szia! Na voltál orvosnál? Mit mondott, van odabent valaki? :-))
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!:) Megcsináltam ma reggel és negatív!!!:(Nem tudom mi ez, de hétfõn megyek dokihoz. Már teljesen lemondtam róla.
A remény hal meg utoljára!ne izgulj!mi már próbálkozunk 6 hónapja de még semmi!
Bocsi, 5 nap késést akartam írni, csak kimaradt a szám! :)
Jajj, ne aggódj! Ha a reggeli teszted pozitív lett, akkor babát vársz!!! :) Én ugyanígy voltam, Clearblut tesztet csináltam reggeli elsõbõl a mensi elõtt egy nappal már halvány pozitív lett! Másnap csináltam egy Lillyt, azt is reggeli elsõ vizeletbõl negatív lett, ugyanez a teszt még két nappal késõbbi is negatív volt reggel! Aztán azt hiszem talán nap késés után vált pozitívvá, de akkor is csak reggeli elsõbõl! szóval szerintem babás vagy! :) MEnj el orvoshoz és csináltass egy ultrahangot! Szorítok! :) 13 hetes kismama
Ha a reggeli elsõ vizeletnél halvány volt, akkor még kevés HCG termelõdött. Így biztosat, csak egy másik reggel elvégzett teszt mutathat. Szerintem vegyél egy "érzékenyebb" tesztet! Szorítok Neked!
A terhességi tesztek általában jól mûködnek, de azért ritkán de elõfordul hibás is. Próbáld újra.
szerintem se add fel még korai lenne feladni! Fel a fejjel:) Reggeli vizeletbõl próbáld majd a következõt.
A kérdező hozzászólása: Ma megyek UH-ra!Megvizsgált, de úgy néz ki nincs bent senki.:( Még mindig nem jött meg, ez már a 42.nap.Ilyen csak akkor volt, amikor babás voltam.De ez most nem babó:(

Kismamák! Ti mit éreztetek amikor megtudtátok, hogy babátok lesz? Feltudtátok fogni? Megvolt nálatok "az a bizonyos anyai érzés"? Éreztétek, hogy na igen most már biztosan van ott valaki (mielőtt még tudtátok volna)?

Mi most tervezzük az első babánkat! Eddig akárhányszor együtt voltunk a férjemmel védekezés nélkül (nem tudatosan, inkább csak a pillanat hevében..., de persze úgy, hogy nem lett volna baj ha baba lesz belőle), utána mindenféle terhes tünetet produkáltam magamon és aztán soha nem lett belőle semmi! És, hogy őszinte legyek volt bennem mindig egy kis félsz is, hogy talán én még erre fel sem vagyok készülve! Most viszont, amikor már tudatosan "belevágtunk", meglepően nyugodt vagyok, nincsenek beképzelt tünetek, viszont valahogy semmilyen érzésem sincs azzal kapcsolatban, hogy talán már valami "zajlik" odabent! Nem tudom elképzelni, hogy ez majd egyáltalán velem egyszer, lehet, hogy most megtörténik! Olyan érdekes, de tényleg semmi érzésem nincs ezzel kapcsolatban! Nektek volt? Ti hogy voltatok ezzel?

Legjobb válasz: Én sok év meddõség után nem számítottam már a babára. A pozitív teszt sokkolt. :) Legelõször sírtam egy jó nagyot. De az igazi anyai érzés nem akkor következett be, hanem amikor elõször láttam UH-n, mert igazából akkor tudatosult bennem a dolog. Aztán minden mozzanattal erõsödött. Most már egészen megvan, és noha néha bosszant, hogy feszíti magát a gyermek (hosszú, mint az apja :))) és engem is szétnyom, igazából minden pici mozdulatát imádom :)

Én sok év meddõség után nem számítottam már a babára. A pozitív teszt sokkolt. :) Legelõször sírtam egy jó nagyot. De az igazi anyai érzés nem akkor következett be, hanem amikor elõször láttam UH-n, mert igazából akkor tudatosult bennem a dolog. Aztán minden mozzanattal erõsödött. Most már egészen megvan, és noha néha bosszant, hogy feszíti magát a gyermek (hosszú, mint az apja :) )) és engem is szétnyom, igazából minden pici mozdulatát imádom :)
Amikor az elsõ babát vártam, nem éreztem, hogy anyuka vagyok, csak azt, hogy mi most babát várunk, aki benne van a pocakomban és növekszik és aggódunk, hogy minden rendben legyen.Hétrõl hétre bújtuk a hírlevelet, mekkora már, mikor milyen fejlõdési szakaszban vagyunk, stb. nagyon szerettük, amikor rugdosott. Miután megszületett, akkor éreztem. Viszont a csúcs az, amikor azt kiabálja: nyanya-nyanya ( az én vagyok) és vigyorog hozzá a kis rizsszem fogaival. Az nagyon anyás érzés. Meg amikor nézem alvás közben és hasonlók. Most hogy újból babát várunk, az elején úgy éreztem, õt ( a pocaklakót) elhanyagolom. Nem tudtam annyit gondolni rá a nagy miatt. Tudtam, hogy növekszik, de mégis ... Hatalmasakat rugdos, már nem sokára velünk lesz, úgy hogy egészen belejöttem az érzésbe, hogy laknak a pocakomban.
Nagyon élveztem az elsö terhességem, de semmit nem vettem észre, csak miután a teszt kimutatta. Nagyon vágytunk rá, de valahogy nem tudtam elképzelni, hogy milyen lesz anyának lenni és hogy van élet szülés után. De már megszoktam, nemsoká 4 éves. Most, a második babánál, valahogy ugyanez az érzés fogott el. Ma voltam uh-on, láttam mocorogni, nagyon valós már. De nem tudom elképzelni, milyen lesz, ha a kicsivel hazajövünk a kórházból és itt lesz a nagyfiam is... Éppen 8 hete tudom, hogy terhes vagyok, de még mindig alig hiszem el. Két és fél éve vártunk már rá. Már kerekedik a pocakom, láttam már párszor, de mégis nagyon furcsa. Amugy ezt a terhességet sem vettem észre. Volt elötte 4 sikertelen inszeminációnk, akkor mindent beképzeltem magamnak, mármint tüneteket. A következö hónapban elutaztunk, hogy kipihenjük azt a rengeteg kórházi dolgot. És akkor összejött. Nem figyeltem magam, csak nem jött meg. Aztán észrevettem, hogy ráz a hideg és a 31. ciklusnapon délben pozi lett a teszt. Még sokáig nem volt semmi tünetem. 12+4hkm
Tévedésnek gondoltam a pozit, bár nem védekeztünk, terveztük, de már egy ideje elhitettem magammal, hogy nem lehet babánk. Nem fogtam fel, nem tudtam örülni, csak arra gondoltam, mikor megyek már dokihoz, aki mond valamit. A doki után sem tudatosult, persze örültem, de rengeteg félelmem volt, amikot összeolvastam a neten, korai vetélés, késõbb mi van, ha megáll a kis szíve, stb. Talán a 26. heti 4d után higgadtam le, és fogtam fel a dolgokat. Tüneteim nem voltak.
Nálam az igazi anyai érzés nem azonnal alakult ki. Még nem is a szülés után, hanem fokozatosan. Egyszer csak azt vettem észre, hogy az életem is feláldoznám érte, pedig amikor megtudtam, hogy terhes vagyok az egész olyan szürreális volt. A terhesség is valahogy, persze tudtam, hogy baba meg, hogy mivel jár csak valahogy nem tudatosodott rendesen. Aztán amikor megszületett akkor is olyan furcsa volt az elején. A 2. gyerekkel más volt nála már a pozitív teszt után kialakult az anyukája vagyok érzés.
Alig hittem a szememnek, mikor pozitív lett, mert pcos vagyok, és azt hittem, hogy kõkemény küzdelmek állnak majd elõttünk. Erre a második próbálkozós hónapban teljesen spontán sikerült, hála Istennek. Én sem hittem, hogy velem történik... Sokat aggódtam, tudtam, hogy ott a pici bennem, de emlékszem, az elsõ olyan nagyon erõs érzés, hogy anya vagyok, akkor fogalmazódott meg bennem, mikor a pici elkezdett rugdosni a pocakomban a turmixgép hangjától, gondolom megijedt tõle. Akkor önkéntelenül elkezdtem simogatni a hasam, nyugtatgattam. :) Akkor éreztem elõször, hogy õ a mi kicsi babánk... Persze vágytuk, és sokszor volt apróbb katarzis, mikor láttuk uh-n mozogni, mikor elõször éreztem, stb. De ez volt a leghatározottabb. :) 24 hetes kismama
Szia! Én akkor fogtam fel igazán, hogy "anyuka" lettem, amikor már otthon voltunk. De igazából néha még most is fura, amikor azt mondja valamelyik kisfiam, hogy " anya ". :)
nekünk a negyedik hónapban jött össze, de mivel nem paráztunk rá, a pozitív tesztet csak jó elõjelnek vettük, nem volt semmi összeborulós sírás és nem is éltük bele magunkat kb az elsõ trimeszterig. Utána is még szokni kellett a gondolatot, nem kapott el azonnal az anyatigris-érzés még az elsõ ultrahangnál sem .:) nekem is késõbb és fokozatosan alakult ki
Másfél évig görcsösen akartam babát. Minden hónapban kudarcnak fogtam fel, amikor nem sikerült. Sajnos anyukám nagyon súlyos beteg lett... Két munkakör mellett én jártam be a párommal hozzá a kórházba(nõvérem 6 hónapos terhes volt, H1N1 vírus ideje!!!). Fõztem, mostam apukámra, a nagymamámra (akkor volt 91, most lesz 94!!!)! Na, ekkor eszembe nem jutott, hogy én-mindenképpen-babát-akarok! Most múlt 17 hónapos! :D (Szerencsére anyu is jól van azóta!)

Pszichologiat szeretnek tanulni, de most mar szinte biztos, hogy nem lesz meg a kello pontszamom, igy egy evet most kihagyok. Mit csinaljak ebben az egy evben? Vannak meg masok hasonlo helyzetben?

Termeszetesen dolgozni fogok, nem szeretnek anyukam nyakan eloskodni. Meg kb 30-40pont hianyzik (attol fugg mennyit emelnek), ezt mivel szedhetnem ossze? Gondoltam nyelvvizsgara, mellette valami okj-s tanfolyamra, de azok altalaban ket evesek nem? Nagyon el vagyok keseredve, egyszeruen nem tudom mihez kezdjek..

Legjobb válasz: Sajnos nekem sem jött össze ebben az évben, de én még nagyon reménykedek a Károli szociológiában..Én tuti, hogy meg csinálnom a felsõfokúmat ha nem sikerül és újraérettségizem emelten töribõl és középszinten bioszból..Én ráadásul vidéki vagyok, itt nincs sok lehetõség. Szóval fogalmam sincs, hogy mit csináljak, hol dolgozozzak egyáltalán.. A tesóm szerencsére már 5 éve Pesten van, benne bízok, hogy keressünk vm munkát, de nagyon nem szeretnék már itt maradni..

Sajnos nekem sem jött össze ebben az évben, de én még nagyon reménykedek a Károli szociológiában..Én tuti, hogy meg csinálnom a felsõfokúmat ha nem sikerül és újraérettségizem emelten töribõl és középszinten bioszból..Én ráadásul vidéki vagyok, itt nincs sok lehetõség. Szóval fogalmam sincs, hogy mit csináljak, hol dolgozozzak egyáltalán.. A tesóm szerencsére már 5 éve Pesten van, benne bízok, hogy keressünk vm munkát, de nagyon nem szeretnék már itt maradni..
Egyébként az nyugtasson engem is az nyugtat, hogy nagyon sokan vannak így, akiknek nem sikerül elsõre és újrapróbálkoznak. Az átlag életkor 19 év, szóval ne add fel az álmaidat: )
Próbáld újra az érettségit õsszel, ha rossz lett az emelt, akkor azt, ha jó lett akkor egy másik emeltet. Nyelvvizsgád van már egy?
Vannak 1 éves okj-k is, bár elég kevés, de vannak. Én ilyet csináltam idén, mivel engem sem vettek fel tavaly. Nekem ez most pluszpont, de nem minden okj ad minden szakhoz pluszpontot! Csak a hasonló képzési területû szak ad pluszpontot, szóval nagyon meg kell nézni. Szerintem nyelvvizsgával, nyelvvizsgákkal, esetleg felsõfokú nyelvvizsgával többre mennél. Az okj-k nem sokat érnek, ellenben a nyelvvizsga a diplomához is kell majd. Nem tudom mit akarsz dolgozni, de csak egy érettségivel állást találni nem könnyû. Én diákmunkát javasolnék, ami viszont úgy kivitelezhetõ, ha még is csak beiratkozol egy okj-re. Nálunk nagyon sokan voltak amúgy okj-n, akik beiratkoztak, tehát hallgatói jogviszonyuk lett de alig-alig jártak be órákra, még is egész évben benne voltak a rendszerben, tehát végig volt diákuk stb. Diákigazolvány nélkül is elég drága az élet, ennyibõl is megérné.
A kérdező hozzászólása: Nyelvvizsgam ugy van, hogy angolbol csinaltam emeltet, ami kb 70% lesz, es ez ugye ad nyelvvizsgat, emelle szeretnek meg egyet. En sajnos azzal rontottam el, hogy elorehozottat csinaltam anno tarsadalomismeret tantargybol, es csak kesobb neztem utana, hogy ezt sajnos nem fogadjak el valasztott tantargynak (ami szamomra erthetetlen, hiszen a tetelek fele pszichologia..). Valoszinu jovore csinalok egy biologia emeltet, vagy fogalmam sincs.. Koszonom szepen a valaszokat, remelem mindenkinek sikerul a kovetkezo felveteli!:)
hol fogsz addig dolgozni?
Szia Mivel a felvételinél nem számítják be az OKJ-s képzéseket, a helyedben inkább vagy újraérettségiznék valamibõl, vagy megcsinálnék még egy nyelvvizsgát.Érdemes lenne bioszból érettségizned, ha az jól megy neked, mert bõven lesz biológia az egyetemen. pszichológus hallgató
Ha a Szüzesség kategóriában van a kérdés, akkor kettõt találhattok! Korai még szexelni. L, 18
korai korai korai! Tudom hogy nem ez volt a kérdés. De 14 évesen szexelni korai, és még félsz is, biztos hogy el fogod rontani... szép élmény lesz 2 kisgyereknek:S ne haragudj nem akarlak leszúrni... dee miért akarsz vele lefeküdni?
Egyszerû: Add önmagad!
elõször is, ne izgulj :) tudom, mondani könnyû... szerintem ha már ilyen régóta együtt vagytok, összeszoktatok annyira, hogy az esetleges bénázásokon (mert valószínû, hogy lesznek) jót nevethessetek:) de ne feledd, az elsõ alkalom általában senkinek sem úgy sül el, ahogy eltervezte.
micsodát? nem vagy te még fiatal?
elõször is hány centi hosszú neked már??
Jézusom ..halljátok ...pl "2kisgyerek" ..Néz már meg MIEN VILÁGBA ÉLSZ ..ebe a mai korszakba 14évesen már nem számitanak kicsinek ... Óvszer lesz ? LEGYEN és akor mehet ;) 14 évesen nem õk lesznek sem az elõk sem az utolsók akik nemiéletbe kezdenek..mostnába ezen nagyon hisztiznek a "flnõttek" -.- Persze eyetértek egy meggondolatlan bulis éjszakán SZÓSEM LEHET SEXRÕL..de 1év után 14évesen ...hát neharagudj de ez már így van/lesz ... ;)
Pontosan mit ne szúrj el?
A kérdező hozzászólása: bocsánat nem neked akartam
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó a sexre gondoltam
Szerintem is korai ez még..és tudom, h együtt vagytok már 1 éve, de ha még vártok min. 2 évet, szerintem jobban fogjátok egymást becsülni is és "érezni" is. Addig érdemesebb másképp megismerni egymás testét. Persze ez a ti döntésetek, csak ha belevágtok, védekezzetek, nehogy késõbb megbánjátok!
nemcsak hogy elrontani fogod hanem nem is fogod élvezni ha ennyire izgulsz miatta, ráértek vele még pár évet... ne csesszétek már el ezzel, hogy ha együtt is maradtok 20évesen a szextõl fogtok szorongani mert az elsõ mennyire szar volt, aztán mentek megcsalni egymást hátha jobb
A többségi véleményen vagyok én is. Én 13 évesen vesztettem le a szûzességem egy 12 éves (érett) lánnyal. Hát... mindne volt csak jó nem. Elösször is az egész dolog így vissza tekintve inkább volt szánalmas mint felemelõ, szuper emlék. Nem is értem, illetve mégis, hogy miért akartok lefeküdni egymással?! De most komolyan? Persze a sexualítás izgalmas, érdekes és mint mindne ember nagyon kíváncsi vagy milyen, de halgass az idõsebbekre. Nem ismerek olyan embert akiknek ailyen korán valami örömöt jelentett volna az esemény. Persze én nagy vigyorral mentem a haverjaimhoz elújságolni hogy mekkora fiú lettem ennyi idõsen, de... hát szóval már máshogy csinálnám.
Tényleg KORAI még a szex.Csináljatok valami hasonlót, ha már ennyire ki akarjátok próbálni.Kézzel simogatás stb. Ha meg már mindenképpen ennyire akarjátok, amire még BÕVEN RÁÉRNÉTEK AKKOR ÓVSZER ÓVSZER.
Elõször ismerjétek meg egymás testét. Nem kell azonnal belevágni a szex témába.. mint ahogy írták simogatás puszilgatás. én 16 vagyok még szûz. nem kell elsietni. :)
Vannak motiváló foglalkozások, ahol használhatod, amit tudsz: http://www.facebook.com/pages/Spring-ein-st%C3%BAdi%C3%B3-a-..

Az osztályomban van egy fiú, aki már egy ideje tetszik. Először még nem voltam benne biztos, hisz alig ismerem, de most teljesen biztos vagyok benne, hogy tetszik. Hogyan derítsem e, hogy nála kölcsönös-e ez az érzés?

9.-es vagyok,nyelvi el?készít?s osztályba járok. Az a fiú,aki nekem tetszik pont a másik nyelvet tanulja és nem azt amit én. Így els? évünkben nem is nagyon van együtt az osztály. Már régóta fordulgat az a gondolat a fejemben, hogy tetszik nekem ez a fiú,de utána gondoltam arra is, hogy nem is ismerem,és én biztos nem tetszem neki. :( Sok álmom volt már vele,és úgy érzem ez jelent valamit...

Legjobb válasz: beszélges vele,mond el mit érzel iránta, õ is viszonozza-e

beszélges vele, mond el mit érzel iránta, õ is viszonozza-e
Velem hasonló dolog van ..annyi a lényeg hogy elõször is keresd a szemkontaktust ha ez megvan akkor késõbb a mosoly mellé.... köszönni szokott neked ? 10 es skálát te hogy értékeled magad ???

Honnan tudom biztosra hogy megindult a szülés? Még 1 hetem van, de már most vannak fájásaim, ott lent, milyenek ezek a fájások? Menstruációs fájásokhoz nem tudom hasonlítani mert soha nem fájt.

Legjobb válasz: Elsõ gyerekedet várod, ugye? Ez természetes, hogy fáj itt-ott szülés elõtt, de a szülési fájások másabbak. Határozottan érezni fogod, hogy "ez már az". Legjobbakat nektek!

Elsõ gyerekedet várod, ugye? Ez természetes, hogy fáj itt-ott szülés elõtt, de a szülési fájások másabbak. Határozottan érezni fogod, hogy "ez már az". Legjobbakat nektek!
Ejnye! Hát ez meg miféle válasz? Ha nem tudsz hasznosat mondani, akkor minek írsz?!! Nem mindig folyik el a magzatvíz, kedves nagyokos válaszoló!
Kedves elsõ válaszoló! Nem mindenkinél folyik el a magzatvíz. Minden szülésemnél burkot kellett repeszteni, tehát arra nincs mit várni, hogy folyjon, mert lehet, hogy nem fog.
Kedves elsõ, ha nem tudsz valamit akkor ne okoskodj, fõleg ne ilyen stílusban.
6.25! Azt a választ levették, így az én válaszom került az elsõ helyre.
, Honnan ismered fel-nagyon sok jele lehet!föleg az utolsó hétben vagy.nem mindenkinek egyforma(4x szültem)3magzatviz szivárgással, 4dik nyákdugo távozása után derékfájással, rozsaszin folyással tolofájáskor repesztettek burkot(nem minden esetben repesztenek)ha elfolyt akkor elfolyt...Nah lényeg, erõs hányingerrel, derékfájás, comb illetve csipõd egyhe görcsöléssel, hidegrázás és az izgatottság, fogod tudni hogy itt az idõ!Nálam volt olyan érzésem(azt még nem irtam h mind a négy kincsem érkezése elõtt jóslófájások jelenkeztek napokkal elõtt), hogy szél csend van nyugod voltam, baba ruhácskáit átnézegettem éjjel be is indult 3terhességemnél, 4nél reggel! Nagyon nagyon sok erõt és könnyû szülést kivánok! 4gyermekes anyuka 36hkm :)
Valamit nem értek.... Legtöbb válaszoló az 1-est szólta le, meg amit "írt" magzatvíz elfolyást!!!! De most vagy én nem olvastam el jól vagy a többiek, mert sehol nem említette!! Csak annyit írt hogy a szülési fájdalmakat fel fogja ismerni a kérdezõ. És bocsi kérdezõ, de te is elég "durván" írtál vissza neki, pedig teljesen igaza volt!!!! És senki nem írta, hogy hülye vagy.... Ha itt az idõ, tudni fogod, hogy ez már bizony az a fájás!!!
Elsõ vagyok, és ha már így megkérdezted eszembe jutott, hogy akár egy-két tanácsot is adhatok, talán majd hasznát veszed. A szülési fájás a legkorrektebb fájdalom, mert mindig hagy egy kis idõt pihenésre és erõgyûjtésre. Tehát ne úgy fogd fel, hogy ez most ellened van, hanem úgy, hogy együttmûködik veled. Ne görcsölj már az elején, hogy maradjon erõd mindvégig. És tudod ez a legelsõ út amit együtt jártok végig te és a gyermeked. Jó egészséget kívánok nektek!
Nagyon féltem a szüléstõl, na és persze attól, hogy honnan a fenébõl fogom felismerni a fájásokat. Egyik pillanatról a másikra jött az a bizonyos fájás, már az elsõnél tudtam h EZ AZ :) Az meg csak megerõsítette a gyanúmat, hogy 5-7 percenként követték egymást. Nyugi, fel fogod ismerni, bár aki nekem szülés elõtt ezt mondta, nem hittem neki. Pedig ez így van, nem lehet összetéveszteni semmivel :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :) ûNeked meg csak annyit kedves 1es, hogy ugy tudom hogy nem mindig folyik el a magzatvíz. Akkor ki is a hülye gyerek????
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hasznos tanácsokat. :-) igen az elsõ választ levették. Úgyhogy én nem szóltam meg senkit ok nélkül, úgy gondolom.

Mi van akkor ha már járok egyetemre, most kezdem meg a 2. félévemet februárban, de nem vagyok biztos abban hogy menni fog ez nekem, és szeretnék a biztonság kedvéért most felvételizni egy másik egyetemre/főiskolára?

A lényeg az lenne, hogy ha nem sikerül a 2.félévem jól, akkor érvénybe léphetne az hogy mivel jelentkeznék most másik iskolába és felvennének oda, akkor beiratkoznék, a mostanit meg otthagynám, kiiratkoznék. Ha pedig a mostani egyetemen jól sikerül a 2. félév, akkor maradok itt, és nem iratkozok be oda ahova újonnan felvettek. Ez megoldható? Van valami hátránya? Mert ha nem jelentkeznék most és nem jönne össze a második félévem, akkor várhatnék 1 évet és csak akkor felvételizhetnék, annyit meg nem akarok csúszni. Remélem érthet? volt. Köszönöm.

Legjobb válasz: Megoldható, csak nem túl etikus azokkal szemben, akik Miattad csúsznak le a bejutásról. Továbbá ha államin tanulsz, akkor a 2 félév költségét ki kell fizetned.

Megoldható, csak nem túl etikus azokkal szemben, akik Miattad csúsznak le a bejutásról. Továbbá ha államin tanulsz, akkor a 2 félév költségét ki kell fizetned.
A kérdező hozzászólása: Államin tanulok igen. Én úgy tudom hogy a lejárt félévek költségének a felét kell kifizetni. Mondjuk az is bõven sok.. :S Csak ügye nem mindegy hogy ha mondjuk a 2. félév után látom be hogy nem sok esélyem van arra hogy megszerezzem a diplomát, akkor még többet kell fizetni, és akkor még jobban el lennék csúszva mint ha most újrafelvételiznék és csak 1 évet csúsznék emiatt. Aztán lehet hogy maradok, csak ügye jobb bebiztosítani magam.
Persze, ez így van. Ha már most látod, hogy nem érdekel, akkor felesleges erõltetni. Bár én még várnék, mert ugyan nem tudom hogy mit tanulsz, de a konkrét szakhoz kapcsolódó tárgyak majd késõbb jönnek, nem az elsõ félév alapján kell ítélni.
A kérdező hozzászólása: Mérnökinformatikus szak BME... tudtam hogy nehéz lesz, de erre nem számítottam. úgy volt hogy félévkor otthagyom, de 2 tárgyat leszámítva minden sikerült, szval gondoltam maradok, azonban ha 2. félévben még rosszabbra fordul a helyzet akkor lehet váltanék...
Miért nem próbálsz átjelentkezni? A BME-t mindenhol szívesen látják, fõleg, ha nem csupa kettesed van, de ha az elsõ félév sikerült miért ne sikerülne a második is. Már vannak barátaid, akik segítenek, ismered a tanárok számonkérési stílusát...
Az elsõ félévet fogd fel úgy, hogy még új a környezet, hozzá kell szoknod a nagyobb szellemi terheléshez, alkalmazkodnod kell az új helyzethet. Ha odafigyelsz és teszel azért, hogy jól teljesíts, nem lesz probléma! ;) Hajrá!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a biztatást, igyekezni fogok. De valószínû a biztonság kedvéért felvételizek azért, hogy ha nagyon rossz a helyzet akkor tudjak mit kezdeni. Átjelentkezéssel az a probléma hogy úgy hallottam hogy csak fizetõsre vesznek át mindenhol, bár lehet innen azért átvennének támogatottra is. Jobban utána kéne járnom. Mindenesetre maradni szeretnék. Igen már talán könnyebb lesz 1-2 dolog mert megszoktam a közeget és ismerek már pár embert. :)

27. -re nem várom, viszont tegnap szúrkált a hasam és pár csepp barna folt van a bugyimon. Szerintetek már biztos meg fog jönni? Akkor most semmi esély hogy sikerült a baba?

Legjobb válasz: Lehetett beágyazódástól is. Ha csak jövõ hét szerdán kellene megjönnie, akkor a barna folt még korai lenne menzesz elõjelnek. Szóval még ne keseredj el.

Lehetett beágyazódástól is. Ha csak jövõ hét szerdán kellene megjönnie, akkor a barna folt még korai lenne menzesz elõjelnek. Szóval még ne keseredj el.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!