Találatok a következő kifejezésre: Van kifejezetten anyáknak (3 db)

Van kifejezetten szoptatós anyáknak való vitamin, vagy maradjunk az Elevit szedésénél?

Legjobb válasz: Bocs, most láttam, hogy nemrég kérdeztek errõl!

A kérdező hozzászólása: Bocs, most láttam, hogy nemrég kérdeztek errõl!
Az Elevit tökéletes szoptatás alatt is. Dia

Ha amúgy bababarát a kórház, akkor van valami joga az anyának szülés után azt kérni (ha nincs kifejezetten orvosi indok), hogy elsõ vizsgálat után ne vigyék el a babát?

Úgy tudom, elsõ estére mindenképp megfigyelésre elviszik a babát. Lehet kérni, hogy ne így legyen? Mi a tapasztalat? A szokás tudom, hogy nem ez, engem a kiskapu érdekel, ha van. Nem akarom, hogy elvigyék, hiába mondja mindenki, hogy pihenjek, szerintem így nem lehet. Jogilag lehetséges ezt kérni?

Legjobb válasz: a Szent Imrében nem viszik el szerintem bárhol kérheted (legalábbis a józan ész ezt diktálja), hogy maradhasson veled

a Szent Imrében nem viszik el szerintem bárhol kérheted (legalábbis a józan ész ezt diktálja), hogy maradhasson veled
Bajcsyban sem viszik el.
szerintem ez kórház függõ. Uzsokiban elsõ este külön alszik a baba, de ha megkéred lehet hogy megengedik, hogy nálad legyen, ha minden rendben ment.
Istvánban sem viszik el.
Az Áek-ben sem viszik el. Az egyik szobatársamat este 8 felé hozták fel a szülõszobáról, és megkérdezték, hogy elvigyék-e a babát. Harmadik, nagyon gyors, komplikációmentes szülése volt, a baba maradt. A baba egész éjszaka aludt, a szülés fáradalmait aludta ki, úgyhogy talán, ha egyszer megnyekkent. Mindig a mama és a baba állapotától függ, hogy maradhat-e már kinn a kicsi az elsõ éjszaka.
A kérdező hozzászólása: Igen, én is ezt érzem, hogy ott lenne a helye velem. Természetesen, ha bármi gond van, akkor érthetõ, hogy orvosi felügyelet kell, gyógyszerek, gépek, akármi (remélem, ilyesmirõl nem lesz szó), de ha amúgy minden rendben van, én nem hiszem, hogy tudok úgy aludni máshol, hogy tudom, hogy nincs mellettem.
A kérdező hozzászólása: Ahol külön van, tudod esetleg, hogy miért? Miben más, mit tesznek vele, vagy mivel csinálnak vele többet vagy mást, mint amit anyukája csinálna, ha vele marad?
A kérdező hozzászólása: Jaj, de jó, tehát akkor elsõsorban anyuka állapotát nézik ilyenkor, hogy "képes-e" megfelelõen vigyázni a babára, vagy túlságosan kimerült. Értem. Azt hittem, valami szabály írja ezt elõ, hogy nem adhatják oda megfigyelés nélkül, vagy mit tudom én. Távolabbi ismerõsök beszélgettek errõl, hogy elsõ este elvitték és nekünk nemsokára születik és el sem tudom képzelni, hogy elviszik, én meg legyek jól és pihenjek, vagy mit csináljak, hát egy percet nem lennék nyugodt, hogy nincs velem, az fix. Nem azért, mert hogy hú, de magabiztos vagyok, de 9 hónapig együtt... és utána egy ilyen horderejû esemény után ne legyek ott, ha sír vagy szüksége lenne rám... én ezt elképzelni nem tudom. :$
Az én fiamat sem vitték el, és a szobatársam babáját sem. Õ fél napot vajúdott, én 2 órát, viszont egy másik ismerõsömét elvitték, igaz, nem kérte, hogy hagyják ott. Elsõ éjszaka-fõleg ha délután, este született babákról van szó, többnyire úgyis átalusszák az éjszakát. Szóval inkább az anyuka állapota indokolná, hogy ne hagyják ott. De ha úgy érzed, hogy el tudod látni, akkor biztosan veled maradhat.

Bárki szedheti az AZALIA nevű fogamzásgátlót, vagy kifejezetten csak szoptatós anyáknak van kifejlesztve?

Legjobb válasz: Kicsit meglepett ez a kérdés... Nekem azért írták fel, mert állítólag jó 40 feletti nõknek. De nem szoptatok!

Kicsit meglepett ez a kérdés... Nekem azért írták fel, mert állítólag jó 40 feletti nõknek. De nem szoptatok!
nem kombinált tabletta, ez a lényege, ez az amiért a szoptatós anyák is szedhetik tehát csak egyféle hormon van benne. bárki szedheti de nem véletlenül csak azok szedik akiknek nem lehet mást, ugyanis sokkal kevésbé biztonságos mint a kombinált tabletták.
mint az elõzõ is írta, kevésbé biztonságos, a szoptatással együtt véd. ha nem szoptatsz, akkor nagyobb a teherbeesés valószínûsége. gondolom ezért ajánlják 40 felett, mert akkor már egyébként is nehezebb teherbe esni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!