Találatok a következő kifejezésre: Van kettö cicám (8 db)

Nemsoká megszületik a babánk, mennyire káros hogy a babánknak, ha van kettő cica a lakásban?

Legjobb válasz: A macskának szál a szõre ha a baba tüdejére megy meghal. Megkaphatja,megkarmolja,kikapja a szemét és betegséget is terjeszt,a karma,a nyelve,a szõre tele van baktériumokkal és élõsködõkkel akármilyen tiszta szobacicáról legyen szó,a macska elkaparja az ürülékét,majd letisztítja a nyelvével a végbelét,aztán megmosakszik úh.a szõrén is lesz. Én cicabarát vagyok,de jó ideig nem gyerek mellé való a macska (sem). A toxoplazmózisról nem beszélve,ami még most kárt tehet a magzatban.

A macskának szál a szõre ha a baba tüdejére megy meghal. Megkaphatja, megkarmolja, kikapja a szemét és betegséget is terjeszt, a karma, a nyelve, a szõre tele van baktériumokkal és élõsködõkkel akármilyen tiszta szobacicáról legyen szó, a macska elkaparja az ürülékét, majd letisztítja a nyelvével a végbelét, aztán megmosakszik úh.a szõrén is lesz. Én cicabarát vagyok, de jó ideig nem gyerek mellé való a macska (sem). A toxoplazmózisról nem beszélve, ami még most kárt tehet a magzatban.
Nem tennék macskát a lakásomba, de a házi, benti cica javarészt nem terjeszt toxoplazmózist, és elég ha a terhesség alatt tartózkodsz az alom takarításától.. Ha pedig megszokod, a babád is megszokja, de azért egy szobába semmiképpse legyen vele. Ha rendesen tisztántartjátok nem lesz baj, de a megszokott háziállatot nem kell elpaterolni egybõl. A másik dolog pedig felesleges lepontozni a véleményeket, mert mindenkinek saját véleménye van ezzel kapcsolatban, és nem hinném, hogy minden család kiteszi az állatait, ha megszületik a baba.. Errõl a védõnõt is és a dokit is érdemes megkérdezni, fõleg, mert egybõl el is küld toxo vizsgálatra.
Igazat adok az elöttem válaszolónak, sõt ha beugrik az ágyába és nem veszed észre ráfeküdhet a kicsid fejére is ha hozzá bújik.
Nekünk van cicánk is, meg egy kutyánk is a lakásban. A cica annyira szobatiszta, hogy az almot már 1 éve nem raktam ki neki, mert csak odakint végzi el a dolgát(nyávog mikor ki akar menni). Van egy 6 éves lányom, amikor õ született még csak a kutya volt meg, és jól megvoltak együtt, csak odafigyelés kérdése. Most 8 hónapos a kisfiam, mikor õ született(sõt már a terhességem alatt is), már megvolt a macska. Nem nagyon érdekli õt, inkább a kutya bajuszát szokta cibálni. Egyébként a mi cicánk elég sokat van kint. Nekünk nincs egyiktõl se semmi bajunk. Az biztos hogy figyelni kell rájuk, és minden nap takarítok, fõleg mióta a kisfiam mászik. Én csak ennyit tudok neked mondani, a saját tapasztalatomat.
Én meg vagyok õrülve a cicákért, de nincs szívem bezárni a panelba.Semmi baja nem lesz tõle a babának.Édesanyám pocakos volt, amikor odakerült egy félig szobacica.Semmi baja nem lett. Különben is, amit el lehetett kapni azt te már mind elkaptad a macskáidtól.toxoval meg csak egyszer fertõzõdik meg az ember.Szerintem ez az egész egy kicsit túl van lihegve.Jó hogy nem azt hiszik az anyukák, h megenné egy háziállat a babát. Azzal azért érdemes vigyázni, h most nem legyen új cica olyan 1 éves koráig.
Nekem is van cicám, nagyon tiszta, ráadásul oltott. Még te is elviheted beoltatni, ha nem tetted volna. Kismama vagyok az utolsó trimeszterben és igenis a cicám oda szokott bújni hozzám, sõt... szoktam símogatni is!!! SÕT. Tudom, hogy ez sokak számára elfogadhatatlan, de néha, ha fekszek, olvasok, odafészkeli magát a pocakom mellé és dorombol, mintha érezné, hogy új gazdi érkezik. Szerintem nem kell túlzásokba esni. Egy tiszta, oltott szobacica szeretete (mindemellett a kézmosást hangsúlyoznám) nem fog ártani a babádnak. A toxoplazmózist nem lehet elkapni a macska szõrétõl, csak mert símogatod!!! Úristen!! A baba születése után viszont az elsõ 2 hónapban mindeképp legyenek a cicák másik szobában. Valahogy különítsd el a baba birodalmát, hálószobáját a cicák fennségterületétõl. Nem azt mondom, hogy nem viheted ki a babát oda, ahol a cicák laknak, de SOSE hagyd õket egyedül és ne rakd a babát olyan helyre, ami macskaszõrös lehet. Takaríts sûrûbben. Két hónap után már meg fog erõsödni a kicsi szervezete annyira, hogy az immunrendszere el tudja viselni a cicák közelségét. Közelséget úgy értem, hogy egy szobában, huzamosabb ideig, de nem egymás mellett. Ez csak 4 hós fél éves kora körül következhet be, de így is állandó felügyelet mellett jöhet az ismerkedés. A macskát oltasd, nézesd meg rendszeresen dokival!! SZámomra a babám midenél fontosabb, és ha ezen múlna az egészsége meg tenném, hogy elajándékozom a cicám, viszont tudom, hogy odafigyelve, okosan nem lehet baj. Ezen kívül ha belegondolsz õseink is éltek állatokkal és valahogy túlélték az õ gyerekeik is, sõt, aki ma is "kifogásolhatóbb higiéniai körülmények" között él és van gyermeke, annak az ég világon semmi baja, mert szervete megerõsödött és megszokta a bacikat. Szóval szerintem nem kell kidobni az eddig szeretett kutyákat, macskákat, papagájokat stb, csak egy kicsit gondolkodni. Sok sikert a babához!!!
szerintem netarts állatot a babád melett...de te tudod. vakságot is okozhat az ürüléke ha szembe kerül.
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm a hozzászólásokat. én úgy gondolom megtartom a cicáimat, hisz nekünk õk is családtagok, csak épp most esnek egy fokot a ranglétrán :D az utolsó kommentár írójához, csak annyit, hogy-hogy kerülne ürülék a baba szemébe??? aki kellõen oda figyel azzal ilyen nem történhet meg.
úgy kerülhet a szemébe ürülék, ha majd mászni fog és belenyúl és megtörli a szemét véletlenül .... mert az alom akkor is a földön lesz vagy nem??

Van kettö 3hetes cicám. Elpusztult az anyjuk 5napja, azota én itatom öket langyos tejjel cumisüvegböl. Mikortol lehet nekik más ételt adni, mondjuk parizert, vagy ilyesmit? Mire számithatok, ugye nem pusztulnak el?

Legjobb válasz: 4 hetes kortól lehet áttérni szilárd táplálékra, de addig is lehetõleg csak cicáknak készült speciális tejjel ajánlatos etetni. 4 hét után már lehet szószos junior tápot is adni, vagy szárazat beáztatva. Pontosabb tudnivalók: http://www.haziallat.hu/cikkek/macska/kiscica-erkezett-a-csa..

4 hetes kortól lehet áttérni szilárd táplálékra, de addig is lehetõleg csak cicáknak készült speciális tejjel ajánlatos etetni. 4 hét után már lehet szószos junior tápot is adni, vagy szárazat beáztatva. Pontosabb tudnivalók: http://www.haziallat.hu/cikkek/macska/kiscica-erkezett-a-csa..
Szia! Ne tejjel itasd õket, mert nem tudja a szervezetük lebontani. Csak a cicák számára készített anyatejpótló port vedd meg és azt add nekik. És lehetõleg cumisüvegbõl. Nekem is cca. egy 4 hetes kiscicám volt, de valamiért elpusztult ma reggel. Tegnap este odavettem az ágyba magamhoz, és odabújt a szokásos helyére a nyakamhoz. elképzelhetõ hogy megfulladt, vagy hogy véletlenül álmomban ráfeküdtem, de sajnos reggelre már nem adott életjelet. Azóta is teljesen ki vagyunk készülve a barátnõmmel. és lassan etesd õket, mert ha véletlenül félrenyeli, akkor rámehet a tüdejére és attól is elpusztulhat. Ha esetleg Budapesti vagy, akkor oda tudom adni neked a megmaradt tápszert. 5 kanál híján egy egész doboz.
Az a baj ezeknél a kicsiknél, hogy nem lehet tudni, mikor miért sírnak. elképzelhetõ hogy tegnap este etetés közben félrenyelte, vagy valami betegsége volt. De már ez nem számít semmi. Az a lényeg, hogy isten nyugosztalja. Ha 6-7 hetes kort megélik, akkor már biztos, hogy megmaradnak.
az én cicám 3 hetes volt, mikor befogadtam! cicatejet kapott egy ideig, azt imádta és nem hajtotta meg, utána szép lassan jött az alutasakos és a száraz eledel! ma már 3.5 kg:) de szerintem nézz utána a neten, az a biztos, meg az állatorovs!
Vidd orvoshoz!
Attól függ, hogy milyen a hangulata. Lehet h csak megevett 1 bogarat pl és méregteleníti a szervezetét - cicák okosak és tudnak ilyet. Lehet az is h szõrgombóc van a pocijában - ettõl nem kell megijedni, mosakodáskor lenyel szõrt és ettõl képzõdik. A szõrgombócot ki szokta öklendezni, ha nem megy magától érdemes füvet adni neki. (de van paszta is, amit állateledel boltban lehet kapni direkt arra a célra, h a szõr ne gombócosodjon össze ). Ha hányt is több alkalommal, rossz a kedve, gubbaszt, nincs kedve játszani, akkor érdemes orvoshoz vinni. Gondolom be vannak oltva. És féregtelenítve.
Bocsi. Azért írtam annyit szõrgombócról, mert anno az egyik enyém is uezt csinálta kicsi korában és nála ezért volt. Mára már 16 évesek múltak és jól vannak.
Ha több napja étvágytalan, akkor is érdemes elvinni az orvoshoz. Nekünk is volt ilyen macskánk, kapott 3000Ftért egy vitamininjekciót, másnap már úgy evett, alig gyõzte.


Van egy cicám, de szeretnék egy kutyát is! Lehet a kettőt együtt tartani?

Legjobb válasz: ha kertes házban laktok, persze, a mi kutyáink és macskáink imádják egymást.

ha kertes házban laktok, persze, a mi kutyáink és macskáink imádják egymást.
Ha a kölyök kutyust viszel haza akkor valószínû hogy jól összeszoknak, felnõtt kutyáknál lehet probléma
jobb ha mind a kettõ kölyök mert akkor könyebb összeszokatni de ha nagyobb a macsek akkor nehezebb mert benne van az ösztön hogy féljen a kutyától
Nálunk is teljes a nyugalom. A cicus dörgölõzik a kutyukhoz. :) Nagyon édesek... :) Szerintem semmi gond nem lehet abból, ha együtt tartod õket. :) Az meg csak babona, hogy a kutyák meg a macskák nem szeretik egymást. Szoktatás kérdése.
igen összelehet õket szoktatni... kölyökkorban érdemes elkezdeni az unokatesómnak van 2 macskája 1 tacskó meg egy fehér kicsi keverék...jah és kertesház

Hogyan lehet, hogy az egyik cicimből 110et tud szopizni a babóm a másikból meg csak 30at? Ezt ma mértem, de mindig ilyen óriási különbség van a kettő között, és kézzelfoghatóan feleakkora a jobb cicim. MIért?

Legjobb válasz: Ezzel nem vagy egyedül, általában nem egyforma a két mell. Nekem a jobb cicim másfélszer akkora mint a bal. Próbáltam már fejni, többet rakni a kisebbikre, hogy egyformán termelõdjön a tej, de nem igazán használt semmi. Sõt, néha olyan érzésem van, hogy a bal, ami kisebb több tejet termel. Pl. szopcsikor ha a babám kiköpi, mert nézelõdni támad kedve, spriccel belõle a tej, míg a nagyobbikkal ilyen sosem volt.

Ezzel nem vagy egyedül, általában nem egyforma a két mell. Nekem a jobb cicim másfélszer akkora mint a bal. Próbáltam már fejni, többet rakni a kisebbikre, hogy egyformán termelõdjön a tej, de nem igazán használt semmi. Sõt, néha olyan érzésem van, hogy a bal, ami kisebb több tejet termel. Pl. szopcsikor ha a babám kiköpi, mert nézelõdni támad kedve, spriccel belõle a tej, míg a nagyobbikkal ilyen sosem volt.
Nekem is így van. A balból 100nál többet sosem szopizott, jobból akár 200 felett is. Nekem sem jött be semmi, hiába fejtem.. ez van, az a favorit. Most fél éves, el is kezdjük a hozzátáplálást.

Van 4 papagájom, az egyik reggelre eltűnt a ketrecből nyomtalanul. A másikat is a ketrecen kívül találtam véres szárnnyal. Ebből rájöttem hogy egy cica valahogyan kivette mind a kettőt és játszott velük. Hogyan kezeljem a véres szárnyú papagájt?

Legjobb válasz: Van cicátok? Vagy egy idegen macska volt a tettes? Ha csak véres a szárnya, és nem látsz komoly külsérelmi nyomokat(törés, furán tartja, be van dagadva), akkor azon kívül, hogy lemosod a vért, nincs több dolgod vele. Reméljük ennyivel megúszta. Persze figyeld a madár viselkedésé, van e étvágya, iszik e eleget, csipog e a többiekkel. Ha bágyadt, étvágytalan a következõ napokban, akkor állatorvossal nézesd meg. Ha meg látható valami komoly sérülés, akkor azonnal keress fel egy állatorvost.

Van cicátok? Vagy egy idegen macska volt a tettes? Ha csak véres a szárnya, és nem látsz komoly külsérelmi nyomokat(törés, furán tartja, be van dagadva), akkor azon kívül, hogy lemosod a vért, nincs több dolgod vele. Reméljük ennyivel megúszta. Persze figyeld a madár viselkedésé, van e étvágya, iszik e eleget, csipog e a többiekkel. Ha bágyadt, étvágytalan a következõ napokban, akkor állatorvossal nézesd meg. Ha meg látható valami komoly sérülés, akkor azonnal keress fel egy állatorvost.
Kint vannak valahol a kertben? Akkor ne csodálkozz, kóbor macska éhes volt, nem játszott vele, hanem elvitte és megette. A másik megúszta, de a legjobb lenne a kalitkát a lakásban tartani, mert a többit is kivégzi!
szerintem vidd el állat orvoshoz a sérült szárnyút és hogy ne essen baja a többi 2-nek sz.tem zárd be õket rendesen éjszakára a kalitkába.és amelyiket elvitte a macska (nem akarlak elkeseríteni) de biztos hogy megette õt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a jó tanácsokat!! A papagájom jól van. A szárnyát lemostam, és baktérium ölõvel ( az orvos adta ) mindennap kenem. Egyébként szomszéd macsek tette. A ketrecüket pedig papagáj hálóval kerítettük körbe.
Szia! Elsõ vagyok. Örülök, hogy jól van a madárkád! :) Ezentúl legyetek résen azért! Nehogy még egyszer elõforduljon.
Valami gyulladás lehet a száj üregben! Állatorvos!
Állatorvos, az majd megmondja, mi baja.

Miért? 4 cicám van, egyik 1 éves kettő 5 hetes és egy 4 hetes.

Azt értem h a legnagyobb macskám mért alszik külön,de a három kicsit miért úgy alszik h a két 5 hetes és a kicsi külön? Együtt vannak már több mint 1 hónapja..

Legjobb válasz: Így szokták meg. Gondolom almokra klikkesedtek :D

Így szokták meg. Gondolom almokra klikkesedtek :D
A kérdező hozzászólása: Köszii :D:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!