Találatok a következő kifejezésre: Van különbség különböző országok eurója között (2 db)

Van különbség a különböző országok eurója között?

5 éve Németországban voltam. Hoztam haza néhány eurót. Elkülthetem ezeket más EU-tagállamokban?

Legjobb válasz: igen, nyugodtan. az egyes országok eurója között a papírpénzeknél nincs különbség. Azok úgy lettek kitalálva, mármint a rajtuk lévõ képek, hogy jellegzetes jegyeket hordozzanak, hasonlítsanak, de ne legyenek pontosan azok. Ez íg zölden hangzik, de pl. (most nem tudom a képeket) ha van egy templom, akkor annak egyes részletei hasonlíthatnak egyes valós templomokhoz, de maga a kép nem lehet egy bizonyos épület. A különbség a fémpénzek hátoldalán van, az minden országban más és más. Úgyanúgy lehet fizetni velük bárhol, de mivel az egyes országok különbözõ mennyiségû pénzt bocsáthatnak ki, így egyes érmeváltozatok az értékük többszörösét is érhetik gyüjtõknek. Egyébként euróval az EUn belül bárhol fizethetsz, független attól, hogy azt az eurót éppen melyik ország bocsátotta ki. Pont ez a lényege az eurónak.

igen, nyugodtan. az egyes országok eurója között a papírpénzeknél nincs különbség. Azok úgy lettek kitalálva, mármint a rajtuk lévõ képek, hogy jellegzetes jegyeket hordozzanak, hasonlítsanak, de ne legyenek pontosan azok. Ez íg zölden hangzik, de pl. (most nem tudom a képeket) ha van egy templom, akkor annak egyes részletei hasonlíthatnak egyes valós templomokhoz, de maga a kép nem lehet egy bizonyos épület. A különbség a fémpénzek hátoldalán van, az minden országban más és más. Úgyanúgy lehet fizetni velük bárhol, de mivel az egyes országok különbözõ mennyiségû pénzt bocsáthatnak ki, így egyes érmeváltozatok az értékük többszörösét is érhetik gyüjtõknek. Egyébként euróval az EUn belül bárhol fizethetsz, független attól, hogy azt az eurót éppen melyik ország bocsátotta ki. Pont ez a lényege az eurónak.
Külsõre lehet különbség, de ahol euroval lehet fizetni ott mindet elfogadják mindegy melyik országból való.
Ez komoly kérdés volt, hogy elköltheted-e más országban? Szerinted miért találták ki az eurót???
nincs különbség. :)
Elkölteni el költheted éppen ez a célja, De lenne egy másik kérdésem ide: Ausztriába a termék áránál 4 összeg is van. Mindegyik mellett ott az ország jelölés. Rajta van még a magyar is. Szóval miért kerül mondjuk egy pár zokni egy osztráknak 1, 3 eu-ba míg a németnek csak 0, 99-be? Szerintem pedig igenis van különbség. A kinézetük különbözik az egy dolog, hiszen ezzel is azt szimbolizálják hogy ugyan más és más országokból valóak vagyunk de szövetségesek és társak és barátok. Ezért van mindegyik papír pénz hátoldalán híd, de az értékük is különbözik. Nem sokkal de mégis. Többet ér a német mint az osztrák vagy a görög euró. Nem sokkal de mégis. Mind ezt figyelembe véve akkor most van vagy nincs különbség köztük?
"Szóval miért kerül mondjuk egy pár zokni egy osztráknak 1, 3 eu-ba míg a németnek csak 0, 99-be? " más az adó.
Más a hátulja.
Ja, a hátlap, láttam már kettõskeresztes szlovák eurót is.
A kérdező hozzászólása: És ha én veszek eurót elfogadják minden országban?
Igen, az érmék hátlapjain az adott ország jellegzetességei vannak (növény, állat, épület, stb). Bankjegyekben nem vagyok biztos. Értékben nincs eltérés persze.
A hátlap eltér, az érték azonos, mindenhol mindegyiket elfogadják.
Nincs különbség! EU-n belül az euró egységes... De az árfolyama változó :)
Kibocsátáskor (szinte) minden euro-övezeti ország fémpénzének más a hátlapja, sõt egyes országok többféle hátlappal is veretnek eurót.. Idõvel ezek keverednek a különbözõ országokban, de mindegyiket mindenhol elfogadják. A papírpénzek egyformák. Egyébként az EU pénzforgalmának csak elenyészõ része bonyolódik készpénzben. Egyébként a magyar fémpénzeknek is van eltérõ hátoldala, az ötvenesbõl és a százasból nekem is van többféle és mindegyik forgalomban van.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!