Találatok a következő kifejezésre: Van különbség különböző (34 db)

Van különbség különböző ételek azonos kalóriatartalma között?

Például ha 3 szelet fehér kenyér 567kcal, és 1 liter Cappy ananászlé pedig 530 kcal, akkor ez a két étel "egy kategóriába tartozik"? Úgy értem, hogy a 3 szelet kenyértől többet híznék szerintem, mintha csak ananászlevet innék, a kalóriatartalma pedig majdnem ugyanannyi.

Legjobb válasz: természetesen van. az egyik az ételek glikémiás indexe is eltérést jelent. a másik a tápanyag tartalma. tehát. adva van egy bizonyos kalória mennyiségû rízs és ugyan annyira kalória tartalmú csirke mell. a rizstele van ch-val a csirkében meg fehérje van. Szerintem a gyümölcs létõl híznál többet. mert abban csak cukor található! ha még lenne kérdésed, szívesen válaszolok üziben :)

természetesen van. az egyik az ételek glikémiás indexe is eltérést jelent. a másik a tápanyag tartalma. tehát. adva van egy bizonyos kalória mennyiségû rízs és ugyan annyira kalória tartalmú csirke mell. a rizstele van ch-val a csirkében meg fehérje van. Szerintem a gyümölcs létõl híznál többet. mert abban csak cukor található! ha még lenne kérdésed, szívesen válaszolok üziben :)
Pont az ananászlétõl hízol többet, mivel cukor. Gyorsan felszívódik, és nagy mennyiségû energiát ad. Ha nem épp egy teljesítmény túrán, vagy valamilyen kemény edzésen vagy túl akkor garantáltan zsírba megy. Persze lehet jönni azzal, hogy valaki 40 kilósan csupa ilyet iszik. Vannak ilyenek, de ha könnyen hízol, akkor nálad garantáltan zsír lesz belõle. De amúgy a fehérlisztbõl készült kenyér se sokkal jobb. Az alacsony glikémiás indexû szénhidrátok és fehérjék ajánlottak az egészség érdekében.
A kérdező hozzászólása: Az ananászlé 100%-os, de persze tartalmaz cukrot, de figyelem a kalóriamennyiséget rajta. De például ha pizzát, tésztát vagy kenyeret eszem hasonló kalóriamennyiségben, mint gyümölcslevet, akkor nem ugyanúgy hízom el, nem?
Pont ezért nem értek egyet a "kalóriaszámolós" módszerrel, azért mert kalória értéken belül van, még nagy mértékû vércukor ingadozást indít be, és kb semmi látványos eredményt nem lehet vele elérni.Amúgy az ananászlének nézd meg az összetételét, 30 gramm szénhidrátból 29 cukorból áll.
A szénhidrát nem megy zsírba? Egyél minden nap fél kiló tésztát, meglátjuk hogy nézel ki fél év múlva
#7: Ja, nem vagyok szakember, de kismillió tudományos cikket írtak arról, hogy a szénhidrát zsírrá alakulása pár gramm naponta az ember esetében. DNL, de novo lipogenezis. Viszont a hízás ennél bonyolultabb. El lehet hízni szénhidrátdús táplálkozással viszonylag gyorsan, de nem azért, mert a szénhidrát megy zsírba, mert az nem teszi azt, csak kismértékben. Ilyenkor a zsír megy zsírba, fõleg, ha viszonylag keveset visznek be belõle, értékes, olcsón tárolható anyag, az okos test raktározza. Ezt a részét értem, de ennél sokkal, sokkal bonyolultabb az egész. Már a DNL is genetika- és étrendfüggõ, az IR-eseknél is fokozottabb, persze akkor sem okoz gyors, évi pár kilónál gyorsabb hízást. Írni nem tudok, írd azt, az igaz. Igyekszem, de beszélni, írni is nehéz :P
#6: Rengeteg szénhidrátot ettem évekig, tészta, csoki, kenyér, rizs, rengeteg méz, fõleg este (plusz özön zöldség és valamennyi gyümölcs). Évente max. 1 kilót híztam, amennyit lehet is szénhidrátból egy normál embernek. Persze lehet, hogy ennek az 1 kilónak egy részét zsírból híztam, azt is mindig sokat ettem. De ez csak én vagyok, ez nem bizonyít semmit s én személy szerint a szénhidrátszegény étrenddel szimpatizálok. De attól még a tudományos cikkeket sem tartom hazugságnak.
Minõségi különbségek vannak táplálékok között, és ez jóval meghatározóbb mint a puszta 'kalóriatartalom'.
A sok szénhidrát zsírosít, fölösleges lemenni az ATP szintézisig és feltárni az összes biokémiai körfolyamatot egy laikusnak. Ha érdekli menjen az egyetemre, ott megismerkedhet vele részletesen, vagy olvasgasson a neten. Ezzel kapcsolatban már a tudomány, természettudományok részlegen kéne kérdést feltenni. Ha finomított egyszerû szénhidrátok fogyasztasz, lásd mono- és diszacharidok (cukrok) akkor dagadt leszel, ez ilyen egyszerû. Persze vannak szerencsés genetikájúak akik a hipergyors anyagcseréjük és szuper inzulinérzékenységüknek köszönhetõen még így sem híznak, de õk kevesen vannak és nekik sem egészséges hintáztatni az inzulinszintet, mert évek alatt össze lehet szedni egy csinos kis cukorbetegséget.

Van különbség a különböző országok eurója között?

5 éve Németországban voltam. Hoztam haza néhány eurót. Elkülthetem ezeket más EU-tagállamokban?

Legjobb válasz: igen, nyugodtan. az egyes országok eurója között a papírpénzeknél nincs különbség. Azok úgy lettek kitalálva, mármint a rajtuk lévõ képek, hogy jellegzetes jegyeket hordozzanak, hasonlítsanak, de ne legyenek pontosan azok. Ez íg zölden hangzik, de pl. (most nem tudom a képeket) ha van egy templom, akkor annak egyes részletei hasonlíthatnak egyes valós templomokhoz, de maga a kép nem lehet egy bizonyos épület. A különbség a fémpénzek hátoldalán van, az minden országban más és más. Úgyanúgy lehet fizetni velük bárhol, de mivel az egyes országok különbözõ mennyiségû pénzt bocsáthatnak ki, így egyes érmeváltozatok az értékük többszörösét is érhetik gyüjtõknek. Egyébként euróval az EUn belül bárhol fizethetsz, független attól, hogy azt az eurót éppen melyik ország bocsátotta ki. Pont ez a lényege az eurónak.

igen, nyugodtan. az egyes országok eurója között a papírpénzeknél nincs különbség. Azok úgy lettek kitalálva, mármint a rajtuk lévõ képek, hogy jellegzetes jegyeket hordozzanak, hasonlítsanak, de ne legyenek pontosan azok. Ez íg zölden hangzik, de pl. (most nem tudom a képeket) ha van egy templom, akkor annak egyes részletei hasonlíthatnak egyes valós templomokhoz, de maga a kép nem lehet egy bizonyos épület. A különbség a fémpénzek hátoldalán van, az minden országban más és más. Úgyanúgy lehet fizetni velük bárhol, de mivel az egyes országok különbözõ mennyiségû pénzt bocsáthatnak ki, így egyes érmeváltozatok az értékük többszörösét is érhetik gyüjtõknek. Egyébként euróval az EUn belül bárhol fizethetsz, független attól, hogy azt az eurót éppen melyik ország bocsátotta ki. Pont ez a lényege az eurónak.
Külsõre lehet különbség, de ahol euroval lehet fizetni ott mindet elfogadják mindegy melyik országból való.
Ez komoly kérdés volt, hogy elköltheted-e más országban? Szerinted miért találták ki az eurót???
nincs különbség. :)
Elkölteni el költheted éppen ez a célja, De lenne egy másik kérdésem ide: Ausztriába a termék áránál 4 összeg is van. Mindegyik mellett ott az ország jelölés. Rajta van még a magyar is. Szóval miért kerül mondjuk egy pár zokni egy osztráknak 1, 3 eu-ba míg a németnek csak 0, 99-be? Szerintem pedig igenis van különbség. A kinézetük különbözik az egy dolog, hiszen ezzel is azt szimbolizálják hogy ugyan más és más országokból valóak vagyunk de szövetségesek és társak és barátok. Ezért van mindegyik papír pénz hátoldalán híd, de az értékük is különbözik. Nem sokkal de mégis. Többet ér a német mint az osztrák vagy a görög euró. Nem sokkal de mégis. Mind ezt figyelembe véve akkor most van vagy nincs különbség köztük?
"Szóval miért kerül mondjuk egy pár zokni egy osztráknak 1, 3 eu-ba míg a németnek csak 0, 99-be? " más az adó.

Van különbség úszópelenkák között? Ezalatt azt értem, hogy külön van kisfiúknak és kislányoknak? Vagy csak színben különböznek?

Legjobb válasz: A DM-es és Huggies pelusok között semmi különbség nincs,se fazonban,se színben.A szín a méretek miatt különbözik.

A DM-es és Huggies pelusok között semmi különbség nincs, se fazonban, se színben.A szín a méretek miatt különbözik.
A kérdező hozzászólása: Akkor jó, mert azt hittem rosszat vettem.( DM-eset 7-12kg és sárga színû)Gondoltam ez kislányoknak való:) Nekem meg kisfiam van:)
Jót vettél, abból a méretbõl csak sárga van.A kisebb méret zöld..


Nagy különbségek van a különböző szervezésű nyelvvizsgák hallás utáni értésében?

arra lennék kíváncsi,hogy színvonalban,nehézségben mekkora az eltérés? Mert a barátnőm euro típusú nyelvvizsgára megy és arra szeretnék neki listening-es feladatokat szerezni,de bizonytalan vagyok hogy más feladatlapok megfelelőek-e a gyakorláshoz előre is köszönöm a válaszokat:)

Legjobb válasz: Nagy eltérések vannak. Van olyan ahol csak 4 közül ki kell választani, hogy mirõl is szólt a szöveg, de más nyelvvizsgánál olyan is van, hogy kérdésekre kell mondatokban válaszolni úgy h közben ugye folyamatosan megy a szöveg, azért az sokkal nehezebb. Minõségileg is lehet különbség

Nagy eltérések vannak. Van olyan ahol csak 4 közül ki kell választani, hogy mirõl is szólt a szöveg, de más nyelvvizsgánál olyan is van, hogy kérdésekre kell mondatokban válaszolni úgy h közben ugye folyamatosan megy a szöveg, azért az sokkal nehezebb. Minõségileg is lehet különbség

Mi a különbség a koreai, kínai és a japán között? Hogy is van ez? Különbözik a nyelv?

Bocs ha elképeszt? nagy baromságot kérdeztem :D

Legjobb válasz: Az, hogy tisztára különbözõ nyelvek. A japán még csak egy nyelvcsaládban sincs a kínaival, tudtommal a koreai sem. A japánok használnak kínai jeleket(k.b. 2000 darabot), de van saját "ábécé"-jük(assz'em 104 jel), amivel le lehet írni mindent. A koreaiak a szótagokat jelekbe gyúrják össze.

Az, hogy tisztára különbözõ nyelvek. A japán még csak egy nyelvcsaládban sincs a kínaival, tudtommal a koreai sem. A japánok használnak kínai jeleket(k.b. 2000 darabot), de van saját "ábécé"-jük(assz'em 104 jel), amivel le lehet írni mindent. A koreaiak a szótagokat jelekbe gyúrják össze.
mi a különbség az angolban, franciában, németben?
A kérdező hozzászólása: Köszi elsõ :)
Az elsõnek igaza van, hogy a japán nyelv és koreai/kínai nyelv közt nincs semmi összefüggés, viszont ha a koreai írás kialakulását nézzük akkor azt el lehet mondani hogy a kínai írásból kicsit átvettek, én ezt olvastam és ezt is mondták nekem. Éppen koreait tanulok.

Azonos oktánszámú benzin és benzin között is van különbség, azaz különböznek az egyes benzinkutakon kaphatóak?

Legjobb válasz: Van különbség mert a benzin egy frakcionálással desztillált keverék lehetetlen egyforma vegyi összetételt desztillálni. Az oktánszám meg egy hasonlító adat a kompressziótûrésre de nem az égéshõre és az energiatartalomra.

Van különbség mert a benzin egy frakcionálással desztillált keverék lehetetlen egyforma vegyi összetételt desztillálni. Az oktánszám meg egy hasonlító adat a kompressziótûrésre de nem az égéshõre és az energiatartalomra.

Tudom, hogy nagyon minimális, de milyen különbségek vannak a különböző ortodox liturgiák (orosz, görög, szerb, román, bolgár) között?

Azt is tudom, hogy mindegyik a saját nyelvén mondja.

Legjobb válasz: Nem tudok róla, h lennének a nyelven kívül különbségek, mindegyik a bizánci rítust követi.

Nem tudok róla, h lennének a nyelven kívül különbségek, mindegyik a bizánci rítust követi.
ugyanaz a rítus, ezt tudom, de egy rítuson belül is lehetnek apró, szokáson alapuló eltérések én ezekre lennék kíváncsi
Nincs semmilyen különbség.
"ugyanaz a rítus" Nem feltétlenül. Bár az ortodoxok 99, 5 %-a bizánci rítusú, vannak latin rítusú ortodox templomok is. Azonban ott is csak esetleg a nyelv más.
Természetesen van külömbség. A leglényegesebb külömbség a proceszor és a kamera. De természetesen másba is van külömbség. :)
Ja, meg a helyesírásba is van különbség;) Amúgy az S3 mini a nyomába nincs az igazinak.Csak a nevük hasonlít.
hát jah, sõt a mini még többek szerint az s2-nél is gyengébb egy kicsivel, mégis drágább, szóval szerintem az egyik legrosszabb vétel :D

Videókártyát keresek és 3 lehetőség van 3 különböző árban. Van köztük különbség?

Sapphire HD6670 1G GDDR5 PCI-E HDMI / DVI-I / DP AMD GDDR5 1GB 128bit PCIe videokártya

Legjobb válasz: Az elsõn csak digitális kimenet (DVI, DisplayPort) van, az utolsó meg vélhetõleg a legdrágább, mert spéci lapos gépekbe is beszerelhetõ. Teljesítményben minimális vagy semmi. A hûtésüket érdemes megnézni képen még.

Az elsõn csak digitális kimenet (DVI, DisplayPort) van, az utolsó meg vélhetõleg a legdrágább, mert spéci lapos gépekbe is beszerelhetõ. Teljesítményben minimális vagy semmi. A hûtésüket érdemes megnézni képen még.
A DP az double penetrate?
nem, DP= Display Port
A kérdező hozzászólása: Ventillátoros hûtés van mindegyiknek. De érdemes lenne-e megvenni a drágábbat, ha behozza teljesítményben ?
Attól függ mire van szükséged, ha sima gépbe megy akkor a legolcsóbbat vedd (persze azért ne passzív hûtésût) ha valami multimédiás minipc-be kell akkor low profilos hogy elférjen. Teljesítményben nincs különbség köztük.

Mit gondoltok? Szent Szellem és Szentlélek között van különbség? Ugyanaz a jelentése? Vagy a szellemet és a lelket két különböző dologra érti a Biblia? Károli fordításban lélek van irva. Angolul holly spirit! Mi fordítjuk csak kétféleképpen?

Legjobb válasz: Igen, Károli fordította rosszul. Biblia valóban más szót használ a lélekre és más szót a szellemre. Helyesen: Szent szellem. Úgy hallottam valakitõl- ennek nem jártam utána, -hogy Károli idejében azt a kifejezést, hogy szellem, negatív érzület vette körül, és bár Károli látta, hogy nem helyes amit tesz, hiszen görögben egyértelmûen más a két szó, mégis a kor elvárásaihoz képest fordította. Ez van. Engem egyébként egyik fordítás sem zavar, hiszen tudom kirõl van szó. Magamban átfordítom...

Igen, Károli fordította rosszul. Biblia valóban más szót használ a lélekre és más szót a szellemre. Helyesen: Szent szellem. Úgy hallottam valakitõl- ennek nem jártam utána, -hogy Károli idejében azt a kifejezést, hogy szellem, negatív érzület vette körül, és bár Károli látta, hogy nem helyes amit tesz, hiszen görögben egyértelmûen más a két szó, mégis a kor elvárásaihoz képest fordította. Ez van. Engem egyébként egyik fordítás sem zavar, hiszen tudom kirõl van szó. Magamban átfordítom...
Hol szerepel bármelyik Bibliában kétféle képpen? Ha megmondod, hogy hol írnak ezekrõl a Bibliában, akkor megnézem neked eredeti nyelven. Egyébként ugyanaz a kettõ. Mi más lenne a különbség?
Ugyanazt a személyt jelenti mindkét kifejezés. Angolban is használják a Holy Spirit és a Holy Ghost kifejezést egyaránt, németben viszont még csak a Heiligen Geist-ot hallottam. A Szent Szellem kifejezés valamivel korrektebb.
Nos ha a teremtõ erejérõl beszélünk akkor ezt helyesen Szent Szellemnek fordítjuk, mert a lélek szó a fizikai testre vonatkozik vagy is a lélek az maga az ember. a teremtõ Isten szellem és nem lélek. Zsömle/lány
Olvasd el errõl Csia Lajos írásait, mert nagyon éles látása volt a bibliai kérdésekben. Hiteles, jó szolgája volt a bácsi Istennek. A Római levél fõbb fogalmai (http://churchofgod.hu/content.php?act=csia28) , vagy, ha nagyon sok idõd van, akkor a Bibliai lélektan c. könyvét. "Bibliai lélektant azonban lehetetlen írni, ha a bibliai fogalmakat megkülönböztetni nem tudjuk. A ruach, pneüma, spiritus, esprit, spirit és Geist szavak egészen más fogalmat jelölnek, mint a nefes, psüché, animus, âme, soul, Seele szavak; de amit az összes mûvelt nyelv szétválaszt, azt a magyar fordítás a lélek szóval egybekeveri, vagy ha ez lehetetlen, minden további nélkül megteszi, hogy a psüché-t szívvel fordítja le (Héb.4, 12). Pedig nyelvünkben megvannak az etimológia szempontjából is pontos kifejezések. A pneüma-nak, mely – mint a héber ruach – elsõsorban szelet jelent, megfelel a szintén szélbõl képzett szellem. A lélegzést is jelentõ héber nefes-nek, valamint a testi életet hordozó görög pszüché-nek a szintén lélegzéssel kapcsolatos magyar lélek. Ezek után több, mint rövidlátás azzal ütni el a szellem-lélek megkülönböztetést, hogy az csak egy kisebb felekezet vesszõparipája: kiváltképpen, mikor a személyhez nem kötött lelki értékeket egy újabb tudományos irány szintén a szellemi szóval kezdi jelölni. Bár a szellem nyelvújítás-korabeli szó, de szellet alakjában a régi irodalmi nyelvben, Heltai bibliafordításában, s a mai nyelvjárásban is elõfordul. A Ranschburgtól ajánlott lélek és elme megkülönböztetés korántsem oly találó; sem a lélek a spiritus-nak, sem az elme az animus-nak nem felel meg." A Szentlélek és SZent Szellem ugyanazt jelenti a nyelvhasználatban, ugyanarra utal. De helyesen Szellem, mert a lelket egyedül az emberre érti a Biblia. Úgy tudom, a Károliban is van különbség szellem és lélek közt, de csak finoman jelölve. Ugyanakkor szomorúnak tartom, hogy a tanítás helyett inkább az egyszerûsítést választották. Mert hogyan érthetõ meg ez a két, nagyon is fontos igevers: Júdás levele mondja a tévtanítókról: 19 Õk azok, akik válaszfalakat emelnek (elkülönítenek). Lelkiek, Szellem nincs náluk Zsid 4, 12 Mert az Isten igéje él és hatékony, élesebb bármely kétélû kardnál, és elhat a léleknek és szellemnek, az ízeknek és velõknek széjjeloszlásáig, megítélni képes a szív szenvedélyeit és gondolatait. Magyarán elválasztja a szellemit a lelkitõl! Gondolj csak Jézus megkísértésére: sátán is igét mondott! Itt válik el a szellemi a lelkitõl. Óriási tétje van, hogy csupán lelki, vagy szellemi a megértésünk, istentiszteletünk, stb. Olvasd el a Csiát. Nem fogod megbánni, bár nagyon nehéz értelmezni eleinte, nagyon tömény. Én vagy 4-szer olvastam el, mire megértettem mindent, közben kijegyzeteltem az összes igét! De megérte.
Amennyire én tudom, Károli idejében még nem is létezett a szellem szó, csak a nyelvújítással jelent meg, pont a spiritus fordítására. A Szent Szellemet elsõsorban a neoprotestáns gyülekezetek használják, mondván, hogy ez pontosabb kifejezés, de ugyanazt értik rajta, mint a katolikusok, ortodoxok és más protestáns felekezetek a Szentlélek alatt. Az õ véleményük (és az enyém is), hogy egy olyan kifejezést, ami teológiai szakkifejezésként a magyar egyházi élet kezdeteitõl így létezik, azt nem kellene bolygatni. A lélek és szellem szavak használata az ember esetében már problematikusabb, de ez nem alkotja a kérdés tárgyát.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!