Találatok a következő kifejezésre: Van különbség, sima (77 db)

Van különbség a speciális tejtároló pohár és a sima műanyag zárható edényke között?

Legjobb válasz: Vettem Avent tároló dobozt, meg sima kis mûanyagot! A sima mûanyag egy idõ után zsíros lett, nem zárt rendesen, eldeformálódott. Az avent szuper, mert nem folyik ki semmi belõle, tartós, abba fejtem a tejet, s mikor kellett , csak rá csavartam a cumit, s mint cumisüveg, abból itta a lefejt tejet! A zöldség gyümölcs püré sem fogta meg a mûanyagot, nem vette át a szagokat. Az a meg komplett rendszer, bele fejed, s a ból meg is tudja inni... Van minõségbeli különbség!!!

Vettem Avent tároló dobozt, meg sima kis mûanyagot! A sima mûanyag egy idõ után zsíros lett, nem zárt rendesen, eldeformálódott. Az avent szuper, mert nem folyik ki semmi belõle, tartós, abba fejtem a tejet, s mikor kellett , csak rá csavartam a cumit, s mint cumisüveg, abból itta a lefejt tejet! A zöldség gyümölcs püré sem fogta meg a mûanyagot, nem vette át a szagokat. Az a meg komplett rendszer, bele fejed, s a ból meg is tudja inni... Van minõségbeli különbség!!!
A kérdező hozzászólása: Gondoltam amig nem tudom mennyi tejem lesz, veszek vmi olcsó dobozt. Aztán meglátom
Csak az ára. Én nem vettem méregdrága dobozokat, nem lesz baja a tejnek a jól kimosott tejfölöspohárban sem.
Szerintem az Avent pohárka nagyon jó, és nem csak tej-tárolásra lehet azt használni! Sajna úgy alakult, hogy ami tejem volt, az elfért egy cumisüvegben és aznap meg is itta a lányom, de mikor elkezdtük a hozzátáplálást, abban tároltam a megmaradt kaját, mert 2 napra fõztem neki mindig. És ezzel mértem ki az adagokat is, hogy mondjuk barackpürébõl 2 dl-t evett...tehát abból etettem, a tejpépjét is abban szoktam csinálni neki a mai napig... 13 hónapos már pedig, még mindig napi használatban van, szerintem nagyon praktikus, jól zár a teteje, és sterilizálható!!! Szóval a tejfölös pohárhoz nem lehet hasonlítani...meg a sima mûanyag dobozhoz sem ha már a higiéniára gondolunk...
Én sima pohárkát vettem a gyógyszertárba 40Ft volt darabja. Lehet nem tart olyan sokáig de még mindig olcsóbbnak találom. Mert ebbõl a 10db kerül 400Ft-ba abból meg a 10db 4000Ft-ba. És annyira gyorsan nem megy tönkre. Nekem jól bírta a strapát. Nekem bevált a sima. Csak h legyen ellenvélemény is :)
Én a tesco-ban vettem pici (azt hiszem 2, 5dl-es) ételeseket, egy csomagban 3 db van és párszáz forint.Tökéletes volt tejtárolásra/fagyasztásra is, meg kaja tárolásra is.

A push up melltartó és a sima szivacsos melltartó között van különbség, vagy a kettő ugyan az?

Nekem valahogy sosem olyan a hatás mint amilyet el szeretnék érni.. viszont épp a neten olvastam valahol, hogy a push up melltartó oldalt jobban szivacsos és ennek köszönhet?en olyan a hatás,amilyen. Az én melltartóim oldalt is ugyanolyan vastagságú szivaccsal készültek mint mondjuk középen ...

Legjobb válasz: Na, ez a különbség, amit írtál, h a sima szivacsosban mindenhol egyforma a szivacs vastagsága. A push upnál pedig alul nagyon vastag a szivacs, ezáltal nyomja fel a ciciket.

Na, ez a különbség, amit írtál, h a sima szivacsosban mindenhol egyforma a szivacs vastagsága. A push upnál pedig alul nagyon vastag a szivacs, ezáltal nyomja fel a ciciket.
Nem feltétlenül szégyen miatt hordjuk ezt a melltartót.Nekem jobb formát ad így a melltartó...Kényelmesebb is.
Gyakorlatilag tök mindegy mert mindenképp látszik hogy a ruha alatt az csak egy melltartó szivaccsal kitömve. Nem értem miért kell szégyellni a kis mellet, semmi gond nincs vele.
Nekem még sosem mondták meg, hogy látszik, hogy push-up melltartót hordok, de a dekoltázsomra mindig rácsodálkoznak, mert csodákat mûvel vele. Tudni kell megtalálni a tökéletes méretet, és akkor nem lesz feltûnõbb egy push-up, mint egy sima (akár szivacs nélküli) melltartó.
A kérdező hozzászólása: Ééértem már. Köszönöm szépen :D

Van különbség ha valaki Platinum Hydro Whey-el szed föl 3kg izmot vagy mondjuk egy sima tejsavó koncentrátummal?

Legjobb válasz: Van különbség, ha tejsavóval vagy csirkemellel szeded föl az izmot? Ez mind csak kaja, nem jobb, mint a hús, mi különbség lenne?

Van különbség, ha tejsavóval vagy csirkemellel szeded föl az izmot? Ez mind csak kaja, nem jobb, mint a hús, mi különbség lenne?
A kérdező hozzászólása: Nekem is az a véleményem mint neked csak kíványcsi vagyok ki mit gondol.
Nincs, csak kétszer annyiba kerül.:)


Mi a különbség a zippo és egy sima benzines öngyújtó között? Egyáltalán van különbség?

Csak ,mert benzines öngyújtó címszó alatt láttam már 1200 ft-ért is. A zippo csak egy márka jelzés vagy min?ségileg is eltér?

Legjobb válasz: A Zippo gyújtókra állítólag örökélet garancia van, de tapasztalatom szerint tényleg nem romlanak el, egy ilyen gagyi 1200 Ft-os gyújtón már egy hónap múlva kilazul minden, kiég a kanóc stb...

A Zippo gyújtókra állítólag örökélet garancia van, de tapasztalatom szerint tényleg nem romlanak el, egy ilyen gagyi 1200 Ft-os gyújtón már egy hónap múlva kilazul minden, kiég a kanóc stb...
Hát ha ilyen helyi piacra gondolsz akkor semmmiképpen ne adj ki annyit, vagy ha meg akarod venni alkudd le a felére :D Amúgy Tescokba szokott lenni késes, ott általában árulnak Zippo öngyújtót reális (4-8e) áron.
Ha jól tudom a Zippo egy (jó minõségû) benzines öngyújtó, de egy sima "benzinesbe" (pl: JAM) is hozzávaló öngyújtófolyadékot kell tenni. Olyan 650 Ft körül van a 125 ml-es. Ja és a sima benzin és társai hamar tönkreteszik a belsejét!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Az igazság az , hogy a piacon van egy ember aki árúl ilyeneket és ki szúrtam egyet magamnak , de nem látram , hogy zippo lenne.Szerintetek meg vegyem 6000 Ft-ért?
A kérdező hozzászólása: most lehet veszek egy zippo-t használtan hátha lebirom alkudni 1-2 ezerre:)
A kérdező hozzászólása: még az lenne a kérdésem , hogy akkor viszont az összes benzines gyújtó tölthetõ Zippo benzinnel?:D
Igen
a külömbség az hogy a zippo jo minöségü életre szolo garanciával, gondosan elkészitett, tartós erös alapanyagokbol készült és még sorolhatnám vagy fél orát
Én évek óta zippot használok és még mindig ugyanazt :) és még az eredeti kanóccal! Lehet hogy drágák de hosszú távra nagyon is megéri! Minõségi!

Mi a különbség az eukanuba professional és a "sima" eukanuba tápok között? Egyáltalán van különbség?

Annyit tudok, hogy a professional tenyészt?i tápok, de mint összetételben van különbség? Vagy csak kiszerelésben és csomagolásban tér el?

Legjobb válasz: semmi

semmi
A kérdező hozzászólása: Végre valaki! :) Köszönöm szépen a válaszod!

Van különbség, hogy sima testápolót használok-e vagy kifejezetten terhességi csíkok ellenit? A sima testápoló nem tartalmaz olyan anyagokat, ami beszívodva a bőrbe árthat a gyereknek?

Csak azért kérdezem , mert a terhességi krémek olyan drágák, a simát meg nem merem magamra kenni nehogy rosszat okozzak..... Az olívaolaj meg nem vált be......

Legjobb válasz: hát igazság szerint ha már kialakult akkor nem lehet semmilyen krémmel eltüntetni.csak halványítani lehet.az olivaolaj arra való hogy megtartsa a bõr rugalmasságát.el nem tünteti.és a terhesség legelejétõl kell használni.szerintem jó.nyugodtan használhatsz testápolót,nem fog ártani.a nívea nagyon jó.szedj kis adagban A vitamint,D és E vitamint.ezt egy gyógynövényes könyvben néztem,és nekem úgy tünik jó.de elötte kérdezd ki orvosodat hogy szedheted e.

hát igazság szerint ha már kialakult akkor nem lehet semmilyen krémmel eltüntetni.csak halványítani lehet.az olivaolaj arra való hogy megtartsa a bõr rugalmasságát.el nem tünteti.és a terhesség legelejétõl kell használni.szerintem jó.nyugodtan használhatsz testápolót, nem fog ártani.a nívea nagyon jó.szedj kis adagban A vitamint, D és E vitamint.ezt egy gyógynövényes könyvben néztem, és nekem úgy tünik jó.de elötte kérdezd ki orvosodat hogy szedheted e.
Én is próbáltam speciális krémeket is, normál testápolót is, és babakrémet is , de mivel a hasam olyan tempóban nõtt , hogy 6. hónapban azt hiszik most megyek szülni, valószinû , hogy bármit magamra kenhettem volna , minden csak késleltette az elkerülhetetlent.Mindettõl függetlenül én igy csikosan is imádom a pocimat. Egyszóval nem a krémen mulik, alkaton
Én a Gabi babaolajat használom, mellette hidratálo krémet is.Az a lényeg mindig legyen kenve, egy nap 2szer is.
Nekem azt mondta a védõnõm, hogy bármilyen testápolót használhatok, sõt szerinte az olcsóbb egyszerû testápolók még jobbak, mint a sokkal drágább stria elleni krémek, vagy a sima babaolaj is jó. De egyébként tényleg alkatfüggõ, van aki kenheti bármivel akkor is kijön, van aki meg semmivel sem keni és egyetlen csíkja sincs.
Szia, Igazából a stria az hajlam, és sajnos nem lehet elkerülni, hogyha a bõröd hajlik rá akkor sajnos megjelennek.A milupa krémét gyûlölöm, pici és drága és nagyon sûsû alig lehet kenni.Viszont vettem a Dm-ben egy Babydream márkájú stria elleni olajat nagyon jó illata van olcsó 600ft volt, ha jól emlékszem és már nagyon régóta használom.Amúgy a hidratálás a lényeg, az engedi a bõrt picit, hogy ne feszüljön.Tulajdonképpen a sima testápoló is megteszi, amelyik kifejezetten hidratáló testápoló.
Én normál testápolot használok vagy néha babaolajat, de még semmi csíkom nincs.Bár lehet ilyen rugalmas a bõröm, de +16kg-t szedtem magamra és 36 hetes vagyok.Szerintem mindegy mit használsz a lényeg, hogy ne hagyd kiszáradni a bõröd.
Én kimondottan Dm-ben kapható babatejet használok, és nagyon jó.
Az olivaolaj, és az egyéb, magas E vitamin tartalmú, természetes olajok a legjobbak.De ah édesanyám mondja; fajtajelleg.Sajna nekem nagyon vékony a bõröm, és kenegethettem én akármivel mégis térképesre repedt. Ha az olivaolajtól berepedtél, akkor valószínûleg abban a cipõben jársz mint én.
A DM-ben lehet kapni a Milupána a terhességi csíkok/stria elleni krémét. Én azt használom, meg a Clarence-nek van egy olaja (sárga), és azt is szoktam. Ha ezután is striás leszek, akkor ez genetika...ez van.
Szia! Szerintem a Milupa krém nagyon jó. Pont azért, mert sûrû. Jó sokáig selymes tõle a bõr. 1060 Ft. A mai világban a 600 Ft-hoz képest nem sok. Én reggel ezzel kenem a pocim, este fürdés után babaolaj géllel(amit bizes börre kell). Csíkmentes babavárást:)

Sok filmben látom hogy a tengerészgyalogosok külön vannak a sima katonáktól pl Amerikában! Mi köztük a különbség?

Legjobb válasz: Van a hadsereg és van a tengerészet. A két csapat közt hatalmas sportrendezvények is vannak, a tengerészek ügyesebbek mint a hadsereg.

Van a hadsereg és van a tengerészet. A két csapat közt hatalmas sportrendezvények is vannak, a tengerészek ügyesebbek mint a hadsereg.
US Army - hadsereg (katonak) US Marine Corps. - tengereszgyalogsag (tengereszgyalogosok) Az USA Vedelmi miniszteriumanak 4 felfegyverzett aga van: army, air force, navy es a marine corps. Az army szarazfoldi beveteseken vesz reszt. A marines pedig vizrol inditott tamadasokat csinal. Ok altalaban az elsok, akik idegen foldon tamadast inditanak az ellensegre. Mikor ok atveszik hatalmat, peldaul lefoglalnak egy tengerparti reszt, utana jonnek csak a katonak.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat:) 2. válaszoló és a navy az milyen hadseregi ág?
Navy a haditengereszet, a nagy repcsi szallito anyahajok, amiket a filmekben latsz, azok a navy. [link]
Ha esetleg eszedbe jutnak meg a Navy SEALs, akkor itt a valaszom elore ;) A US Marines ugye a katonak, akik vizrol inditanak tamadast es nagyon kemeny legenyek. Naluk kemenyebbek csak a Navy SEALs. A SEAL a SEa, Air, Land (tenger, levego, fold) szavak roviditese. Allitolag a Navy SEAL fiuk meg a Marine-ok segget is szetrugjak es oket szokta peldaul alkalmazni a CIA is amikor titkos bevetesekre mennek, diplomatakat kiszabaditani az ellenseg fogsagabol, felderitesek, illetve viz alatti akciokat is a kisujjukbol razzak ki. A Marine-okbol van kb. 2szazezer, a SEAL-bol pedig kb. csak 2 es felezer...
Ja es ha mar itt tartunk.... Navy SEAL - Green Beret Lattad a Rambo filmeket? Na, Rambo az Green Beret volt. Ugyanolyan faszagyerek mint a Navy SEAL-ek, csak amig a SEAL-ek a Navy-hez tartoznak, a Green Beret az Army kulonleges alakulata (foleg szarazfoldi akicokra).
A kérdező hozzászólása: sokat segítettél köszi szépen:)
John J. Rambo az egy vérbeli faszagyerek volt :D Nem félt semmitõl, a golyót mellkassal fogta és lepattant róla, nem volt hozzá fogható faszagyerek egy sem az ellenfelek között. Aprított mindenkit mint a répát :D

Mekkora különbség van egy sima és egy A+ vagy töb +-os hütő, sütő vagy mosogép közöt? Nem a watt erdekelne hanem az anyagi része!

A plussz

Legjobb válasz: Ez nagyon függ a felhasználás módjától, gyakoriságától, stb. A sütõ ha állandóan megy, akkor jelentõsen lehet spórolni az A++al, de ha csak hétvégén használod, alig jelent valamit. Nekünk B-s elektromos sütõ van, heti 1, max 2 alkalom van, amikor használjuk, akkor is fût 10 percet összesen.

Ez nagyon függ a felhasználás módjától, gyakoriságától, stb. A sütõ ha állandóan megy, akkor jelentõsen lehet spórolni az A++al, de ha csak hétvégén használod, alig jelent valamit. Nekünk B-s elektromos sütõ van, heti 1, max 2 alkalom van, amikor használjuk, akkor is fût 10 percet összesen.
A+ kb havi uzemeltetese 800-1000ft körül van, nem mint egy regi huto, aminek kb 4000ft a havi fogyasztasa. Mi most veszunk A++ minositesut, és kb 400-500ft a havi fogyasztas. :)

Van különbség a sima ps3 és a ps3 super slim között? Hogyha van melyik tud többet?

Legjobb válasz: Elvileg a Slim már olcsóbb, cserében azt a részt ami a PS2 játékokat futtatta azt kidobták belõle, így szoftveresen megy a PS2 emuláció, amitõl kevesebb PS2 játékkal kompatibilis, másrészt azok csúnyábbak mint PS2-n vagy a "régi" PS3-on. Persze valamit valamiért, valószínûleg kevésbé melegszik mert újabb revíziójú chip, cpu, stb. van benne. Meg úgy tudom újabb készülékekre már nem lehet custom Linuxot telepíteni.

Elvileg a Slim már olcsóbb, cserében azt a részt ami a PS2 játékokat futtatta azt kidobták belõle, így szoftveresen megy a PS2 emuláció, amitõl kevesebb PS2 játékkal kompatibilis, másrészt azok csúnyábbak mint PS2-n vagy a "régi" PS3-on. Persze valamit valamiért, valószínûleg kevésbé melegszik mert újabb revíziójú chip, cpu, stb. van benne. Meg úgy tudom újabb készülékekre már nem lehet custom Linuxot telepíteni.

Hogyan kell meghajlítani és felvételeket csinálni a lóval? A félfelvétel és a sima felvétel között van különbség?

Az edzõm mindig mondja, hogy hajlítsam meg a lovat és csináljak vele félfelvételet, de azt még soha nem mondta el, hogy hogyan. Úgy értem, hogy a külsõ, belsõ szárral és csizmával mit kell csinálni?? És a félfelvétel és a felvétel között van különbség? Ha van, akkor mi, és hogyan kell csinálni mindkettõt?

Legjobb válasz: Soha ne higyj az ilyen "húzogasd a szárakat" típusú tanácsoknak... Igazából azt válaszolnám, hogy egy lovaglóóra árából, amit egy olyan embernek fizetsz, aki kér tõled valamit, amit el sem magyaráz, vehetnél egy könyvet, amiben oldalakon keresztül tárgyalják a fenti kérdéseidet, hogy mik ezek, hogyan kell õket csinálni és miért... De hogy válaszoljak is... A felvétel az, amikor a lovat alacsonyabb jármódba vezeted át, tehát például ügetésbõl lelépteted. Ehhez át kell térned tanügetésbe, meghúzni a csípõdet, odatenni a csizmádat és a szárakat pedig kitartani. A derék- és csizmasegítségre a ló jobban maga alá lép, fokozná az ügetést, de a kitartó szárra viszont nem teszi, hanem átmegy lépésbe. A félfelvételt is hasonlóképpen kell végrehajtani, csak amikor érzed, hogy a ló lelépne, engedsz a kezeddel (elég, ha csak az ujjaidat kinyitod) és továbblovagolod a lovat. Mivel az elõrehajtó csizmasegítségre a ló maga alá lép, a megtartó szárra pedig nem nyújtja, hanem rövidíti a lépéseit, egy kerekebb formát fog nyújtani, a súlyt kicsit hátrább helyezi, kicsit összeszedi magát. Az összeszedettség persze nem ilyen egyszerû, de az alapja a súlypont hátrébb és hátrébb helyezése. Félfelvételt kell kérni a lótól minden feladat végrehajtása elõtt, mert csak úgy lehet még a legegyszerûbb ívet is lovagolni, hogy a ló száron, az ülés elõtt és a csizmák között van. A hajlítás gondolom oldalirányú hajlítás (lehet horizontális is, amikor a lovat elõre-lefelé hajlítja a lovas). A félfelvétellel felkészíted a lovat, a belsõ szárral nyitsz, a külsõvel ugyan annyit utánaengedsz, a fordulat irányába nézel és az ülõcsontoddal is oda terhelsz, a belsõ csizmádat odateszed a hevederre, ezzel is meghatározva, hogy mekkora ívben hajoljon meg a ló, a külsõt egy kicsit hátrább helyezed, ezzel lezárva a külsõ hátsó lábat, vagyis hogy ne forduljon ki az ívrõl.

Soha ne higyj az ilyen "húzogasd a szárakat" típusú tanácsoknak... Igazából azt válaszolnám, hogy egy lovaglóóra árából, amit egy olyan embernek fizetsz, aki kér tõled valamit, amit el sem magyaráz, vehetnél egy könyvet, amiben oldalakon keresztül tárgyalják a fenti kérdéseidet, hogy mik ezek, hogyan kell õket csinálni és miért... De hogy válaszoljak is... A felvétel az, amikor a lovat alacsonyabb jármódba vezeted át, tehát például ügetésbõl lelépteted. Ehhez át kell térned tanügetésbe, meghúzni a csípõdet, odatenni a csizmádat és a szárakat pedig kitartani. A derék- és csizmasegítségre a ló jobban maga alá lép, fokozná az ügetést, de a kitartó szárra viszont nem teszi, hanem átmegy lépésbe. A félfelvételt is hasonlóképpen kell végrehajtani, csak amikor érzed, hogy a ló lelépne, engedsz a kezeddel (elég, ha csak az ujjaidat kinyitod) és továbblovagolod a lovat. Mivel az elõrehajtó csizmasegítségre a ló maga alá lép, a megtartó szárra pedig nem nyújtja, hanem rövidíti a lépéseit, egy kerekebb formát fog nyújtani, a súlyt kicsit hátrább helyezi, kicsit összeszedi magát. Az összeszedettség persze nem ilyen egyszerû, de az alapja a súlypont hátrébb és hátrébb helyezése. Félfelvételt kell kérni a lótól minden feladat végrehajtása elõtt, mert csak úgy lehet még a legegyszerûbb ívet is lovagolni, hogy a ló száron, az ülés elõtt és a csizmák között van. A hajlítás gondolom oldalirányú hajlítás (lehet horizontális is, amikor a lovat elõre-lefelé hajlítja a lovas). A félfelvétellel felkészíted a lovat, a belsõ szárral nyitsz, a külsõvel ugyan annyit utánaengedsz, a fordulat irányába nézel és az ülõcsontoddal is oda terhelsz, a belsõ csizmádat odateszed a hevederre, ezzel is meghatározva, hogy mekkora ívben hajoljon meg a ló, a külsõt egy kicsit hátrább helyezed, ezzel lezárva a külsõ hátsó lábat, vagyis hogy ne forduljon ki az ívrõl.
A kérdező hozzászólása: és hogyan támaszkodjon a ló? mit csináljak?
Hajlítás = Lekerekítés??? Hajlítani jobbra és balra lehet jobb kéz húz jobb csizma szorít és a balnál is így , a felvétel az amikor ügetésbõl felveszed lépésbe vagy csak úgy csinálsz mintha . A lekerekítéshez pedig huzogasd a szárakat és tarts ki !
Támaszkodás alatt szerintem a lekerekedést érti : )
A kérdező hozzászólása: lekerekítés, és köszi
Nagyon szívesen , többször is : )
Az írod, hogy az edzõm.. Tehát van edzõd, akkor tõle kérdezd meg, hogy hogyan tudod végrehajtani az általa kérteket!Könnyû azt mondani, hogy hajlítsd meg a lovat, azt sokkal nehezebb elmagyarázni, hogy mindezt hogyan kell kivitelezni, de egy magát edzõnek tartó személynek el kell tudni magyarázni a kivitelezést is!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
A 6-os válaszolónak üzenem, hogy összekeverted a kettõt . A félfelvételben veszi fel jobban a súlyt a koncokkal, a három segítség együttes hatására, amit mindig kézbõl és ülésbõl utánaengedés követ, mindig, hisz maga az utána engedés a felvétel lényege . A FELVÉTEL egy jármód alacsonyabb jármódba való lovaglása, diagonális segítséggel jobb száron bal hátulját fékezed és vice versa . Egyszerre soha sem hathatnak a kezek a ló szájára !!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!