Találatok a következő kifejezésre: Van köztetek akinek a terhessége (34 db)

Van olyan koztetek akinek a terhesseg alatt nott a melle es utana az alakjat visszanyerte de maradt a nagyob mell?

Legjobb válasz: Nekem sokat nõtt a mellem terhesség alatt, 26 kilót szedtem fel, igaz elég vékony voltam. Már csak 9 kiló maradt, most 2.5 hónapos a babám, szoptatom, de a mellem nem lett kissebb.

Nekem sokat nõtt a mellem terhesség alatt, 26 kilót szedtem fel, igaz elég vékony voltam. Már csak 9 kiló maradt, most 2.5 hónapos a babám, szoptatom, de a mellem nem lett kissebb.
Hát sajnos a mell az csak addig nagyobb, legalábbis általában (biztos vannak szerencsések is :-)), amíg babát vársz vagy szoptatsz, mert a mirigyek megduzzadnak. Aztán sajna mikor már nincs benne tejcsi, akkor összeesnek kissé.Én két babát szoptattam, mindengyik után sajnos olyan laposka lett a mellem, de a harmadik terhességnél újra visszaduzzadt. Persze nyilván ez is el fog múlni, ha már nem szopik a baba. De állítólag (ezt még nem tapasztaltam), a lelapulás után még helyrejön valamennyire, bár állítólag ez alkati kérdés is.
Elõzõ vagyok.Most látom, hogy elõttem a szerencsésebb anyukák írtak! Remélem te is ilyen szerencsés leszel!!!
En vekony testalkatu vagyok, az elso babamat varva 25 kg-ot hiztam, a mellem formas 75B-rol 85D-re nott. Hatalmasnak tunt rajtam. A tejem nem indult be, szules utan rohantak le rolam a kilok, mire a fiam negy honapos lett 27-tel voltam kevesebb, mint amikor szulni mentem. A mellem mar szules utan ket honappal a regi meretu volt, aminek meg orultem is volna, mert a vekonysagom miatt hozzam a 75B illett, viszont elveszitette a formaja, a rugalmassagat, egyszoval ronda. Inkabb ne nott volna... Most varom a masodik babamat, a 33. hetben vagyok, nem hiztam sokat (9 kg), a mellem is csak duzzadt, de a merete a regi.
A melleimre olyan hatással volt a terhesség, és a szoptatás, mintha beültettek volna egy implantátumot. :) Szerencsére így is maradt, pedig már több, mint egy évtized telt el. Az alakom egy hónappal a szülés után újra a régi volt. Nem fogyóztam, magától állt vissza. Igaz, nem híztam sokat.
A kérdező hozzászólása: Koszi a valaszokat, hat remelem szerencses leszek:)
Remélem, én nem tartozom ebbe a kategóriába. Terhesség elõtt D kosaram volt, most a 25. hétben kezdem kinõni az E kosarat, és egyszerûen seholse találok magamra nagyobb melltartót. :-(( Erõsen bízom benne, hogy a szoptatás után nem marad ilyen nagy, hanem visszaesik olyanra, amilyen volt. Bár még az is nagy volt nekem világéletemben...
Második vagyok. Gratulálok annak, aki lepontozott azért, mert nem híztam el, és nem lóg a mellem. Gondolom, ez volt az oka, mert semmi sértõ nem volt a hozzászólásomban.
A kérdező hozzászólása: En senkit nem pontoztam le mert mindenki a sajat tapasztalatat irta le.
Utolso valaszolo: ne foglalkozz vele, lehet, hogy a tobbi valasz is le van valaki altal pontozva, csak meg nem ertekeltek elegen azokat ahhoz, hogy kikeruljon a szazalek. Amugy meg tok mindegy, hogy mit irsz, ha epp nem szimpatikus valakinek, akkor lepontoznak. A tegnapi 13:10-es valaszolo vagyok es sokszor elofordult mar, hogy lepontoztak, amikor azt irtam, hogy az elso babammal sokat hiztam, de hamar visszanyertem az alakomat, meg akkor is gyakran lepontoznak, ha azt irom, hogy most meg mindig csinosnak erzem magam es nem szeretnek annyit hizni, mint akkor. Szoval tenyleg nem kell ezzel foglalkozni, mert ugy sem lehet mindenkinek minden tetszo. Gondolom, ha azt irnam, hogy sokat hiztam es rajtam is maradt, akkor is lenne valaki, aki "leertekel". :-)
Engem is mindig lepontoznak, amikor megemlítem, hogy szûzen mentem férjhez, hogy az anális szexnél gumit kellene használni, hogy elõváladéktól teherbe lehet esni, hogy hiszek Istenben, hogy nincs bajom a zsidókkal, hogy beoltattam magam H1N1 ellen terhesen, és még sorolhatnám. Nem értem, miért csípi mások szemét az eltérõ vélemény, miért nem lehet elviselni, hogy valaki másképp gondolkodik a dolgokról, de elég intoleráns és szûklátókörû gondolkodásra vall.
En 3 honapja szultem 75B-rol lett 90D, hatalmasak voltak a melleim de elapadt a tejem mar nem szoptatok.A melleim lognak es puhak egyaltalan nem nyerte vissza a formajat sajnos es sztem mar nem is fogja.Barcsak nekem se nott volna....

Fiúk van olyan köztetek akinek a felesége/élettársa/barátnője sokat hízott a terhesség alatt és nem tudott visszafogyni? Zavar/zavarna ez nagyon titeket? Változtatna az érzéseiteken?

Legjobb válasz: Terhesség miatt egy cseppet sem, hiszen ez egy természetes velejárója. Ha nem tudna visszafogyni, akkor is miért néznék rámás szemmel? Nem azért változott meg, meg telezabálta magát minden szarral, hanem azért, mert életet adott egy kis embernek, ami nekem valoszínüleg a legfontosabb lesz a világon.

Terhesség miatt egy cseppet sem, hiszen ez egy természetes velejárója. Ha nem tudna visszafogyni, akkor is miért néznék rámás szemmel? Nem azért változott meg, meg telezabálta magát minden szarral, hanem azért, mert életet adott egy kis embernek, ami nekem valoszínüleg a legfontosabb lesz a világon.
Egy dolog zavarna, ha nem is akarna visszafogyni! Vagyis * A fogadj el igy ahogy vagyok dragam , mert en nem fogok a te kedvedert dietazni es sportolni.*
Egy normális férfi ezen nem problémázna szerintem!
Nem tudott visszafogyni? Igen zavarna. Zavarna az igénytelenség ami miatt nem tud visszafogyni. Nem kell koplalni, hanem meg kell válogatni hogy mit ehet és mit nem. És nem árt némi mozgás sem. Persze én sem vagyok tipikus sörhasú tohonya igénytelen férj hanem odafigyelek magamra. Tegye ezt õ is.
Egyetértek a másodikkal.
ugyan a "fiúk"-at kérdezted, de tudod szoptatás alatt van, akinek tartalékol a szervezete és ha belegebed, sem tud lefogyni, hiába is tornászik. Várd meg a szoptatás végét és utána tegyél finom célzásokat a súlyára. A legtöbb nõnél nem a hízás, hanem a test visszaalakulása a probléma. Ahhoz meg idõ kell. Ha egy évvel szülés után nem néz ki hasonlóan (ugyanúgy max. szikével fog kinézni), akkor igen, már gond van.
engem tuti nem zavarna.
Szerintem az jobban zavarna, ha elhanyagolna és utána csak a gyerek létezne és semmi más. Nem szülés után, hanem évekig.
Én úgy gondolom egy normális apuka ezen nem agyal, hiszen a párja azért hízott mert életet adott egy kis csöppségnek, aki íz õ vére is... 37hkm

Van köztetek olyan, akinek a terhessége alatt sokszor volt méhösszehúzódása, de nem volt semmi gond a terhességgel?

Úgy értem, nem fektették be,nem nyílt ki,nem volt koraszülés?

Legjobb válasz: igen...nekem. magne b6ot kaptam.menj el a dokidhoz.

igen...nekem. magne b6ot kaptam.menj el a dokidhoz.
Az elsõ terhességemnél végég keményedett a hasam, magne B6-ot szedtem 3*2-t, lazult a méhszájam az 5. hónaptól, de a kiirt nap elõtt 1 nappal szültem. Igaz sokat pihentem, és nem erõltettem meg magam. Most 13 hetes vagyok, de néham már most is érzem, hogy bekeményedik a méhem.

Van köztetek olyan Anya, aki a terhesség alatt került kórházba végig a szülésig? És miért kerültél be?

Legjobb válasz: Nem tudom,h a terhesség teljes idejére gondolsz e :Én a 37.héten kerültem be a kórházba a 40.héten szültem.Kevés magzatvíz és rossz áramlás miatt kerültem be.

Nem tudom, h a terhesség teljes idejére gondolsz e :Én a 37.héten kerültem be a kórházba a 40.héten szültem.Kevés magzatvíz és rossz áramlás miatt kerültem be.
35. héttõl terhességi cholestasis miatt, 38. héten programcsászár lett.
Nekem 40 hetesen volt egy méhszájvizsgálat 2 ujjnyira tág voltam már ezért a dokim 3 nap múlva mondta feküdjek be a kórházba , én túlhordás miatt voltam bent a kis fiam pont 41 hétre született meg :)
Én a 24.héten kerültem be 2, 5 hétre, mert a külsõ méhszájam már nyitva volt, és mivel keményedtem sokat félõ volt, hogy nyílik a többi is, de nem lett baj.Aztán a 38.héten is be kellett feküdnöm, a rossz áramlási viszonyok miatt, és a kevés magzatvíz miatt, bent voltam szülésig. 39+6-ra szültem.Szóval idõben :)

Vannak köztetek olyan kismamik, akik a terhesség elején vérezgettek picit meg barnáztak? Mitől van az? Valami rosszat jelent?

Legjobb válasz: Nekem egyszer volt, abban az idõben kellett volna menstruálnom. Mindenesetre keresd meg az orvosod, biztosat csak õ tud mondani.

Nekem egyszer volt, abban az idõben kellett volna menstruálnom. Mindenesetre keresd meg az orvosod, biztosat csak õ tud mondani.
Nekem 9 hetesen volt barnás folyásom 2 napig. Berohantam a kórházba, hogy mi lehet. Szerencsére minden rendben volt és a barnázás is megszûnt. Sokmindentõl lehet. Ha elhal a baba akkor is jelentkezhet, de ne izgulj mert általában azért van csak mert akkor kellene a következõ mensinek megjönnie és csak ezt jelzi a szervezet. Azért ha nem múlik vagy erõsödik, , keresd fel az orvost. 36 heteske
Hát hogy mennyire jelent rosszat, azt csak a doki tudja megmondani, azután pedig az idõ, hogy hogy fejlõdik a baba.Nekem is van errõl tapasztalatom, de nem jó, ezért nem ilyesztgetleg, mert pl. másnak meg semmi baja nem lesz a babaájának ha barnázgat egy picit.Ez is vátozó hogy mitõl van.Erre adják pl. a Duphastont is, ami segíti a beágyazodást, és hormontámogató hatás van, ha neked nem lenne elég hormon.Szóval van esély, én már sokat hallottam, és egészséges babát szültek.Fel a fejjel.
Én is véreztem, akkor amikor meg kellett volna jönni.De pár nap múlva elmúlt, és minden rendben volt nálam, és a babánál is.
Szia! Ha nem terveztük volna a babát akkor azt hittem volna a nemvárt idején, hogy kevesebb a mensim. Aztán a 8+2hetesen barnáztam ismét azaz a következõ mensi idején. Ekkor rohantam be a kórházba UH-ra és a doki kiírta nekem az Utrogestant és fel kellett szednem 3 dobozzal 2x2-vel és hál'Istennek el is múlt. Mert nálad mi a helyzet? 12+6hetes km

Van köztetek olyan aki a terhességét moletten kezdte én pl 78 kg-al, s szülés után hogy ment, vagy egyáltalán ment-e le a kilókból?

a fogyást úgy értem, hogy nem a szüléssel, hanem a szülés után ment-e még le.

Legjobb válasz: Én 72-vel kezdtem, 20 kg.-ot híztam, szülés utáni idõszakban lement 16. Maradék nem ment le.

Én 72-vel kezdtem, 20 kg.-ot híztam, szülés utáni idõszakban lement 16. Maradék nem ment le.
Az elsõ terhességemet 77 kg-mal kezdtem, sajnos rengeteg ment fel még erre. A 36. héten már 99 kg voltam, ekkor magas vérnyomással bekerültem a kórházba, ott szigorú sószegény diétára fogtak, és a sok víz hamar lement. 39. héten 90 kg-san szültem. 84kg-val jöttem haza, és sajnos a szoptatás alatt nem ment le semmi, de semmi, sõt 1-2 kg fel is jött. 2, 5 éves volt a kisfiam, amikor belevágtam egy fogyókúrába, lement néhány kg, de 80 alá sosem kerültem. Tavaly novembertõl nagyon-nagyon figyelek arra, mit, mennyit eszem, mert belevágtunk az újabb babaprojektbe. Februárban terhes lettem, akkor 76 kg voltam. Most 19 hetesen 78 kg vagyok, csak a hasam és a mellem nõtt szinte. Az ismerõseim közül többek mondták, hogy csak olvadtak le a kilók róluk szülés után, én sajnos nem tartozom közéjük. Szerintem minden nõ, minden terhesség más, te magadnak jössz rá, rád milyen szabályok érvényesek.
Én78 kg val kezdtem és 95-el mentem szülni. Most 75, 5 kg al kezdtem és 20 hetesen vagyok 79, 5.
Én 81-el , kezdtem a terhességet, 86-al mentem szülni. 72!-vel jöttem ki a kórházból. remélem a követketõ is hasonló lesz, akkor a plusz felesleg is lemegy.
1. baba: 91kg kezdés, 100kgmal mentem szülni, 82kgval jöttem haza. 2. baba: 98kg kezdés, 100kgmal mentem szülni, 90kgval jöttem haza. 3. baba: 90kg kezdés, 92kgmal mentem szülni, 85kgmal jöttem haza. Mindezt 4 év alatt.
Én 82 kg-val kezdtem, 89 kg-val mentem szülni, hazajöttem 77 kg-val. Sajnos én nem fogytam, csak 1-2 kilót az elsõ hetekben, hanem visszahíztam 82-re. De szülés után kb 1-1, 5 évvel elkezdtem fogyni, lement 5 kg és teherbe is estem a kistesóval. Most 77 kg-val kezdtem a terhességet, jelenleg 85 kg vagyok és bármikor jöhet már a baba. Kiváncsi vagyok most majd hogy alakul a súlyom. :)
Én 63 kilóval kezdtem, 77 voltam mikor szültem, 67 kg szülés után. Most a másodikat várom, 65 kiló az indulóm, viszont csak 160 cm magas vagyok. Most igyekszem majd kis kontrollt tartani a 9 hó alatt. :S
Sziasztok! Ez nagyon jó kérdés, engem is érdekelne. Én 80 kg-mal kezdtem, most 19 hetes vagyok és még mindig 80 kg. Abban reménykedem, hogy nem sok fog felmenni és kevesebb leszek utána... Ezek szerint ez lehetséges?
Szia! Én az elsõ terhességemet 2 éve 60 kilósan kezdtem, 92 kilóval szültem. 82 kilóval jöttem ki a kórházból. A szoptatás alatt lement még 6 kiló. Ahogy abbahagytam a szoptatást, rohamosan hízni kezdtem. Most újra terhes vagyok, 15 hetes. 88 kilóval kezdtem ezt a terhességet, most 81 kiló vagyok. Szóval eddig fogytam 7 kilót. Mindenben más ez a terhesség, mint az elsõ babámmal. Remélem most nem is fogok hízni.

Van/volt köztetek olyan aki a terhesség elején nem kívánta a húst/hús ételeket? Meddig tartott ha volt ilyen!

Legjobb válasz: Szia! Én most vagyok 35 hetes kismami és még most is undorodom a hustol. Elõtte meg napot nemtudtam elképzelni hus nélkül. Szoktam egy kicsit enni, mert a babának stüksége van rá, de nagyon kicsi mennyiséget eszem csak meg.

Szia! Én most vagyok 35 hetes kismami és még most is undorodom a hustol. Elõtte meg napot nemtudtam elképzelni hus nélkül. Szoktam egy kicsit enni, mert a babának stüksége van rá, de nagyon kicsi mennyiséget eszem csak meg.
Szia! Én se bírtam megenni a húst! Talán a 25. hét körül tudtam már enni, de csak csirkét. Vörös húst még mindig nem! 35hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszotokat! Milyen az étrendetek így hús nélkül? Mármint a fõ étkezéseknél mit állítasz össze? Én csak 10hetes terhes vagyok, eleje óta nem tudom megenni a húst, de semmilyen húskészítményt sem.Pl felvágattak, szalámi sem. Hányok is alapból :(
Második vagyok! Azért ne aggódj ez normalizálódni fog, én sem bírtam megenni semmit szinte! Az elején én is sokat szenvedtem! Hogy mit ettem!? Gyümölcsöt, zöldséget... Millió 1 étel van, ami nem hússal készül! És ha szedsz terhesvitamint, akkor nem is kell aggódni annyira, h nem eszel húst 1 ideig! Illetve változatosan kell étkezni! Ha szerencséd van pár hét és javulni fog a helyzet! Ha mégse, akkor a neten találsz terheseknek szóló "vegetáriánus étrendet"... talán az segíthet 1 kicsit!
Hát én kb. 25. hétig "rókáztam", ha húst láttam. Utána sem normalizálódott a dolog. 1-2 kockát néha megettem, meg a párizsit. Gyümölcsbõl viszont kilókat megettem naponta. A szervezetünk tudja mire van szükségünk.
38 hetes vagyok és kizárólag májkrémet és marhahúst bírok megenni, de ez utóbbit sem mindig. Nekem a legelejétõl ez van, én igyekeztem sok sajtot, tejterméket, hüvelyest enni, és volt hogy szójával pótoltam a húst, pl. fasírtnál. A baba fejlõdésében nálam semmi problémát nem okozott, a vasam lett alacsonyabb a 25.hét után, de arra meg szedek gyógyszert.
Vega vagyok, nuku hús és tojás, viszont sok tejtermék van az étrendemben. Kislányom 40. hétre, egészségesen, 3450 grammal és 52 cm-rel született. Most 8 hetes terhes vagyok. Nem lesz semmi bajod, ha nem eszel húst, azt edd, amit kívánsz, szeretnél.
En is vega vagyok. Sok zoldseg es gyulmolcs! Hust evek ota nem eszem, a verkepem tokeletes.

Lányok! Van köztetek olyan, akinek a terhessége vége felé nagyon viszketett a bõre? Nem a hasán, hanem a többi részén.

Elmúltam 38 hetes, kb. 1 hete kezdõdött, hogy állandóan vakarózom. Legjobban a lábamon, combomon, kézfejem, kezem szárán. Valami bajt jelenthet?

Legjobb válasz: Tesómnak a bokája, tenyere és a talpa viszketett nagyon, de a többi testrésze is. Õ az utolsó hetekben semmit nem aludt tõle. A bokáját pl sebesre vakarta. Neki veseelégtelenség okozta. De lehet gond a májenzimekkel is, érdemes lenne orvoshoz fordulni a problémával.

Tesómnak a bokája, tenyere és a talpa viszketett nagyon, de a többi testrésze is. Õ az utolsó hetekben semmit nem aludt tõle. A bokáját pl sebesre vakarta. Neki veseelégtelenség okozta. De lehet gond a májenzimekkel is, érdemes lenne orvoshoz fordulni a problémával.
Bizony máj, epepangás okozhat ilyet, ami lehet súlyos kórkép is. Minél elõbb menj orvoshoz!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen! Holnap megpróbálok beutalót kérni a laborba.
Szobatársam volt így és neki a májával voltak problémák.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Amúgy ilyenkor milyen kezelést kap az ember? Kedves 1. Nálatok a babának lett ebbõl kifolyólag valami baja? Vagy kezelik a babát?
Legjobb barátnõmnek is ez volt, szintén máj probléma, de szülés után pár héttel rendezõdött minden beavatkozás nélkül.
Még csak 13 hetes vagyok de én is iszonyatosan viszketek fõleg a lábamon. 3 hét múlva kötelezõ labor akkor majd kiderül, remélem csak kicsit szárazabb a börõm mint szokott
Semmi gond nem lett a babával. Tesómat császározták és azt mesélte, hogy a szülés után mintha elvágták volna a viszketést. A mûtõbe még vakarózva ment, de mikor kitolták, már semmije nem viszketett. Volt egy szomszédom, ott a kismamának valami problémája volt a májenzimekkel, nála megindították a szülést 36 hetesen. A baba teljesen egészséges lett. Azt nem tudom, hogy az anyuka kapott-e kezelést szülés után, vagy sem.
1-es voltam, ez lemaradt.

13 hetes terhes vagyok és terhességem kezdete óta fáj a hasam, bélgörcseim vannak, néha hasmenésem. Szerintetek ez normális? Elmúlhat ez később a terhesség folyamán? Volt olyan köztetek, akinek hasonló tünetei voltak a terhessége alatt?

Legjobb válasz: Szia! Nekem is sokat volt haspuffadásom, szélgörcsöm, és néha hasmenésem kb. a 18. hétig....utána elmúlt. Mostanában megint éreztem párszor, nem tudom mi hozza elõ. Nekem rendellenes epehólyag mûködésem van, és terhesség nélkül is voltak ilyen problémáim, de bevallom néha nagyon íjjesztõ és kellemetlen.Azt vettem észre h a terhességgel, minden alapproblémánk csak rosszabb lesz, de sztem ha megszülünk vissza álla rend....én anaflatot vettem be ez, erõsebb mint az espumisan az néha segített.

Szia! Nekem is sokat volt haspuffadásom, szélgörcsöm, és néha hasmenésem kb. a 18. hétig....utána elmúlt. Mostanában megint éreztem párszor, nem tudom mi hozza elõ. Nekem rendellenes epehólyag mûködésem van, és terhesség nélkül is voltak ilyen problémáim, de bevallom néha nagyon íjjesztõ és kellemetlen.Azt vettem észre h a terhességgel, minden alapproblémánk csak rosszabb lesz, de sztem ha megszülünk vissza álla rend....én anaflatot vettem be ez, erõsebb mint az espumisan az néha segített.
Nekem ugyan hasmenésem nincs, de nekem is nagyon fel vannak fújódva a beleim és rengeteget pukizok :( remélem mihamarabb megszûnik. 11h
Nekem a magnéziumtól és néha szimplán a magzatmozgástól is volt hasmenésem. Puffadást egyébként sokszor a tej vagy a magas keményítõ tartalmú ételek okoznak, próbáld magad megfigyelni, tapasztalsz-e ilyesmi összefüggést.
Nekem is folyamatos hasmenésem volt, puffadás stb. A 17. héten annyira fájtak a beleim, hogy 4 napig meg sem tudtam mozdulni. Iszonyú pánik tört rám, azt hittem, hogy a babákkal van valami gond, az egész jobboldalam fájt...az orvos elmagyarázta, hogy a beleimet kicsit megviseli a terhesség, ráadásul az ikrek miatt gyorsabban nõ a méhem stb. Pár napja egész jól vagyok (19 hetes vagyok), már hasmenésem sincs... Most Lefax-ot szedek, napi egyet vagy kettõt!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, remélem, pár héten belül jobb lesz az állapotom, mert enni is keveset tudok az állandó hasfájás miatt.
Szia! Én s csodálkoztam, mikor ilyen tüneteket produkáltam, annak ellenére, hogy az aranyérrel meg a székrekedéssel ijesztgettek. Nekem a terhesvitamin (Gravida) volt a bûnös, puffasztott nagyon, meg állandóan égett a gyomrom az elsõ pillanattól kezdve. Váltottam Hipp kismama vitaminra, az ivólés és nagyon finom is. Nekem bevált, rendezte a panaszaimat. Egyébként a puffadásra nagyon sokan panaszkodnak, meg sokan szednek rá Espumizan gyöngyöt. Kolléganõm 36 héttõl kezdve orvosi utasításra 6-8 szemet is szedett. Én hébe hóba kapdostam, de különösebb hatást nem tapasztaltam.

Van köztetek olyan anyuka (vagy kismama), aki kénytelen volt a terhessége elején fizikai munkát végezni?

Az első trimeszter végéig tart a szezonmunkám, és nem könnyű fizikai munkát kell végeznem. Takarítónő vagyok egy nagy hotelben. Ugye a testem jelezné, ha valami baj lenne? Most vagyok a 6. héten.

Legjobb válasz: Ha a terhesség elõtt is csináltad vagy csináltál hasonló munkát, akkor a tested megedzõdött. Ha nem sokkal a terhesség elõtt kezdted ezt a munkát, akkor viszont nem biztos, hogy jót teszel.

Ha a terhesség elõtt is csináltad vagy csináltál hasonló munkát, akkor a tested megedzõdött. Ha nem sokkal a terhesség elõtt kezdted ezt a munkát, akkor viszont nem biztos, hogy jót teszel.
Nekem fizikai munka mellett a 6. héten volt vetélésem. Hiába voltam benne a munkában már 2 éve, hiába volt hozzászokva a szervezetem, a baba sajnos nem maradt meg :-( Akkor azt mondtam, hogy a következõ baba miatt inkább eljövök, nekem ennyit nem ér meg az a kis pénz. Remélem veled nem történik ilyen!
Én is takarítónõ vagyok, de vásárlást is intézek, cipelnem "kell" a karton ásványvizeket. (családnál vagyok) Paráztam én is rendesen, de ahogy telt az idõ kezdtem megnyugodni. A felszívódások nagy része azért történik mert nem egészséges a baba, és a természet megoldja hogy ne szülessen betegen. (genetikai). Persze biztosan nagy % a fizikai munka miatt megy el. Én azt mondom lassíts a munkádon, én is ezt tettem, és ha netán elfelejtettem hogy babás vagyok és pörögtem és hajtottam magam, akkor elkezdtem kicsit érezni az alhasam. Így rögtön le is lassítottam, és a védõnõ javasolta ilyen esetre a magne b6-ot. Szóval óvatosan dolgozz és ne emelj ha nem muszáj, de azért mindenképpen a baba legyen a legfontosabb , ez alapján dönts.
Ja, én most 14 hetes vagyok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen az eddigi válaszokat! Második válaszoló, nagyon sajnálom. Harmadik szezonom, edzettnek mondanám magam, de néha én is érzem (fõleg a lépcsõházban futkosáskor, vödörcipeléskor stb.), hogy most nem annyira jó, de olyankor megállok. A közvetlen felettesem tudja, hogy babát várok, nem enged nehezet emelni, de sajnos ezt nem tudom megtenni, hiszen nem is látom õt egész nap, így nincs, aki kivegye a kezembõl a súlyokat. Egyébként a harmadik gyermekem, bár tudom, ez nem jelent semmit, hiszen az elsõ kettõvel szinte végig csak pihentem, otthon dolgoztam.
mindkét terhességnél fizikai munkát végeztem.Igaz boltban, de a raktár emeleten volt így onnan kellett lecipelni az árut, mert nem volt lif.Az elsõnél 33. hétig, másodiknál 20. hétig dolgoztam.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!