Találatok a következő kifejezésre: Van két régi (109 db)

Van két régi, hibás 1994 körül gyártott HDD-m. Mit csináljak velük?

Gondoltam szétszedem, mert utoljára ált. iskolás koromban láttam belülről vinyót. Jelent valami veszélyt az egészségre? (úgy tudom hogy akkoriban még használtak mindenféle mérgező anyagot a gyártásnál. ha felnyitom,nincs benne valami gáz vagy mittudomén?) vagy gyűjtőknek még megérne valamennyit? felpörögnek csak az egyiket nem látja gép, a másikat meg csak hébe-hóba)

Legjobb válasz: Semmi bajod se lesz tõle. Kb egy sört ér.

Semmi bajod se lesz tõle. Kb egy sört ér.
A kérdező hozzászólása: akkor szétszedem
Az egyikbõl csinálhatsz akár órát is...
Egyiket tedd el emlékbe. Nem tudom mekkorák, de nemsokára már érdekesek lesznek, ha értékesek nem is. Nekem például van 2 db 200 MB-os HDD-m! Nem elírás, valóban 200 Megabájt a kapacitásuk. Még valamikor a 80-as évek végén voltak berakva egy-egy 386-os processzorral mûködõ gépbe, amin Windows 3.1 futott. És elfért rajtuk minden, a Word 6.0, a mentett fájlok. Ma egy tucat jobb fotó több helyet foglal.
A kérdező hozzászólása: Amit szétkaptam az 178 megás Samsung volt, a másik egy 850 megás Seagate. Meghagyni a 85 megás 91-es gyártmányú WD Caviar-t gondoltam, bár az se jó, de annak valami olyan furcsa rezonáló hangja van, hogy kicsalja az éjjeli lepkét a rejtekhelyérõl (tényleg, ahogy beindítottam, valahonnan elõjött, és teljesen megbolondult, össze vissza cikázott a szobában, de nem tudtam elkapni. Másnap a konyhaablakban találtam meg holtan) Gyilkos kis vinyó :) Amúgy van még egy 5, 25-ös Quantum Bigfoot vinyóm is, az tökéletesen mûködik. 1, 2 gigás asszem.
Megölte szegény lepkét XDD

Van egy régi padom, szeretnék felújítani. Hol lehet kapni olyan lécet hozzá aminek a két szélén van egy csúcsosulás?

Ami a bemélyedésbe illik

Legjobb válasz: Gyanakszom, hogy ilyen lécet nem árulnak készen, mert ez gondolom valami csapolásféle, amirõl beszélsz! Ilyen esetben csak azt lehet tenni, hogy leméred a régi léc fõbb méreteit(hosszát és a keresztmetszetét) és ezek után azt a bizonyos "csúcsosulást" megpróbálod saját magad elkészíteni! Ha ehhez nincs megfelelõ szerszámod, akkor mindenképp fordulj olasvalakihez, akinek feltehetõleg van és akkor talán kapsz néhány tanácsot is a munkához!

Gyanakszom, hogy ilyen lécet nem árulnak készen, mert ez gondolom valami csapolásféle, amirõl beszélsz! Ilyen esetben csak azt lehet tenni, hogy leméred a régi léc fõbb méreteit(hosszát és a keresztmetszetét) és ezek után azt a bizonyos "csúcsosulást" megpróbálod saját magad elkészíteni! Ha ehhez nincs megfelelõ szerszámod, akkor mindenképp fordulj olasvalakihez, akinek feltehetõleg van és akkor talán kapsz néhány tanácsot is a munkához!

Van aki reggel furdeti a babáját? Foleg az érdekel, akinek két gyereke van és nincs segítsége.

A nagy ovis, este furdik és arra gondoltam,reggel egyszerubb lenne a kicsit furdetni,ha a nagyobbik oviban van,mert este eléggé eltelik az ido. Jo lenne így?

Legjobb válasz: Nálunk 21 hónap van a gyerekek között, a nagy mindig segíteni akart fürdetni a kicsit így míg pici volt én reggel fürdettem aztán már együtt fürödtek este.

Nálunk 21 hónap van a gyerekek között, a nagy mindig segíteni akart fürdetni a kicsit így míg pici volt én reggel fürdettem aztán már együtt fürödtek este.
A kérdező hozzászólása: Igen, arra gondolok, amikor még pici a baba.
Teljesen jó megoldás. 25 hónap van a gyerekek közt, amíg annyira pici volt a pici én is mindig reggel/délelõtt fürdettem. Este csak áttöröltem. Apa hajnalban indult dolgozni, este 7-re ért haza. Persze amikor már akkora lett, hogy be lehetett ültetni a kádba a nagy mellé azóta mindketten este fürdenek. (ez kb akkorra esett amikor már végig kúszta a lakást)
A barátnõm jelenleg délután fürdeti a picit, amíg a nagy kinn játszik (velünk, vagy a másik szomszédnál). Így gyorsabb és egyszerûbb és stresszmentes, mert nem kell megosztani abban a tíz percben a figyelmét és ugrásra készen lenni, hogy mikor csinál valami rosszaságot a nagy.
A kérdező hozzászólása: Nem okoz gondot az esti elalvásnál?Bár nálunk a korházban is reggel van a furdetés.
A 3. vagyok. Nálunk nem okozott gondot, ugyanúgy megvoltak az esti rituálék, csak épp mások. Nem fürdetés, hanem áttöröltem a kis testét utána ugyanúgy jött a pizsi és az altatás. Amikor már akkora volt, hogy együtt fürödtek akkor meg új ritmusba került úgyis minden. (Bár szerencsére a második babám nekem nagyon jó alvó, csak beteszem az ágyba és pár perc múlva alszik magától. A nagyot még mai napig õrizni kell...)


Van két winyóm. Mind a kettõ 2 részre van partícionálva. A? c meghajtóra annó fölraktam a win 7 et de gondoltam tegnap fölrakom a win 7 mellé az xp-t mert régi gépem van és jobb lenne a játékokhoz.

Fölraktam tehát az xp-t az f meghajtóra ( c-n van a 7) de nem tudom most elindítani a win 7 et mert nem tudom megnyitni a boot menüt hogy kiválasszam a listából (mert ez egy másik vinyón van) Ötletek? O. o

Legjobb válasz: Tessék: 3-as ponttól csináld: http://www.webmaster442.hu/windows-7-xp-dual-boot/

Tessék: 3-as ponttól csináld: http://www.webmaster442.hu/windows-7-xp-dual-boot/
A kérdező hozzászólása: KÖszi szépen sokat segítettél :)
Telepíts fel egy Linux disztrót is, a GRUB ebbõl nem csinál problémát.

Két régi játékot keresek, sajnos nagyon kevés emlékfoszlányom van róluk, de szeretném õket megtalálni, esetleg valaki emlékszik rájuk?

Szóval tudom, hogy nagyon gyér információkkal tudok szolgálni, de hátha valaki jobban emlékszik. Az egyik játék egy tipikus Win 95-ös játék volt, annyi rémlik, hogy egy matrózzal (vagy kalózzal?) voltál, és egy nõt kellett megtalálni, akit miután megtaláltál, úgy döntött, hogy nem megy veled. Errõl sajnos csak ennyi, míg a második játékról még kevesebb, egy fiatal srác kutyáját elrabolták a földönkívüliek, õt kellett visszaszerezni valahogy ha jól emlékszem, és volt egy faháza is számítógépekkel. Sajnos csak ennyi, nagyon örülnék ha valaki emlékezne még többre, esetleg kiegészítené a saját emlékeivel, hogy a végén közösen jöjjünk rá a játékok nevére! :) Köszönöm elõre is!

Legjobb válasz: az elsõt nem ismerem a második valószínûleg a heart of darkness

az elsõt nem ismerem a második valószínûleg a heart of darkness
Az elsõt nem tudom, a második viszont a Heart of Darkness
Egyszerre ugyanazt :D
de én gyorsabb voltam :P te is Reactor játékbemutatójából ismered?
Azt is láttam, de nem :D A videó elõtt már játszottam vele. Azt hiszem egyike volt az elsõ 10játékomnak :)
A kérdező hozzászólása: Igen, a második valóban ez volt, köszi szépen! :)

Van két lyukas fogam.12 éves lány vagyok. Ez baj ha kettő lyukas fogam van nnyi idősen? Mit tudnék csinálni hogy egyetlen lyukas fogam se legyen? Minden nap mosom a fogam reggel és este is .

Legjobb válasz: Fogorvoshoz kell elmenned, minél elõbb, annál jobb. Ha sokat vársz, jobban elromlanak, és fájni is fognak. Ha most elmész, hamar rendbeteszik neked! :) Vannak, akiknek sokkal könnyebben elromlanak a fogaik. Édesanyám is így járt, hiába mosta a fogait, sorba elromlottak neki, és még a fogorvos se tudott mit csinálni. :( Szobatársam is napi háromszor fogatmos, használ szájvizet és fogselymet, így tudja "szinten tartani" a fogait. Kérd meg szüleidet, hogy kérjenek neked idõpontot, vagy akár te magad is kérhetsz! :)

Fogorvoshoz kell elmenned, minél elõbb, annál jobb. Ha sokat vársz, jobban elromlanak, és fájni is fognak. Ha most elmész, hamar rendbeteszik neked! :) Vannak, akiknek sokkal könnyebben elromlanak a fogaik. Édesanyám is így járt, hiába mosta a fogait, sorba elromlottak neki, és még a fogorvos se tudott mit csinálni. :( Szobatársam is napi háromszor fogatmos, használ szájvizet és fogselymet, így tudja "szinten tartani" a fogait. Kérd meg szüleidet, hogy kérjenek neked idõpontot, vagy akár te magad is kérhetsz! :)
A kérdező hozzászólása: van két lyukas fogam és be van tömve. de én nem akarok lyukas fogakat..pedig mosom rendesen a fogaimat az orvos meg is dícsért h milyen szép fehérek csak van 2 lyukas az nem szép ott.
A kérdező hozzászólása: be van tömve és nem is fáj csak zavar h van kéét lyukas fogam..
ezen tedd túl magad mert ezen változtatni már nem tudsz. Gondolom fehér tömés van benne nem a régi amalgán ugye? Nekem pl megnem mondaná senki egyikrõl sem amiben van egy kis tömés. (3. voltam)

Van két kutyánk (a másodikat most fogadtuk be), az új kutya kinn alszik, a régi benn, iszonyú lelkiismeretfurdalásom van miatta! Úgy érzem kivételezek! Szerintetek?

Mióta befogadtuk a másikat,sokat tartjuk kinn a már meglév?t,de ? most annyira nem érti miért nem jöhet be,csak este.Az új kutyának(nj keverék),már téliesítettük a kutyaházat(hungarocell,ajtó,pokróc stb),de így is úgy sajnálom,amikor a teraszajtónál áll,és néz be!Mindig az jár a fejemben,hogy milyen szemét vagyok ,hogy mi benn vagyunk este a másik kutyával a melegben,? meg kinn fázik!De a másikat sem akarom kirakni!

Legjobb válasz: Miért nem engeded be mindkettõt? Ha már egy bent van, akkor nem tök mindegy? Nem azt mondom, hogy legyen szabad bejárásuk az egész kecóba, de miért ne lehetnének mindketten egy kijelölt részen? Na én pl. ezt sosem tudnám megtenni, fõleg, ha látom, hogy a másik is be szeretne jönni.

Miért nem engeded be mindkettõt? Ha már egy bent van, akkor nem tök mindegy? Nem azt mondom, hogy legyen szabad bejárásuk az egész kecóba, de miért ne lehetnének mindketten egy kijelölt részen? Na én pl. ezt sosem tudnám megtenni, fõleg, ha látom, hogy a másik is be szeretne jönni.
Jól érzed, kivételezel, és ez nem szép dolog, meg nem is tesz jót a kapcsolatotoknak, illetve a kutyákénak sem. Tessék beengedni mindkettõt. Az újnak különösen fontos lenne sokat veletek lennie, hogy ne csak a kerttel szokjon össze, hanem a családdal is.
Egyetértek az 1-essel! Milyen dolog az, befogadod, enni-inni adsz neki (is), de a meleget, a kényelmet tõle megtagadod, miközben látja, hogy a másiknak lehet? Majd ne csodálkozz, ha irígységbõl, akármibõl eredõen esetleg megpróbál a régi kutyádon egy kis "elégtételt" venni. Engedd be õt is, és legyen mindkettõnek a helye az elõszobában, hasonló helyen, de ne legyen közöttük megkülönböztetés!
helyes :) biztos meg fogja tanulni a szabályokat, még ha eleinte rosszalkodik is.
A kérdező hozzászólása: Mostmár értem miért írtad!:) Én fogalmaztam rosszul!A régi kutya bárhol alhatott eddig a lakásban, nem volt zárt ajtó(ha akart a nappaliban, ha akart az elõszobában)!Azért lett volna neki szokatlan, ha zárva lenne az elõszobaajtó!De úgy döntöttünk, hogy maradnak a nyitott ajtók, és az új kutyit szoktatjuk rá, hogyan kell viselkedni!Rájöttem, hogy nem birom elviselni, ha az egyik nem kapja meg azt, amit a másik!
Na már a nappaliban van, szuper :) Ezt írtad: "Az elõszobába természetesen be szoktam engedni, de azt annyira nem szereti!Én sem érzem így túl jól magam, szóval szerintem valahogy majdcsak rászoktatom õket az elõszobában alváshoz!" Abból, hogy "rászoktatom õket az elõszobában alváshoz", az jött le, hogy mindkét kutyát ott akarod altati, tehát az új szokjon be (mert ugye nem szeret ott aludni), a régi meg szokjon KI a lakásból az elõszobába. Ezért kérdeztem, hogy eddig hol aludt a régi kutya, amíg nem volt meg az új :)
Ó, de jó ezt olvasni korán reggel :) Sok boldogságot a két kutyushoz!
A kérdező hozzászólása: 22:55 nem bánok máshogy, csak a régi kicsit többet van az udvaron, mint eddig volt, õ nagyon el lett kényeztetve, és nem szereti, ha nem az van amit akar!A befogadott kutyust pedig csak azért nem engedtük be, mert még nem ismertük annyira, és azért csak egy felnõtt nj keverék kan kutya!De szép lassan szokatjuk a nj-t, hogy hogyan kell viselkedni, most is itt van a nappaliban a lábamnál!Szóval mostmár nincs kivételezés!
A kérdező hozzászólása: 22:01 nem tudom mire gondolsz...?
Egyáltalán miért kezdtél el másképp bánni vele?
Miért nem alhat ott, ahol a régi kutya aludt??? Nem az elõszobára gondolok...
A kérdező hozzászólása: Befogadott kutya, nem menhelyi!Az elõszobába természetesen be szoktam engedni, de azt annyira nem szereti!Én sem érzem így túl jól magam, szóval szerintem valahogy majdcsak rászoktatom õket az elõszobában alváshoz!
A legtöbb menhely amúgy is úgy adja már örökbe a kutyákat, hogy bent lakhatás, vagy minimum éjjel bent legyen. Vagy ez nem menhelyi, hanem utcai kutya?
Jól döntöttél! :)

Mit tegyek? Van egy fiú, akit kábé 7 éve ismerek. Két év van közöttünk. Régen nagyon jóban voltunk barátság szinten (én már akkor is többet éreztem 8éves fejjel, csak még nem tudtam tisztán mi is az:D).

Mindig együtt mentünk nyaralni+minden. Kábé két-három éve, már nem is beszélünk egymással. Úgy érzem, hogy szerelmes vagyok belé nagyon, és hiányzik! Annyira örülnék, ha megint jóban lehetnénk, de egyszer?en nem megy! Múlthéten találkoztunk és próbáltam szemezni vele+mosolyogni rá, de elfordított a fejét, mintha szégyenl?s lenne vagy nem is tudom :S Lehet, hogy már nem is emlékszik rám? Vagy nem jövök neki be? Hagyjam a fenébe?

Legjobb válasz: kezdj el vele beszelgetni es kerdezd meg,hogy mijen lanyok jonnek be neki es ha mond valamit ami rajtad is van pl barna haj akkor viccesen kerdezd meg,hogy akkor te is az esete vagy?es meglatod a reakciojat...ha szegyenlos akkor szerintem az vagy ha meg csak ugy ravagja ojan kozombosen,hogy nem akkor szerintem vagy probald elnyerni a tetszeset vagy keress mas pasit.

kezdj el vele beszelgetni es kerdezd meg, hogy mijen lanyok jonnek be neki es ha mond valamit ami rajtad is van pl barna haj akkor viccesen kerdezd meg, hogy akkor te is az esete vagy?es meglatod a reakciojat...ha szegyenlos akkor szerintem az vagy ha meg csak ugy ravagja ojan kozombosen, hogy nem akkor szerintem vagy probald elnyerni a tetszeset vagy keress mas pasit.

Az elso ket fogamon feher foltok vannak NAGYON reg ota mindig kereste m hogy mi lehet az oka es hogy mit lehet tenni hogy elttunjon, de meg mimdig semmi, lehet ezellen tenni?

Mar nagyon nsgyon zavar es tenyleg mindig mosdtam fogat es megis itt van. Mar mosolyogni se merek kerlek segitsetek. Egyebkent most elkezdtem szedni ilyen kalcium pezsgotablettat ha esetleg kalcium hiany hatha segit, de ha igen kb mennyi ido? Koszonom elore is!

Legjobb válasz: Sok oka lehet, egy fogorvosi vizsgálattal ki lehet deríteni. Persze ne az sztk-ban várd a csodát... Egészségtelen életmód, belsõ rendellenességek, fluorózis, valami gyógyszer, savas ételek... sok dolog okozhatja. Sajnos van, ami nem is visszafordítható, de az biztos, hogy midnenképp rendellenes, és fogászati kezelést igényel.

Sok oka lehet, egy fogorvosi vizsgálattal ki lehet deríteni. Persze ne az sztk-ban várd a csodát... Egészségtelen életmód, belsõ rendellenességek, fluorózis, valami gyógyszer, savas ételek... sok dolog okozhatja. Sajnos van, ami nem is visszafordítható, de az biztos, hogy midnenképp rendellenes, és fogászati kezelést igényel.
Nem lerakódás?
A kérdező hozzászólása: biztos hogy nem lerakodas!:/ mar nagyon regota megvan de a fogorvos sem mondott ra semmit akkor lehet hogy vissz se fordithato?
Nem is olyan régen azt hitték, hogyha valami tablettát (nem tudom pontosan, mit) rendszeresen adnak a gyereknek, akkor az a fogait erõsebbé teszi. Csak aztán amellett megjelentek ezek a fehérebb részek. Aztán rájöttek erre, és már nem ajánlják az orvosok az anyukáknak. Nekem is van ilyen folt a fogamon. Ui: Csak mértékkel a Ca tablettákkal, az nem jó ha túl sokat eszel/iszol belõle.
A kérdező hozzászólása: es neked hogy tuntek el a foltok?
Sehogyan, sajnos. De nekem annyira nem feltûnõ. Ha téged nagyon zavar akkor szerintem meg kéne kérdezned egy fogorvost, hogy mit lehet vele tenni.
A kérdező hozzászólása: okes koszonom, vegulis akkor lehet tenni ellene hogy eltunjon igazz?:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!