Találatok a következő kifejezésre: Van két hónapos (174 db)

4 hónaposan kint van két foga a kislányomnak. Ez baj?

Legjobb válasz: Az én kisfiamnak is a két alsó foga 4 hónaposan bújt ki, most 7 hónapos és kibújt a 2 felsõ foga is. Mondjuk a cicimet néha megharapja..de annyi baj legyen :)

Az én kisfiamnak is a két alsó foga 4 hónaposan bújt ki, most 7 hónapos és kibújt a 2 felsõ foga is. Mondjuk a cicimet néha megharapja..de annyi baj legyen :)
Miért lenne baj?? Dehogy is baj, minden gyermek más van akinek elõbb van akinek késõbb jönnek a fogak, ez természetes dolog és nem betegség! Az én kisfiam elmúlt 11 hónapos amikor kibújt az elsõ foga a szomszéd kisfiúnak meg 4 hónapos korára már 3 foga volt.
szia, Dehogy baj, nyugi! Azt mondják, ha hamar kibújnak az elsõ fogacskák, akkor hamar jön a kistesó is. Nálunk bejött..:) ) A kiscsajszimnak is 4 hónaposan jöttek ki a fogacskái lent, most 15 hónaos, a pici tesó meg a pocakomban 10. hetes...:) ) Gratula a kicsihez...
barátnõm kislánya 2 foggal született.. :-) szóval ne izgulj, minden rendben. Nála is csak mosolyogtak az orvosok, hogy csodababa..

Két hónapos babám hátán úgy nevezett vér anyajegy van. Mitöl jöhetett ki neki? Már ott van két hete és én úgy látom hogy nöl. Mit tudnék vele kezdeni hogy eltünjön vagy leglább is ne legyen nagyobb?

Legjobb válasz: szia! A keresztfiamnál kb 2 hetes korában alakult ki a feje búbján, és elkezdett nõni. Majd abbamaradt a növekedés. Most 8 hónapos, és már csak egy pici folt látszik.

szia! A keresztfiamnál kb 2 hetes korában alakult ki a feje búbján, és elkezdett nõni. Majd abbamaradt a növekedés. Most 8 hónapos, és már csak egy pici folt látszik.
Rajtam is jött ki véranyajegy, születésem után néhány hónappal a hónaljamnál, egyre nõtt, ezért a dokik úgy döntöttek lemûtik.Ez pontosan a második születésnapomon történt. Azt mondták a heg elfog tûnni, azóta is megvan. Most 23 éves vagyok, terhes, és a terhességem elején megjelent egy újabb véranyajegy a combomon, ami aztán kezdett felszívódni, majd újra feltöltõdött, most megint leapadóban van, de nagyobb lett.Doki szerint normális, majd eltûnik.Engem nagyon zavar, mert csúnya, és ijesztõ, remélem hamar eltûnik.

4 hónapos babámon van két kis piros folt, az orvos azt mondta, ekcéma, ne fogyasszak tejtermékeket. El is hagytam mindent, ami egyértelmű: tej, sajt, tejföl, tejszín. Mit lehet enni, inni?

Mennyire kell ezt figyelni, tehát semmi olyat nem lehet enni, amire az van írva, hogy tejpor, tejsavópor, stb? Pl. a Nescafé 3in1-ra is rá van írva, hogy tejfehérjét tartalmaz, de gondolom, mekkora mennyiségben, de azért azt se lehet? Szorgosan olvasom az élelmiszerek összetételét, amiben nem szerepel egyáltalán a tej szó, azt ehetem, ihatom nyugodtan? És aminek nem látom az összetev?it? Pl. Itt olvastam, hogy párizsit se lehet a tejfehérje miatt, ilyeneket honnan lehet tudni?

Legjobb válasz: Köszi, köszi! Hasznos, amit írtál és fõleg örülök, hogy legalább a Nescafét ihatom, mert én nagyon tejes vagyok és nagyon hiányoznak a tejtermékek. Amúgy sajnos születése óta kap tápszert is, HA-sat írtak fel nekünk. Akkor várom, hogy leteljen a két hét, aztán majd meglátjuk! Még egy kérdésem lenne, ha válaszolnál, megköszönöm, így vegyes táplálkozás mellett is érdemes megvárni a 6 hónapot a hozzátáplálással? Én úgy gondoltam, igen, vagy legalább olyan 5 hónapos koráig várok vele.

A kérdező hozzászólása: Köszi, köszi! Hasznos, amit írtál és fõleg örülök, hogy legalább a Nescafét ihatom, mert én nagyon tejes vagyok és nagyon hiányoznak a tejtermékek. Amúgy sajnos születése óta kap tápszert is, HA-sat írtak fel nekünk. Akkor várom, hogy leteljen a két hét, aztán majd meglátjuk! Még egy kérdésem lenne, ha válaszolnál, megköszönöm, így vegyes táplálkozás mellett is érdemes megvárni a 6 hónapot a hozzátáplálással? Én úgy gondoltam, igen, vagy legalább olyan 5 hónapos koráig várok vele.
A tej allergi az álltalában LAKTOZ=tejcukor allergia.Nézzutána pontosan, hogy melyik összetevõre allergiás a kicsi, ha ez megvan akkor derülki, hogy mit ehetsz.Amúgy én is ekcémás vagyok és birom a dogokat de tejet nem iszom meg tojást sem eszem


Két hónapos lányomnak mindig oldalt van a feje?

nem igen forgatja a fejét egy szer egyszer forditja át egyik oldalról a másikra,mindig oldalra van fordulva,ha van valakinek tapasztalata irjon-csak lusta vagy nagyobb gond lehet?nagyon be vagyok parázva hogy valami baja lehet

Legjobb válasz: ááá semmi gond nekem is 2 hónaposan azt csinálta :) már 3 hónapos és forgatja szépen. De volt egy kis idõszak h ráadásul egy irányba tartotta csak ki kellett támasztani h egy darabig tartsa a másik irányba is aztán szépen leszokott róla :) Eljutottunk arra szintre h már felfelé is nézelõdik a forgós játékát figyeli és követi a szemével és a fejével :) Nyugi kicsi még majd kialakul .. beszélgess hozzá több irányból h forgassa vagy zenélõs játékkal keltsd fel a figyelmét könnyebben megtanulja :)

ááá semmi gond nekem is 2 hónaposan azt csinálta :) már 3 hónapos és forgatja szépen. De volt egy kis idõszak h ráadásul egy irányba tartotta csak ki kellett támasztani h egy darabig tartsa a másik irányba is aztán szépen leszokott róla :) Eljutottunk arra szintre h már felfelé is nézelõdik a forgós játékát figyeli és követi a szemével és a fejével :) Nyugi kicsi még majd kialakul .. beszélgess hozzá több irányból h forgassa vagy zenélõs játékkal keltsd fel a figyelmét könnyebben megtanulja :)
Akkor most jol megilyesztelek. Az én kisfiam is ezt csinálta. Én vittem az orvosunkhoz azt mondta semmi gond ababával. A feje meg már teljesesn el volt laposodva. Én hiába forgattam neki. Végül én 6 hónaposan el vittem dévényeshez mert nem is forgott. És akkor derült ki sujosan le vannak tapadva az izmai. Fõleg a biccentõ izma. Mostmár nagyon bánom , hogy nem vittem el hamarabb. Ha aggaszt a dolog vidd el neurológushoz és õ megmondja, hogy van -e baj. Mert ez tipkiusan erre utal. Ingyen van és megnyugszol és a babádnak is idõben észre veszik ha mégis van valami gond!
Kedves utolsò ès Kèrdezõ ! A letapadt izom ? Igen.nekünk is volt benne rèszünk.Szerencsère hamar rájöttem. KEDVEs kèrdezõ. Pròbáld meg a masszírozást le-föl irányban a nyaki izmain.Kis testápolò, ès egy egèsz testes masszázs a babának is jò.sõt. DE.... szárazon sose nyomkodd, maszírozd. Nekünk hamar meglátszott az eredmény Remèlem segítettem
Nem lehet, hogy mindig ugyanazon az oldalon altatod? Az oldalán, ugyanazon az oldalon. Érdemes néha a másik oldalra tenni, hogy a másik oldalra kelljen fordulnia, ha kiakar látni a kiságyból. Ha nem ez a gond, kérdezd meg a gyerekorvost.
Mi 6 hetes kora óta járunk, elõször erre figyeltem fel én is (kb akkor a fiam 4 hetes volt) mindig egy irányban tartotta a fejét. A gyermekorvosunk ajánlotta a Dévény tornát, azóta járunk, most 7 hónapos, de még sok- sok munka van/lesz. Neki méhen belüli rendellenes tartása volt (5 kg-mal született és kevés volt a pocakomban a hely) ebbõl kifolyólag a mozgásfejlõdése is lassabb, de már szépen tudja fordítani a fejét és ahogy elõttem is írták most a biccentés ami nagy probléma nála. (Sajnos a koponya csontjai is el vannak a picit csúszva a fiamnak :( ) Szerintem is mindenképpen keress fel egy "dévényes" gyógytornászt, én nagyon hálás vagyok nekik már most! Ha érdekel valami nyugodtan írjál!

Van egy két hónapos pincsi kutyám. A baj, hogy nem megy a kialakitott fekhelyére, inkább a család tagjai mellett alszik, hogy lehet a fekhelyére szoktatni?

mert a barátom a lakásból való kizárással tanitaná meg és ütlegeléssel.De szerintem van jobb megoldás is mint kirakni az útcára

Legjobb válasz: A kutyát SOHA nem büntetjük ütéssel. Pláne nem egy 2 hónapos pincsit. Azt egy rosszul sikerült taslival ki is nyírhatjátok. A testi fenyítésbõl az egyetlen elfogadható,hogy a grabancánál megfogod egy kicsit erélyesebben. De mi ezt is csak nagyon nagy "bûnök esetén használjuk. Konkrétan pl akkor használta a kutyakiképzõ még egyszer régen,amikor a kutya,akivel jártam ( menhelyi kutyákat hordtunk kuyasuliba ) a póráz gyenge rántására harapással reagált. Szoktasd a helyére jutalomfalattal. Már bocsi,de ez tényleg felháborít. Egy 2 hónapos pincsit utni... És mi az hogy utcára tevés? Ha nem fogad szót,kidobjátok?

A kutyát SOHA nem büntetjük ütéssel. Pláne nem egy 2 hónapos pincsit. Azt egy rosszul sikerült taslival ki is nyírhatjátok. A testi fenyítésbõl az egyetlen elfogadható, hogy a grabancánál megfogod egy kicsit erélyesebben. De mi ezt is csak nagyon nagy "bûnök esetén használjuk. Konkrétan pl akkor használta a kutyakiképzõ még egyszer régen, amikor a kutya, akivel jártam ( menhelyi kutyákat hordtunk kuyasuliba ) a póráz gyenge rántására harapással reagált. Szoktasd a helyére jutalomfalattal. Már bocsi, de ez tényleg felháborít. Egy 2 hónapos pincsit utni... És mi az hogy utcára tevés? Ha nem fogad szót, kidobjátok?

Nekünk már van két kislányunk az egyik 3 éves lesz májusba a másik pedig 15 hónapos, milyen 3 pici babával az élet?

MOST AKARUNK NEKIÁLLNI A HARMADIKNAK!

Legjobb válasz: az 1 válaszolo vagyok nekünk az elsõ 3 éves a második 16 honapos a picink meg 3 honapos de nembántam meg sõt! na persze anyagila nehéz de megéri! éhen meg nemhalunk. Vágj bele te is nincs annál jobb hogy eggyütt játszanak a picik mert nincs köztük nagy korkülönbség?

az 1 válaszolo vagyok nekünk az elsõ 3 éves a második 16 honapos a picink meg 3 honapos de nembántam meg sõt! na persze anyagila nehéz de megéri! éhen meg nemhalunk. Vágj bele te is nincs annál jobb hogy eggyütt játszanak a picik mert nincs köztük nagy korkülönbség?
jo sõt! nagyon jo! hajrá!
A kérdező hozzászólása: SZIA NEKED MENNYI IDÕSEK A GYEREKEK
Drukkolok! Nálunk 4, 5 volt a "nagylány" és 3 éves az öccse, amikor megszületett a harmadik. Sokkal gördülékenyebben mentek a dolgok, mint számítottam :) A pici azonnal beilleszkedett a kialakult életritmusunkba :) Én pedig sokkal rugalmasabb lettem minden téren!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszaitokat most egy kicsit megnyugodtam mégegyszer köszi
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm
A kérdező hozzászólása: most már várom hogy jelentkezzen a csöpp szorítsatok

A macskám a kutyám csecseiből szeretne tejet inni. SOS! Ez miért van? Talán mégsincs két hónapos?

Nemrég kaptam egy kiscicát,ami korához képest elég kicsike. A hölgy,akitől kaptam,azt mondta,már bőven elmúlt 2 hónapos,most mégis azt tapasztalom,hogy a kicsi a sitzu kutyám csecseiből akar tejet inni. Ez miért van? Talán mégsincs két hónapos? És ha ez így van,mit tegyek? Nem szeretném,hogy a cica meghaljon. Hallottam már olyat is,hogy egy olyan állat,akinek nem született kölyke,elkezdett anyatejet termelni. Előfordulhat,hogy itt is megtörténik???

Legjobb válasz: Ne hagyd, hogy szopizza a kutyádat. Van olyan, hogy a cica megharapja a kutya csecsét és az elfertõzõdik. Egyébként lehet, hogy a macska van 2 hónapos, csak most magányos és ez a viselkedés megnyugtatja.

Ne hagyd, hogy szopizza a kutyádat. Van olyan, hogy a cica megharapja a kutya csecsét és az elfertõzõdik. Egyébként lehet, hogy a macska van 2 hónapos, csak most magányos és ez a viselkedés megnyugtatja.
Foglalkozz vele többet, játszatok, meg simizd ezerrel. Biztonságérzetet ad neki a szopizás.
sok cica még 2-4 hónaposan is szopizna ha lehetne, én már láttam ilyet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Most megnyugodtam :)

Két hónapos kisfiam hasfájós, próbáltunk már Infacolt, Espumisant, papaverines oldatot és semmi nem vált be! Szerintetek van erre valami jó gyógymód?

Legjobb válasz: Tudjátok az itt a probléma, h csak nekünk "természetes" az hogy a baba anyatejet eszik (vagy tápit), neki nem. Viccesen hangzik, de neki nehéz a "hirtelen" megkapott anyatejet megemésztenie úgy, h kilenc hónapig azt se tudta h van ilyen... A hasfájásának 80%-a ennek köszönhetõ. (3-4 hónapos korig 99%ban elmúlik.) De addig nem kell az összes létezõ csodaszert megvenni, mert egyik sem hat rögtön, infacol, espumisan, angol víz is 5-6 nap folyamatos használat után kezd hatni. Plusz a hasmasszírozás, lábacskák tornáztatása is hatásos. Tehát kell valami szer , de egyszerre csak 1, türelemmel, tornával hosszútávon. :)

Tudjátok az itt a probléma, h csak nekünk "természetes" az hogy a baba anyatejet eszik (vagy tápit), neki nem. Viccesen hangzik, de neki nehéz a "hirtelen" megkapott anyatejet megemésztenie úgy, h kilenc hónapig azt se tudta h van ilyen... A hasfájásának 80%-a ennek köszönhetõ. (3-4 hónapos korig 99%ban elmúlik.) De addig nem kell az összes létezõ csodaszert megvenni, mert egyik sem hat rögtön, infacol, espumisan, angol víz is 5-6 nap folyamatos használat után kezd hatni. Plusz a hasmasszírozás, lábacskák tornáztatása is hatásos. Tehát kell valami szer , de egyszerre csak 1, türelemmel, tornával hosszútávon. :)
Az én fiam sugárban hányt a GripeWatertõl (egyik mellékhatása).Mi végigzongoráztuk az általad írtakat és semmi nem használt.Ami kicsit javított a helyzeten, az a Colief volt.Emellett én adtam neki Mecsek baby-t.Ami nálunk megoldotta a pocakfájás kérdését, az a Biogaia csepp volt.Sajnos túl késõn akadtunk rá, ha tudom ezzel kezdtem volna.
Nálunk az espumisan (minden szopizás után) és a hason altatás vált be, olyankor minden beszorult levegõ kijött.
Gripe water és torna. Csodákra képes. De a legjobb az idõ múlása (:
Gripe Water és a lábát tornáztatni kell hogy a belek mozogjanak.
A kérdező hozzászólása: Próbáltam a gyógyszertárban az angol vizet is , de ez itt most hiánycikk!
angol víz szerintem is. Nálunk a DM-be ven.
Normaflore-t próbáld ki. Reggel este fél üveggel. 3. naptól kell hatnia. Ha jobb lett neki, akkor folyamatosan adjátok, mert ha abbahagyjátok, akkor visszajön a hasfájás. Mi 2, 5 hósan kezdtük és 4 hónapos koráig adtuk. :) 11, 5 hónapos kislány anyukája

Két hónapos babám kis karja újabban mindig kilóg a kiságyból, pedig van rácsvédő. Próbálom jól betűrni, mégis kilógatja. Nem örülök, mert éjszaka egészen sok ideig lehet szegény ebben a pózban. Van valami ötletetek, hogyan akadályozzam meg?

Legjobb válasz: az enyém 16 hónapos még mindig kilóg vmilye a kiságyból..sokfée rácsvédõtvásároltam dsemmi..sztem õ direkt "lógatja magát" multkor reggel a mindkét lába ki volt dugva egy egy rács között..de nem zavrtatta magát..én már nem aggodom rajta..ha nem kényelmes neki ugyis felsir ne aggodj!

az enyém 16 hónapos még mindig kilóg vmilye a kiságyból..sokfée rácsvédõtvásároltam dsemmi..sztem õ direkt "lógatja magát" multkor reggel a mindkét lába ki volt dugva egy egy rács között..de nem zavrtatta magát..én már nem aggodom rajta..ha nem kényelmes neki ugyis felsir ne aggodj!
Ha kényelmetlen lesz neki, akkor vissza fogja húzni vagy sírni fog. Hagyd békén :) hadd aludjon úgy, ahogy õ akar :)
Nekem is kilógatja a lábát, múltkor még a fejét is a rácsvédõ alá dugta, (fogalmam sincs hogy csinálta)...állandóan össze-vissza kúszik mászik! Elõször én is aggódtam, de ha nem sír fel, akkor már nem zavarom alvás közben!
Szia! Nem akarlak elkeseríteni, de nem tudod megakadályozni. A kislányom is így aludt. Hiába próbáltam mindent, addig addig ügyködött, amíg ki nem lógott a jobb keze, addig nem is aludt nyugodtan. Ez miatt ne aggódj, ha nem kényelmes már neki kiveszi.
A kérdező hozzászólása: Köszi.
Csörgesd meg õket vagy menj be megkérdezni. Nincs abban semmi.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!