Találatok a következő kifejezésre: Van két fogam, aminek (21 db)

Van két fogam, amin van 1-1 sárgás csík. Az mindenképpen fogkő?

Még sosem volt fogkövem, ezért nem tudom eldönteni. Ha mégis fogkő lenne, mitől függ, hogy fáj-e az eltávolítása? Pénteken megyek fogorvoshoz, de most nagyon mejidedtem.

Legjobb válasz: Ha belül van, akkor lehet fogkõ, nekem egyáltalán nem fájt a fogkõ leszedés.

Ha belül van, akkor lehet fogkõ, nekem egyáltalán nem fájt a fogkõ leszedés.
A kérdező hozzászólása: Nem belül van, kívül, a két fogam között.
A kérdező hozzászólása: * megijedtem akart lenni :)
2 fog között is lehet, fõleg ha nem használsz fogselymet.
A kérdező hozzászólása: Használok, de csak 2-3 naponta. Ezentúl majd odafigyelek és igyekszem többször használni. Köszönöm a segítséged!
Nem, a maradandó fogak nagyobbak mint a tejfogak.
Eddig minden (általam ismert) Kismanónak így nõttek ki a fogacskái, amik késõbb teljesen összeértek.
ahogy nõ a többi foga, azok fogják majd "összerendezni" , ne aggódj, nem marad meg az alagút odafenn:) )
Pont most láttam valahol egy mûsort, ahol éppen errõl volt szó! Ez így normális, a tejfogak között hézag kell, hogy legyen, mert a maradandó fogak nagyobbak lesznek! Nyugi!
A kérdező hozzászólása: Húhhhh:) akkor megnyugodtunk:) ! Köszönöm a válaszokat!

Van két lyukas fogam, aminek szinte nem látszanak az oldalai ki. Mi a teendő majd?

félek a fogorvostól...

Legjobb válasz: Ha gyökérkezelni kell, gyökértömést fognak csinálni. Kifúrják addig a fogat, míg láthatóak nem lesznek a gyökércsatornák. Kitágítja õket gyökértûkkel, kiszárítja a csatornákat, és beviszi a tömõanyagot. Persze kapsz érzéstelenítõt. Ha egy nem elég, kaphatsz még. Kellemetlen a dolog, de valóban ellehet viselni. Inkább bírd ki, minthogy elveszítsd ezt a 2 fogadat. Ne félj, már nekem is gyökérkezeltek. Nem tudom,hogy 2 év alatt mennyit romolhatott a fogad,keress fel egy fogorvost. De ebbõl biztos nem lesz még húzás, lehet gyökérkezelni. Egyébként ha foghúzás van, ott a gyökeret is eltávolítják. :) Kivéve azt az esetet, mikor fogorvostanhallgató munkáját néztem végig, aki húzásnál beletörte a gyökeret. :) Sztk-i árakról nem igazán tudlak informálni, talán 3000 körül van egy gyökérkezelés. Ahova én járok magánrendelõbe,ott egy gyökérkezelés csatornánként 8000, gyökértömés csatornánként 3000.

Ha gyökérkezelni kell, gyökértömést fognak csinálni. Kifúrják addig a fogat, míg láthatóak nem lesznek a gyökércsatornák. Kitágítja õket gyökértûkkel, kiszárítja a csatornákat, és beviszi a tömõanyagot. Persze kapsz érzéstelenítõt. Ha egy nem elég, kaphatsz még. Kellemetlen a dolog, de valóban ellehet viselni. Inkább bírd ki, minthogy elveszítsd ezt a 2 fogadat. Ne félj, már nekem is gyökérkezeltek. Nem tudom, hogy 2 év alatt mennyit romolhatott a fogad, keress fel egy fogorvost. De ebbõl biztos nem lesz még húzás, lehet gyökérkezelni. Egyébként ha foghúzás van, ott a gyökeret is eltávolítják. :) Kivéve azt az esetet, mikor fogorvostanhallgató munkáját néztem végig, aki húzásnál beletörte a gyökeret. :) Sztk-i árakról nem igazán tudlak informálni, talán 3000 körül van egy gyökérkezelés. Ahova én járok magánrendelõbe, ott egy gyökérkezelés csatornánként 8000, gyökértömés csatornánként 3000.
nekem is pont így volt két fogam, csak a gyökér volt ott tulajdonképpen, de egy jó fogorvos ha megisbajlódik vele egy kicsit, de kitudja húzni. vagy csak az én fogorvosom (iskola szerzõdtetett fogorvosa) egy boszorkány, hogy kb 2perc alatt nevetve elintézte? persze nekem így ingyen volt...bár látom h már régi a kérdés, de a fenébe, akkor is leírom:D


Van két olyan fogam, ami nem áll szépen, de fogszabályzót semmi képen nem szeretnék! Szerintetek fogtechnikus megcsinálja?

Tudnak rakni valami normális műfogat a helyükre? Csak kettőt és nem úgy, hogy az összes fogam mű legyen.

Legjobb válasz: Melyik 2 foggal van gond? Kép esetleg van? Szerintem amúgy egészséges fogat nem éri meg kihúzatni, és hiába csinálnak tökéletes pótlásokat, pár év múlva meg fog látszódni hogy az nem eredeti.

Melyik 2 foggal van gond? Kép esetleg van? Szerintem amúgy egészséges fogat nem éri meg kihúzatni, és hiába csinálnak tökéletes pótlásokat, pár év múlva meg fog látszódni hogy az nem eredeti.
Nem fogják kihúzni, csak lecsiszolni. Tesznek rá koronát. Egészséges fogat miért kéne kihúzni? De még lecsiszolni sem szabadna! A megoldás fogszabályzó! Vagy úgy hagyod ahogy van.
A kérdező hozzászólása: Rendben! Köszi a válaszokat

Az első két fogam felett az ínyemen van egy dudor ami fáj és ha megnyomom akkor vérzik, mi lehet az?

az ínysorvadásnak mi a jele és hány éves kortól alakulhat ki?

Legjobb válasz: Begyulladt a fogad, menj fogorvoshoz. Jobb esetben gyökérkezelik, rosszabb esetben rezekálni is kell (lemetszik a foggyökered csúcsát). Ha elmulasztanád a fogorvoshoz menést, akkor viszont már csak húzni lehet. Ne ijedj meg, nem fog fájni egyik sem, csak kellemetlen lesz.

Begyulladt a fogad, menj fogorvoshoz. Jobb esetben gyökérkezelik, rosszabb esetben rezekálni is kell (lemetszik a foggyökered csúcsát). Ha elmulasztanád a fogorvoshoz menést, akkor viszont már csak húzni lehet. Ne ijedj meg, nem fog fájni egyik sem, csak kellemetlen lesz.
szerintem is gyökér kezelni kell. ínysorvadásnak az a jele, hogy sorvad az ínyed:D
A kérdező hozzászólása: a második válaszoló de vicces! ugyan minek kéne húzni ha még csak nem is lyukas!

Mik a tapasztalatok egy olyan hídról, ami nem két fogra, hanem csak egyre van rögzítve?

Legjobb válasz: nekem ilyen van.Középen egy fog tart, jobbról-balról pótlás. nincs vele gondom,pedig rágófog

nekem ilyen van.Középen egy fog tart, jobbról-balról pótlás. nincs vele gondom, pedig rágófog

Büdös a szám. Ápolt lány vagyok viszont az utolsó két fogam között kellemetlen szagú. Fogselymezni is szoktam. Ha megszívom a fogam akkor jön ki az a "genny" szerű vmi, (nincs színe) aminek rossz szaga van. Mi lehet ez?

a bölcsességfogam elkezdett még tavaly n?ni azon az oldalon,sokat szenvedtem vele,nem bújt ki de azóta nem fáj. Vajon e miatt van?

Legjobb válasz: Menj el fogorvoshoz, minél elõbb.

Menj el fogorvoshoz, minél elõbb.
A foggyökér és az íny között keletkezhetett egy úgynevezett vak tasak. Mindenképp menj el fogorvoshoz mert ezt ki kell tisztítani.
Ne szívd, egyébként szerintem ettõl függetlenül is megcsókolnálak, ha egyébként normális vagy.
A kérdező hozzászólása: *:fáj
Híd alatt begyulladt az ínyed, ha régi a híd, lehet, hogy le kell cserélni, ha nem régi, akkor kitisztítja a doki és pár napig ecsetelésre kell járni, majd otthon kezelni azzal amit mond, menj el a fogorvoshoz.

Van egy-két rossz fogam, ami fekete és azt fogorvos eltudaj tüntetni?

Legjobb válasz: De feltétlenül rossz az. Ha fáj vagy lyuk van benne akkor betömi vagy ha annyira rossz akkor kihúzza. De lehet , hogy csak a zománc szinezõdõtt el.

De feltétlenül rossz az. Ha fáj vagy lyuk van benne akkor betömi vagy ha annyira rossz akkor kihúzza. De lehet , hogy csak a zománc szinezõdõtt el.
Valamit biztosan tud vele csinálni. Mielõbb csináltasd meg!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!