Találatok a következő kifejezésre: Van két fogam, (244 db)

Az normális, hogy a kislányomnak már hónapok óta kint van két foga és semmi jele a következő fogacskáknak?

Legjobb válasz: Az én fiamnak 15 hónaposan jött ki az elsõ két foga és azóta kb 2 havonta jön ki kettõ. Most 26 hónapos és még "csak" 10 foga van. Eleinte én is sokat aggódtam, de a drnõ és a védõnõ (és mindenki) nyugtatott. Minél késõbb jönnek ki a fogacskák annál tovább egészségesek maradnak.

Az én fiamnak 15 hónaposan jött ki az elsõ két foga és azóta kb 2 havonta jön ki kettõ. Most 26 hónapos és még "csak" 10 foga van. Eleinte én is sokat aggódtam, de a drnõ és a védõnõ (és mindenki) nyugtatott. Minél késõbb jönnek ki a fogacskák annál tovább egészségesek maradnak.

4 hónaposan kint van két foga a kislányomnak. Ez baj?

Legjobb válasz: Az én kisfiamnak is a két alsó foga 4 hónaposan bújt ki, most 7 hónapos és kibújt a 2 felsõ foga is. Mondjuk a cicimet néha megharapja..de annyi baj legyen :)

Az én kisfiamnak is a két alsó foga 4 hónaposan bújt ki, most 7 hónapos és kibújt a 2 felsõ foga is. Mondjuk a cicimet néha megharapja..de annyi baj legyen :)
Miért lenne baj?? Dehogy is baj, minden gyermek más van akinek elõbb van akinek késõbb jönnek a fogak, ez természetes dolog és nem betegség! Az én kisfiam elmúlt 11 hónapos amikor kibújt az elsõ foga a szomszéd kisfiúnak meg 4 hónapos korára már 3 foga volt.
szia, Dehogy baj, nyugi! Azt mondják, ha hamar kibújnak az elsõ fogacskák, akkor hamar jön a kistesó is. Nálunk bejött..:) ) A kiscsajszimnak is 4 hónaposan jöttek ki a fogacskái lent, most 15 hónaos, a pici tesó meg a pocakomban 10. hetes...:) ) Gratula a kicsihez...
barátnõm kislánya 2 foggal született.. :-) szóval ne izgulj, minden rendben. Nála is csak mosolyogtak az orvosok, hogy csodababa..

Van két fogam, amin van 1-1 sárgás csík. Az mindenképpen fogkő?

Még sosem volt fogkövem, ezért nem tudom eldönteni. Ha mégis fogkő lenne, mitől függ, hogy fáj-e az eltávolítása? Pénteken megyek fogorvoshoz, de most nagyon mejidedtem.

Legjobb válasz: Ha belül van, akkor lehet fogkõ, nekem egyáltalán nem fájt a fogkõ leszedés.

Ha belül van, akkor lehet fogkõ, nekem egyáltalán nem fájt a fogkõ leszedés.
A kérdező hozzászólása: Nem belül van, kívül, a két fogam között.
A kérdező hozzászólása: * megijedtem akart lenni :)
2 fog között is lehet, fõleg ha nem használsz fogselymet.
A kérdező hozzászólása: Használok, de csak 2-3 naponta. Ezentúl majd odafigyelek és igyekszem többször használni. Köszönöm a segítséged!


A babóm 8.5 hós, alul van két foga. Mikor kezdhetem adni neki a darabos ételt?

A véd?n? szerint már kaphatná,mert úgy is az ínyével rág.

Legjobb válasz: Pont ennyi idõsek vagyunk és nekünk is éppen két fogunk van. Ma fogyott el az elsõ darabos fõzelék. :)) Én ha viszem vásárolni magammal, mindíg kap kiflit, néha kicsi kenyérkatonákat, vagy a banánt vágom neki ici pici darabokra és szépen elnyámmogja az ínyével. Én bébiételes fõzit adtam neki, és úgy, hogy minden kanálban csak egy darabka volt. Sok sikert Azért ne eröltesd!

Pont ennyi idõsek vagyunk és nekünk is éppen két fogunk van. Ma fogyott el az elsõ darabos fõzelék. :) ) Én ha viszem vásárolni magammal, mindíg kap kiflit, néha kicsi kenyérkatonákat, vagy a banánt vágom neki ici pici darabokra és szépen elnyámmogja az ínyével. Én bébiételes fõzit adtam neki, és úgy, hogy minden kanálban csak egy darabka volt. Sok sikert Azért ne eröltesd!
Mi 10 hósak vagyunk 2foggal alul, és elõször mi is falatkáztunk utánna kapott darabos bébikaját vagy amit én fõztem nem pépesítettem teljesen.Már egész ügyeske.
Az én babámnak is 2 foga van-8 hós korában jött ki-én azóta darabosat adok.Nem öklendezett, és sokkal jobban szereti már, mint a pépeset.Ami maradt pépes üveges babakaja csak úgy eszi meg, ha vmi darabosat beleteszek.Most 9 hós lesz.
A kérdező hozzászólása: Köszi csajok!
én akkor kezdtem, mikor a 8. fog kibújt.
Szia! Már moshatod a fogacskáit, azzal nem ártasz. Egyébként a hozzátáplálásnál kell igazán elkezdeni a fogmosást. Én 6 hónaposan kezdtem el használni a NENEDENT BABY nevû fogkrémet a hozzá tartozó kis kefével(újjra húzható). Nagyon szereti a baba.
Megkérdeztem errõl a múlt héten a gyerekfogorvosunkat. Azt tanácsolta, hogy amikor már kibújik a fogacska és elkezdõdött a hozzátáplálás, akkor legalább este de lehet evések után érdemes gézlappal vagy pelussal letörölni. Anyatejesnél még nem szükséges. Fogkrémet késõbb elég elkezdeni használni, de egyéves kortól mindenképpen. Úgy a legjobb tanítani, hogy amikor te mosod a fogad, õ is ott van és nézi. Én magyarázok is hozzá, állatira élvezi. Múltkor amíg fogat mostam, neki az ujjammal masszíroztam az ínyét, vigyorgott nagyokat. A lányom 1 hét múlva lesz 6 hónapos, csak anyatejes és most bújik kifelé az elsõ fogacskánk.
Alól 2, felül 4. Jön alól a 7.
A rágást gyakorolhatja a Kuki, Puki, Pufi nevû extrudált kukoricarudacskákon is. Garantáltan fulladásbiztos, és könnyedén tudja rágcsálni, majd szétmállik a szájában. A fiam imádja, aki egyébként 8 hónapos és 6 foga van. Kenyérhéjat is szoktam neki adni majszolni, de tõle õ is öklendezik. Nekem kell utána kihorgászni a lemállott részeket a szájából. Nem sok értelmét látom így, de nekem is ajánlották, hát kipróbáljuk idõnként.
:) a hátsókkal rágjuk meg a falatot, de a metszõ fogak kellenek hogy megfelelõ méretû falatka jusson a szánkba!Off A fiam 7hónaposan fogak nélkül csámcsogott a kiflivel, jól össze nyálazta és úgy rágcsálta mint eb a csontját.Biztos jól masszírozta az ínyét.Nem tudott leharapni belõle, de azért valamicske lemállott a kiflibõl.10 hónaposan viszont már 4 foggal az extrudált kenyeret ette, a kiflit szépen elmajszolta, és a joghurtos zsemlét imádta...a kezébe adtam, és megette "szépen". Most 11 hónapos, majdhogy nem azt eszi amit mi.Ne féltsd annyira a picinyed, mert nem fogja tudni megtanulni hogyan kell megbirkózni az olyan ételekkel mint a kifli meg hasonló.Fontos hogy rágjon.
Lehet, hogy hülye vagyok, de sztem ha van is foga már a gyereknek akkor se azzal eszik 8-9 hós korban. Az enyémnek van már kettõ, de a kenyeret nem azokkal rágja. Mi se az elsõ fogainkkal eszünk. Vagy nem?
Enyémnek egy foga sincs 9 honaposan, igy csak csipegetem neki a kenyeret, vagy hasonlot.Nem kockàztatok.
4 foga volt, amikor adtam neki kenyérhéjat. ha a tiednek lesz már felül is kettõ, akkor ahatsz neki nyugodtan. addig pedig adhatsz neki hosszúkás sajtdarabokat, hogy szokja a darabosat.
2.vagyok.nyugi én is az vagyok.de én azért kezdetem el ilyeneket adni neki, mert félt a kisit darabos ételtõl is, mert rögtön nyelni akart mindent.igy a kenyér és a kifli, rágásra kényszerítette, tanította neki, erõsítette az ínyét, és tényleg nem a fogak számától függ.puha kenyeret adj a babádnak, és bízz benne egy picit.én most ugyanilyen félõs vagyok a mi kajánkból való adásnál.már apránként lehetne adni neki abból amit mi eszünk, de én is gyáva vagyok, pedig imádja.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Már adtam neki darabos bébiételt, volt amikor elfogadta, elnyammogta, de többnyire öklendezik tõlük. Igaza van az utolsó válaszolónak, tuti kiverne a viz, miközben a lányom bekapná a kiflicsücsköt:) Csak ugye olvasgatom itt a fórumon, hogy ilyen korban már miket adnak a babáknak, én meg elgondolkoztam, hogy milyen fosoda vagyok:)
Én kislányom 10hós és 8foga van. Nagyon apró darabokat merek neki csak adni reggelizés közben kenyérbõl, mert állandóan fuldoklik, öklendezik. Majd kinézi az ételt a szánkból azért kap. De érdekes nem a "szilárd" ételtõl öklendezik, hanem ma is pl.az elsõ falat reszelt almától majd'meg fulladt. De van, hogy a péptõl akar megfulladni:( Hallottam már olyan kisbabáról akinek még egy évesen sem volt egy foga sem, mégis tudott mindent enni :) Úgyhogy szerintem ez nem a fogak számától függ, hogy tudja e enni a kenyér, kalács, stb.-t. vagy sem.
Volt amelyiknek még egy sem volt és volt amelyiknek kettõ amikor elkezdtem kiflicsücsköt adni nekik.
Ha nem mersz neki adni meg, nem baj, de akkor varjal inkabb! Sok anyuka batran adja a babanak a kiflit es mast is mar ilyenkor, de ok nem felnek, nem nyulnak oda, vagy ha ugy latjak gond van, odanyulnak epp! De aki fel, az nem nyul oda, hanem csak feloen nezi a babajat. Szerintem ezt a baba is erzi, hogy felve eteted. Ne adjal neki meg ilyet, majd par honap mulva! Nekunk 8 honaposan bujt ki az elso fogacska. Kb. 2 honap mulva mar te is etetheted mindennel a kicsit.
szia.11 hónaposak agyunk, és 4 fogunk van, 7 hónaposan jött ki az alsó kettõ, én adtam neki kiflicsücsköt, meg kenyeret is.Kalácsot még nem mertem az élesztõ, és tej miatt.szerintem nyugodtan adhatsz neki, mi már jó pár hónapja apró falatkákat eszünk együtt reggelire.a kenyér héját levágom, és kis kockákra vágom neki a kenyeret, rá mindig valami mást, nagyon szereti.ma más simán bevág 1 szelet kenyeret, még sem hízík.
Szia! Én lányom 9 hós, most töri át az ínyét az alsó két foga. kb.1-1, 5 hónapja kap ilyeneket.

Babakekszet/piskótát mikortól adhatok gyerekemnek? Alul van két foga!

Legjobb válasz: már adhatsz neki, úgy is csak nyállal fogja áztatni :) Mennyi idõs?

már adhatsz neki, úgy is csak nyállal fogja áztatni :) Mennyi idõs?
én 8hónaposan adtam, nem volt még foga de a nyálával szépen elcsócsálta, nem volt semmi baj szépen odaültem mellé és figyeltem:)
A kérdező hozzászólása: 7 hónapos. És milyen fajtát adtok neki?
babapiskótát mindenképp olyat ami nem cukorral van boritva(müllerben lehet finomat és elfogadható áron)kekszet is babakeksszel kezdtem de most már szinte mindegy:)
A kérdező hozzászólása: Rendben, a müllerben körülnézek majd! Köszi!! :)
Sima cumi cici helyett?? Nálunk mûködik.
A kérdező hozzászólása: Sajnos nem jött be egyik fajta cumi sem!
Méred, biztos hogy csak cumizás? Attól hogy te úgy érzed, nem biztos hogy nincs tejed. Amúgy nekem mikor haraptak, egyszerûen ha megharapott, mondtam hogy nem szabad és letettem. Nem kapott cicit egy darabig. Hamar rájöttek hogy ez nem buli, és abbahagyták.

Van két fogunk, (. ) vagy "az öt hósom"?

Csak engem idegesít, mikor így fogalmaznak? útobbi olyan bántó sztem :/

Legjobb válasz: Nekem a pocaklakó kifejezetten tetszik, de a többi tényleg gáz.

Nekem a pocaklakó kifejezetten tetszik, de a többi tényleg gáz.
Én a pocaklakótól kapok frászt:-D Meg a bekaksiztunktól is:-)
Engem is zavar, mert a gyereknek van 2foga nem mindegyiküknek:S Nagy divat lett ez úgy látszik, de elég idiótán hangzik!!!!
Én hülyét kapok attól, hogy "ettünk" meg "pelust cseréltünk" meg van "két fogunk"...bakker nincs eggyé nõve az anya azzal a gyerekkel...két külön ember! Inkább "az öt hónapos babámnak van két foga"....
Én már nem is megyek a gyerekes topikokba, mert az ideg elkap, hogy némelyik anyukának a szüléssel egyenes arányban esik az értelmi szintje. Pocaklakó, babóm, kismamikák, meg 24 hósak vagyunk.B+, az nem 2 év?Nyávognak mint az idióták, és csodálkoznak, hogy a férjük, -aki innentõl csak apucika néven fut-, nem akar velük szexelni.Meg is érdemlik.
ma 10:36 Teljesen egyet értek veled. :D Értelmileg a gyerek szintjére csökkennek.
Amikor egy nõnek gyereke lesz, jó pár évre elmegy az esze. :D Ennek az eredményei pl. a fenti mondatok. El kell fogadni... :D Ha nekem lesz gyerekem, akkor normálisan fogok róla beszélni, nem úgy mintha velünk történt volna. Elvégre én sz*arok pelenkába, csak a gyerek, így a "pelenkát cseréltünk" szöveg nagyon gáz, a többirõl ne is beszéljünk. :D
ma 10:37 Javítás: "én NEM sz*rok pelenkába"... :D
Merev? 35 évesen én inkább azt mondanám, hogy gondoskodó. Ja, hogy neked még az IHB bulik a menõk?? (Iszunk, hányunk, belefekszünk.) Na errõl én igazán nem tehetek...
Ja, és persze a gyerekem nagyon jól van, éli világát, köszöni szépen. Boldog, kiegyensúlyozott kisfiú, akinek a szülei igyekeznek neki megteremteni/megadni mindent, és annyira szeretni, amennyire csak lehet egy gyermeket szeretni, aki vér a vérembõl. Egyébként ha visszaolvasol, láthatod, hogy a nagy többség, aki egyetértett veled, az még nem tudta az elején, hogy egy unatkozó egyetemista vagy, akinek lövése nincs a gyereknevelésrõl. Utána azért kaptál hideget is rendesen...
A kérdező hozzászólása: Szerintem nem kaptam :D és utána sem :D DE irigyellek, te tényleg nagyo unatkozhatsz ha ilyen semiségekkel foglalkozol egy napja :D Dokiiiiiihoz :D
Ugye nem matekszakos vagy??? Merthogy 15.26-kor válaszoltam neked elõször, most meg 15.56 van, az messze nincs egy nap.
És ha semmiség, minek tetted fel a kérdést egyáltalán?
A kérdező hozzászólása: Nyugii neeem :D Csak én nem figyelek minden választ és nézek vissza és jegyezetelek fel...másban vagyok most elmerülve:D
A kérdező hozzászólása: Merev? 35 évesen én inkább azt mondanám, hogy gondoskodó. Ja, hogy neked még az IHB bulik a menõk?? (Iszunk, hányunk, belefekszünk.) Na errõl én igazán nem tehetek... Igen szivem...keresd meg, hol írtam ezt le...te nem gondoskodó vagy, hanem idegbeteg. Nézd már meg, egész eddig azon voltam, hogy normálisan beszéljek veled, de nem lehet. Olyat is belelátsz és általánosítasz, ami nincs. ATtól, hogy gondoskodó vagy, még lehetsz merev, de idegbajod az tuti van, ha így fogod fel a kérdést, és mindnebe belekötsz. A kérdést, ami egy ártatlan kérdés, és mert azt kérdezek, amit akarok..krédezzd meg Te is hogy miért vannak olyanok, mint én. Képzeld, le fogom [email protected] Meg most már azt is amit írsz. Ha neked nem volt jó, és nem tûnik fel, hogy nem vitázni akartam veled se, hanem normálisan beszélni, akkor tudlak sajnálni....nagyon...és én itt fejeztem be, hogy egy ilyen embernek írjak akár egy szót is, van jobb dolgom annél, hogy ilyen értetlenekkel foglakozzak, akik midnenképp csak veszekedni akarnak. ( Talán, mert nem szexelnek eleget? általánosítsak én is?? :D Tudod mit? felejtsd el, hogy ezt felhoztam Neked, bár már elõre látom, hogy kötsz belém :D De leszarom, jókat nevetek rajtad :D
A kérdező hozzászólása: Csak tudnám, miért engem izélget....persze, én kérdeztem, de sokan egyet is értenek velem :D
Tényleg, ha másokkal beszélgetek soha nem jönnek elõ ezek a szavak és kifejezések. Sem én nem használom, sem másoktól nemhallom élõ beszédben. Úgyhogy ez is hasonló, mint a "netes szleng". Én egyikben sem látok kivetnivalót, mert változik a nyelv, változnak a szokások, és néha megjelennek új szavak, új formák, fõleg az Interneten. Igazából sok mindenen lehet háborogni, meg nem tetszést kinyilvánítani. Sem a szlenggel, sem a nem tetszéssel nincs gond. Legalábbis a részemrõl.
A kérdező hozzászólása: Röhögök is, de most már rajtad is hogy mekkora merev vagy :D szegény gyerekeid :D
És nem kell több frappánsat se válaszolnod, se kitalálnod, mert a kutya nem kíváncsi rá.
Ez már szánalom a köbön, amit elõadsz. Röhöghetsz is magadon, mert ennyit érsz. És tényleg õszintén sajnálom, hogy majd te fogod eltartani az öregeket, te vagy a jövõ nemzedéke. Tiszta szégyen...
A kérdező hozzászólása: Na ne mondd, nagyon nem tûnsz annak. Most ahhelyet, hogy kiröhögnéd magadat is, tagadod, hogy ideges vagy. ÉS azon hergeled magad, hogy engemm, mi idgesít :D Hát szívem...szörnyû öregkorod lesz..készülj fel :DDDDDD De végre vmi poén tõled :D
Nem üvöltöttem, hanem szerettem volna kiemelni a kérdésemet, ezért írtam nagybetûvel. Sajnos itt nincs lehetõség pl. aláhúzni, vagy kivastagítani a betûket. És igenis, amikor már huszadszor teszik fel ugyanazt a kérdést, huszadszor válaszolunk ugyanarra, ugyanazt a dolgot, akkor már rövidítem, hogy x hósom mit csinált. És nem nekünk van 14 fogunk, csak neki. És nem vagyok ideges, sõt, végtelenül nyugodt vagyok. Csak sajnálom, hogy öregkoromra majd az ilyen hülyékre lesz bízva a sorsom, mint te vagy. :D
A kérdező hozzászólása: Vagy tudod mit?? idegeskedj:D Nem az én bajom :D én elvagyok széepn nyugisan, lazán, és vicces, ahogy pörögsz és egy kérdést ilyen komolyan veszel, meg egy véleményt, ami nem arról szól, hogy ronda vagy, netán béna, hanem egy általános témáról.
A kérdező hozzászólása: Sztem TE jobban unatkozol, ha már így kigyüjtöted, az összes hibámat :D Meg higgadj már le :DDDD hogy tudsz ezen így pörögni ?? :D
Szerintem igyál egy jó kis nyugtató citromfû teát, mert rád férne... :P Itt nem én vagyok az, aki ideges, ahogy látom, kedvesem, hanem te. És a szexuális életem köszöni szépen, nagyon is rendben van. :)
Engem nagyon idegesít, agybajt kapok a "jön a fogunk", "most kakiltunk", "szopiztunk" (ez utóbbi a legrosszabb - könyörgöm, az anyuka is "szopizott"???)... Amúgy igen, szerintem is bántónak hangzik az "öt hósom". És van gyerekem. Három. És láttam, hogy valaki írta, hogy aki anyuka lesz, az selypítve kezd beszélni meg gügyögni stb. Én nem csináltam ezeket. És még mindig nem csinálom. úgyhogy nem teljesen igaz ez a megállapítás. Midnig normál hangom beszélek a gyerekeimmel, nem gügyögök, nem selypítk. A legkisebb fiam 5 hónapos, és rosszul vagyok, mikor jön a szomszéd csaj, szinte belefekszik a babakocsiba, és elkezdi mondani "hát cijja, hejcegecském, öjülsz neki, hogy végle itt van a Kiszti?" (amúgy Krisztinek hívják a csajt). OFF: Amúgy nem értem miért bántja csõrüket egyes válaszolóknak, hogy egy ilyen kérdést tett fel a Kérdezõ...
Szia. A pörgést saját magamra értettem, hogy én nem "húzom igy fel magam egy ilyen kérdésen esetleg válaszokon! Amugy meg sok ilyen fajta becézés, rövidités is van.Gondoljatok csak arra ahogy a fiatalok beszélnek vagy sms-t írnak.Van akinek az nem jön be.
A kérdező hozzászólása: Engem is szólíthatna a nevemen, mert szerintem olyan picin tök mindegy, inkább szórakoztató. Mivel tudom, hogy kisgyerek, nem is esne rosszul, mert nem azt jelenti, hogy nem szeret. Na, lehet nem kellett volna még egy dolgot mondanom, így is eléggé támadva lettem :/ :D
nem nézek le senkit, hol jönnék én ahhoz, ugyanígy senkinek sincs joga ahhoz, hogy lenézze a másikat, én csak mondtam, hogy idegesítõ és zavaró, válaszoltam a kérdésre, és hogy nem mindenki csinálja így, de vhogy mindig azt támadják aki nem gügyög a gyerekének, van nem csinálja azokat mit a kismamák többsége..
Egyátalán nem kérkedtem, csak leírtam, nem kell mindjárt nekem támadni.Hálát is adok.Nem órákra, 1-2 órára.Nem fogom a férjem Apának szólitani
Kedves Utolsó elõtti válaszoló! Tedd össze a kezedet, hogy van segítséged és megteheted, hogy a férjeddel vagy a barátaiddal el tudsz menni és a kisfiadat másra tudod bízni. Ezzel nem kérkedni kell, hanem hálát adni a JÓISTENNEK!!!! 2, 5 éves kisfiú és 3, 5 hónapos kislány anyukája, aki egyetlen órára sem hagyta másra a gyerekét eddig, fõként azért, mert nem volt kire. Ja, a 3, 5 hónapos szopik, ha akarnám sem tudnám lepasszolni. Örülj, hogy a 6 hetes kisfiad elvan nélküled órákra.
Az utolsóhoz egy megjegyzést fûznék hozzá: elképzelhetõ, hogy eljön nálatok is az az idõszak, amikor majd egymást anyának és apának fogjátok hívni - kényszerûségbõl. Egy 6 hetes babuci még nem beszél, de egy 20 hónapos már igen, és jelenleg mi ezzel küzdünk. Ha a nevünkön szólítjuk egymást, õ is úgy szólít minket - kiabálja hangosan, hogy Szííívi, Gabiiii! Na ilyenkor kénytelen vagy azt mondani a párodnak, hogy Apa, õ meg neked azt, hogy Anya, ha nem akarod, hogy a gyereked rászokjon a neveteken szólításra. Szóval kérlek ne nézd le azokat, akik így tesznek emiatt...
A pocaklakó aranyosan hangzik. 21 éves vagyok, mindig is rosszul voltam attól ha valaki úgy beszélt "Ma még nem kakiltunk""36 hósak vagyunk", hogy apának szólítják a férjüket, meg apukának, és nem a azért mert a gyerekkel beszélnek, hogy a férjüket lesz*rják, csak a gyerek a lényeg, és nincs más témájuk csaka gyerek, nem törõdnek magukkal, de közben ki vannak akadva, ha megcsalják õket vagy kerülik a társaságukat.6 hetes a kisfiam, de nekem a férjem ugyanúgy fontos, mint a fiunk, sõt nagyon sok figyelmet érdemel, mivel vele fogok életem végéig együtt lenni, nem a gyerekemmel.Nem tudok vele úgy beszélni, hogy "ugyubugyu", nem is akarok végülis egy kisbaba nem hülye csak kicsi.Meg van más témám is, és szeretek a fiam nélkül is eltölteni egy-két órát a barátokkal, férjemmel.és nem hiszem, hogy emiatt rossza anya lennék.
Pipicici. :) ))))) Még soha nem hallottam, de köszönöm, nagyon jó!!!!!!
Engem nem zavar, természetes, hogy amíg otthon van a picivel az anyuka, addig így beszél. Ha már dolgozik, akkor ez megváltozik majd!
A kérdező hozzászólása: Brigitta04 Amint látod, én nem pörögtem, hanem röhögtem, a végén egy nõ kapta fel magát nagyon, remélem kipiheni :D én se értem, miért vette bki is ilyen véresen komolyan :/
Igazad van:) Teljesen megértelek:) S az hogy igy beszélnek.. õ dolguk. Te, én, mi nem beszélünk...Majd leszoknak róla. Anyum pl mindig megkérdi mit ebédeltünk. Hisz tudja ugyanazt ettük, meg ilyenek..
Szia, Sziasztok. Atya Úr isten!Végig olvastam az adok kapok válaszaitokat hát nem semmik vagytok!Egy ilyen szimpla kérdésen igy egymásnak ugrani.Öszintén van ennek értelme???Szerintem nincs!!!!Ha egy kérdés nem tetszik nem válaszolok vagy el sem olvasom, nemhogy még pörögjek rajta, De hát ti tudjátok. A kérdésre válaszolva van amikor zavarnak a különféle"gögyögések" de igazán nem érdekel.Van olyan szó amit már azelött is igy mondtam mielött anya lettem.Nekem egyetlen egy szó van ami kiverte a plafont az a pipicici!A többi az nem zavar! További szép estét mindenkinek!!!:) :)
Ritka hisztis emberek vagytok, ha még ez is idegesít titeket... Teljesen természetes, ha így fogalmaz egy anyuka. Nyugodjatok meg a 18 éves gyermekrõl már nem így fognak beszélni.
A kérdező hozzászólása: Ez mind ok, de azért a fogaik nem közösek, meg kaksi se :D Ennyi erõvel: nem én mentem diszkóba, hanem mi mentünk diszkóba :D Turizmust tanulok. De cuki vagy, hogy van ellenpéldád is, mégse úgy esel nekem :)
Egyetértek a kérdezõvel. Nagyon idegesitõ tud lenni. De: dokihoz megyünk: mi a baj vele? Nem tud a 13hós kicsim egyedül "elmenni" Megyünk ebédelni: õ is, én is eszek/eszik. Általában ugyanazt. Mi a baj vele? gyere pelust cserélünk? Mivel elmászik, kicsit nehéz az együttmüködése nélkül kicserélni. Az anyák egy ideig közös testûnek hiszik a babájukat:) ) Off: milyen szakra jársz?
A kérdező hozzászólása: Brigitta, én is arra értettem, hogy én sem, és csak néztem ezeket. Igen, én írásmódom se tetszett egyik válaszolónak :D mégse estem neki, mint õ nekem :D
A kérdező hozzászólása: Mi van miért üvöltesz idegbeteg vagy?? :DDDDDD elmondom én most is röhögök rajtad is, hogy ilyeneken kapod fel magad ÉS most figyelj: nincs ellentmondás, mert nem a rövidítéssel van bajom, és az engem nem is zavar, hanem, hogy ilyen személytelenül beszél VALAKI :D a gyerekérõl. Vagy többes számban, saját magával együtt említi a bébi dolgait :D Az, hogy ezeket rövidítem, nem jelent semmit, mert tébyleg sokat írok, de egy pármondatos kérdésben oda lehetne írni. Erre én is figyelnék. Rosszul érezném magam, ha ezt mondanám a gyerekemre. Viszont azzal, hogy : sztem, vki, stb, nem bántok meg senkit. De cuki vagy, hogy kiválogattad :D
A kérdező hozzászólása: Fogd már fel, hogy nem vitát akartam, és nem is ebbe a topicba tettem fel direkt...istenem de szörnyûek vagytok sokan. Miért mindenben a rosszat látjátok? Olvasd el figyelmesen, miket írtam, légy szíves, de töbszö már nem mondom el... Kérdést feltettem, utána semmi gyalázót nem mondtam, nem szóltam be egy anyának se, sõt egyik anyuka elment tanulni, vizsgája lesz, neki még sok sikert is kívántam.... Szerintef így viselkedik az , aki kötekedni akar?? Nagyon úgy látom, hogy Te sokkal jobban akarsz mint én :D Nem vigyorgós fejeket tennék, hanem mérges vayg fancsali szmájlikat, ha annyira komolyan venném
10:36-os vagyok. Én viszont anya vagyok, mégsem játszottam a hülyét soha.Ti ahogy meglesz a gyermek, elfelejtitek, hogy nõk is vagytok, meg feleségek is.Selypítve beszéltek, gügyögtök még egymással is, mert ugye amikor kiírod a kérdést, akkor nem a gyerekhez beszélsz, hanem más anyákhoz.Na, akkor minek úgy fogalmazni, mintha egy csecsemõhöz szólnál? Éppen ezért nem szeretik a gyesrõl, gyedrõl visszatérõ anyákat a munkahelyeken sem, mert egy mondatot nem tudnak úgy elmondani, hogy ne szõjék bele, hogy ma hányszor, meg mennyit, meg hogyan csinált az x "hósa".Mert ugye azt kimondani, hogy hány éves, nagyon nehéz ám!
Van humoruk a modiknak. :D
Nem értem, mi a bajod. Unatkoztál, sikerült vitába szállnod, most már nem unatkozol.. Tehát tök jól sikerült, nem tudom, mi bajod a kategóriával és a válaszadó anyukákkal. Nem ez volt a cél?
A kérdező hozzászólása: Én nem ide jöttem, direkt ezért...de vkit nagyon zavart, és berakatta...vmi még agyasabb meg be is rakta ebbe a kategóriába.... Örülnék is ha átraknák máshova, meg is lepõdtem, miért került át.... Próbálok is intézkedni
Te engem azért zavarsz, mert idejössz a babás kategóriába sértegetni minket. Hadd ne örüljünk neki.
A kérdező hozzászólása: "Ja, hogy nem vagy anya? Máris értem, hogy miért is tetted fel a kérdést... Egyetem? Akkor inkább a vizsgaidõszakra koncentrálj!" Akkor Te anya vagy ezek szerint? és megbántottalak? De nem lehet normálisan elmondani? :D látom nem cska én kapok néha pillanatyni idegbajt :D És neked is elmondom, arra koncnetrálok, azt kérdezek, amit akarok, kövi kérdésem lehet rólad szól :D
Ja, hogy nem vagy anya? Máris értem, hogy miért is tetted fel a kérdést... Egyetem? Akkor inkább a vizsgaidõszakra koncentrálj!
Kedves Egyetemista! Ne haragudj, de miért zavar az, hogy anyukák egymás között hogyan beszélnek? Neked kell hallgatnod? Nem. Elõfordult már veled valaha, hogy egy ismerõsöd, akinek gyereke van, azt mondta volna neked, hogy "bekaksiztunk"? Nem hiszem. Én magam nem használom ezeket a kifejezéseket, kicsit bántják is a fülemet, de a "Nekem nincs gyerekem, viszont sokkal jobban tudom, mit hogyan kell csinálni" - hozzáállás annál jobban. Ne olvasgass kismamafórumokat, és megszûnik a bántó érzés. Na megyek, leteszem a gyereket, s tanulok, mert holnap két vizsgám lesz. Neked is inkább ezt javaslom. :)
A kérdező hozzászólása: "megvolt az elsõ szexuális élményünk..." áádejjó vaagy :D Akkora idegbajt azért nem kapok. De az h az öthósóm az téynleg bántó. Nem is tudom, mintha vmi állat vagy tárgy lenne, mert nincs is megnevezve, csak egy tényadatot közlõ jelzõvel illeti. De engem ez zavar, és másokat is, mást meg nem...mi ezzel a baj ?? :D
Engem nem kerülget az idegbaj ettõl. Én nem használom ezeket a kifejezéseket, de soha nem zavart. Viszont jót mosolygok azon, hogy valaki képes ezen is rágódni, és felháborodni. Bocs kérdezõ, de inkább mondja valaki, hogy van két fogunk, mint, hogy az legyen a legnagyobb baja, hogy más milyen kifejezéseket használ. Az 5 hósomban mi a bántó? S ne aggódj, az anyukák majd kinövik ezt, és nem fogják késõbb azt mondani, hogy ötöst kaptunk az iskolában és azt sem, hogy megvolt az elsõ szexuális élményünk...de most még kicsi a baba, így minden eseményt úgy élnek meg, hogy az nem csak a babáé, hanem az enyém is, és e szerint fogalmaznak. Azért ez nem hinném, hogy tragédia lenne.
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok anyuka..csak egy éppen unatkozó egyetemista :D Csak vmiért idetették át a kérdésemet.....de attól h itt kérdezek ne vagyok anya...:D És neked meg nem mindegy?? Mások meg éheznek, neked meg nem midnegy :D
Ez engem is idegesít. Ráadásul még a védõnõnk is így beszél :) Pl. Most már 8 hósak vagytok és kaphat már karfiolt, karalábét stb. Az idegbaj kerülget olyankor :D De pl ha megyek a boltba babámmal, azt úgy mondom hogy elmegyünk a boltba. Vagy ha eszünk akkor gyere megyünk enni. Tehát ez más, mert ezt tényleg közösen csináljuk. De a fogzunk, bekakiltunk, van x fogunk, lázasak vagyunk, 32 hónaposak vagyunk... áááááá Falra tudnék mászni. :)
Mindamellett hogy ezektõl a dolgoktól én is frászt kapok, hozzáteszem: azoktól az anyukáktól is frászt kapok, akiknek nincs jobb dolguk, minthhoyg ezzel foglalkozzanak, és még kérdést is tegyenek fel ezzel kapcsolatban.... Nem mindegy? Mindenki azzal foglalkozzon, amin változtatni tud. Akik így beszélnek azokon nem tudunk változtatni mert így tetszik nekik és/vagy így szokták meg. Ennyi.
A kérdező hozzászólása: Meg akkor...megnyugodtam, nem én vagyok a deffektes :D
engem meg az idegesít, mikor az unatkozó diákok ilyesmiket írnak, hogy "sztem" meg "vok"
A kérdező hozzászólása: én is úgy mondanám, hogy a kis babám lányom, fiam, aki öt hónapos.
Még azt akartam kérdezni, hogy pont ez az 5 hós kifejezés idegesít, mikor egy rakás rövidítést használsz? Te tényleg unatkozol, hallod... szerintem keress magadnak valamilyen elfoglaltságot, mert már jó dolgodban nem tudod, mibe kössél bele.
Tõled idézek most: útobbi sztem vmi vmiért h (hogy) kövi vkit "Ha sokat írok, rövidítek néha már én is, most meg pláne..." Majd kicsit késõbb ezt írtad: "úgy mondanám, hogy a kis babám lányom, fiam, aki öt hónapos." NINCS ITT NÉMI ELLENTMONDÁS, DRÁGA???
Ezeken kívül még van jópár zavaró kismama szleng. Pl.: szopcsi, tejcsi, kajcsi, hamcsi..... Én már az autót is kocsinak hívom inkább. De egyébként a játszótérre, ahova járunk, ott egyetlenegyszer sem hallottam ilyen és ehhez hasonló beszédet. Szerintem csak itt a fórumokon jelenik meg ez a stílus. 2 gyermekes anyuka 3, 5 hónapos és 2, 5 éves gyermekek édesanyja:)
Ja, az hogy sztem meg kövi kérdés baromira nem idegesítõ, bezzeg az öt hós...húúúú....
Én még az elején szóltam hozzá. Nem értem, miért nem lehet megérteni, hogy van akit igenis zavar, ehhez nem kell, hogy legyen gyereke. Engem is irritálnak. Meg a gügyörészés egész nap, én is szoktam, ha babát látok, de aztán rájövök, hogy mekkora hülyeség:-D Nagyon szeretnék már babát, gyereket, tehát nem utálom õket, vagy ilyesmi. Csak szerintem néha igenis állati hülye dolgokat csinálnak az anyukák.
A kérdező hozzászólása: "Nekem ez a kérdezõ egyre szimpibb. Tök jó, hogy tudsz röhögni magadon. Néha nekünk sem ártana :D" Mondjuk ezt jól látod. És épp ez az, hogy itt sem másokat röhögök ki, vagy amit mondanak, vagy így akarok kiakasztani bárkit is, csak én nem veszem ezt olyan komolyan, mint páran és magán a helyzeten röhögök. Ha az utolsó kommentre gondolsz, ott mondjuk nem magamon röhögtem, csak azon, hogy nem értik, mi a bajom :D
Nekem ez a kérdezõ egyre szimpibb. Tök jó, hogy tudsz röhögni magadon. Néha nekünk sem ártana :D
A kérdező hozzászólása: Úgyse jó :D Csak úgy jó, hogy 5 hónapos + KISLÁNYOM/FIAM/BABÁM
valaki mondja már meg, mert addig nem tudok aludni; MI SÉRTÕ VAN ABBAN, HOGY '5 HÓS'!!!??? úgy már jó, hogy 5 hóNAPOS?
Azert, mert te kerdezted. Vagy nem? Ne kotekedj. Nem irtad oda, hogy csak az valaszoljon, akit szinten zavar... (Latod, ilyenkor kell a ...) Legkozelebb kerdezd mondjuk igy: "Sokan vannak, akiket idegesitenek az alabbi kifejezesek?" Erre maximum azt irtam volna, hogy "Igen, sokan vagytok." Remelem azert nincs "harag", mert valaszolni mertem, ha mar kerdeztel (engem is, mert nyilvanos volt).
A kérdező hozzászólása: Ha nem érdekel, miért elemzed ?? :D
Nekem nincs ezekkel problemam. Soha nem beszeltem igy, nem irtam le ezeket a kifejezeseket, nem vettem at mastol. En peldaul mar a roviditeseket sem hasznalnam irasban, amit mondjuk de szivesen, kedves kerdezo. A ...-ot is csak jogosan hasznalom, nem ezzel zarok/nyitok minden harom szavas mondatot. En ezeket sem tartom jobbnak, rosszabbnak, zavarobbnak, mint azokat a kifejezeseket, amiket te emeltel ki, ugyanolyan helytelenul hasznalod, ahogyan masok rosszul fejezik ki magukat. De megmondom oszinten, hogy engem egyaltalan nem erdekel ez sem, mint ahogyan az sem, hogy te hogyan irsz/beszelsz.
Voltunk a doktor néninél/bácsinál és "kaptunk oltást" Már "eszünk" ezt és ezt brrr
11.53 vagyok. Bocsi, ha félreértettelek. Te írtad, hogy unatkozol, ezért gondoltam, hogy a vitaindítás volt a cél. Ezer bocs, bár tényleg nem értem, hogy akkor mi? Hogy mindenki azt válaszolja, hogy: igen, igen, engem is idegesít? Egyébként igen, engem is zavar, ahogy a sok gügyögés és minden baromság, dehát ez van. Ja, és miért vagy ideges?
A kérdező hozzászólása: " engem meg az idegesít, mikor az unatkozó diákok ilyesmiket írnak, hogy "sztem" meg "vok" " Akkor tegyél fel egy kérdést errõl :D Tessék, kiröhögöm, és nem kezdelek el karmolgatni :D Ha sokat írok, rövidítek néha már én is, most meg pláne, mert kényelmetlenül ülök, a billenytûzetem a földön van...szóval most belém ezért ne köss :D
A kérdező hozzászólása: Hát igen 10:36, lehet vmi ebben a szexes dologban is. De tök jókat, , vicceseket írtok, egymagamban röhögök hangosan :D

Kisfiamnak alul van két foga és most a felső kettő is kezd bújni. Állandóan csikorgatja! Másnál is volt így? Ez természetes?

Legjobb válasz: Azt, hogy természeets-s, azt nem tudom,de a lányom is csinálta, amivel tökre idegesített, de szerencsére hamar abbahagyta.

Azt, hogy természeets-s, azt nem tudom, de a lányom is csinálta, amivel tökre idegesített, de szerencsére hamar abbahagyta.
A kérdező hozzászólása: Nekem is "borsózik a hátam" */*
Hát ha azt természetesnek lehet nevezni, hogy szinte minden baba csinálja, akkor igen. Sajnos a kislányom is csinálta, sõt! Én konkrétan úgy vettem észre hogy felül is kibújt a foga, hogy elkezdte csikorgatni. Pedig akkor még csak egy alig látható kis tûhegynyi darab volt kint.
Természetes amennyire az. Azért csinálja mert újdonságnak számít. Addig csikorgatja amíg újdonság. Addig kitartás! :)
szia. az enyém kb. egy hónapig csikorgatta, aztán abbahagyta. két hónapig nem csinálta. aztán most megint csinálja. 14 hós.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat! mindenkinek további jó babázást!!
szia:) csak 1-2 hétig csinálja, aztán leáll:D de tényleg háton tollfelállító:D mondd neki, hogy ez nem jó:D még ha nem érti is szerinted, hátha mégis:) mi ezt csináltuk:) mondtuk neki, hogy ez nem jó szokás.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!