Találatok a következő kifejezésre: Van két aranyhalam (12 db)

Van két aranyhalam, ami megevett egy guppit és aztóta a saját piszkát is megeszi mit tegyek?

Legjobb válasz: A guppit nem lehet aranyhallal tartani. A guppi édesvizi az aranyhal asszem tengeri.

A guppit nem lehet aranyhallal tartani. A guppi édesvizi az aranyhal asszem tengeri.
A kérdező hozzászólása: a guppit és az aranyhalat lehet egy akváriumban tartami azt tudom mert kereskedõtöl vettem, de az a baj hogy megeszi az egyik a másikat
Az aranyhal is édesvizi.Amugy meg nem ajánlom hogy kisméretû halakat rakjál az aranyhalak mellé mert mindent megesznewk ami befér a szájukba.
A kérdező hozzászólása: igen azt már észrevettem mer mindig a köveket veszik a szájukba, de az nem is zavarna csak a másik dolog
Ha ezt olyan hatalmas problémának tartod és horgászol, akkor azt javaslom neked, hogy keresd fel valamelyik csukában gazdag horgászvizet, vágj egy léket és lógasd be. Tuti sikere lesz!!! De a viccet félretéve az aranyhal tényleg mindent megeszik ami befér a szájába!
Ha nem szeretnél kritikát, hogy mondjuk meg, hogy mi a baj? Túl kicsi akvárium, gondolom hozzá gyenge szûrõ. Ennyi a baj.
Ha tudod, hogy hülyeséget csinálsz, akkor miért csodálkozol, hogy a halaid haldokolnak? Aranyhal minimum 150 literes akváriumban tartható, ennyi a titok.
Szerinted ha téged mittomén 10m2 töl lehet tartani akkor 1m2en miért döglenél meg?
Ezután már csak annyi hozzáfûznivalóm maradt hogy remélem egyszer téged is bezárnak egy szûk helyre és kipróbálhatod ha te ezt csinálod.
Meg ha 30liter alatt 1cm es halat se lehet tartani mibõl gondolod hogy egy nagy aranyhalat lehet vagyis 2t?Már kezd tényleg ku rvára elegem lenni ebbõl hogy ilyeneket csináltok azokkal a szerencsétlen állatokkal.Nem érdekel ha lepontozol de ez már állatkínzás és ezek után még kérdezed hogy mi baja van -.-"
Ez olyan mit, hogy teged bezárnának egy szigetelt kerti budiba, és beraknának egy tulipánt, hogy az majd termeli az oxigént és lebontja a szarodat. De tényleg. Mit vársz ha nem kritikát? Jólvan büdös újgazdag kisfiam aki leszarja az állatok igényeit és csak a saját hülyeségeivel foglalkozik. Jól van. Nem állatot ajánlanék én neked...
1. aranyhalnak minimum 150 literes akvárium kell, de inkább sokkal nagyobb 2. 30 liter alatt bûncselekmény gerinces állatot tartani 3. ha ezeket tudtad akkor miért csinálod? ennyi eszed van? ha nem kritikát írjunk akkor mégis mit? 4. egyértelmû ammónia vagy nitrát mérgezés, gondolom vízcserérõl még nem hallottál add oda egy olyan embernek a halakat, aki nem sz.rja le a sorsukat, míg nem késõ te meg soha ne tarts semmit, hülye állatkínzó. ja és a helyesírásod...

Van két fiú guppim meg két neonhalam (többi meghalt), tehetrk melléjük egy 4-5centis aranyhalat?

Nem bántják egymást? Oltást nem kérek(pl hogy mért csak két neonhalam van,tudom,csapathal,de meghalt a többi) csak a kérdésre válaszoljatok,kérlek. Nem csipkedi meg ez a nagy aranyhal a többi picit?

Legjobb válasz: Az aranyhal túl nagyra nõ, nem jó ötlet. http://www.youtube.com/watch?v=PX1BzvaqrAs

Az aranyhal túl nagyra nõ, nem jó ötlet. http://www.youtube.com/watch?v=PX1BzvaqrAs
A kérdező hozzászólása: Ok köszi
Mekkora az akvárium? Milyen a szûrése? Hány fokos a víz? Ezek nélkül nem lehet érdemi választ írni. Az aranyhal http://diszhal.info/Carassius_auratus.php és a neonhal http://diszhal.info/Paracheirodon_innesi.php tartási igényei. Aranyhal esetén legalább 150-200 l-es akváriumra van szükség.
Ne rakd be mert megeszi a maradék halaidat:D
Soha nem értettem, hogy ha valakinek megdöglenek a halai, miért azonnal azon kezd el filózni, hogy mit kéne a helyére tenni. Azon kéne, miért haltak meg. Mert valószínûleg a tartási körülményekkel van a baj, amin javítani kéne. És ha új halakra van keret, akkor egy jobb szûrõre is. Ma már minden megoldható házilag néhány kellékkel, kis ügyességgel.
A kérdező hozzászólása: ez az aranyhal annyira nem nagy. De amúgy se kell annak 100L, nem arról a tavi böszmenagy állatról beszélek..nekem eladó mondta, hogy ha csak 25literes lenne az akváriumom, akkor is tehetnék bele 2aranyhalat. Azért nem írtam le ezeket, mert engem az érdekel, hogy képesek-e ezek a fajok együtt élni békében. Van szûrõ de a hûtést nem tudom jól megoldani. El kéne szállásolnom egy aranyhalat, ami jól bírja a hõm.ingadozást. (ismerõsöm kettõt vett, de már csak egyet akar) Nem azt kérdeztem, hogy mit nem értettél sosem. A kérdésre kéne válaszolni. Kövit le fogom pontozni, ha nem képes csak a kérdésre választ írni. El kéne olvasnotok a szabályokat! Mert nem cseszegetést kértem. És nincs kedvem itt magyarázkodni se.
A kérdező hozzászólása: ja és a "keret"..nem rád tartozik, de szìvességet tennék neki, ha befogadnám a halát, tehát ingyen van. De az aranyhal amúgy is pár száz Ft, a hûtés meg kb 2-3000 lenne. Amire, bármilyen hihetetlen is, nincsen "keret". A többi halnak semmi baja, és azóta egyéb módszerekkel próbálom hûteni a vizet.
Jó, akkor remélem, ez érthetõ válasz lesz: Ne hozd el az aranyhalat, hacsak nincs 150 literes az akváriumod. Ez az aranyhal is olyan nagy böszme lenne, mint a tavi, ugyanis kisebb méretû aranyhal nincs. Mind 30 centisre nõ, illetve nõne, ha azt a tartási körülmények megengednék. Ha nem tud akkorára megnõni, csupán kínzás az egész, nem több. Másrészt mivel hidegvízi hal, 23 fok a plafon.
30l alatti akváriumban törvényileg nem lehet gerinces állatot tartani. Az eladók mindent mondanak a profit érdekben. Az aranyhal ahogy elõttem is írták 30cm-esre fog nõni, és 150 l-es akváriumra van hozzá szükség. A neonnak is min. 80l-es aksi kell, ehhez 10-15 hal, mivel rajhal. Ahogy elõttem is írták ki kellene deríteni miért pusztultak el, kiküszöbölni a hibát és ha az akváriumi mérete megfelelõ újabb rajt "létrehozni" ellenkezõ esetben a neonokat el kell ajándékozni. Mekkora az akváriumod?


Ket hete vagyok ket aranyhal gazdija, ket napja halaim nem virgoncok, mint eddig, farokuszonyukon attetszo hartyak jelentek meg, hasukon es a kopoltyuk mellet veralafutas szeru pirosas elszinezodes van. A kozelben nincs szaki, mit tegyek?

Legjobb válasz: Valamit azért írhatnál az akváriumodról, a felszerelésedrõl.Hogyan étetsz, hogyan és miképp cserész vizet stb.Kell csinálni egy 30%-os vízcserét és Parakillt kel tenni a vízbe 3 nap tartós fürdõ, utána ismét 30%- os vízcsere.A többit a válaszod után.

Valamit azért írhatnál az akváriumodról, a felszerelésedrõl.Hogyan étetsz, hogyan és miképp cserész vizet stb.Kell csinálni egy 30%-os vízcserét és Parakillt kel tenni a vízbe 3 nap tartós fürdõ, utána ismét 30%- os vízcsere.A többit a válaszod után.

Van két "sima" aranyhalam (carassius auratus) meg két fátyolfarkú ryukin, és a simák állandóan követik meg tolják a fátyolfarkuakat ami a párzást jelenti. Meddig kergetik még?

Azt szeretném tudni hogy meddig tart ez az id?szak ugyanis a fátyolfarkuak eléggé ki vannak merülve már.

Legjobb válasz: De jó neked,bár már nekem csinálnák :( Max 3 hét elvileg ami tuti kergetõzés a könyv szerint. Sok sikert!

De jó neked, bár már nekem csinálnák :( Max 3 hét elvileg ami tuti kergetõzés a könyv szerint. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Féltem kicsit a fátyolfarkuakat mert eléggé kivannak már fáradva.Néha csak lebegnek a vizen!:)
Nem lehet hogy kcis az akvárium ennyi aranyhalnak kb 100-150l-es aksi kell.
A kérdező hozzászólása: Lehet hogy igazad van, de voltam az állatkereskedésnél(akik elvileg értenek hozzá, ELVILEG!!)és ott azt mondták hogy nem kicsi.
Szószerint vizipipa.
Pl. az hogy 2-3 hetente cseréled a vizet. Minimum 1 hetente kellene.
Kevés a zokszigén a vízben, azért pipálnak. Senyvednek szegények, cseréld a vizet hetente, ahogy az elõzõ írta, és levegõztesd azt is minden nap.
Az a baj hogy iylen hamar cseréled. az én akváriumom évi kétszer vagy háromszor van tisztítva, és semmi szaga nincs. Vásárolj egy levegõztetõt, más néven szûrõt. Akkor nem fognak pipázni, a víz se poshad be. Nem jó a halaknak a gyakori vízcsere.... Tenyésztõ
A kérdező hozzászólása: van szûrõm, és rendesen mûködik. 2-3hetente egy negyednyi vizet cserélek. az baj?
Én sok mindenkitôl érdeklôdtem, mert kezdô halas vagyok, és mindenki azt ajánlotta, hogy hetente kell lecserélni a víz harmadát. Interneten is olvastam, én is ezt csinálom és jól vannak a halaim. Mondjuk nekem nincs igazi növényem.
Az attól függ, hogy milyen a szûrõd, mekkora az akvárium, és mennyi hal és növény van a vízben.Lehet sok és kevés is.Én a heti 20-30 %-os vízcsere mellet voksolok, fõleg, ha aranyhalról van szó.A talajról is le kellene szívatni az ázalékot, csinálni egy 30%-os vízcserét és aktívszénnel járatni a szûrõt, vagy legalább belógatni a vízbe egy zacskónyi szenet.A zeolit is tökéletesen megköti a szagokat, méreganyagokat.Létezik szagmegkötõ lötyi is SERA, TETRA, stb- csak elég húzós az áruk.Nem lehet az akváriumnak kellemetlen szaga ez bomlástermékre, elégtelen szûrésre, utal.
nekem is volt aranyhalam és megölte a vizet szinte 3 naponta...levegõztetõ szûrõ a megfelelõnél is jobb volt, szal gyorsan túladtam rajta. am meg ha az egész vizet kicseréled nem jó a bacik miatt :D

Ha egyedül van egy aranyhalam, mellette két különböző hallal, akkor hogyan különböztessem meg a nemét?

Kezdő vagyok az akvarisztikás dologban, bármi más tanácsoknak is örülnék. :) Pl. : kell e valami csepegtető a vízbe, alap dolgok. Levegőztető és szűrő van, az akvárium is 150l.

Legjobb válasz: FELTÉTLEN. Menj fel az akvarista.hu- ra. ott mindent megtalalsz

FELTÉTLEN. Menj fel az akvarista.hu- ra. ott mindent megtalalsz
Nem tudjuk milyen a szûrõ, milyen halak, növények találhatóak az akváriumodba, így nehéz mondani bármit. Aranyhalnak kicsit kicsi lesz a 150 liter.

Két aranyhalam van egy akváriumban, plusz egy vizicsiga. Az egyik halnak foszladozik a teste, nagyon kedvetlen, nem tud enni, de szeretne. Kicseréltem a víz egy részét is, most zavaros maradt, nem tisztul. Mi lehet a baja?

Legjobb válasz: lehet venni "halgyógyszert" boltokban, olyanok mint a szemcsepp dobozok, mivel tönkreteszik az akváriumod öko-rendszerét, érdemes a beteg halat elkülönítve kezelni. A gyógyszer kékes színû folyadék, amely be fogja színezni a vízet. Ha a hal továbbra is "foszladozik" dobd ki, mert nem fogod tudni "megmenteni". Olvastam egy akvarista könyvben a gyógyíthatatlan hal kíméletes megsemmisítésérõl. Asszem le kell fagyasztani. Azt érzi a legkevésbé.

lehet venni "halgyógyszert" boltokban, olyanok mint a szemcsepp dobozok, mivel tönkreteszik az akváriumod öko-rendszerét, érdemes a beteg halat elkülönítve kezelni. A gyógyszer kékes színû folyadék, amely be fogja színezni a vízet. Ha a hal továbbra is "foszladozik" dobd ki, mert nem fogod tudni "megmenteni". Olvastam egy akvarista könyvben a gyógyíthatatlan hal kíméletes megsemmisítésérõl. Asszem le kell fagyasztani. Azt érzi a legkevésbé.
akvarista boltokban, vagy sima kisállatkereskedésben kapsz ilyeneket. De ha a halaid gyakran megbetegszenek, annak oka lehet, hogy valójában nem egy akváriumban tartod õket, csak egy kancsó vízben, normális talaj, növények, és a toxinokat lebontó hasznos baktériumok nélkül. Halat így tartani állatkínzás, és ne lepõdj meg, ha megölöd ezzel õket.

Ha a keti tavamba van iszap és nem tisztítom ki télre akkor megfognak dögleni az aranyhalaim?

Legjobb válasz: Legjobb tudomásom szerint az aranyhal a ponty rokona, és telet pont az iszapban, beásva tölti! A jeget azért törd fel, hogy levegõzzön a tó!

Legjobb tudomásom szerint az aranyhal a ponty rokona, és telet pont az iszapban, beásva tölti! A jeget azért törd fel, hogy levegõzzön a tó!
Na, szóval pont az a jó, ha van iszap amibe elvermelhetnek!
Méiért döglenének meg? És pont télen? Nyáron nem döglenek meg az iszaptól? :D Amúgy igen, iszapba vermelnek, úgyhogy ne nagyon szedd ki.

Az ancijaim leikráztak az apa szépen vigyáz a barlangra, viszont az akváriumban van 10 xifó és egy 10 cm aranyhal, nem lesz gond mikor a kicsik ki úsznak az oduból? Vagy mikor kikeltek különitsem el õket más akiba? Mire ügyeljek?

Legjobb válasz: Nekem is volt egy csomó ancim, nem vigyáztam rájuk, sõt, azt sem tudtam hgoy leikrázott anyuci, mert nem volt szem elõtt. Kikeltek szépen, maradtak az akváriumba és egyszer 18-at számoltam meg... Pedig van xifó és black molly is. Szerintem hagyd nyugodtan õket:)

Nekem is volt egy csomó ancim, nem vigyáztam rájuk, sõt, azt sem tudtam hgoy leikrázott anyuci, mert nem volt szem elõtt. Kikeltek szépen, maradtak az akváriumba és egyszer 18-at számoltam meg... Pedig van xifó és black molly is. Szerintem hagyd nyugodtan õket:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!