Találatok a következő kifejezésre: Van két ékszerteknösöm (8 db)

Van két 3-4 év körüli sárgafülü ékszerteknősöm, milyen időközönként etessem őket?

Legjobb válasz: szia! tesómnak vannak..de azok kicsit idõsebbek..õ hetente egyszer eteti õket.. szerintem te is csak max 2-szer..

szia! tesómnak vannak..de azok kicsit idõsebbek..õ hetente egyszer eteti õket.. szerintem te is csak max 2-szer..
hát nekem volt vörösfülû ékszertekim (még most is van csak magának vadászik) és ént naponta etettem ...mindig adtam neki egy kicsit....inkább naponta egyen kicsit minthogy hetente telezabálja magát! Az enyém most már tavassszal lesz tíz éves és nagyon jó húsban van :) imádom (L)
A kérdező hozzászólása: én 2 naponta szoktam õket etetni, azért kérdeztem, hogy megbizonyosodjak róla, hogy jól etetem õket :D
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat :)

Van két kis ékszerteknösöm. Állandóan éhesek. Ez normális?

Legjobb válasz: A teknõsök az isten hûtõjét is kizabálnák.:) Amúgy nagyon mohók, addig esznek ameddig már vissza nem jön a kaja. A válasz: igen, normális. Mi kétnaponta etetjük õket.

A teknõsök az isten hûtõjét is kizabálnák.:) Amúgy nagyon mohók, addig esznek ameddig már vissza nem jön a kaja. A válasz: igen, normális. Mi kétnaponta etetjük õket.
Igen a teknõsök mohók!
ha sokat dugnak éhesek lesznek. mi is azok vunk mindig :-))))
igen normális:) de vigyázz arra hogy ne etesd tul õket mert az hamar bajhoz vezet! nekem is van egy tekim és õ hetente egyszer-kétszer kap enni!6éves és egészséges:)
nem lehet mindig éhesek. akkor szerintem nem zabáltatod be õt eléggé. adjál neki nyershust telezabálja magát és meg se fog moccani egy kis ideig. két napig is elvan vele
A víz elég meleg nekik?
a mi teknõsünkkel is ez volt. minél tovább vársz annál rosszabb állapotuk lesz. ha nem viszed el õket orvoshoz meg halhatnak. remélem elviszed õket. ott adnak nekik 2 injekciót és kész. nálunk itt 3000Ft volt, de van aki ingyen is megcsinálja. :)
hiánybeteg lett, mert nem jól etetted. ha nem viszed orvoshoz, meg fog halni. ha túléli ezt, utána csak és kizárólag fagyasztott halat adj neki enni.


Van két vörösfejű ékszerteknősöm nem testvérek de egyszerre vettem őket 2012 augusztusán lesznek 4 évesek szeretném őket pároztatni de sehogy sem megy a hím sokat kótekszik a nőstény csak tűri tanácsot kérek?

Legjobb válasz: 8 éves korukban fognak ivaréretté válni. Addig ismerkedés gyanánt bármelyikõjük rezegtetheti mellsõ lábait a másik orra elõtt. (mondjuk, hogy gyakorol)

8 éves korukban fognak ivaréretté válni. Addig ismerkedés gyanánt bármelyikõjük rezegtetheti mellsõ lábait a másik orra elõtt. (mondjuk, hogy gyakorol)
A vörösfülû ékszerteknõs tenyésztését betiltották az 1998-es állatvédelmi törvényben, mivel a faj veszélyes az õshonos faunára. 24/F. § Az ország õshonos növény-, illetve állatvilágára ökológiai szempontból veszélyes, külön jogszabályban meghatározott állatok kedvtelésbõl való tartása, szaporítása és forgalomba hozatala tilos.
Szardmárle a törvényeket...ugyanmár kitudja hogy te tekiket tenyésztesz
Háát eddig nem sokan válaszoltak XDD De remélem annyi eszed volt hogy elvitted állatorvoshoz!!

Lehetséges vizszüröt beszerelni egy nagy akváriumba amiben két kifejlett sárgafülö ékszerteknös van?

Olyan mocskos a viz. Kitisztitani nehéz, háromnegyed orába telik

Legjobb válasz: Ha van hely benne lehet. De akkor is kell néha vízet cserélni. Legalább egy részét a víznek. A teknõs kezelésbe veheti a szûrõt, úgyhogy valami strapabírót célszerû venni.

Ha van hely benne lehet. De akkor is kell néha vízet cserélni. Legalább egy részét a víznek. A teknõs kezelésbe veheti a szûrõt, úgyhogy valami strapabírót célszerû venni.
hát erre rábasztál én a helyedbe surgosen megrendelnék vmi TV adót

ékszerteknős! Három teknősünk van és még régebben észrevettem hogy az egyiknek megduzzadt oldalt a feje. Aggódtam, de egy kis idő után elmúlt. Most megint kijött neki, de egy másik teknősnél is ezt tapasztaltam, mind a két oldalon. /? (

a duzzanat olyan szín? mint a b?rük, de az egyiknek az egyik oldalon egy pirosas barnás pötty van a közepén. mi lehet ez?

Legjobb válasz: Ilyesmi? http://www.haziallat.hu/upload/4/article/1371/3_original.jpg Ha igen akkor az lehet hogy fültályog: "Elsõsorban vízi életmódot folytató teknõsökben gyakori a középfülgyulladás. A teknõs füle környékén keletkezõ bármilyen duzzanat mindenképpen figyelemfelkeltõ jel. Ennek kezelését bízzuk állatorvosra."

Ilyesmi? http://www.haziallat.hu/upload/4/article/1371/3_original.jpg Ha igen akkor az lehet hogy fültályog: "Elsõsorban vízi életmódot folytató teknõsökben gyakori a középfülgyulladás. A teknõs füle környékén keletkezõ bármilyen duzzanat mindenképpen figyelemfelkeltõ jel. Ennek kezelését bízzuk állatorvosra."
A kérdező hozzászólása: nem, ezt én is láttam. ez teljesen olyan mint a bõre.:) zöldes még a csíkok is látszanak. de tegnap óta mintha egy picit összement volna.

A terrárium mérete mennyiben befolyásolja az ékszerteknős növekedését? Szóval ha nem elég nagy neki akkor abba maradhat a növekedés? Egyenlőre egy 50 literes van és lassan két éves a teki!

Legjobb válasz: Nem marad abba. Tapasztalat. Éppen csak meg tudott fordulni a tekim a terkóban. Sajnos a szüleim nem engedték a nagyobb terrárium beszerzését, így nehéz szívvel, de elajándékoztam. :(

Nem marad abba. Tapasztalat. Éppen csak meg tudott fordulni a tekim a terkóban. Sajnos a szüleim nem engedték a nagyobb terrárium beszerzését, így nehéz szívvel, de elajándékoztam. :(
Már elajándékoztad? Én tudok olyat aki a kerti tavába nagy tekit keres, ott biztosan jól érezné magát. Vegyél inkább kis teknõst, az úgyis jobban érzi magát 50L-ben amíg meg nem nõ. Vagy ajánlom még a törpe tarisznyarák tartását, nekik is terrárium kell és nagyon vicces és okos állatok, nekem van 2, tök jófejek:) ) és ha jól tartod õket 50 L-ben akár már kisrákjaik is lehetnek, nagyon cukik:) http://2.bp.blogspot.com/_55OsLjDxQsE/S89x2C4wffI/AAAAAAAAAY..
A kérdező hozzászólása: Hát nekem már két éves úgyhogy nem akarok mást venni 17 cm-es, amúgy szerinted az jó méret egy két éves nõstény ékszertekihez vagy kicsi? Eléggé kezdi kinõni azt a kis 50 literest aztán, csak egy hónap múlva tudok neki venni nagyobbat, azért kérdeztem hogy attól eltekintve ugyanúgy nõ, csak nem fog elférni, vagy pedig abba marad a növésben mint az aranyhalak??
Szerintem nem befolyásolja a növekedését, láttam már több nagy tekit kis helyen megnõni nagyra.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!