Találatok a következő kifejezésre: Van jelentősége hogy séta közben (1 db)

Van jelentősége annak, hogy séta közben a nő melyik oldalon megy?

Ha igen, miért? Csak egyszer? megszokás?

Legjobb válasz: SZIA EZ PONT FORDITVA VAN

Szerintem meg pon mert a kutyához erõs kéz kell, meg esetleg az "olyan" lányokhoz is, a hölgyet pedig karddal kell megvédeni, a jobb oldalt hely kell a forgatásához és sokkal kellemesebb bal kézzel átkarolni szívem hölgyét, miközben jobb kézzel nyitom az ajtót, simogatom a szép arcát és kezet adok a barátaimnak, akik eljöttek hogy egyenek velünk valamit egy kellemes teraszon a kedvenc éttermünkben :)
Én hallottam olyan verziót, miszerint feng shui szerint a nõ a bal oldalon megy, hogy közelebb legyen a férfi szívéhez. Tekintve, hogy kardom nincs, nekem ez is szimpatikus.
Az elöttem szóló megmondta a választ. Japánban ez elég szertartásos még most is, a hölgynek a jobb oldalon kell állnia, hisz a Szamurájok többsége jobb kezes volt igyhát a kard van a baloldalon, ha netalántán hirtelen elõ kell rántani azt a bizonyos kardot, szegény asszonyság nehogymár kárbavésszen :D
jobboldalt a hölgy, mert ha bal oldalt lenne felsérti az úr kardja a bokáját és az nem jó.
kutyák kur..k bal oldalt
ez így van...a férfi jobbján kell közlekedni! Egyébként esküvõnél a polgárin tényleg a jobb oldalon vonul a menyasszony, templomin pedig befelé a bal oldalon, hogy ha kifelé jönnek akkor "hátra arc" van és így mint asszony, feleség már a férfi jobbján távozunk!
Nekem két éve volt az esküvõm. A ceremónia elõtt odajött az anyakönvvezetõ segítõje, és ellenõrizte, hogy jól álltunk e oda az ajtóhoz. Mármint a féfi jobbjára álltam-e, mert az illemtankönyv szerint így a helyes. Egyébként a hétköznapokban szerintem nincs jelentõsége, ma már nincsenek "lovagok", akik karddal védték meg szívük hölgyét.
Szerintem ha végigsétálsz a barátoddal az utcán, senki nem azt fogja nézni, hogy melyik oldalán vagy! Én ált. a jobb oldalán megyek, mert a másik oldalon hordom a táskám!Megszokás!
Én is ugy tudom (nekemis ugy modnták) hogy a baloldalon a kutyák és qrvák mennek és ezért a férfi jobboldalán megy a nö, deh sztem tök mindegy mert ki nézi? Engem legalábbis nem érdekel hol megyek, ahol kényelmes más meg nem érdekel...
SZIA EZ PONT FORDITVA VAN
Jobb oldalt, és a kardos dolog igaz, pont vmelyik nap volt errõl szó a tv-ben.
A nõk és a kutyák jobb oldalon mennek http://www.hirextra.hu/2007/11/28/nok-es-kutyak-a-jobb-oldal..
egyáltalán ki sétálgat ku**val???
Szia! az elsõ válasz szerintem sem helyes. Pontosan úgy van, hogy séta közben a nõt a férfi jobb oldalán van, míg a bal oldalon a "szép lányokat" kísérik. Én úgy tudom, hogy ez azért van így, mert a férfi a teremtés koronája, az erõ, és biblia magyarázat is van erre, hogy hogyan teremtette a a nõt és a férfit Isten.
Szia! a férfi a bal oldalon, a nõ a jobb oldalon megy.. én pedig azt hallottam, ez azért van, mert a férfi a bal oldalán hordta a kardot, és könnyen ki tudta rántani, ha esetleg úgy hozta a sors..:)
Nézd meg a ruháját (gombolás iránya). Normálisan úgy kell állnotok, hogy mindkettõ belelásson a másik ruhájába :-) De ma ez már nem érdekes. A szeretõ, párját óvó férfi arra az oldalra áll, amelyik a VESZÉLYESEBB - pl. az úttesthez közelebb van. Gyereknél is. Persze nem ugrál méterenként a másik oldalra, ha változik a helyzet. Ugyanígy: ismeretlen, vagy veszélyes helyre (kocsma :-() - a férfi megy be elsõnek. És - ha már ott van - akkor tartja is az ajtót a nõnek. Még egy lehetõség van: ha összeszokott pár vagytok, és mindketten csomaggal mentek (pl. iskolatáska) - akkor jó eséllyel csak az egyikõtök fog hozzászokni, hogy azt a bal kezében vigye.
Az utolsó két válaszolónak. Szerintem mindkettõnek igaza van.A Biblia vonatkoztatása szerintem abból, hogy a nõt Isten a férfi jobb oldalbordályából teremtette és a kardos vonatkoztatás is helyes. Nem úgy mint az elsõ válaszoló, aki kicsit összekutyulta a dolgokat.A jó nõnek a jobb oldalon a helye, a ku**ának meg a balon.
Igen, a no mindig a jobb oldalon megy ... Szoktunk is viccelni a ferjemmel egy a Murphy konyvekben olvasott arannyal: A no mindig a ferfi jobb oldalan halad, hogy a ferfi eros jobbjaval tamogathassa, vagy szakadekba lokhesse kedveset.
Én is a kardos eredetét ismerem. Szerintem igen is szép, és illendõ hogy a férfi jobb oldalán menjen a nõ. Már csak azért is mert nekem mindig az a tanítás jut eszembe, amit tisztelt pótapám mondogat mindig: A férfi jobbján vezesse a nõt, balján a kurvája, a fasza, és a kardja legyen. Amúgy az illemtankönyvek szerint, más alapja is van ennek a közlekedési módnak, például normális esetben a járdán így "megvéded" a felcsapódó sártól, és hasonlóktól. Más okok is vannak az illemtan szerint, és vannak esetek, mikor indokolt a csere, ha "véded" valamitõl.
Ma már nincs, ma már csak a megszokás van.
jobb oldalon a kutyát és a ku**át kisérik bal oldalon vidd a barátnõd sokan nincsenek manapság ezzel tisztában de azért elõnyös a barátnõdre nézve


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Olyan a helyzetem, hogy így oldjam meg: páromhoz költöztem tavaly. De ez bonyolult lett, mit tegyek? Megtegyem? Jó lenne, ha megértenének, nem?

Gyakran kapok itt hasznos és okos válaszokat. Plííz most is segítsetek.

Előttem itt a régi élettársa lakott. Most a lakóparkban az úgy nevezett 2-nak érzem magam. Nem is szeretek itt kimenni, pedig kéne. Sztem semmit nem értenek az itt lakók. Dehát mind barátai már a Móninak! Hogy ismerkedjek így velük? Szívem szerint elmondanám mindannyiuknak mit érzek.

4

Baj, ha őszinte vagyok és elmondom a véleményem?

Mindig hangot adok a véleményemnek,ha pozitív,ha negatív,még ha meg is bántok vele valakit vagy az aktuális rendszernek nem tetszik.Szerintem az őszinteség minden esetben a legfontosabb.

3

Csak szerintem furcsa az, hogy nem látnak szívesen?

Legjobb barátnőmnél nem látnak szívesen, azaz anyukájának nem tetszik,hogy ott vagyok.
Nekem ez furcsa, anyu nagyon szokott örülne,ha jönnek a barátnőim,nyilván szereti Õket,akárcsak én.
Egy anyának nem jó látni,hogy a lánya boldog a barátnőjével/barátnőivel?
Vagy mi az,amiért ennyire nem 'kedvel'? Nem lát szívesen.

18

Miért mindig olyantól halom h kocka akinek az infó tudása finoman szólva kevés?

Én is nyugodtan ércelődhétnek rajta h haha xy nem tudja megkülönböztetni a divix-et a diterix's-töl. De szánalmas meg h nem tud ki írni egy dvd-t, kinyomtatni egy borítót, betenni egy vga-t...

24 F

5

Nagy bajban vagyok, mit tanácsoltok erre?

Úgy érzem,hogy nagy bajban vagyok lelkileg.Az életem olyan volt amilyen,itt nem ez a lényeg.Kiüresedettnek érzem magam és a környezetem brutalitása és kötekedése kiborít.Egész nap szorongok és nyugtalan vagyok.Úgy érzem,hogy semmi nem tudna lenyugtatni vagy megoldani a problémákat,csak az,ha végre megölném ezeket az embereket,akik nem bírnak békén hagyni,vagy bántanak.Mit tegyek? Nem bírom tovább,beteges álmaim vannak és aludni sem tudok!Ez nem vicc!!!

7

Hordtok magatoknál önvédelmi "fegyvert"?

Ha igen, mit? nemet és kort is légyszi

3

Ha beszélgettek valakivel akkor melyik szemébe szoktatok nézni?

7

A fiúk közt valóban szorosabb és erősebb a barátság, mint a lányok között? Miért? Pont fordítva gondolná az ember.

5

Élj a mának! - Egyetértesz, vagy sem?

Személy szerint én nem értek egyet,mivel ha a mának élnék már rég kirabolta volna egy bankot,és a repülőn ülnék valami egzotikus hely felé tartva,ahol mindent kipróbálnék,amit eddig nem. Mégis az emberek sokaságának ez a mottója,szinte már "kötőszóként" használják ezt a mondatot.

5

Egyedül egy pub-ba? Ciki? Nem fognak hülyének nézni?

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!