Találatok a következő kifejezésre: Van jelentősége hogy séta (1 db)

Van jelentősége annak, hogy séta közben a nő melyik oldalon megy?

Ha igen, miért? Csak egyszer? megszokás?

Legjobb válasz: SZIA EZ PONT FORDITVA VAN

Szerintem meg pon mert a kutyához erõs kéz kell, meg esetleg az "olyan" lányokhoz is, a hölgyet pedig karddal kell megvédeni, a jobb oldalt hely kell a forgatásához és sokkal kellemesebb bal kézzel átkarolni szívem hölgyét, miközben jobb kézzel nyitom az ajtót, simogatom a szép arcát és kezet adok a barátaimnak, akik eljöttek hogy egyenek velünk valamit egy kellemes teraszon a kedvenc éttermünkben :)
Én hallottam olyan verziót, miszerint feng shui szerint a nõ a bal oldalon megy, hogy közelebb legyen a férfi szívéhez. Tekintve, hogy kardom nincs, nekem ez is szimpatikus.
Az elöttem szóló megmondta a választ. Japánban ez elég szertartásos még most is, a hölgynek a jobb oldalon kell állnia, hisz a Szamurájok többsége jobb kezes volt igyhát a kard van a baloldalon, ha netalántán hirtelen elõ kell rántani azt a bizonyos kardot, szegény asszonyság nehogymár kárbavésszen :D
jobboldalt a hölgy, mert ha bal oldalt lenne felsérti az úr kardja a bokáját és az nem jó.
kutyák kur..k bal oldalt
ez így van...a férfi jobbján kell közlekedni! Egyébként esküvõnél a polgárin tényleg a jobb oldalon vonul a menyasszony, templomin pedig befelé a bal oldalon, hogy ha kifelé jönnek akkor "hátra arc" van és így mint asszony, feleség már a férfi jobbján távozunk!
Nekem két éve volt az esküvõm. A ceremónia elõtt odajött az anyakönvvezetõ segítõje, és ellenõrizte, hogy jól álltunk e oda az ajtóhoz. Mármint a féfi jobbjára álltam-e, mert az illemtankönyv szerint így a helyes. Egyébként a hétköznapokban szerintem nincs jelentõsége, ma már nincsenek "lovagok", akik karddal védték meg szívük hölgyét.
Szerintem ha végigsétálsz a barátoddal az utcán, senki nem azt fogja nézni, hogy melyik oldalán vagy! Én ált. a jobb oldalán megyek, mert a másik oldalon hordom a táskám!Megszokás!
Én is ugy tudom (nekemis ugy modnták) hogy a baloldalon a kutyák és qrvák mennek és ezért a férfi jobboldalán megy a nö, deh sztem tök mindegy mert ki nézi? Engem legalábbis nem érdekel hol megyek, ahol kényelmes más meg nem érdekel...
SZIA EZ PONT FORDITVA VAN
Jobb oldalt, és a kardos dolog igaz, pont vmelyik nap volt errõl szó a tv-ben.
A nõk és a kutyák jobb oldalon mennek http://www.hirextra.hu/2007/11/28/nok-es-kutyak-a-jobb-oldal..
egyáltalán ki sétálgat ku**val???
Szia! az elsõ válasz szerintem sem helyes. Pontosan úgy van, hogy séta közben a nõt a férfi jobb oldalán van, míg a bal oldalon a "szép lányokat" kísérik. Én úgy tudom, hogy ez azért van így, mert a férfi a teremtés koronája, az erõ, és biblia magyarázat is van erre, hogy hogyan teremtette a a nõt és a férfit Isten.
Szia! a férfi a bal oldalon, a nõ a jobb oldalon megy.. én pedig azt hallottam, ez azért van, mert a férfi a bal oldalán hordta a kardot, és könnyen ki tudta rántani, ha esetleg úgy hozta a sors..:)
Nézd meg a ruháját (gombolás iránya). Normálisan úgy kell állnotok, hogy mindkettõ belelásson a másik ruhájába :-) De ma ez már nem érdekes. A szeretõ, párját óvó férfi arra az oldalra áll, amelyik a VESZÉLYESEBB - pl. az úttesthez közelebb van. Gyereknél is. Persze nem ugrál méterenként a másik oldalra, ha változik a helyzet. Ugyanígy: ismeretlen, vagy veszélyes helyre (kocsma :-() - a férfi megy be elsõnek. És - ha már ott van - akkor tartja is az ajtót a nõnek. Még egy lehetõség van: ha összeszokott pár vagytok, és mindketten csomaggal mentek (pl. iskolatáska) - akkor jó eséllyel csak az egyikõtök fog hozzászokni, hogy azt a bal kezében vigye.
Az utolsó két válaszolónak. Szerintem mindkettõnek igaza van.A Biblia vonatkoztatása szerintem abból, hogy a nõt Isten a férfi jobb oldalbordályából teremtette és a kardos vonatkoztatás is helyes. Nem úgy mint az elsõ válaszoló, aki kicsit összekutyulta a dolgokat.A jó nõnek a jobb oldalon a helye, a ku**ának meg a balon.
Igen, a no mindig a jobb oldalon megy ... Szoktunk is viccelni a ferjemmel egy a Murphy konyvekben olvasott arannyal: A no mindig a ferfi jobb oldalan halad, hogy a ferfi eros jobbjaval tamogathassa, vagy szakadekba lokhesse kedveset.
Én is a kardos eredetét ismerem. Szerintem igen is szép, és illendõ hogy a férfi jobb oldalán menjen a nõ. Már csak azért is mert nekem mindig az a tanítás jut eszembe, amit tisztelt pótapám mondogat mindig: A férfi jobbján vezesse a nõt, balján a kurvája, a fasza, és a kardja legyen. Amúgy az illemtankönyvek szerint, más alapja is van ennek a közlekedési módnak, például normális esetben a járdán így "megvéded" a felcsapódó sártól, és hasonlóktól. Más okok is vannak az illemtan szerint, és vannak esetek, mikor indokolt a csere, ha "véded" valamitõl.
Ma már nincs, ma már csak a megszokás van.
jobb oldalon a kutyát és a ku**át kisérik bal oldalon vidd a barátnõd sokan nincsenek manapság ezzel tisztában de azért elõnyös a barátnõdre nézve


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mit gondoltok azokról az emberekről, akik mindig elkésnek a megbeszélt időpontokról?

Felnőttekre gondolok.

10

Milyen köszönési szokásokat ismertek a világban?

A válaszokat előre is köszi.

1

Titeket nem zavar, ha valaki facebookon röviden, tőmondatokkal válaszolgat chaten?

5

Normális, hogy szóltam nekik?

A Széchenyi fürdőben voltam és a meleg medence lépcsőjén ücsörögtem. Mellettem egy csaj a fiúja ölében ült. Nem hallgatóztam, de elég hangosan beszéltek egymással, úgy hogy akaratlanul is hallottam, amit beszéltek. A srác mondta a csajnak, hogy pisilj az ölembe. A csaj kérdezte, hogy most, itt? Én meg odahajolva hozzájuk halkan megkértem őket, hogy legyenek tekintettel a medencében lévő más emberekre is, és menjenek ki esetleg a zuhanyzóba .A válasz csak annyi volt, hogy foglalkozz magaddal!
Jogos volt , hogy szóltam? Vagy csak odébb kellett volna mennem? Egyébként odébb mentem!

11

Egyeseknek miért luxus WC-zés után kezet mosni? (rokonék) Én voltam a bunkó?

Tegnap rokonéknál voltunk ebédelni, délelőtt mentünk. Láttam, hogy azért készülődik az ebéd, de ledöbbentem amikor a következő történt.
Láttam, amint a nő elmegy WC-re, nagy WC-zni, majd utána kijött, és nem mosta meg a kezét (külön van a mosdó), hanem szépen ment vissza a konyhába sütögetni olyan kézzel. És nem csak rá jellemző ez, mert a férje meg a gyerekei is ilyenek.

Én ezek után egyszerűen nem bírtam enni semmiből se, mert állandóan az járt a fejembe, hogy vajon ezt is vagy azt is sz*ros (elnézést) kézzel fogdozta-e meg. Így mondtam, hogy nem vagyok éhes, meg nem érzem magam rosszul.
Amikor hazaértünk, később kiderült, hogy azért eléggé haragszanak rám, hogy ők mennyit szenvedtek a kajával, én meg "tojtam rá, és semmibe vettem".
Anyumnak elmondtam, először szörnyülködött, majd azt mondta, hogy "biztos izgatottak voltak, és elfelejtették".

Hogyan lehet pláne nagyWC után elfelejteni kezet mosni, úgy, hogy a konyhába van az illetőnek dolga?

Tényleg én voltam a bunkó?

Ismertek ilyen eseteket? Mit gondoltok erről?

19/L

30

Nyáron megyek Dél-Olaszországba vendégségbe. Melyek azok a hungarikum termékek, amelyek az olaszok számára különlegességnek minősülnek?

3

A Youtubeból hogy lehet meggazdagodni?

Néha hallok ismert embereket, és kiderül, hogy a Youtubeból gazdagodtak meg.
Csináltak vicces videókat, vagy eséseket, mint a Jackassban.
De hogy megy ez?
Most ökörködök egy videóban, sokan feliratkoznak, és kapok automatice pénzt?
Vagy hogy megy ez?

1

Az baj, ha az ördögbe kívánok minden olyan ismerőst, aki meghív a Facebookon ilyen meg olyan játékot játszani?

Ha van ritkán egy óra szabadidőm akkor horgászni megyek, olvasok egy regényt, vagy fórumozok; de buuzi on-line játékot biztos nem fogok játszani!! Vagy én nem vagyok normális? Hülyék ezek? Nincs jobb dolguk? Hát ez max 13 éveseknek való, és van olyan komoly ismerősöm aki 6 félével játszik! Hogy rázzam ezeket le hogy ne sértődjenek meg?

1

Mi a baj van vele ha egy férfi megaláz egy nőt, mért baj ez ha ugyanez fordítva történik miért nem baj?

9

A Párom ex barátnője ismerősnek jelölt a Facebook-on. Ti mit csinálnátok?

Eléggé meglepődtem... Épp be voltam jelentkezve. A páromat nem tudja bejelölni, mert az ő profiljában le van tiltva mind a két ex barátnője. Nem próbált bekavarni sosem és mióta Páromnál lakom, még nem is láttam, pedig a szomszéd utcában lakik. Mire lehet kíváncsi? Ti mit csinálnátok? Írjak neki, hogy minek köszönhetem a jelölését? Visszaigazolni semmiféleképp nem akarom, érthető okok miatt...

22

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!