Találatok a következő kifejezésre: Van jelentősége a bal kezét, bal (2 db)

Van jelentősége hogy a bal kezét, bal lábát kapja be előszőr és szivesebben fordul a bal oldalára a baba?

Esetleg bal kezes lesz? Vagy teljesen véletlen?

Legjobb válasz: Jelek lehetnek, amibõl gondolhatod, hogy bal kezes lesz, de semmi sem biztos. Ha nagyobb rész a bal kezével végez mindent... azzal fog, azzal eszik, azzal fogja meg a ceruzát ha adsz neki, akkor nagy valószínûséggel bal kezes lesz. Nem írtad, hogy mennyi idõs a babád, de még az elsõ évben nem nagyon lehet eldönteni, sõt még változhat is.

Jelek lehetnek, amibõl gondolhatod, hogy bal kezes lesz, de semmi sem biztos. Ha nagyobb rész a bal kezével végez mindent... azzal fog, azzal eszik, azzal fogja meg a ceruzát ha adsz neki, akkor nagy valószínûséggel bal kezes lesz. Nem írtad, hogy mennyi idõs a babád, de még az elsõ évben nem nagyon lehet eldönteni, sõt még változhat is.

A párom megkérte a kezemet, anyagi okok miatt jegygyűrűvel. Így az ő gyűrűje is meg van, hordja is. Vagy nem illik? Meg sok embernél jobb kezén látom, mi a balon hordjuk. Van jelentősége?

Legjobb válasz: Régen volt valami hagyománya a dolognak, ami mára jószerivel kikopott, egy vidéki ismerõsömtõl hallottam róla. Egyes helyeken tán még tartják a hagyományt, szülõktõl, nagyszülõktõl érdeklõdj. Valami olyan volt, hogy azt hiszem esküvõ elõtt balon aztán jobbon, de lehet hogy fordítva. A gyûrût ott hordod, ahol akarod. Én pl a jobb kezemen, a felségem a balján, egyik ismerõsöm pedig a nyakában, mivel veszélyes szerszámokkal dolgozik.

Régen volt valami hagyománya a dolognak, ami mára jószerivel kikopott, egy vidéki ismerõsömtõl hallottam róla. Egyes helyeken tán még tartják a hagyományt, szülõktõl, nagyszülõktõl érdeklõdj. Valami olyan volt, hogy azt hiszem esküvõ elõtt balon aztán jobbon, de lehet hogy fordítva. A gyûrût ott hordod, ahol akarod. Én pl a jobb kezemen, a felségem a balján, egyik ismerõsöm pedig a nyakában, mivel veszélyes szerszámokkal dolgozik.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat!
Hát a kísérõgyûrû az tuti, hogy nem amerikai származású, mert az én szüleim 44 évvel ezelõtt 1965-ben esküdtek , mindketten baromi szegény 6 gyermekes családból származnak és képzeld anyukámnak már akkor volt kísérõ gyûrûje.Hol volt még akkor Amerika.Felvidéki szokás szerint azt tartják, hogy eljegyzéskor bal kézen, a szív-szerelem, esküvõ után a jobb kézen pedig az akarat tarja meg a gyûrût.
A bal kéz gyûrûsujjától egy kis ér vezet egyenesen a szívig, a magyar hagyomány szerint, ezért kell ide húzni eljegyzéskor. Eljegyzik EGYMÁST kölcsönösen, aztán a gyûrûrõl, már mindenki láthatja, hogy foglalt az illetõ. De még nem házas. Vagyis:csak merészebbeknek! Kár lenne a hagyományt elfeledni. A bal oldalunk az érzelmi oldal, a jobb az ész, azért kerül át esküvõ után jobbra.
Akkor mi gaydagabbak vagyunk, mert én köves gyûrût kaptam eljegyzésre, amit a bal kéz gyûrûsujján hordtam. Aztán az esküvõre vettünk karikát. Pontosabban a férjem azt is megvette már az eljegyzéskor, hiszen ugyanolyan, mint a kövesgyûrûm csak kisebb benne a kõ. Esküvõ utántól pedig mind a kettõt a bal kezem gyûrûsujján hordom.
Az eljegyzési gyémánt köves gyûrû amerikai szokás ami kezd begyûrûzni hozzánk is, mint a többi valanetin, és haloowen is. a MAGYAR: hagyomány és szokás az, hogy eljegyzéskor a karikagyûrût húzzák fel a bal kéz gyûrûsujjára és ez kerül át a jobb kézre esküvõkor. A kísérõt általában a gazdagabbak szoktak adni a menyasszonynak.
A kérdező hozzászólása: Nem problémázom:) csak a párom is felvette, ami tök jól esik, és erre gondoltam illik e. Akkor esküvõ után cserélünk ujjat:) köszönöm!
Ja, így már értem a kérdésed. Nekem nem volt eljegyzési gyûrõm, nekem aztán eszembe sem jutott, hogy a párom ilyen hülyeségekre meg faxnikra költse a pénzát, rögtön karikagyûrût vettünk aztán el van intézve. Az megy hogy mi illik mi nem... hát arra meg magasról teszek. Eszedbe ne jusson ilyenen problémázni, akinek meg esetleg nem tetszik az vegyen neked eljegyzési gyûrût! Sok boldogságot.
Eljegyzéskor felhúzzák a jeggyûrût mindketten egymás bal kezére, valamint a kísérõ gyûrût csak a lány kapja általában a középsõ ujjára.Esküvõn aztán a kísérõ gyûrû marad azon az ujjon ahol addig volt és a jeggyûrûk átkerülnek a jobb kézre.
A kérdező hozzászólása: A második válaszolónak: Van az eljegyzési gyûrû, amivel megkérik a nõk kezét, a jegygyûrût pedig az esküvõn húzzák egymás ujjára. Köszönöm a válaszokat!
Most a kérdésed elsõ részét nem értem. Mi az hogy jeggyûrûvel? És hogy az övé is megvan? Mert mivel kéne? És neki miért nem kéne hgoy legyen? bal kézen hordják esküvõ elõtt, jobbon utána.
Szia, Most jegyesek vagytok, egy idõben nem volt kísérõ gyûrû. Karika gyûrûtöket pedig akár azonnal hordhatjátok, hiszen így mind a ketten jelzitek, jegyben járunk. A kezeken van a hangsúly, de ne kérd, hogy pontosan mondjam jobb vagy bal kézen van a jegyes/házas (sajna annyi verziót halottam már)... így jelezték, hogy csak jegyes, már házasok... Sok boldogságot


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!