Találatok a következő kifejezésre: Van hogy kabátot (30 db)

Van hogy olyat kabátot veszek ebben a változékony időben, amit az elején nem tudok összegombolni és a hasam olyankor csak egy vékony pammut felsővel van védve. Most meg nagyon aggódom, hogy árthattam ezzel! Meg lehet ettől fázni, okozhat gondot?

Legjobb válasz: Azt nem tudom hogy okoz e gondot,de ezzel én is így vagyok.29hetes vagyok,és sok ruhám nem jön rám(kabát sem)és ha megyek valahová én is csak 1 pamut felsõt veszek fel,és rá pedig kabátot,amit már nem tudok begombolni,mert nagyon nyomja a hasam.Én is arra gondoltam jó lesz e ez így??De kabát még ilyen idõben kell,viszont alá pulcsit nem tudok felvenni,mert mióta terhes vagyok,rettentõ izzadós lettem...Szerencsére nekem még nem volt ebbõl semmi gond..

Azt nem tudom hogy okoz e gondot, de ezzel én is így vagyok.29hetes vagyok, és sok ruhám nem jön rám(kabát sem)és ha megyek valahová én is csak 1 pamut felsõt veszek fel, és rá pedig kabátot, amit már nem tudok begombolni, mert nagyon nyomja a hasam.Én is arra gondoltam jó lesz e ez így??De kabát még ilyen idõben kell, viszont alá pulcsit nem tudok felvenni, mert mióta terhes vagyok, rettentõ izzadós lettem...Szerencsére nekem még nem volt ebbõl semmi gond..
Ugyanúgy nem fázol meg így sem mint ha nem lennél várandós, csak ilyenkor mindenre jobban odafigyelünk. Ha el tudod takarni a hasidat valami meleggel, akkor bõven elég, nem fázik meg a pocakod és meg is nyugszol tõle. Boldog babavárást!!
Nekem fázni szokott a pocim , ezért inkább begombolom a kabit, mág ha kicsit szorít is. De pl erre jó megoldás lehet egy bandázs, vegyél és vedd fel a pulcsi alá:-) Amúgy nem hiszem, hogy ártasz, úgyis megérzed ha fázol. A babának szabályozva van bent a hõmérséklete.-)
Én vettem egy vastag poncsót, és így letudva a kabátkérdés.Télen a végén már a férjem kabátjait hordtam, mert a posztókabátból bizony kilógott a poci:) Meg egy vastag kötött pulcsi is sokat dob a helyzeten, olyan, ami lehet kicsit régebbi divat szerinti, de nem fázik meg benne a hasam alja.Most épp nem a divat az elsõ, és mivel nem tehetem meg hogy készítsek egy kismama ruhatárat, így ez marad.Jövõ nyáron majd divatozok, most édesanya szeretnék lenni.A babád jó melegben van nem kell félni, de a kint lévõ poci nem az igazi.
Szia , a poncsót javaslom én is , vagy a saját példámból okulva a párod kabátját mellényét.Pár napja nekem is volt egy hasonló problémám amikor temetésre kellett mennem.Csakhogy akármennyire elszántan keresgéltem is egy fekete kabátot , sajnos az XXL es kabát sem ért össze rajtam pedig még csak a 27 hetet kezdtem meg.Felvettem 1 pulcsit helyette , és reménykedtem .A picurnak nem is lett baja voltunk azóta dokinál, csak én betegedtem meg 1 kicsit.Egyszóval annyira vigyázz magadra amennyire a bébi elött .most 1 kicsit hanyagolhatod a divatot.

Az miért van, hogy amikor sietek valahova és az utcán megyek kabátba=tehát éppen hogy melegem van) elkezd fejem iszonyatos módon viszketni. De nem csak a fejem hanem az egész testem. Miért?

Legjobb válasz: Vagy az izzadság miatt, vagy talán felerõsödik a bõrhöz közel lévõ hajszálerekben a vérkeringés, ez okozza a viszketést.

Vagy az izzadság miatt, vagy talán felerõsödik a bõrhöz közel lévõ hajszálerekben a vérkeringés, ez okozza a viszketést.

Szerintetek nem veszik észre 25 hetesen kabátban a hasam, vagy más oka van, hogy nem adják át a helyet?

el?ször bosszankodtam, hogy mindenki bunkó, de már kezdek elbizonytalanodni, hogy lehet, hogy csak nem vesznek észre?

Legjobb válasz: 09:44 es vagyok! most olvasom a linket. Borzalmas! Így csak az vélekedik, aki nem volt még terhes! Igen a terhesség nem betegség! De mondjuk nyáron a 35 fokban ájuldozás határán, leesik a cukor a vérnyomás, milyen emberek vagyunk, miért nem figyelünk a másikra? Csak az önös érdek! Csak én! Gratulálok magyar emberek! Gusztustalan! Tényleg igaz, hogy a nem terhes embereknek is van bajuk és gondjuk, esetleg betegek fáradtak, de azért ne hasonlítgassuk már össze! Mégis mibõl tartana egy kedves gesztusz?

09:44 es vagyok! most olvasom a linket. Borzalmas! Így csak az vélekedik, aki nem volt még terhes! Igen a terhesség nem betegség! De mondjuk nyáron a 35 fokban ájuldozás határán, leesik a cukor a vérnyomás, milyen emberek vagyunk, miért nem figyelünk a másikra? Csak az önös érdek! Csak én! Gratulálok magyar emberek! Gusztustalan! Tényleg igaz, hogy a nem terhes embereknek is van bajuk és gondjuk, esetleg betegek fáradtak, de azért ne hasonlítgassuk már össze! Mégis mibõl tartana egy kedves gesztusz?
*3 válaszoló
A kérdező hozzászólása: ezt nem is vitatom, de nem lehet rosszul mindenki.
szia! Neveltetés, ennyi. Más példa egy kicsit, de az elv ugyanaz..Nyáron vonatoztam, 15-16 évesek ültek elõttem, felszállt papi, mami, alig bírtak menni. A fiatalok felálltak, mosdóba mentek, vitték minden cuccukat, mamika, papika leült, erre a kedves fiatalok visszaértek, és olyan hangon beszéltek a házaspárral, hogy én szégyelltem magam helyettük...pedig én sem vagyok egy nagy öreg a magam 23 évével. Most, hogy kismama vagyok, szerencsére nekem sem kell tömegközlekednem, de egy biztos, én úgy fogom nevelni a kislányunkat, ahogy engem neveltek a szüleim, és õ is tudni fogja, hogy mit illik, és én is nyitottabb szemmel járok...Ennél többet nem tudok tenni, de azt hiszem ez is valami.
A link szörnyû!Hogy lehetnek ilyen taplók az emberek?Én 7 hónapos terhes voltam, amikor nagy nehezen átadták a helyet.Leültem, a következõ megállónál felszállt egy 40 év körüli nõ és közölte, hogy adjam át a helyemet neki, mert õ nagyon fáradt.Mindez nyáron történt, hatalmas pocakkal.Úgyhogy észreveszik hidd el, csak ennyire bunkók az emberek.
Mondjuk én általában reggelente utazom, amikor nem hinném, hogy mindenki hullafáradt az egész napos melótól! És mégis ez a helyzet!
egyébként mi ez a hülyeség, hogy aki feláll az áldozatot hoz a másikért! Talán aki feláll, annak a helye ki van bérelve? Vagy rá van festve, hogy csak fáradtaknak? Vagy nem észreveszõsöknek?
kabátban télen (januárban szültem, kb, december elejéig jártam tömegközlekedéssel) senki sem látta rajtam, hogy terhes vagyok. A kabát torzít, nem vevõdik észre, én tudtam, hogy nem látják, nem is csináltam belõle dolgot. Nem voltam az a nagy másokelévágós típus, egyedül gyerekkocsival szoktam tolakodni, hogy az elsõk között szállhassak fel, mert különben nincs helyem feltenni a babakocsit.
Nem akarlak elkeseríteni, de sajnos olyan világot élünk, hogy senki nem foglalkozik a másik gondjával, bajával (tisztelet a kivételnek). Nem csak terhesen fognak fellökni, vagy hagynak ácsorogni a buszon, ha megszületik a babád, a babakocsit is képesek lesznek fellökni, és általában ha kerülni kell a járdán valakit, neked kell majd félreállnod. Felháborító, néha dühöngök én is, van mikor be is szólok ha nagyon bunkó valaki.
Soha nem felejtem el, amikor egyszer egy tömött buszon utaztam és szintén nem adták át a helyüket a "nagyon fáradt utasok" egy kismamának, és egyszercsak hatalmasat fékezett a busz és a kismama elesett (meg még mások is), beverte a pocakját és csak sirt, hogy mi lett a babájával.Szörnyû élmény volt.Igazatok is van!Nehogy átadjátok a helyet!Annyi primitiv, unintelligens van ebben az országban, és még csodálkozunk hogy itt tartunk.
Én amikor terhes lettem eldöntötem, hogy ilyenen nem húzzom fel magam.Amikor valaki át adta a helyet vagy elöre engedett valahol vagy megállt egy autó a zebránál akkor már jó napom volt.De 28.-dik hétig dolgoztam, már látszodott a pocakom amikor egy iszonyú búnkó, köcsög vevõ kiakasztott úgy hogy a raktárba rohantam be bögni.Most is felhúzom magam rajta ha vissza gondolok rá.Ha arról van szó, hogy adják át a helyet mondjuk terhesgondozáson simán szólok(ahol mondjuk apuka halál nyugodtan terpeszt a széken).
Nekem szerencsém van ezzel, általában autóval járok, vagy a férjem visz, nem kell buszon, bkv-n utaznom. Amíg Budapesten laktunk és tömegközlekedtem, addig igyekeztem figyelmes lenni a kismamákkal. De csak a kismamákkal. Legszívesebben lerúgtam volna az ötvenes szatyrokat, akiken kiló festék, szõrmebunda és affektálva nyafog, hogy a mai fiatalok... De már nem csak a tömegközlekedésnél figyelmetlenek az emberek, nekem rendszeresen a boltban akarják nekitolni a kocsit a pocakomnak. Komolyan, kész kommandózás a bevásárlás, hogy ne fusson nekem egy neveletlen kölyök se, ne toljanak nekem bevásárlókocsit, ne lökjenek fel, hogy vehessenek a 6 Ft-os zsömlébõl, ne könyököljenek le... Az egész társadalmunkra jellemzõ lett a "dögöljön meg a szomszéd tehene a lovával együtt" mentalitás. Elszomorító.
Sajnos ez általános jelenség. A terhesség alatt sem figyelmesek, és a kisbabás anyukákkal sem. Egyszer a 3 hónapos kislányommal 2 órát vártam a vérvételnél, mert 8 öregasszony is bement elõttem, aztán kijövetel után megálltak fél órát traccsolni, akkor már nem volt sürgõs... Ja, amikor már 2 gyerekkel álltam sorban (egy két hónapos a babakocsiban, és egy 3 éves), akkor is beálltak elém, és amikor figyelmeztettem, hogy én is oda várok, megkérdezte, hogy nem szégyenlem-e magam, hogy egy idõs asszonyra rászólok? Mondtam, hogy szégyellje õ magát, hogy 2 pici gyerek elé beáll... Ez van, lányok. Egyébként a linkben gusztustalan az a válaszoló, aki azt írta, hogy mit érdekli õt egy idegen ember idegen gyereke. Remélem, vele is így lesz egyszer, és megtapasztalja majd a hozzá hasonló "kedves" emberek "figyelmességét"... Idióta.
30 eves 28hetes km vagyok. nekem nem adjak at a helyet, de nem is kell!!!! viszont 18 eves koromban volt egy balesetem es combcsonttoresem lett. sajnos az egyik labam rovidebb mint a masik, de nem latszik a jarasomon hisz sokmindennel korrigalni lehet. azert hozom ezt ide fel, mert a baleset utan amikor ismet buszozni kezdtem, volt joparszor hogy ott alltak es magyaraztak hogy adjamat a helyet. en nem tudtam sokaig allni, annak is orultem hogy jarni tudok, de kerdezem en miertis kell nekem errol beszamolni annak aki a helyert visitozik? sok osszetuzesem volt ebbol kifolyolag hogy tanulo vagyok en nem vagyor faradt stb... de honnan tudjuk hogy aki ul annak eppen mi a baja?? szerintem ha valakinek valaire szuksege van, igenis szoljon mert szobol ert az ember!
Sziasztok! Én ma a dokinál voltam (EKG).36hetes terhes vagyok, borzalmas vagy a hasam, elõtte voltam vérvételen enni sem tudtam semmit... A lényeg nagy pocakkal álok, 1pólóban mert volt vagy 30fok benn, senki meg nem kérdezte volna hogy le-e ülnék. Valamint megszédültem és senki de senki nem kérdezte volna meg hogy jól e vagyok, egy 70-80éves nénike ültetett le a helyére pár percre még jobban nem lettem...
13:34-nek mi az hogy szóljon, ha valamit akar?Abból indultunk ki, hogy nem látják az emberek a nagy pocakot?Szólnom kéne hogy terhes vagyok, mert szerinted dinnyét loptunk? A 19 éves lányhoz pedig csak annyit, hogyha valaki minden reggel olyan, mint aki sza.. reggelizett, ne csodálkozzon hogy ennyi baja van.
Én 20 hetes terhes vagyok és nekem sem adják át a helyet.Bár nem nagyon látszik hogy terhes vagyok., valamicske azért igen.De sajnos ilyenek az emberek.Én sajnos beteg vagyok vele és fájdalmaim vannak még sem adják át a helyet.Vegyél fel olyan kabátot amibe jobban látszik a hasad és ha szerencséd van találsz egy olyan emberkét aki figyelembe veszi az állapotodat.Bár én is nagyon féltem hogy meg ütnek a buszon ezért inkább sétálni szoktam ha sokan vannak és tudom hogy nem nagyon férek el.Inkább elkerülöm hogy baj legyen.Gratula a babához.
azért ne vegyük az összes embert egy kalap alá, lehet hogy valaki épp nem terhes és nem látszik rajta de borzalmasan rosszul van. én személy szerint vérnyomás beteg vagyok és van hogy azért nem állok fel a helyemrõl mert nem tudok, pedig már le is kéne szállnom.ettõl függetlenül 10bõl 9szer átadom a helyem.
A kérdező hozzászólása: :) van aki átesik a ló túloldalára és fent hordja az orrát, persze nem szabad ebbe a hibába se esni. egy fotót megért volna a felirat, meg ahogy a kocsik állnak.
Én is mindig a babámat féltettem egy esetleges hirtelen fékezéstõl. Engem nyáron az óriáshasammal sem vettek észre. Szerintem bunkóság. Engem eleve gyerekkorom óta így neveltek, hogy adjam át a helyem. Ma meg észre sem vesznek. A 40-60 közötti NÕK adták át egyedül ha épp észrevettek, azért elgondolkodtató. Valszeg õk tudják mit jelent ez.
A kérdező hozzászólása: hát igen, nyáron már tuti nem lehet nem észrevenni. akkor csak sokan a "terhesség nem betegség" elvén ücsörögnek tovább, gondolom. lehet, hogy egész egyszerûen csak helyet kéne ilyenkor kérnem, csak sose voltam az a típus, aki bármilyen szívességet kért. mindjárt nézem a linked is.
Mikor kismama voltam, még a bõszen kalimpáló kiscsaj is a pocakomba ütött, és annyit sem mondott, hogy bocsánat. Meg többször nekem is jöttek. (hozzáteszem ez a 160cm-el végigkíséri az egész életemet). Én nem buszoztam, viszont boltokban soha nem engedtek elõre az óriási sorokban a pénztárnál. Egyszer egy eladó kérdezte meg, hogy elõre vigyen-e, csak legyintettem, mondtam, hogy elvagyok (akkor épp nem voltam rosszul). Persze ezt az emberek meg sem hallják. Nem gyõzik a plafont nézni. Ha kismamát látok, mindig elõre engedem. De ne aggódj, ha a pici babáddal állsz majd a 120méteres kasszasor végén, üvölt a gyerek, mert éhes, kakis, nyûgös, akkor is max a pénztáros fog hátra kiabálni, hogy a babával engedjenek elõre. Nálunk így szokott lenni a helyi SPAR-ban. Szóval ennyit az emberekrõl... elkeserítõ, de ez van...
A kérdező hozzászólása: most elolvastam: ezek szerint ez van néhány ember fejében. valóban elszomorító. Ez a teljes beleérzõképesség és segítõkészség (jólneveltség) hiánya. Õ valóban csak akkor tudja meg, hogy mirõl beszélünk, amikor egyszer õ is hasonló szituációba kerül.
Szia! Én 27 hetes km vagyok, és nekem sem veszik észre... Nem várom el, de udvariassági tesztként érdekes. Tegnap voltam a párommal fülészeten - 1 órát álltunk a váróban (kabát nélkül!), míg sorra került - ott sem látták. Ha kigombolod a kabátod - akkor sem történik semmi - én már azt is kipróbáltam ;)
A kérdező hozzászólása: Az a rossz, hogy mindig felidegesít a dolog. (az elvek miatt) Ugyanakkor nagyon úgy tûnik, hogy ez ellen tehetetlenek vagyunk. Valahogy át kell vészelni ezt a pár hónapot, akár megvárni több buszt is, míg az egyik nem lesz tömve. Aztán nekünk tanulva mások hibájából, késõbb nyitott szemmel járni, nem bambulni, hogy mi már a figyelmesek táborát erõsíthessük.
Basszus olvasom a linket, nagyon durva :( én 16 hetes vagyok.Ha 5 percnél többet kell ácsorognom, akkor rosszul leszek, ájuldozok.Igaz próbálom kerülni az ilyen helyzeteket, postát, vásárlást a párom intézi.Még jó is ez így, most hogy olvasom mennyi antiempatikusak az emberek :( mondjuk a múltkor a 80 éves nagyanyámnak sem adták át a helyet a kórházban.Azon még jobban kiakadtam.
A kérdező hozzászólása: még annyit, hogy mivel az esetek többségében minden jármû tömve van: én terhességem elõtt sokszor állva utaztam, mert azt tartottam szem elõtt, hogy másnak fontosabb lesz leülni. (tényleg csak akkor ültem ha bõven volt még hely) Akkor is végignéztem hasonló szitukat külsõ szemlélõként. Nem vagyok az a beszólogatós típus, de néha kedvem lenne/lett volna hozzá.
Kedves Kérdezõ! Jókat írsz, de ez semmi más csak megalkuvás, bocsi nem rossz értelemben írom ezt! A legdühítõbb, mikor vársz a sorodra, hogy felszállhass egy buszra, ami majdnem üres, direkt elédvágnak, legfõképp mami-papik, nehogy már te szállj fel elõbb, és mire odaérsz, már hoppon maradsz. Sajna abban igazad van, hogy nem tudjuk a világot megváltoztatni, pedig olyan jó lenne, olyan sok a buta, sötét ember, fõleg ilyenek terén!
Ne bosszankodj velem is így volt még 37 hetesen is! Senki nem adta át a helyet egész terhességem alatt. Kivéve egyvalakit akire a férjem rászólt, hogy álljon fel mert nagyon rosszul voltam. Magyar mentalitás hát ez van, nem tudsz vele mit csinálni :( És szó sincs arról, hogy nem veszik észre! Dehogynem, észreveszik csak elfordítják a fejüket mintha nem látnák, ezt már megfigyeltem. Undorító. 22/L
A kérdező hozzászólása: nem mondom, hogy nem adják át: volt rá példa EGYSZER akkor még csak 18 hetes voltam, meg is lepõdtem, hogy már látszik. akkor nagyon jól esett, tulajdonképpen csak 2 megállót mentem, de úgy pattant fel egy fiatal férfi!(általában õk szoktak olyan bambák lenni, de õ tuti nem elõször látott terhes nõt:) ), hogy nem utasítottam vissza. látszott rajta, hogy õt is jóérzéssel tölti el, hogy figyelmes lehet. Ezt meg is jegyeztem magamnak, csak azóta nem tudok sajnos ilyen jó példákat felsorolni.
Sziasztok! 39hetes kismami vagyok, éppen a múlthéten történt velem egy hasonló dolog. NST-n voltam, persze annyian voltunk, hogy ülõhely nem volt. Már erõs jóslókkal mentem be, tényleg alig bírtam állni, ráadásul a hólyagom is tele volt, ( mert friss vizeletet kell mindig adni ) plusz a kislányom össze-vissza kalimpált a pocimban. Neki támaszkodtam a falnak, majd össze rogytam annyira fájt. Az arcom is eltorzult...Szinte az öszses kismamának ott volt a férje, egymás mellett ültek. Látták, hogy milyen fájdalmaim vannak ( apukákra gonolok ) de egyiknek sem jutott eszébe, hogy átadja a helyet. :S Én meg nem vagyok az a tipus, aki helyért kuncsorog, inkább szenvedtem tovább. Majd mikor kijött a szülésznõ, õ kérdezte, hogy mi van velem, olyan sápadt vagyok, talán rosszul vagyok, miért nem foglalok helyet? Mikor ezt kimondtam egybõl fel állt a mellettem ülõ apuka. Na errõl ennyit....Ma megyek megint NST-re amúgy, remélem nem lesznek jóslóim ma...
Link: húúúúú, érdekes. Szerencsére nem kellett tömegközlekedést használnom, így errõl nem tudok mit mmondani. De boltban, postán, orvosnál is elõreengedtek. És ettõl igen zavarba jöttem.....mert mondjuk álltak tizen a sorban és a tízbõl tényleg csak ketten engednek elõre és én pont kifogom a sor elején álló kedves embert, de a többi nyolc...jó, hogy nem lincseltek meg. Na, ezért zavart igazán. Én viszont pont azt vettem észre, hogy a férfiak sokkal elõzékenyebbek voltak, pedig ugye a nõk tudják milyen is azt a pocakot cipelni. Nagyon vegyes, ki hogyan viszonyul ehhez a dologhoz. Mert valóban, a terhesség nem betegség, de mikor már vizesedik a boka, nyomja a baba a hólyagot, a levegõvétel is nehezen megy, akkor minden pici segítség és keves gesztus nagyon jól tud esni.
10:11-es vagyok, javítanék: NEM csak magyar mentalitás! Terhesen kint voltam Spanyolországban, vonattal kellett utazni egyik városból a másikba. Természetesen mindenki a cuccát a legalsó polcra pakolta, így csak a legfelsökön volt hely. A csomagom 15 kg-t nyomott, hatalmas volt. És komolyan mondom mindenki meredezett szemekkel végignézte ahogy nagy hassal megpróbálom felküzdeni a legfelsö polcra a csomagomat. 158 cm vagyok, senki meg nem kérdezte volna, hogy segíthet-e, pedig a nyelvet is beszélem. Amikor metróval mentünk, ugye Barcelonában nincs mozgólépcsö és baromi sok lépcsöt kell megmászni, ott sem segített senki, inkább odébblöktek. Szóval ez alapvetö EMBERI VISELKEDÉS!!!!:(
10.18as vagyok Csak még egy dolog: bocsánat ez viszont "kismama-ellenes" mert valóban, na..... Írás a kocsiablakon: "KISMAMA VAGYOK NAGY POCAKKAL KÉREM NE ÁLLJON KÖZEL AZ AUTÓMHOZ MERT NEM TUDOK BESZÁLLNI" Szóval rá oda kell figyelni, DE: õ annyira ráállt az én autómra (amirõl ordít, hogy kisbabás - matrica, gyerekülés, stb) hogy a lányomat úgy kellett bepréselnem az ülésébe, közben kétszer jól bevágtam szegény fejét az ajtóba. Õ egy cseppet sem figyelt......pedig ha oda-vissza mûködik a dolog, lehet, hogy nem lennének olyan vélemények, mint amiket a linkben olvashatunk (ha esetleg magadra ismersz, igen ez a pécsi Tesco volt a 6-osnál......)
Én 15 hetes terhes vagyok, van egy kis pocakom, de annyira még nem látni. Megmondom õszintén, hogy a buszon felszálláskor igyekszem mindíg elõrre kerülni, van, hogy tolakodok is, hogy le tudjak ülni. Nagyon sokat vagyok rosszul, fõleg ha utazok. Napi 9-10 órát dolgozom, egy gyorsétteremben, és igen, örülök ha leülhetek munka elõtt egy kicsit, mivel a munkahelyemen nem lehet. Aki pedig nem adja át a helyet (nagy pocakosnak), vagy csak nem akarja észrevenni az nagyon rossz ember... Gondoljon bele abba, ha az õ anyukájának nem adják át a helyet (amikor terhes volt vele), és vele történik valami?! Na akkor mi lenne most a véleménye, ugyanis nekem 3 évesen így tört ki az elsõ két fogam. Nem adták át a helyet. Szóval megvan errõl az emberekrõl a véleményem. Én mindíg átadtam a helyemet.


7 hetes kislányomra milyen kabátkát vagy overál félét adjak rá, ha olyan tokája van hogy nem tudom teljesen begombolni, bezipzározni rajta a rucikát? .

Ha meg nincs teljesen begombolva,akkor meg szem magaságig beletornázza magát,és üvölt.persze nekem is kényemetlen lenne.van valami megoldásotok,praktikátok?? Jön a hideg,és egyszer?en nem tudom mit vegyek neki

Legjobb válasz: Vegyél overalt és ne 2 számmal nagyobbat, hanem olyat ami passzol, akkor nem tud belecsúszni.

Vegyél overalt és ne 2 számmal nagyobbat, hanem olyat ami passzol, akkor nem tud belecsúszni.
Annyira édes ez a kérdés!:) Elképzeltem a "kistokást". Szerintem ne túl nagy overallt vegyél, viszont vannak olyan hosszú ujjú bodyk, amik garbósak és én anno vettem olyan polár anyagból babasálat, ami egy háromszög alak, hátul patentos vagy tépõzáras, így a nyaka mindig melegben volt.
Ez a legaranyosabb kérdés amit eddig itt láttam :)

Van egy hivatalos tűzoltók által használt kabátom (nem loptam, ajándék volt), felvehetem én azt utcán, motorozáshoz, anélkül, hogy bármi problémám akadna belőle?

Rajta van hátul, hogy Tűzoltóság, oldalt Budapest címere, előlről a névtáblát levettem.

Legjobb válasz: Nekem BKV-s kabátom van, ha éppen az volt a kéznél és csak elszaladtam valahova akkor azt vettem fel. Azon felül, hogy köszöntek és az ellenõr nem kérte a jegyemet, nem volt belõle semmi baj. Tudom más kategória, de nem lesz bajod belõle. Az más kérdés, hogy én azóta már hivatalosan is kaptam BKV-s kabátot, mert ott dolgozom. Tehát a megoldás, légy Te is tûzoltó :D

Nekem BKV-s kabátom van, ha éppen az volt a kéznél és csak elszaladtam valahova akkor azt vettem fel. Azon felül, hogy köszöntek és az ellenõr nem kérte a jegyemet, nem volt belõle semmi baj. Tudom más kategória, de nem lesz bajod belõle. Az más kérdés, hogy én azóta már hivatalosan is kaptam BKV-s kabátot, mert ott dolgozom. Tehát a megoldás, légy Te is tûzoltó :D

Miskolcon van nem túl drága kismama (ruhás) boltot? Vasárnap voltam Mc-on, és nem akartam elhinni, hogy sem a Severbe, sem a Takko-ba, sem a C&A-ba nem találtam kismama kabátot és nacit télre.

Ha valaki tud kismama boltot,ami aránylag olcsó is,az kérem segítsen,mert jön a tél,és nincs egyáltalán téli kabátom!!A kínaiban nézegettem,lenne is rám kabát,de csak olyan ami most jó,a pocim viszont pont télen fog n?ni.Kismama naciból is csak 2-t tudtam venni,mert csak 2 fazonú volt.5 kínaiból csak egyben volt kismama nadrág itt Tiszaújvárosban,és kismamabolt pedig egyáltalán nincs.

Legjobb válasz: Szia! Szombathelyen hasonló problémával küzdök én is, annyi különbséggel, hogy már kabátra nem lesz szükségem, mivel december elején szülök, és addig anyunak egy bõ fazonú kabátjában elleszek. Ellenben nadrágot én is csak turkálóban és baba-mama biziben tudok vásárolni. Olyan sincs?

Szia! Szombathelyen hasonló problémával küzdök én is, annyi különbséggel, hogy már kabátra nem lesz szükségem, mivel december elején szülök, és addig anyunak egy bõ fazonú kabátjában elleszek. Ellenben nadrágot én is csak turkálóban és baba-mama biziben tudok vásárolni. Olyan sincs?
fúúú, egy téli nadrág meg egy kabát nekem is kellene legalább. Tiszaújban én sem találtam semmit, még csak baba bolt sem igazán van. Miskolcban reménykedem. de a H&M nem lesz túl drága? a sétálón emlékszem egy kismama boltra, a villanyrendõrtõl feljebb volt egy nagy papírírószer, igaz már azóta elköltözött, de a köv. kapulajban volt egy kismama és moletti. majd még oda is benézhetsz!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget :)
A kérdező hozzászólása: Itt tiszaújvárosban nem foglalkoznak kismama ruhákkal.Úgyhogy muszáj leszek Miskolcon nézni, az van hozzánk a legközelebb.
H&M-be nézd meg, ott nem voltál?A C&A mellett van :) ) Ott végre, nagyon sok kismama ruha van, van egy "külön rész", ahol kismama ruhákat lehet kapni.Ez hátul van a gyerekruháknál, meg fogod találni.Sajnos mikor én voltam várandós(2éve), akkor még nem volt ott ilyen, csak 1-2 kismama ruha volt.Hogy konkrétan lesz a kabát, azt nem tudom, (reméljük), de ruha sok van, és sok akció is szokott lenni erre a ruhákra is. A Takkoba is szokott pedig lenni, nem kérdeztél rá?Lehet még nem kaptak árut.Tesco, auchan, itt is sok kismama ruha van, szerintem oda is érdemes elmenni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ utolsó :) Meg fogom nézni mindenképp, mert szükségem van ruhára :)

Van egy bõr kabátom, ami már nagyon régi. Annyira hogy foltokban repedezik, pereg le róla a bõr. Nagyon kedves nekem (és drága is volt, egy új is drága lenne), szeretném a látható helyen lévõ apróbb foltokat "eltüntetni" Lehetséges ez?

Legjobb válasz: Ha már foltokban mállik szét azt nem nagyon lehet javítgatni. Ott az adott darabot lehet cserélni, azaz szétbontani és a fél kabátot cserélni, de az nem biztos hogy anyagilag kifizetõdõ dolog. Én 10 éve használom a bõrkabátomat mint átmeneti kabát, de elég sokat kentem ápolószerrel, így csak meg van kopva a vállainál.

Ha már foltokban mállik szét azt nem nagyon lehet javítgatni. Ott az adott darabot lehet cserélni, azaz szétbontani és a fél kabátot cserélni, de az nem biztos hogy anyagilag kifizetõdõ dolog. Én 10 éve használom a bõrkabátomat mint átmeneti kabát, de elég sokat kentem ápolószerrel, így csak meg van kopva a vállainál.
Ha igazi nappa bõr akkor nem kellene töredeznie, max csak kopnia. Mennyire volt drága és hány éves? Lehet jobb lenne venni egy újat, akciósan 40 körül már hozzá lehet jutni egy olyan darabhoz ami legalább 10 évet kibír külön kezelés nélkül is. Ha igazi bõr vidd el egy bõrdíszmûveshez, vagy olyan helyre ahol festést, javítást vállalnak. Kérdezd meg, hogy megéri-e vele foglalkozni.
Sehogysem, sajnos. Ez a kabat kukaerett.

Hol találok leértékelt tavaszi kabátokat? Most, hogy jön a tavasz gondolom nem igazán vannak leárazva, de nem akarok sokat költeni rá. Van valami ötletetek?

Kecskeméten,Pesten megtalálható helyeket irjatok légyszi! :)

Legjobb válasz: Szerintem nézz körül pár helyen!Barátnõm az Invázió nevû ruha boltban vett egy leértékelt kabátot!Pontosan nem tudom nekd megmondani az értékét de olyan 5-6ezerrõl értékelték le 1-2-ezerre!És ezek nagyon jó márkák.:)

Szerintem nézz körül pár helyen!Barátnõm az Invázió nevû ruha boltban vett egy leértékelt kabátot!Pontosan nem tudom nekd megmondani az értékét de olyan 5-6ezerrõl értékelték le 1-2-ezerre!És ezek nagyon jó márkák.:)
Szia, a Terranovanak vannak outlet-ei, en mindig talalok ott valamit!
A kérdező hozzászólása: kösziii

Próbálta már valaki a Dylon fekete színmegújító kendőt? Van egy kedvenc téli kabátom a gond vele hogy az évek folyamán egészen kifakult és nem tudom hogy ha kimosom ezzel a termékkel valamelyest élénkebb lesz e színe.

Legjobb válasz: Miután a télikabátod anyagát nem adtad meg , csak találgatni lehet. Általában ezek az utánszinezõ megoldások nem adnak tökéletes eredményt , de sok esetben használhatók. Ha a kabátod gyapjú , vagy más természetes szálasanyagból készült ,akkor bátran vágj bele . Ha szintetikus (pl.: poliészter,poliamd stb.) akkor nem tudom jószívvel ajánlani .

Miután a télikabátod anyagát nem adtad meg , csak találgatni lehet. Általában ezek az utánszinezõ megoldások nem adnak tökéletes eredményt , de sok esetben használhatók. Ha a kabátod gyapjú , vagy más természetes szálasanyagból készült , akkor bátran vágj bele . Ha szintetikus (pl.: poliészter, poliamd stb.) akkor nem tudom jószívvel ajánlani .
Nekem volt két fekete farmerom amit már nem tudtam felvenni, mert kibarnult egy-két helyen. Kimostam Dylon Fekete Színmegújítóval. 2 tasak volt egy dobozban. Egy tasakkal mostam ki két farmert. Végülis jó lett, mert fel lehetett venni a farmerokat, de csak rövid távra. Már megint barnul a farmer néhány használat után, így most elhssználom a második tasakot is. Bõrömet nem fogja meg. Arra jó volt, hogy amíg nem találtam farmert méretben túléljem valahogy.

Hogyan lehet vasalni műbőr kabátot? Kissé gyűrött, hetek óta lóg a vállfán pedig, hordtam is már, de még mindig gyűrött, főleg az ujja. Egyébként bélése is van, de elég vékony anyag.

Legjobb válasz: tegyél egy vastagabb törölközõt a kabátra és úgy menj rajta végig (elõször egy kis, nem látható helyen próbáld meg, hogy lesz-e valami baja)

tegyél egy vastagabb törölközõt a kabátra és úgy menj rajta végig (elõször egy kis, nem látható helyen próbáld meg, hogy lesz-e valami baja)
A kérdező hozzászólása: Köszi, én is arra gondoltam, csak hátha van valami biztosabb módszer is, azért kérdeztem:) De valószínûleg ez lesz a vége.
A kérdező hozzászólása: A vasalás nem segít:( Egyéb módszert nem tud valaki? Langyos vízbe is belemártottam már, de nem nagyon hatott.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!