Találatok a következő kifejezésre: Van hogy 2hetes babám (4 db)

Normális, hogy 2hetes babám van, hogy 2óránként kéretőzik cicre és ki szívja a 70-80 (olykor 100) ml-t? De van, hogy 5órán át nem kér enni. Ez úgy néz ki, hogy egyszer elalszik, akkor ilyen sokáig alszik.

ezt most jól megfogalmaztam, de remélem értitek, mi a gondom, igény szerint etetem, szépen visszanyerte születési súlyát, gyarapodik, minden rendben, csak furcsa, hogy 4-5 órán át megvan kaja nélkül. átlag 6-7x eszik egy nap... 57cm és 3730g amúgy.

Legjobb válasz: igen, normális, nehogy felébreszd, amikor alszik.

igen, normális, nehogy felébreszd, amikor alszik.
A kérdező hozzászólása: eszem ágában sincs ébreszteni... köszi, azért megnyugodtam..
teljesen normális!
persze, hogy normális, hagyd aludni nyugodtan, ha éhes igény szerint etesd meg

Van hogy a 2hetes babám csak 4*-5* szopik egy nap mondjuk akkor rendessen bekajál. Fent van sokat de néha 4-5órát is alszik és az éjszaka is 6 órán át átálussza az éjszakát viszont a sulya szépen megy! Változtassak valamit?

Azt mondják ébresszem meg 2-3óránként szopni de akkor csak nyügös és el sem fogadja a cicit ugy mint mikor ? ébred. Szerintetek? Jah és nem sárga. Normális h enyit is tud aludni egyfolytába?

Legjobb válasz: Szia!Az én lányom is 2 hetes õ is végigalussza az éjszakát és nappal 2-3 óránként ébred enni.A doktornõ és a védõnõm azt mondta nem szabad felébreszteni majd õ jelez ha éhes.A fontos,hogy szépen fejlõdik és kiegyensúlyozott.

Szia!Az én lányom is 2 hetes õ is végigalussza az éjszakát és nappal 2-3 óránként ébred enni.A doktornõ és a védõnõm azt mondta nem szabad felébreszteni majd õ jelez ha éhes.A fontos, hogy szépen fejlõdik és kiegyensúlyozott.
Nem szabad felébreszteni!!! Az én kisfiam most 8 hetes, és hasonlóan eszik õ is mint a tiéd. Én az elsõ hetekben megijedtem, hogy miért alszik ilyen sokat, és miért nem eszik sûrûbben. Ezért elkezdtem 3 óránként ébresztgetni. Szörnyû volt! Szegény azt sem tudta, hogy mi van, és a nap végére teljesen "kikészült". Mondta a doki és a védõnõ is, hogy ezt nem szabad csinálni! Azóta akkor szopizik, amikor jelzi, hgy éhes. Ez általában 4 óránként van. Viszont éjszaka 8-tól 5-ig alszik, és akkor sem költöm fel. Nagyon szépen gyarapszik, és nagyon kiegyensúlyozott baba. :)
Szerinetm a legnagyobb marhaság olyan tanácsot adni, hogy ébreszd fel , mert ennie kell. Gondolj bele, legszebb álmodból ébresztelek, hogy gyere kajálni! Szerinted mennyire volnál éhes mondjuk reggeler? :) )) Tudom nekem is ezt mondta a védõnõ én pedig nem tettem. Most 19hós már a kisfiam, van rendes napirendje, de kicsinek is akkor és annyit szoptattam ahogy õ kívánta! /hetesen óránként is, mert akkor így kívánta. (elég fárasztó volt, de 1hét alatt visszaállt a régi rend)Most azzal zsibbaszt a védõnõ, hogy miért 9-kkor reggelizik a gyerek, akkor már a tízórai ideje van lassan, keltsem fl korábban. Ki kellett ábrándítanom: nem tudom korábban ébreszteni, MERT ENGEM IS A GYEREK KELT! :) )))) Szóval ahogy a picid kívánja úgy csináld szerinetm. Boldog babázást!
Én egyszer próbáltam ébreszteni, de hiába, mert nem evett semmit, és utána csak 2 óra nyûglõdés következett. Na soha többet nem csináltam ilyet :)
Csatlakozom az elõttem szólókhoz.Az én lányom, ma már 2 és fél éves, nagyon pici koraszülött baba volt(800 gr), nem is nagyon akart hízni az elején, ezért a védõnõ mondta hogy ébresszem éjszaka is enni, mert nem fog hízni.Én hülye megtettem, az eredménye az lett, hogy többszöt is úgy félrenyelt, hogy alig bírtam kirázni szegénybõl a kaját.Mondtam is a védõnõnek hogy alvó állapotomban én sem tudok enni:) Úgyhogy hagytam akkor kelni és enni amikor Õ akart, és így szépen elkezdett hízni is.

Babám 2hetes, és fürdésnél valamint öltöztetésnél tüsszög, fázik? Vagy még tisztul, merthogy azt mondták a tüsszögés azért van. Mit tegyek, hogy ne fázzon?

Valamint rettegek,hogy megfázik,mert mindenki ezt szajkózza,hogy majd kapok ha beteg lesz,és már túlzás az aggódásom?Ez ellen mit tehetek?

Legjobb válasz: tehát tüsszög és a kérdés az hogy fázik-e? nem feltétlenül de attól hogy egy percig csupaszon van nem fázik meg... készitsetek elõre oda mindent akkor gyorsabb lesz a fürdetés utáni rész. mindenki azt szajkózza: tegyél rá ... nem kell velük foglalkozni a baba nem cukorból van semmi baja nem lesz. az õ bõrének is kell levegõznie nem kell állandóan bugyolálni... ne törödj másokkal hallgass a szivedre

tehát tüsszög és a kérdés az hogy fázik-e? nem feltétlenül de attól hogy egy percig csupaszon van nem fázik meg... készitsetek elõre oda mindent akkor gyorsabb lesz a fürdetés utáni rész. mindenki azt szajkózza: tegyél rá ... nem kell velük foglalkozni a baba nem cukorból van semmi baja nem lesz. az õ bõrének is kell levegõznie nem kell állandóan bugyolálni... ne törödj másokkal hallgass a szivedre
Kisfiam születésétõl legalább 10 hós koráig nagyon sokat tüsszögött, pedig nem is volt beteg egyszer sem.Úgyhogy nyugi. Irritálhatja a finom porszemcse, amik törölközés, pelusozás közben felszállnak. Vagy az öblítõ illat.
A kérdező hozzászólása: köszi:)
Hirtelen más hõmérsékletet éreznek.A csecsemõs nõvér mondta, teljesen normális.
A csecsemõknél a tüsszögés normális (mondjuk kb napi 4-5), mert így tisztul ki az orruk. Õk még nem tudják kifújni maguknak.
Teljesen normális, az én babám is nagyon sokat tüsszent.


Babám 2hetes, és összekeveri az éjszakát a nappallal, éjjel végig fent van két etetés között, ami fárasztó. Nappal meg alszik. Keltsem fel nappal 3óránként enni, hogy szokja, vagy mi a teendő, hogy rájöjjön a nappalra?

Este kétszer cumisüvegb?l adtam neki enni,mert tejem se úgy volt,meg fáradtak is voltunk mindketten.Rosszul tettem?lefog szokni a cicr?l?

Legjobb válasz: Lehet, hogy vámpír és azért akar éjjel fent lenni....

Lehet, hogy vámpír és azért akar éjjel fent lenni....
A kérdező hozzászólása: komoly válszokat várok
Nappal próbáld felkelteni, és valamilyen rendszerhez szoktatni. Legjobb, ha méred, hogy mennyit szopott, így tudod, hogy mikor lehet újra éhes. Ha pedig kevés a tejed éjszaka, azért kel fel. Cumisüvegbõl ne adj neki, amíg szopik, mert akkor leszokik a cicirõl. Az üvegbõl könnyen jön a tej, a ciciért meg kell dolgoznia. Még nagyon pici, ha van elég tejed, akkor pár hét alatt kialakítja az optimális rendet.
Neki még meg kell tanulnia azt, hogy este alszunk és nappal vagyunk fenn. Az elõttem szólóak jól mondták: nagyon fontos, hogy a babád számára egyértelmû legyen a nappal és éjszaka közötti különbség. Nappal ne hagyd túl sokáig egyfolytában aludni, ha kell, keltsd fel. Próbálj vele kicsit játszani, bár tudom, egy két hetes babával ez még elég nehéz, de beszélj hozzá sokat, szóljon a zene, legyen világos a szobában, szóval legyen nappal. Este pedig legyen este. Esti fürcsi után huzzátok be a sötétítõt, villany lekapcs, esetleg valami halvány éjszakai fény maradjon, és ha éjjel felkelsz hozzá, ne is kapcsolj fel semmit. Tévét kapcsoljátok ki, halkan beszélgessetek, ha esetleg nem vagytok külön szobában. Nálunk is eltelt néhány hét, de mindezeket betartva relatíve hamar különvált az este és a nappal. Most 11 hetes a lányunk és ott tartunk, hogy este 8kor lefektetjük és alszik kb. hajnali 5ig. Régebben éjjel kétszer kelt és nem aludt azonnal vissza szopi után, de türelem, majd ezt is megtanulja, mi hajnalban kb. 15-20 perc alatt végzünk a szopival, utána egybõl visszaalszik úgy kb. f8-8ig. Szerintem elsõ lépésként valahogy az esti fürcsit és az úgymond utolsó vacsit kéne állandósítani, utána jön a többi is. Kitartás és biztos jobb lesz!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!