Találatok a következő kifejezésre: Van hogy 2hetes (14 db)

Normális, hogy 2hetes babám van, hogy 2óránként kéretőzik cicre és ki szívja a 70-80 (olykor 100) ml-t? De van, hogy 5órán át nem kér enni. Ez úgy néz ki, hogy egyszer elalszik, akkor ilyen sokáig alszik.

ezt most jól megfogalmaztam, de remélem értitek, mi a gondom, igény szerint etetem, szépen visszanyerte születési súlyát, gyarapodik, minden rendben, csak furcsa, hogy 4-5 órán át megvan kaja nélkül. átlag 6-7x eszik egy nap... 57cm és 3730g amúgy.

Legjobb válasz: igen, normális, nehogy felébreszd, amikor alszik.

igen, normális, nehogy felébreszd, amikor alszik.
A kérdező hozzászólása: eszem ágában sincs ébreszteni... köszi, azért megnyugodtam..
teljesen normális!
persze, hogy normális, hagyd aludni nyugodtan, ha éhes igény szerint etesd meg

Miért lehet az, hogy 2hetes babánk szíverés sokszor nagyon szapora és van-e ezzel teendő?

Nagyon gyorsan veszi a leveg?t sokszor, akár kiságyban van vagy akár kézben akkor is el?fordul...olyan, mint amikor mi futunk és lihegünk.

Legjobb válasz: Az ilyen kicsik nagyon hamar kifáradnak, de ha állandóan csinálja, mutasd meg a dokinak! Nehogy valami allergia miatt legyen, és figyeld meg, hogy mikor van neki ez, hol feküdt, milyen anyagok voltak körülötte, macska van-e? Nem szabad elhanyagolni, mert a neehéz légzés miatt is lehet ilyen. Nem kell megijedni, de azért szólj a dokinak.

Az ilyen kicsik nagyon hamar kifáradnak, de ha állandóan csinálja, mutasd meg a dokinak! Nehogy valami allergia miatt legyen, és figyeld meg, hogy mikor van neki ez, hol feküdt, milyen anyagok voltak körülötte, macska van-e? Nem szabad elhanyagolni, mert a neehéz légzés miatt is lehet ilyen. Nem kell megijedni, de azért szólj a dokinak.
Szerintem ez természetes. A babák szívverése percenként 120 körül mozog. Valamint percenként kb. 50-szer vesznek levegõt. Szerintem azért kérdezz rá a védõnõnél, vagy a gyerekorvosnál.

Van hogy a 2hetes babám csak 4*-5* szopik egy nap mondjuk akkor rendessen bekajál. Fent van sokat de néha 4-5órát is alszik és az éjszaka is 6 órán át átálussza az éjszakát viszont a sulya szépen megy! Változtassak valamit?

Azt mondják ébresszem meg 2-3óránként szopni de akkor csak nyügös és el sem fogadja a cicit ugy mint mikor ? ébred. Szerintetek? Jah és nem sárga. Normális h enyit is tud aludni egyfolytába?

Legjobb válasz: Szia!Az én lányom is 2 hetes õ is végigalussza az éjszakát és nappal 2-3 óránként ébred enni.A doktornõ és a védõnõm azt mondta nem szabad felébreszteni majd õ jelez ha éhes.A fontos,hogy szépen fejlõdik és kiegyensúlyozott.

Szia!Az én lányom is 2 hetes õ is végigalussza az éjszakát és nappal 2-3 óránként ébred enni.A doktornõ és a védõnõm azt mondta nem szabad felébreszteni majd õ jelez ha éhes.A fontos, hogy szépen fejlõdik és kiegyensúlyozott.
Nem szabad felébreszteni!!! Az én kisfiam most 8 hetes, és hasonlóan eszik õ is mint a tiéd. Én az elsõ hetekben megijedtem, hogy miért alszik ilyen sokat, és miért nem eszik sûrûbben. Ezért elkezdtem 3 óránként ébresztgetni. Szörnyû volt! Szegény azt sem tudta, hogy mi van, és a nap végére teljesen "kikészült". Mondta a doki és a védõnõ is, hogy ezt nem szabad csinálni! Azóta akkor szopizik, amikor jelzi, hgy éhes. Ez általában 4 óránként van. Viszont éjszaka 8-tól 5-ig alszik, és akkor sem költöm fel. Nagyon szépen gyarapszik, és nagyon kiegyensúlyozott baba. :)
Szerinetm a legnagyobb marhaság olyan tanácsot adni, hogy ébreszd fel , mert ennie kell. Gondolj bele, legszebb álmodból ébresztelek, hogy gyere kajálni! Szerinted mennyire volnál éhes mondjuk reggeler? :) )) Tudom nekem is ezt mondta a védõnõ én pedig nem tettem. Most 19hós már a kisfiam, van rendes napirendje, de kicsinek is akkor és annyit szoptattam ahogy õ kívánta! /hetesen óránként is, mert akkor így kívánta. (elég fárasztó volt, de 1hét alatt visszaállt a régi rend)Most azzal zsibbaszt a védõnõ, hogy miért 9-kkor reggelizik a gyerek, akkor már a tízórai ideje van lassan, keltsem fl korábban. Ki kellett ábrándítanom: nem tudom korábban ébreszteni, MERT ENGEM IS A GYEREK KELT! :) )))) Szóval ahogy a picid kívánja úgy csináld szerinetm. Boldog babázást!
Én egyszer próbáltam ébreszteni, de hiába, mert nem evett semmit, és utána csak 2 óra nyûglõdés következett. Na soha többet nem csináltam ilyet :)
Csatlakozom az elõttem szólókhoz.Az én lányom, ma már 2 és fél éves, nagyon pici koraszülött baba volt(800 gr), nem is nagyon akart hízni az elején, ezért a védõnõ mondta hogy ébresszem éjszaka is enni, mert nem fog hízni.Én hülye megtettem, az eredménye az lett, hogy többszöt is úgy félrenyelt, hogy alig bírtam kirázni szegénybõl a kaját.Mondtam is a védõnõnek hogy alvó állapotomban én sem tudok enni:) Úgyhogy hagytam akkor kelni és enni amikor Õ akart, és így szépen elkezdett hízni is.


Rosszul tesszük ha mindig felkapkodjuk a kicsiket? 2hetes babáknál (ikreknél) mennyi az átlag alvás, evés? 1kg-val születtek, és hát tejem az van, de van hogy tápszert is kapnak. baj ha mind2őt eszik?

Egy hete jöttünk haza a kórházból.3-as ikreket szültem. 21éves leszek és bár keresztlányom által sok tapasztalatom van,még is félek hogy valamit rosszúl csinálok.Éjszaka az még nehéz,mert felváltva sirnak,és mindig alig ha nyöszörögnek felkapjuk ?ket.normális ez?sok segitséget is kapunk.Amugy ha valaki olvasta régen,én irtam ki azt,hogy Vásásri névhez milyen fiú-lány nevek illenek? nehezen de sikerült választanunk:)

Legjobb válasz: Köszönöm szépen. A "fejõs" szón nevettem:) köszi hogy irtál,neked is jó babázást:)

A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen. A "fejõs" szón nevettem:) köszi hogy irtál, neked is jó babázást:)
Szia! Gratulálok!! És mi lett a nevük? Én nagyon kíváncsi vagyok, mert olvastam még anno a neveket, és tippet is írtam!! De a válasz: Nagyjából ugyanaz a helyzet, mint egyes-kettes babáknál. Neked kell eldöntened, hogy mit bírsz. Ha csak cumizna, adj neki cumit. A tápszer pedig nem probléma, az is szép teljesítmény, hogy legalább kapnak valamennyi anyatejet, az náluk nagyon fontos. Nekem az elsõ fiam is vegyesen evett, mert nem volt elég tejem. Kb 2 hónapos korukra egyébként beállítanak valamiféle rendszert, amihez könnyebb alkalmazkodni. Sok sikert Nektek, és sok boldogságot!! A neveket pedig írd meg légszi!! :o)
Atya ég, három pici baba!!! Hát le a kalappal, mindezt 21 évesen (én is annyi vagyok, de nem tudom mit csinálnék, ha még kettõ lenne, elég nekem az egy szem fiam egyenlõre :DDD) Én éjszaka akkor vettem fel mindig a fiamat, amikor felébredtem rá, szóval én sose álltam lesben, hanem azért eléggé egyértelmûen jelezte, hogy mikor éhes. De nem baj, ha hamar meghalljátok, hiszen akkor nem kezdenek el nagyon sírni, könnyen visszaalszanak. Az nem baj, ha kapnak tápszert is meg anyatejet is, sok baba kap vegyesen, mert ki kell egészíteni. Amúgy is, vedd csak fel õket, amikor úgy látod jónak, szerintem tudni fogod, hogy mikor mit kell csinálni, ha hallgatsz az ösztöneidre és mondjuk néha tanácsot kérsz a nagyiktól (tudnak egyet s mást), akkor rosszat nem csinálhatsz. Amúgy mi lett a nevük? Ja, és gratula a babákhoz!
A kérdező hozzászólása: köszi szépen. az egyik lányom, ahogy akkor irtam, Vásári Nikoletta lett, a másik lányom, Vásári Noémi, a fiam meg Vásári Attila. köszi mégegyszer a jó kivánságokat:) nektek ezt a boldogságot kivánom amit most mi élünk meg.nagyon nehéz, mert alig alszunk, de hidjétek el:MEGÉRI:) sokat gondolkoztunk hogy merjük e válalni ilyen fiatalon egyszerre 3-at, de nem bántuk meg.SÕT!!!
azóta már megnõttetek nagyra? Minden rendben a három kisbébivel? :-)

Babám 2hetes, és fürdésnél valamint öltöztetésnél tüsszög, fázik? Vagy még tisztul, merthogy azt mondták a tüsszögés azért van. Mit tegyek, hogy ne fázzon?

Valamint rettegek,hogy megfázik,mert mindenki ezt szajkózza,hogy majd kapok ha beteg lesz,és már túlzás az aggódásom?Ez ellen mit tehetek?

Legjobb válasz: tehát tüsszög és a kérdés az hogy fázik-e? nem feltétlenül de attól hogy egy percig csupaszon van nem fázik meg... készitsetek elõre oda mindent akkor gyorsabb lesz a fürdetés utáni rész. mindenki azt szajkózza: tegyél rá ... nem kell velük foglalkozni a baba nem cukorból van semmi baja nem lesz. az õ bõrének is kell levegõznie nem kell állandóan bugyolálni... ne törödj másokkal hallgass a szivedre

tehát tüsszög és a kérdés az hogy fázik-e? nem feltétlenül de attól hogy egy percig csupaszon van nem fázik meg... készitsetek elõre oda mindent akkor gyorsabb lesz a fürdetés utáni rész. mindenki azt szajkózza: tegyél rá ... nem kell velük foglalkozni a baba nem cukorból van semmi baja nem lesz. az õ bõrének is kell levegõznie nem kell állandóan bugyolálni... ne törödj másokkal hallgass a szivedre
Kisfiam születésétõl legalább 10 hós koráig nagyon sokat tüsszögött, pedig nem is volt beteg egyszer sem.Úgyhogy nyugi. Irritálhatja a finom porszemcse, amik törölközés, pelusozás közben felszállnak. Vagy az öblítõ illat.
A kérdező hozzászólása: köszi:)
Hirtelen más hõmérsékletet éreznek.A csecsemõs nõvér mondta, teljesen normális.
A csecsemõknél a tüsszögés normális (mondjuk kb napi 4-5), mert így tisztul ki az orruk. Õk még nem tudják kifújni maguknak.
Teljesen normális, az én babám is nagyon sokat tüsszent.

Van olyan, hogy túl nagy kutacs? Olyan nagynak látom az 2hetes babónknak.

Legjobb válasz: Nem tudom, orvosilag van-e alapja, itt olvastam, hogy a császáros babáknak lehet nagyobb a kutacsuk, mert nem nyomódik össze a buksi a hüvelyi szülés következtében. Egyébként inkább mutasd meg a dokinak vagy a védõnõnek, az a biztos.

Nem tudom, orvosilag van-e alapja, itt olvastam, hogy a császáros babáknak lehet nagyobb a kutacsuk, mert nem nyomódik össze a buksi a hüvelyi szülés következtében. Egyébként inkább mutasd meg a dokinak vagy a védõnõnek, az a biztos.
Van olyan!Egy ismerõsömnek a babájának 4!!!ujjnyi volt!De szépen elcsontososdott.Több D vitamint kellett neki adnia!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. császároztak engem is
Akkor bizony azért nagyobb a kutacsa. Az én babámnak is nagy, a védõnõ és a gyerekorvos, sõt a szülészdokim is mondta, hogy ettõl nem kell megijedni, teljesen rendben van a gyerek. Hihetetlen a természet, hogy így alakítja ki az embert. :) Amikor beékelõdik a baba buksija, és ahogy tolja át magát a medencecsonton, szülõcsatornán összébb tolódnak a csontok. A császárral született babáknál ez elmarad.

Van esély arra, hogy a 12. heti (akkor leszek 12+2hetes) terhes genetikán mondanak valamit a nemére vonatkozóan?

A gép nagyon profi.Színesben mutatja a képet, meg itt szokták végezni ezzel a géppel a 4D-t is. Köszi a választ!

Legjobb válasz: Nekem az ország egyik legjobb klinikáján, az egyik legjobb géppel egy igen jó orvos 12 hetesen kislányt tippelt. De mondta,hogy ez tényleg csak tipp,mert ilyenkor még nagyon egyformák a nemi szervek. Most 22. hetes vagyok és egyértelmûen látszik,hogy kisfiút várok!:))

Nekem az ország egyik legjobb klinikáján, az egyik legjobb géppel egy igen jó orvos 12 hetesen kislányt tippelt. De mondta, hogy ez tényleg csak tipp, mert ilyenkor még nagyon egyformák a nemi szervek. Most 22. hetes vagyok és egyértelmûen látszik, hogy kisfiút várok!:) )
Én most voltam nemrég 12. hetin, 12+6 naposan, ahol nekem nem csak hasi UH-val, hanem hüvelyivel is nézték, mert van egy kis felesleg a hasamon. Nekem a hüvelyivel történõ vizsgálat során mutatta a szonográfus, hogy mintha lenne valami a lába között, mutatta is mit nézzünk, láttuk is, de ettõl nem vesszük 100%-nak!4D-n is nézték nekünk is! Pedig nagyon kisfiút szeretnénk mindketten, de még nem merjük beleélni magunkat.
Esély van, de sok dologtól függ pl. hogy a babád hogyan fordul. Nekem pl. megmondták, hhogy fiú és én is láttam és most 25. héten 4D-n le is fényképezték a kukiját. :)
12 hetesen 100%-ra mondták, hogy fiú. Mi az amúgy, hogy színesben mutatja a képet?? Nem arra gondolsz, hogy 4D-s és olyankor nem sima fekete-fehér a kép?
12. heti genetikai UH-n (nem 4D-s), 100% fiút mondott a doki. Az is lett!
Szerintem elég nagy eséllyel meg lehet mondani, ha profi az orvos. Nekünk a 12. heti 4D-n kislányt mondtak 70% eséllyel. Tegnap voltunk (16+5) újabb 4D-n a Genesis-ben, és 100%-ra mondták már, hogy kislány! Figyeld a csíkokat!:) Ha 1, akkor kisfiú, ha 3, akkor kislány.
Függ a géptõl, dokitól, de leginkább attól, hogy hogyan fekszik a baba, mit lát belõle az orvos. Nekem 12 hét 3 naposan megtippelte, hogy lány, azt mondta ez 70-80%. Igaza lett, valóban lányom született, de bevallom csak akkor hittem el amikor már az 5. uh-os vizsgálaton is lányt mondtak. :)
Nekem pont 12 hetesen megmondták 100%-ra 4D-n, hogy fütyis. Még "laikus" szemmel is egybõl láttuk! :D
Szia! Bármi elõfordulhat de nekünk még a 4D ultrahangon sem tudták megállapítani a nemét!Amikor megszületett akkor derült ki, hogy kislány!:) )
Budapesten!
én is olyan dokihoz járok magán terhesgondozásra is- akinek eleve 4D-s a gépe, nagyon nagyon jó szakember és genetikus, de egyik gyerekemnél sem tudta megmondani- illetve nem akart tippelni a 12. héten. (3 gyerek van, egy még pocakban) Õ is azt mondta, hogy ilyenkor még eléggé egyformák a nemiszervek fiuknál-lányoknál. Viszont kb 4-5hét mulva, a 18hetin- már 4Ds képeket kaptam a két nagyobbik kukacáról- ott már egyértelmû volt, hogy kisfiuk lesznek! A harmadik babával még csak a 15.hétben járok, még nem tudjuk mi lesz! :)
A kérdező hozzászólása: Oh, köszi a választ. Azért is "mertem" ilyet kérdezni, mert itt is olvastam már olyat, hogy 12.hetesen mondtak nemre vonatkozóan valamit az orvosok, de azt kell észrevennem, hogy akkor még csak eléggé tippelnek. Azt még meg szabad kérdeznem, hogy melyik városban voltál 12.hetes uh-n?
A kérdező hozzászólása: Köszi, aranyosak vagytok, hogy leírtátok:)

Babám 2hetes, és összekeveri az éjszakát a nappallal, éjjel végig fent van két etetés között, ami fárasztó. Nappal meg alszik. Keltsem fel nappal 3óránként enni, hogy szokja, vagy mi a teendő, hogy rájöjjön a nappalra?

Este kétszer cumisüvegb?l adtam neki enni,mert tejem se úgy volt,meg fáradtak is voltunk mindketten.Rosszul tettem?lefog szokni a cicr?l?

Legjobb válasz: Lehet, hogy vámpír és azért akar éjjel fent lenni....

Lehet, hogy vámpír és azért akar éjjel fent lenni....
A kérdező hozzászólása: komoly válszokat várok
Nappal próbáld felkelteni, és valamilyen rendszerhez szoktatni. Legjobb, ha méred, hogy mennyit szopott, így tudod, hogy mikor lehet újra éhes. Ha pedig kevés a tejed éjszaka, azért kel fel. Cumisüvegbõl ne adj neki, amíg szopik, mert akkor leszokik a cicirõl. Az üvegbõl könnyen jön a tej, a ciciért meg kell dolgoznia. Még nagyon pici, ha van elég tejed, akkor pár hét alatt kialakítja az optimális rendet.
Neki még meg kell tanulnia azt, hogy este alszunk és nappal vagyunk fenn. Az elõttem szólóak jól mondták: nagyon fontos, hogy a babád számára egyértelmû legyen a nappal és éjszaka közötti különbség. Nappal ne hagyd túl sokáig egyfolytában aludni, ha kell, keltsd fel. Próbálj vele kicsit játszani, bár tudom, egy két hetes babával ez még elég nehéz, de beszélj hozzá sokat, szóljon a zene, legyen világos a szobában, szóval legyen nappal. Este pedig legyen este. Esti fürcsi után huzzátok be a sötétítõt, villany lekapcs, esetleg valami halvány éjszakai fény maradjon, és ha éjjel felkelsz hozzá, ne is kapcsolj fel semmit. Tévét kapcsoljátok ki, halkan beszélgessetek, ha esetleg nem vagytok külön szobában. Nálunk is eltelt néhány hét, de mindezeket betartva relatíve hamar különvált az este és a nappal. Most 11 hetes a lányunk és ott tartunk, hogy este 8kor lefektetjük és alszik kb. hajnali 5ig. Régebben éjjel kétszer kelt és nem aludt azonnal vissza szopi után, de türelem, majd ezt is megtanulja, mi hajnalban kb. 15-20 perc alatt végzünk a szopival, utána egybõl visszaalszik úgy kb. f8-8ig. Szerintem elsõ lépésként valahogy az esti fürcsit és az úgymond utolsó vacsit kéne állandósítani, utána jön a többi is. Kitartás és biztos jobb lesz!

Hogyan oltoztessem a 2hetes kisbabamat? Tudom h nekik meg extran kell figyelni, extran melegen kell tartani oket, de olyan nagyon meleg van mostansag.

Legjobb válasz: Nem kell túlöltöztetni, esetleg picit több legyen rajta, mint amennyi ruha rajtad van. A huzattól viszont óvni kell õket!

Nem kell túlöltöztetni, esetleg picit több legyen rajta, mint amennyi ruha rajtad van. A huzattól viszont óvni kell õket!
Nem kell EXTRÁN melegen tartani õket, csak melegen. Ami a lényeg: a mellkasán legyen két réteg ruha mindenképpen, lehet vékonyabb anyagból, lehetõleg tiszta pamutból, hogy szellõzzön az anyag.Lehet rövidujjú is, nem kel megijedni ha hideg a kezecskéje, nekik még gyakran az. Sõt, lehet rövid szárú is a ruhája, csak akkor meg kell rá egy kis zokni. Az sem jó ha túl melegen öltözteted, mert akkor megizzad és attól meg aztán ha mozgatod könnyebben kap huzatot. Úgy tudod megnézni hogy melege van-e, hoyg megfogod a tarkóját hátul, és ha az forró akkor túl vastagon öltöztetted. Amitóõl óvni kell az a szél, lakásban pedig a huzat. Betakarni pedig elég egy textilpelenkával is, de ha alszik legalább ennyi takaró kell rá. Üdv egy 7 hetes baba anyukája
Nálunk 5 hetesen ujjatlan body a divat napközben, éjszakára plusz egy rugdalózó, nem takarom be. Ha hûvösebb van, reggel, akkor még egy gatyó kerül rá, így csak egy réteg van rajta maximum. Ha napközben elalszik, egy-két pelust terítek rá. Panelben vagyunk. Ha benyúlsz a ruha alá a tarkónál, és nyirkos, akkor ideje lejjebb öltöztetni. Ha a combja hideg, akkor fázik.
A kérdező hozzászólása: Koszi, megnyugtattatok :)

37+2hetes kismama vagyok. Sokszor ha ülök úgy szúr, nyilal a hasam alja, hogy majd fel pattanok a fájdalomtól. Ez már így marad szülésig? Mitől van, tágulás lehet? Nyákdugó még megvan, legalábbis nem találkoztam vele.

A méhszájat 34hetesen nézték utoljára,akkor 3100volt.Ezek a nyilalások nagyon erősek,este fele vannak inkább,görcsölés nincs,csak a derekamnál.A csípőcsontjaim is fájnak.

Legjobb válasz: Lehet csak szimplan helyezkedik a picur be a helyere. :-). A nyakdugo nem mindenkinel tavozik. Pl nalam se jott ki. Es nem is csoda h faj mindened a vegen mar inkabb varod h kijojjon mert mar minden prcokad sajog. :-) pihenj amennyit tudsz es olyan pozicioban h neked is kenyelmes legyen.

Lehet csak szimplan helyezkedik a picur be a helyere. :-). A nyakdugo nem mindenkinel tavozik. Pl nalam se jott ki. Es nem is csoda h faj mindened a vegen mar inkabb varod h kijojjon mert mar minden prcokad sajog. :-) pihenj amennyit tudsz es olyan pozicioban h neked is kenyelmes legyen.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!