Találatok a következő kifejezésre: Van határa Univerzumnak (1 db)

Van határa az Univerzumnak?

Ha van, mi van utána?

Legjobb válasz: bármilyen meglepõ - van! a világegyetem - egyszerûen mondva: "véges- végtelen" ez látszólag ellentmondás, de ha jobban belegondolunk, akkor megérthetõ: véges azért, mert - bár állandóan tágul- de van határa, végtelen azért, mert nincs olyan, hogy " a világegyetemen túl" - a határon túl nincs semmi, nincs tér és nincs idõ. a világegyetem a tágulása közben hozza létre a teret és az idõt. nehéz ezt elfogadni a mindennapi tapasztalataink alapján, de a kozmológia már csak ilyen - nehezen lehet leírni a tapasztalatunk szavaival. ( a matematika az más, azon a nyelven elég pontosan leírhatók azok a jelenségek, amelyre szinte szavunk sincs...)

bármilyen meglepõ - van! a világegyetem - egyszerûen mondva: "véges- végtelen" ez látszólag ellentmondás, de ha jobban belegondolunk, akkor megérthetõ: véges azért, mert - bár állandóan tágul- de van határa, végtelen azért, mert nincs olyan, hogy " a világegyetemen túl" - a határon túl nincs semmi, nincs tér és nincs idõ. a világegyetem a tágulása közben hozza létre a teret és az idõt. nehéz ezt elfogadni a mindennapi tapasztalataink alapján, de a kozmológia már csak ilyen - nehezen lehet leírni a tapasztalatunk szavaival. ( a matematika az más, azon a nyelven elég pontosan leírhatók azok a jelenségek, amelyre szinte szavunk sincs...)
ha a fénysebességet túllépjük, azért vigyázni is kell! ha ilyesmihez jutnánk, fel kellene adni az eddigi életünket!hiszen mire visszajutnánk a Földre beszámolni, h mi a helyzet, addigra kb. senki nem élne azok közül, akiket ismertünk
elvileg át lehetne lépni a fénysebeséget-hiperhajtõmûvekkel-természetes ezt nem a scifikból szedtem már tettek rá kisérleteket hogy különbözõ feketelyukak segítségével(nano méretekben kell gondolkodni) átlépjék a mi 4dimentiónkat ha ennek segitségével átlépnénk a fénysebességet már elentmondanánk a fizika eddigi törvényének hiszen a relativitás elmélet kimondja, hogy a fénysebesség az eddigi legnagyob sebesség és nem lehet átlépni. Tehát a ha a világyegyetem tágul-mégpedig tágul-képzelj el egy lufit ami nincs felfújva-ha rajolsz rá pöttyöket majd felfujod, akkor a pontok távolabb lesznek egymástól-ez van a bolygókkal- a világegyetem tágul-arra nincs emberi szó h milyen formába. De vissza kanyaodhatunk az eredeti kérdéshez- ami tágul..az hogy lehet végtelen?? Ezt ember nem fogj felfogni :)
Nincs! Az emberi elme nem ismerheti meg a végtelen teret, meg tudja fogalmazni (matematika), de megismerni képtelen, mert a tér is végtelen! Szegény ember számára nem marad más hátra, mint a megismerés végtelen folyamata!
Legutolsó hozzászólónak: ahol a nagy sötétség van, akkor ott tér és idõ is van, tehát az még a világegyetem.
Van határa, hiszen tágul. Az egész mindenség egy gombostûfejnyi méretbõl lett ekkora. Hatalmas volt a tömege, akkor jött a Nagy Bumm. Azóta tágul. Kérdés, h mikor olyan picike volt, mi vette körül. Na, az az, ami az univerzum túloldalán van. Emberi ésszel felfoghatatlan, mert "most még csak tükör által, homályosan látunk, akkor majd színrõl színre". Az életemet tenném rá, h odaát a "Mennyek Országa" van; vagyis olyan hely, ami nem üres, ahonnan származunk mélyen, s ahova még visszajuthatunk. Testtel fel nem fogható.
Einstein mondta: "Két dolog végtelen a világon: a világegyetem és az emberi hülyeség." És hozzátette: "Az elõbbi nem biztos."
mivel a világegyetem "határán" a tágulási sebesség már a fénysebesség közelében van, nem nagyon valószínû, hogy egy ûrhajó el tudná érni a határt, meghaladni a tágulás sebességét meg végképp nem tudná. de tegyük fel, hogy létezne olyan ûrhajó, amely tudna fénysebességgel haladni és át tudná lépni a határt. nem történne semmi különös, mert akkor az ûrhajó lenne a világegyetemnek azon része, amely a leggyorsabban tágul, így egyszerûen "magával vinné" a teret és az idõt. mondtam már, hogy ezeket a jelenségeket szavakkal szinte lehetetlen leírni, erre a matematika nyelvét használják. nagy sebességeken - itt a nagy sebesség gyakorlatilag a fénysebességet jelenti - értelmét veszti a mindennapi tapasztalat, megváltoznak a játékszabályok.
"a határon túl nincs semmi, nincs tér és nincs idõ. " és ha mondjuk 1 ûrhajó elérné ezt a határt akkor mi történne vele?
amit itt elmondtatok, mind csak hipotézis. egyiket sem szabad 100%-osnak venni. az igazi válasz az, hogy NEM TUDJUK pontosan. de támpontnak nagyon is jók az eddigi válaszok :)
természetesen igazad van, de itt a kérdés egy "tegyük fel" volt - én csak azt próbáltam érzékeltetni, hogy úgy "lépünk ki" a világegyetembõl, hogy benn is maradunk, hiszen mi is a világegyetem része vagyunk.
Utolsó válaszolónak nincs igaza. Nem a fénysebesség jelenti a világegyetem határát. Képzelj el egy lufit, amelynek a felszínén a lények szabadon közlekednek, de CSAK ott. Van határa? Nincs. Végtelen? Igen. Ugyanilyen a világegyetem is, csak térben. A tömege éa a térfogata véges. A benne húzható leghosszabb egyenes végtelen. És a tér 3 dimenziója irányában SEMERRE NEM LEHET kilépni belõle.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat...
Bocs, elküldtem! mmihaly23.
Csak a pontosítás végett! Az univerzum határai; Az ember meg tudja fogalmazni a végtelen fogalmát csak, elképzelni nem tudja! Ebbõl számomra az, az egyszerû következtetés adódik, hogy az emberi megismerés is végtelen, vagyis szegény ember soha nem jut el az univerzum teljes megismerésének a határáig, mivel, mint ilyen, az nem létezik! Ebbõl a gondolatból életünk sok érdekes alapkérdéseihez is eljuthatunk! Maradok tisztelettel Megyeri Mihály! Sokat dumálok, de pontosítani akartam! Az asszony is szokta mondani! Bocsi!
Szerintem nincs hatara az univerzumnak!Mert nincs olyan hogy a univerzumon tul.szerintem ez az egy hely ahol vannak bolygok , aszteroidak, meg mitomen.Inenn tovabb mar ninc semmi, csak a nagy sotetseg.Ezt egyedul csak az Isten tudja hogy van-e vagy nincs hiszen O a minden alkotoja.Az emberek csak talalgatnak "almodoznak".En sem tom de kepzelodni szabad.Nah en mek tovabb almodozni!:D


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Tudtátok, hogy a Föld lapos?

Megvilágosodtam! :D
Lapos a Föld!

6

5 mol NH3 (alsó index) előálításához mekkora tömegű N-re és mekkora térfogatú 83, 3 mg/dm3 (felső index) sűrűségű h-ra van szükség?

megvan az eredmény, csak ellenőrzök

0

Hogy számoljam ki? SOS!

A feladat a következő: Egy gyerek kerékpárjára felugorva, 1m/s-os kezdősebességgel indul, majd 2m/s2 nagyságú gyorsulással eléri a 7m/s nagyságú sebességet. Ezután hirtelen fékeznie kell, és 2 másodperc alatt sikerül megállnia. (A feladat többi részében ábrázolni kell a gyorsulást, a sebességet és a megtett útját az idő függvényében grafikonokon.) Igazából én arra lennék kíváncsi, hogy hogyan tudnám a t1-et kiszámolni, hogy az 1-ről 7m/s-ra gyorsulást mennyi idő alatt teszi meg. Az s1-et kiszámoltam, az 3m lett, az s2 pedig 14m lett. Ezek jók? És azt szeretném kérni, hogy a t1-et a négyzetes úttörvényt átalakítva adjátok meg! (Ha ez lehetséges!) :) Köszönöm a segítséget! :)

1

Hány fok van Magyarországon 3, 5 km mélyen? (a föld alatt)

Földrajzházi, nem találok semmit a neten.

5

Mit lehet mondani a hőmérsékleti sugárzás energia sprektumáról?

1

Honnan tudom, hogy egy galvánelemben lejátszódó oxidáció esetén melyik elektród az anód és melyik a katód?

Pl egy réz-és ezüstelektródokból összeállított galvánelem esetén a réz vagy az ezüst az anód?

2

Hogyan tudom bizonyítani azt, hogyha a kisebbítendő egész szám és a kivonandó is egész szám, akkor különbség is egész szám lesz?

2

Megvan valakinek az Élet a Darwin IV-n nevű film?

Régóta kutatok a film után, de egyszerűen sehol sem találom magyarul.
Angolul felvan töltve a Youtube-ra, de akinek én keresem annak magyarul kell.


De lehet hogy a magyar neve: Földönkívüliek: Kék Hold

2

A földrengés az az epicentrumnál a legerősebb mindig?

4

Van jelenleg olyan kutatas, amit otthoni PC teljesitmenyevel lehet tamogatni?

A SETI programnak volt ilyen lehetosege, ugy emlekszem.

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!