Találatok a következő kifejezésre: Van fogadott de ez (8 db)

Van fogadott orvosom, de ez idáig még nem kérdeztük meg, hogy mennyiért vállal el. Úgy néz ki, hogy a jövő héten szülünk, de az orvosom se hozta fel. Kérdezzek rá, hogy mi a tarifa, vagy csak egyszerűen rakjam a borítékba amennyit szántunk?

Végig hozzájártunk terhesgondozásra. Egy vizitért 5 ezret, ha volt ultrahang 7 ezret kért. A vizit 10-szeresét gondoltuk, azaz 50 ezret.

Legjobb válasz: Én nem kérdezem meg. Adj,amennyit gondolsz! Sok boldogságot!:) 36 hetes kismami

Én nem kérdezem meg. Adj, amennyit gondolsz! Sok boldogságot!:) 36 hetes kismami
Tudsz esetleg olyan kismamával beszélni, aki már szült annál a dokinál? Mert õ már ismeri a dörgést, tudna tanácsot adni. Én lehet, hogy megkérdezném magát a dokit is, de az 50 ezer sem tûnik kevésnek. Te ismered a dokidat, milyen ember, amúgy nem hiszem, hogy kevesellne ennyi pénzt.
Kérdezz rá! Én megtettem (elején vagyokmég) de megmondta. 10000 a kontroll, 50000 a szülés. nincs meglepi se neki, se nekem! nyugodtan kérdezd meg, ha nem mondd semmit az 50000 tökéletesnek tûnik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Rávettem magam és rákérdeztem: azt mondta, hogy nem szokta megmondani, õ rábízza a kismamákra. Nagyon örültem a válaszának, mert hónapok óta ez stresszelt.

Farfekvéses a babám. Ha így marad, és van fogadott orvosom, megbeszélhetjük, hogy pl.38. héten császározzon? Ez a programozott császár? Volt 2sima szülésem, bárcsak most is az lenne, de a baba miatt nem kockáztatnám meg, ha nem fordul át.

Ilyen esetben mikor dönti el az orvos a császár idejét?Egyáltalán lehetséges az,hogy kérjem,hogy ha faros,akkor császározzon?

Legjobb válasz: Nálunk nem csinálnak ilyet, sõt ha 3. baba és faros, megpróbálják a sima szülést. Még simán megfordulhat a baba, akár az utolsó pillanatban is. Pl. a lányom 39 hetesen fejvégû volt, a 40. hétre pedig faros lett...

Nálunk nem csinálnak ilyet, sõt ha 3. baba és faros, megpróbálják a sima szülést. Még simán megfordulhat a baba, akár az utolsó pillanatban is. Pl. a lányom 39 hetesen fejvégû volt, a 40. hétre pedig faros lett...
Elsõ babánál általában megcsászároznak, csak a többediknél próbálják meg a sima szülést! Barátnõmnél a fogadott doki, akkor döntötte el, amikor bement, hogy apró fájásai vannak. Akkor azt mondta, hogy nem vár, mert kicsi az esély rá, hogy megfordul!
Hány hetes terhes vagy? Nekem a 37. héten fordult be a lányom, addig farfekvéses volt. Mondta az orvosom, hogy a 36-37. hétig ne is foglalkozzak ezzel a témával, majd utána eldöntjük. Õ levezette volna a faros szülést is, de nem minden orvos vállalja már. Beszélj vele õszintén, mit szeretnél, mitõl félsz. De szerintem a 38. héten korán van a császár, ha nincs más bajod. Ha a fogadott orvosod, akkor biztosan el lehet vele a császárt is intézni... És még lehet mindenféle csodaszerrel próbálkozni a megfordításra (nem az orvosi, külsõ fordításra gondolok, én azt nem vállaltam volna be): homeopátia, lámpa, négykézláb állás, stbstb.
Nekem a kiírt programozott császár elötti nap fordult be a baba, igy most 40 hetes terhesen várom hogy beinduljon a szülés. 3. baba , két természetes szülésem volt, bár nekem ha faros maradt volna akkor sem engedik a sima szülést mert nagy súllyal születtek a fiaim és a doki azt mondta hogy 3 kiló alatt próbálhatnám csak meg faros babával a természetes szülést.
Szia! Nekem 2. Babám volt faros nem is fordult meg. A dokim rám bízta a döntést, én sem akartam kockáztatni. 38+6 napon volt a progcsászár. Nem bántam meg. Mûtét után mondta a doki hogy ha nagyon akartam volna sem tudtam volna simán megszülni, mindenképp császár lett volna. Minden jót neked!
A kérdező hozzászólása: Még csak 31hetes, de azt mondta a dokim, hogy nem nagyon van helye forgolódni.A lámpázást mondta nekem is, lámpázok is minden este mikor fent van a baba.Annyit mondott az orvos, hogy ha 3.5kg-nál több akkor mindenképp császár lesz.Köszi mindenkinek!A 40hetes kismaminak könnyû, gyors szülést kívánok.

Wifis kapcsolatomnál a böngésző folyamatosan dns problémát ír ki. Jelerősség jó, de viszont csak küldött adatok vannak, fogadott nincs. Hogy kell ezt a DNS dolgot beállítani?

Csak úgy tudtam kapcsolódni, hogy IP-t én állítottam be, 192.168.2.11 a cím. DNS-hez is próbáltam ezt beírni de sehogy nem klappol. Nem tudtok valami címet amit beírhatnék a DNS-nek ami biztos, hogy jó lenne. Nem lopom a netet, de a hálózat kezel?jével sajnos nem tudok kapcsolatba lépni. Amúgy több kapcsolatot is próbáltam, de mindegyiken ezt a DNS hibát írja. Valami kód generátorról nem tudtok esetleg?


Vettem egy Wiit. Telepítettem a homebrewchannelt és a cIOS rev7-et. Ratettem a backup launchert 0.3 -at, de fekete kép fogadott. Miért van ez?

Legjobb válasz: Azért mert nem biztos hogy a cIOS jó verzióját telepítetted, mert a backup launcher-höz külön cIOS kell ami jó hozzá.(http://www.hacksden.com/showthread.php/945-Wii-cIOS-Installers) Az sem biztos hogy jó backup launchert töltöttél le, mert a Wii verzója és évjárata is játszik hogy mûködnek-e ezek a launch-erek. Ja, meg van egy csomó hibás program is Wii-re.

Azért mert nem biztos hogy a cIOS jó verzióját telepítetted, mert a backup launcher-höz külön cIOS kell ami jó hozzá.(http://www.hacksden.com/showthread.php/945-Wii-cIOS-Installers) Az sem biztos hogy jó backup launchert töltöttél le, mert a Wii verzója és évjárata is játszik hogy mûködnek-e ezek a launch-erek. Ja, meg van egy csomó hibás program is Wii-re.

Szóval:reggel fölmentem facebookra, és egy üzenet fogadott. Lenne valakinek valami ötlete hogy ez mi lehet? Van egy olyan sejtésem, hogy vírus, de ha nem akkor nem tudom h mi.

Az üzenet:"The NSA is watching your email, phone records, location, social networks, and everything you store online"

Legjobb válasz: Ez egy The Guardian nevû lap weboldala. Megnyithattál valamilyen hirdetést.

Ez egy The Guardian nevû lap weboldala. Megnyithattál valamilyen hirdetést.
A kérdező hozzászólása: Az NSA a következõt jelenti:"National security agency", ami magyarul:nemzetközi biztonságiügynökség....nem értem, hogy nekem most mit kéne csinálnom, mert csak a facebookon jelenik meg.
Ez egy adathalász weboldal lehet. Vagyis talán a "rendõrségi vírus" legújabb változata.
A kérdező hozzászólása: És ha csak a facen jelenik meg akk szted mit csináljak vele? :O
Töröld, vagy telepits a böngészõdbe Adblock Plus-t.
A kérdező hozzászólása: Azt ugyan nem csináltam, de eltûnt szerencsére :) mind1 azért kösz
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm. ennek tényleg nagyon örülök, régóta keresem :-)

Fogadott orvosom van, 5ezer forint egy vizsgálat, de a szülésnél max.15-20ezer forintot tudunk neki adni, ez nem ciki?

MIndenképp akartunk fogadott orvost, azt hallottuk róla, hogy nem szab meg árat szülésnél, és nem is pénzéhes, igaz a vizsgálatok 5ezer forintba kerülnek. 5 héten belül szülni fogok, de nem tudunk többet adni neki 15ezernél, nagyon max 20ezret. nem fog emiatt lenézni vagy leszólni, hogy akkor nem kellett volna fogadni orvost? (igaz eddig aranyos rendes orvosnak ismertem meg)

Legjobb válasz: Szerintem nem ciki!!!!!végig fizettél szóval már ìgy is eleget kapott!!elõzõtöl kérdezném, hogy te sem fizetsz érte,mert én nem fogok!jó lesz nekem az ügyeletes orvos is!ha meg fizetnék akkor is csak a szülésznõnek!

Miért is kéne neki szólni bármirõl, pláne nem elõre. Kutya kötelessége. Nem tudja, hogy mit rejt a boríték, vissza meg nem teszi a babát.
Szerintem nem ciki!!!!!végig fizettél szóval már ìgy is eleget kapott!!elõzõtöl kérdezném, hogy te sem fizetsz érte, mert én nem fogok!jó lesz nekem az ügyeletes orvos is!ha meg fizetnék akkor is csak a szülésznõnek!
12:36os vagyok elsõnek írtam
Én ugyan a második vagyok, de leírom. Én kétszer szültem, egyszer sem fizettem. Magánrendelésre jártam, alkalmanként 8000 Ft-ot fizettem. Szülésért már nem fizettem volna. Ügyeletesnél szültem, mindenki rendes, normális volt velem. Amúgy sem az orvos szül, hanem te, és aki még sokat segít, az a szülésznõ. Az orvos akkor van ott, ha baj van (de nem szeretném azt hinni, hogy ez esetben azért ne látna el rendesen, mert nem fizetek neki), illetve õ varr, ha van mit. Még annyi, hogy én a gyerekemmel szemben éreztem volna rosszul magam, ha 50-100 ezreket fizetek a szülésért, ahelyett, hogy rákölteném.
Elsõ vagyok! Nekem 20 ezer forint volt az egész terhességem!Ebbõl 10 ezer a 4D-s UH!A másik 10est a szülésnél kellett adnom, mert kitalálták nekem, hogy nincs orvos aki beadja az edát, és kéne egy kis segítség, hogy átjöjjön a szülészetre!Oxival szültem, burkot repesztettek, indított volt, szörnyû fájdalmaim voltak, és ha épp nincs nálunk pénz hagytak volna még ott szenvedni!És ez mind azért mert sok kedves anyuka szórja a pénzt az orvosoknak.Kettõnk bruttó bevételébõl havonta 50ezer forintot von minimum a TB!!!Ez nem elég?Ha kézbe kapnám, akkor én is odaadnám annak aki megérdemli!!De én nem azért szültem gyereket, hogy valakinek álljam a nyaralását, hanem, hogy boldogok legyünk!És az, hogy sz.ar a rendszer az nem az én hibám!
Szerintem elég a 15ezer neki.
Nem ciki szerintem.Nekem is fogadott orvosom van 10kér alkalmanként.kb 2 hetem van még én sem adok többet 30-40nék pedig programozott császár lesz.Ennyit tudunk és kész gyereket meg nem teszi vissza.Én dokim se mond árat ezért választottam õt.Igaz a havi 10 nem kevés de mindent õ csinál UH CTG és rendelõbe csak a kötelezõ vérvétel miatt mentem.Mindenki annyit ad amennyit tud!!!!!
Én biztos, hogy nem fogadnék, ha nem engedhetném meg magamnak. Mondjuk én amúgy sem fogadtam. Ha meg szûkös a kassza, biztos lenne jobb helye annak a pénznek, ha megszületik a baba. Szerintem mondd meg az orvosnak, hogy sajnos úgy álltok, hogy nem tudsz neki adni (vagy ha mindenképp, akkor mondd meg, hogy ennyit tudsz) így is vállal-e. Így tiszta.
De neked kedves elsõ miért fáj, ha valaki megengedheti magának. Ha te nem, hát nem. De van, aki nem a gyereke elõl veszi el!
Az a ciki, hogy ami alanyi jogon jár, azért te pénzt adsz, és a hozzád hasonló emberek miatt k.urvulnak el az orvosok!Szerintem 3 havi fizetésed add oda, mert már úgy is mindegy!!!!
ma 21:24 Nagyon igazad van sajnos! Az egyik válaszolónak.! Mondtam már, hogy a magánrendeléssel semmi bajom!
18-dik 18.00-ás. Éntõlem is vonták a TB-t. Erre a szülõszobán se streil kesztyû, se magnéziumos infúzió nem volt, úgy rohantak más osztályról kérni. Ha tudom inkább megveszem és viszem magammal. Elég szarban van az egészségügy, de tényleg nem nekünk kellene húzni a rövidebbet. Bezzeg tüzijátékra telik az országnak. Ez a durva. Most kiderült, hogy hónap végén lejárt a szerzõdésem, nem hosszabbítanak, én is rajta vagyok a leépítési listán. Na mostmár ha tehetném se tudnám meggondolni, hogy akarom-e a babát. Merthát önzõ vagyok és így is szeretnénk. Errõl a kormány is tehet. Segíthetne az egészségügyön, normálisan megfizetnék az orvosokat is, munkát teremtene, és akkor a népesség lehet, hogy nõne és nem csökkenne. Ja igen majd minket kikészítenek, mert kell a külföldieknek a hely. nekik bíztos rendes ellátás is járni fog, de mi keressük ki majd annak is az árát. Ami ebben az országban folyik az már katasztrófa.
Egyébként milyen 45%?????
De még mindig nem értelek! Ha én magánrendelésre megyek, akkor egy szolgáltatást veszek igénybe, amihez köze nincs a TB-nek! A szülésnél is azért fizetek, hogy jobban odafigyeljen rám, mondjuk bejöjjön hamarabb, ne csak a kitolásra, nézzen meg félóránként stb. Az ügyeletes doki is ezt csinálja, csak neki mondjuk van még rajtad kívül x kismamája, aki pont akkor szül. Nyilván mindenkit ellát, csak nem töri magát senkiért sem, mindenki kb. ugyanazt kapja. Hogy most ez elég vagy nem orvos és helyzetfüggõ.
Szerintem ha páromtól HAVONTA minimum 45ezer forintot levon a TB, akkor igenis fizetünk érte!!!Ha csak akkor kéne ezt a pénzt kiadnom amikor tényleg el is megyek orvoshoz, hidd el nem lenne semmi bajom az ég világon!Akárhogy számolom ez évente minimum 540ezer forint!!!És ezért a pénzért igenis elvárom a megfelelõ bánásmódot!!!
Kedves Mindenki! Egyetértek, a hálapénz rossz dolog, de a kérdezõ fogadott egy orvost, mert szeretne az átlagostól eltérõ bánosmódot, figyelmet, biztositékot, biztonságérzetet, ki-ki válassza ki az okot. Ha nem szab árat, akkor az orvosnak nem kérdés, hogy mennyit adsz. Bármennyit adsz õ leokézza, és nem hiszem hogy megorrolna, vagy "lenézne". Ha ez lenne a helyzet fix árai lennének. Amúgy nagyon elkanyarodott a téma a magyar egészségügyi rendszer fikázása felé. Errõl csak annyit, hogy a befizetett járulékok töredékét sem fedezik egy akár átlagos (nem csak szülés esetén) ellátásnak. Így szerintem nem teljesen igazu, hogy egyszer már fizettünk érte. A tû és a cérna, a világítás, a steril mûszerek, a korházi ágyad, sacc per kb, 5 ember befizetésével ér fel. Ez tényleg nincs így jól, és ezért a politika a felelõs, nem az orvos. Az meg már egy másik topicba kéne hogy kerüljön.
A magánrendelés azért egy más téma, mint a hálapénz. Ez utóbbi tényleg a mi hibánk, hogy létezik. Ha senki nem adná, nem is lenne elvárás. Amúgy pedig elismerem, hogy vannak rosszul fizetett orvosok (pl a testvérem is, úgyhogy értem én) de azért megnézném azt a szülésorvost, aki rosszabbul él, mint az átlag. Mondjuk az õ zsebükbe semmiképp nem tenném a pénzem. Kap fizetést, ezen felül ha magánrendelése van, fejenként 10-15 ezret a betegtõl, szerintem ez sem kevés. És akkor még tegyem a zsebébe kb egyhavi fizetésem, amibõl ugye nem adózik és rajtam kívül még hányan adják..
Hát igen..teljesen igazad van utolsó!Igazából én sajnálom a magyar orvosokat, mert õk azok az emberek akiktõl nem sajnálnám ha sokkal több fizetést kapnának a munkájukért és azért valljuk be, sokszor életeket mentenek!Ha így lenne minden megoldódna talán.Az viszont nagyon ronda dolog, hogy a fizetéskiegészítést tõlünk kismamáktól zsebelik be, hiszen legtöbbünknek így sem könnyû a helyzetünk! Szerintem nem ciki kedves kérdezõ, ne idegeskedj ezen inkább gondolj arra, hogy hamarosan édesanya leszel:) )sok egészséget és boldogságot kívánok!
Kedves! Elmondanád nekem légyszíves, hogy az adómból mennyi pénz megy el arra, hogy én elmegyek étterembe??? Mert tudod, ha a bruttó fizetésembõl vonnának étterem díjat, akkor oda is ingyen mennék enni, mert akkor az járna!De mivel ilyen nincs ezért oda megyek és fizetek, annyit amennyit megeszek, és annyiért amennyiért!De itt teljesen másról van szó!Minek 2szer fizetni valamiért?Egyszer kifizetem a részemet a TB-nek, és egyszer fizetek csak úgy?És nem egy 5000Ft-os vacsoráról van szó, hanem 50-60 ezrekrõl!!És nem mindegy.Így a példa nem helyén való! És nem egyszer tapasztaltam, hogy az étteremben kedvesek, amíg az egészségügyben úgy próbálnak pénzt kicsikarni az emberbõl, hogy ráhozzák a frászt!Undorítóan viselkednek, ha nem adsz egy borítékot, és ez lehangoló!!!
Mert mondjuk 80 ezret megengedhet, de 400 ezret már nem! Ha te mondjuk a kedvenc éttermedben borravalót adsz (nem kell, hogy ez nagy összeg legyen), akkor más is hülyézzen le, mert õ mondjuk nem ad és nem olyan kedvesek vele a pincérek! Ráadásul sokan azért fizetnek, mert mondjuk nincs idejük végigülni az sztk-s terhesgondozásokat, mert dolgoznak. Miért ne mehetne magánúton idõpontra? Mindenki arra áldoz, amire tud. Senkit nem kell követni, majmolni. Én sem adok 100 ezret a szülésért, de valamennyit adok!
Azért fáj, mert attól is elvárják aki nem teheti meg, és szabályosan g.eciznek vele!!!Ennyi bajom van csak!Aki megteheti akkor miért nem megy magánklinikára???
A kérdező hozzászólása: Jajj szent isten, milyen kavarodást okoztam a kérdésemmel :D bánom, hogy feltettem :/ amúgy aki szépen megválaszolta azt, amit kérdeztem, annak köszönöm szépen, kicsit nyugodtabb vagyok, és a többieknek pedig végülis igazuk van abban, hogy nem igazán nekünk kéne a nyaralásukat meg a stb-jüket fizetni, ezért is nem adnék akor sem 50ezreket, ha tudnék. Csak féltem, hogy azért a 15ezer forint nagyon gáz :S de hát akkor nem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!