Találatok a következő kifejezésre: Van fogadott de (37 db)

A szülésznőnek pontosan mi a feladata? Van fogadott orvosom, akkor ha itt az idő, de ép nem lesz bent a szülésznő szól neki? Addig ki lát el?

Legjobb válasz: Az ügyeletes szülésznõ megy be hozzád, illetve azokhoz a kismamákhoz, akik akkor szülnek. Szerintem vannak páran ügyeletben. Nekem fogadott volt. Õ jött, csak velem foglalkozott, még a páromnak is biztosított fekhelyet. :D Engem megnyugtatott a tudat, hogy csak rám koncentrál, és ott van velem, nem bántam meg. Sorra kötötte be az oxitocint, tágított, megvizsgált, nem kellett várnom, én voltam az elsõ a sorban, és nem rohangált és nem is tûnt el, pedig az összes szülõszobában szültek aznap éjjel..:) Persze ez pénztárcafüggõ is, nem pedig csak annak függvénye, hogy akar-e valaki.

Az ügyeletes szülésznõ megy be hozzád, illetve azokhoz a kismamákhoz, akik akkor szülnek. Szerintem vannak páran ügyeletben. Nekem fogadott volt. Õ jött, csak velem foglalkozott, még a páromnak is biztosított fekhelyet. :D Engem megnyugtatott a tudat, hogy csak rám koncentrál, és ott van velem, nem bántam meg. Sorra kötötte be az oxitocint, tágított, megvizsgált, nem kellett várnom, én voltam az elsõ a sorban, és nem rohangált és nem is tûnt el, pedig az összes szülõszobában szültek aznap éjjel..:) Persze ez pénztárcafüggõ is, nem pedig csak annak függvénye, hogy akar-e valaki.
Amíg nincs ott az orvosod, addig a szülésznõ és az ügyeletes orvos lát el. De fõleg a szülésznõ. A pontos feladatait hosszú lenne meghatározni a "beteg" felvételtõl egészen a kitolási szakaszig, a baba megszületéséig. Figyel Téged a vajúdás alatt, persze, nem folyamatosan, ha nincs semmi probléma, figyel a babára, a méhösszehúzódásokra, a tágulásra, õ készít elõ a szülésre (beöntés, zuhany, borotválás), és magát, a szülést is aktív közremûködéssel követi. Egy anya és szülésznõ :)
Nálam ügyeletes szülésznõ volt, csak a dokim volt fogadott. Mérte a méhösszehúzódásokat, oxit kötött be, kicsit beszélgetett is velem és a férjemmel, nagyon hálás vagyok neki mert nagyon profi és kedves volt. 2-re értem be a kórházba, a dokim 7-re, a szülésznõ is ott volt a szülésnél is, sõõt õ vette le a köldökzsinórvért, várta meg a méhlepény születését és még vajúdásnál asszisztált az epidurál beadásához is. Bár nem volt fogadott de nagyon lelkiismeretes volt. Ha elindul a szülés felhívod a dokid, és amíg nem ér be addig ügyeletes szülésznõ lesz veled és a szülésnél is segíteni fog.
Nekem volt fogadott orvosom, és szülésznõm is. Én elõször neki telefonáltam, Õ hívta a dokit mikor jónak látta. Magdi volt velem kb. 1-tõl, a dokit csak 4 körül hívta be. Amit elõttem leírtak, figyelt ránk, de nem volt tolakodó. Amikor már semmire nem tudtam koncentrálni (inkább magam szerettem volna "szenvedni" ) szóval tartotta a páromat, tök jól elbeszélgettek, tv-t néztek....

Van fogadott dokim, de most a 38. héttöl a kórházba kell járnom vizsgálatra. Ilyenkor is kell adnom pénzt?

Legjobb válasz: ezt a dokitól kérdezd meg, nekem mind a kétszer fogadott volt, az elsõ azt mondta, hogy a munkaidejében jöttem, nem kell fizessek, a második akkor is kért pénzt, ha megnézte az nst-met, mindenféle vizsgálat nélkül, a munkaidejében

ezt a dokitól kérdezd meg, nekem mind a kétszer fogadott volt, az elsõ azt mondta, hogy a munkaidejében jöttem, nem kell fizessek, a második akkor is kért pénzt, ha megnézte az nst-met, mindenféle vizsgálat nélkül, a munkaidejében
Nem kell... Mivel akkor ott nem csak a magánbetege vagy, hanem "sima" páciens. Természetesen ha szeretnél adhatsz neki, de gondolom a szülésért úgy is fizetsz. Persze ez csak a saját véleményem. Engem a 39. héten fektettek be magas vérnyomással, és azért nem adtam külön pénzt
Én sem adok, ha kórházban megyek hozzá.. nem is kért soha.
Tõlem se kért soha a magándokim, ha a klinikára munkaidejében mentem hozzá!
Én megkérdeztem, hogy tartozok-e valamivel, de nem kért és a 35. héttõl a klinikára jártam az osztályára nst-re és vizsgálatra, a fõnõvér csinálta, õ volt a szülésznõm is.

Mi van abban az esetben, ha van fogadott dokim, akihez rendszeresen járok, de útközben kiderül, hogy nem tudom kifizetni az előre "megbeszélt" összeget a szülésért?

Van fogadott orvosom, akihez már évek óta járok, így most terhesgondozásra is (természetesen magánrendel?be,pénzért minden alkalommal). Amikor kiderült, hogy babát várok, elmondta, hogy melyik kórházhoz tartozik és, hogy nála mennyibe kerül a szülés. Tehát korrekt volt,mert az elején közölte az információkat.

Legjobb válasz: Szia, mindenképpen szólj neki, hogy nincs ré anyagi kereted. Akkor vagy azt fogja mondani, hogy nem is megy be a szülésdre, vagy rendes lesz és elvállal kevesebbért is. De jobb elõre tisztázni- így Te is tudod,mire számíthatsz.

Szia, mindenképpen szólj neki, hogy nincs ré anyagi kereted. Akkor vagy azt fogja mondani, hogy nem is megy be a szülésdre, vagy rendes lesz és elvállal kevesebbért is. De jobb elõre tisztázni- így Te is tudod, mire számíthatsz.
Hát én igy jártam a 4.babám születésekor.Szépen bementem szülni, azt a varratszedéskor sajnos kevesebb pénz került a boritékba.Mikor visszamentem a hathetes ellenõrzésre, az orvosom ugyan olyan kedves volt, mint elõtte, nem kérte, hogy pótitsam a pénzt.Az ilyen elõfordul, emberek vagyunk, õk is megértik!Vagy lehet csak az én orvosom ilyen?
Sya! Egy pár kérdéssel lejjebb én is pont erre voltam kiváncsi:) ! Én inkább még idöben lemondom mint hogy utána meg kellemetlenül érezzem magam esetleg ha nemtudnék adni neki! Nemhiszem hogy nagy különbséget tesznek a betegek között legalább is bizom benne:D!
Én most kérdeztem meg tõle az árat, bár már sejtettem.Mivel sokan mondják, hogy a vizsgálati díj 10-szerese.Anyagilag mi sem állunk most jól.Így gondoltam megmondom neki, hogy akkor az ügyeletes dokinál szülök, de õ közölte velem, hogy a szülés ennyi és kész, ezt õ megérdemli, mert összehozta a babát.Amúgy minden alkalommal szép kis összeget adok.Rendesen úgy éreztem, hogy meg ne merjem tenni hogy nem nála szülök...Eddig mindíg rendes volt, de most csalódtam benne. Jobb mindent elõre megbeszélni:) )
A kérdező hozzászólása: Igen, természetesen mindenképp idõben szeretnék szólni a dokinak, a legközelebbi találkozás alkalmával. Nekem elsõsorban az a kérdés, hogy mennyire "van szükség" az orvosra mondjuk egy átlag szülés alkalmával. Mindenkinek mások a tapasztalatai. De majd megírom, hogy Õ mit mondott.
nekem a dokim azt mondta a vizsgálatra és a szülésre is annyit adok amennyit tudok ö nem szabja meg az árat.én már meg kérdeztem töle 5 hetes terhesen mit mennyiért vállal.de szerintem közöld vele idöben a dokiddal hogy anyagilag neked sok amit ö kér.


Szerintetek az igaz, hogy ha valakinek van fogadott orvosa, de az valamiért nem megy be a szülésre, akkor az ügyeletes orvos nem igazán akar segíteni? Ha igen, miért veszélyeztetik két ember életét?

Legjobb válasz: HA a dokid tuti nem megy be akkor az ügyelets orvos biztos lefogja vezetni a szülést Ha van rá esély hogy a dokid beér akkor szoktak vonakodni

HA a dokid tuti nem megy be akkor az ügyelets orvos biztos lefogja vezetni a szülést Ha van rá esély hogy a dokid beér akkor szoktak vonakodni
én nem így tapasztaltam, vannak ügyeletes orvosok, akik nem tesznek sokat a kismamákért, de ezek emberileg ilyenek, függetlenül a fogadott orvosodtól. Akik kismamák most meghaltak, mind a fogadott orvos "keze által". Ez szerintem orvos kérdése. Ha kifogsz egy jó ügyeletest, akkor mindent meg fog tenni érted. De kifoghatsz egy [email protected] fogadott dokit is és ott maradsz. A másik pedig mellettem volt egy vajúdú nõ, felhívták az orvosát (egy neves fõorvos, aki beüzent, hogy természetes szülés lesz, hagyják vajúdni, reggel 7-re érkezik)Na most az ügyeletben én fiatal kisdokikkal(megkockáztatom rezidensekkel)találkoztam, persze, hogy nem tesznek semmit / nem mernek tenni semmit, amikor egy fõorvos ezt üzeni. (És hozzá teszem 3 kg-os kicsi babát jósoltak és lett neki közel 5 kg-os, 65 cm babája, de reggel hétig vajúdott és megszülte, nem ez volt legszebb napja.) Az én orvosom olyan volt, mindenki megmondta a városban, hogy õ nem üzenget, indul, ha hívják. De amíg nem hívták, én úgy éreztem, mindent megtettek értem az ügyeletben lévõ orvosok.
nekem akkor hatalmas szerencsém volt az ügyeletes dokival!nem vonakodtak semmitõl, tették amit kellett tenniük és uúy ahogy kellett!

Mi van abban az esetben, ha van fogadott dokim, akihez rendszeresen járok, de útközben kiderül, hogy nem tudom kifizetni az előre "megbeszélt" összeget a szülésért?

Van fogadott orvosom, akihez már évek óta járok, így most terhesgondozásra is (természetesen magánrendel?be,pénzért minden alkalommal). Amikor kiderült, hogy babát várok, elmondta, hogy melyik kórházhoz tartozik és, hogy nála mennyibe kerül a szülés. Tehát korrekt volt,mert az elején közölte az információkat.

Legjobb válasz: Hát szólj neki mindenképp!!! Közel se bizti, hogy így ott lett volna. Én ügyeletesnél szültem, a barátnõm is és hálistennek semmi bajunk! Akkor "vásárolnék"dokit, ha lenne vmi problémám, cukorbetegség, magasvérnyomás, veszélyeztetett terhesség, szóval aminél kifejezetten a saját orvosom tudja a legtöbbet rólam és a terhességemrõl. Ha jól vagy nincs ilyesmi bajod, akkor sztem felesleges. Esetleg fogadj szülésznõt, ha nálatok lehet, jóval olcsóbb és úgyis õ lesz ott végig veled, a doki csak pár percet tölt ott.. Nálunk sajnos nem lehet szülésznõt fogadni, a dokik közül meg egyik se túl szimpi h fizessek neki külön. Úh így jártam.:)

Hát szólj neki mindenképp!!! Közel se bizti, hogy így ott lett volna. Én ügyeletesnél szültem, a barátnõm is és hálistennek semmi bajunk! Akkor "vásárolnék"dokit, ha lenne vmi problémám, cukorbetegség, magasvérnyomás, veszélyeztetett terhesség, szóval aminél kifejezetten a saját orvosom tudja a legtöbbet rólam és a terhességemrõl. Ha jól vagy nincs ilyesmi bajod, akkor sztem felesleges. Esetleg fogadj szülésznõt, ha nálatok lehet, jóval olcsóbb és úgyis õ lesz ott végig veled, a doki csak pár percet tölt ott.. Nálunk sajnos nem lehet szülésznõt fogadni, a dokik közül meg egyik se túl szimpi h fizessek neki külön. Úh így jártam.:)
Szerintem tõled az lenne a korrekt lépés ha el mondanád neki, hogy mi a te pénzügyi kapacitásod és persze nem bántón de el kell neki mondani, hogy sajnos nem engedheted meg magadnak. Mellesleg felénk hiába fizetnél akkor sem lenne ott a doki szülésnél.Elõre kérik és addigra halaszthatatlan dolga akad így marad az ügyeletes doki.
A kérdező hozzászólása: Persze, természetesen mindenképp még idõben szólok Neki, mert kellemetlenséget én sem szeretnék. De ugye az a nagy helyzet, hogy Õ ismer, benne bízom és lehet hogy biztonságérzetet adna ha ott van, még ha nem is csinál "semmit"... Ezért vagyok kíváncsi a tapasztalataitokra a témával kapcsolatban .
Én is ebben a cipõben jártam és én konkrétan megmondtam neki az igazat. Úgy láttam megérti, de magában lehet hogy gondolt valamit. Nem érdekelt.
A kérdező hozzászólása: 26 hetes terhes vagyok, tehát még idõben. De bevallom kicsit tratok az orvos cserétõl, mert ezt leszámítva mondhatom, hogy elégedett vagyok Vele. De majd kiderül, amikor beszélek vele és mondom neki, hogy mi a szomorú helyzet. Mert sajnos mi sem így képzeltük, de az utóbbi hónapok, nem igazán úgy alakultak anyagilag, ahogy kellett volna....
Elsõ válaszolónak:tudod ki adna oda elõre pénzt!Majd ha kiérdemelte és elvégezte a dolgát.Én sem elõre kaptam a fizetésemet a munkámért!:-)Mindenesetre vicces. Egy 39+4 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Igen, természetesen mi sem elõlre adnánk a pénzt, csak miután lezajlott a szülés és ott is volt a doki, stb. De mi van akkor ha ott is van de nem csinál semmi különöset, mert mndjuk nem is igen van szükség rá, rendben megy minden. Vagy visszatérve az eredeti kérdésemre, ilyen esetben, ha "nem tudok nála szülni", mehetek más kórházba, mondjuk ahova eredetileg tartoznék?
amikor én lemondtam én is oda mentem szülni ahova tartozunk. meg voltam elégedve. fogadtam szülésznõt akinek adtam 30.000ft-ot és mivel császáros voltam az ügyeletes dokinak is 20.000ft-ot. megspóroltam egy csomó pénzt.

Van fogadott orvosom, de ez idáig még nem kérdeztük meg, hogy mennyiért vállal el. Úgy néz ki, hogy a jövő héten szülünk, de az orvosom se hozta fel. Kérdezzek rá, hogy mi a tarifa, vagy csak egyszerűen rakjam a borítékba amennyit szántunk?

Végig hozzájártunk terhesgondozásra. Egy vizitért 5 ezret, ha volt ultrahang 7 ezret kért. A vizit 10-szeresét gondoltuk, azaz 50 ezret.

Legjobb válasz: Én nem kérdezem meg. Adj,amennyit gondolsz! Sok boldogságot!:) 36 hetes kismami

Én nem kérdezem meg. Adj, amennyit gondolsz! Sok boldogságot!:) 36 hetes kismami
Tudsz esetleg olyan kismamával beszélni, aki már szült annál a dokinál? Mert õ már ismeri a dörgést, tudna tanácsot adni. Én lehet, hogy megkérdezném magát a dokit is, de az 50 ezer sem tûnik kevésnek. Te ismered a dokidat, milyen ember, amúgy nem hiszem, hogy kevesellne ennyi pénzt.
Kérdezz rá! Én megtettem (elején vagyokmég) de megmondta. 10000 a kontroll, 50000 a szülés. nincs meglepi se neki, se nekem! nyugodtan kérdezd meg, ha nem mondd semmit az 50000 tökéletesnek tûnik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Rávettem magam és rákérdeztem: azt mondta, hogy nem szokta megmondani, õ rábízza a kismamákra. Nagyon örültem a válaszának, mert hónapok óta ez stresszelt.

Farfekvéses a babám. Ha így marad, és van fogadott orvosom, megbeszélhetjük, hogy pl.38. héten császározzon? Ez a programozott császár? Volt 2sima szülésem, bárcsak most is az lenne, de a baba miatt nem kockáztatnám meg, ha nem fordul át.

Ilyen esetben mikor dönti el az orvos a császár idejét?Egyáltalán lehetséges az,hogy kérjem,hogy ha faros,akkor császározzon?

Legjobb válasz: Nálunk nem csinálnak ilyet, sõt ha 3. baba és faros, megpróbálják a sima szülést. Még simán megfordulhat a baba, akár az utolsó pillanatban is. Pl. a lányom 39 hetesen fejvégû volt, a 40. hétre pedig faros lett...

Nálunk nem csinálnak ilyet, sõt ha 3. baba és faros, megpróbálják a sima szülést. Még simán megfordulhat a baba, akár az utolsó pillanatban is. Pl. a lányom 39 hetesen fejvégû volt, a 40. hétre pedig faros lett...
Elsõ babánál általában megcsászároznak, csak a többediknél próbálják meg a sima szülést! Barátnõmnél a fogadott doki, akkor döntötte el, amikor bement, hogy apró fájásai vannak. Akkor azt mondta, hogy nem vár, mert kicsi az esély rá, hogy megfordul!
Hány hetes terhes vagy? Nekem a 37. héten fordult be a lányom, addig farfekvéses volt. Mondta az orvosom, hogy a 36-37. hétig ne is foglalkozzak ezzel a témával, majd utána eldöntjük. Õ levezette volna a faros szülést is, de nem minden orvos vállalja már. Beszélj vele õszintén, mit szeretnél, mitõl félsz. De szerintem a 38. héten korán van a császár, ha nincs más bajod. Ha a fogadott orvosod, akkor biztosan el lehet vele a császárt is intézni... És még lehet mindenféle csodaszerrel próbálkozni a megfordításra (nem az orvosi, külsõ fordításra gondolok, én azt nem vállaltam volna be): homeopátia, lámpa, négykézláb állás, stbstb.
Nekem a kiírt programozott császár elötti nap fordult be a baba, igy most 40 hetes terhesen várom hogy beinduljon a szülés. 3. baba , két természetes szülésem volt, bár nekem ha faros maradt volna akkor sem engedik a sima szülést mert nagy súllyal születtek a fiaim és a doki azt mondta hogy 3 kiló alatt próbálhatnám csak meg faros babával a természetes szülést.
Szia! Nekem 2. Babám volt faros nem is fordult meg. A dokim rám bízta a döntést, én sem akartam kockáztatni. 38+6 napon volt a progcsászár. Nem bántam meg. Mûtét után mondta a doki hogy ha nagyon akartam volna sem tudtam volna simán megszülni, mindenképp császár lett volna. Minden jót neked!
A kérdező hozzászólása: Még csak 31hetes, de azt mondta a dokim, hogy nem nagyon van helye forgolódni.A lámpázást mondta nekem is, lámpázok is minden este mikor fent van a baba.Annyit mondott az orvos, hogy ha 3.5kg-nál több akkor mindenképp császár lesz.Köszi mindenkinek!A 40hetes kismaminak könnyû, gyors szülést kívánok.

Wifis kapcsolatomnál a böngésző folyamatosan dns problémát ír ki. Jelerősség jó, de viszont csak küldött adatok vannak, fogadott nincs. Hogy kell ezt a DNS dolgot beállítani?

Csak úgy tudtam kapcsolódni, hogy IP-t én állítottam be, 192.168.2.11 a cím. DNS-hez is próbáltam ezt beírni de sehogy nem klappol. Nem tudtok valami címet amit beírhatnék a DNS-nek ami biztos, hogy jó lenne. Nem lopom a netet, de a hálózat kezel?jével sajnos nem tudok kapcsolatba lépni. Amúgy több kapcsolatot is próbáltam, de mindegyiken ezt a DNS hibát írja. Valami kód generátorról nem tudtok esetleg?

Írnátok nekem a székesfehérvári kórházról aki ott szült? Még van 4hónapom, de érdekel, hogy miként működnek a dolgok, mit kell vinni a babának stb. Nincs fogadott dokim, hogy bánnak majd velem? Bejöhet apuka is?

Köszönöm szépen a válaszokat! Minden érdekel!!!

Legjobb válasz: Egészen attól a perctõl érdekel a dolog, mikor becsöngetünk a szülészetre! :)

A kérdező hozzászólása: Egészen attól a perctõl érdekel a dolog, mikor becsöngetünk a szülészetre! :)
Én még nem szültem, csak fogok hamarosan, de tudom ajánlani a szülõszoba-látogatást! Minden szerdán van elvileg délután 14 órától, de érdemes 13:45-re odamenni. A szülészet-nõgyógyászat épületében az I. emeletre kell felmenni, ott meglátod kiírva, hogy "szülõszobák". Elõtte van egy várakozó rész székekkel, jobb és bal oldalról pedig nyílik a gyermekágyas rész és a terhespatológia. Egy szülésznõ csinálja a szülõszobák bemutatását, ami kb. 3/4 óra. Ezután a gyermekágyas részt is bemutatják kicsit. Lehet bátran kérdezni, kedvesek, segítõkészek a szülésznõk. Ha esetleg még nem voltál, akkor szerintem érdemes élni a lehetõséggel.
A kérdező hozzászólása: Szia, köszike! És, hogy mûködik ez a szülõszoba látogatás, csak úgy oda lehet menni? Mert nekem a védõnõ errõl még nem beszélt. :( Nem kell idõpont vagy valami? Te voltál már? Milyen érzés? Nem szültek éppen, vagy mi van ha pont akkor szül valaki mikor szülõszoba látogatás van? Bocs a sok kérdés miatt. :)
Szia. Még én se szültem, de már megjártam a szülõszobát. Most 33 hét 3 napnál járok és a 28. héten beindult a szülés. Mondjuk nekem van fogadott orvosom és szerencse õ volt bent akkor pont. Csütörtökön hajnali egykor 10 perces fájásokkal mentünk be. A szülõszobáknál kellett csengetni. Ott felvettek és megnézett az orvos. Szerencsére csak a külsõ méhszáj nyilt meg a belsõ nem és magzatvíz sem folyt el, így vissza tudták tartani infuzióval.Egész éjjel a szülõszobán voltam. Amúgy nagyon barátságos és tiszta szép környezet. Szülni nemsokára fogok és akkor majd írok neked bõvebben is ha gondolod. Irhatsz e-mail címet is és akkor oda megírom részletesen majd. Zsu
Én ott szültem kétszer is, 2, 5 éve, meg fél éve. Elsõ alkalommal nagyon pozitív élmény volt, mindenki nagyon kedves volt. A babákat is elvitték éjjel, hogy tudjunk aludni. Apuka bent lehet a szülésnél. Második alkalommal már érezhetõ volt a válság, mert babaruhán kívül mást nem adtak, mindent neked kell vinni a babának. A dokik rendesek egyébként, arra senki nem panaszkodott, de a csecsemõsnõvérek most kiakasztottak. A kisbabám most is természetesen nonstop ordított, hiába vittem be éjjel a csecsemõsökhöz, hogy segítsenek elaltatni, azt mondták, ez nem az õ dolguk. A 3 nap alatt aludtam vagy 4 órát, mert ha nem az enyém, akkor a szobatársam babája ordított. Na, meg amin végképp kiakadtam: rengeteg vért vesztettem, fel sem bírtam kelni, de félóránkét letolt valaki, hogy miért nincs a bõröndöm a szekrényben, miért nem pakolok el magam után. Meg nem igaz, hogy nem tudok elmenni zuhanyozni, több mint 1 napja megszültem már. Én nem akartam felkelni, mert az elsõ szülésem után jól el is ájultam a zuhanyzóban. A vérnyomásom 80/40 volt, de semmit nem adtak rá, csak szidtak, hogy miért hagyom el magam. Szóval attól függ, mikor ki van beosztva, mert vannak azért nagyon bunkók is. De a szülõszobán mindenki rendes volt, amiatt ne izgulj.

Van fogadott dokim de sajnos emiatt a válság miatt nemtudunk félre tenni rá pénzt! Hogy mondjam meg a nögyógyászomnak hogy nemtudom kifizetni és nem szeretném ha ott lenne szülésnél? Nem akarom megbántani!

Legjobb válasz: Köztetek sem baráti sem rokoni kapcsolat nincs, csak pusztán üzleti. Tehát szó sincs "megbántásról". Mondd meg neki és kész.

Köztetek sem baráti sem rokoni kapcsolat nincs, csak pusztán üzleti. Tehát szó sincs "megbántásról". Mondd meg neki és kész.
Szia! Ha régóta a dokid, mondd el öszintén, mi a helyzet. Lehet megérti, és mert régjársz hozzá csökkenti az árat, vagy késöbb is engendi, hogy kifizesd. Szerintem megértik, ha az ember manapság ilyen helyzetbe kerül! :-)
uristen, olvasom a kérdésed és a vàlaszokat, hàt, a hideg futkos a hàtamon!!!!Hogy a doki csokkenti az àrat, vagy késobb fizetett????Ez egy rendes korhàz, ahol szulnél? ( tehàt nem magànklinika )Pffff... én tavaly szultem, Franciaorszàgban, nemhogy nem ismerik az ilyen " hàlapénzt", de még szo sincs rà, emlékszem, a szulésznonek egy nagy bonboncsomagot készittettem a férjemmel, és nem fogadta el, mondvàn" Kedves onoktol, dehàt a munkàm végeztem!" Hàt nem jutok szohoz :(
Mar szoltal neki korabban, hogy nala akarsz szulni? Vagy egyaltalan errol meg nem is beszeltetek? Mert ha meg nem kerted meg korabban, hogy vezesse le a szulest, akkor legkozelebb ha mesz hozza, mondd neki, hogy doktor ur van egy kis problema. Igen, mi az? Hat doktor ur nagyon szeretnem ha levezetne a szulest, de az a problema, hogy nincs penzunk. Beutott a valsag...blabla... Hogyan tudnank ezt megoldani? Annyira szeretnem ha onnel szulnek, nagyon megbizok onben, sok kismamatol hallottam jot...stb. Beszelj vele nyugodtan, ugyanolyan ember mint mi vagyunk, csak o egy ilyen kulonleges, "penzes" szakmat valasztott. A legjobb baratnom ferje nogyogyasz, es nagyokat szoktunk partizni, enni-inni tancolni, szorakozni egyutt, ugyanolyan, mint mi vagyunk. O is poloban es rovidgatyaban van a buliban nyaron:) )))
A kérdező hozzászólása: Hát igen igazábol ilyen egy rendes doki szerintem! Az a baj hogy itt a dokikat mi betegek rontottuk el:(! Mindegy legközelebb ha megyek hozzá megmondom neki hogy sajnos közbejött egy kis anyagi gond és nemtudnám kifizeti a munkáját!
A 21:08-asra reagálva! Szia! Ez magyarország! :-) Az én dokim pl. 5 év õ a dokim, mivel terhes lettem, és figyelembe vette a helyzetem, hogy egyedül maradtam, engedett az uh és a vizsgálat árából 8.000.- helyett 5.000.- fizetek, és szülést is megbeszéltük, annyit adok neki amennyit tudok. Persze mindneki tisztában vele, hogy õ szülésenként is kap pénzt, de a hálapénz magyarországon nem szünt meg. És ha így jobban fogakozik velem, akkor igenis adok neki!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!