Találatok a következő kifejezésre: Van felső határa (29 db)

A táppénznek van felső határa, bevezették már? Ha igen, nettóban mennyi? Ha veszélyeztetett terhes vagyok, akkor is ez vonatkozik rám, ugye? Az átlagkereset 60%a a táppénz, igaz? (max. A felső határ)

Legjobb válasz: Szia, Én azt olvastam, hogy a táppénz napi összegének a felsõ határa változik. Tehát napi 5000 forint körül lesz kb. A 60% akkor van, ha két év munkaviszonyod meg van elõtte. A változás csak az április 30. után megállapított táppénzekre érvényes. :)

Szia, Én azt olvastam, hogy a táppénz napi összegének a felsõ határa változik. Tehát napi 5000 forint körül lesz kb. A 60% akkor van, ha két év munkaviszonyod meg van elõtte. A változás csak az április 30. után megállapított táppénzekre érvényes. :)
Május 1-tõl kezdõdõ keresõképtelenségeknél indul, és 5020 Ft a felsõ határa.
Eddig is volt, csak most csökkentették, napi 5020 forintra. Ez bruttó 155 ezer forint. Nettóban ez 130 ezer, de nem számoltam adójóváírást illetve családi kedvezményt.

A táppénz és a tygás összege - számítási módja - ugyanaz lesz, kivéve, hogy a táppénznek van felső határa?

Legjobb válasz: http://www.oep.hu/pls/portal/docs/PAGE/LAKOSSAG/OEPHULAK_EBE.. http://www.oep.hu/pls/portal/docs/PAGE/LAKOSSAG/OEPHULAK_EBE.. Annyi a közös a két ellátás között, hogy mind kettõ alapja a jogosultság évét megelõzõ év átlagkeresete. A tgyás ennek az összegnek a 70 %-a, a táppénz legalább két éves munkaviszony esetén 60 % egyébként csak 50 %. A tgyásnak nincs felsõ határa, a táppénznek egy pár éve már van. (napi 10.040,- Ft)

http://www.oep.hu/pls/portal/docs/PAGE/LAKOSSAG/OEPHULAK_EBE.. http://www.oep.hu/pls/portal/docs/PAGE/LAKOSSAG/OEPHULAK_EBE.. Annyi a közös a két ellátás között, hogy mind kettõ alapja a jogosultság évét megelõzõ év átlagkeresete. A tgyás ennek az összegnek a 70 %-a, a táppénz legalább két éves munkaviszony esetén 60 % egyébként csak 50 %. A tgyásnak nincs felsõ határa, a táppénznek egy pár éve már van. (napi 10.040, - Ft)
elõzõhöz annyi kiegészítést, hogy a 60%os táppénzhez nem feltétlen munkaviszony kell, hanem biztosítási jogviszony. (amit pl a munkanélkülin levõknek a munkaügyi kp fizet)

Férfi orgazmusnak van felső "határa"?

úgy értem h minél több ideig húzza pl. a maszturbálást annál nagyobb az élvezet. de ennek van fels? határa? valaki már próbált egy maszturbálást több óráig húzni? mennyi ideig? és milyen volt az élvezet?

Legjobb válasz: Persze hogy van felsõ határ, mivel a túltöltött tárral már akkor is tüzelsz, ha csak hozzányúlsz az ágyúdhoz.

Persze hogy van felsõ határ, mivel a túltöltött tárral már akkor is tüzelsz, ha csak hozzányúlsz az ágyúdhoz.
Határa? Persze! Határ a csillagos ég! amúgy nrm próbáltam. Majd megpróbálom! Eskü!
Persze, hogy van határa. Én már csináltam órákig, de egy idõ nem tudod fokozni, mert elfáradsz közben. Fizikailag is, és koncentrálni sem vagy képes a végtelenségig rá. Velem már olyan is elõfordult, hogy több órán át tartó nyújtás után jobban esett abbahagyni és lepihenni, mintsem folytatni és elélvezni.


Az elfogyasztott napi vízmennyiségnek van felső határa?

és például ha sokat iszik valaki, akkor annak lehet valami következménye/káros "mellékhatása" ?

Legjobb válasz: ami nem szívódik fel a szervezetedben az kijön. adott hogy mennyire van szüksége nem szivacs. valahol úgy olvastam hogy óránkét ez az adag két dl.

ami nem szívódik fel a szervezetedben az kijön. adott hogy mennyire van szüksége nem szivacs. valahol úgy olvastam hogy óránkét ez az adag két dl.
Olvastam egyszer, hogy egy nõ meghalt mert megivott egyszerre valami õrületes mennyiségû vizet, nem akarok hülyeséget mondani, talán 8-10liter lehetett. És hirtelen itta meg egyszerre. De egyébként igyál nyugodtan amennyi jólesik, ha az napi 3liter akkor annyit! :)
Van igen vízmérgezésnek hívják konyhanyelven és kb 8-12 liter víztõl már lehet kapni. Sürgõsségi esetnek minõsül.

Mennyi a felső határa a tgyásnak és a gyednek? A családi pótlék ebbe a felső határba úgye nem tartózik bele. Az külön van ettől.

Legjobb válasz: A tgyásnak nincs felsõ határa. A gyed felsõ határa a minimálbér kétszeresének 70 %-a. (Tavaly 100.100,- Ft volt, az idén 102.900,- Ft)

A tgyásnak nincs felsõ határa. A gyed felsõ határa a minimálbér kétszeresének 70 %-a. (Tavaly 100.100, - Ft volt, az idén 102.900, - Ft)
101, 000 ft azt hiszem, ebben nincs benne a csp.
És ennek mennyi a nettója?
A gyed maximum 2010-ben 102.900, - Ft Ebbõl 17 % adó és 9, 5 % nyugdíjjárulék /8 % magánnygdíjp.tagdíj, 1, 5 % tb nyugdíj/ kerül levonásra. A szuperbruttósítás miatt, amit az adózásnál kell figyelembe venni (27 %-kal növelve) : - adóalap: 130, 683 annak 17 %-a -22.216-, -Ft (kérjed az adójóváírást, mert az havi 15100, - Ft) adó: -7.116, - Ft - nyugdíjjárulék: -9.776, - Ft Összesen: -16.892, - Ft Nettó: 86.008, - Ft
Nagyon köszönöm. :X

Átlag becslés? Ha meg van adva 5 intervallum, és hogy ezekben hány ember található és elvileg intervallum középpel kell számolni, de az utolsó intervallum felső határa végtelen, akkor ott mivel számolok? Tovább lent!

PL. 1-10 között 5 f?, 11-20 között 10 f?, 21-30 között 5 f?, 31-40 között 20 f?, 41-50 között 10 f?, 51 felett 5 f?. Ebben az esetben úgy számolnék, hogy: (5,5*5+15,5*10+25,5*5+35,5*20+45,5*10+X*5)/55 És ezzel a képlettel elvileg megkapnám a megoldást, csak azt nem tudom, hogy mit írjak az X helyére, mert ott az intervallum közép elvileg az 51 és a végtelen között félúton elhelyezked? szám, de ez ugye hülyeség! Szóval valaki meg tudja mondani, hogy mit kell írnom az X? helyére?

Legjobb válasz: Sajnos az emberi életkor felsõ határa nem végtelen! Sokat mondok, ha 100-nak veszem, én inkább csak 51-80 -ig számolnék vele, tehát X -et 65,5 -nek venném. Lehet, hogy tévedek.

Sajnos az emberi életkor felsõ határa nem végtelen! Sokat mondok, ha 100-nak veszem, én inkább csak 51-80 -ig számolnék vele, tehát X -et 65, 5 -nek venném. Lehet, hogy tévedek.
A kérdező hozzászólása: az említett adatok nem életkorok, hanem fiktív fogyasztási egységek, így sajnos nem tudom meghatározni a felsõ értéket. Nincs erre valami általános szabály?
Ilyenkor a szamtani kozep helyett erdemes esetleg mas atlag szamitasi modszert hasznalni. A kozepso ertek pl az 55 emberbol a 23. szemely, aki a 31-40 kategoriaban van (median), vagy pl a legtobben a 31-40 kategoriaban vannak (mode). Ha el akarsz jatszani szamolgatassal: normalis es sok mas eloszlasra jo kozelitst ad: ln(atlag) = ln(mode) + √(ln( median)-ln(mode) ) vagyis a becsult kozep ertek ugyanigy 35 lesz.
De. Fogj egy baltát és törd be az üveget. Utána megkapod a jutalmad, ifjú Padavan.

Van valamilyen felso hatara a kulso memoria kartyaval torteno bovitesnek egy fenykepezo vagy egy kamera teren?

Van egy samsung s760-as fengykepezogepem, es egy samsung kameram, aminek most hirtelen nem tudom a tipusat. Mind a kettohoz ugyanolyan memoria kartya kell: memory sd. Arra gondoltam, veszek egy olyan pici kartyat, ami belevalo egy ilyen sd adapterbe, mert van egy ket dolog itthon, amibe meg a pici valo. Egyszer beleraktam egy 8gb-os kartyat a mobilomba, ami 2gb-ig volt bovitheto es vegul is a kartyabol csak annyit hasznalt, a tobbit nem latta. Nyaralasra keszulok, sokat szeretnek videozni. Hany gb-osat vegyek szerintetek. A 8gb-os kartya olyan pici volt, amit bele lehetett tenni az adapterbe, de sajna valamiert nem akar properul mukodni. Nem nagyon tudtam kiprobalni, hogy mennyi fer ra, de az 1gb-os kartyamra ugy 24 perc fer ra, ha jol emlekszem. Az nekem nem eleg. Egy 3-4 ora anyag jo lenne, ha raferne (persze nem egyszerre akarnam felvenni, mert ugy is csak 3 orat bir a keszulek) Igy korulbelul hany gigasat vegyek?

Legjobb válasz: Az alapján válassz, hogy melyik éri meg arányaiban. A 16 gigás már nagyon olcsó, de 32-est is kapsz jó áron.

Az alapján válassz, hogy melyik éri meg arányaiban. A 16 gigás már nagyon olcsó, de 32-est is kapsz jó áron.
A kérdező hozzászólása: Vettem egy 16gigasat abbol a markabol, amit mar regota hasznalok a fenykepezogephez meg a kamerahoz is, csak az 1 gigas. Igy eleg lesz ha az 1 gigas marad a fenykepezoben a 16 gigas meg megy a kameraba.:D Koszi a valaszt.
Szívesen. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!