Találatok a következő kifejezésre: Van euróm, most vagy (5 db)

Van euróm, átváltsam most vagy még várjak vele?

Legjobb válasz: Várj vele, ha most leváltod mindenképp rosszul jársz. (kivéve, ha 100ft-ért vetted:)) Ha ismét felmegy 250 körülire, akkor keress olyan embert az ismerõseid körében, aki külfödre megy pl. és euróra van szüksége, és ajánld fel, hogy 5 ft-al olcsóbban adod neki, mint a váltóban megtudná venni. igy te is nyersz még plusz 5 ft-ot ;)

Várj vele, ha most leváltod mindenképp rosszul jársz. (kivéve, ha 100ft-ért vetted:) ) Ha ismét felmegy 250 körülire, akkor keress olyan embert az ismerõseid körében, aki külfödre megy pl. és euróra van szüksége, és ajánld fel, hogy 5 ft-al olcsóbban adod neki, mint a váltóban megtudná venni. igy te is nyersz még plusz 5 ft-ot ;)
Forintra? Az MNB-nél a hivatalos árfolyam 230 Ft körül van a mai napon! Rég volt ilyen erõs a forint, ettõl csk rosszabb lehet! Most csak buknál rajta, várj amíg eléri a 250 Ft-ot! Mindjárt vége a turista szezonnak, gyengülni fog a forint. http://www.mnb.hu/Engine.aspx
Szerintem ne váltsd át...sok országban lehet euróval fizetni, szóval nem fog ráromlani...és ha legközelebb mész majd külföldre, nem kell megint váltanod.

Hogy éri meg jobban 1 M Ft-ot lekötni, forintban (8 %) vagy euróban (4%)? Most forintban van, de jó áron tudnék eurót venni. A fenti % -ot kínálja a bank, ahol a pénzem van.

Legjobb válasz: A forint most nagyon sokat fog erõsödni ha megköttetik az IMF szerzõdés. Én inkább forintban kötném le.

A forint most nagyon sokat fog erõsödni ha megköttetik az IMF szerzõdés. Én inkább forintban kötném le.
Ez egyrészt attól is függ, késõbb miben szeretnéd felhasználni ( HUF vagy EUR)? Ha forintban, akkor figyelembe kell venned egyrészt, hogy még változatlan árfolyam mellett is eladási árfolyamon veszed ( ami magasabb) és vételin váltod vissza ( ami alacsonyabb). Az árfolyam azonban változik, ez lehet elõnyös is számodra, de az eredeti eladási árfolyamhoz képest legalább annyit kell a forintnak gyengülnie a futamidõ végére -amikor visszaváltod forintra-, ami az EUR betét kamatával együtt ( ami 4%) legalább annyi de inkább több hasznot hoz, mintha most forintban kötnéd le. Ez a jelenlegi elõrejelzések alapján nem túl valószínû, de senki nem tudja megjósolni a jövõt.

Horvátországban most euro van vagy kuna?

Legjobb válasz: 1-es: Montenegró sem EU-tag, mégis euró a hivatalos fizetõeszköz náluk. 5-ös, nem EU-tag még. Felhívom a figyelmed egy mondatra a cikkbõl: "Ez természetesen nem jelent azonnali belépést, a horvátok várhatóan 2013 júliusától válhatnak az unió teljes jogú tagjává."

1-es: Montenegró sem EU-tag, mégis euró a hivatalos fizetõeszköz náluk. 5-ös, nem EU-tag még. Felhívom a figyelmed egy mondatra a cikkbõl: "Ez természetesen nem jelent azonnali belépést, a horvátok várhatóan 2013 júliusától válhatnak az unió teljes jogú tagjává."
Horvátország NEM EU-tag. Hogy lenne már Euro?
Így hát horvát kuna van.
A kérdező hozzászólása: 3 éve euroval fizettünk az ottani boltban, most megint mennénk, de kunát kérnek. Tehát?
Az üzlet tulajdonosa dönti el, hogy horvát kunában vagy pedig Euróval fizetsz. Ha bármely Spar üzletbe bemész itt Magyarországon, akkor ott is fizethetsz Euroval, illetve a Tesco-ban is (fõleg Komáromban, Balassagyarmaton és Salgótarjánban). Te döntesz. Horvátországban a hivatalos fizetõeszköz a Horvát Kúna, a legtöbb boltban azzal fizethetsz!
http://www.metropol.hu/nagyvilag/cikk/818911 1es figyelmébe, de IGEN, EU tag már.


Most, hogy az EU-ban ilyen gáz van, az országok, akik eddig tervezték az eurót bevezetni, beakarják még most is? Pl. Lengyelország, Csehország vagy éppen Magyarország?

Meddig bírja még az euró? Hogy kell elképzelni, hogy becs?döl? Mindenki visszatér a saját valutagyártásához?

Legjobb válasz: Lengyelország épp a héten nyilatkozta, hogy be akarják vezetni, de csak akkor ha elcsendesedik az euróövezet válsága. Csehország is ezt tervezi. Magyarország vezetõi szerintem még Európából is kivezetnének, nem hogy be az övezetbe. Megyünk vissza Etelközbe, jurtákba, nagy vigadás lesz.

Lengyelország épp a héten nyilatkozta, hogy be akarják vezetni, de csak akkor ha elcsendesedik az euróövezet válsága. Csehország is ezt tervezi. Magyarország vezetõi szerintem még Európából is kivezetnének, nem hogy be az övezetbe. Megyünk vissza Etelközbe, jurtákba, nagy vigadás lesz.
Mindenképpen jó lenne mert a Forint évi 7%-ot inflálódik, míg az € csak 2, 5%-ot!
Nem tudom hogy elõny-e vagy fejlõdés az euro bevezetése. Ugyanis eltorzítja a kevésbé fejlett gazdaságok versenyképességét. Sõt a mai helyzetben "amire jobb akár 10 évre is berendezkedni ha nem történik jelentõs változás, kifejezetten káros a perifériák számára. Ugyanis a saját valutádat bármikor leértékelheted a versenyképesség és az export érdekében, az az elõnyre tehetsz szert. De sajnos nem is fenntartható hogy más más potenciájú gazdaságok más más adó és szoc politika és jövedelmi viszonyok mellett közös valutát alkalmazzanak. Ugyanis ez kb annyit jelent hogy az erõs gazdaságok még ebben is elõnyre tesznek szert az export terén, ami meg még nagyobb leszakadást jelent a kevésbé fejletteknek. Nem utolsó sorba maga az Eu is billeg, hiszen minden ízében a centrum kemény magjának kedvez, ami nem fenntartható. A feltörekvõ gazdaságok csak az egymás eltaposására épülõ adó politikával és kedvezményezett nagytõke csalogatásával képesek ciklikusan változó eredményességre, ami 15-20 éves távlaton kiegyenlítõdik, az az amit nyernek azt el is bukják idõvel.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!