Találatok a következő kifejezésre: Van euróm, most (15 db)

Van euróm, átváltsam most vagy még várjak vele?

Legjobb válasz: Várj vele, ha most leváltod mindenképp rosszul jársz. (kivéve, ha 100ft-ért vetted:)) Ha ismét felmegy 250 körülire, akkor keress olyan embert az ismerõseid körében, aki külfödre megy pl. és euróra van szüksége, és ajánld fel, hogy 5 ft-al olcsóbban adod neki, mint a váltóban megtudná venni. igy te is nyersz még plusz 5 ft-ot ;)

Várj vele, ha most leváltod mindenképp rosszul jársz. (kivéve, ha 100ft-ért vetted:) ) Ha ismét felmegy 250 körülire, akkor keress olyan embert az ismerõseid körében, aki külfödre megy pl. és euróra van szüksége, és ajánld fel, hogy 5 ft-al olcsóbban adod neki, mint a váltóban megtudná venni. igy te is nyersz még plusz 5 ft-ot ;)
Forintra? Az MNB-nél a hivatalos árfolyam 230 Ft körül van a mai napon! Rég volt ilyen erõs a forint, ettõl csk rosszabb lehet! Most csak buknál rajta, várj amíg eléri a 250 Ft-ot! Mindjárt vége a turista szezonnak, gyengülni fog a forint. http://www.mnb.hu/Engine.aspx
Szerintem ne váltsd át...sok országban lehet euróval fizetni, szóval nem fog ráromlani...és ha legközelebb mész majd külföldre, nem kell megint váltanod.

Egy cipő árát az A boltban 35%-al felemelték, a B boltban 10%-al leszállították, Mennyibe került eredetileg a cipő, ha az eredeti ár a két boltban ugyanaz volt, viszont most 13, 50 euró volt, viszont most 13, 50 euró különbség van a két ár között?

Matek

Legjobb válasz: Az eredeti árhoz képest a termék A boltban 135%, B boltban 90%. A kettõ különbsége 45%, ez egyezik meg a 13,5 euróval. Tehát ha, 45% ---> 13,5 EUR 100% --> 30 EUR (ez az eredeti ár) Ellenõrizve: A bolt: 30 x 1,35 = 40,5 B bolt: 30 x 0,9 = 27 40,5-27= 13,5 -P-

Az eredeti árhoz képest a termék A boltban 135%, B boltban 90%. A kettõ különbsége 45%, ez egyezik meg a 13, 5 euróval. Tehát ha, 45% ---> 13, 5 EUR 100% --> 30 EUR (ez az eredeti ár) Ellenõrizve: A bolt: 30 x 1, 35 = 40, 5 B bolt: 30 x 0, 9 = 27 40, 5-27= 13, 5 -P-
légyszi írd le a borosat is, nem megy :D :(
A kérdező hozzászólása: köszönöm! :)


Miért van az, hogy a magas chf és eur árfolyamok miatt most mindenki csendben van?

Amióta a Fidesz van az egekben van az árfolyam, tettek róla elég rendesen. És semmi rekció

Legjobb válasz: Volt 317 is az Euró..most 280 körül mozog, szóval sztem nincs az egekben. A válság alatt ez teljesen reális árfolyam. A Fidesz beszólásánál (Görögországhoz hasonlítás) ugrott 290 felé, de az korrigált is vissza 283, 284 körüli árfolyamra, majd lentebb ment. A svájci frank 276-os Eurónál is 210 Ft körül mozgott , szóval látható, hogy nem sok közünk van hozzá, nem miattunk van. A frank erõsödik, és svájc igyekszik fékezni ha épp olyanja van, de ez nem mindig sikerül.

Volt 317 is az Euró..most 280 körül mozog, szóval sztem nincs az egekben. A válság alatt ez teljesen reális árfolyam. A Fidesz beszólásánál (Görögországhoz hasonlítás) ugrott 290 felé, de az korrigált is vissza 283, 284 körüli árfolyamra, majd lentebb ment. A svájci frank 276-os Eurónál is 210 Ft körül mozgott , szóval látható, hogy nem sok közünk van hozzá, nem miattunk van. A frank erõsödik, és svájc igyekszik fékezni ha épp olyanja van, de ez nem mindig sikerül.
Csandben van? Olvass bele egy 168 órába vagy Népszabiba... Fõleg amikor 290-re is felment állítólag a Fidesz nyilatkozatai miatt. Mindjárt világvége volt! Mindenesetre a 280 még mindig alacsonyabb, mint amikor "a válság szele" megérintett minket laza 317-tel.
Én nem bánom, mert ha kapok néha pénzt, az dollárban vagy euróban jön :P

Hogy éri meg jobban 1 M Ft-ot lekötni, forintban (8 %) vagy euróban (4%)? Most forintban van, de jó áron tudnék eurót venni. A fenti % -ot kínálja a bank, ahol a pénzem van.

Legjobb válasz: A forint most nagyon sokat fog erõsödni ha megköttetik az IMF szerzõdés. Én inkább forintban kötném le.

A forint most nagyon sokat fog erõsödni ha megköttetik az IMF szerzõdés. Én inkább forintban kötném le.
Ez egyrészt attól is függ, késõbb miben szeretnéd felhasználni ( HUF vagy EUR)? Ha forintban, akkor figyelembe kell venned egyrészt, hogy még változatlan árfolyam mellett is eladási árfolyamon veszed ( ami magasabb) és vételin váltod vissza ( ami alacsonyabb). Az árfolyam azonban változik, ez lehet elõnyös is számodra, de az eredeti eladási árfolyamhoz képest legalább annyit kell a forintnak gyengülnie a futamidõ végére -amikor visszaváltod forintra-, ami az EUR betét kamatával együtt ( ami 4%) legalább annyi de inkább több hasznot hoz, mintha most forintban kötnéd le. Ez a jelenlegi elõrejelzések alapján nem túl valószínû, de senki nem tudja megjósolni a jövõt.

Horvátországban most euro van vagy kuna?

Legjobb válasz: 1-es: Montenegró sem EU-tag, mégis euró a hivatalos fizetõeszköz náluk. 5-ös, nem EU-tag még. Felhívom a figyelmed egy mondatra a cikkbõl: "Ez természetesen nem jelent azonnali belépést, a horvátok várhatóan 2013 júliusától válhatnak az unió teljes jogú tagjává."

1-es: Montenegró sem EU-tag, mégis euró a hivatalos fizetõeszköz náluk. 5-ös, nem EU-tag még. Felhívom a figyelmed egy mondatra a cikkbõl: "Ez természetesen nem jelent azonnali belépést, a horvátok várhatóan 2013 júliusától válhatnak az unió teljes jogú tagjává."
Horvátország NEM EU-tag. Hogy lenne már Euro?
Így hát horvát kuna van.
A kérdező hozzászólása: 3 éve euroval fizettünk az ottani boltban, most megint mennénk, de kunát kérnek. Tehát?
Az üzlet tulajdonosa dönti el, hogy horvát kunában vagy pedig Euróval fizetsz. Ha bármely Spar üzletbe bemész itt Magyarországon, akkor ott is fizethetsz Euroval, illetve a Tesco-ban is (fõleg Komáromban, Balassagyarmaton és Salgótarjánban). Te döntesz. Horvátországban a hivatalos fizetõeszköz a Horvát Kúna, a legtöbb boltban azzal fizethetsz!
http://www.metropol.hu/nagyvilag/cikk/818911 1es figyelmébe, de IGEN, EU tag már.

Most, hogy az EU-ban ilyen gáz van, az országok, akik eddig tervezték az eurót bevezetni, beakarják még most is? Pl. Lengyelország, Csehország vagy éppen Magyarország?

Meddig bírja még az euró? Hogy kell elképzelni, hogy becs?döl? Mindenki visszatér a saját valutagyártásához?

Legjobb válasz: Lengyelország épp a héten nyilatkozta, hogy be akarják vezetni, de csak akkor ha elcsendesedik az euróövezet válsága. Csehország is ezt tervezi. Magyarország vezetõi szerintem még Európából is kivezetnének, nem hogy be az övezetbe. Megyünk vissza Etelközbe, jurtákba, nagy vigadás lesz.

Lengyelország épp a héten nyilatkozta, hogy be akarják vezetni, de csak akkor ha elcsendesedik az euróövezet válsága. Csehország is ezt tervezi. Magyarország vezetõi szerintem még Európából is kivezetnének, nem hogy be az övezetbe. Megyünk vissza Etelközbe, jurtákba, nagy vigadás lesz.
Mindenképpen jó lenne mert a Forint évi 7%-ot inflálódik, míg az € csak 2, 5%-ot!
Nem tudom hogy elõny-e vagy fejlõdés az euro bevezetése. Ugyanis eltorzítja a kevésbé fejlett gazdaságok versenyképességét. Sõt a mai helyzetben "amire jobb akár 10 évre is berendezkedni ha nem történik jelentõs változás, kifejezetten káros a perifériák számára. Ugyanis a saját valutádat bármikor leértékelheted a versenyképesség és az export érdekében, az az elõnyre tehetsz szert. De sajnos nem is fenntartható hogy más más potenciájú gazdaságok más más adó és szoc politika és jövedelmi viszonyok mellett közös valutát alkalmazzanak. Ugyanis ez kb annyit jelent hogy az erõs gazdaságok még ebben is elõnyre tesznek szert az export terén, ami meg még nagyobb leszakadást jelent a kevésbé fejletteknek. Nem utolsó sorba maga az Eu is billeg, hiszen minden ízében a centrum kemény magjának kedvez, ami nem fenntartható. A feltörekvõ gazdaságok csak az egymás eltaposására épülõ adó politikával és kedvezményezett nagytõke csalogatásával képesek ciklikusan változó eredményességre, ami 15-20 éves távlaton kiegyenlítõdik, az az amit nyernek azt el is bukják idõvel.

Most akkor mi van? AZ egyik vezető politikus szerint semmilyen körülmények között nem veszünk fel IMF pénzt (Kövér), míg a másik szerint lehet, hogy felhasználjuk. (Varga, 5-6 milliárd euró) Mindezt egy napon nyilatkozták.

Legjobb válasz: Talán az IMF-nek vannak olyan kikötései,amit a Fidesz nem akar teljesíteni! Pl. az egykulcsos adó helyett progresszív adózás, a családi adókedvezmény eltörlése stb. Ez 5-600 milliárddal növelné az államháztartás bevételét. Csak ezt Orbán nem akarja teljesíteni,mert neki kevesebb jutna a zsebébe.

Talán az IMF-nek vannak olyan kikötései, amit a Fidesz nem akar teljesíteni! Pl. az egykulcsos adó helyett progresszív adózás, a családi adókedvezmény eltörlése stb. Ez 5-600 milliárddal növelné az államháztartás bevételét. Csak ezt Orbán nem akarja teljesíteni, mert neki kevesebb jutna a zsebébe.
Õk se tudják, de a szavazóik ezt is bekajálják.
Hofi tizenegynéhány évvel ezelõtt már megmondta, hogy Kövérnek a szájából folyik a [email protected]

Jól látom hogy szakálla van a eur. Dalfeszt. -es énekesnek, most ezmiez?

atyaisten!!

Legjobb válasz: Ha jól tudom, transzi, azért.

Ha jól tudom, transzi, azért.
Röhej, vagy inkább siralmas. Mondjuk nem is nézem, követem azt a szart!
* ennek a diliházban vagy a pszichiátrián lenne a helye nem a TV-ben...
Undorító, ahogy kinéz! Hova süllyed a világ?? Hamarosan a normális beállítottságú embereknek kell majd bújkálniuk a beteg elõl? Pfejj!
Hat amikor meglattam en is neztem egy nagyot, hogy ez mifele, dehat mar nem is varok semmit ezektol a dalmusoroktol. Szanalmasak es szinvonalon aluliak. Mindenesetre Ausztria helyeben nem kepviseltetnem az orszagom egy transzival. A szam amit enekelt azert nem volt rossz.
gayvision
Ha nem érne el jó helyezést, akkor majd különdíjat kap, mert annyira elfogadóak vagyunk... Nagyon szánalmas ez az egész. Magyarország meg egy amerikai négert küld ki... Ennél már tényleg nincs mélyebb...
"Szakállas nõ"-ként híresült el. Transzvesztita, de nem borotválkozik. Utána olvastam, Ausztriában nem volt országos válogató, egyoldalúan döntöttek, hogy a "szakállas nõ" fog menni Eurovízióra. A többi énekes fel van háborodva. Egyébként különösebben nem érdekel ez az egész, úgyse az nyer, aki a legjobb énekes... Nem is tudtam jó darabig, hogy ki jutott ki tõlünk és milyen számmal indul... bár gondolom a felhozatal Hazánkban valamelyik tehetségkutatós celebnél kimerül...
Mindene megvan, ami a sikerhez kell...
Szerintem pár év és egy shemale fog helikopterezni a farkával a színpadon...kell a nézettség.
A kérdező hozzászólása: 3! mondasz valamit és vajon tíz év múlva mi lesz???? nem is merek belegondolni
biztos jó helyet fog elérni mert más és nyilván hangsúlyoznunk kell, hogy elfogadjuk azokat akik mások mint mi (egy szakállas "nõ" meg tényleg teljesen elfogadható, nincs benne semmi különleges, nem akad meg senkinek sem a szeme rajta) nem mintha ez az egész arról szólna, hogy kinek jobb az elõadása...
A kérdező hozzászólása: köszi !!!!! akkor megnyugodtam:DDDDDD
Igen jól.Transzi a csávesz. Tudod a nézettség fontos, de azért más színvonalat vártam volna...
Jól látod, mert az egy férfi. :D
asd és megnyerte micsoda véletlen!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!