Találatok a következő kifejezésre: Van esélye Fidesz és az (2 db)

Attól függ, melyik országban?
Az elsõ válaszadó csak viccel, nem nézte meg a kérdés kategóriáját, és amúgy is, elég egyértelmû a kérdés. Úgy gondolom, hogy az emberek többsége (akik úgy is gondolnák, hogy mást kell választani) csak azért nem fog egy harmadik pártot választani a következõ választáson, mert úgy gondolja, hogy semmi esélye a kisebbeknek, és inkább kifejezné a hangját abban, hogy a két nagy rossz közül melyiket válassza. Ezáltal a kisebbeknek semmi esélyük sincs.
Én nagyon szeretném, ha lenne esélye egy harmadiknak, de sajnos egyet kell értenem az elõttem szólóval. Sokan csak azért nem szavaznak másra (bár igazán nem akarják egyik nagyot sem -esetleg a kisebb rossz elve alapján döntenek), mert azt gondolják, hogy az akkor elveszett szavazat lenne.
Nem értek egyet a fenti válaszokkal. A közvéleménykutatások szerint már csak kb. 50% szavazna mostani parlamenti pártra. Nyilván egy részük el sem megy, de igenis jelentõs részük szavazna egy "harmadik útra". Én soha nem tenném a voksomat egy kisebbik rosszra (fõleg, hogy mind lejáratta magát, tehát nem is kisebbik rossz. :) ), a ha mégsem jutna be nem érdekelne, hogy elveszett a szavazatom, tiszta lenne a lelkiismeretem, hogy mindent megtettem.
Én az MDF-re fogok szavazni, mert per pillanat most még normálisak szerintem. (Bár kétségtelen, hogy nekik is volt már egy-két húzásuk, pl. Dávid Ibolya: "Nem értek a focihoz" c. beszólása.) Ha elég ember ezt megtenné, akkor ha kormánypárt nem is, de mondjuk komoly koalíciós, vagy ellenzéki tényezõ lehetne. De ha eszük van, a Fidesszel nem állnak össze, mert Orbán bedarálná õket, mint az összes többi jobboldali szövetségesét. Egyébként a Fidesz v. MSZP sem lenne baj, ha a vezetõik nem pont azok lennének, akik ma, hanem komoly, tisztességes politikusok. Remélem, hogy valamikor még lesz ilyen.
Szerintem egy harmadik pártnak már nem sok esélye lenne. Vajon az a párt még mit , , ígérne" az embereknek? Szegény már minden lehetséges választásból kifogyott, és az igazság senkit nem ragad meg.De amúgy még bármi lehet, hiszen minden rajtunk áll.Hozhat bármi változást egy esetleges új párt?
már lényegtelen ki van hatalmon.. ezt az országot tönkretették, kisemmizték, teljes a pusztulás.. a jelenlegi pártok és vezetõk közül egyik sem alkalmas a feladatuk ellátására..
Úgyis azt választjuk meg, hogy most 4 évig a fidesz lopjon vagy az mszp.. Másnap majd megnézed az újságba: "Na ma ki lopott?" "Oh, ez az ORbán gyerek milyen rendes.300 milliárdot rakott CSAK zsebbre..Hozzáképest Gurcsányt mily mohó!"
A kérdés kiírásának idõpontjában nem volt, de most már van. (Jobbik)

Miért van az, hogy évek óta megy az ide-oda passzolgatom a labdát játék az MSZP és a FIDESZ között ahelyett, hogy másnak adnánk esélyt?

Egyik választáson ez, a másikon az. Én már nagyon unom. Amíg Orbán van kormányon, az õ anyját szidjuk, ha Gyurcsány, akkor az övét. Most is több mint 1 millió aláírást gyûjtöttek fideszék. Miért van, aki még most is rájuk szavaz? Hát nem akar senki jobban élni?

Legjobb válasz: Ha más lenne, akkor meg annak az anyja lenne szidva. Ilyen ez.

Ha más lenne, akkor meg annak az anyja lenne szidva. Ilyen ez.
Az aláírásgyûjtésben nem vagyok biztos hogy azt ténylegesen elérték...azt az 1M-ót
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kedves Pro Patria Egy bajod van, hogy abbol indulsz ki, hogy az MSZP mindig is nagyon rossz voltmes az is lesz. Ebben teljesen egyetertek veled ! A baj ott van, hogy ugy tunik emiatt mely fideszessegbe menekultel. Most csak ebbol a szemszogbol latod a dolgokat . A kerdezo egy alapvetoen kerdezte meg a mai demokraciankat. Õ nem abbol indult ki, hogy diktatura van mert Heller Agnes azt mondta. Hanem a korrupcio partatlansagat is megismerte. A Fidesznek 2010- ben nem azert kaptak ketharmadot, hogy elszamoltassak az elmult 8 evet es valami tarsadalmi es gazdasagi progressziot erjenek el. Ezt sokszor meg se probaltak, es amikor igen az se lett tul sikeres. En nem azt mondom, hogy ha egy masik part kormanyzott volna sokkal jobban, akkor az orszag is sokkal jobb helyzetben lenne. En egy olyan hazat szeretnek ahol van rendes baloldali part(nem az mszp nagyon nem az) es. A jobboldaliaknak is fontosabb a nemzet mint a penztarcajuk es a sajat egouk
"Szerintem az MDF is egyetértett a szovjet kivonulással és a köztársasággal." - Valóban, és a Fidesz nem is állt túl messze tõlük, csak radikálisabb volt. De ez azon még nem változtat, hogy a liberalizmus '90-ben még nem azt jelentette, amit ma neoliberalizmusként értünk. Példaként Kossuth is liberális volt, mindamellett erõteljesen nacionalista. Mai szóhasználatunkban a két fogalom kizárja egymást. Mert maga a fogalom tartalma változott azóta, az SZDSZ munkássága lévén. Az pedig igaz - és a magyar politika nagy hiányossága -, hogy más országokban a liberalizmus és a baloldal is tud egyetérteni a jobboldallal, ahogyan az természetes például Romániában vagy Szlovákiában - a mi rovásunkra.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Bajnainál ez politikai fogás csupán. Az a kormány, amelynek õ minisztere volt, majd miniszterelnöke is, tudjuk, hogyan viszonyult és viszonyul a határon túli magyarok ügyéhez. Mesterházy is csak akkor ment el Erdélybe a kanosszajárásra, mikor érezte a választójog visszacsapását. 8 évet várt a bocsánatkéréssel, és nem akkor tette, amikor kormányváltás történt. Nem is akkor, amikor újra elkezdõdött a kettõs állampolgárság megadásának kidolgozása. Nem is akkor, amikor megvalósult. És még csak nem is akkor, amikor ténylegesen elvált, hogy szavazati jog is lesz benne, de csak azután, miután mindez még át is ment az alkotmánybíróságon. Az utolsó szalmaszálat is bevárták, amikor már nem volt hova hátrálni, nem reménykedhettek abban, hogy mégsem fognak szavazni. Majd a következõ héten Szanyi már gúnyosan lerománozta a Magyarországra érkezõ erdélyieket.
"ekkoriban a liberalizmus azt jelentette, hogy demokráciát akarnak, és a szovjetek kivonulását" Szerintem az MDF is egyetértett a szovjet kivonulással és a köztársasággal. "rendszerváltó hangulatban is énekelték például a Székely Himnuszt" A liberálisok kevésbé de a modern európai baloldali pártok is kiállnak a palesztínok mellet. A székelyautonómiáért még bajnaiék is kiálltak pedig õk nem is igazi baloldaliak vagy liberálisok: [link]
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sokszor elhangzik, hogy a Fidesz "liberálisból vedlett át jobboldalivá", amikor az MDF ürességet hagyott maga után, megérezve a politikai vákuumot, de ez téves megállapítás. A Fidesz rendezvényein már a rendszerváltó hangulatban is énekelték például a Székely Himnuszt: [link] (A negyedik perctõl.) Liberálisként indultak, igen, sõt, Fodor Gábor is a Fidesz színeit viselte, csakhogy ekkoriban a liberalizmus azt jelentette, hogy demokráciát akarnak, és a szovjetek kivonulását. Ennyit takart maga a fogalom, és ebben mindannyian egyetértettek. Az életszemléletbeli különbségek késõbb, eztán élezõdtek ki.
Kedves Pro Patria Kerleg vedd figyelem, hogy a magat rendszervaltonak es konzervativnak mondo MDF birtokolta a jelenlegi fideszes szavazo bazist. 94-ben miutan az SZDSZ hirteln valtott az MSZP fele, akkor lett Orban jobboldali. Elkezdte magahozbszervezni a jobbos ertelmiseget. Tehat a tagok es a nezetek alapjan lehet a Fideszt az MDF utodjanak tekinteni, ep ugy miNt az MSZMP-t es az MSZP-t.
A rendszer valtas elott es utan is a partok arra jotszottak, hogy meg emgvalasztasuk elott szerezzenek amguknak befolyasok szponzorokat. A gyozelem utan neki lattak a sajt holdudvar epitesenek. A ket oldal mogott sajnos nem ideologia , hanem gazdasagi erdek all. Ami a media birtoklasaval uralja a szavazokat. Program helyet csak a masik arcaval kepesek riogatni. Most is van keves fuggetlen tuntetes, de azok Kevesek. Elkell kezdeni a fuggetlen politikai rendezvenyek szervezeset ! Nyugatra legalabb ugy korruptak, hogy a kozosben is marad valami .
Kedves 17:19-es válaszoló! Folyamatban lévõ dologról, mint történelem, nem szoktak beszélni. 2010-ben a Fideszt úgy szavazták meg, hogy egyszer volt csak egészen addig hatalomban, és háromszor az MSZP (mind elõtte, mind pedig utána, és akkor már egyhuzamban 8 évig). Ez, akárhogy is nézzük, nem "ide-oda passzolgatás". 2010-ben tehát - tekintetbe véve, hogy 2002-ben sem az a párt nyert, amelyet az emberek többsége megszavazott, és hogy 2006 óta semelyik másik párt támogatottsága nem nõtte be - nagyon benne voltunk már az idõben, hogy kormányt alakíthasson.
Hozzáteszem: 2002-ben úgy adta át a Fidesz a kormányzást, hogy a legtöbb szavazatot ez a párt kapta. Illetve az is érdekes adalék, hogy 2006 óta (tehát immáron szûk egy évtizede) egyszer sem nõtte túl semelyik párt sem a támogatottságát.
Milyen egy ciklust? Nem most fog letelni a 2. ciklusa (utána meg kezdõdik a 3.)?
Nem volt "ide-oda passzolgatva" a labda, a rendszerváltó kormány bukása után mindössze csak egyszer jutott hatalomba a Fidesz, és háromszor az MSZP, elõtte is az volt, illetve utána is, kétszer egymás után. Tehát rendszerváltás utáni 20 évbõl 12-õt az MSZP töltött kormányon, és csak egy ciklust a Fidesz.
Arra szavazz, akire jónak látod. Mást nem tudsz tenni. 20 évesen mennyi tapasztalatod van a korábbi kormányokból? Kb semmi.
Kérdezõ, nincs olyan hatalmas nagy átjárás. Mi történt inkább? Van az Mszp-nek x támogatója, Fidesznek y, az Mszp kezdetben 2000 környékén erõsebb volt, csökkent a népszerûsége, de közben a Fidesznek ugyan annyi maradt, amivel választást tudott nyerni, most meg már a sok balodali botrány után alig maradt támogatója az Mszp-nek, de a kiábrándultak nem a Fideszre szavaztak, hanem inkább nem mentek el szavazni. Jelenleg meg csökken a Fidesz támogatottsága is, az Mszp megszünés felé tart, egyedül a Jobbik erõsödik. Ezek tények, és aki nem ismeri el, Magyarázza meg hogy 2006 utnán, mikor alig lehetett kb.200.000 szavazójuk, hogy lett 1.5 millió?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!