Találatok a következő kifejezésre: Van esélye Fidesz (11 db)

nincs rá esély.
Szerintem megvolt a lecke, hogy 2/3-ot az ne mégegyszer!
Nem lesz kétharmad, de már nem lesz rá szükségük, mert új alkotmányt hozta létre, ill. bevezettek minden olyasmit amihez ekkora többség kellett.
Gyakorlatilag 0. Az utóbbi pár év intézkedései közül jó pár olyan ellenérzést váltott ki a szavazópolgárok nagy részében, hogy az is egy kisebb csoda lenne (legalábbis a jelenlegi hozzáállás alapján), ha egyáltalán megint nyerne.
Mínusz három körül.
0.0
Ha csökkentenek pár adót, meg mondjuk egy kisebb gazdasági növekedést sikerül összehozniuk 2013-ban, akkor azzal úgy kampányolhatnak, hogy simán meglehet a 2/3.Nézd meg, legutóbbi közvéleménykutatásban 6%-ot erõsödött, ami ugyan szerintem nem reális, de egy rezsicsökkentéssel máris ennyi hozzájuk csapódott a bizonytalanoktól.
Igen, mert bevezetik a 13. havi nyugdíjat.
A Fidesz nyer 2014-ben , de nem 2/3 többséggel.
Tõlem 3/4-e is lehetne.De minimum 51%.
Talán meg lesz. Szerintem nyerni fognak. Ha az MSZP tudott 2008-ban nyerni egy iszonyatos 4 év után, akkor 100% is lehetne a 2/3 esélye most a Fidesznek. De a csodák ideje lejárt :)
Szerintem, az embereknek elegük van az álszent emberekbõl.Az MSZP kampányol és lefikázza a Fideszt de õ semmit nem tett az emberek érdekében(hitelkiváltás, közüzemi díjak stb)ha a 2013-as évben még pár jó dolgot csinál biztos õk a befutók.
Valószínûleg meglesz, az új alkotmány teljesen bebetonozta a Fideszt!
A helyzet mostani állása szerint egy kissebb csoda lenne.
Ha nem lehet megint hajnal 2 óráig voksolni, (egyetemisták) és tiszta lesz a választás , akkor nem lesz Fidesz kormány.
SOHA többé kétharmadot! Bárki is nyer, kell egy erõs, egységes ellenzék a Parlamentbe
Igen, mert megteremtették a kereteket a biztos Fidesz gyõzelemnek. Nem kell már 53% sem a 2/3-hoz.
Egy kis tipikus magyar választási költségvetéssel meglehet az...
Tulajdonképpen van rá esély, hogy ismét Fidesz gyõzelem lesz, de a 2/3-ot már nem kockáztatnám meg. Mivel a többi politikus is ugyanilyen rossz(vagy rosszabb) döntéseket hozna, akkor meg úgyis mindegy.

Van esély rá, hogy lesz Jobbik-Fidesz vita?

...vagy a Fidesz biztos, hogy nem vállalja ezt a saját érdekében?

Legjobb válasz: Mert nem akar szavazatokat bukni, hiszen sok kellemetlen kérdés kerülne elõ! De ha alacsony lesz a részvétel, és sok lesz a második forduló, akkor nem is lesz!

Mert nem akar szavazatokat bukni, hiszen sok kellemetlen kérdés kerülne elõ! De ha alacsony lesz a részvétel, és sok lesz a második forduló, akkor nem is lesz!
Orbán csak az elsõ forduló után tartja elképzelhetõnek. (vajon miért?)
nem hinnémhogy lenne.. mdf ellen se mert kiállni a Vona, miért állna ki a Fidesz ellen? elég gyenge kifogás volt hogy majd egy erõs mdf-fel leáll vitázni, a Jobbik sincs sokkal közelebb a kormányzáshoz mint az MDF...
"vajon miért?" Mert az elsõ fordulóban derül ki, hogy ki a komoly játékos, és ki a felfuvalkodott macskajancsi. Pl. ha Vona "Kétharmaddal Nyerünk" Gábor pártja mondjuk 14%-ot tud összegereblyézni az elsõ fordulóban, akkor nem sok értelme lesz vele a kormányzás rejtelmeirõl cseverészni.
Azt azért mondta, mert kicsit röhejesnek tartsa (és én is), hogy mindig a Jobbik a hibás azért, mert a Fidesznek nem lesz kétharmada.
Fidszp-Jobbik vitára gondolsz?Ja, az nem lesz. http://www.youtube.com/watch?v=zKoecdmYj5o&feature=player_em..
Én azt nem értem, hogy miért kell kampányolni? Lehet, hogy a FIDESZ nem vállalja, a saját érdekében, nem tartom kizártnak, de olyan lehetetlen, hogy a Jobbiknak sem érdeke a vita? Mi van Bokros felkérésével? Egy se nem Jobbik se nem FIDESZ szimpatizáns.
ha mást nem lesz majd vita és kivonulosdi a parlamentbõl de emlékeztek Orbán vs Gyurcsány vitára Gyurcsány végig hazudta az egészet te még is õ nyert szavazókat a választásokra õ nyerte a vitát Orbán hiába mondta hogy nem így lesz hát nem valami nagy vita bajnok
"Orbán hiába mondta hogy nem így lesz " Orbán hiába mondta, hogy "ne sértegessen engem, és a panellakókat, miniszterelnök úr", mégiscsak visszaszállt a fejére a panelprolizás, amit ugyan Kövér mondott, de Orbán megtûrt - mert egyetértett vele. Orbán hazudozásaival és gazdasági analfabetizmusával azon a vitán csúnyán beégett Gyurcsány és az ország nyilvánossága elõtt.
Attól függ, melyik országban?
Az elsõ válaszadó csak viccel, nem nézte meg a kérdés kategóriáját, és amúgy is, elég egyértelmû a kérdés. Úgy gondolom, hogy az emberek többsége (akik úgy is gondolnák, hogy mást kell választani) csak azért nem fog egy harmadik pártot választani a következõ választáson, mert úgy gondolja, hogy semmi esélye a kisebbeknek, és inkább kifejezné a hangját abban, hogy a két nagy rossz közül melyiket válassza. Ezáltal a kisebbeknek semmi esélyük sincs.
Én nagyon szeretném, ha lenne esélye egy harmadiknak, de sajnos egyet kell értenem az elõttem szólóval. Sokan csak azért nem szavaznak másra (bár igazán nem akarják egyik nagyot sem -esetleg a kisebb rossz elve alapján döntenek), mert azt gondolják, hogy az akkor elveszett szavazat lenne.
Nem értek egyet a fenti válaszokkal. A közvéleménykutatások szerint már csak kb. 50% szavazna mostani parlamenti pártra. Nyilván egy részük el sem megy, de igenis jelentõs részük szavazna egy "harmadik útra". Én soha nem tenném a voksomat egy kisebbik rosszra (fõleg, hogy mind lejáratta magát, tehát nem is kisebbik rossz. :) ), a ha mégsem jutna be nem érdekelne, hogy elveszett a szavazatom, tiszta lenne a lelkiismeretem, hogy mindent megtettem.
Én az MDF-re fogok szavazni, mert per pillanat most még normálisak szerintem. (Bár kétségtelen, hogy nekik is volt már egy-két húzásuk, pl. Dávid Ibolya: "Nem értek a focihoz" c. beszólása.) Ha elég ember ezt megtenné, akkor ha kormánypárt nem is, de mondjuk komoly koalíciós, vagy ellenzéki tényezõ lehetne. De ha eszük van, a Fidesszel nem állnak össze, mert Orbán bedarálná õket, mint az összes többi jobboldali szövetségesét. Egyébként a Fidesz v. MSZP sem lenne baj, ha a vezetõik nem pont azok lennének, akik ma, hanem komoly, tisztességes politikusok. Remélem, hogy valamikor még lesz ilyen.
Szerintem egy harmadik pártnak már nem sok esélye lenne. Vajon az a párt még mit , , ígérne" az embereknek? Szegény már minden lehetséges választásból kifogyott, és az igazság senkit nem ragad meg.De amúgy még bármi lehet, hiszen minden rajtunk áll.Hozhat bármi változást egy esetleges új párt?
már lényegtelen ki van hatalmon.. ezt az országot tönkretették, kisemmizték, teljes a pusztulás.. a jelenlegi pártok és vezetõk közül egyik sem alkalmas a feladatuk ellátására..
Úgyis azt választjuk meg, hogy most 4 évig a fidesz lopjon vagy az mszp.. Másnap majd megnézed az újságba: "Na ma ki lopott?" "Oh, ez az ORbán gyerek milyen rendes.300 milliárdot rakott CSAK zsebbre..Hozzáképest Gurcsányt mily mohó!"
A kérdés kiírásának idõpontjában nem volt, de most már van. (Jobbik)

Mennyi esélye van egy Jobbik-Fidesz hororrkoalíciónak?

Legjobb válasz: elsõ vagyok. A kérdezõnek: Tudod Te hogy mennyi Jobbikos utálja a fideszt?Rengeteg tüntetésen voltam már,minden nap jobbikos emberek között mozgok.Hasonlíts össze egy fideszes és egy Jobbikos szavazót. Ha netán meglenne a koalíció,a Jobbik elveszítené a hitelességével együtt a szavazók túlnyomó részét. És ahogy a forgatókönyvben van,az ilyen lehetõségeket kihasználja egy éppen alakuló párt,esetleg egy olyan amelyik sokáig csak árnyékban volt. Majd a 2014-es választáson eldõl hogy hányan hagyták ott a fideszt a jobbikért.És ha valós demokráciában élünk,akkor a fidesz-jobbik leszerepelne.

elsõ vagyok. A kérdezõnek: Tudod Te hogy mennyi Jobbikos utálja a fideszt?Rengeteg tüntetésen voltam már, minden nap jobbikos emberek között mozgok.Hasonlíts össze egy fideszes és egy Jobbikos szavazót. Ha netán meglenne a koalíció, a Jobbik elveszítené a hitelességével együtt a szavazók túlnyomó részét. És ahogy a forgatókönyvben van, az ilyen lehetõségeket kihasználja egy éppen alakuló párt, esetleg egy olyan amelyik sokáig csak árnyékban volt. Majd a 2014-es választáson eldõl hogy hányan hagyták ott a fideszt a jobbikért.És ha valós demokráciában élünk, akkor a fidesz-jobbik leszerepelne.
Mi az, hogy a FIDESZ bármit megtenne a szavazatokért? Miért a Jobbik nem is szólhatna bele? :D Egyébként semmi esélye sincs.
kb.0% Mivel a Jobbikra azért szavaznak annyian, mert többet várnak tõle, mint az MSZP-tõl és a fidesztõl. A szavazók szétszélednének.
Mivel 2014-ben a Fidesz a jelenlegi támogatottságával legfeljebb egyszerû többséggel tud csak nyerni, minden eszközt megpróbál majd, hogy elszipkázza a szavazókat a Jobbiktól (ahogyan azt tette 2002-ben is). Ismét várhatóak lesznek a demagóg radikális lózungok, a Fidesz össze-vissza beszélésben verhetetlen. Ha más lehetõség nem marad, szerintem össze fog állni a Jobbikkal, csak hogy hatalmon maradhasson. Ahogy a kérdezõ is említette, a Jobbik és a Fidesz egy akolból valók: politikusaik nagy része, és támogatóik is az Orbán által 2002-ben alapított polgári körökbõl kerültek ki.
Konkrét koalicióra szerintem kevés de láttunk mi már fidesz kormányt miép segítséggel... És lehet sokan lepontoznak de a pénz és a hatalom nagy úr! El tudom képzelni hogy van az a pénz amiért a jobbik engedelmes szövetséges lesz! Azért egy 15.000 milliárdos állami "húsosfazékról" beszélünk!!
Számomra az igazi horror az MSZP-LMP
Ki tudja! A politika szótárából hiányzik a soha. Persze volt már horror koalíció, a maszop-szadesz nem kevés ideig és nem kis kárt okozva. Ahoz képest bármi csak kiscserkész lehet!
7-es: KDNP 5%??? WTF Arra a nem létezõ pártra százan nem szavaznának...
MSZP+LMP= láncos sapkás fiúk, navahók, apacsok, sziúk, induljon be most a ....bár!
Nagyot csalódnék, és ezzel nem lennék egyedül. Ezzel szerintem a JOBBIK is tisztában van.
Kolompár ORBÁN védi a cigusokat, VONA Gárdista veri õket.Szerinted?
1000%! Szerintem ez a Rablóbanda mindenre képes!!
Erre sajnos minden esély megvan. Ugye láttuk már Vonát egy asztalnál ülni, és együttmûködni vezetõ Fideszes politikussal, másrészrõl meg a saját "elveiket" lépten-nyomon feladják a pénzért, lásd pl: "az a szervezet adja a fizetésem, amelynek a zászlóját égetem", vagy "zsidó vagyok de azért zsidózok, majd a genetikus kimutatja pénzért, hogy nem vagyok az". Sajnálom azokat, akik hisznek az ilyen hazug, elmebeteg pártok szavának, mint a fidesz és a jobbik. Szóval ha valaki azt szeretné tudni, hogy létrejöhet e ilyen horrorkoalíció, akkor önmagát kérdezze, és a saját közvetlen környezetét...
Szerintem semmi esélye. Épp a napokban jelentették ki a jobbikosok, hogy soha nem fognak sem a Fidesz-el, sem az MSZP-vel koalícióra lépni.
Ma olvastam egy cikket a Csurka darabról. A zsidógyûlöletben már részben egyet értenek, szó sem esik tiltásról vagy valami hasonlóról csak a sunyítás.A cigány gyûlölet egyenlõre a fõnök hova tartozása miatt nem megy, de hasikerül kihipózni jöhet a koalíció!
Ha az MSZP a Fidesz fejére nõ, akkor igen valószínû ez a koalíció, ugyanis a Jobbik már felszívta az összes radikális szavazót, és képtelen tovább nõni. Csak akkor kormányozhat, ha koalícióra lép egy párttal.
Semennyi ha a két párt összeállna akkor kevesebb szavazatot érne el mint külön-külön a Jobbik körülbelül 5%-ra esne vissza a Fidesz 10%-ra a KDNP 5%-ra 20% meg elég szar valljuk már be (amúgy még mindig jobb lenne mint az MSZP egyedül!)
"El tudom képzelni hogy van az a pénz amiért a jobbik engedelmes szövetséges lesz! " Akkor bizony te remek meseíró lennél. :)
A kérdező hozzászólása: 1-es-nek írnám Vona (2001-2003-ig) Fideszben volt.
A kérdező hozzászólása: Ja, és mi van ha Orbán megvesztegeti/megfenyegeti, elvégre cezaromániás.
A kérdező hozzászólása: Kérem, csak az írjon aki a KÉRDÉSRE ad választ!!!
Értelmezhetetlen a sok okoskodás. Hogy a fidesz így meg úgy!!! Emberek. Az senkiben nem merült fel hogy a jobbik szemüvegén is át kellene nézni. Mi értelme lenne a jobbiknak egy válság közepén hatalomra kerülve elveszteni az ellenzék szerepével járó elõnyöket? Semmi. Fõleg ha külsõ támogatóként is ugyan azokat ki képes csalni, zsarolni, megállapodni, "kinek hogy tetszik" a fidesszel, minden kormányzati felelõsség, blama, stb nélkül. Nagy, hatalmas, politológusok vannak ezen az oldalon, ahogy közgázok is, csak valahogy a logikus gondolkodás nem az erõsségük!
Vona Gábor kijelentette nem lesz Fidesszel koalícióban, mit nem lehet ezen érteni?
21:42: ó, hallottunk mi már ilyet máskor is, 94-ben, a szadesz-maszop összeborulás elõtt..-
"Mi értelme lenne a jobbiknak egy válság közepén hatalomra kerülve elveszteni az ellenzék szerepével járó elõnyöket? Semmi. " Szóval azért kéne a Jobbikra szavaznom, mert milyen ízesen tudta baxogatni válság idején a tehetetlen kormányt?!
Nulla.
Kérdés, hogy választási vagy kormánykoalícióról beszélünk? Választási koalíció kizárt! Kormánykoalíció szerintem csak megegyezés kérdése. Koalícióban azért képes beleszólni a kormányzásba a jobbik, hiszen a Fidesznek konszenzusra kéne velük jutni a fontosabb kérdésekben. Kérdés, hogy milyen minisztériumokat, bizottságokat kapna meg a Jobbik. Sokan a kormánykoalíciót összekeverik az egybeolvadással (Fidesz-KDNP)....

Van rá esély 2014-ben, hogy a Jobbik megelőzze a Fideszt és megnyerje a választásokat?

Tudom, már nincs sok id? hátra addig, de sokminden történhet 1 év alatt szerintem.

Legjobb válasz: Nincs.A Jobbiknak akkor van esélye kormányozni, ha a FIDESZ nem szerez abszolút többséget.

Nincs.A Jobbiknak akkor van esélye kormányozni, ha a FIDESZ nem szerez abszolút többséget.
Szinte kizárt.
Nincs rá reális esély. Bár én megrögzött Jobbikos vagyok, illetve a Jobbik értékeit és felfogását ismerem is pontosan, de ezt kell hogy mondjam. Nem azért nem lehetséges mert nem lenne kormányképes stb stb, hanem mert túl sok érdeket sértene a legmagasabb körökben. Mint tudjuk a kör egy zárt valami és a 22 éve regnáló """""elit""" tölti ki. ez az elit kõkeményen össze van fonódva aminek a végére a média teszi a rögzítõ csomót. Az az, a médiának éppen olyan érdeke konzerválni a 22 éves váltó garázdálkodást mint a többi a körben lévõ érdekcsoportnak. Azontúl a háttér eminenciásoknak sem kifejezetten érdeke a változás, hiszen a Fidesz is sok sok elnézést a ködbe, vagy éppen kiszolgálását a lobbinak követte el a hatalomért. Persze elõbb utóbb akkora lesz ami megkerülhetetlenné teszi és mivel a Jobbik is egy kormányozni akaró párt, kialakulhat olyan helyzet hogy egy koalíciós kormányzásba belemegy. Ez viszont biztos hogy nem a 2014es lesz, hiszen 2014 ben kívülrõl ugyan akkora érdekérvénysítõ képessége lehet mint egy gyengébb koalíciós félnek.
Nincs. Az ország északi - keleti részén "erõs" igazán a jobbik a cigány gyûlölet miatt a nyugati részen kevesen szavaznak rájuk, és ez így "kevés".
Nincs rá esély. Ha Jobbikosok már akkor földhöz csapdossák a hátsófelüket, ha elérik a 25%-ot. És még erre is elég kevés esély van. De maximum erre képes. És innen pedig csak lefelé fog csúszni.
Sajnos nincs. Még ha a Fidesz el is követne egy óriási hibát, beállítanák, hogy az valójában nem is olyan rossz, így akarták, a Jobbik pedig náci. És ezzel meg lenne oldva. Na meg a választókerületeket is úgy alakítják, hogy nekik kedvezzen.
Szerencsére annyira még nem nagy a baj az országban.
Isten ments a jobbiktól!!!
Sztem arra sincs esély, hogy az MSZP(M)-t megelõzze.
REMÉLJÜK. SZEBB JÖVÕT!
Erre szerencsére semmi esély nincs, legalábbis merjük nagyon remélni, hogy a magyar nép ennél sokkal-sokkal okosabb és bölcsebb, bár gyûlöletbõl, és birkaságból sokszor 5-ös! Amúgy a parlamenti pártok közül mindegyiknek ki kellene esnie onnan azt érdemelnék, nem mást, sõt a Jobbiknak kéne a legnagyobbat pofára esnie, azt érdemelnék, és hogy soha többet a magyar parlament közelébe se mehessenek! Amúgy kedves 7-es akkor lenne csak igazán baj az országban ha a Jobbik nyerne, az 5-ös válaszolónál pedig sejtelmem sincs mi az az MSZP(M), ilyenrõl nem hallottam soha!
Szerintem nincs rá semmi esély. Marad a Fidesz sajnos.
Nincs, ráadásul most a Fidesz életet lehelt a halott miépbe is , hogy ellensúlyozza a jobbikot.
Remélem a Jobbik gyõzni fog, és akkor a cigányok mehetnek új hazát keresni! Vagy karanténba velük!!! Amit megtermelnek azt osszák el egymás közt!
Nincs, 10%-nál nem kapnak többet. Ráadásul a Fidesz újraélesztette a MIÉP- azzal a szándékkal , hogy megossza a Jobbikos szavazókat.
Bármi történhet. Szerintem van rá esély!
A kérdező hozzászólása: Jó, tudom, 50% az esély rá, mert vagy megelõzi vagy nem. De azért mégis kíváncsi lennék rá, hogy mi ennek a valószínûsége.
Csak bízni tudok benne , 1 év az sok idõ és a jobbik szavazó tábora napról napra gyarapszik. Az mszp-t biztos hogy meg foglya elõzni , ebben nagyon biztos vagyok , feltéve ha a bal oldal nem fog össze, bár jelen pillanatban úgy néz ki a dolog hogy inkább széthullanak mint sem egyesülnek. :) Bár a bal liberális semmire kellõk mindenre képesek a hatalom megszerzésének érdekében...

Van rá esély hogy idén nem a Fidesz fog nyerni?

Félre ne értsétek,nem vagyok mszp-s,de azt mégis nehezen tudom elképzelni hogy a Fidesz nyerni tud az Orbán Viktorral!

Legjobb válasz: Miért, van rá esély hogy idén a Fidesz fog nyerni? ;)

Miért, van rá esély hogy idén a Fidesz fog nyerni? ;)
Van, de ahhoz azt kell hazudnia az SZDSZ-nek, hogy visszafoglaljuk a Felvidéket, Kárpátalját, Erdélyt, a Délvidéket és Burgenlandot, plusz lerohanjuk Izraelt.
20:08-as hozzászólónak: Adja Isten hogy igazad legyen!
"Egy szem esély sincs rá. A Jobbik nyer 65% os többséggel." Álmodik a (jobbik)nyomor vagy tényleg ennyire nem értesz a politikához? :) ))
Egy szem esély sincs rá. A Jobbik nyer 65% os többséggel.
a jobbik 65%al.. remélem ez csak irónia volt... igazából biztos elsõ a fidesz.. más kérdés h meglesz-e az 50%uk...
DEazorbánviktor.....nincs
csekély, de van, h ne a fidesz nyerjen
Egyébként ha se Fideszes, se MSZP-s nem vagy, látogass el ide: http://jobbik.hu/ Ha gondolod olvasd el a programjukat (a három említett párt közül csak nekik van ami nem régebbi 4 évnél) : http://jobbik.hu/sites/jobbik.hu/down/Jobbik-program2010OGY...
AZ LMP nyer 100 %-al!!!!
Ezért tart itt ez az ország ahol tart. A saját sorsotokról van szó! Hogy lehet így elpoénkodni?! Van itt egy-két ökörállat. "Most már biztos hogy a fideszre szavazok" - tégy úgy. De ne emiatt! Ez az ökörség ami itt van befolyásol téged? Elég szomorú. Inkább el se menj szavazni azt mondom...
Megtörténhet, de a 6-os lottó esélyesebb.
Komcsi xD az....:D Olyan szánalmasok ezek a Jobbikosok...:D Most már tuti a Fideszre szavazok :DNem kell nekem a sok tini Jobbikos :D Aztán fogaljátok ám vissza Magyaroszágot;)
Én is!
rémelem a sok komcsi nagyot fog szopni:)
"Álmodik a (jobbik)nyomor vagy tényleg ennyire nem értesz a politikához? :) ))" Majd megtudod mi a nyomor... a kedves kommentelõ ért a politikához, csak optimista és bízik abban hogy jöhet még jó a sok szar után.
Ma naivan megkérdeztem a munkatársakat, ki kire szavaz?Hát érdekes MDF, Jobbik, neve fel sem merült.Elítélik mint a pinty... De álmodjatok nagyokat!Esély van, de már nem sokat kell várni a tutira.
Jobbik 65% ?Ez az év vicce!!! HaHaHa.... Örüljetek, ha meglesz az 5 % és átlépitek a küszöböt!Ki fog taknyos 20 évesekre szavazni pl. http://heves.6.valasztokerulet.hu/jelolt/mirkoczki_adam Nagy fo*!!!

Mekkora esély van a választásokon az MSZP vagy a FIDESZ győzelmére? Helyettük kik az esélyesek?

Legjobb válasz: Az MSZP-nek semmi esélye nincs, egyrészt, mert annyira kicsi a szavazótábora, másrészt senki nem akar még egy "8 évet", nem tudna kivel koalíciót kötni, a Fidesz viszont ezzel szemben több százezer plusz szavazóra számíthat a határontúlról a kettõs állampolgároktól, akiknek épp most akarnak szavazójogot is adni. Erre ment ki az egész cucc amúgy, nem a nagy nemzeti együtt dobogó szívre, az csak a PR-duma volt.

Az MSZP-nek semmi esélye nincs, egyrészt, mert annyira kicsi a szavazótábora, másrészt senki nem akar még egy "8 évet", nem tudna kivel koalíciót kötni, a Fidesz viszont ezzel szemben több százezer plusz szavazóra számíthat a határontúlról a kettõs állampolgároktól, akiknek épp most akarnak szavazójogot is adni. Erre ment ki az egész cucc amúgy, nem a nagy nemzeti együtt dobogó szívre, az csak a PR-duma volt.
Nem hogy nem jó dolog, de kifejezetten rossz, még ha ez így is van sajnos. Nincs jelenleg olyan politikai erõ, amely le tudná gyõzni a Fideszt, és kormányképes erõ lenne.
Per pillanat nemigazán van ellenfele a fidesznek (ami nem feltétlenül jó dolog).
Szerintem a három nagy párt körülbelül ugyanannyi mandátumot szerez majd. A kérdés inkább az, hogy ki kivel hajlandó koalíciót kötni. Mert egyedül egyik sem tud majd kormányozni. Az MSZP-Jobbik összeborulást szerintem kizárhatjuk, a Fidesz-MSZP, és a Jobbik-Fidesz párosítás sem túl valószínû. Esetleg az MSZP vagy a Fidesz az LMP-vel együtt elérheti az 50%+1 mandátumot.
Szerintem Fidesz-Jobbik párbaj lesz a választásokon, és a Fidesz fog nyerni.
Büszke 93 neked orvoshoz kell menned, mert agyadra ment a politika
Az MSZP veszíteni kéne egy borsodi városba is mindig csak egy két szavazattal több az MSZP hiába múlik egy két szavazaton a Fidesz-KDNP. De a Jobbik se lenne rossz.
Mi az az mszp? Létezik ilyen párt?
ma 12:36 Hát lehet, de szerintem nem nõ olyan gyorsan a Jobbik szavazó tábora hogy 2014-ben megnyerjék a szavazást sajnos... Max 2018-ban, de akkor szerintem már Magyarország sem lesz. :-/
buszke93: megnyerni nem fogják, de talán akkor egy koalícióban lehetnek Kormánypárt. Bár tény, hogy sem a Fidesz, sem az MSZP, sem az LMP nem egy vállalható párt...
ma 06:53 Hát koalícióval esetleg. De erre egyik parlamenti párt sem alkalmas, igen.
Az új választási törvények jelenleg egyértelmûen a Fideszre szabták. Kérdés az, hogy 2014-ig mi lesz. Minden mesterkedés ellenére a Fidesz egyre gyengébb, és kialakul egy viszonylag erõs kötésû Fidesz-KDNP-Jobbik koalíció, ami nagy esélyel lesz ismét kormányon. A másik oldalon gyengébb lesz a kötés, de pont a jobboldali összefogás fogja a civil szervezeteket, az mszp-t, DK-t. LMP-t stb. összefogásra kényszeríteni.
A Jobbik biztos nem fog koalícióba lépni a Fidesszel. Azonnal el is vesztenék a szavazótáboruk felét.
Nem hinném. Max morgolódás lenne, de egy kinylatkoztatással miszerint a rohadt hazaáruló "komcsik és ballibes zsidajok, cigányok" összefogása ellen mi is erre kényszerülünk... és akkkor azok, akik a jobbikra szavaznának, de a fdeszre nem, kikre szavaznának? Tán az mszp-re? Meg hát a fidesz eddig is gyakran "megvette" a jobbikosokat. Nem áll olyan távol egymástól a két párt, és a kommunikációval sok mindent el leet érni. Igen is kecsegtetõ lenne a jobbiknak egy kétharmados mérleg nyelvén lenni.
A kérdező hozzászólása: Szerintem nem várható fidesz-jobbik koalíció hiszen a két párt egymás ellentéte és a szavazótáborukat elvesztené a jobbik és a fidesz is. Egyébként jobbikos vagyok és ha a fidesszel koalícióba lépnének én sem szavaznék a jobbikra. Egyetlen járható út jelenleg a jobbik, hiszen most olyan pártra van szükség amelyben nem õrültek ülnek.
ma 01:27 Meg a másik hogy a Jobbik az nem egy (pénzéhes, és hatalom) párt, hanem egy mozgalomból létrejött párt ami a MAGYAR érdekeket tartja szem elõtt.
Na azért szép sorjában! A Fidesz és a Jobbik NEM ellentéte egymsnak, sõt! nagyon is hasonlóak az álláspontjaik, csak részletkérdésekben, árnyalatnyira különböznek, de igazi politikai konfliktust éles helyzetben ezekért nem vállalnak fel. Tehát nem "ellentétei", hanem konkurensei egymásnak, hiszen mind a két párt többnyire az azonos nézetû választók tömegét képes megszólítani. A verseny tartani fog egy darabig, majd az eredményektõl függõen egyességre jutnak a választások elõtt.
buszke93: nincs teljesen igazad, egyre több ember veszi észre hogy az egyetlen vállalható út a Jobbik. Mindig is lesz persze egy hangos kisebbség, de az értelmesebbek egyre többen belátják ezt.
ma 11:22 Ja, csak a sok birka nem veszi észre hogy nem nácik ahogy a mocskos média beállítja, hanem csak racionálisan gondolkodnak. Sajnos ebben az országban szélsõséges, ami észszerûen.
Egyetlen reális megoldás a Jobbik.
Véleményem szerint több forgatókönyv is lejátszódhat. Az elsõ tényleg a JOBBIK választási gyõzelme. A másik lehetõség az, hogy egy ellenzéki koalíció ami nagy valszónûséggel a 4k-t az LMP-t és esetleg az MSZP-t tömöríti nyer a választásokon. Ekkor a kevésbé radikális JOBBIK szavazók elpártolnak a párttól és inkább átszavaznak erre a tömörülésre. A harmadik lehetõség pedig az, hogy az ellenzéki pártok nem tudják érdemben növelni a támogatottságukat, e-miatt a fidesz gyõz a biztos pártválasztóival. Az MSZP egyedül teljesen esélytelen.
Szerintem sajnos a fidesznek van nagyobb esély ha mondjuk holnap lenne a választás. De, hogy 2014-ben mi lesz az csak a jó Isten tudja, mert tapasztalható, minden hónap más-és más. Az is elképzelhetõ, hogy a civil mozgalom kitermel magából egy ujabb olyan pártot akikbe ismét megbízhatunk.
Ha most lenne a választás, a FIDESZ nyerne. Talán nem 2/3-al, de simán. Sajnos az van, hogy az MSZP 2002-2010 között igencsak magasra tette az elkúrtuk lécet, ennek übereléséhez a FIDESZ még nem nõtt fel, de rajta van, az látszik. :) Az LMP komolytalan, a JOBBIK túl véresszájú (vagy talán csak nagyszájú?)
Jobbik 35% Fidesz 30% Mszp 15% Lmp 10% MDF 9% Szdsz és egyéb 1%
ma 16:59 Ez nem csak politika, és elég vak vagy ha nem látod mi folyik az országban, és a világban.
Egyelõre örüljünk ha 2014-ig nem lesz államcsõd!! Akkor aztán mindegy ki nyert volna.... Ha így folytatja az ország, akkor kimenekül az összes ember mielõtt Viktorka felhúzza a vasfüggönyt, kisajtol mindent, majd beint és (mint az magától is megtörténne) beindítja az államcsõdöt. Esküszöm az, hogy nem akar az IMF-fel tárgyalni, röhejes és mégis félelmetes, olyan mintha tényleg csõdöt akarna.
Büszke 93 látom én látod, de te nem látod, mert leszûkitetted a moslékosdézsát csak az mszp-re .
ma 19:40 Te most mirõl beszélsz?
A fidesznél minden pártkormányképesebb lenne. (kivéve a jobbikot) Az eddigi kormányzásuk alatt több kárt okoztak, mint az mszp 8 év alatt.(Most nincs kedvem fölsorolni, hogy miért, de ha nem hiszitek el, felsorolhatom a két párt , , bûnlajstromát") Én most leginkább az LMP-t látnám az ország élén a jelenlegi pártok közül. (bár azt se szívesen) Én azt tanácsolom, hogy aki undorodik a magyar politikától, az is menjen majd el szavazni '14-ben, mert nem mindegy hogy a legnagyobb, vagy a legkisebb rossz van-e kormányon. (fidesz fanok: Nyugodtan lepontozhattok és nyomhatjátok a nyálfröcsögõs , , ballib, hazaáruló, komcsi" szöveget, de nem nagyon fog érdekelni, mert tudom hogy ezek közül a jelzõk közül max a liberális illik rám, de az is csak részben.
"A Jobbik egy mozgalomból létrejött párt" Igen a mozgalom pedig a MIÉP ifjusági tagozata volt.

Miért van az, hogy évek óta megy az ide-oda passzolgatom a labdát játék az MSZP és a FIDESZ között ahelyett, hogy másnak adnánk esélyt?

Egyik választáson ez, a másikon az. Én már nagyon unom. Amíg Orbán van kormányon, az õ anyját szidjuk, ha Gyurcsány, akkor az övét. Most is több mint 1 millió aláírást gyûjtöttek fideszék. Miért van, aki még most is rájuk szavaz? Hát nem akar senki jobban élni?

Legjobb válasz: Ha más lenne, akkor meg annak az anyja lenne szidva. Ilyen ez.

Ha más lenne, akkor meg annak az anyja lenne szidva. Ilyen ez.
Az aláírásgyûjtésben nem vagyok biztos hogy azt ténylegesen elérték...azt az 1M-ót
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kedves Pro Patria Egy bajod van, hogy abbol indulsz ki, hogy az MSZP mindig is nagyon rossz voltmes az is lesz. Ebben teljesen egyetertek veled ! A baj ott van, hogy ugy tunik emiatt mely fideszessegbe menekultel. Most csak ebbol a szemszogbol latod a dolgokat . A kerdezo egy alapvetoen kerdezte meg a mai demokraciankat. Õ nem abbol indult ki, hogy diktatura van mert Heller Agnes azt mondta. Hanem a korrupcio partatlansagat is megismerte. A Fidesznek 2010- ben nem azert kaptak ketharmadot, hogy elszamoltassak az elmult 8 evet es valami tarsadalmi es gazdasagi progressziot erjenek el. Ezt sokszor meg se probaltak, es amikor igen az se lett tul sikeres. En nem azt mondom, hogy ha egy masik part kormanyzott volna sokkal jobban, akkor az orszag is sokkal jobb helyzetben lenne. En egy olyan hazat szeretnek ahol van rendes baloldali part(nem az mszp nagyon nem az) es. A jobboldaliaknak is fontosabb a nemzet mint a penztarcajuk es a sajat egouk
"Szerintem az MDF is egyetértett a szovjet kivonulással és a köztársasággal." - Valóban, és a Fidesz nem is állt túl messze tõlük, csak radikálisabb volt. De ez azon még nem változtat, hogy a liberalizmus '90-ben még nem azt jelentette, amit ma neoliberalizmusként értünk. Példaként Kossuth is liberális volt, mindamellett erõteljesen nacionalista. Mai szóhasználatunkban a két fogalom kizárja egymást. Mert maga a fogalom tartalma változott azóta, az SZDSZ munkássága lévén. Az pedig igaz - és a magyar politika nagy hiányossága -, hogy más országokban a liberalizmus és a baloldal is tud egyetérteni a jobboldallal, ahogyan az természetes például Romániában vagy Szlovákiában - a mi rovásunkra.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Bajnainál ez politikai fogás csupán. Az a kormány, amelynek õ minisztere volt, majd miniszterelnöke is, tudjuk, hogyan viszonyult és viszonyul a határon túli magyarok ügyéhez. Mesterházy is csak akkor ment el Erdélybe a kanosszajárásra, mikor érezte a választójog visszacsapását. 8 évet várt a bocsánatkéréssel, és nem akkor tette, amikor kormányváltás történt. Nem is akkor, amikor újra elkezdõdött a kettõs állampolgárság megadásának kidolgozása. Nem is akkor, amikor megvalósult. És még csak nem is akkor, amikor ténylegesen elvált, hogy szavazati jog is lesz benne, de csak azután, miután mindez még át is ment az alkotmánybíróságon. Az utolsó szalmaszálat is bevárták, amikor már nem volt hova hátrálni, nem reménykedhettek abban, hogy mégsem fognak szavazni. Majd a következõ héten Szanyi már gúnyosan lerománozta a Magyarországra érkezõ erdélyieket.
"ekkoriban a liberalizmus azt jelentette, hogy demokráciát akarnak, és a szovjetek kivonulását" Szerintem az MDF is egyetértett a szovjet kivonulással és a köztársasággal. "rendszerváltó hangulatban is énekelték például a Székely Himnuszt" A liberálisok kevésbé de a modern európai baloldali pártok is kiállnak a palesztínok mellet. A székelyautonómiáért még bajnaiék is kiálltak pedig õk nem is igazi baloldaliak vagy liberálisok: [link]
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sokszor elhangzik, hogy a Fidesz "liberálisból vedlett át jobboldalivá", amikor az MDF ürességet hagyott maga után, megérezve a politikai vákuumot, de ez téves megállapítás. A Fidesz rendezvényein már a rendszerváltó hangulatban is énekelték például a Székely Himnuszt: [link] (A negyedik perctõl.) Liberálisként indultak, igen, sõt, Fodor Gábor is a Fidesz színeit viselte, csakhogy ekkoriban a liberalizmus azt jelentette, hogy demokráciát akarnak, és a szovjetek kivonulását. Ennyit takart maga a fogalom, és ebben mindannyian egyetértettek. Az életszemléletbeli különbségek késõbb, eztán élezõdtek ki.
Kedves Pro Patria Kerleg vedd figyelem, hogy a magat rendszervaltonak es konzervativnak mondo MDF birtokolta a jelenlegi fideszes szavazo bazist. 94-ben miutan az SZDSZ hirteln valtott az MSZP fele, akkor lett Orban jobboldali. Elkezdte magahozbszervezni a jobbos ertelmiseget. Tehat a tagok es a nezetek alapjan lehet a Fideszt az MDF utodjanak tekinteni, ep ugy miNt az MSZMP-t es az MSZP-t.
A rendszer valtas elott es utan is a partok arra jotszottak, hogy meg emgvalasztasuk elott szerezzenek amguknak befolyasok szponzorokat. A gyozelem utan neki lattak a sajt holdudvar epitesenek. A ket oldal mogott sajnos nem ideologia , hanem gazdasagi erdek all. Ami a media birtoklasaval uralja a szavazokat. Program helyet csak a masik arcaval kepesek riogatni. Most is van keves fuggetlen tuntetes, de azok Kevesek. Elkell kezdeni a fuggetlen politikai rendezvenyek szervezeset ! Nyugatra legalabb ugy korruptak, hogy a kozosben is marad valami .
Kedves 17:19-es válaszoló! Folyamatban lévõ dologról, mint történelem, nem szoktak beszélni. 2010-ben a Fideszt úgy szavazták meg, hogy egyszer volt csak egészen addig hatalomban, és háromszor az MSZP (mind elõtte, mind pedig utána, és akkor már egyhuzamban 8 évig). Ez, akárhogy is nézzük, nem "ide-oda passzolgatás". 2010-ben tehát - tekintetbe véve, hogy 2002-ben sem az a párt nyert, amelyet az emberek többsége megszavazott, és hogy 2006 óta semelyik másik párt támogatottsága nem nõtte be - nagyon benne voltunk már az idõben, hogy kormányt alakíthasson.
Hozzáteszem: 2002-ben úgy adta át a Fidesz a kormányzást, hogy a legtöbb szavazatot ez a párt kapta. Illetve az is érdekes adalék, hogy 2006 óta (tehát immáron szûk egy évtizede) egyszer sem nõtte túl semelyik párt sem a támogatottságát.
Milyen egy ciklust? Nem most fog letelni a 2. ciklusa (utána meg kezdõdik a 3.)?
Nem volt "ide-oda passzolgatva" a labda, a rendszerváltó kormány bukása után mindössze csak egyszer jutott hatalomba a Fidesz, és háromszor az MSZP, elõtte is az volt, illetve utána is, kétszer egymás után. Tehát rendszerváltás utáni 20 évbõl 12-õt az MSZP töltött kormányon, és csak egy ciklust a Fidesz.
Arra szavazz, akire jónak látod. Mást nem tudsz tenni. 20 évesen mennyi tapasztalatod van a korábbi kormányokból? Kb semmi.
Kérdezõ, nincs olyan hatalmas nagy átjárás. Mi történt inkább? Van az Mszp-nek x támogatója, Fidesznek y, az Mszp kezdetben 2000 környékén erõsebb volt, csökkent a népszerûsége, de közben a Fidesznek ugyan annyi maradt, amivel választást tudott nyerni, most meg már a sok balodali botrány után alig maradt támogatója az Mszp-nek, de a kiábrándultak nem a Fideszre szavaztak, hanem inkább nem mentek el szavazni. Jelenleg meg csökken a Fidesz támogatottsága is, az Mszp megszünés felé tart, egyedül a Jobbik erõsödik. Ezek tények, és aki nem ismeri el, Magyarázza meg hogy 2006 utnán, mikor alig lehetett kb.200.000 szavazójuk, hogy lett 1.5 millió?
"Blogot bárki írhat.." Ez ígyvan! De a benne foglaltak ettõl még sajnos igazak.
Jelenleg nem úgy néz ki. Az MSZP nagyon ledarálta magát 2010-re, és azóta sem tudtak sokat javítani a helyzetükön. Gyurcsány kartája teljesen jelentéktelen, a Bajnai-fele tömörülés is gyenge. De még ha ezek mind összefognak, akkor is kétséges a siker, mert a Fidesz egész jól tartja magát.
Blogot bárki írhat...
EU-ból kizárás... Köszönjük, Emese!
Nem a lakosság 2/3-a szavazott a Fideszre. A szavazó korú lakosok közül, azoknak a 2/3-a akik elmentek szavazni. Ha már írták bocsi, nem olvastam el a válaszokat.
Okés, tisztázzuk. 1, a szavazásra jogosultak kb 60%-a ment el szavazni 2, a fideszre kb 52% szavazott. 3, ezt kompenzálták 2/3-ig, hála az inkompetens szabályozásnak. Azaz: a fideszre a szavazásra jogosultak alig 1/3-a szavazott. Egy harmad ellene (megosztva), egy harmad meg nem törõdött az egésszel.
A lakosság kétharmada kb 6 millió szavazót jelentene. A Fidesz ennek a felét sem kapta meg.
Mi van utolsó, tetszik, hogy a narancsosok felosztják egymás meg a haverok között az országot? Tetszik, hogy pártalkotmányunk van, és nem rendes, népi? Tetszik, hogy a propagandagépezet százmilliókat ránt ki az adófizetõk zsebébõl? Amúgy sajnos nincs esély, a Fidesz propagandája nagyon jól megszerkesztett, az emberi butaságra és gyûlöletre alapoz.
Mivel a Fidesz jó munkát végez ezért nem, senkinek nem kell a korrupt MSZP, max a nyuggerek, mert azok nem igazán gondolkodnak, ha úgy tetszik olyanok mint a fociszurkolók, nekik kb ez a politika.
Kérdezõ! Görögország és Portugália is "gazdag" nyugati ország, mégis, most kb. Szlovákiával vannak egy szinten. Spanyolország is "gazdag", viszont csaknem 30% a munkanélküliségi arány. Tovább kellene látni egy-két évnél.
Nos ha nemzárnaki bennünket az UNIO-ból én annak csak örülök, van itt enélkül is elég baj. Ez a négyésfél év fideszes kormányzás elég szégyenteljesre sikeredett sajnos.
A kérdező hozzászólása: Jó, de ez a két ország mindig is gazdagabb volt, mint mi!
Nos, a bejegyzés óta eltelt két év, és nem zártak ki. Biztos azért, mert nagyon rendesek. Ami meg az eladósodottságunkat illeti, vannak nálunk rosszabb helyzetben lévõ országok: Olaszország, Görögország.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Ez volt a legértelmesebb válasz!
"megvádolta Hagyót"szegény szent embert...a kérdésre válaszolva, szerintem nem lehetséges....annak ellenére sem hogy a baloldal jelenleg mindenbe beleköt, semmi nem jó...azt nem értem az õ 8évük alatt miért nem lett Kánaán, ha õk ennyire értenek mindenhez...
A kérdező hozzászólása: De csak a 2/3-a miatt!
Azt se felejtsük el, hogy hajnal 2 óráig lehetett szavazni. mert ha betartják a 19 órát. nem lett volna 2/3, ugye közben meg közölték az adatokat , hogy kinek mennyi szavazata van.

Van rá esély, hogy jövőre az Együtt2014 megelőzi az MSZP-t? Összefognak a Fidesz ellen, vagy nem?

Legjobb válasz: Ha összefognak akkor sok szavazatot vesztenek. Az MSZP-t sokan utálják.

Ha összefognak akkor sok szavazatot vesztenek. Az MSZP-t sokan utálják.
MSZP = Együtt 2014 = SZDSZ
Szerintem megelõzi.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!