Találatok a következő kifejezésre: Van egy yorki kan (7 db)

Milyen nemû yorki kutyust vegyek? Van egy 7 éves kan sziámi cicám! A macska ivartalanítva van!

Legjobb válasz: Nekem volt szukám és vannak kanjaim most. Szerintem mindegy :)

Nekem volt szukám és vannak kanjaim most. Szerintem mindegy :)
Teljesen mind1, a neveléstõl függ.A kutyát is ivartalanítva könnyebb dolgod lesz.

S. O. S.! Arról van szó hogy van egy hét hónapos Yorkim. Kan. Valami baj van a kis micsodájával, mert nem tudja magának visszahúzni és én nem sem tudom neki, hiába próbálom. Ez mitől van?

Szerintetek ha megáztatom neki úgy könnyebb lesz visszahúzni rá a b?rt? Vagy esetleg kamillázzam is? Vagy rögtön doki? Ja, és tegnap este olyan 9-fél 10 körül vettem észre, délután még semmi nem volt mert hemperg?zött és észrevettem volna. Köszi a válaszokat! Bunkók inkább ne is írjanak...

Legjobb válasz: és rosszul van vagy valami?...mert ha semmi baj a viselkedésével akkor sztem nincs gond...van h a cicámnak is napokig kinnt van a micsodája:) sztem vissza tudja húzni ha õ akarja...:)

és rosszul van vagy valami?...mert ha semmi baj a viselkedésével akkor sztem nincs gond...van h a cicámnak is napokig kinnt van a micsodája:) sztem vissza tudja húzni ha õ akarja...:)
Szia! NYugi, kezd ivaréretté válni a kutyád! Most nagyon figyelj oda rá, ha nem akarod, hogy a lakásban mindent össze-vissza jelölgessen, mert késõbb nagyon nehéz lesz róla leszoktatni. Üdv.
szia, nyugi, ez természetes, gondolom meg"hegedûlt" vmi plüsst, és a merevedési testecskék kint tartották neki a fütyijét. a miénknek ugyanez volt. mi még az ügyeletes állatorvost is felhivtuk, annyira megijedtünk, hogy baja lesz.... le kell neki jegelni (persze óvatosan) valami rongyba mirelitet, vagy jeget tenni és azt rá kell tenni a fütyijére. :) :) egy 10 hónapos yorki gazdája
Szia! Ha ez nem állandó probléma akkor csak "kanos" a kicsike. Nem kell aggódni.
A kérdező hozzászólása: nincs rosszul... virgonc, eleven, játszik, eszik... még arra is gondoltam hogy ez esetleg amiatt lehet hogy még nem szálltak le a heréi. De a doki azt mondta még mikor a herék miatt voltunk nála hogy nem lesz tõle semmi, ha betölti az 1 évet megmûti. Hát nem tudom. Mit gondoltok?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! :) hál istennek ma mire hazaértem már visszahúzodott neki :) És igen, mielõtt kijött neki "hegedülte" a plüssmaciját :D :)
Min. 6 kg lesz.
Kitõl veted a kutyát? Melyik tenyésztõtõl?
biztos megvette 15.000ért valamelyik szaporítótól aztán most sír, hogy nem is yorkie a kutyája hanem valami keverék. ::D
3-as! Biztos Expressz FAJTISZTA!:)
ELõzõ én is erre gondoltam, majd úgy jár mint a haverom annak is ekkora volt a kutyája aztán 10 kg-s lett (és nincs elhízva)
Sokkal nagyobb lesz, mint 2 kiló, az már most biztos. Simán lehet akár 4-is, sõt nagyobb....
Te kevered a szezont a fazonnal. A tk egy származást igazoló lap, személyi igazolvány kutyáknak. Ezt egy lelkiismeretes tenyésztõ minden kutyájának kiváltja! A hibásnak is!!! Az, hogy a kutya milyen minõségû, tenyészthetõ-e, az a tenyészszemlén dõl el, ott minõsítik. Még egyszer leírom: Jó tenyésztõ a hibás kutyáját is törzskönyvezi, legfeljebb ivartalanítási kötelezettséggel adja el, olcsóbban. De törzskönyve mindenképpen van a kutyának. Aki kiválogatja a "rossz minõségû" kicsiket és azokat nem törzskönyvezi, na az a szaporító!
A jó tenyésztõ sem tudja kiváltani hibás kutyára a törzskönyvet.Ha hibás a kutya a vásárló csak és kizárólag az apa és az anya törzskönyvének a másolatát kapja meg.De a kölyköt nem törzskönyvezik hiszen tenyésztésre és kiállításra sem alkalmas Házi kedvencnek, családtagnak, barátnak nagyon is tökéletes.Régen még kiszelektálták ezeket a kölyköket és minél elõbb megölték õket szóval tk-s vagy nem inkább olcsóbban adják olyanoknak akik nem tudják meg fizetni minthogy megöljék õket.Nekem is van egy yorkim 25.000-ért vettem semmi gondja csak a alsó állkapcsa beljebb van mint a felsõ, és egy chow-chow kan kutyám aminek ugyan ez a rendellenessége van, és nagyon egészségesek köszönik szépen:)
Itt lép életbe a 13-as válasz. Feladom!
Szerintem ez kicsit sok. Lehet hogy olyan 3-4 kg-os lesz. Nekem ugyan westiem van, emlékszem 8 hetesen volt ennyi, felnõttként pedig 7 kg.
Mert te olyan okosnak hiszed magad itt nem leszólni kell a másikat a kérdésre kell válaszolni vagy ha nem tudod akkor nem kell írjál ide semmit fõleg nem hülyeséget vagy a többi ökröt majmolni, már tisztelet a kivételnek aki normálisan tud választ adni egy kérdésre.Nem tudom hogy minek írnak ide emberek ha bunkón képesek választ adni.
Ó, te jó ég..... Na ilyen az, mikor a hülyeség szorgalommal párosul...... Törzskönyv minden tk-ezett kutya kölykének jár, akkor is, ha a kutya mondjuk színhiba miatt tenyésztésre alkalmatlan. Max. ha a tenyésztõ biztosítékot akar arra, hogy nem fogják tenyészteni az arra alkalmatlan kölyköt, az eredeti példányt csak az ivartalanítás igazolása után adja ki. Vagy ráírja piros tollal vagy filccel, hogy nem tenyészthetõ. De attól még kiváltja minden megszületett kölyökre.....
Na jól van itt fejeztem be!Édesapám megmondta soha ne vitatkozz hülyével mert összetévesztenek vele.Na ebben a pár percben elgondolkodtam hogy tényleg ilyen ostoba vagy vagy csak teteted de rájöttem hogy csak rosszak az ismereteid.Nem a te hibád csak még egy dolog mielõtt elteszem magam holnapra mert korán megyek dolgozni, a kérdezõ holnap szét röhögi az agyát rajtad ha ezt meglátja:) Jó éjszakát!
Itt többen próbálunk meggyõzni, hogy a te ismereteid rosszak. Jó lenne elõbb tájékozódni mielõtt kötöd az ebed a karóhoz!
Na, most már elég a hülyeségekbõl egy hibás kutyát nem törzskönyveznek mivel az-az fci által nem elfogadott tenyésztésbe nem vehetõ kutya így ezáltal törzskönyvet nem kaphat ha kutyát veszel és egy kis hibája van annak nincs tk-ja de a szülõk törzskönyvét láthatod.Ennyi okost még életemben nem láttam ami itt van.A másik fele a szaporítók tényleg drágán adják a hibás beteg kölyköket a hobbi tenyésztõk meg olcsóbban de semmi gondja nincs a kutyának a papírok rendben vannak.Van egy két ismerõsöm aki hobbiból tenyészt kutyákat minden rendben van velük 4-5 kutyát tart és mind egészséges szóval nem kell itt belekötni az emberbe ha nem értetek semmit vagy csak okoskodni jártok fel erre az oldalra, amúgy 15 éve foglalkozom kutyákkal ismerem a fajtákat és tudom mirõl beszélek ha azt írom hogy nem adnak tk hibás kutyáknak.
Hát Shacrament, azt kell mondjam nagyon igaza van a 13-asnak.... Aki TENYÉSZT, az csak hobbiból teszi. Mert akár hiszed, akár nem, ez nem más, mint egy marha drága hobbi.... A 80-120 ezres és még drágább kutyák pont a hobbi tenyésztõknél születnek, azoknál, akik ezt szerelembõl csinálják, mert imádják az adott fajtát. Mert õk a minõségre, nem pedig a mennyiségre törekszenek és nem simán összerakják a fifikét a totókával..... Az, akikrõl te beszélsz nem mások, mint szaporítók. Mert a végeredmény szempontjából majdnem mindegy, hogy valaki a pénzért, vagy simán ostobaságból szaporít....
Attól, hogy egy tenyésztõnél hibás kutya születik, még törzskönyvezik. Ugyanis a fajtatisztaságot csak a tk igazolja, mondani bármit lehet. Ha nincs tk. akármi lehet a kutyából. Aki pedig olcsó kutyát vesz, az ne reklamáljon, ne nyafogjon, ez benne volt a pakliban, tisztában kellett vele lennie a vásárláskor. Ez a lényeg. Amit te leírtál baromság, szóra adni nem lehet, a papír az, ami mindent igazol!
Nem sûrûn jövök fel erre az oldalra legtöbbször csak olvasgatni nem mindig válaszolok a kérdésekre, kivéve ebben az esetben amikor a hajamat tépni tudnám olyan butaságokat tudtok írni.Nem a százalék a lényeg hanem hogy tudjad hogy mit válaszolsz a kérdezõnek nem hülyeségeket írni.
13-as! Van benne valami!:DDD
70% téged sem az eszedért szeretnek
Tudod mi az irónia? Na, a fajtisztát úgy írtam, ironikusan. Nem is írhattam másként, mert az Expresszen többnyire csak fajtisztát árulnak, a fajtatiszta máshol leledzik!!!
büszke lehetsz magadra
A kérdező hozzászólása: Igen szaporítótól vettem de én nem azért vettem hogy szaporítsam hú most lehet elítélni.Amúgy a szülei 2 kg-osak voltak valószínûtlen hogy 4 kilónál nehezebb legyen viszont sokat eszik és sokat szaladgál nagyon vidám kiskutya és ha nagyobb lesz mint 2 kg akkor is szeretni fogom csak kíváncsi voltam hogy ki mit mond errõl mert nekem is furcsa.
Nem feltétlenül expresszes. A miénk nagyon jó vérvonalból származik, tenyésztõtõl van és hasonló súlyú volt abban a korban. A 2 kiló a normál súly legalsó határát súrolja, normálnak én a 2, 5-3 kilót tartom.
Csakhogy azt küldted el, amit a Shacramentnek szántál!:D Na, Téged se az eszedért szeretnek!:D Nekem ne irkálj kislány! Itt kérdezz, válaszolok!:) Minden választ megkaptál, kiválasztottad azt az egyet, akinek szeretnéd, ha igaza lenne a többi 20-al!!! szemben. Legyél boldog a kutyáddal azt kívánom, de aki olcsó kutyát vesz, az készüljön fel mindenre, ne nyafogjon, mert reklamációnak helye nincs. Ha pedig tanácsot kérsz, kérdezel, ne balfékezd le azt, aki veszi a fáradságot és válaszol. Attól még nem balfék, hogy a valóság amit eléd tár, nem tetszik neked!


A yorki kan kutyámnak (5éves kb) a végbélnyílása alatt pár centivel van egy nagy duzzanat, a here és a végbélnyílás között van, nem rég óta "jött" oda, nem tudom mitõl lehet ez esetleg?

kutya,duzzanat,yorkshire terrier,kan

Legjobb válasz: Akkor el kellene vinni állatorvoshoz, mielõtt még nagyobb lenne a duzzanat, és akkor kiderül, mi is az pontosan.

Akkor el kellene vinni állatorvoshoz, mielõtt még nagyobb lenne a duzzanat, és akkor kiderül, mi is az pontosan.
Ha neked nõne egy ilyened, ide jönnél kérdezõsködni, vagy rohannál a dokihoz?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat! Igen idejöttem kérdezõsködni mert lehet valakinek már volt ilyen eset a kutyájával, ezért gondoltam úgy, hogy rákérdezek, és elfogom vinni természetesen! Egyik ismerõsömtõl hallottam, hogy lehet "kangörcs" ilyen van esetleg?
Kérdezd meg az ismerõsödtõl, mit szed szakértelem ellen. Attól, hogy más kutyájánál is volt ilyen és leírja az okát, még nem biztos, hogy a tiednél is az az oka. Majd az orvos megmondja.
Majd mondd el az állatorvosnak a kangörcs elméletedet... legalább lesz egy vidám napja. Simán lehet, hogy a bûzmirigye gyulladt be, és épp utat tör magának tályog formájában.
Egy bûzmirigy gyulladás is lehet, de lehet akár egy prosztata daganat is. Az orvos tudni fogja. Sajnos így látatlanban nem lehet diagnosztizálni egy ilyen jellegû dolgot.
Érdekelne mi volt a baja a kiskutyának, ha voltatok orvosnál?!?!

Van egy 5 hónapos yorki kan kutyusom. Kb 1 hete furcsán viselkedik. Eddig nagyon játékos igazi izgága kiskutya volt. Ez egy hete megváltozott. Sétáltatás közben aktív, de itthon. Csak leül és figyel, szinte semmit sem játszik. Mi történhetett?

elõtte 4-5 nappal kapott oltást és kiderült, hogy atkás a füle, amire fülcseppet kapott, de nem hiszem ,hogy ennek köze lenne a dologhoz. Elõször arra gondoltam ,hogy az oltás miatt lett ilyen, de ez már majdnem 2 hete volt!Ma kiesett egy foga, szóval épp fogváltás van. kérlek segítsetek, egyre jobban aggódom..!! az ürüléke normális, eszik rendesen, a viselkedés megváltozásán kívül minden normális.

Legjobb válasz: Ha nagyon aggódsz, vidd dokihoz, de ha nem lázas, eszik-iszik és kint aktív akkor lehet, hogy csak lefárad kint, bent a lakásban csak pihen. Ez egyébként a kutyáknak a normális ritmusa, kint tombol, bent alszik, nyugizik. Lehet a fogváltás miatt is, kicsit fáj neki, kedvetlenebb. De ha elviszed dokihoz, vagy csak felhívsz egyet, abból gond nem lehet.

Ha nagyon aggódsz, vidd dokihoz, de ha nem lázas, eszik-iszik és kint aktív akkor lehet, hogy csak lefárad kint, bent a lakásban csak pihen. Ez egyébként a kutyáknak a normális ritmusa, kint tombol, bent alszik, nyugizik. Lehet a fogváltás miatt is, kicsit fáj neki, kedvetlenebb. De ha elviszed dokihoz, vagy csak felhívsz egyet, abból gond nem lehet.
több játék odabent, amitöl kedvet kap? :)
Ivartalanítani lehet.
ez az "õrület" csak akkor fog elmúlni, ha ivartalaníttatod, mert egyébként minden egyes tüzelõ szukára így fog reagálni, sõt, képesek a szuka szagát kilóméterekrõl is megérezni...
ezt a doki jobban meg tudja mondani, de a legtöbb kutyát nem viseli meg. Amúgy kan kutyáknál gyors és kis sebet hagyó mûtét. És igen, kiveszik a "golyóit" így a tesztoszteronnal együtt eltûnik a párzási ösztöne is... Mivel kistestû, mindenféleképpen beszéld ezt át egy állatorvossal, mert szerintem náluk az altatás picit kockázatosabb lehet.
Sima rutinmûtét. Nem "levágják", hanem "felvágják" és kiveszik a heregolyóit. Félóra alatt megvan másnapra már meg sem látszik rajta. Beszéld meg a dokiddal.
Úúúúúúú! Nagyon elmaradott gazdival van dolgunk.... A nem tenyésztésre szánt kutyákat ivartalanítani kell(ene, csak sok a hülye ember, ezért sok a menhelyen a kutya:S). Ha utána nézel ne higgy a hiedelmeknek, ha az állatorvos bebeszéli, h ilyen meg olyan változások lesznek, ne higgy neki, az ivartalanításnak csak pozitív hozományai vannak. Ismétlem, sok a hülye ember, aki azt hiszi, h a kutyának kell a szex, meg h elveszed a férfiasságát/nõiességét. HÜLYESÉG. A panelos hozzászólóval persze nem értek egyet, a legtöbb panelkutyának jobb dolga van, mint akármelyik kert örzõ szerencsétlenségnek, akinek az a legnagyobb dolog egy átlagos napjában, h elmegy valaki a keítés elõtt. A rendszeresen sétáltatott lakáskutyák sokkal kiegyensúlyozottabbak, mert nap mint nap új ingerek érik õket séta közben.
Ezt hívom én állatkínzásnak. Remélem jól szórakoztok, miközben a kutya szenved egy lakótelepen. Úgy ni, még vesd alá egy mûtétnek is, nem elég neki.
A kérdező hozzászólása: Jajj:( És az hogy mûködik? Nagy mûtét? Levágják a kis golyóit? Nem fogja megviselni?
A kérdező hozzászólása: Miért drága, te yorkiet udvaron tartanál? Talán még láncon is? Nem is tudom ki az állatkínzó...
A kérdező hozzászólása: Rendben köszönöm a választ!
Szerintem vidd el állatorvoshoz, õ majd megmondja mitõl van és milyen megoldás van.
a yorkikat 2havonta kell kozmetikushoz vinni, (fülszõrtépés.körömvágás stb.)és havonta otthon fürdetni.(én igy csinálom) ilyen fiatalon még nem lehet a bûzmirigyével semmi gáz.persze ha kakis lesz azt azonnal le kell mosni, meg a sáros lábat is.minden nap fésüld ki a szõrét. beszélj állatorvossal, meg kutyakozmetikussal is.õ biztos fog tudni segíteni.
szia.irtam emailt, de nem küldte el.(nekem küldtél) hát nem szabadna büdinek lennie.lehet, h vmi bõrbetegség áll a háttérben.dokihoz vidd el, meg kutyakozmetikusnak is mutasd meg.ird meg légyszi majd emailbe mi volt.kiváncsi vagyok.
Szerintem ezt kutyatáp is okozhatja.A mi kutyánk is rettentõ büdös, ha éppen olyan tápot eszik.Fürdethetjük, de hetek múlva is olyan a szaga amíg nem váltunk. Üdv.:Mária


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!