Találatok a következő kifejezésre: Van egy yorki (117 db)

http://media.timeoutnewyork.com/resizeImage/htdocs/export_im.. Szerintem olyanra gondolt mint õ csak a hátán szinte kopaszra vágva. Barátnõm yorkiját is most nyírták meg és õ kb így néz ki.
http://www.hunde-im-web.de/bilder/westi.jpg Így gondolja. A legtöbb trimmelõs terriernek a hátán rövid a szõr, a hasán meg hosszabbra hagyják. Nem kopasz a háta attól.A yorkit is gyakran nyírják ilyenre.
De hát a yorkshire is terrier... :D
http://kocos.hu/gallery-2.htm Mi ide járunk, találsz pár yorkie-s képet :)
Tudsz arról, hogy olyan nincs, hogy extra mini Yorki? Max kisebb mint az átlag, de hivatalosan ilyet nem tenyésztenek.
Tudok, de nem fogok. Ezek a szerencsétlen másfél kilósak mind durva légcsõszûkülettel küzdenek. Hány kilós a Te yorkid? És miért akarsz olyan borzalmasan kicsi méretû kutyát?
-_-" olyan hogy mini nemlétezik...van egy standard amibe a kutyának bele kell férnie különben kizárják a tenyésztésbõl a standardnak van alsó illetve felsõ határa Ha normális tenyészetbõl veszed, törzskönyvvel és garanciával akkor a standard méretnek megfelelõ kutyát fogsz kapni
Én itt nem látok negatív hozzászólást, az igazat írja mindenki, olyan hogy mini nincsen, és olyan hogy mini tenyésztõ meg pláne nincs, hisz ez nem egy elismert fajta tehát nem adhatnak rá törzskönyvet.
egy 6kg-os yorkie szinte 100% nem fajtatiszta az nagyon nagy difi a maximum 3kg hoz képest..
Senki nem írt negatív választ. A kutyádat nyilván nem tenyésztõtõl vetted, azért lett ekkora. Egy tenyésztõ figyel arra, hogy mekkora kutyákat fedeztet. Ennél a fajtánál a 2-3 kg a standard, bár nekem már az is nagyon pici (nekem 5.5 kg-os yorkim van, imádom, soha nem akarnék kisebbet:) Nézd meg pl. az Árminházi kennelt, biztos vagyok benne, hogy tõlük olyan kutyát tudsz venni, ami nem lesz nagy felnõtt korában. Ennél kisebbet viszont ne akarj, mert nem véletlenül zárják ki a másfél kiló alatti kutyákat a tenyésztésbõl.
Tényleg valami hatalmas állat lehet egy 6 kilós kutya. :) ))
A kérdező hozzászólása: eszembe se jutott akkora hülyeség hogy pároztassam õket, nem úgy mint neked. nem tovább tenyésztés céljából szeretném a kutyit. a 6kg-os yorkimmal semmi bajom csak nem ekkorára számítottam amúgy már 4 éve van nálam és mindent megkap, a szemünk fénye.imádom.
Miért kell ilyen rosszindulatunak lenni?
Én nem azért beszéllek le, mert ilyen nincs, hanem mert bõdület, hogy mennyire semmire sem jók. Unokatesómnak van egy ilyen miniizéje. kb 3-4 hetente törik el valamije. Egyszer annyi volt, hogy leugrott a kissámliról, és min2 elsõ lába eltört. Semmire sem jók.
Én már látom a helyzetet. A kérdezõ nem egy másfél kilós pöttömöt akar. Csak egy 6 kilós kutyához képest a standard méret aprónak tûnik. Szerintem regisztrálj föl ide, és tudnak ajánlani nagyon jó, megbízható tenyésztõket. http://www.netboard.hu/viewtopic.php?topic=9113 Illetve sok tenyésztõnél vannak növendékek is, akik 6-8-10 hónaposak. Rajtuk már biztosan látod, hogy mekkorák lesznek.
Kedves Kérdezõ! Olyan kutyust keress, aki minimum 2, 5 kg. Számos rendellenesség léphet fel ennél kisebb kutyáknál. Izületi problémák, idegi rendellenességek, légcsõszûkület. Ezen kívül ott az emberi természet. Gondolom Te is kutyaként szeretnéd nevelni kedvencedet, és nem élõ plüssállatként. Én még a 4 kg-os yorkimra is "ezer szemmel" figyelek sétáltatásnál, pedig Õ jól szocializált, és jól kommunikáló kutyus. Hálát adok az égnek, hogy nem lett kisebb. Az emberek ösztönösen kikapkodják a kicsit is kényelmetlen helyzetekbõl a csöpségeket, és így nem tanulja meg hogyan kell feloldani, megoldani az egyes helyzeteket, és mindig a gazdihoz rohan. Visszahúzódó, rendkívül félénk lesz, és/vagy (várhatóan félelmébõl kifolyólag) ugatós. Szóval nagyon nehéz! Rendkívül sérülékenyek így is, úgy is. Felelõs tenyésztõ nem törekszik arra, hogy ilyen "mini" súlyú kutyusok szülessenek, bár elõfordul. Az egészséget tartják szem elött. Ha a fajtánál szeretnél maradni CSAK tenyésztõtõl vegyél! (http://www.meoeyorkiklub.hu/index3.html) A 6 kg-os yorkival kapcsolatban. Nem is olyan régen a yorkshire terrier átlag súlya 5 kg volt! Személyszerint engem felháborít a MEOE hozzáállása, hogy 3, 2 kg-ban maximalizálták a fajtát, ezzel támogatva a miniatürizálási trendet. Inkább egy 6 kg-os, egészséges idegrendszerû kutyus (akivel még agility-zni is lehet :) ), mint egy akár 3 kg alatti.
nagyon remélem, hogy nem azért kell mini kislány yorkie, hogy pároztathasd a 6 kilós kutyáddal. elõre szólok, hogy minimum orvosi komplikácó lesz a vége, de hogy a kölykök defektesek lesznek, az anya pedig belehalhat, arra is jó esélyt látok. (de ne legyen jó a megérzésem.) Az én egyik kutyám is 6 kilós, keverék, az én szememben õ már iszonyú picinek számít. Mi bajod a 6 kilós kutyáddal??? És mi értelme kisebbet hozni a házhoz? Bocsi, de én neked SEMMILYEN állatot nem adnék.
keress egy normális kennel pl a belinkelt cikk írójának nagyon jó kennele van, õ biztosan tud neked adni egy max 2-3 kg os normál méretû kutyát... de csak azért, hogy vegyél egy pici yorkiet megvenni egy beteges, légcsõszûkületes roncs kutyát... hát nem tudom..
Ha azt mondod, hogy szeretnél egy olyan yorkit, ami pont jó méret, nem 1, 5, de nem is 6 kilós, akkor biztosan fogsz kapni hasznos válaszokat is. Az extraminitõl már mindenkinek kivan a törpje.
A kérdező hozzászólása: Akkor nem úgy fogalmazok hogy negatív válaszok, hanem lebeszélõ meg, hogy nincs olyan hogy extra mini meg hasonló....én egy kisebb termetû yorkit szeretnék.
Megkérdezhetem, hogy melyik kennel? Vagy írd meg pü.-ben, tényleg érdekel.
A kérdező hozzászólása: Láttam a szülõket és törzskönyve is van.és mégis hatalmas lett.
A kérdező hozzászólása: A yorkim 6 kg. Köszi a segítséget nektek, de akkor keresek tovább. Kérek mindenkit aki csak negatív hozzá szólásokat akar írni az inkább ne is írjon.
Utolsónak: A standardot nem a MEOE hanem az FCI illetve a fajtagazda ország határozza meg...mivel a véletlen se magyar fajta ezért beleszólása a MEOE nak nincsen..

Hány mérete van egy yorkinak én ugyhallottam extramini mini és normál méretü, ez igaz?

Legjobb válasz: Nem nem igaz. A yorkshire terriernek hivatalosan csak egy mérete van. Az "extramini" példányokat szaporítók "gyártják", úgy hogy az almok legkisebb(=nem életképes, almon belül a legbetegebb) példányait pároztatják. Vagy pl 8 hetesnek árulják, de még csak 5 hetes a kiskutya. Le kéne csukni ezeket a szaporítókat, ezek miatt yorkit szerintem csak 100 ezer fölött nagyon jól leinformálható helyrõl lehet venni, teljesen elcsökevényesedett a fajta...

Nem nem igaz. A yorkshire terriernek hivatalosan csak egy mérete van. Az "extramini" példányokat szaporítók "gyártják", úgy hogy az almok legkisebb(=nem életképes, almon belül a legbetegebb) példányait pároztatják. Vagy pl 8 hetesnek árulják, de még csak 5 hetes a kiskutya. Le kéne csukni ezeket a szaporítókat, ezek miatt yorkit szerintem csak 100 ezer fölött nagyon jól leinformálható helyrõl lehet venni, teljesen elcsökevényesedett a fajta...
nincs olyan hogy mini/exrtamini/ultramini!!!! Az ilyennek nevezet kutyák, úgy készülnek hogy az almok leggyengébb/legnyomibb ebeit nyomják össze, de azok a kutyusok beteges, gyenge, halálra ítélt kutyák. Mint minden fajtában, a yokrinál is vannak kisebb eltérések, nagyobb-kisebb kutyusok, de a "mini-t" a szaporítok találták ki mert valaki nagyon hülye egyszer azt mondta hogy minnél kisebb annál divatosabb.
A kérdező hozzászólása: szerintem az elsõnek van igaza és amugyis mindenki azt modja hogy egy mérete az extra mini van méghogy nem létezik én csak azért kérdeztem hogy egy mérete van vagy több hány mérete van?

Van egy yorkie 7 hónapos kiskutyám. Előfordul hogy néha sárgás slájmszerűt hány, mitől lehet ez? Vagy vigyem el dokihoz?

Legjobb válasz: A Pedigréét hagyd ki az étrendjébõl, házikosztot is csak keveset. Nekem midnen bajom volt a kutyámmal, amíg evett házikosztott, hányt, hasmenése volt, bepisilt, ahogy átálltunk egy jóminõségû tápra megszûntek ezek a gondok. Néha az enyém is hányt ilyen sárgát, nem vittem orvoshoz, szerintem nem nagy baj, de a táplálásánál figyelj jobban oda. Egy Yorkie etetése még a legdrágább tápból is kicsi összeg, ne sajnáld tõle!!!

A Pedigréét hagyd ki az étrendjébõl, házikosztot is csak keveset. Nekem midnen bajom volt a kutyámmal, amíg evett házikosztott, hányt, hasmenése volt, bepisilt, ahogy átálltunk egy jóminõségû tápra megszûntek ezek a gondok. Néha az enyém is hányt ilyen sárgát, nem vittem orvoshoz, szerintem nem nagy baj, de a táplálásánál figyelj jobban oda. Egy Yorkie etetése még a legdrágább tápból is kicsi összeg, ne sajnáld tõle!!!
semi gond, elõfordul h néha gond a van agyomrukkal. van fehér habos hányás is, az meg a tul sok sav. ha minden nap vagy másnap hány akkor viszont doki!figyeld h iszik e rendesen. az ilyen kiskutyáknál nagy a kiszáradás veszélye! a hányás akkor a legveszélyesebb ha hasmenéssel párosul, akkor biztos h baj van. ha egy hétig hányik akkor ott nagyobb a gond...
Nem ártana dokinak megmutatni, sok mindentõl lehet. Mit etetsz vele egyébként?
A kérdező hozzászólása: Szinte mindent megeszik, de a házi kajcsit persze elõnyben részesíti, de igyekszem neki való kutyakaját is adni neki szárazat és konzervet egyaránt.Szárazból Pedigree-t vagy Royal Cannin-t kap, konzervból pedig Selekt Gold-ot.
Lehet túlzott gyomorsavtermeléstõl kezdve sok minden. Pedigree-t meg hasonló szemeteket dobd ki, "sarki bolti"táppal általában ne etesd. Az, hogy más nem törõdik a kutyája ilyen problémájával, nem jelenti azt, hogy te se vidd dokihoz, a te kutyádnál lehet teljesen mástól is.
A kutyának nem ideális, ha össze-vissza eszik mindenfélét. Állj rá egy fajta tápra. Házi kosztból pedig ne adjál semmit, amiben fûszer van.

Mit csináljak a kutyussal, ha megérkezett a kisbabánk? Van egy Yorki kiskutyánk (hím) és ha jön hozzánk bárki nagyon ugat! Ja, és elég féltékeny típus! Kisbabára is az lesz?

Ugye ezt a kutyafajtát lakásban kell tartani és ha mondjuk majd elalszik a kisbabánk és a kutyi elkezd ugatni,hát biztosan nagyon mérges leszek.Ki tenni nem tudom.Ja és a plüssállatait is nagyon védi,harcias kis eb.Lehet így meg kell válnom t?le...

Legjobb válasz: Egyet ertek az elozo hozzaszoloval, borzaszto olvasni, hogy emberek ilyen konnyen megszabadulnanak a hazi kedvencuktol! Tenyleg gondolkozhattal volna, mielott kutyat vettel. Ha valami nagytestu fajtarol lenne szo, ami hozzaferhet a gyerekhez es banthatja, akkor talan megertenelek, de egy yorki... Az en kutyusom is ugatta eleinte az unokahugomat, de mindent elkovettunk, hogy ne erezze magat elhanyagolva. Par het alatt megszokta a kisbabat, mar ugyet sem vet ra. Szegeny kutyusod...

Egyet ertek az elozo hozzaszoloval, borzaszto olvasni, hogy emberek ilyen konnyen megszabadulnanak a hazi kedvencuktol! Tenyleg gondolkozhattal volna, mielott kutyat vettel. Ha valami nagytestu fajtarol lenne szo, ami hozzaferhet a gyerekhez es banthatja, akkor talan megertenelek, de egy yorki... Az en kutyusom is ugatta eleinte az unokahugomat, de mindent elkovettunk, hogy ne erezze magat elhanyagolva. Par het alatt megszokta a kisbabat, mar ugyet sem vet ra. Szegeny kutyusod...
Keress rá a neten Jan Fennel könyveire és olvasd el õket jól! Persze ha nem sajnálod az idõt a kutyádtól...
A kisméretû kutyusok eléggé védenek mindent ami hozzájuk tartozik, így valószínû, hogy féltékeny lesz. Nagyon bújós, és gazdiimádó kutyák, és elõfordul, hogy rosszabbul viselik az új jövevényt, mint egy tesó:( Az ugatással meg nem tudsz mit csinálni, már nemigen fog leszokni róla.
Bocs, véletlenül elment:) Azt akartam még írni, hogy az sem ritka, hogy jobban fog vigyázni a kicsire, mint bármi másra, de erre sincs garancia.
Utolsó vagyok, bár lehet hogy egy hozzáértõ embernél jobb lesz neki mint nálatok. Ez is egy szempont. Tudd meg hogy amikor egy kutya agresszív vagy "féltékeny" (igazából nem lehet az csak emberi tulajdonságokat akasztasz rá, amit féltékenységnek nézel az valójában valami nevelési hiba, dominanciaprobléma) akkor nem jó neki, nem érzi jól magát, szenved. Ellenben az a kutya akit nevelnek és tudja ki a fõnök, az nyugodt és kiegyensúlyozott...
Hát igen. Gratulálok, a felelõsség túlteng, tipikus anyuci. Megvesszük a cuki, pici kutyát, jól elkényeztetjük, szeretgetjük, mindent megadunk neki, ha meg jön a gyerek akkor el vele! Hát nem! Vállald a felelõsséget a kutyádért és neveld meg! Normális, jólnevelt kutya nem ugat feleslegesen és nem féltékeny! Attól mert pici fajta, még nem kisbaba hanem Igazi Kutya akit fegyelmezni kell és tudnia kell hogy hol a helye! Aki kutyát vesz az nézzen utána mit kell vele csinálni! A gyereknél gondolom utána néztél, a kutyánál miért nem? Mert õ csak egy állat akit el lehet pakolni ha valamit elrontottál vele?
Mint már mondtam, kutyás vagyok, nem kutyakiképzõ. Én NEM fogok neked neten keresztül tanácsokat osztogatni, mert ez nem így mûködik! Azért írtam ide hogy megpróbáljam felnyitni egyesek szemét hogy helytelenül gondolkoznak az állataikról. Ha lusta vagy könyveket olvasgatni (amiket kutyakiképzõk írtak akiknek sokkal több kutyájuk volt mint amennyi gyerekük a gyerekkönyv íróknak), neten szemezgetni, kutyaiskolába vinni, felhívni egy kiképzõt akkor sajnálom a kutyád. Még neked áll feljebb! A gyerek úgy akarja akkor kutyátok lesz, tán õ a fõnök otthon és ez neked mentség? Ettõl csak még hibásabb leszel, mert már tudtad mivel jár a gyerek és mégis bevállaltad a kutyát! Nem kellett volna! Persze tudom a nótát, neked jogod van hozzá... Hát persze... A tényeken nem kell felháborodni. Sajnálom hogy ilyen hülyén gondolkoznak az emberek. Ebbe az országba még nem jutott el a normális állattartó kultúra...
Utolsó én is úgy értettem hogy van egy abnormális mértékû ugatás amirõl már le kell mert nem jókedvében csinálja és másoknak sem jó. De azért a kutya az ugat mert kutya, csak ne állandóan :D
Nekünk kis mopsz keverékünk van, nagyon lelkizõs, ráadásul rám van tapadva, imád engem, és nagy házõrzõ is!:) De én nem akarom az ugatásról leszoktatni, mert úgy akarom a babámat majd szoktatni, hogy tévé, porszívó mellett is tudjon aludni, meg már most is szokhatja a pocimban, mert már hallja!:) A hasamra már õ sem ugrálhat viszont, elég neki annyit mondani, hogy nem szabad és kész!A kutya felelõsség, nem egy tárgy, hanem egy érzõ lény, aki teljesen tõled függ és a végsõkig ragaszkodik hozzád, te vagy neki a minden, nem szabad csak úgy eldobni õt!33 hetes km
Köszi, megpróbálom.Éjjel nincs vele gond.A babát nem zavarta soha, inkább engem idegesít, ha rázendít.Õ akkor csinálja, ha a ház elõtt mennek, vagy idegen a lépcsõházban.Sajnos a földszinten lakunk.
Elptted levõ vagyok. A bolognesenek amikor ugat, kiteszem a kezem a szája elé, suttogó, de olyan haragos hangon mondom: csend legyen, nem szabad! Elég sokszor kell próbálni, de mûködik. (egy idõ után) Mondjuk ha éjjel felébred valami zajra, akkor ez nehezebben megy, de olyankor ráteszem a kezem és mondom neki, nincs semmi baj, az is hatásos... Egyébként én attól nem félek, hogy a babát zavarni fogja, 9 hónapig ezt hallgatta, mármint a mi zajainkat, igaz letompítva.
Nekem egy bolognesem van, agresszív, kis idegbajos, aki csak engem szeret. Amióta babát várok, "sokkolva" van a kutya, sok olyan dolgot nem szabad neki, amit azelõtt lehetett. Imádott a hasamon ugrálni, most elég csak azt mondani neki, hogy pocakra nem! és nagyon vigyáz. Szoktassátok le az ugatásról és meg kell próbálni kialakítani ki a falkavezér. Gondolom ez nálatok se egyértelmû, ahogyan még nálunk se igazán.
Nekem is van egy kiskutyám+ egy kis pocaklakóm is! DE soha az életben nem adnék túl a kutyoson azért mert jön a baba... Imádom a babámat már most is a hasamban, de ez nem jelenti azt, hogy a kutyát el kell küldenem vagy adnom! Lehet hogy furcsa lesz neki, hogy lesz egy plusz apró személy aki ráadásul ismeretlen hangokat ad ki, de meg fogja szokni! Ráadásul a gyereket is lehet úgy szoktatni, hogy ne ijedjen meg/fel minden egyes ugatásra(persze más, ha folyamatosan ugat)! 29 hetes kismama
Köszönöm szépen a színes jellemzést, amit te megengedhetsz magadnak hiszen van gyereked, nekem nincs (igaz nem mondtam de biztos idelátsz) ezért kussoljak, igaz hogy a kutya megneveléséhez nem kell rendelkezni gyerekkel de én már csak nem szólhatok. :) Melyik ujjadból szoptad ki amúgy ezt, mert van még mit finomítani rajta! :) Jól felháborodtál. Ha igazad lenne nem tennéd. :D Csak magad alázod le azzal hogy egy netes, anonim oldalon ilyen keményen konkrét tényeket állítasz. De az is lehet hogy csak nem voltál ott a nyelvtanórákon. Ugyanis én nem tudtam hogy vélemény=a szüleimmel élek-e és takarítom-e a kertet. Olyan dolgokat is olvasol amiket én nem is írtam (fontosabb mint a gyerek-egy szóval sem mondtam, nem fontosabb csak ne vidd haza a kutyát ha nincs rá is elég idõd) Abban az egyben igazad van hogy nem szoktam 10 kg-os tápot cipelni, mivel 18 kg prémium tápot esznek meg hónaponta, nem bajlódok 10 kg-os zacsikkal. :) És köszi, új dolgokat tudtam meg magamról! Például, hogy a pár éve eltávozott apámmal élek! Ez igen örvendetes számomra mert nagyon szerettem õt! De mit is idegeskedek ilyen beképzelt, idegbeteg embereken! Nem az én kutyáim üvöltenek! Úgyhogy valamit mégis csak jól csinálok.

Van egy yorki kislány kutyusom 4 hónapos múlt 1kg 5 deka mekkora lesz kb más folyton kint log a nyelve szinte egész nap imádjuk így de ez normális?

Legjobb válasz: Sok yorkinak kilóg egy kicsit a nyelve (más fajtánál még nem nagyon láttam ilyet) de szerintem ez nem természetes. Honnan vettétek a kutyát, tenyésztõtõl?

A kérdező hozzászólása: Tenyésztõtõl vettem de ez itt nem a reklám helye.Rosszul írtam bocsánat lesz tenyészszemléje.A szüleijét viszont láttam és utána néztem kitõl veszem.Nem hinném hogy átvágtak de ha így is lenne az én yorki babám az édes kicsi nyelvével és a majdnem 3 cm hosszú szempillájával egy tömör gyönyör és nekem õ a legszebb.Mini vagy extra mini én ilyet akartam.
A kérdező hozzászólása: Nem a nap 24 órájában van kint, de sokszor kint felejti pl amikor várja az etetést, vagy alvás közbe.A tenyészemlét meg hogy elfelejthetem majd meglátjuk.Köszönöm árad belõletek a jó indulat.biztos nektek van a legtökéletesebb kutyátok a világon.Az a szomorú hogy az ember regisztrál ide, vesz egy kutyát és a negatívumokat kapja.Biztos át lett vágva stb.Nem érdekel hogy nincs mini yorki vagy giga.Mégis erre van kereslet.Lehet hogy nincs de mégis van.Éa azok az emberek akik így döntenek hogy nekik mini kell nem kell lehurrogni.Ismerek olyan yorkikat akik megfelelõ mérettel rendelkeznek mégis betegek mert agyon vannak tenyésztve.Mindenhol elõfordulnak problémák de attól még õk is kutyák.Szép napot mindenkinek!
vagy a fogazatával van gond ahogy Little red írta vagy valami agyi problémája van a kutyusnak! A yorkiknak nem szabad, hogy kilógjon a nyelvük ( egyik terriernek sem ) Agyvérzés, agyhártyagyulladásnál stb.. szokott a nyelvük lógni a kutyáknak! Nincs valami idegi tünet is? A súlya sem éppen ideális elég kicsinek tûnik, ebbõl is adódhat. Gondolom olcsón extra mininek eladott példány...
Sok yorkinak kilóg egy kicsit a nyelve (más fajtánál még nem nagyon láttam ilyet) de szerintem ez nem természetes. Honnan vettétek a kutyát, tenyésztõtõl?
Ha a kutyád nem lesz 2 kiló fölött, akkor bizony nem tenyésztésbe vonható és nem azért mert valaki a hasára csapott és meghúzott egy ilyen határvonalat, hanem mert az ettõl kisebb kutyák már az abnormálisan kicsi kategóriába esnek, ami számtalan egészségügyi gonddal jár együtt(a szájból kilógó nyelvtõl lesz még rosszabb is bõven). Mi a kutyák egészsége érdekében szajkózzuk, hogy mini yorkit ne vegyetek, mert betegek, ideggyengék lesznek a miniatürizálástól, számomra felfoghatatlan, hogy egy amúgy is 2, 5-3 kilós öleb miért nem elég kicsi az embereknek?
A kérdező hozzászólása: Érdekes hogy valaki ennyire rosszul van ettöl hogy nincs mini yorki.Nem mindegy én nem vagyok tenyésztõ vettem egy kutyát ami mini lesz és ha tetszik ha nem yorki mert bele van írva a törzskönyvébe.Nem veszekedni akarok szeretnék minél többet megtudni errõl a fajtáról de itt kérdezni sem lehet mert a kutya le van nézve biztos beteg stb .Olyan írjon aki szereti kutyákat és inteligens módon tud írni és akinek lényegtelen hogy 1kg vagy 5kg meg mini nem mini kezdünk átmenni az oviba.
A kérdező hozzászólása: Itt sok ember meg azt nem érti meg hogy az ember vesz egy kutyát fellép egy ilyen internetes oldalra, a gazdi hülyének van titulálva a kutyája meg már elõre el van temetve.Köszönöm a sok segítséget, és a hasznos tanácsokat és a jó kívánságokat majd a kutyám ezért lesz hosszú életû.Nevetséges és az hogy némelyik emberbõl árad a rosszindulat egyenesen rémisztõ.
Tudod, nem az a szégyen h itt lehurrogják az embert, hanem az, amit te is írtál, h habár NINCS mini yorkie, erre van kereslet. Szégyen, h az embereknek arra van igénye, h az imádott fajtájukat egy pénzéhes idióta tönkretegye, elcsúfítsa és ebbõl kifolyólag a fajta hírnevét rontsa.
Kérdezõ! Ha esetleg tényleg eljutsz egy tenyésszemléig, ott ki ne ejtsd a szádon azt h mini vagy extra mini, mert olyan NINCS!!!!!! De kilógó nyelvvel tényleg nem kapja meg...
A kilógó nyelv akkor sem normális, lehet agyi probléma, fejlõdési rendellenesség, hibás fogazat, bármi. Tenyészszemlét elfelejtheted kilógó nyelvû kutyával, tuti nem adják meg neki.
A mi yorkinknak is kilóg egy kicsit, tehát nem liheg stb.. olyan aranyos.:D Dehogy baj!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm hogy van aki normális és nem rosszindulatú.Ahogy olvasgatom ez itt szokás pl mini yorki nincs stb senkit nem érdekel.Valószinü itt mindenkinek van egy kutyája akit szeret és ha már valami nem sztender akkor már selejt és az beteg.Ha egy gyerek is kis súllyal születik akkor már biztos beteg.
Én nem látom ilyen borúsnak a helyzetet :) lehet hogy télleg nagyobb a nyelve, és csak nem fér bele a szájába :D Ne harapjátok már le szegény gazdinak a fejét ! Kicsi a kutya és kész. Több lehet az eü. probléma, jobban kell rá vigyázni, ennyi. Az a lényeg hogy jó gazdija van aki törõdik vele . Itt a "tenyésztõ" a hibás, és nem a vevõ. Meg a sok agyament aki a mini Yorkie-t reklámozza... (Tudom hogy nincs mini, csak a standard van )
Kedves kérdezõ, ha már nem ide írsz hanem privibe én ide írok neked! Mielõtt privit küldesz valakinek nézz utána milyen hülyeségeket írsz. A kutyádnak nem lehet tenyészszemléje mert 4 hónapos! 12 hónapos kortól lehet vinni! Nem is írtam , hogy selejet sem azt, hogy genetikai hulladék, azért mert nem 4 kg. A standard 3.1 kg-ig bezárólag határozza meg a súlyt ! És kötve hinném, hogy az árából 4 kutyát vehettél volna...hacsak nem átvágtak! melyik kennelbõl van a kutyusod? Nem írtam semmilyen negatívumot csak az igazat!!! Jóindulatból írtam, hogy akár agydaganat is lehet vagy valami de egy biztos, NEM normális ha kilóg a nyelve! Normális állatorvoshoz kell vinni kivizsgáltatni!
Ilyekor általában a fogazatával van probléma.
Buldogoknál boxereknél bostonterriernél elõfordul hogy kilóg yorkinál még nem láttam. Simán lehet hogy csak túl hoszú a nyelve.. Ha ilyen über mini yorki akkor simán lehet
Ha 4 hónaposan 1 kg, akkor nem hiszem hogy 1, 5 max. 2 kg.- nál nagyobbra nõne. A Yorkshire Terrierek általában 7-8 hónapos korukig nõnek. Igen, sok Yorkie-nak kilóg a nyelve :) édesek, de mindenféleképpen vidd el állatorvoshoz nem-e foghibás (elõre-hátraharapás) illetve sokuknál elõfordul a dupla fogsor is (nem esnek ki a kölyökfogak ).
Nem a rosszindulat árad hanem az emberi hülyeség, hogy nem lehet megérteni, hogy nincs nem létezik majd ha benne lesz a standardba akkor lesz mini yorki. Azt nem értem meg, hogy miért nem mindegy hogy 2.30 kg vagy 2, 80? A te kiskutyádnál akkor sem stimmel valami ha kilóg a nyelve ha belátod ha nem.... És nem rosszindulatból mondom! Nem tudom miért titkos melyik kennelbõl vetted....? Nem mered kiírni mert közben rájöttél, hogy szaporítótól van? Némelyik törzskönyvez ha kéred csak "ismeretlen", szülõktõl származik... Ezt valaki vagy belátja vagy nem !!! Attól még lehet az édes ágyban alvós anyánakicsibogárkájakedven kutyusod!

Van egy yorkim és milyen samponnal lehet megfürdetni?

Legjobb válasz: benny nevu sampon kifejezetten yorki kutyaknak keszul. de szerintem mas altalanos kutyasampon is megteszi.

benny nevu sampon kifejezetten yorki kutyaknak keszul. de szerintem mas altalanos kutyasampon is megteszi.
kutyasamponnal.. amúgy yorkiekra általában nercolajasat szoktak használni, szép fényesség teszi a bundát, jobb ha beruházol jobb minõségûre: http://www.zanni.hu/term/isb/vanesie_nerc_shampoo_term.html ez kicsit sok árban de sokáig elég kb 1 évig ha higítva használod. ha olcsóbbat akarsz akkor pl: http://www.webkutya.hu/kutyaknak/apolas/sampon/hery-sampon-h.. héri termékei otthoni használatra tökéletesek.
Kutyasamponnal!!!! Babasamponnal illetve embereknek kifejlesztett samponnal semmiképp sem....
Szerintem csak akkor fürdesd ha muszáj. Bármelyik sampon megteszi. Illatosítottat kerüld, a kutyusoknak rossz érzés. Pont a szaglásuk ami nagyon különleges.A ritka fürdetés is az õ érdekük.

Van egy Yorki kutyám aminek a hátán a szőre teljesen kifehéredett a terhesség alatt. Majd kb. fél év múlva "visszaszürkült". Most megint kiskutyái vannak és megint fehér lett. Mitől lehet ez?

Legjobb válasz: "Azok az emberek akik magukat tenyésztõnek hívják és nyúlketrecbe zárt kutyákból nagyüzemben kitermelt kölykök eladásából élnek" Úgy tûnik fingod nincs mi a különbség tenyésztõ és szaporító között. Attól, hogy valaki tenyésztõnek hívja magát nem lesz az. A tenyésztõ megfelelõ kutyákat választ a fedezéshez, elvégzi a szükséges egészségügyi szûréseket, törzskönyvezi a kutyákat és írásos garanciát vállal rájuk. Te csak egy szaporító vagy.

"Azok az emberek akik magukat tenyésztõnek hívják és nyúlketrecbe zárt kutyákból nagyüzemben kitermelt kölykök eladásából élnek" Úgy tûnik fingod nincs mi a különbség tenyésztõ és szaporító között. Attól, hogy valaki tenyésztõnek hívja magát nem lesz az. A tenyésztõ megfelelõ kutyákat választ a fedezéshez, elvégzi a szükséges egészségügyi szûréseket, törzskönyvezi a kutyákat és írásos garanciát vállal rájuk. Te csak egy szaporító vagy.
Kérdezõ, nem tudod mi a különbség szaporító és tenyésztõ között. Minek elleted egyébként szerencsétlen kutyát? Szerinted ezzel jót teszel vele, vagy mi az oka?
Gratulálok, te vagy a nap szaporítója!
minek elleted annyit azt a kutyát??
A kérdező hozzászólása: A kutya közel két éves volt amikor elõször fedeztetem, és után a több mint egy évet pihent. A kutyát nem szakítom meg, nálunk családtag. Az állatorvosom nem tud rá magyarázatott adni azért kérdeztem meg itt. Szaporító szerintem az akinek 20 kutyája van és azokat megszakítva próbál megélni belõlük.
A kérdező hozzászólása: Kedves 4/4! Azok az emberek akik magukat tenyésztõnek hívják és nyúlketrecbe zárt kutyákból nagyüzemben kitermelt kölykök eladásából élnek, ha adnak hozzá törzskönyvet ha nem, ha ismerik a fajtát ha nem. Akkor sem vehetik fel a versenyt olyan valakivel akinek a kutyája családtag. Ha bármilyen probléma lett volna a kutyám terhességénél, szülésénél vagy a kiskutyákkal még egyszer nem vágtam volna bele. Az állatorvos hozzánk a kiskutyákhoz kéthetente jár ki és nézi az anyukát és a kölyköket is. Amit írtál meg fogom kérdezni az orvosunktól is és ha azt mondja hogy ez lehetséges akkor a kutya nem szül többé.

Van egy yorki kiskutyám 4 hónapos és volt neki egy fülgyulladása ami már elmult csak ez alatt az idő alatt a sok vakarózástól lekonyult az egyik füle. Helyre fog e jönni neki vagy ilyen marad?

Legjobb válasz: Ahogy írták, fogváltásnál lekonyul a többségnek, de utána magától vissza fog állni. A lényeg, hogy megfelelõ száraztápot kapjon, illetve a szõr le legyen nyírva teljesen, nullára. Ha még így sem állna föl, akkor érdemes ragasztani, néhány nap alatt úgy fog maradni.

Ahogy írták, fogváltásnál lekonyul a többségnek, de utána magától vissza fog állni. A lényeg, hogy megfelelõ száraztápot kapjon, illetve a szõr le legyen nyírva teljesen, nullára. Ha még így sem állna föl, akkor érdemes ragasztani, néhány nap alatt úgy fog maradni.
Ha sehogy sem áll fel, és nincs törzskönyve, akkor meg nem yorki.De fogváltás után fel kellene állnia.Amennyiben yorkie.
Most váltja a fogát. Még az egészségeseknél is elõfordul, hogy gyengül a fül tartása. Milyen étrenden van?
A kérdező hozzászólása: Száraz tápot eszik rendesen étkezik.Remélem úgy lesz ahogy mondtátok.Köszönöm a válaszokat.
De az sem mindegy, hogy milyen száraztápot eszik. Chappi, Darling, Friskies, stb, ezeknek a tápértéke nulla.
A vakarástól biztosan nem konyul le a füle. :) A gyulladástól inkább.

Van egy yorki kutyusom tegnap a tápjára kapott egy kis pörkölt szaftot. Ezután végighányta az egész éjszakát. Nem igazán hasfájos, hányos, de most nagyon rájött! Lehet hogy a szafttól hányt. Talán túl zsíros volt neki? Vagy az olajat nem bírja?

Legjobb válasz: Azok a kuyták, amik nincsenek a házikoszthoz hozzászoktatva, könnyen rosszul lesznek egy kicsit zsírosabb, olajosabb kajától. (Az enyém a töltöttkáposzta maradékától hányt mikor elõször kapott, ma már semmi baja tõle.) Ha eddig csak tápot kapott, akkor könnyen lehet, hogy ez a baja. Ha nem javul, fogd pár napos rízskúrára (24 óráig semmi kaja, utána 2-3 napig nyákosra fõzött rízs reggel este, majd fokozatosan visszaszoktatni a száraztápra). Legközelebb ha házikosztot adsz neki, figyelj oda, hogy minnél kevésbé olajos/zsíros legyen, vagy fokozatosan szoktatst hozzá.

Azok a kuyták, amik nincsenek a házikoszthoz hozzászoktatva, könnyen rosszul lesznek egy kicsit zsírosabb, olajosabb kajától. (Az enyém a töltöttkáposzta maradékától hányt mikor elõször kapott, ma már semmi baja tõle.) Ha eddig csak tápot kapott, akkor könnyen lehet, hogy ez a baja. Ha nem javul, fogd pár napos rízskúrára (24 óráig semmi kaja, utána 2-3 napig nyákosra fõzött rízs reggel este, majd fokozatosan visszaszoktatni a száraztápra). Legközelebb ha házikosztot adsz neki, figyelj oda, hogy minnél kevésbé olajos/zsíros legyen, vagy fokozatosan szoktatst hozzá.
Nekem is Yorkim van, mondjuk igen a zsíros, paprikás pörköltszaft nem a legjobb választás :) Én házikosztból inkább párolt répát, fõtt husit a levesbõl, rizst, néha pici sajtot, esetleg tésztát adok neki. De szaftokat nem nyomunk, mert akkor rohangálhatok le vele éjszaka fosósétára :) F/28
Ha eddig csak tápot kapott, ne nagyon etesd olajos/zsíros házi koszttal. A palotapincsink elég komoly gastrointestinalis gyulladást kapott, a doki meg lehordott minket mindennek... Utólag belátva teljes joggal. Azóta nem kap semmi ilyesmit, max. kifõtt tésztát, rizst, fõtt zöldséget. De zsír/olaj, mócsingos húsok/csontok és fûszerek kizárva.
Egyszerûbb lehet, mint gondolnád: ha pl. mindennap gyorséttermi menüt fogyasztanál, majd az egyikhez kapna a gyomrod valami teljesen másképp emésztendõ dolgot, talán számodra sem zökkenõmentes órák következnének. A zsír kevésbé gond, mint az olaj, ami nem különösebben természetes, legalábbis mennyiségét tekintve (elég sokat kéne enni abból amibõl nyerik, mire egy evõkanálnyi összejönne a gyomorban). Olajjal tehát csínján. De ezt saját magadon is tesztelheted: ha annyi olajat benyomsz, mint az a szaft, rosszul leszel. (A gyerekkori zsíroskenyerek után nem emlékszem visszaköszönésre, az olajjal készült 'szaftos' ételek után igen.)
mig számodra kicsi szaft volt, számra nagy, mert gondold el milyen kicsike a gyomra. amugy baja nem lessz én is megijedtem mindig az ilyenen, sõt olyan is volt hogy nem is kapott olyan kaját és mégis ment a hasa hányt meg voltam ijedve teljesen, és reggeltre rendbe jött bezabálhatott. pedig már nagy lány.
Lehet ivott rá vizet.., gondolom nekik se jó ha zsirosra vizet isznak, akárcsak az embernél, fene tudja!:-/ Biztos nem házikoszton nõtt föl, mert akkor nem okádott volna!:O
a yorkiknak rendkívül érzékeny gyomruk van.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!