Találatok a következő kifejezésre: Van egy van 2 éves kislány, (52 db)

Anyukák, én ezt már nem bírom, segítséget kérek szépen tőletek. Van egy 2, 5 éves kislányom és egy 7 hónapos kislányom. A nagyobbik kislányom nem alszik, de miért?

A nagy reggel fél6 és 6 között kel reggel,ezáltal a kicsi is felébred.Reggel ellátom mind a kettőt.Onnantól kezdve a nagyobbik nyűgös, kedvetlen, nem hajlandó játszani semmit, csak ül az ágyon meg néha motorozik 1-2 -t és állatira álmos,de nem alszik.Mire ebédelünk, addigra már annyira álmos....megebédel a család, majd fél1-1 között lefekszünk.Eddig a nagyobbik az ágyában napi 20-30 percet aludt.3-4 hónap után,már idegileg kibuktam és az ebéd utáni alváshoz magam mellé vettem, kint aludtunk a kanapén 1 óra megvolt.De ez csak 4 napig tartott.Már az utóbbi napokban megint nem alszik.ezáltal a kicsi is felébred.Õ is nyűgös,hisztis.A nagyobbik délután fél5-től ismét olyan,mint délelőtt...majd 8-9 között elalszik.Az egész este nyűglődés és én ettől már kivagyok nagyon,úgy érzem depis is vagyok már, a sírógörcs kerülget,meg állatira beidegelem magam.Mit tegyek anyukák,kétségbe vagyok esve......;-ÿ( Ja és ilyen rossz időben ki sem tudunk mozdulni, kedvem sincs semmihez,nem tudok örülni semminek. Ha netán elmegyünk sétálni itt a környéken,akkor a nagyobbik szinte csak vonszolja magát,mert hát fáradt.a belváros, ahol nyüzsgés van 30 percre van, tehát a rövid séta alatt még emberekkel sem találkozok....amikor dolgoztam, akkor napi több száz emberrel találkoztam,beszélgettem,stb......

Legjobb válasz: Szia. Nalunk a fiuk ugyan ennyi idosek. :-) En igy csinalom, h lefektetem fel 1-kor mindegyiket, es ha sir,mert nem akar aludni, akkor is hagyom az agyaban. Megmondom neki, h hiaba sir, mert 2-ig akkor is itt fog lenni, ha tetszik ha nem. Valahogy mindig elalszik, olyan 3korul ebred. Probald meg, hogyha felkel, akkor nem veszed ki az agybol, hanem betakargatod, adsz neki egy puszit, es megmondod, h meg egy picit aludjon, mert felkelti a tesojat. Vagy adj be az agyaba egy jatekot, konyvet, vmit, hatha beleun, es tovabb alszik. Reggel nalunk is korankelok, de en odaveszem magunkhoz a nagyot, akkor a kicsi tud meg aludni, o meg csunyan mondva le van ejtve. :-) vagyis fekszik mellettunk, en meg alszok, vagy visszaalszik, vagy bekapcsolha a meset. Sajnos tobbet nem tudok segiteni, kitartas, en is mar nagyon unom az egeszet, kepviselokent napi tobbszaz emberrel tslalkoztam en is, egesz nap kint voltam, autokaztam, stb, most meg semmi. Nagyon rossz tenyleg!! De kitartas, csak lesz jobb is!

Szia. Nalunk a fiuk ugyan ennyi idosek. :-) En igy csinalom, h lefektetem fel 1-kor mindegyiket, es ha sir, mert nem akar aludni, akkor is hagyom az agyaban. Megmondom neki, h hiaba sir, mert 2-ig akkor is itt fog lenni, ha tetszik ha nem. Valahogy mindig elalszik, olyan 3korul ebred. Probald meg, hogyha felkel, akkor nem veszed ki az agybol, hanem betakargatod, adsz neki egy puszit, es megmondod, h meg egy picit aludjon, mert felkelti a tesojat. Vagy adj be az agyaba egy jatekot, konyvet, vmit, hatha beleun, es tovabb alszik. Reggel nalunk is korankelok, de en odaveszem magunkhoz a nagyot, akkor a kicsi tud meg aludni, o meg csunyan mondva le van ejtve. :-) vagyis fekszik mellettunk, en meg alszok, vagy visszaalszik, vagy bekapcsolha a meset. Sajnos tobbet nem tudok segiteni, kitartas, en is mar nagyon unom az egeszet, kepviselokent napi tobbszaz emberrel tslalkoztam en is, egesz nap kint voltam, autokaztam, stb, most meg semmi. Nagyon rossz tenyleg!! De kitartas, csak lesz jobb is!
Szegényke, nem irigyellek, valóban nehéz lehet. Nincs lehetõséged a kicsit külön helyezni, hogy legalább õ aludjon? Vagy nagylányt mamihoz vinni, esetleg apával mesét nézni, más napirend? Nem irtad, nagylány miért nem alszik? Esetleg tudatosan nem akar? Akkor lelki dolog, amin segíteni kell neki, vagy csak már más napirend kéne neki, mint a kicsinek, ez amit most csinálsz vele, nem köti le, és össze-vissza van, nincs meg a saját ritmusa, a kicsi ritmusához õ már túl nagy?
Két gyermekkel nem könnyû. Nekem a nagy 5 a kicsi 2 éves. Amikor a kicsi megszületett úgy csináltam, hogy a nagyot bevontam a kicsi gondozásába: fürdésnél simogathatta, peluscserénél krémezhette, így nem maradt ki semmibõl. Amikor a kicsi aludt mindig játszottam a naggyal, persze valami csöndes játékot, de érezte, hogy akkor csak õ vele volt foglalkozva. Így amikor alvásra került a sor nem volt akkora hiányérzete. Szerintem azért nem akar aludni, mert hiányzol neki, eddig csak õ volt, most meg itt a tesó, osztozni kell anyán. Ezenkívül mindig igyekeztem a saját igényeiket figyelembe venni. Szerintem semmi gond nincs azzal, ha néha összebújtok. Viszont a friss levegõ jót tenne nekik is neked is. Én ügyfélszolgálaton dolgoztam, én is rengeteg emberrel találkoztam, beszéltem. Eleinte nagyon nehéz volt, hogy sehol senki csak pelus, sírás... emberrel a mai napig nem nagyon beszélek, de legalább sétálásnál nem vagyunk a négy fal között. Most már beiktatok idõnként nagymamit, kerit és pihenek, ha csak egy órát, akkor annyit. Neked is szükséged van pihenésre. Néha az apa is velük maradhat, te meg elmész kávézni a barátnõiddel. Kiegyensúlyozottabb leszel, feltöltõdsz. A háztartás meg úgyis megvár, vagy idõnként apa, mami besegíthet abba is. Kitartás!
Szia. A 2.valaszolo vagyok. Merre laksz? Nekem is jot tenne egy kis kimozdulas.... :-)

Van egy 2, 5 éves kislányom, és már egy éve folyamatosan keresek munkát, de sehol se találok. Más is van így? Ti is rosszul érzitek magatok ez miatt?

Legjobb válasz: én ugyanigy vagyok mint te,annyi hogy nekem 2,5 éves fiam van :) De már több mint 1 éve nem találok semmit....épp most bõgtem ki magam,megint kijött rajtam hogy sehova nem kellek...stb...borzasztó érzés....

én ugyanigy vagyok mint te, annyi hogy nekem 2, 5 éves fiam van :) De már több mint 1 éve nem találok semmit....épp most bõgtem ki magam, megint kijött rajtam hogy sehova nem kellek...stb...borzasztó érzés....
A kérdező hozzászólása: neked milyen végzettséged van? én gondozónõ voltam bölcsõdébe. jelenleg elkezdtem egy tanfolyamot, hátha azzal már kellek valahova...
Szia! Én nem akartam visszamenni a régi munkahelyemre - úgy gondoltam, hogy keresek valamit közelebb... Bilibe lógott a kezem... :( Nem találtam semmit, de legalább megvan a régi munkahelyem, ahová GYES mellett 6 órában vissza tudok menni. Ha lejár a GYES - fogalmam sincs, hogy mi lesz... Én szakápoló vagyok, ezért úgy gondoltam, hogy bármelyik kórházban tárt karokkal várnak. Hát nem... :( Már nézegettem bejárónõs állásokat is - de még ahhoz is több éves gyakorlat kell + ajánlólevél.
Jelen.Igaz három és fél éves a fiam, gyes után három hónapig munkanélküli voltam mivel megszûnt a munkahelyem gyes alatt, azóta semmi.Valószínû marad valami gyári munka, három mûszak:-(Ha az lesz egyáltalán.
elsõ vagyok, gyógypedagógiai asszisztens végzettségem van, de ezzel végképp nem tudok elhelyezkedni sajnos, de más munkakörben sem... :( elõtte ruházati eladóként dolgoztam, de az a cég már a terhességem alatt megszûnt. Én is gondolkoztam ezen a gyári szalag munkán, de ezt a 3 mûszakot én nem tudom elvállalni sajnos, a gyereket nem tudom kire bizni..
A kérdező hozzászólása: azért most kicsit megkönnyebbültem, hogy nem vagyok egyedül a problémámmal. Ti hova valósiak vagytok? én szegedi vagyok

Mit csináljak? A barátomnak van egy kislánya 2 éves.

Mindig vele van, mindent megvesz neki elkényeszteti az egész család barátom huga is minden megvesz neki adidas, nike cuccokat, külön elviszi a kislányt.. Úgy érzem hogy barátomnak ? a legfontosabb egyben ? az els? is.. Van így értelme folytatni a kapcsolatot? Köszönöm a válaszokat 24N

Legjobb válasz: Mindig a kislánya lesz a legfontosabb és ez igy is van rendjén, ha neked ez igy nem felel meg akkor keress olyat akinek nincs gyereke!

Mindig a kislánya lesz a legfontosabb és ez igy is van rendjén, ha neked ez igy nem felel meg akkor keress olyat akinek nincs gyereke!
Nem azonos kategória a gyerek illetve a szerelmünk! Nincs is értelme "ellenfélnek" tekinteni felnõttként a párunk gyerekét, mert abból lesznek a a balul sikerült párkapcsolatok. Nem szabad rivalizálni vele, egyszerûen a helyén kell kezelni a dolgot. Õ a gyerek, kedvére kényeztetheti mindenki, attól még neked nem kell ezt tenned. Csak fogadd el, és légy barátságos, természetes vele. A szerelme akkor is te vagy a párodnak ezen a területen és mint ilyen, egymagad:)
Ha szeret, akkor nem hiszem, hogy a gyermeke a legfontosabb, csupán õ IS fontos neki. Ne hasonlítsd magad a kislányhoz. Természetes, hogy szereti õt is, de ettõl téged is nagyon szerethet. A kettõ pedig nem ugyanaz. Próbáld te is szeretni a kislányt és ne a vetélytársat lásd benne. Meglátod minden átértékelõdik majd benned. Mindettõl függetlenül megértelek. Nagyon nehéz lesz, de ha szereted a barátod, akkor megéri hidd el.
Normál esetben az embernek a gyereke a legfontosabb. Örülj neki hogy ilyen a kislánnyal. Valószínû hogy így a ti gyereketekkel is ilyen lenne. Bár ilyen hozzáállással az valószínüleg nem lesz. Gondolom ha a te gyerekedrõl lenne szó te is mindent megadnál neki. Próbálj kicsit felnõtt módon gondolkodni, ha már korodból adódóan az vagy.
Az, hogy a barátodnak a kislánya az elsõ, ez természetes. Te "csak" a második lehetsz, de minden normális családban a gyerek kerül az elsõ helyre, a második a párja. Hát ezt vagy elfogadod, vagy lépj ki a kapcsolatból. Az viszont nem tetszik, hogy elkényeztetik. Ez teljesen felesleges!!! Nem írtad, mi van az édesanyával, mert hasonló eseteknél igyekeznek egymáson túlköltekezni a rokonok. Dacból, vagy bármibõl. Ez marhaság. Mi lesz késõbb? Oviba már laptoppal fog járni? Szeretni kell egy kisgyereket, õszintén, szívbõl, és nem tutujgatni, idõ elõtt divatmajmot csinálni belõle.
mindig a kislány lesz az elsõ és ez így normális. az én páromnak két kislánya van és tudom, hogy nagyon szeret engem is, de az a normális, ha szereti õket és sok idõt tölt velük.
Egyértelmû, hogy a gyereke a legfontosabb neki, ez mindig is így lesz. Ha ezt el tudod fogadni, és képes vagy szeretni a kislányt, akkor van értelme folytatni. De egy ismerõsöm példájából láttam, hogy ha kicsit is zavar téged az, hogy van már egy gyereke, és nem tudod úgy szeretni, mintha a sajátod lenne, akkor hagyd õket. Persze csak akkor ha a gyereket az apja neveli. Mert az ismerõsöm sem tudta igazán szeretni a férje kislányát és amikor közös gyereket vártak, jöttek a gondok, mert akkor már-már szinte megutálta a kislányt.
Szerintem hagyd ott.En is ebben a cipoben jartam, de nem eri meg.Tul fiatal vagy ahhoz, hogy mas gyereket dajkald.
Ha már felmerült benned a kérdés, nincs értelme folytatni. Az természetes, hogy az apjának a gyereke az legfontosabb és, hogy foglalkozik vele, de szerintem is túl fiatal vagy ahhoz, hogy mások gyerekét neveld.
Elég sz*r lehet annak akinek a párja (akivel a gyereket csinálta) csak a második a gyerek után! Ez a tipikus õsanyás mánia. Az ilyen menjen hozzá a gyerekéhez... Attól meg mert meghalt az anyja még nevelni kell, nem kényeztetni mert nem attól lesz jó neki.
Hát ha az édesanya meghalt, akkor még érthetõbb hogy kényeztetik a kislányt. Így szeretnék kárpótolni. Hogy ez jó-e vagy nem az lehet kérdés, de érthetõ a dolog. Ha téged ez zavar, akkor talán tényleg nem vagy még érett az anyaságra. Könnyebb lenne talán ha már neked is lenne gyereked, és átéreznéd mit is jelent ez. Ettõl függetlenül biztos hogy szeret a párod, de egy gyerek mellett már nem olyan az élet mint nélküle. Ha ezt el tudod fogadni, maradj, ha nem akkor nincs értelme.
A kérdező hozzászólása: Az édesanyja meghalt. Elnézést dolgom akadt. nem tudom hogy én készen állok egy ilyen dologra.. gyereket nevelni nem tudok... sõt még magam sem értem rá ezekre a dolgokra. a párom 30 éves. Még át kell gondoljam..
Ez baromság, hogy mindig a gyerek az elsõ. Nem azonos kategória, és kategóriájában mindkettõ elsõ kell legyen. Nekem a férjem ugyanolyan fontos mint a gyerekem, hiszen tõle, ha õ nem lenne, nem lenne a lányom sem. Nem lehet elhanyagolni egyiket sem, és elõnyt sem élvezhet egyik sem úgy , hogy a másik gallyra megy. Abban van a hiba aki nem képes balanszban tartani a kettõt.
Kerdezo, eltuntel...
És mi van a gyerek anyjával???
Ez Így normális...mindig is a gyereke lesz a legfontosabb..én is csak azt tudom mondani hogy ha nem tudod elviselni ezt a helyzetet akkor lépned kell...
Egyetertek az elozovel, szerintem is a ferjnek/felesegnek kell az elsonek lenni, es majd csak utana a gyerek!Vegulis nem a gyerek a parjuk...

Mit tegyek? 3éves házasok vagyunk, van egy 2, 5 éves kislányunk.1évvel ezelőtt 2 hónapra időt kért a férjem, mert nemtudta hogy jó e ez neki így. Végül visszajött. Minden jó volt. Most 2 hete ismét fura.16 napja akarok sexelni, de ő mindig "fáradt".

Bár volt azóta 2x, de csak tényleg 5perces.Azt mondja semmi baja nincs. Nem hiszek már neki. nem gondolom, hogy megcsalna, mert semmi jel nincs rá, hiába kutakodok. én 24,? 27

Legjobb válasz: A kutakodásért meg minimum egy emberes pofon járna neked.

A kutakodásért meg minimum egy emberes pofon járna neked.
Szerintem az lehet az alap probléma, hogy nagyon fiatalon házasodtatok. Biztosan még nem élte ki magát a férjed, nem készült fel a családalapításra. Ezért is kérhetett korábban idõt, hogy "jó-e ez így neki". Minél elõbb próbáld vele megbeszélni, hogy mi a probléma, tisztázzátok a félreértéseket, mert ha már most nem hiszel neki, az késõbb csak rosszabb lesz. Remélem, semmi különös nincs a háttérben! Drukkolok!
Benn volt a szülésnél?
A kérdező hozzászólása: nekem jár még a pofon igaz?de ha õ megcsalt engem, amit õ ugyan tagad, de voltak félreérthetõ kimenõ sms-ek a telefonjában(amit állítólag nem õ írt), az nem baj ugye? gondolom azért nem jár pofon.szerintem te ne légy párkapcsolatban, ha ilyen gyorsan eljár a kezed.vagy csak a szád nagy? A NÕ IS EMBER.vagy tévedek?
A kérdező hozzászólása: 23:16 nak köszönöm a választ. talán lehet hogy igazad van.de õ azt mondja, hogy köztünk minden jó. nincs semmi baj. néha tényleg jó is, de vannak idõszakok amikor úgy érzem nem jó.lehet, hogy velem van a baj? a következõ válaszadónak a válaszom, nem volt bennt a szülésnél, mert császáros volt. de kint várt a mûtõ elõtt.és örült is a kislánynak. 1, 5 évig minden szuper volt. köszönöm mind2töknek.

Kivennétek úgy 1 szobát, hogy a másik szobában egy anyuka van az újszülöttjével és egy a 2 éves kislányával?

10-15 ezerért.Rezsi fele nyáron Olyan 15 körül van átlagosan, télen értelemszer?en legalább egy 10essel több.

Legjobb válasz: Én nem. Bocsi. Igazából ki sem merném adni így kisgyerek mellett, nagyon sok a hülye ember. Vagy nagyon rá vagy szorulva? Mert az más tészta.

Én nem. Bocsi. Igazából ki sem merném adni így kisgyerek mellett, nagyon sok a hülye ember. Vagy nagyon rá vagy szorulva? Mert az más tészta.
Én nem vennék ki, mert nem szeretem a gyerekeket. De volt lakótársam még egyetem alatt egy 50-es nõ, õ pl boldogan ment volna ilyen albiba bérlõtársnak, pótnagyinak, mert senkije nincs és imádja a gyerekeket. De hozzád hasonló kisgyerekes anyuka is menne sztem, lehetne felváltva vigyázni a kicsikre.
Szerintem jó ötlet lenne családon belül megoldani a lakótársat. Az is rengeteg konfliktussal járhat, de legalább valamennyire alapból összetartozol azzal, akibe beleakadsz a fürdõben, konyhában stb. És hát a tulajjal is könnyebb elrendezni, ha csak annyit kell megbeszélni, hogy mostantól nem a párod, hanem az apukád/unokatesód lakik veled.
Én kivenném, de 30 fölött vagyok az tény. És 3 éves gyerekem is van:) Ha bajban vagyok mehetünk?:) :) Apával nem megy a szekér, sokszor úgy érzem bárhová, csak ne kelljen egy lakásban lennünk:(:( Tehát van olyan réteg szerintem aki kivenné, mellesleg te is jobban járnál azzal a réteggel, mint egy fiatalabb bulizóssal.
Én nem. Van egy lányom, tudom mekkora zajt tud csapni tekintet nélkül arra hogy mennyi az idõ :-) De nagyon olcsó, szóval ha valaki átmenetileg munkanélküli jó lehet neki; más kérdés, hogy ha lesz rá pénze valószínûleg le fog lépni.
Esetleg azt tudom elképzelni, hogy hasonló egyedülálló anyuka pici gyerekkel. Akkor akár be is segíthettek egymásnak a gyerekekkel.
Az elõny, hogy olcsó.De ha valaki tanul vagy dolgozik, pihenni szeretne, nyugodt körülmények között. A gyerekek még picik, biztos sokat sírnak, fõleg az újszülött! Gondolom még éjszaka is. Biztos, h találnál rá jelentkezõt, de nehezen.
"a másik szobában egy anyuka van az újszülöttjével és EGY a 2 éves kislányával?" Na ezért nem lehet pontosan értelmezni. Az "egy" vonatkozhat arra, hogy a kétévessel az egy másik anyuka.
tuti nem, aludni, tanulni is szeretnék, ezt meg ilyen körülmények közt nem lehet, nálunk csak a szomszédban van kisgyerek, de ott is mióta megszületett, nyitott ablaknál csak ordítást lehet hallani egy ismerõsöm olyan lakásban lakott, .ahol felettük egy pár lakott, és mindig nyögést lehetett hallani, elõször azt hitték, pornót néznek, majd kiderül, hogy olyan hangosan szexelnek, aztán ott is hagyták azt a lakást
Most akkor két anyuka van egy újszülöttel és egy kétévessel, vagy egy anyuka van a két gyerekével? Amúgy helyzetfüggõ, ha bajban lennék, és nincs hova mennem, nyilván kivenném, hiszen olcsó, és azért legalább rendezett fedél van a fejem fölött. Jelen élethelyzetben, diplomázás elõtt 3 hónappal kizárt, ehhez nyugalom kell.
Soha nem vennék ki ilyet, megõrülnék a gyerekek hangoskodásától, fõleg az újszülött sírásától (a 2 éves már annyira nem rossz)... hacsak nem lennék nagyothalló vagy süket :D
A kérdező hozzászólása: Igen én vagyok az! :) Természetesen nem bébiszittert keresek, csak annyira jó ez az albi, hogy nem nagyon akarnám elveszíteni. Állandóan ezek az idióta falak..tényleg a körömet kell megtalálnom és akkor talán-talán. Addig nem is akarok lépni amíg nem beszéltem a tulajokkal..én is gondoltam rá, hogy ez nagyon bonyolult, de mondjuk ha elküld akkor meg ki tudja mikor tudja kiadni a lakást.. (na jó szerintem elég hamar, mert tényleg nagyon király) na mindegy..próba szerencse..
Én kivenném, ha drágábbat nem tudnék kivenni. De nagyon nagyban függ az anyukától és a nagyobbik gyerektõl. Ha kedves, normális az anyuka és a nagyobbik gyerkõc nem jár be folyton hozzám a kibérelt szobába (vagyis nomálisan viselkedik), akkor nem hiszem, hogy gond lenne belõle. Egy újszülött gyerek sem sír egész éjszaka.
Ja és a zár felszerelése a kiadandó szobára sokat segíthet. Kis befektetés, de mégis... Nincs esetleg valami rokonod? Húgod pl. akinek így ez lehetne az elsõ lépés az önállósodás felé?
A kérdező hozzászólása: Hát igen..elég problémás az biztos!!Nem vitatom egy másodpercig sem. De képzeljétek!!!! Lehet uncsitesóm, aki Balatonról most akar feljönni munkát keresni, illetve dolgozni is, õ pont erre felé néz albérletet.Fiatal igaz, de szereti a gyerekeket. Na mindegy...ez is egy lehetõség. Meg apukámnak is elõadtam, hogy költözzenek ide legalább addig amíg fûtés szezon van.Nekik is könnyebb lenne, mert nem kéne fával fûteni, meg 10 percre van apukám munkahelye, amivel rengeteg benzint spórolna.. Ha semmi nem jön össze akkor beszélek a tulajjal...nagyon sok a lehetõség egyenlõre hála az istennek. Aztán meglátjuk mi lesz.
A kérdező hozzászólása: Jól van...elírtam bocsi.Én lennék 2 gyerekkel a másik szobában. Hát elég szélsõséges válaszokat kaptam..ilyen babás összeköltözésre nem is gondoltam! :) Az a helyzet, hogy párom el hagy, és keresem a variációkat.Jelenleg ez egy albérlet amit együtt vettünk ki, de nagyon kedves fiatal pár a tulaj, így szerintem ami után párom elmenne, belemennének egy ilyenbe...BÁÁÁR..na mindegy..még ez is kérdés.Mondjuk semmi bajunk nem volt eddig egymással. Azt elfelejtettem meg végül is nem is lényeg, hogy a pici még nincs meg.Amíg tudok dolgozok, csak hát amikor megszületik akkor lesz a gebasz, mert pont tél is lesz..úgy hogy kéne egy kis anyagi segítség.Jelenleg tudom fizetni az albit, meg számítok majd a gyerektartásra is... Na mindegy..ezek már túl mennek a "nemrészletezem" határán.

Torokgyulladása van 2 éves kislányomnak. Hogyan tudnék neki segíteni, hogy egyen, igyon valamit?

Ma még nem evett semmit,és inni is csak keveset ivott. Aggódom,hogy kiszárad,vagy nagyon éhezik!Tegnap este voltunk vele ügyeleten,kapott gyógyszert,és külön fájdalomcsillapítót.Nem csak a torkával van gond,hanem a nyelve két oldalán is vannak hólyagok és a foga is jön hátul,ami nyomja az összes többi fogat és ezek miatt sem tud/akar enni. Meddig tart ez a torokgyulladás?Mennyi id? míg kijön a foga? Úgy sajnálom,mert szinte egész nap sirdogál a fájdalom miatt(meg gondolom az éhség miatt is) és nem nagyon tudok rajta segíteni.

Legjobb válasz: Én ha magamból indulok ki, soha nem vagyok éhes, amíg tart a betegség. Az én gyerekem sem szokott enni pár napig, amíg beteg. Szerintem ez normális, úgyhogy nem hiszem, hogy az éhségtõl sírna, annál inkább a fájdalomtól. Jobbulást!!

Én ha magamból indulok ki, soha nem vagyok éhes, amíg tart a betegség. Az én gyerekem sem szokott enni pár napig, amíg beteg. Szerintem ez normális, úgyhogy nem hiszem, hogy az éhségtõl sírna, annál inkább a fájdalomtól. Jobbulást!!
Szia! Az én fiamnak tüszõs mandulagyulladása van, 3 éves. Õ sem nagyon eszik, ma evett 5 falat puha kenyeret, pár szem kekszet, de nagyon sokat ivott, ez most neki elég. Legalább 1 hét kell amíg tart az antibiotikum(gondolom azt kap a lányod is), addig biztos ennyit eszeget. Nem kell aggódnod, õ érzi, hogy mennyire éhes!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszotokat! Igen, antibiotikumot kap, tegnap semmit, ma viszont már evett 1-2 kekszet.Remélem, hogy hamarosan jobban lesz! Jobbulást a kisfiadnak!

Van egy kislány /4 éves/ és egy kisfiú /2 éves/ drága unokám! Kiegyensúlyozott családban élnek, de a pici mindig verekszik. Szegény Nővére néha váratlanul kap egy két csípést vagy egy két "odacsapást". Nem értjük miért viselkedik így a kicsi?

Mindkét gyereket egyformán szeretik a szülei , ha a kicsi odaüt a nagyobbnak , akkor bocsánatot kéret a lányom , de úgy látom a kisfiú nem érti miről is van szó. Már próbáltuk , hogy a kislány is ugyanazt adja vissza amit kap , de ez nem jó megoldás , mert újabb verekedést szül.A lányom következetes , nem enged meg mindent nagyon normálisan szigorú..a gyerekek korához mérten.Tanácsokat kérek ..mi lenne a megoldás.?

Legjobb válasz: Szia Anya! :) Csak vicceltem. Nekem két lányom van: 3,5 és 2 évesek, de ettõl eltekintve szóról-szóra igaz. A kicsi így próbál érvényesülni. Hiszem, hogy szép szóval, odafigyeléssel le lehet errõl szoktatni. Bár nálunk a kicsi alapból ilyen természetû, a nõvére meg alapból "áldozat-típus". A verekedés-szítás szerintem nem célravezetõ, mert abból csak az lesz, hogy elõbb-utóbb maguk között lerendezik (verekedéssel) és akkor mehetek a kötszerekkel. Én mindig elmagyarázom a kicsinek, hogy ez nem volt szép dolog tõle, mert ez fáj a nõvérének. Mivel fájdalmat okozott a testvérének, ezért kérjen bocsánatot és vonuljon el egy csendes sarokba elmélkedni, hogy miért nem szabad ezt csinálni. És akkor 2 percre leültetem. Utána megint megbeszéljük, hogy ezt nem szabad. És szent a béke.

Szia Anya! :) Csak vicceltem. Nekem két lányom van: 3, 5 és 2 évesek, de ettõl eltekintve szóról-szóra igaz. A kicsi így próbál érvényesülni. Hiszem, hogy szép szóval, odafigyeléssel le lehet errõl szoktatni. Bár nálunk a kicsi alapból ilyen természetû, a nõvére meg alapból "áldozat-típus". A verekedés-szítás szerintem nem célravezetõ, mert abból csak az lesz, hogy elõbb-utóbb maguk között lerendezik (verekedéssel) és akkor mehetek a kötszerekkel. Én mindig elmagyarázom a kicsinek, hogy ez nem volt szép dolog tõle, mert ez fáj a nõvérének. Mivel fájdalmat okozott a testvérének, ezért kérjen bocsánatot és vonuljon el egy csendes sarokba elmélkedni, hogy miért nem szabad ezt csinálni. És akkor 2 percre leültetem. Utána megint megbeszéljük, hogy ezt nem szabad. És szent a béke.
Megnõ az a gyerek és megérti. Még kicsi. Meg kell fogni a kezét, ha lehet, mielõtt odaütne. S ha lehet elvonni a figyelmét elõre. Mi váltja ki mégis, hoyg üssön?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat ..én a nagyi vagyok. Megpróbálunk mi mindent ..szinte ugyanaz a "történet" nálunk is mint önöknél.Bocsánatkérés szobába küldés ..de... nem sok eredménnyel..ránéz õ Mirikére meg néha bocsánatot is kér de látom , nem tudja mirõl van szó.Egyébként sokat játszunk és amikor látjuk hogy "akcióba" lépne akkor már mindenki keze védi Mirikét.A kisfiú nagyon eleven , pörgõs .Az érdekes az , hogy bölcsiben meg áldott jó kisfiú. Vagy talán otthon fitogtatja az erejét?:) )) Amúgy kis vasgyúró 2 éves 2 hónapos és tizenöt kg.

2 éves kislányom mit kapjon szülinapjára? Kisbicikliről mi a véleményetek? Van egy tolókaros tricikli, amit át lehet alakitani olyanná hogy ő tudja hajtani, akkor egyenlőre felesleges a komolyabb bicikli? Vagy valami más ötlet?

Legjobb válasz: 2éves kislányom kis biciklit kapott szülinapjára.Nagyon örült neki.Kicsit tudta is hajtani a pedált.De sajnos az én kislányom leesett róla,és azóta hallani sem akar róla.

2éves kislányom kis biciklit kapott szülinapjára.Nagyon örült neki.Kicsit tudta is hajtani a pedált.De sajnos az én kislányom leesett róla, és azóta hallani sem akar róla.
Kisfiamnak kb. másfél éves korában vettünk ilyen tolókaros biciklit. Most két éves de még nem nagyon akarja hajtani, nem ér még odáig kényelmesen a lába, úgyhogy nem szereltük még le a lábtartót. Egyébként nagyon szereti, és ha megyünk játszótérre minden gyerkõcnek nagyon tetszik akinek nincs. Szerintem nagyon jó ötlet, a komolyabb biciklit még úgysem fogja tudni hajtani!
Játék konyhát, fésülködö asztalt, elektromos kisautót vagy motort.Nézz szét a pl a Tulli oldalán hátha találsz valamit.Én legalábbis igy szoktam.Igaz nekem kisfiam van de tölünk egy elektromos kimotort kapot , apuka mondta , hogy minek.4 napja van meg azóta már kétszer kellet tölteni az akumlátort , szerintem álmában is azzal megy.
A kérdező hozzászólása: Tegnap megvettem neki, eléggé nem szokványos dolgot-görkorcsolyát:-) Állitható a méret ugyhogy késõbb is jó lesz neki, van hozzá bukósisak, csukló és térdvédõ. Apával mi is korcsolyázunk néha, multkor meglátta és annyira tetszett neki hogy rá kellett adni apa 47-es korcsolyáit, ugy kellett ugy huzni kézen fogva:-)
A kérdező hozzászólása: A tricikli amugy már megvan, azon filóztam elõször hogy érdemes lenne e venni neki már egy rendesebb kisbiciklit is, csak rosszul fogalmaztam.Köszi a válaszokat.

Hogyan tudnám leszoktatni az éjszakai ivásról a 2 éves kislányomat? Ha iszik rögtön visszaalszik, de már ez elég fárasztó, mert van hogy egy éjszaka 5-6-szor is kér inni!

Legjobb válasz: Szia! Köszi válaszod! Igazából a kislányom velünk egyszobában, de külön a saját kis ányában alszik!Már tervezzük régóta hogy külön szobába rakjuk, de pont-e miatt, hogy sûrûn felkel, így nem merem, mert akkor nem tudni, hogy nem-e lesz rosszabb a helyzet. Lehet, hogy ebben már neki egy megszokás is, mert amikor nincs az a nagy meleg, akkor is többször felkel. Éjszaka csak sima vizet adok neki, de õ azt is szereti, nem úgy mint más gyerek, hogy nem szerti a vizet! Próbálkoztunk már ezzel az éjszakai fénnyel, de õ ha már egy kicsit világosabb van akkor már kel fel,mert azt hiszi, hogy már reggel van! Amúgy ott van az ágya mellett egy kis szekrényen az itató pohara, de addig nem nyugszik míg nem megyek oda és itatom meg. De még arra gondoltam, hogy teszek oda neki a falra éjszaka világító holdat, vagy csillagokat, hátha úgy lát és elveszi majd magától a poharát. Mégegyszer köszi a válaszod!

A kérdező hozzászólása: Szia! Köszi válaszod! Igazából a kislányom velünk egyszobában, de külön a saját kis ányában alszik!Már tervezzük régóta hogy külön szobába rakjuk, de pont-e miatt, hogy sûrûn felkel, így nem merem, mert akkor nem tudni, hogy nem-e lesz rosszabb a helyzet. Lehet, hogy ebben már neki egy megszokás is, mert amikor nincs az a nagy meleg, akkor is többször felkel. Éjszaka csak sima vizet adok neki, de õ azt is szereti, nem úgy mint más gyerek, hogy nem szerti a vizet! Próbálkoztunk már ezzel az éjszakai fénnyel, de õ ha már egy kicsit világosabb van akkor már kel fel, mert azt hiszi, hogy már reggel van! Amúgy ott van az ágya mellett egy kis szekrényen az itató pohara, de addig nem nyugszik míg nem megyek oda és itatom meg. De még arra gondoltam, hogy teszek oda neki a falra éjszaka világító holdat, vagy csillagokat, hátha úgy lát és elveszi majd magától a poharát. Mégegyszer köszi a válaszod!

Barátnömnek van egy kislánya 2.5 éves! Az apa nem látogatja nem tartja semilyen formában a kapcsolatot! Milyen veszélyekkel jár ha én barátja leszek ennek a lánynak, és kislány apaként fog felnézni rám?

Legjobb válasz: Nem egészen értem milyen veszélyre gondolsz? Abban nincs semmi veszélyes ha vvalakit szertünk, és gondoskodunk róla. Esetleg attól félsz, hogy a nevelésbe beleszólhatsz-e, vagy hogy a kislány elfogad, vagy sem? Ezek normális dolgok, és ettõl leszel jó "apukája" neki. A lényeg hogy érezzék hogy szerted õket!!

Nem egészen értem milyen veszélyre gondolsz? Abban nincs semmi veszélyes ha vvalakit szertünk, és gondoskodunk róla. Esetleg attól félsz, hogy a nevelésbe beleszólhatsz-e, vagy hogy a kislány elfogad, vagy sem? Ezek normális dolgok, és ettõl leszel jó "apukája" neki. A lényeg hogy érezzék hogy szerted õket!!
Esetleg attól félsz, h ha vmiért megromlik ez a kapcsolat, és te elhagyod õket, a gyereknek ez traumát okoz?A túl nagy felelõsségtõl tartasz?Mert bizony, ez azzal jár.Ismerted a Kisherceg c.mesét...de én úgy gondolom, h azért, mert esetleg félsz a dolgoktól, nem szabad veszni hagyni egy szerelmet, és nem megadni a lehetõségét egy kislánynak, h családban nõhessen fel.És annyiból nagyon jó helyzetben vagy, h nincs egy apuka, aki esetleg piszkálja a barátnõdet, és folyamatosan beleszól az életetekbe, vagy abba hogyan is neveled a lányát.Ami még rosszabb, még tönkre is tenné a kapcsolatotokat.Szval sztem hajrá, és sok boldogságot!Légy tökös fickó!!!
A kérdező hozzászólása: légyszi írjatok !!!!!!
Semmilyen veszélye nincs, boldogok lesztek hárman.
A kérdező hozzászólása: A kis lány nagyon ragaszkodik hozzám apjának tekint !!! Én is szeretem öt , de az édesanyját (barátnömet) én már nem !!! Mit tegyek ??

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!