Találatok a következő kifejezésre: Van egy van 2 éves (574 db)

Van egy 1, 2 éves Amerikai Staffordshire terrier-em fog-e még változni?

Változásalat értem: nőni fog-e ? nagyobb lesze a feje ? ( képet hamarosan rakokrólA )

Legjobb válasz: Most az 1,2-t másfélnek, 1 év 2 hónapnak, vagy fél évnek kell érteni?Bocsi, nem akarok szõrszálhasogató lenni, csak nem teljesen tiszta.:D

Most az 1, 2-t másfélnek, 1 év 2 hónapnak, vagy fél évnek kell érteni?Bocsi, nem akarok szõrszálhasogató lenni, csak nem teljesen tiszta.:D
masfel eves koraig no altalaban minden kutya..:)
A kérdező hozzászólása: hamarosan rakok képet rola ? hogyan fotozam le ? állva?
Én nekem is amstaffom van. Most hároméves, de még egyéves kora után is változott. Húzatni nem húzatom, mégis széles. izmos. Sokat mozog, kerékpár mellett is fut, meg kocogni is szoktam vele. a tápot amit eszik egy olyan ami aktív, munkakutyának való. Több benne a fehérje.
Mutass képet. A genetika sokat számít, csinálhatsz vele akármit, ha mondjuk valami szaporítótól vett keverék.
A kérdező hozzászólása: okéss köszönöm ! :)
Rongyot, kötelet, ilyesmiket.Tudod, játék.Húzod a kötelet, de elõször nem túl erõsen, õ pedig ráharap és húzza õ is.Ismim mondta, hogy ezt minden nap kell egy 2-3 hónapig, egyre erõsebben húzva a rongyot.Meg mellé a jó táp magas hústartalommal, hogy jól fejlõdjenek az izmok.
A kérdező hozzászólása: Mit kell vele húzzatni ?
Köszi!Hát, én úgy tudom, hogy az ilyen termetû kutyák 1 éves koruk után nem nagyon nõnek, viszont ismerõsömnek van 2, és õ azt mondta, hogy húzni kell vele, és akkor kiszélesedik az izom a fején.Magasságra nõni már nem fog, de izmosítani lehet.
A kérdező hozzászólása: 1 év 2 hónap :) semmi gond én irtam rosszul
biztos, hogy fog, az enyém most 3, és kb mostanra fejlõdött ki rendesen...

Van egy yorky 2 éves kutyám, de egy ideje nagyon ijedõs, fõleg azoktól fél, ami kisebb nála. Ivartalanították, ez számít? Pl ha valami kicsi leesik, ami mellesleg pl egy napszemüveg a szõnyegre, akkor csak fél óra mulva hajlandó kijönni az ágy alól.

Meg pl ha egy másik kutyát megsimizek, van , hogy egy egész napig a közelembe se jön, fél tõlem. Ha van kutyátok, ez náluk is elõfordul? Ilyenkor mit csináljak ??

Legjobb válasz: Keress fel egy jó kutyaiskolát, mert ez nem normális viselkedés. Gyakorlatilag az egész napját stresszben éli le, ha valami történik. Nem lehet minden ingertõl elszeparálni egy kutyát.

Keress fel egy jó kutyaiskolát, mert ez nem normális viselkedés. Gyakorlatilag az egész napját stresszben éli le, ha valami történik. Nem lehet minden ingertõl elszeparálni egy kutyát.
Az ivartalanítás nem befolyásolja negatív irányba a viselkedést.Viszont ha eddig nem kutyaként kezeltétek vagy gyengébb az idegrendszere /nem véletlenül kell alaposan utána nézni, honnan is veszed a kutyát/, kialakulnak viselkedési zavarok.Ez is az, nem pusztán csak félénk a kutya.Meg kellene nézetni szakemberrel a viselkedését, vagy elvinni egy jó Tükör vagy Cerbis kutyasuliba.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat

Van egy kb.2 éves bojlerünk, nagyon jól működik csak az utóbbi időben ha valaki megnyitja a csapot a lakásba akkor a bojlerbe beáramló víznek zúgó hangja van! Jah és mellesleg nagyon zavaró! Miért van ez?

Ha valakinek van jobb meglátása és tud rá más választ azt kérem szépen írjon, Köszönöm.

Legjobb válasz: Jah...én mint csõszerelõ arra gyanakszom,hogy el van vízkövesedve :)

A kérdező hozzászólása: Jah...én mint csõszerelõ arra gyanakszom, hogy el van vízkövesedve :)
Aktív anód milyen állapotban van?
Ilyenkor már súlyosan el van vízkövesedve! Ha már töltéskor is erõsen zúg akkor a biztonsági szelepet is cseréld mert az is elvízkövesedett. Sürgõsen vizkõteleníteni kellene hogy a további károsodást megelõzzed(kilyukad, elég a fûtõszál, stb.). Máskor pedig soha ne hagyd 2 évig üzemben, magyarországon annyira kemény a víz hogy 1 de legkésõbb 1, 5 évente vízkõmentesítés kell!
osszuk itt a tanácsokat villanybojlerre , aztán az is lehet, hogy gázbojlere van a kérdezõnek, merthogy ez a kérdésbõl ugye ki nem derül
Inkább az utolsó ne ossza az észt mert ami nincs azt nem lehet osztani! A gázbojlert is ugyanúgy vízkõmentesíteni kell 1-1, 5 évente, a gázbojlernek is van biztonsági szelep amit ha elvízkövesedik cserélni kell, azt már ne is mondjam hogy ugyanúgy a zúgó hang a vízkõ jele. Tehát mi a különbség???
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítséget...a megérzésem tehát jó volt :) Köszönöm mindenkinek de valóban villanybojlerünk van és a vízkõtelenítést minél elõbb el fogjuk végezni!!!!

Van egy kutyám 2 éves. Mióta a bátyám elköltözött azóta a kutyának nincs falkavezére és teljesen megvadult. Hörög ha simogatni akarom, non-stop ugat, és nem fogad szót. Hogy szerezzem vissza a falka vezérséget?

El szeretném vinni kutyakozmetikushoz is,de félek megharap valakit. De én nem szeretném elveszteni őt. Bármit megtennék hogy újra szelíd legyen.

Legjobb válasz: nos, ha BÁRMIT megtennél, a legegyszerûbb ha elmész kutyasuliba vele. olyan helyre ahol a gazda kutya kapcsolatán van a hangsúly. sok szerencsét!

nos, ha BÁRMIT megtennél, a legegyszerûbb ha elmész kutyasuliba vele. olyan helyre ahol a gazda kutya kapcsolatán van a hangsúly. sok szerencsét!
Szerintem elõször is olvasd el Jan Fennell Kutyapszihológia címû könyvét. Nem tudom mi történhetett vele, de jó lenne ha látná egy szakember is. Nem kutyaiskolára gondolok hanem olyan trénerre aki házhoz megy és személyesen foglalkozik a kutyával, és konkrét tanácsot tud adni. Nem írtál arról hogy van tartva a kutya. Ha jól sejtem nem viszitek sétálni, kertben van esetleg kennelbe vagy megkötve? Milyen fajtájú kutya?
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ. még egy kérdés: Tudna ajánlani egy kutyasulit Budapesten, és ha igen akkor mennyiért lehet odavinni a kutyust ?! :)
A kérdező hozzászólása: Óriás Snauczer. Nincs megkötve. A kertben van szabadon. Nem merjük elvinni sétáltatni. Nagyon vad kutyus lett belõle.
A kérdező hozzászólása: nagyon nagyon szépen köszönöm a választ :')

Van egy lassan 2 éves albínó patkányom, és pár napja vettem észre, hogy a hátán egy ponton nincs szőr. Aggódnom kéne? Vagy vigyem el állatorvoshoz, és ő többet tud mondani? Akivel történt már ilyen, kérem segítsen.

Legjobb válasz: A vedlésnél ki jött egy csomó és azt látod.A ketrecben vakarja a hátát,hogy szõrt eltávolítsa magának. Szerintem semmi baja.De ha nagyon aggódsz vidd el dokihoz.

A vedlésnél ki jött egy csomó és azt látod.A ketrecben vakarja a hátát, hogy szõrt eltávolítsa magának. Szerintem semmi baja.De ha nagyon aggódsz vidd el dokihoz.
Más elváltozást is látsz a bõrön? Sokat vakarózik? Ha igen, akkor vidd dokihoz mert lehet parazita vagy brõgomba. Amúgy valószínû, hogy csak nagyon erõsen mosakodott vagy vakarta meg magát és kicsit kuhullott ott a szõre. Nameg ugye ahogy öregszik, a bundája se lesz már olyan szép, tömmöt ésrendezett mint régen, de ez normális :)

Mit csináljak? A barátomnak van egy kislánya 2 éves.

Mindig vele van, mindent megvesz neki elkényeszteti az egész család barátom huga is minden megvesz neki adidas, nike cuccokat, külön elviszi a kislányt.. Úgy érzem hogy barátomnak ? a legfontosabb egyben ? az els? is.. Van így értelme folytatni a kapcsolatot? Köszönöm a válaszokat 24N

Legjobb válasz: Mindig a kislánya lesz a legfontosabb és ez igy is van rendjén, ha neked ez igy nem felel meg akkor keress olyat akinek nincs gyereke!

Mindig a kislánya lesz a legfontosabb és ez igy is van rendjén, ha neked ez igy nem felel meg akkor keress olyat akinek nincs gyereke!
Nem azonos kategória a gyerek illetve a szerelmünk! Nincs is értelme "ellenfélnek" tekinteni felnõttként a párunk gyerekét, mert abból lesznek a a balul sikerült párkapcsolatok. Nem szabad rivalizálni vele, egyszerûen a helyén kell kezelni a dolgot. Õ a gyerek, kedvére kényeztetheti mindenki, attól még neked nem kell ezt tenned. Csak fogadd el, és légy barátságos, természetes vele. A szerelme akkor is te vagy a párodnak ezen a területen és mint ilyen, egymagad:)
Ha szeret, akkor nem hiszem, hogy a gyermeke a legfontosabb, csupán õ IS fontos neki. Ne hasonlítsd magad a kislányhoz. Természetes, hogy szereti õt is, de ettõl téged is nagyon szerethet. A kettõ pedig nem ugyanaz. Próbáld te is szeretni a kislányt és ne a vetélytársat lásd benne. Meglátod minden átértékelõdik majd benned. Mindettõl függetlenül megértelek. Nagyon nehéz lesz, de ha szereted a barátod, akkor megéri hidd el.
Normál esetben az embernek a gyereke a legfontosabb. Örülj neki hogy ilyen a kislánnyal. Valószínû hogy így a ti gyereketekkel is ilyen lenne. Bár ilyen hozzáállással az valószínüleg nem lesz. Gondolom ha a te gyerekedrõl lenne szó te is mindent megadnál neki. Próbálj kicsit felnõtt módon gondolkodni, ha már korodból adódóan az vagy.
Az, hogy a barátodnak a kislánya az elsõ, ez természetes. Te "csak" a második lehetsz, de minden normális családban a gyerek kerül az elsõ helyre, a második a párja. Hát ezt vagy elfogadod, vagy lépj ki a kapcsolatból. Az viszont nem tetszik, hogy elkényeztetik. Ez teljesen felesleges!!! Nem írtad, mi van az édesanyával, mert hasonló eseteknél igyekeznek egymáson túlköltekezni a rokonok. Dacból, vagy bármibõl. Ez marhaság. Mi lesz késõbb? Oviba már laptoppal fog járni? Szeretni kell egy kisgyereket, õszintén, szívbõl, és nem tutujgatni, idõ elõtt divatmajmot csinálni belõle.
mindig a kislány lesz az elsõ és ez így normális. az én páromnak két kislánya van és tudom, hogy nagyon szeret engem is, de az a normális, ha szereti õket és sok idõt tölt velük.
Egyértelmû, hogy a gyereke a legfontosabb neki, ez mindig is így lesz. Ha ezt el tudod fogadni, és képes vagy szeretni a kislányt, akkor van értelme folytatni. De egy ismerõsöm példájából láttam, hogy ha kicsit is zavar téged az, hogy van már egy gyereke, és nem tudod úgy szeretni, mintha a sajátod lenne, akkor hagyd õket. Persze csak akkor ha a gyereket az apja neveli. Mert az ismerõsöm sem tudta igazán szeretni a férje kislányát és amikor közös gyereket vártak, jöttek a gondok, mert akkor már-már szinte megutálta a kislányt.
Szerintem hagyd ott.En is ebben a cipoben jartam, de nem eri meg.Tul fiatal vagy ahhoz, hogy mas gyereket dajkald.
Ha már felmerült benned a kérdés, nincs értelme folytatni. Az természetes, hogy az apjának a gyereke az legfontosabb és, hogy foglalkozik vele, de szerintem is túl fiatal vagy ahhoz, hogy mások gyerekét neveld.
Elég sz*r lehet annak akinek a párja (akivel a gyereket csinálta) csak a második a gyerek után! Ez a tipikus õsanyás mánia. Az ilyen menjen hozzá a gyerekéhez... Attól meg mert meghalt az anyja még nevelni kell, nem kényeztetni mert nem attól lesz jó neki.
Hát ha az édesanya meghalt, akkor még érthetõbb hogy kényeztetik a kislányt. Így szeretnék kárpótolni. Hogy ez jó-e vagy nem az lehet kérdés, de érthetõ a dolog. Ha téged ez zavar, akkor talán tényleg nem vagy még érett az anyaságra. Könnyebb lenne talán ha már neked is lenne gyereked, és átéreznéd mit is jelent ez. Ettõl függetlenül biztos hogy szeret a párod, de egy gyerek mellett már nem olyan az élet mint nélküle. Ha ezt el tudod fogadni, maradj, ha nem akkor nincs értelme.
A kérdező hozzászólása: Az édesanyja meghalt. Elnézést dolgom akadt. nem tudom hogy én készen állok egy ilyen dologra.. gyereket nevelni nem tudok... sõt még magam sem értem rá ezekre a dolgokra. a párom 30 éves. Még át kell gondoljam..
Ez baromság, hogy mindig a gyerek az elsõ. Nem azonos kategória, és kategóriájában mindkettõ elsõ kell legyen. Nekem a férjem ugyanolyan fontos mint a gyerekem, hiszen tõle, ha õ nem lenne, nem lenne a lányom sem. Nem lehet elhanyagolni egyiket sem, és elõnyt sem élvezhet egyik sem úgy , hogy a másik gallyra megy. Abban van a hiba aki nem képes balanszban tartani a kettõt.
Kerdezo, eltuntel...
És mi van a gyerek anyjával???
Ez Így normális...mindig is a gyereke lesz a legfontosabb..én is csak azt tudom mondani hogy ha nem tudod elviselni ezt a helyzetet akkor lépned kell...
Egyetertek az elozovel, szerintem is a ferjnek/felesegnek kell az elsonek lenni, es majd csak utana a gyerek!Vegulis nem a gyerek a parjuk...
sajnos nem tudom elküldeni de üzenetben elküldöm egy RelatakHD audio mangert szegy le

Ma barnáztam.9+6 vagyok. Nem aktuális a menzesz. Mi lehetett? Holnap megyek dokihoz. Már van egy gyermekem, 2 éves. Vele is volt bevérzéses gond.

Nem görcsölök, csak a szokásos alhasi fájdogálás.

Legjobb válasz: Szia! Nekem elsõ alkalommal hematomám volt, ami egy bevérzést jelent, de idõban felszívódott. Második alkalommal pedig részleges lepényleválásom, ami szintén helyre jött. Biztos kapsz majd utrogestan hüvelytablettát, és sokat kell feküdnöd. 24 h km

Szia! Nekem elsõ alkalommal hematomám volt, ami egy bevérzést jelent, de idõban felszívódott. Második alkalommal pedig részleges lepényleválásom, ami szintén helyre jött. Biztos kapsz majd utrogestan hüvelytablettát, és sokat kell feküdnöd. 24 h km
Nekem a méhszájam van begyulladva, amiatt barnáztam kb. 2 hétig. De a dokim írt rá gyógyszert, és el is múlt.
50-50% Én egyet így elvesztettem. A 2. terhességnél piros vérzésem volt 2-szer, az a baba itt alszik a másik szobában. Szóval csak a vizsgálat a tuti válasz. Szorítok neked.
A kérdező hozzászólása: Aki még visszaolvassa: haematoma a méhfalon! A babám jól van! A vérzés akár nagyon bõ is lehet és hetekig is eltarthat anélkül, hogy a babának bármi baja esne.

Van egy németjuhászunk.2 évesen került hozzánk pár hónapja, és azóta a családfőt elfogadta vezérnek, senki mást. Többször megmorogta a családtagokat és akármikor odakap. Ötletek?

A családf?t az sem tántorítja el, ha megharap valakit, de mi szeretnénk, ha idáig nem fajulna a helyzet.Mit lehet tenni, hogy a kutya ne morogjon és ne kapjon oda a családtagokra? Elaltatni nem akarjuk, sintér telepre sem tudjuk vinni, mert a családf? haragja hatalmas lenne.

Legjobb válasz: Kiváló rendõrkutya lenne belõle, mert úgy látszik, egy gazdás. Csak egyetlen ember parancsait fogadja el. Neki kellene megnevelni, hogy ne bántson senkit a családból, a gyerekeket pedig fõleg nem.

Kiváló rendõrkutya lenne belõle, mert úgy látszik, egy gazdás. Csak egyetlen ember parancsait fogadja el. Neki kellene megnevelni, hogy ne bántson senkit a családból, a gyerekeket pedig fõleg nem.
Akármilyen is egy kutya (ha csak nem gyógyíthatatlan beteg) õ nem tehet róla hogy milyen és téged minõsít hogy az elaltatás egyáltalán eszedbe jutott. Nem tudom mennyi idõs vagy de szerintem lassan elköltözhetsz ha zavar és nem lehet mást tenni.
Azért remélem, a család is tud hatni a családfõre! Nem hiszem, hogy véres tragédiáig kell várni a segítség kéréssel: http://problemaskutyak.hupont.hu/
Sajnos a néni elfelejtette, hogy mondani kellett volna a kutya nevét. Ráugrott, a néni hanyatt esett, a kutya átharapta a torkát. Ez volt a hivatalos vizsgálat eredménye. Mindenképpen a családfõnek kell megnevelni, hogy ne vicsorogjon és morogjon családtagokra, fõleg ne támadjon.
Már nem azért utolsó elõtti de mit csinált volna a rendõrkutya amikor egy idegen megy a házába és nincs ott a gazdája? Örüljön neki? Nem hinném hogy megölte, de egy öreg néni olyan gyenge hogy már egy eséstõl is meghalhat.
Csináljátok azt hogy kmentek a családfõvel az udvarra , és provokáld ki a morgást a kutyánál , a falkavezér pedig egybõl torolja meg a dolgot , ilyet nem szabad hagyni mert életveszélyes.Mikor az én kutyám családtagra morgott , egybõl megfogtam és földhözvágtam és ráüvöltttem hogy "fúúj" , nem érdekel ki mit mond de hatásos volt és többször nem kellett megismételni , akár a kajáját is odaadja mostmár az illetõnek.(nekem is németjuhászom van)
Nálunk megölte a rendõrségen kiképzett német juhász a harmadik szomszédban a nagymamát. Nem voltak otthon, a néni átment virágot locsolni. Nem mondta a kutya nevét és az megölte. A néni hazatérõ fia pedig felkapta az ásót és agyonverte a kutyát...
Lepontozhattok , de nem egy olyat hallottam , hogy családtagot szedett szét a kutya !!! ( kisgyerekeket, felnõtteket..., barátnõm karjából hiányzik egy darab ). Gondoljátok át , érdemes próbálkozni vele ? !
Utolsó kettõ nagyon jól leírta. Akár kutyaiskola is segíthet, ha magatok nem boldogultok a helyes rangsor kialakításával. Nem tudom, hogyan került hozzátok a kutya, de felnõtt kutyát a kutyákhoz nem értõ embereknek csak úgy érdemes befogadni, ha ott az egész család és a kutya láthatóan a család minden tagjával szemben barátságosan, elfogadóan viselkedik. Ne adjátok fel és fõleg, pusztán rangsorbeli gondok miatt ne vegyétek el a kutya életét!
Utolsóval értek egyet, nem pedig a családi helyzeteteket firtató emberekkel. Napról napra kell fõnökké/falkavezérré válnotok, bár a családfõnek is aktív szerepet kéne ebben vállalnia (nagy segítség lenne részérõl). Még fiatal a kutya, jók az esélyeitek együtt. Az elõttem is leírt szakirodalom pedig nagy segítség lenne számotokra, nem hosszú, nem unalmas, netrõl is letölthetõ ;-)
ahogy mrá elõttem is írták, a rangsorral vannak problémák! a kutyával tudatni kell, hogy a falkán - a családon - belül õ az utolsó a rnagsorba. elég nehéz ezt pár sorban leírni, ajánlom hogy olvassatok el egy nevelésrõl szóló könyvet pl. Cesar Millentõl vagy Jan Fenneltõl!
De tényleg, ez a "családfõ" kifejezés. Olyan mintha te is valami szolgája lennél. Férjed ??
Ez a családfõs duma olyan mintha a középkorban lennénk! Ti is behódoltatok ezek szerint a családfõnek, és a kutya csak még egy alattvaló lett.A másik, hogy a "családfõvel" nem tudjátok megbeszélni a dolgot? Annyi a tippem, hogy legyen ott a falkavezér amikor kimegy valaki, és szóljon rá a családtag a kutyára erélyesen ha támadólag lép fel, és ha nem hagyja abba a családfõ is szóljon rá!Így éreznie kell a kutyának, hogy hátrébb van a rangsorban!Ha nem tudjátok rávenni a családfõt, inkább õt altassátok el!
Hát , elég g3ci dolog , de jelentsd be névtelenül.Ha nincs más megoldás , akkor tegyél bejelentést arról , hogy közveszélyes a kutya és félelemben élsz , kérheted az anonimitást és nem derül ki hogy te voltál , bár ha véletlenül kitudódik.....

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!